eitaa logo
پرسش آنلاین - سوالات سیاسی
206 دنبال‌کننده
68 عکس
11 ویدیو
0 فایل
👤رضا مهوشی 📖دانشجوی دکتری علوم سیاسی 📝 کارشناس مرکز ملی پاسخ به سوالات دینی 🗣مبلغ تخصصی اندیشه سیاسی و انقلاب اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی 📲 جهت ارتباط و طرح پرسش: @porseshonline_admin اینجا هم هستم: کانال ایران و جهان @Rezamahvashi
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
پرسش شماره چهل و هفت: ❓چرا با اینهمه ذخایر نفت و گاز ... کشور ما این همه فقیر دارد. ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
❓چرا با اینهمه ذخایر نفت و گاز ... کشور ما این همه فقیر دارد. ✅ سلام علیکم در ابتدا باید نکته ای را خدمت شما عرض کنم. کشور ایران از لحاظ وضعیت فقر و تعداد فقرا وضعیت چندان نامناسبی نداشته و با توجه به مشکلات عدیده و بحران هایی که در طی این چند دهه با آن مواجه بوده است، عموم مردم از زندگی نسبتا مناسبی برخوردار هستند هرچند درصدی از مردم نیز با فقر دست و پنجه نرم می کنند که همان میزان کم نیز زیبنده نظام اسلامی نیست اما به هر ترتیب وجود فقر و فقرا در جامعه ای با وسعت ایران و با این تعداد جمعیت امری اجتناب ناپذیر است. با این وجود با مراجعه به آمارهای بین المللی می توان فهمید که میزان فقرنسبی و فقر مطلق در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان درصد و رقم پایین تری را نشان می دهد.(1) لذا باید توجه داشته باشیم که صرف وجود مشکلات اقتصادی و سختی در تامین کالاهای غیرضروری به معنای فقر نیست. نکته دوم اینکه برخورداری از منابع طبیعی غنی و گسترده همچون نفت و گاز یکی از بزرگترین نعمت های الهی در حق مردم ایران است. دولت ها از دیرباز تا کنون برای تامین مخارج اداره کشور، تکیه زیادی بر درآمد حاصل از فروش نفت و گاز داشتند و به تعبیری اقتصاد ایران یک اقتصاد متکی به نفت بوده است. اتکای به نفت در دوران پهلوی درصد قابل توجهی از اقتصاد کشور را درگیر خود کرده و سبب شده بود تا دولت ها با خاطری آسوده به خرج کردن درآمدهای نفتی پرداخته و فکری به حال تولید و صنعت نداشته باشند و همین امر باعث به خطر افتادن امنیت شغلی و غذایی کشور شده بود. پس از انقلاب نیز تا مدتی همین رویه بر کشور حاکم بود. وقوع جنگ و هزینه های گزاف بازسازی پس از آن بسیاری از درآمدهای کشور را به خود اختصاص داده و مانع از پیشرفت اقتصادی کشور شد. در سه دهه اخیر دولت ها همواره در تلاش اند تا میزان اتکای خود به نفت را کاهش داده و تمام توان خود را به تقویت چرخه تولید و صنعت اختصاص دهند و بدیهی است که این امر نیازمند سرمایه گذاری سنگین است که بخشی از هزینه های بلند مدت کشور محسوب می شود. اداره کشوری با این وسعت و جمعیت نیازمند درآمدهای بسیار کلان و هنگفت است که درآمد حاصل از فروش نفت و گاز و مشتقات آن جزئی از آنهاست و نباید کشوری همچون ایران را با کشورهای بسیار کوچک و کم جمعیت خلیج فارس همچون امارات و کویت و بحرین و قطر مقایسه کرد. زیرا آنها علاوه بر اینکه تقریبا هیچ سرمایه گذاری بر روی تولید و صنعت نکرده اند، جمعیت به مراتب کمتر و وسعت سرزمینی بسیار کمتری از ایران دارند و طبیعتا مخارج اداره کشورشان نیز بسیار بسیار کمتر از ایران است. نکته بعدی هم اینکه ایران در طی چهاردهه گذشته همواره با جنگ و درگیری و آشوب و تحریم مواجه بوده و بخش اعظم توان کشور صرف مقابله با تهدیدات شده و فرصت چندانی برای اقدامات اقتصادی در جهت کاهش فقر و نابرابری در اختیار نظام و مسئولین نبوده است و آمارهای امیدوار کننده اقتصادی (2) موجود در چنین شرایطی بدست آمده است که نشان می دهد جمهوری اسلامی در آینده می تواند یکی از کشورهای موفق در زمینه مهار فقر و پیشرفت اقتصادی باشد. موفق باشید پی نوشت: 1- وبگاه بانک جهانی که آمار فقر را در مورد همه کشورها منتشر می کند : https://pip.worldbank.org/country-profiles/IRN 2- مراجعه کنید به https://tn.ai/2664282 ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
پرسش شماره چهل و هشت: ❓سلام و خسته نباشید؛ چنان چه می دانیم، رهبران انقلاب با بمب اتم و هرگونه سلاح کشتار جمعی مخالف هستند. آیا این مخالفت صرفاً درمورد استفاده از این سلاح هاست یا به کلی درمورد برخورداری از این سلاح ها؟ ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
❓سلام و خسته نباشید؛ چنان چه می دانیم، رهبران انقلاب با بمب اتم و هرگونه سلاح کشتار جمعی مخالف هستند. آیا این مخالفت صرفاً درمورد استفاده از این سلاح هاست یا به کلی درمورد برخورداری از این سلاح ها؟ ✅ سلام علیکم سلاح های اتمی و هسته ای طبق قوانین بین المللی جزو سلاح های کشتار جمعی یا همان Weapon of mass destruction محسوب می شود و جمهوری اسلامی بنابر دیدگاه شرعی و استراتژیک، اعلام کرده که هیچگاه در راه رسیدن به آن تلاش نخواهد کرد. نکته مهمی که باید مدنظر داشت اینست که برخلاف تصور عموم مردم، محدودیت های شرعی و فقهی تنها دلیل جمهوری اسلامی برای ممنوعیت دستیابی به تسلیحات هسته ای نیست بلکه در اختیار داشتن این تسلیحات حتی از لحاظ مولفه های روابط بین الملل و مسائل استراتژیک هم هیچ صرفه و توجیهی برای کشور ندارد زیرا بازدارندگی نظامی و امنیتی مورد نیاز برای کشور با هزینه و تبعات حقوقی و بین المللی بسیار کمتر توسط تسلیحات راهبردی دیگر تامین شده و نیازی به تسلیحات پرهزینه و کم کاربرد هسته ای وجود ندارد.(1) نکته بعدی اینکه هرچند تولید سلاح هسته ای لزوما به معنای استفاده از آن نیست اما یقینا به این معناست که اگر شرایط به گونه ای پیش برود که نیاز به استفاده از آن باشد، کشور دارنده آن هیچ ابایی از استفاده از آن ندارد اما کشوری همچون جمهوری اسلامی، استفاده از سلاح های کشتار جمعی را مغایر با گفتمان و دکترین نظامی - امنیتی خود می داند و به همین دلیل نیز هیچ ضرورتی برای تولید و نگهداری آن احساس نمی کند. بدیهی است که برخورداری از این سلاح ها مستلزم هزینه های بسیار گزاف در زمینه تولید و نگهداری است و اگر بنای بر استفاده از آن وجوود نداشته باشد (که در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد) عملا برخورداری از آن امری عبث و بیهوده و زیانبار است و هیچ توجیه عقلی و منطقی ندارد. لذا جمهوری اسلامی با تولید، برخورداری و استفاده از این تسلیحات و دیگر تسلیحات کشتارجمعی مخالف است و آن را محکوم می کند. موفق باشید پی نوشت: 1- جهت مطالعه بیشتر به https://www.tabnak.ir/004aZH مراجعه کنید. ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
recording-20240103-190820.mp3
6.99M
بسم الله... انا لله و انا الیه راجعون 🔹 چند دقیقه ای در خصوص حادثه تروریستی کرمان و لزوم اتخاذ راهبرد رسانه ای واحد بین نیروهای انقلاب 🔉 در صورت صلاحدید، در گروههای خودتان نشر بدهید. 🎙حجت الاسلام رضا مهوشی ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
پرسش شماره چهل و نه: ❓این روزها مدام از انتقام سخت سخن گفته می شود، آیا تضمین می کنید که موشک های شما غیر نظامیان را نکشد؟ ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
❓این روزها مدام از انتقام سخت سخن گفته می شود، آیا تضمین می کنید که موشک های شما غیر نظامیان را نکشد؟ ✅ سلام علیکم نیروی نظامی و توان دفاعی یکی از ضروری ترین مولفه های مورد نیاز برای هر حکومتی اعم از اسلامی و غیر اسلامی است. اساسا حکومت ها برای تامین امنیت کشور نیازمند برخورداری از یک نیروی نظامی قدرتمند هستند که علاوه بر قدرت بازدارندگی نسبت به حملات احتمالی دشمنان، بتواند قدرت دفاع مشروع از تمامیت ارضی کشور را فراهم نماید. جمهوری اسلامی ایران نیز به تبعیت از دستورات دینی و عقلی و منطقی نسبت به برخورداری از توان نظامی سعی کرده تا قدرت خود را به بالاترین حد ممکن برساند. اما ذکر این نکته ضروری است که جمهوری اسلامی هیچگاه به دنبال هجوم به اماکن غیرنظامی و مردم عادی نبوده و نیست هرچند که دشمنان جنایتکار این انقلاب از هیچ جنایتی در حق مردم و غیرنظامیان دریغ نمی کنند و در ماجرای حمله تروریستی کرمان مشاهده کردید که عامدانه از بمب هایی استفاده شده بود که بیشترین تلفات از مردم گرفته شود. بله، موشک ها می توانند سبب کشته شدن مردم غیرنظامی نیز شوند اما آیا جمهوری اسلامی از موشک ها برای هدف قرار دادن مردم غیرنظامی استفاده خواهد کرد؟ پاسخ منفی است زیرا این اتفاق در دکترین و گفتمان جمهوری اسلامی جایی ندارد و این کشورهای غربی و جبهه مستکبرین هستند که هیچ ابایی از کشتن زنان و کودکان و غیرنظامیان ندارند نه جمهوری اسلامی ایران. یقینا انتقام سخت نیز پروژه ای برای هدف قراردادن غیرنظامیان نیست بلکه در مرحله اول با هدف تنبیه و مجازات و سرکوب جنایتکاران صهیونیست و آمریکایی و نیروهای اجاره ای آنها و در مرحله اصلی با هدف اخراج آنها از منطقه است. در این میان مردم غیرنظامی هیچگاه هدف ضربات جمهوری اسلامی نبوده و نیستند. موفق باشید ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کار خودشونه ! ❓ سلام وقت بخیر درباره این حادثه تروریستی کرمان که امروز اتفاق افتاد خیلی ها میگن که کار خودشونه میشه یه جواب دندان شکن بدید به من که جواب اینارو بدم 🔸 پاسخ این پرسش را در کانال پرسش آنلاین ببینید. ▪️ پرسش شماره چهل و نه ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
❓ سلام وقت بخیر درباره این حادثه تروریستی کرمان که امروز اتفاق افتاد خیلی ها میگن که کار خودشونه میشه یه جواب دندان شکن بدید به من که جواب اینارو بدم ✅ سلام علیکم هرچند که گروه تروریستی داعش ظاهرا مسئولیت این عملیات جنایتکارانه را بر عهده گرفت اما یکی از خط های رسانه ای که جریان ضدانقلاب از لحظات پس از این جنایت در پیش گرفته این است که «جمهوری اسلامی عامل این حمله تروریستی است نه اسرائیل و آمریکا و گروههای تروریستی شان» برای راستی آزمایی این گزاره باید از آنها پرسید که جمهوری اسلامی چه نفعی از کشتار شهروندان خود می برد؟ تاامن نشان دادن فضای داخلی کشور چه منفعتی برای جمهوری اسلامی دارد؟ جمهوری اسلامی در سالهای اخیر همواره به دنبال آرام کردن شرایط منطقه و داخل کشور بوده تا بتواند از این فضای آرام برای گسترش مناسبات و ارتباطات منطقه ای با دیگر کشورها بهره برده و منافع اقتصادی و سیاسی خود را تامین کند. بدیهی است که افزایش سرمایه گذاری های خارجی در ایران و عضویت در پیمان ها و معاهدات اقتصادی و سیاسی بین المللی جز با بهره گیری از فضای امن در کشور امکان پذیر نخواهد بود و بسیار بعید و غیرعقلانی و غیرمنطقی است که جمهوری اسلامی ایران به دست خود داخل کشور را ناامن جلوه داده و خود را از دستیابی به همه این منافع محروم کند! روشن است که به عنوان نمونه جاده ابریشم یا همان طرح «یک کمربند، یک راه» که توسط چین برای اتصال ترانزیتی از چین به اروپا تنظیم شده است از شرق تا غرب ایران امتداد داشته و منافع اقتصادی بسیار زیادی برای ایران به دنبال دارد و تحقق این طرح منوط به امنیت داخلی ایران است حال باید از طرح کنندگان این شبهه پرسید که چرا جمهوری اسلامی باید با راه اندازی این غائله و کشتار شهروندان خود، این طرح که منافع سرشاری برایش دارد را با چالش مواجه کند؟ طرح کنندگان این شبهه معتقدند که جمهوری اسلامی به دنبال این است تا با انجام این اقدامات، دلیلی برای حمله به اسرائیل و آمریکا پیدا کند! در پاسخ به این ادعا باید گفت که جمهوری اسلامی سالهاست دلایل لازم و کافی برای حمله به اسرائیل و آمریکا را در دست دارد. از فتنه 88 گرفته تا ترور دانشمندان هسته ای، ایجاد داعش، به شهادت رساندن تعداد زیادی از فرمنادهان نظامی که در راس آنها سردار سرافراز شهید حاج قاسم سلیمانی قرار دارد و همچنین آشوب های سال گذشته. همه اینها این حق را در اختیار جمهوری اسلامی قرار می دهد که انتقام خود را از این دشمنان جنایتکار بگیرد و دلیلی ندارد تا به کشتار مردم خود دست بزند آن هم مردمی که در مراسم سالگرد شهید سلیمانی حاضر شده و یقینا از طرفداران و حامیان جمهور اسلامی هستند. برخی نیز می گویند اسرائیل هیچگاه به صورت گسترده مردم را نمی کشد و فقط نقطه زنی می کند و هدفمند ترور می کند. این ادعا آنقدر عجیب و غیرواقعی است که صرفا باید از این مدعیان پرسید که اگر اسرائیل فقط نقطه زنی می کند و مردم بیگناه را نمی کشد پس چه کسی در طی هشتاد و چند روز حدود بیست هزار زن و بچه و مرد بیگناه غزه را به خاک و خون کشیده است؟ آیا آنجا هم جمهوری اسلامی بر سر مردم غزه بمب و موشک می ریزد؟ کارنامه اسرائیل و آمریکا و گروههای تروریستی آنقدر سیاه و آغشته به خون بیگناهان است که با این سفیدشویی های ناشیانه پاک نخواهد شد. بدیهی است که جمهوری اسلامی هیچ منفعتی از این اقدام نخواهد برد و این آمریکا و اسرائیل هستند که از ناامنی منطقه و خصوصا ایران استقبال می کنند و اگر کسی علاقه به ناامن کردن ایران و منطقه و کشتار مردم بیگناه داشته باشد، آن آمریکا و اسرائیل و گروههای تروریستی در منقه هستند نه جمهوری اسلامی ایران که خود سالهاست قربانی تروریسم و جنگ های تحمیلی خارجی و داخلی است. رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی شکست خورده و به شدت از جانب شهروندان خود تحت فشار قرار دارد و در صدد است تا به هر نحوی که شده پای ایران را به یک جنگ منطقه ای باز کند تا بتواند با وارد کردن آمریکا به این جنگ، خود را از تحت فشار حماس و طوفان الاقصی بیرون بیاورد. ترور شهید سردار سیدرضی و شهید العاروی (از فرماندهان حماس) و شهید ابوتقوی (از فرماندهان حشد الشعبی) نیز در همین پازل تحلیل می شود. در انتها نیز باید گفت که قبول مسئولیت این عملیات توسط داعش هرچند با اما اگرهای بسیار زیادی در نحوه اعلام و تفاوت چشمگیر با رویه داعش در قبول مسئولیت عملیات ها و ... همراه بود اما به نظر می رسد که با فشار رژیم صهیونیستی و با هدف فعال کردن جبهه های مختلف جنگ علیه جمهوری اسلامی صورت گرفته است و بی شک کارفرمای اصلی این حادثه تروریستی اسرائیلی ها هستند. ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔸 انتقام سخت ❓ سلام علیکم خداقوت لطف بفرمایید معنا و منظور حضرت آقا از واژه های «انتقام سخت» و «پاسخ سخت» در جریان ترورها رو بیان کنید. ▪️پرسش شماره پنجاه ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
❓ سلام علیکم خداقوت لطف بفرمایید معنا و منظور حضرت آقا از واژه های «انتقام سخت» و «پاسخ سخت» در جریان ترورها رو بیان کنید. ✅ سلام علیکم جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب تا کنون همواره قربانی تروریسم و خشونت افسارگسیخته دشمنان خود در سطوح مختلف بوده است. از جنگ تحمیلی گرفته تا فتنه 88 و ترور دانشمندان هسته ای و آشوب های خیابانی در سالهای مختلف و ترور فرماندهان نظامی از جمله سرداران سرافراز حاج قاسم سلیمانی و سید رضی. بی شک تحمل این جنایات حق انتقام گیری و مجازات عاملان آن را برای جمهوری اسلامی محفوظ می دارد و این اجازه را به جمهوری اسلامی ایران می دهد تا پاسخی درخور به این جنایات بدهد. اماپاسخ جدی چه باید باشد که انتقام همه جنایات گرفته شود؟ مقام معظم رهبری پس از شهادت سردار سلیمانی صحبت از انتقام و سیلی سخت به میان آوردند و در تبیین مفهوم آن فرمودند: «بالاخره یک حادثه‌ی مهمّی [شهادت سردار سلیمانی] اتّفاق افتاده است؛ بحث انتقام و مانند این حرفها، بحث دیگری است؛ حالا یک سیلی‌ای دیشب [حمله به عین الاسد] به اینها زده شد؛ این مسئله‌ی دیگری/ است. آنچه در مقام مقابله مهم است -این کارهای نظامیِ به این شکل، کفایت آن قضیّه را نمیکند- این است که بایستی حضور فسادبرانگیز آمریکا در این منطقه منتهی بشود؛ تمام بشود.(98/10/18) یا در جای دیگر فرمودند: «سیلی سخت‌تر عبارت است از غلبه‌ی نرم‌افزاری بر هیمنه‌ی پوچ استکبار؛ این سیلی سخت به آمریکا است که باید زده بشود. بایستی جوانان انقلابی ما و نخبگان مؤمن ما [با] همّت، این هیمنه‌ی استکباری را بشکنند و این سیلی سخت را به آمریکا بزنند، این یک؛ یکی هم اخراج آمریکا از منطقه است که این همّت ملّتها و سیاستهای مقاومت را میطلبد که بایستی این کار را انجام بدهند؛ این، سیلی سخت است.(99/9/26) دقت در سخنان ایشان نشان می دهد که ایشان با نگاه بلند و راهبردی خود، انتقام اصلی و پشیمان کننده از آمریکا و اسرائیل را اخراج آنها از منطقه و کوتاه کردن دست آنها از کشورهای منطقه و منابع و منافع آنها می داند و نباید انتقام سخت را صرفا پرتاب چند موشک و کشتن چند آمریکایی و اسرائیلی بدانیم. هرچند اقدامات نظامی برای تحقق این انتقام اصلی و سخت لازم است اما باید اهداف را بسیار بلند و عالی تعیین کنیم و آن چیزی جز نابودی اسرائیل و اخراج آمریکا از منطقه نیست. بدیهی است که تحقق این هدف عالی در کوتاه مدت امکان پذیر نیست و نباید انتظار داشت که طی چند روز و چندماه به وقوع بپیوندد بلکه نیازمند اقدامات هماهنگ و منسجم و هوشمندانه نظامی و دیپلماتیک است که به لطف خدا به بهترین شکل ممکن در حال انجام است و این ترورهای کور و اقدامات جنایتکارانه نشانه موفقیت پروژه انتقام سخت و ضعف و زبونی دشمنان جمهوری اسلامی است. ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔹سینما رکس را چه کسی آتش زد؟ ❓سلام و عرض ادب؛ آیا اتش سوزی سینما رکس آبادان در سال 57 واقعا کار ساواک بود؟ 🔸 پرسش شماره پنجاه و یک ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
❓سلام و عرض ادب؛ آیا اتش سوزی سینما رکس آبادان در سال 57 واقعا کار ساواک بود؟ ✅ سلام علیکم فاجعه سینما رکس آبادان یکی از خونبارترین و دردناک ترین رخدادهای تروریستی پیش از انقلاب اسلامی بود که در آن بیش از پانصد نفر به شهادت رسیدند. در مورد عاملان واقعی این جنایت از همان ساعات اولیه تا امروز بحث و گفتگوهای بسیاری صورت گرفته است. انقلابیون معتقد بودند که ساواک و رژیم پهلوی این اقدام را انجام داده و متقابلا رژیم نیز انقلابیون را عامل این فاجعه معرفی می کردند. هرچند کسانی مرتبط با این واقعه دستگیر، محاکمه و اعدام شدند اما اعترافات آنها نیز نتوانست به صورت کامل و شفاف گره از ابهامات این جنایت باز کند. اما حداقل چیزی که می توان گفت این است که این اقدام از جانب انقلابیون اصیل و پیروان نهضت امام خمینی صورت نگرفته و شواهدی وجود دارد که ساواک در وقوع این حادثه نقش داشته است. امام خمینی در خصوص این واقعه فرمودند: «من گمان نمی کنم هیچ مسلمانی بلکه انسانی‏‎ ‎‏دست به چنین فاجعه وحشیانه ای بزند جز آنان که به نظایر آن عادت نموده اند و خوی‏‎ ‎‏درندگی و وحشیگری، آنان را از انسانیت بیرون برده باشد ... آنچه مسلّم است این عمل غیرانسانی و مخالف با قوانین اسلامی از مخالفین‏‎ ‎‏شاه که خود را برای حفظ مصالح اسلام و ایران و جان و مال مردم به خطر مرگ‏‎ ‎‏انداخته اند و با فداکاری از هم میهنان خود دفاع می کنند ـ به هر مسلکی باشند ـ نخواهد‏‎ ‎‏بود و قراین نیز شهادت می دهد که دست جنایتکار دستگاه ظلم در کار باشد که نهضت‏‎ ‎‏انسانی ـ اسلامی ملت را در دنیا بد منعکس کند. آتش را به طور کمربند در سراسر سینما‏‎ ‎‏افروختن و بعد توسط مأمورین درهای آن را قفل کردن، کار اشخاص غیرمسلط بر‏‎ ‎‏اوضاع نیست.‏ ‏‏ گفتار شاه که: تظاهر کنندگان مخالف من «وحشت بزرگ» را وعده می دهند؛ و تکرار‏‎ ‎‏آن پس از واقعه که: این همان وعده بوده است، شاهد دیگری بر توطئه است؛ نه اینکه‏‎ ‎‏واقعاً شاه یک غیبگوی بزرگ است! مصاحبۀ سابق شاه که ایران را با ملت نابود‏‎ ‎‏می کنم نیز شاهد این مدعا است. اظهار تأسف و تأثر در بوقهای تبلیغاتی‏‎ ‎‏از اشخاصی که هر روز دستشان تا مرفق به خون هم میهنان مسلمان ما فرو رفته است‏‎ ‎‏شاهد بزرگی است بر نقشه شیطانی شاه و همدستانش، هم آنان که در اکثر‏ ‏شهرهای ایران دست به کشتارهای فجیع زده اند.‏ ‏‏ آیا مردم مظلومی که هر روز به دست همین جنایتکاران به خاک و خون کشیده شده و‏‎ ‎‏به وضع بسیار اسفباری کشته شده اند هم میهنان ما نبوده اند؟ قراین نشان می دهد که قضیۀ‏‎ ‎‏دلخراش آبادان چون کشتار سایر شهرهای ایران از یک منشأ به وجود آمده است. آیا از‏‎ ‎‏این جنایت کسی جز شاه و بستگانش امید نفعی داشته اند؟ آیا تا کنون غیر از شاه که هر‏‎ ‎‏چند وقت یک بار دست به کشتار وحشیانۀ مردم می زند این قبیل صحنه ها را به وجود‏‎ ‎‏آورده است و یا خواهد آورد؟»(1) اما آیا صرفا ادعای امام باعث می شود که بپذیریم که این فاجعه توسط ساواک و رژیم پهلوی سازماندهی شده است؟ هرچند حرف حضرت امام برای ما سند بوده و فصل الخطاب است اما برای متقن تر شدن پاسخ و مستند کردن نقش ساواک در این فاجعه به یک سند اشاره می کنیم. هنری پرکت، افسر مسئول امور سیاسی و نظامی سفارت آمریکا در تهران در سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۶ [۱۳۵۱ تا ۱۳۵۵] و مسئول میز ایران در وزارت امور خارجهٔ ایالات متحده در سال‌های ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۱ [۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹] در گفت‌وگویی تفصیلی با چارلز استوارت کندی، خاطراتش را از انقلاب ایران و گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران بازگو کرده است. او در خصوص فاجعه سینما رکس آبادان می گوید: «ما در آن برهه گزارش خیلی کوتاهی ــ در حد چند جمله ــ از سی‌آی‌ای گرفتیم که از قول یکی از رابط‌های سی‌آی‌ای در ساواک می‌گفت ساواک مقصر است. »(2) این اعتراف آن هم از جانب مقام برجسته امنیتی آمریکایی که هیچ ارتباط و دوستی با انقلابیون و نهضت امام خمینی ندارد نشان می دهد که حتی آمریکایی ها معتقد بودند که ساواک این فاجعه را مدیریت کرده است. پی نوشت: 1- صحیف امام جلد 3 ص 444 2- مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی https://www.cgie.org.ir/fa/news/4802 ┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄ پی ما را در ایتا بگیرید: پاسخگویی به سوالات:@porseshonline ایران و جهان@Rezamahvashi .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا