#احکام_مال_پیدا_شده
بسم الله الرحمن الرحیم
از حضرت کاظم علیه السلام روایت شده که می فرمایند: ...اَداءُ الاَمانَةِ وَ الصِّدقُ یَجلِبانِ الرِّزقَ، و َالخیانَةُ و َالکَذِبُ یَجلِبانِ الفَقرَ وَ النِّفاقَ ... .
اداى امانت و راستگویى روزى را زیاد مى کند و خیانت و دروغگویى باعث فقر و نفاق مى شود. (تحف العقول ص: 403)
در مسئله 11 توضیح المسائل آمده است که مسائلی را که غالبا مورد ابتلا است واجب است بیاموزیم. یکی از مسائل شرعی که یا برایمان پیش آمده است و یا ممکن است پیش بیاید #پیدا_کردن اشیاء و اموال در اماکن عمومی است و اینکه وقتی چیزی #پیدا_کردیم دستور دین در رابطه با آن چیست؟ امروز چند نکته در این باره بیان می کنیم:
1⃣ بر انسان لازم نیست مالیکه پیدا شده را بردارد بلکه برداشتن شیئی که پیدا شده مثل پول، کفش، طلا و گوشی به نظر اکثر مراجع تقلید کراهت دارد و بهتر است انسان برندارد. (1)
2⃣ اگر مالی که برداشته نشانهای نداشته باشد که بواسطه آن صاحبش معلوم شود به فتوای اکثر مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای بنابر احتیاط واجب، آن را از طرف صاحبش به فقیر شرعی صدقه بدهد. (2)
3⃣ اگر نشانه ای دارد که بواسطه آن می تواند صاحبش را پیدا کند و ارزش آن به مقدار حدود دو و نیم گرم نقره یا بیشتر باشد باید تا یک سال مرتب اعلام کند به این صورت که هفته اول هر روز و هفتههای بعد هر هفته یک بار اعلام کند و نباید در اطلاع رسانی سهل انگاری نماید و چنانچه بعد از یکسال اطلاع رسانی صاحبش پیدا نشود می تواند آنها را برای خود بردارد به قصد اینکه هر وقت صاحبش پیدا شد عوضش را بدهد یا به صورت امانت برای صاحبش نگهداری کند یا صدقه بدهد. (3)
✅ بزرگواران اگر در این زمینه یا مسائل دیگر شرعی #سوالاتی در ذهن دارند می توانند با #سامانه پیامکی30001363000172 درمیان گذاشته و با ذکر نام مرجع تقلید پاسخ را دریافت کنند.
خداوند متعال روزی حلال به همه عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) آیت الله سیستانی: کراهت در جایی است که احتمال اینکه صاحب مال دنبال آن بیاید باشد.
(2) آیت الله سیستانی: انسان می تواند آن را برای خود بردارد چه قیمت آن کمتر از یک درهم باشد و چه بیشتر از یک درهم باشد، هر چند احتیاط مستحب آن است که از طرف صاحبش آن را صدقه بدهد.
(3) رساله مراجع م 2564 و 2574 ؛ تحریر الوسیله، القول فی لقطه غیر الحیوان م 5، منهاج الصالحین ج 2 م643 و م766)
@porsesh42
✅ #دیدار_نوروزی
حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای علیزاده مدیرمحترم #حوزه_علمیه_بقیه_الله«عج» و جناب #سرهنگ آزادیخواه فرمانده محترم نیروی انتظامی وهمکاران محترم وجناب آقای حجازی معاون محترم #فرماندار با حجت الاسلام والمسلمین عبدی امام جمعه معزز شهرستان #بجستان
۱۴۰۰٫۰۱٫۰۳
@porsesh42
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 سال #۱۴۰۰ و وظایف منتظران #امام_زمان.عج.
@porsesh42
#آثار_منفی_اسراف
بسم اله الرحمن الرحیم
✅ خداوند درباره #اسراف کنندگان می فرماید:
ولا تطیعوا امر المسرفین: اطاعت فرمان مسرفان نکنید.(آیه 151 شعراء)
اسرافکار، علاوه بر زیانهای اقتصادی که بر جامعه و ملت تحمیل می کند، برای خود نیز زیانهای جبران ناپذیری به بار می آورد:
1⃣ #خشم_الهی;
اسرافکار چون تعادل و توازن اقتصادی جامعه را برهم می زند، از رحمت خدا بدور و گرفتار خشم خدا می شود، همان گونه که در قرآن مجید آمده است: «انه لایحب المسرفین (آیه 14 انعام)) خداوند اسرافکاران را دوست نمی دارد، و امام صادق(ع) فرمود: اسراف مورد غضب خداست( کافی، ج 2، ص 275)
2⃣ #محرومیت_از_هدایت;
خدای متعال که همواره درهای رحمتش بر بندگان گشوده است خود را «غافر الذنب و قابل التوب (آیه 3 غافر)معرفی کرده است لکن نسبت به اسرافکاران می فرماید: «ان الله لا یهدی من هو مسرف کذاب (آیه 28 مومن) همانا خداوند کسی را که اسرافکار و دروغگوست هدایت نمی کند.
3⃣ #فقر:
روشن ترین اثر اقتصادی اسراف، فقر است، زیرا که اسرافکار در اثر مصرف ناروای خود هم جامعه را به ورطه فقر می کشاند و هم خود دچار فقر می شود. حضرت علی(ع) می فرمایند: (اقتصاد و میانه روی باعث توانگری و اسراف و ولخرجی مایه فقر و تنگدستی است. (وسائل الشیعه 15/285.)
4⃣ #هلاکت;
اسراف از هر نوعی که باشد انسان را به نابودی می کشد. قرآن مجید این حقیقت را چنین بیان می فرماید: ما مسرفان و ستمگران را هلاک کردیم(آیه 90 انبیا) و نیز حضرت علی(ع) می فرماید: اسرافکاری زیاد انسان را به هلاکت می کشاند. (فهرست غررالحکم، ص 159)
5⃣ #جهنمی_شدن:
کیفر کسانی که از حدود الهی تجاوز کرده و اوامر و نواهی خدا را نادیده گرفته باشند، تنها فقر و تنگدستی در دنیا نیست بلکه عذاب اخروی نیز در انتظار آنان است. قرآن مجید در این باره می فرماید:«ان المسرفین هم اصحاب النار» براستی که مسرفان اهل دوزخند(آیه 43 غافر)
خداوند ما را از شر #اسراف کاری
نجات بفرماید به برکت صلوات برمحمد و ال محمد
@porsesh42
پیام ۱۰۰ ( فقط قرآن !! ).mp3
2.68M
🔰🔹بازدید و عرض خداقوت دکتر باذلی ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد در معیت نماینده و امام جمعه محترم از بخش های مختلف بیمارستان آیت الله مدنی.ره. ۱۴۰۰٫۰۱٫۰۴
@porsesh42
✅ دیدار #روحانیت_معزز، هیئت امنای محترم #مجمع_طلاب وفضلائ شهرستان بجستان در مشهد با حجت الاسلام والمسلمین عبدی
۱۴۰۰٫۰۱٫۰۴
@porsesh42
✅ دیدار مهندس صفایی نماینده محترم مجلس و دکتر باذلی ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی گناباد ومعاونت محترم، و دکتر قویدل ریاست محترم شبکه بهداشت ودرمان بجستان با حجت الاسلام والمسلمین عبدی ۱۴۰۰٫۰۱٫۰۴
@porsesh42
#کیفیت_انجام_غسل
بسم الله الرحمن الرحیم
از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند:
یَا عَلِیُّ مَنْ أتَى ٱللهَ بِمَا ٱفْتَرَضَ ٱللهُ عَلَیْهِ فَهُوَ مِنْ أعْبَدِ ٱلنَّاسِ. یا علی! عابدترین مردم کسی است که به آنچه خداوند بر او واجب نموده عمل نماید. (خصال صدوق ص: 125)
در مساله 11 توضیح المسائل مراجع آمده است مسائلی را که انسان غالبا به آنها نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛
✅ یکی از مسائل مورد نیاز احکام غسل است؛ خاصه برای عزیزانی که توفیق زیارت حضرت را یافته اند و از آداب زیارت غسل هم هست؛ لذا امروز چند نکته کوتاه درباره غسل خدمت شما عرض می شود:
1⃣ غسل چه واجب باشد مثل غسل جنابت و مس میت و چه مستحب باشد مانند غسل زیارت و غسل جمعه به دو قسم می شود انجام داد، ترتیبی و ارتماسی. که در غسل ترتیبی به کیفیتی که عرض می شود اگر عمل شود به نظر همه مراجع صحیح است، به این صورت که به نیت غسل اول سر و گردن شسته شود سپس طرف راست و سپس طرف چپ بدن شسته شود. (1)
2⃣ به نظر اکثر مراجع از جمله امام خامنه ای اگر در بین غسل کاری که وضو را باطل می کند از او سر زند، غسل باطل نمىشود ولی اگر حتی غسل جنابت باشد برای نماز باید وضو بگیرد. (2)
3⃣ اگر به عهده انسان غسل واجب باشد چنانچه مثلا بعد از حمام کردن شک کند که غسل کرده یا نه، باید دوباره غسل کند، ولى اگر بعد از غسل شک کند که غسل را صحیح انجام داده است یا نه، لازم نیست دوباره غسل نماید. (3)
✅ بزرگواران می توانند #سوالات_شرعی و دینی خود را به #سامانه 30001363000172پیامک کرده و در اسرع وقت پاسخشان را از امام جمعه محترم شهرستان #بجستان دریافت کنند.
خداوند متعال توفیق عمل به وظایف دینی را به ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (مشهور مراجع: فتوی یا احتیاط. خوئی، تبریزی، سیستانی، زنجانی: بعد از سر و گردن، بدن را بشوید نیز کافی است. مکارم: ترتیب لازم نیست. (رساله مراجع م 360 و م362)
(2) آیات عظام خوئی: فتوی ؛ بهجت: بنابر احتیاط به قصد وظیفه واقعیه (اعم از تمام یا اتمام) غسل را دوباره از سر شروع کند و بنابر احتیاط برای نماز و کاری که وضو لازم دارد، وضو بگیرد. تبریزی: احتیاط واجب. (توضیح المسائل مراجع، مساله 386 ؛ رساله آموزشی ج1 ص: 75)
(3) (توضیح المسائل مراجع، مساله 385 ؛ رساله آموزشی ج1 ص: 76)
@porsesh42
پیام ۱۰۱ ( جوان ).mp3
8.62M
« #روز_جوان»
✅ سه عنصر #تربیتی حضرت #علی_اکبر«ع»
« سیدجواد عبدی- #مسجد_ساباط » ۱۴۰۰٫۰۱٫۰۴
@porsesh42
✅ دیدار جناب آقای غلامی مدیر امور مجاورین و مسئول امور خادمیاران #آستان_قدس_رضوی با حجت الاسلاموالمسلمین عبدی ۱۴۰۰٫۰۱٫۰۴
@porsesh42
🔷دیدار نوروزی محمد صفایی نمایندهمحترم مجلس با امام جمعه محترم و رئیس حوزه علمیه بجستان
@porsesh42
🔰♦️#امام_جمعه زبان گویای #مردم است
♦️دفاتر ائمه جمعه همیشه در خدمت مردم هست .
امام جمعه پناهگاه مردم است و مردم نیز در دفتر ائمه جمعه حضور پیدا میکنند و #امام_جمعه نیز حلقه وصل بین مردم و مسئولان است و مواردی که باید به مسئولان ارجاع داده شود امام جمعه کمک می کند تا مشکلات مردم هرچه سریعتر حل شود.
@porsesh42
دیدار اعضای #هیات_نظارت انتخابات بجستان با حجه الاسلام عبدی امام جمعه شهرستان 1400/01/04
@porsesh42
✅ برگزاری اولین #همایش_مشاوره_تحصیلی (رایگان)
باهمکاری دفتر امام جمعه شهرستان #بجستان درمحل #مصلی نماز جمعه
@porsesh42
✅ حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدی در جمع #جوانان وورزشکاران #گود_باستانی امیرالمؤمنین.ع. شهرستان بجستان وصحبت پیرامون. « #جوان_موفق » درشب میلاد حضرت #علی_اکبر.ع. ۱۴۰۰٫۰۱٫۰۴
@porsesh42
پیام ۱۰۲ ( جوانموفق )..mp3
10.47M
✅ « شاخصه های ۹ گانه یک #جوان_موفق »
« سیدجوادعبدی_مصلی نمازجمعه » ۱۴۰۰٫۰۱٫۰۵
🌺 روز #جوان برهمه #جوانان عزیز مبارک باد 🌺
@porsesh42
#میز_خدمت
ضمن تبریک سال جدید و آرزوی سالی با خیر و برکت همراه با سلامتی و عافیت برای همۀ همشهریان عزیز و گرامی
میز خدمت این هفته 1400/1/6
آقای عبداللهزاده ریاست #اداره_اوقاف و همکاران ایشان
زمان: ساعت 12:20 و نیم ساعت بعد از نمازجمعه
@porsesh42
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
« مناجات »
@porsesh42
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
« شب جمعه»
@porsesh42
🔰♦️ #آیتالله_سیدمحمودمدنی نمازجمعۀ امروز #بجستان را اقامه خواهندکرد
ضمن تبریک سال جدید و آرزوی سالی با خیر و برکت، همراه با سلامتی و عافیت برای همۀ همشهریان عزیز و گرامی
🕌 نمازجمعۀ این هفته 6 فروردین ماه شهرستان بجستان
🔹خطیب جمعه موقت:
حضرت #آیتالله_سیدمحمودمدنی بجستانی
@porsesh42
🔹سخنران قبل خطبهها (بیان احکام):
🔹حجتالاسلام حسین نجمدی
🔹 مجری: حاج احمد باغبان
🔹 قاری قرآن : کربلایی مهدی مدنی
🔹مؤذن و مکبر نوجوان:علیاصغر برادران
⏱شروع برنامهها: ساعت۱۲:۲۰
🕌 مکان:
مصلای نمازجمعۀ شهرستان بجستان
🔅برنامههای فرهنگی این هفته توسط مردم ولایتمدار روستای #نیان اجرا میگردد
🔅 «روابط عمومی ستاد نمازجمعۀ شهرستان بجستان»
@porsesh42
خطبه اول.ششم فروردین۱۴۰۰.mp3
11.19M
💠 فایل صوتی خطبه های نمازجمعه شهرستان بجستان
✅ خطیب جمعه موقت:
حضرت آیت الله سیدمحمود مدنی
💠 خطبه اول ( ۲۳ دقیقه )
ششم فروردینماه ۱۴۰۰ @porsesh42
خطبه دوم .ششم فروردین۱۴۰۰.mp3
12.16M
💠 فایل صوتی خطبه های نمازجمعه شهرستان بجستان
✅ خطیب جمعه موقت:
حضرت آیت الله سیدمحمود مدنی
💠 خطبه دوم ( ۲۵ دقیقه )
ششم فروردینماه ۱۴۰۰ @porsesh42
✅ حضور باشکوه مردم ولایتمدار شهرستان #بجستان در نماز جمعه این هفته به امامت حضرت #آیت_الله_مدنی امامجمعهموقت شهرستان به همراه #میز_خدمت باحضور ریاست محترم #اداره_اوقاف ۱۴۰۰٫۰۱٫۰۶
@porsesh42
🌺 برگزاری سومین جلسه #هم_اندیشی سالیانه طلاب وفضلای محترم #بجستانی سراسر کشور در محل مصلی نمازجمعه #بجستان صبح جمعه باسخنرانی حضرت آیت الله مدنی و ائمه محترمجمعه بجستان و بخش یونسی ومدیریت محترم حوزه علمیه برادران وخواهران ونماینده روحانیون ۱۴۰۰٫۰۱٫۰۶
@porsesh42
✅ برگزاری اولین #همایش_مشاوره_تحصیلی (رایگان)
باهمکاری دفتر امام جمعه شهرستان #بجستان درمحل #مصلی نماز جمعه
@porsesh42
🌺 دانش آموزان عزیز
والدین گرامی :
✅«سوال از شما
پاسخ از ما »
« ۳۰۰۰۱۳۶۳۰۰۰۱۷۲ »
@porsesh42
✅برندگان هفته گذشته مسابقه پیام جمعه
(۲۲/۱۲/۹۹)
🔸۱: عصمت فاطمی نژاد
🔸۲: مرضیه سلیمانی
🔸۳: طیبه بیدارمغز
🔹برندگان جهت دریافت جایزه خود شنبه ویکشنبه صبح بادردست داشتن مدرک شناسایی به دفترامام جمعه مراجعه نمایند.
@porsesh42
#موارد_کامل_بودن_نماز
بسم الله الرحمن الرحیم
از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: ما دُمتَ فی الصَّلاةِ فَإِنَّکَ تَقرَعُ بابَ المَلِکِ الجَبّار، وَ مَن یُکثِر قَرعَ بابِ المَلِکِ یُفتَح لَهُ.
تا زمانى که تو در حال نمازى، درِ خانه فرمان رواى جبّار را مىکوبى، و هر کس درِ خانه فرمان روا را بکوبد، برایش باز مى شود. (امالی طوسی: ص 529)
یکی از مسائل مهمی که در رساله مراجع تقلید بیان شده این است: مسائلی را که انسان غالبا به آنها نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛ یکی از مسائل مبتلا به احکام نماز است؛ که لازم است برای اینکه دچار اشتباه نشویم دقیق بیاموزیم.
مسئله ای که امروز بیان می شود این است که در چند مورد باید #نماز را #کامل بخوانیم و نماز #شکسته نمی شود و روزه هم صحیح است:
1⃣ مورد اول نماز در وطن است البته تا وقتی که از آن اعراض نکرده باشد؛ اما اگر کسی از وطن قبلی خارج شده و اعراض کند یعنی بعد از خروج تصمیم بگیرد که دیگر برای زندگی به آنجا بر نگردد (یا به نظر تعدادی از مراجع بداند که دیگر نمی تواند به آنجا برگردد) در این صورت نماز در آنجا کامل نیست. (1)
2⃣ کسی که می داند یا تصمیم جدی دارد حداقل ده روز یا بیشتر در یک مکان بماند. (2)
3⃣ شخصی که قصد ده روز کرده است اگر بعد از یک نماز چهار رکعتی ادائی، از قصد خودش برگردد نمازهای قبلی او صحیح است و تا زمانی هم که در این مکان قرار دارد نمازش کامل است. (3)
4⃣ مسافری که بدون قصد، سی روز مردد در مکانی غیر از وطنش مانده است بعد از آن نمازش کامل است. (4)
✅برادران وخواهران گرامی میتوانید #سوالات_دینی خود را با ذکر نام مرجع تقلیدتان به #سامانه 30001363000172 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر همان مرجع از امام جمعه محترم #بجستان دریافت نمایید.
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خاصه امام خامنه ای، صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) مکارم: اگر تصمیم گرفته باشد برای سکونت، دوباره به وطن قبلی اش بازگردد ولی خروجش از وطن بسیار طول بکشد، مثلا 5 سال، و در این مدت باز نگردد، در عمل از وطن خود اعراض کرده است؛ مگر اینکه در سال حداقل سه ماه به آنجا رفت و آمد کند که در این صورت، در حکم وطن باقی می ماند. (رساله مراجع، م 1334 و 1329 ؛ امام خامنهای، جزوه نماز مسافر، مساله 200 ؛ توضیح المسائل جامع، م 1609 ؛ جامع الاحکام، صافی، ج1، ص: 107، س: 383 ؛ مکارم، استفتائات، ج1، ص: 76، س: 210 ؛ وحید، احکام مسافر، ص: 41، م36 ؛ تبریزی، استفتائات جدید، ج2، ص: 88، س: 397)
(2) (رساله مراجع، مساله 1335 و 1336 ؛ سایت ادمین، سوالات سامانه جامع، احکام بانوان سوال شماره 1133743)
(3) صرفا جهت اطلاع: اگر چهار رکعت نماز قضا خوانده باشد و از قصد دهه منصرف شود، تفاوت فتوا وجود دارد. (توضیح المسائل مراجع، م 1342)
(4) (توضیح المسائل مراجع، م 1353 ؛ العروة الوثقی، فصل فی قواطع السفر، الثالث ؛ رساله آموزشی ج 1 درس 53 ص: 21
@porsesh42