⭕️تکنیک های جنگروانی
🔻ادعا به جاي واقعيت-ادامه 👆👆👆
💢در جريان حمله امريكا به افغانستان ، پس از هر بمباران شديد مقرهاي طالبان ، ادعاهايي دال بر كشتهشدن بنلادن از سوي رسانههاي امريكايي و رسانههاي همسو با آنها مطرح ميشد . زماني كه طالبان خبر را تكذيب ميكردند ، امريكاييها ميفهميدند كه تلاش آنها در انهدام مواضع طالبان و كشتار آنها چندان موثر نبوده است . اگر طالبان سكوت مي كردند ، اين سكوت صحت ادعاي امريكاييها را اثبات ميكرد و نيروهاي طالبان را نيز از نظر روحي تضعيف مينمود.
👤رامسفلد وزير دفاع آمريكا در ادعايي ديگر در تاريخ 7/1/82 نيز اعلام نمود كه نيروهاي سوري با دادن « دوربينهاي كار در شب » به عراقيها آنان را در كشتن نيروهاي آمريكايي ياري دادهاند و اين مطلب توسط منابع سوري تكذيب شد
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@siasiland
⭕️تکنیک های جنگروانی
🔻محکزدن To Test for Confirm
💢براي ارزيابی اوضاع جامعه و طرز تفكر مردم جامعه درباره موضوعی خاص كه نسبت به آن حساسيت وجود دارد و يا دريافت بازخورد نظر حاكمان و يا گروهي خاص يا صنفي از اصناف جامعه ، خبري منتشر ميشود كه عكسالعمل به آن، زمينه طرح سوژههاي بعدي قرار ميگيرد عوامل تبليغاتی سعی می كنند براي دريافت بازخورد نظر گروهي خاص و يا حتي افراد جامعه ، با انتشار يك موضوع عكسالعمل آنها را مورد ارزيابی قرار دهند و سياستهای آينده خود را نسبت به آن طراحی كنند
💢تاكتيک محكزدن به نوعی تاكتيک بازگشتی هم هست و به افراد خاص برميگردد و جامعه محدودتری را درنظر ميگيرد. اما بازخوردبيشتر به جامعه و عوام برمیگردد.
💢مثلا برای ارزيابی نظر مردم ايران راجع به رابطه با امريكا ، خبري منتشر ميشود تا پس از محكزدن آن، موضوعات جدیتری را دراين باره منتشر سازند .
🔻به عنوان مثال ميزان حساسيتهاي مذهبی جامعه و يا پايبندی آنها به اصول مورد اتفاق جامعه ، يا شخصيتهاي مورد احترام ووثوق مردم ، يا كشف ديدگاهها و برنامههای جريان حاكم و يا جبهه مخالف نسبت به موضوعی خاص را محک میزنند .
💢اين شيوه يكی از شيوههاي جنگ رواني است . اما امروزه در بازيهای تبليغاتي و انتخاباتی نيز مورد استفاده قرار ميگيرد . در سيستمهای نظرسنجی نيز استفاده از افكارعمومی ، نوعی محكزدن است .
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه
@porsemanplus
🔻پاره حقيقتگویی
🔻To release a part of truth
گاهي حادثه ، خبر يا سخني مطرح ميشود كه از نظر منبع ، محتواي پيام ، مجموعهاي به هم پيوسته و مرتب است كه اگر بخشي از آن نقل و بخشي نقل نشود ، جهت و نتيجه پيام منحرف خواهد شد . اين از رويههاي رايج مطبوعات است كه معمولا متناسب با جايگاه و جناح سياسي كه به آن متمايل هستند،بخشی از خبر نقل و بخشي را نقل نميكنند . اين شيوه بهخصوص در انتشار نظرات رهبران سياسي متداول است . استفاده از تيترهای اصلی روزنامهها ، مطابق با ميل و سليقه آن روزنامه از نمونههای بارز پارهحقيقتگويی است
💢به طور كلی از ديد روزنامهنگاران يک خبر هنگامی كامل است كه عناصر خبری در آن بهشكل كلی مطرح شوند .
💢اما چنانچه يكي از عناصر خبري - چگونه ؟ كجا؟ كی؟ چه كسی؟ چه چيزی؟ چرا؟ - در خبر بيان نگردد ، خبر ناقص است . كه در اين تاكتيك حذف يكی از اين عناصر به عمد صورت ميگيرد . در نشريات برای جلب نمودن نظر خواننده به تيتر خبر ، از اين تاكتيك استفاده مینمايند .
💢در واقعه ۱۱ سپتامبر ، در اخباري كه از سوي رسانههاي امريكا و رسانههای همسو با آنها انتشار میيافت، به دلايل و انگيزههاي تروريستها پرداخته نمیشد . به عبارتي عنصر « چرا » به صورت انتخابی از اخبار حذف میشد .
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
🔻پاره حقيقتگویی-ادامه👆👆👆
🔻To release a part of truth
💢حذف عنصر « چرا » به امريكاييها اين اجازه را ميداد كه بتوانند كشورها ، افراد مختلف و سياستهايي را كه نميپذيرند و با مواضع آنها مخالفت دارند را محكوم نمايند و بتوانند با استفاده از باز بودن فضا و شرايط توجيه و با استفاده از عبارت « حذف تروريستها از صحنه جهان » همچنان به سياستهای مدنظرامريكا جامه عمل بپوشانند .
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
🔻ساختن يك يا چند دشمن فرضی
🔻 To Make A Supposed Enemy
💢اين يكی از شيوههاي قديمي سياسيون كهنهكار است كه قدرت را دراختيار دارند و برای بقا و ماندگاری در حكومت از آن استفاده ميكنند اين شيوه به مطبوعات نيز رخنه كرده است.
💢در اين شيوه سعی می شود تا ساير رسانهها و مطبوعات يا ساير سياستمداران و يا ساير احزاب را در چشم مخاطبان خود ، به شكل يك دشمن نشان دهند . هميشه داشتن يك دشمن فرضی میتواند اقدامات طرف مقابل را محق و معتبر جلوه دهد و زمينه را براي هر نوع اقدامی فراهم آورد . استفاده از اين شيوه خود می تواند برای متحد كردن افراد داخل يك كشور نيز مفيد واقع شود .
💢در هنگام بحرانهای اقتصادي و سياسی و يا همچنين خطرات سياسی كه از درون يك كشور را تهديد میكند ، وجود يك دشمن فرضی خارجي میتواند سرپوشی بر بحرانها و اتحاد داخل كشور عليه آن بحرانها باشد .
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_روانی
@porsemanplus
🔻تحريف Disortion
💢يكي از رايجترين شيوههاي پوشش خبري و مطبوعاتي ، تغيير متن پيام به شيوههاي مختلف از طريق دستكاري خبر است . در مسئله تحريف سه پديده به چشم ميخورد كه عبارتند از : تعديل ، شاخ و برگ دادن و جذب . يك خبر در حين انتقال از شخصي به شخص ديگر به تدريج كوچكتر از گذشته ، قابل فهمتر و از نظر بازگو كردن ، سادهتر ميشود . در حين فرايند انتقال متوالي بسياري از جزييات اصلي خبر كمكم تعديل ميشوند ، تجربههايي كه در مورد تحريف انجام شده است ، نشان ميدهد كه بسياري از جزييات موجود در ابتداي زنجيره انتقال بهشدت حذف ميشوند . هر بار كه خبر تحريفشده نقل ميشود ، ميزان جزييات ، هرچند با كندي ، كاهش مييابد .
🔺در همان زماني كه فرايند تعديل انجام ميگيرد ، شاخ و برگهاي ديگري به خبر اضافه ميگردد . فرايند شاخ و برگ دادن به خبر ، به ادراك انتخابي و حفظ انتخابي موضوع در ذهن و نقل جزئيات كمي از موضوع اصلي مبتني است . با اينكه فرايند شاخ و برگ دادن مانند فرايند تعديل در هر بار كه خبر نقل ميشود ، انجام ميگيرد ولي عناصري كه در اين فرايند بر آنها تكيه ميشود و در هر نوبت تكرار شميآيند ، يكي نيستند . اين ويژگي بيشتر به تركيب جامعه اي كه خبر در آن منتقل ميشود، وابسته است . عناصري در اين فرايند شاخ و برگ پيدا ميكنند كه از نظر نقل كننده خبر با اهميت هستند .
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
🔻تحريف Disortion-ادامه👆👆👆
🔺چه چيزي سبب حذف برخي جزييات و بيان برخي ديگر ميشود ؟ چگونه ميتوانيم اين امر را كه برخي اجزا جاي اجزاي ديگر را ميگيرند و موجب تغيير يك حقيقت ميشوند ، بيان نماييم ؟
پاسخ به اين پرسشها در فرايند جذب يافت ميشود كه نتيجه نيروي جاذبه عادات ، تمايلات و احساسات موجود شنونده است . براي مثال هنگام نقل يك خبر و سپس بازگو كردن مجدد آن ، فرايند جذب موضوع اصلي روي ميدهد ، آنگاه عناصر خبر منطبق شده يا سازمان داده ميشوند تا با انگيزه اصلي خبر هماهنگ شوند و اين هماهنگي به گونهاي صورت ميگيرد كه خبر را در نهايت امر منسجمتر ، منطقيتر و داراي ظاهر بهتري سازد . غالبا فرايند جذب با هدف مورد انتظار فرد هماهنگي دارد و درك و يادآوري امور طبق معمول صورت ميگيرد .
💢 از همه اينها مهمتر اينكه فرايند جذب به خودي خود بيانگر تغييرات و تحريفاتي است كه منعكسكننده احساسات ريشهدار در شخص ميباشد و همچنين وضعيت و جهتگيري او را منعكس ميكند .
🔻با اينكه در امر تجزيه و تحليل ، فرايندهاي تعديل ، شاخ و برگ دادن و جذب از يكديگر تفكيك ميشوند ، ولي اين فرايندها در عمل از يكديگر مستقل نيستند .
💢 آنها به طور هماهنگ و در آن واحد عمل ميكنند .اين عمل هماهنگ ، منعكسكننده يك فرايند منحصر به فرد است كه داراي ويژگي فردي است و به تحريفي كه مشخصه آن است ، منجر ميشود .
💢اين شيوه بيشتر در مصاحبهها و گفتگوهاي سياسي بكار ميرود . زيرا در مصاحبه مستندسازي كار دشواری است وميتوان مفاهيم موردنظر را تغيير داد . درشرايطی كه مخاطبان دسترسی لازم به منبع موثق پيام را نداشته باشند ، اين شيوه بيشترين كاربرد را دارد ،
💢مثلا اخباري كه از طريق خبرگزاریهای دنيا و روزنامههای پرتيراژ منتشر ميشوند ، در نقاط مختلف دنيا منتشر شده و قابل دريافت مستندات لازم از سوی مخاطبان نمیباشند
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
⭕️سانسور Censorship
🔻سانسور عبارت است از حذف عمدي موادي از جريان عبور آگاهيها ، به منظور شكل دادن عقايد و اعمال ديگران است . اين حذف عمدي ميتواند به دو شكل صورت پذيرد . سانسور در سادهترين معنياش ، رسيدگي و آزمايش پيامهاي كثيرالانتشار توسط اولياي امور به جهت بازداشت موادي است كه از نظر آنان نامطلوب است . اين شكل سانسور ، همان ايجاد مانع قبلي يا عملي جهت جلوگيري از انتشار مواد نامطلوب است كه مثلا ميتواند شامل حذف واژهها ،عبارات يا جملاتي خاص ، توسط سانسورگر باشد .
💢اما سانسور در شكل گستردهترش ، ميتواند دربرگيرنده هر نوع تلاشي جهت تضعيف يا جلوگيري از انتشار مواد نامطلوب از نظر برخي از اولياي امور باشد . بدينترتيب ، ممكن است دولتي جلوي انتشار اطلاعات يا اخباري را كه ميتواند بازتابي مخالف يا ناموافق بر مقامات آن دولت داشته باشد ، بگيرد يا ممكن است دولت مذكور اقدام به صدور مجوزهايي كند كه از اين راه انتشار مواد نامطلوب را دچار مشكل يا فترت سازد . از طرف ديگر ، ممكن است اولياي امور اقدامی تنبيهی نيز بر عليه خاطيان درپيش گيرند . بدينمنظور كه مطمئن شوند خاطيان ، ديگر دست به خلاف نخواهند زد و نيز ديگران را از انتشار مواد دارای ايراد ، برحذر دارند .
🔻به اين ترتيب ميشود برخي از روزنامهها يا مجلات را از امكانات چاپي محروم كرد ، مالياتهای سنگين يا موانع اقتصادی ديگر را اعمال كرد ، سردبيران را به زندان انداخت يا جواز كار فعاليتهاي راديو – تلويزيونی را لغو كرد . دولتهاي مستبد و خودكامه از سانسور برای ابقاء قدرت خويش بهرهبرداری می كنند
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
⭕️سانسور Censorship-ادامه👆👆👆
💢اما دولتهای آزادمنش به علت سنتهای موجود حاكی از انزجار نسبت به سانسور بايد به روشهای ديگری جهت ابقاء خود متوسل شوند ( روشهايی مانند تلاش برای جلب حمايت صادقانه رسانههاي متنفذ ، يا ارجاع مستقيم مشكل خود به مردم ) . سانسور در ايالات متحده بيشتر در سطح محلي مشاهده شده است .
💢در اين سطح،تا به حال اقدامات بسياری به منظور جلوگيري از اهانت و قبيحپردازی ( به ادعاي سانسورگران ) در مواد و موضوعات چاپی و فيلمهای سينمايی صورت گرفته است .
🔻اخبار كنترل شده : شكل خفيفي از سانسور نيز كه اخبار كنترل شده نام گرفته ، وجود دارد . در اخبار كنترلشده ، توزيع اطلاعات به طريقي است كه حافظ حداكثر منافع توزيعكننده باشد . دولتها ، اصناف و ديگر ديوانسالاريها ، غالب اوقات در كنترل اخبار مقصر قلمداد ميشوند .
💢سانسور برونقانونی: سانسور برونقانوني سانسوری است كه خارج از كنترل قانون يا قدرت قانونی باشد. چنين سانسور میتواند داوطلبانه باشد .
💢مثل وقتي كه سردبيری ، عبارت يا واژهای را از دستنوشته خود حذف می كند چرا كه احساس ميكند از ذوق سليم به دور است يا كتابداری كه كتابی را از دور خارج ميكند ، بدين علت كه به نظر او قبيح و اهانتآميز است و وی مطالب قبيح و اهانتآميز را دوست ندارد .
💢از يک لحاظ سانسور برون قانوني ميتواند غير داوطلبانه باشد مانند وقتي كه سانسور خود پاسخي به فشارهاي اقتصادی ، سياسی يا فشارهای ديگری از اين قبيل است . مثلا يك ايستگاه راديو
💢تلويزيونی ممكن است انتقاد از مقامات دولتی را به علت تهديدهای واقعي يا احتمالی ، از جانب آن مقامات درخصوص تمديد مجوز مسكوت گذارد .
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
⭕️برخی از مهمترين تاکتيکهای جنگ روانی Psychological warfare tactics
💢سانسور Censorship
💢تحريف Disortion
💢ساختن يك يا چند دشمن فرضی
To Make A Supposed Enemy
💢پاره حقيقتگويي
To release a part of truth
💢محک زدن
To Test for Confirm
💢 ادعا به جای واقعيت
Pretention instead of truth
💢اغراق Exaggeration
💢تفرقه Division
💢ترور شخصيت
Character assassination
💢شايعه Rumour
💢ماساژ پيام
Spinning The Message
💢كلی بافی Generality Tacti
💢زمانبندی Timing Tactic
💢حذف Omission Tactic
💢 قطرهچكانی Dribble Tactic
💢دروغ بزرگ يا استفاده از دروغ محض Big – Lie Tactic
💢فوريت بخشيدن ساختگی به خبر
To Create High Priority For A News
💢پيچيده كردن خبر براي عدم كشف حقيقت
To Tangle a Canard
💢افزايش قابليت تصديق خبر از طريق چيدن خبر ساختگي و نادرست درميان چند خبر درست
To Take The News Out of Its Proper Context
💢استفاده از دوخبر واقعی برای طرح يک خبرساختگی
To use Two Factual News Items In Order To Legitimize A False News
💢استفاده از عاطفه گيرندگان پيام
To Play On The Emotions Of The Audience
💢استفاده از خبر براي تبليغات Promoting Special Interests Through News
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
📊آمارهای جالب از کاربران اینستاگرام
🔺۶۸ درصد از کاربران اینستاگرام را زنان تشکیل میدهند.
🔻۷۷.۶ درصد از کاربران اینستاگرام اهل ایالات متحده آمریکا هستند.
🔺۳۲ درصد از کاربران اینترنت ، در اینستاگرام عضویت دارند.
🔻۵۹ درصد از کاربران و اعضای اینستاگرام در میانگین سنی ۱۸ تا ۲۹ سال قرار دارند.
🔺۳۳ درصد از کاربران و اعضای اینستاگرام در میانگین سنی ۳۰ تا ۴۹ سال قرار دارد.
🔻۷۲ درصد از نوجوانان زیر ۱۸ سال از اینستاگرام استفاده میکنند.
🔺اینستاگرام ۷۱ درصد از فعالیتهای تجاری ایالات متحده آمریکا را تشکیل داده است.
🔻تعداد کاربران زن در برزیل بیشتر از سایر کشورهای جهان است.
🔺درآمد اینفلوئنسرهای اینستاگرام برای انتشار پستهای خود، تا ۱۰۰ هزار دلار نیز تخمین زده و اعلام شده است.
🔻پستهایی که حاوی موقعیت جغرافیایی / لوکیشن و یا هشتگ هستند، ۷۹ درصد بیشتر لایک میشوند.
#اخبار
@porsemanplus
⭕️تکنیک های جنگ روانی
🔻انواع تاکتیک های ماساژ خبر
🔻تاكتيک قطرهچكانی Dribble Tactic
💢دادهها ، اطلاعات و دانش به جاي آنكه در سندی واحد نوشته شود در اين تاكتيک دسته بندي شده و در زمانهاي گوناگون و به مقدار بسيار كم ارائه می گردد تا هم مخاطب نسبت به منبع خبر اعتماد پيدا كند و هم نسبت به آن اعتياد پيدا كند و منتظر پخش اخبار از مجرای موردنظر گردد .
💢در اين شيوه الگوی رخدادها تجزيه میشود و از ديد گيرنده مخفی میماند .
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
⭕️تکنیک های جنگ روانی
🔻استفاده از عاطفه گيرندگان پيام To Play On The Emotions Of The Audience
💢در اين روش تلاش ميشود تعابيري در خبر مورد استفاده قرار گيرد كه به كارگيري آنان احساس عاطفي مخاطبان را به طور ساختگي تحريف و تهييج كند . كلماتي نظير تبعيض ، ظلم به زنان ، فشار بركودكان ، شكنجه ،بازجويي ، توطئه ، خفقان ، نسلسوزي ، دولتستيزي ، قانونستيزي ، فجايع بشري و مانند آن ميتواند احساسات يك مخاطب را برانگيخته نمايد .
💢موضع زنان و كودكان هميشه ميتواند در اين روش كارآمد باشد . پخش برنامههاي تلويزيون و استفاده از عكسهايي كه كودكان را در وضعيتي بسيار بد نشان ميدهد ، همچنين استفاده از زنان به عنوان عناصر زجركشيده در اخبار ميتواند در مسير ايجاد هيجان بسيار مؤثر و پرنفوذ باشد .
💢از سوي ديگر خبرگزاريها از عاطفه غريزي گيرندگان پيام استفاده ميكنند . گيرندگان پيام درمقابل يكسري مسائل مشترك با هم داراي همبستگيهاي عاطفي هستند . مباحث مشتركي نظير دين ، نژاد ، سرزمين ، مليت ، جنسيت ، محيط اجتماعي ، رنگ پوست ، مباحث مشترك قارهاي و مباحث انسان دوستي از جمله اين مباحث است كه در خيلي از خبرها هدف قرار ميگيرند و سعي مي شود به نوعي در خبرها روي يكي از اين همبستگيها تاكيد شود .
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_روانی
@porsemanolus
⭕️تکنیک های جنگ روانی
⭕️فوريتبخشيدن ساختگی به خبر To Create High Priority For A News
💢تاكيد بر انتقال سريع و لحظه به لحظه پيام و افزايش كميت آن يكي ديگر از شيوههاي مطبوعاتي است . هدف از اين شيوه ايجاد نوعي طوفان مغزي براي مخاطب نسبت به سوژه موردنظر و ايجاد نوعي ايزولهكردن خبري مخاطب نسبت به ديگر منابع خبري از طريق ايجاد اين اطمينان در مخاطب است و اين مطلب را ميخواهد القا كندكه اين مطبوعه در سريعترين حالت ممكن ، قادر است اطلاعات را به مخاطب برساند .
💢اين تاكتيک براي كمتر تعمق كردن مخاطب بر اخبار نيز به كار گرفته میشود .
💢از طرفي نيز ، رسانههاي خبري با شتاببخشيدن به گزارش حوادث و رويدادها سعی میكنند از فرصت ايجادشده برای دستيابي به بسياري از اهداف خود ( كه تاكنون مهيا نبوده ) استفاده كنند . اين روش كاربرد تبليغاتی نيز دارد .
💢همچنين در زمان جنگ و بحرانهای سياسی كاربرد بسيار دارد .
#جنگ_روانی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
⭕️تکنیک های جنگ روانی
⭕️پيچيده كردن خبر براي عدم كشف حقيقت To Tangle a Canard
💢امروزه شيوه پنهان كردن حقيقت ، محرمانه نگهداشتن آن نيست زيرا كه ذات خبر فرار است و به محض يافتن مجرايي ، به داخل جامعه نفوذ پيدا ميكند . اعتقاد بر اينست كه زماني كه يك رسانه قصد دارد يك خبر را پنهان كند لازمست با دادن اطلاعات متنوع وزياد ، حقيقت و موضوع را بهگونهاي پيچيده كند كه مخاطب از پيگيري آن خبر صرفنظر كند.
💢برای پنهان ماندن حقيقت ، موضوع آنچنان با اخبار و اطلاعات فراوان و گاه ضد و نقيض ، پيچيده و مغلق بيان می شود كه مخاطب نتواند از لابلای مطالب به حقيقت دست يابد .
💢نمونه بارز اين اتفاق در موضوع پرتاب موشك از سوی نيروی دريايی آمريكايي به سوی هواپيمای مسافرتی ايرباس ايراني بود.
💢امروزه جهت سركوب بسياري از جنبشهای مردمي و نتايج اسفبار اقدامات سياسي و اقتصادي قدرت هاي بزرگ در كشورهاي ضعيف جهان اين حقايق از طريق مخدوش ساختن خبر اين وقايع ، پنهان میمانند .
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_روانی
@porsemanplus
⭕️تکنیک های جنگ روانی
⭕️افزايش قابليت تصديق خبر از طريق چيدن خبر ساختگي و نادرست درميان چند خبر درست To Take The News Out of Its Proper Context
💢اين از خصوصيات مستمر چند موج راديويي مانند بي.بي.سي است كه همواره از اين شگرد استفاده كردهاند . در اين شيوه، نظر مخاطبان به اخباري كاملا صحيح جلب ميشود و پس از ايجاد اطمينان اوليه نسبت به اين منبع ، يك خبر نادرست اعلام و القاء ميشود .يك تحليلگر حرفهاي ميتواند اخباري كه براي مخالفان خود داراي هويت درست و مشخصشده است ، به گونهاي با اخبار نادرست آميخته كند كه نهايتا نظر خود را در قالب تحليل و تفسير مورد نظر خود القا نمايد .
🔺اين شيوه شيوهايست كه عمدتا تحليلگران و يا نظريهپردازان سياسي از آن بهره ميگيرند . نمونه آن را ميتوان در سايت عليرضا نوريزاده پيدا كرد . در اين شيوه تحليلگر سعي ميكند اخبار موثق و درست قابل استناد براي مخاطبين را همراه با چند خبر نادرست درهم آميخته و با شيوهاي كاملا حرفهاي نتيجه مطلوب خود را كسب كند . در اين شيوه بايد سعي شود كه از اخبار صحيحي كه مورد تصديق و اطمينان خواننده ميباشد بهرهبرداري شود .
💢پس شناخت مخاطبين مورد نظر، لازمه استفاده از اين تاكتيك ميباشد .
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_روانی
@porsemanplus
⭕️تکنیک های جنگ روانی
⭕️استفاده از دوخبر واقعي براي طرح يكخبرساختگي
To use Two Factual News Items In Order To Legitimize A False News
💢ارتباط بخشيدن بين دو واقعه ، نتيجهگيري غلط و غيرواقعي از آن ، از شيوههاي ديگر در مطبوعات و خبرگزاريها و راديوها به شمار ميرود .
💢مثلا راديو بی.بی.سی اعلام ميكند كه دو هيات سياسي از آمريكا و ايران همزمان در سوريه با مقامات سوري ديدار و گفتوگو كردند .
💢در اين پيام هدف اصلي، القاء خبر ارتباط بين اين دو هيات سياسي در سوريه و تضعيف دولت جمهوري اسلامي است
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_روانی
@porsemanplus
هدایت شده از پرسمان پلاس
⭕️جنگ شناختی (Cognitive warfare)
✍️مقدمه
⭕️تعریف علوم شناختی [Cognitive Science]
💢در اینجا اهمیت دارد که علوم شناختی نیز مورد تعریف قرار گیرد که خوانندگان گرامی اصطلاح علوم شناختی با جنگ شناخت را تمییز دهند.
🔻علوم شناختی [Cognitive Science] مطالعهی علمی ذهن است. در این تعریف منظور از ذهن مجموع هر آن چه که نمودهای هوشمندی و آگاهی هستند. مانند تفکر، ادراک، حافظه، احساس، استدلال و نیز تمام روندهای ناآگاهانه شناختی است. گاهی علوم شناختی را به صورت «مطالعهی علمی شناخت» نیز تعریف میکنند.
🔺شناخت را میتوان مجموع حالتها و فرآیندهای روانی مانند تفکر، استدلال، درک و تولید زبان، دریافت حواس پنجگانه، آموزش، آگاهی، احساسات و… در نظر گرفت.
💢به طور کلی پرسشهایی مانند این که ذهن چگونه کار میکند یا مغز چگونه هوشمندی را ایجاد میکند، از جمله پرسشهایی هستند که در این شاخهی علمی بررسی میشوند.
💢علوم شناختی یک میانرشته [Interdisciplinary] است و شاخههای روانشناسی، علومعصبی، علومرایانه، انسانشناسی، زبانشناسی، فلسفه و… را دربر میگیرد. واضح است که این علوم در کنار ذهن به موضوعهای دیگری نیز میپردازند. بنابراین آن بخش از این علوم که به نوعی به موضوع علوم شناختی بپردازند جزو علوم شناختی محسوب میشود.
@porsemanplus
هدایت شده از پرسمان پلاس
⭕️جنگ شناختی (Cognitive warfare)
✍️بخش اول
🔻مقدمه بر جنگ ادراکی یا شناختی
💢بشر تا کنون جنگ های متفاوتی را تجربه کرده است. جنگ سخت، جنگ نیمه سخت، جنگ سرد، جنگ نرم، جنگ فرهنگی، جنگ اقتصادی، جنگ آب، و غیره. (که خوشبختانه به لطف دشمنان در کشور عزیزمان همه این جنگ ها را به چشم دیده و تجربه کرده ایم پس نیازی به توضیح ندارد.) امروز پس از چهار مرحله جنگ سرد، سخت، نيمه سخت و نرم كشور وارد پنجمين مرحله جنگ سلطه با عنوان جنگ شناختي شده است. ولی جنگ شناختی چیست؟ در اولین قدم یک جمله ساده برای درک راحت تر جنگ شناختی:
❌“جنگ شناختی، شناخت انسان ها را مورد هدف قرار میدهد”❌
🔺به عنوان مثال آیا افرادی را دیده اید تا چند ماه قبل به اعتقادات خود به شدت پایبند بوده اند و اکنون اعتقادات خود را خرافات تلقی می کنند. یا با افرادی مواجه شده اید به رهبری جامعه خود عشق می ورزیدند ولی حالا با دید بدبینانه از وی سخن می گویند و امثال این نمونه ها. خب جای تعجبی وجود ندارد در یک کلام ساده این افراد مورد اصابت گلوله دشمن در جنگ شناختی قرار گرفته اند بدون اینکه وی جراحتی در بدن خود احساس کند.
🔺به همین دلیل است که گاهی از این جنگ به عنوان جنگ موریانه ای نام میبرند. این نوع جنگ شکل تکامل یافته تر، پیشرفتهتر و اثر گذار تر جنگ نرم است. از ویژگی های مهم این جنگ متکی بودن بر زیرساخت رسانههای نوین سایبری است که تفکر آدمی را مورد هدف قرار میدهد.
#سواد_رسانه_ای
#جنگ_شناختی
@porsemanplus
هدایت شده از پرسمان پلاس
⭕️جنگ شناختی (Cognitive warfare)-ادامه👆👆👆
💢پیشنهاد می شود برای درک بهتر از مغولب شدن ذهن انسان توسط ماشین، فلیم سینمایی فوق العاده مهیج و تاثیرگذار “فرا ماشین (Ex Machina)” در خصوص ایجاد ارتباط عاشقانه انسان با سیستم عامل های هوشمند را در اینجا تماشا کنید.
#جنگ_شناختی
✍️بخش اول
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
هدایت شده از پرسمان پلاس
⭕️جنگ شناختی (Cognitive warfare)
✍️بخش دوم
⭕️هدف جنگ شناختی
🔺هدف جنگ شناختی در واقعا همان هدف جنگ سخت است که در نهایت از پای در آوردن حریف هدف اصلی می باشد. ولی شیوه تهاجم بسیار متفاوت است.
💢روش عمل در نبرد شناختی مشروعیت زدایی، اعتبارزدایی، اعتمادزدایی، قداست زدایی، ناامیدسازی و ناکارآمدنمایی است، که در نهایت دشمن امیدوار است سبب رویگردانی اجتماعی و از بین رفتن سرمایه اجتماعی و نیروهای مردمی کشور شود.
👤جوزف نای، محقق و سیاستمدار برجسته آمریکایی، مبدع عبارت “قدرت نرم” یا Soft Power می باشد که کتب و مقالات متعددی در خصوص بکارگیری قدرت نرم در مناسبات بین المللی و کسب هژمونی جهانی نگارش کرده است. جوزف نای قدرت نرم یک کشور از سه طریق قابل تامین میداند: اول، فرهنگ آن کشور، دوم ارزش های سیاسی و سوم سیاست خارجه آن کشور.
💢البته ما میدانیم که هنوز هیچ قانونی برای جلوگیری از جنگ شناختی در فضای مجازی وجود ندارد. همچنین قانونی هم برای مقابله با جنگ شناختی و تلقی آن به عنوان اقدام مجرمانه وجود ندارد. بهترین راه برای مقابله با این نوع جنگ شناختی، ارتقای آگاهی در میان طیف خاکستری و افزایش هوشیاری عمومی است. شاید تصویر زیر بهترین درک را از جنگ نرم تداعی کند. در تصویر زیر هر دو شلوار را یک دشمن پاره کرده است. یکی را با جنگ سخت و دیگری را با جنگ شناختی.
#جنگ_شناختی
✍️بخش دوم
💢ادامه دارد ...
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
هدایت شده از پرسمان پلاس
⭕️جنگ شناختی (Cognitive warfare)
✍️بخش سوم
⭕️مولفه های قدرت در نبرد شناختی
🔺این نوع نبرد، در مرحله طرح ریزی و همچنین اجرا، دارای سطوحی سه گانه مشتمل بر سطح راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی است. این سطوح نشانگر دامنه، عمق، هدف، اهمیت و تاثیرگذاری جنگ نرم در جامعه هدف است.
🔻شناخت این سطوح به روشن سازی برنامه ها و راهبردهای دشمن در این حوزه کمک میکند. شناخت دقیق این سطوح انطباق راهبردها و راهکارهای مقابله ای با سطوح طرح ریزی دشمن را ممکن می سازد. بر این اساس، برای مقابله با سطح راهبردی جنگ نرم، باید به اتخاذ راهکارهائی در سطح راهبردی اقدام کرد. میتوان با درک سطح کنشگری و برنامه ریزی دشمن به اولویت گذاری در اقدامات مقابل مبادرت نمود. چه بسا، در قبال سطوح پائین تر جنگ نرم، اتخاذ راهکارهائی در آن حدود بدون هزینه نمودن در سطح راهبرد، کافی باشد. در هر حال کسب توانمندی و قدرت در چهار حوزه زیر در جنگ شناختی میتواند در سطوحی سه گانه راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی موثر واقع شود.
💢قدرت در رصد شناختی دشمن
💢قدرت در تحلیل شناختی دشمن
💢قدرت در طرح زیری شناختی
💢قدرت در انجام عمیات شناختی
#جنگ_شناختی
#سواد_رسانه_ای
@porsemanplus
✍️بخش سوم
💢ادامه دارد ...
هدایت شده از پرسمان پلاس
⭕️جنگ شناختی (Cognitive warfare)
✍️بخش چهارم
⭕️مولفه های قدرت در نبرد شناختی
❓جنگ شناختی چگونه است؟
🔺این جنگ یک جنگ اعلام نشده است و شروع مشخصی برای آن نمی توان متصور بود. معمولا زمانی متوجه می شویم که دیگر کاری از دست ما ساخته نیست. حمله شناختی روس ها برای انتخاب ترامپ را به یاد بیاورید. روس ها تفکر مردم آمریکا را چنان مهندسی کردند که نهایتا در کمال ناباوری ترامپ رئیس جمهور شد. چه چیز برای دشمن بهتر از نشاندن یک رئیس جمهور بی کفایت بر سرکار است. قطعا تخریبی بیش ازبمب اتم برای کشور به بار می آورد.
❓تلفات حمله شناختی چگونه است؟
🔺دلهره آورترین قسمت این جنگ اعلام نشده، تلفات انسانی آن است. در جنگ سخت وقتی یک نیروی خودی مورد اصابت دشمن قرار میگیرد یک نفر از نیروهای خودی کم میشود، ولی در جنگ شناختی وقتی یک نیروی خودی مورد اصابت دشمن قرار میگیرد، یک نفر از نیروهای خودی کم میشود و یک نفر به نیروهای دشمن اضافه می شود. حتی بدترین از این آنکه فرد مورد اصابت قرار گرفته شاید گروهی را از نیروهای خودی به جبهه دشمن بیفزاید.
❓زخمی های نبرد شناختی چگونه است؟
در جنگ نرم زخمی ها متوجه زخمی شدن خود نمی شوند چون نه خونی می بینند و نه دردی حس می کنند. زخمی های جنگ شناختی شادان و خندان و بدون نگرانی از زخم های کشنده ی خود به زندگش ادامه میدهند.
#جنگ_شناختی
✍️بخش چهارم
💢ادامه دارد ...
@porsemanplus
هدایت شده از پرسمان پلاس
⭕️جنگ شناختی (Cognitive warfare)
✍️بخش پنجم
⭕️تصرف زمین در جنگ شناختی چگونه است؟
🔺در جنگ شناختی تصرف زمین به معنی جنگ سخت وجود ندارد. ولی عرصه کارزار در این جنگ تفکر مردم است. در نبرد شناختی جبهه ای موفق است که اذهان بیشتری را تصرف کند. باور پذیر بودن یکی از مهم مولفه های مهم این کارزار است.
💢 به عنوان مثال در قبل از دوران انقلاب اسلامی ایران اگر ناوگان نیروی دریایی آمریکا به قصد حمله، به سمت کشوری حرکت می کرد. آن کشور قبل از رسیدن ناوگان آمریکا دچار فروپاشی می شد. ولی امروز آمریکایی ها در کشورمان این باورپذیری را از دست داده اند. با حرکت ناوگان آمریکا همچنان زندگی عادی مردم جاری است. این موضوع یکی از جنبه های شکست در باورپذیری برای آمریکا و موفقیت برای ایران است. پس اگر در جنگ شناختی باورهای عموم مردم تصور نشود پس زمین ها تصرف نخواهد شد.
❓ایثار و حماسه سازی جنگ اداراکی شناختی چگونه است؟
💢یکی از مولفه هایی که هر کشوری در جنگ سخت از آن بهره می برد حماسه سازی می باشد. معرفی افراد فداکار و ایثارگر موجب تشویق مردم به ایثار و فداکاری برای کشور در جنگ سخت می شود. ولی در جنگ نرم ایثارگران و قهرمانان چه کسانی هستند.
#جنگ_شناختی
✍️بخش پنجم
💢ادامه دارد ...
@porsemanplus
هدایت شده از پرسمان پلاس
⭕️جنگ شناختی (Cognitive warfare)
✍️بخش شش
⭕️یک مثال مهم از جنگ اداراکی یا شناختی
💢هدف جنگ شناختی، ایجاد تحول در نحوه نگرش شما به محیط پیرامون و زمینهسازی برای انجام کاری خاص از جانب شماست. یکی از مثالهای جدید این نوع جنگ را میتوان در اثرگذاری روسیه بر انتخابات امریکا در سال 2016 جستجو کرد.
💢روسیه با انتشار اخبار جعلی در فضای سایبر و با بهرهگیری از تکنیکهای روانی، سعی کرد مردم امریکا را به سمت رای دادن به کاندیدای مطلوبه خود هدایت کند. گفته میشود روسیه با تکیه برجنگ شناختی موجب انتخاب ترامپ شده است.
💢برخی دیگر عقیده دارند که روسیه به طور مشخص قصد نداشته از کاندیدای خاصی حمایت کند. این گروه اعتقاد دارند هدف اصلی روسیه را آشکار ساختن ناتوانی امریکا در حراست از آرا اعلام میکنند.
💢در جنگ شناختی، جنگ روانی به شکل چندلایه اجرا میشود. مثلا ممکن است تبلیغات برای جلب رای مردم به گونهای انجام شود که بخشی از جامعه هدف از بین برود. فرض کنید یکی از نامزدها خود را طوری مدافع حقوق جوانان معرفی کند که موجب دلسرد شدن میانسالان و سالخوردگان گردد. خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم که جنگ شناختی به روشهای متعدد دیگری هم انجام میشود. آنچه اهمیت دارد این است که بعضی از این روشها، افراد فعال حاضر در ستادهای انتخاباتی را هدف میگیرد، در حالی که در برخی دیگر از این روشها، طیف خاکستری هدف گرفته میشوند.
#جنگ_شناختی
✍️بخش شش
@porsemanplus