هدایت شده از ایلیا
◀️شاخصههای عدالت در نهج البلاغه:
امیرالمومنین (ع) در جاهای مختلف نهج البلاغه در مورد عدل و خصوصیات آن سخنان مهم و پرمحتوایی دارد.
امام(ع)میفرماید: «فان فی العدل سعه و من ضاق علیه العدل فالجور علیه اضیق) (عدل همواره موجب گشایش و رفع فشارها و حل مشکلات میشود و هرکس که از اجرای عدالت احساس فشار و سختی میکند یقیناً ظلم و جور فشار و سختی بیشتری برای او به همراه خواهد داشت).
اجرای عدالت و گسترش عدل در جامعه، همواره موجب رفع فشارهای اجتماعی، گسترش و گشایش در همه زمینههای اجتماعی و اقتصادی، ایجاد رونق خواهد شد.
عدل شاید گروهی خاص را تحت فشار قرار داده و به ضرر آنان تمام شود اما برای اجتماع موجب آسایش و گشایش خواهد بود.
(11)
هدایت شده از ایلیا
◀️ کسی که شنیدن سخن حق و پیشنهاد اجرای عدالت بر وی مشکل باشد، قطعاً اجرای آن برایش مشکل تر خواهد بود
◀️حاکم باید اعتقاد قلبی داشته باشد که حق و عدالت موجب نجات فرد و جامعه میگردد، چون اگر چنین اعتقادی نداشته باشد، اجرای عدالت بر وی سخت و گران خواهد بود. امام (ع) در خطبه 216 میفرماید:
«فالحق اوسع الشیاء فی التواصف و اضیقها فی التناصف»
(حق و عدالت در مقام شرح و توصیف امری فراگیر است ولی در مقام عمل امری بسیار محدود است).
◀️حق و عدالت چیزی نیست که در مقام شرح و توضیح دادن، مطلب سخت و پیچیده و غیر قابل فهمی باشد بلکه حوزهای وسیع است که همه چیز را در بر میگیرد اما در مقام عمل، حوزه عمل آن بسیار محدود و تنگ میگردد، زیرا هر کس منافع خود را بر عدالت ترجیح میدهد و به هر نحوی سعی میکند تا از عدالت بگریزد و داخل حوزه شمول عدالت قرار نگیرد. هر کس سعی میکند تا به شیوهای خود را از حوزه عدالت خارج کرده و عدالت در مورد او اجرا نگردد.
(12)
هدایت شده از ایلیا
◀️ امام علی (ع) در تشریح عدالت میفرمایند:
(لیس فی الجور عوض من العدل)
(در ظلم هیچ جایگزینی برای عدالت وجود ندارد)
برخی سیاستمداران در بیعدالتی، کارکردهای عدالت را جستجو میکنند و موقعی که از آنان خواسته میشود عدالت را اجرا کنند، از اجرای آن در مورد صاحبان قدرت و افراد با نفوذ و صاحبان زر و زور سرباز میزنند. استدلال آنان، این است که اینان افراد دارای ثروت و سرمایه هستند و نفوذ زیادی در جامعه داشته و کنترل بخشهای بزرگی از بازار در اختیار آنهاست. اینان سرمایهها و اموالشان را در جامعه به کار انداخته و آن را با خطر مواجه ساختهاند و هزاران نفر از کنار اینان نان میخورند، لذا اگر عدالت در مورد آنان اجرا گردد و یا به آنان امتیازی داده نشود، موجب آن خواهد شد که اینان با توجه به نفوذشان برای جامعه مشکلاتی درست کنند و سرمایه هایشان را از بازار خارج کرده و به جاهای دیگر منتقل کنند و یا مردم را علیه دولت بشورانند و یا اینکه به صف دشمنان بپیوندند
( دقیقا تزی که برخی سیاستمداران کنونی کشورمان درمقابل سرمایه داران مدعی هستند) امام (ع) در پاسخ به این ادعا میفرماید که ظلم هیچ گاه نمی تواند کارکرد عدالت را داشته باشد و هیچ گاه به سود جامعه نیست. آنچه به نفع جامعه است، همواره اجرای عدالت است.
(13)
هدایت شده از ایلیا
◀️ «عدل هر چیزی را در جایگاه خود قرار میدهد اما جود، آن را از جایگاه واقعی خود خارج میکند. عدل یک سیاست عمومی است اما جود و احسان یک موضوع مقطعی و خصوصی است. بنابر این عدل برتر و بالاتر است.»
(حکمت 437)
(14)
هدایت شده از ایلیا
◀️ توصیه به فرمانداران در رعایت عدالت:
امام(ع) توصیههای فراوانی به فرمانداران و والیان خویش دارد که بخشی از آن نیز در خصوص رعایت عدالت است. امام(ع) بسیار مراقب رفتار و سلوک والیان و فرمانداران خود بود. نامه 43 که امام(ع) به مصقلهبنهبیره الشیبانی نوشته و نامه 45 که برای عثمانبنحنیف نوشته و نامه سوم که به شریح قاضی نوشته، حاوی نکات بسیار مهمی است و نشان میدهد که امیرالمومنین(ع) از حالات فرمانداران خود با اطلاع بوده است. امام در این نامهها آنها را به خاطر آنکه به جای پرداختن به امور مردم، به دنبال ساختن خانه اشرافی برای خود یا شرکت در میهمانی خواص و دوری از فقرا بودند و یا به خاطر تقسیم بیت المال بین اقوام و قبیله خویش، مورد عتاب قرار داده است.
(دقیقا مواردی که رهبری عزیزمان در سخنرانی های مختلف به مسئولان تذکر میدهند وحتما در خصوصی بسیار تاکید دارند که بارها هم فرمودن که وقتی امر ونهی ای بصورت عمومی اعلام میکنند حتما در کنارش دهها بار بصورت خصوصی فرموده اند.)
(15)
هدایت شده از ایلیا
◀️بحث از عدالت اجتماعی در حکومت علوی از بحث هایی است که مشتاقان زیادی دارد؛ زیرا امید را در دل های عدالت خواهان زنده نگه می دارد، و باعث می شود هر چه بیشتر منتظر عدالت گستر مطلق جهان باشند و نیز دوستداران واقعی حضرت علی (ع)، را به پیداکردن راه حل هایی برای مشابهت بخشیدن حکومت های فعلی با حکومت آن حضرت تشویق می کند. ریشه ی این عدالت به خود حاکم، یعنی حضرت علی (ع)، برمی گردد؛ چون قانون در کتاب و سنّت در دسترس همگان بوده و هست و هر کس بنا به استعداد خود از آن بهره می گیرد. برای یک حاکم در اجرای عدالت اجتماعی، افزون بر عدالت فردی، یعنی تجاوز نکردن به حقوق دیگران و تضییع ننمودن حق آنان، اصلاح مفاسد گذشتگان و همچنین تأثیر نپذیرفتن از القائات شیّادان وشیطان صفتان و آگاهی از مصالح و مفاسد نیز لازم است. همه ی این ویژگی ها و بلکه بالاتر ازآن، در حضرت علی (ع)جمع بود. به عبارتی، او معصوم بود. البته عصمت به معنای سلب اختیارگناه از معصوم نیست، بلکه به این معناست که معصوم با علم و شناختی که از گناه و اثرات آن دارد و شناخت و معرفتی که نسبت به ذات حق و نعمت های او دارد بر تمام قوای خود غلبه می کند، به طوری که حتّی تصوّر گناه کردن هم در او ایجاد نمی گردد.
(16)
هدایت شده از ایلیا
◀️ نتیجهگیری
در نتیجه گیری مطالب فوق باید عرض کنیم که عدالت صفت افراد، سازمانها، ساختارها، سیاستها و قوانین نیست بلکه ماهیت آنهاست. نمیتوان قوانین یا ساختارهایی ایجاد کرد بعد آنها را عادلانه ساخت، بلکه از آغاز شکلگیری هر ساختار، سازمان، قانون وسیاستی، اینها باید عجین با عدالت شکل بگیرند وعدالت جزء ماهوی اینهاست.
و عدالت عبارت است از مجموعه اصول و قواعد مورد توافق جمعی در هر زمان و مکان و شرایط و موضوع، وریشهدار در سنت الهی و نظام خلقت، که در قالب نظام پیچیده، بینهایت امور بینهایت پیچیده را با تبدیل شدن به جزئی از ماهیت آنها، به بهترین شکل ممکن سامان میدهد.
(17)
هدایت شده از ایلیا
ان شاءالله که همه مردم با مطالعات وشناخت وبصیرت از حقوق اجتماعی خود باخبر شده ومسئولین هم با رعایت نکات عدالت اجتماعی باعث بسط عدالت اجتماعی در جامعه شوند و زمینه ساز ظهور امام زمان (عج) باشیم
ان شاءالله
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
پایان
(18)
هدایت شده از ایلیا
🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘
جناب دکتـــــر حسین پور
استفاده کردیـــــم
سپــــــاسگزاریم
از شما دوستان گروه های ولایی
هم بسیار سپاسگزاریم
پایان کنفرانس
یا علی
🔘🔘🔘🔘🔘
هدایت شده از 👊کانال تنگه مرصاد💥
سائل این درم و عاشق مادرزادم
بابی انت و امی و همه اجدادم
روز من تو, شب من تو , همه عمرم تو
تو چه کردی که من از خواب و خوراک افتادم
صل الله علیک یا ابا عبدالله
اربعین کربلا 🙏
آبروم رو بخر ارباب😔
هدایت شده از Mohammad Goleij
#توزیع_بروشور
#زکات_فطره
#روز_جمعه
سلام.
تصمیم داریم، روز قدس بعد از اقامه نماز جمعه بروشور فطریه را بین مردم توزیع کنیم. عزیزانی که تمایل دارند در شهر خودشان، بروشور مورد نظر را پخش کنند، اعلام بفرمایند. یاعلی
هدایت شده از جنبش مردمی احیای زکات
بروشور فطریه.pdf
1.32M
🌷طرح بروشور|
موضوع: زکات فطره
🖨 نسخهی قابل چاپ
(سیاه و سفید)
➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
هدایت شده از ایلیا
✨﷽✨
🇮🇷سال ۱۳۹۸ ،سال رونق تولید
💥طرح مشترک 320گروه ولایی فضای مجازی
┄┅═✼❥❈❥✼═┅┄
🗒زمان:چهارشنبه1398/3/8
🎤ارائه دهنده: جناب استاد امیر
⏰ ساعت:22/00
🔊موضوع: (از سقوط تا فتح خرمشهر )
📮گروه آتش به اختیار
🆔http://eitaa.com/joinchat/3393388555Cda3b03792e
↝•❥✨❥✿❥✨❥•↜
🍃 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج
┄┅══✼❥❈❥✼══┅┄
🇮🇷اتحادیه عماریون🇮🇷
هدایت شده از ایلیا
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯
✺ ﷽ ✺
بچه ها اگر شهر سقوط کرد ،دوباره آن رو فتح میکنیم ،مواظب باشید ایمانتان سقوط نکند...(شهید محمد جهان آرا)
┄┅✼❥❈❥✼┅┄
عرض سلام ودرود ودعا
خدمت "جناب استاد امیـــــر "
وشما دوستان گروه های ولایی
🔮با کنفـــــــــرانس:
( تحلیــــــل سیـــــــــــاسی
از سقوط تا فتح خرمشهر )
با "جناب استـــاد امیــــر " وشما
گرامیان همراه خواهیم شد ...
🗯🗯🗯🗯
هدایت شده از F.r
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️ چرا در دفاع مقدس خرمشهر را از دست دادیم؟
☑️ دلیل جمله ی معروف "زمین می دهیم زمان می خریم" #بنی_صدر چه بود ؟؟؟؟
هدایت شده از F.r
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ دیگر خصوصیات بنی صدر چه بود ؟
⭕️ چطور تفکر لیبرالی و غیر دینی بنی صدر باعث سقوط خرمشهر شد !
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 خرمشهر را خدا آزاد کرد
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚪️ امام اعتقاد داشتند نباید به دشمن رو داد باید دشمن را در نطفه خفه کرد و این تفکر کاملا بر عکس تفکر بنی صدر بود
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تفاوت دو نگاه در پیروزی ایران در برای دشمنان را دیدید
✅ آقا فرمودند خرمشهر ها در پیش است
هدایت شده از ایلیا
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯
"جناب استـــــاد امیـــــر" سپاس فراوان بابت ارائه مطالب مفید و وقتی که به گروه های ولایی اختصاص دادید...
اجرتون با رسول رحمت (ص
از شما دوستان گروه های ولایی
هم بسیار سپاسگزاریم
پایان کنفرانس
یا علی
🗯🗯🗯🗯🗯