فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما ابدیت در پیش داریم.
مهم ترین کار ما در این عالم چیست؟
شادی روح مرحوم #علی_شاملو فاتحه ای قرائت بفرمایید.
https://eitaa.com/porseshtalabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهم ترین و باارزش ترین کار در این عالم
https://eitaa.com/porseshtalabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا مردم نسبت به روحانیت پذیرش دارند؟!
آیا مراجعه دارند به روحانیت؟!
https://eitaa.com/porseshtalabegi
پرسش هائی از جنس طلبگی
آیا مردم نسبت به روحانیت پذیرش دارند؟! آیا مراجعه دارند به روحانیت؟! https://eitaa.com/porseshtalab
.
سلام واقعا مردم نسبت به روحانیت پذیرش دارند یا نه؟
حاج آقا کنار خانم شل حجاب آرایش کرده پشت فرمان پرشیا! 😐
پنج شنبه ۳۱ فروردین
ساعت ۱۳:۱۵
عجله داشتم و باید میرفتم لواسان برا صحبت در جمع دانش آموزان معتکف.
تو شلوغی بازار ۱۵ خرداد اومدم سوار ماشینم شدم. هر چی گشتم کلید قفل ماشین نبود. «وای اگه از جیبم افتاده باشه»😕 حدس زدم تو حوزه از جیبم افتاده باشه. کی حال داره تو این شلوغی بره کلید رو بیاره. همینطور که داشتم جیبام رو می گشتم، یه خانم شل حجاب از تو پرشیا که کنارم دوبله وایساده بود، زد به شیشه و گفت «حاج آقا دارید میرید؟». کنارش هم یک خانم شل حجاب دیگه نشسته بود با عینک دودی.
گفتم «بله، ولی ببخشید چند دقیقه دیگه، چون کلیدم نیست!»
پیاده شدم و رفتم دنبال کلید. وقتی برگشتم، دیدم پرشیا عقب تر از ماشینم منتظر وایساده، اما خانمی که راننده بود، نبود.
خانم دیگر در رو باز کرد و گفت «حاج آقا میشه ماشین ما رو بذارید جای ماشینتون.»
راستش یه کم تابلو بود با لباس بشینم کنار خانم پشت پرشیا! اونم تو شلوغی بازار. اما چه میشد کرد، «نه گفتن» بدتر بود. سریع باید تصمیم میگرفتم.
گفتم «بله» وقتی نشستم پشت فرمان، گفت «دخترم رفت مغازه و گفت مامان به کسی نگی بشینه پشت فرمون آ، به کسی نمیشه اعتماد کرد، فقط به حاج آقا بگو»
خدا کنه قدردان این اعتماد باشیم و سنگ صبورشان. 🤲
چند سال قبل فرمودند «روحانیت چون مورد اعتماد مردم است، سنگ صبور هم هست.»
https://eitaa.com/porseshtalabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهتر نیست بچه های با استعداد بروند مهندسی و پزشکی؟!
https://eitaa.com/porseshtalabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کیفیت و مسیر تحصیل در حوزه
یکی از تمایزات حوزه مشکات کاهش دوران سطح (از ده سال به هفت سال) می باشد که جزو مطالبات مقام معظم رهبری جهت ایجاد تحول در حوزه بوده است.
https://eitaa.com/porseshtalabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جایگاه های شغلی طلبه ها
https://eitaa.com/porseshtalabegi
سوالاتی پیرامون لباس روحانیت
آیا مانع ارتباط نمی شود
گاهی گفته میشود «روحانی هنگامی که با لباس در میان مردم ظاهر میشود، از ابتدا یک امتیاز منفی همراه خود آورده است و این لباس مانند یک حجاب و مانع ارتباطی، قدرت نفوذ او را گرفته و تاثیر کلام او را کم میکند. از این رو، اگر لباسی هم شکل با دیگران داشته باشد، مردم او را از خودشان میدانند و او سریعتر میتواند وظایف خود را انجام دهد».
🔸جواب
این گفته از دو جهت مخدوش است:
اولا: اینکه کلیّت ندارد و در موارد بسیاری داشتن لباس، خود به خود موجب اعتماد مردم است و ارتباط را تسهیل میکند و این به برکت زحمت روحانیانی است که در این لباس به وظایف علمی و عملی خود نیک عمل کردهاند.
دوما: اینکه به فرض چنین باشد، غرض از این ارتباط، انتقال انبوهی از معارف و ملکات است که از توان فردی یک نفر بسیار بیشتر است. این مُبلغ بالاخره باید مخاطب خود را به سرچشمهای که خود از آن سیراب گشته متصل کند و بر سر سفرهای که خود از آن تغذیه شده بنشاند. پیامی را که او میخواهد انتقال دهد، بسیار کاملتر، اصیلتر، روانتر و زیباتر در منابع اسلامی و آثار اندیشمندان آمده است. ظاهر داستان این گونه است که بدون لباس روحانیت، در مواردی مقبولیت و موفقیت بیشتر است؛ اما این موفقیت اندک، در نهایت باید به پیوند مخاطب و روحانیت بینجامد تا استمرار داشته باشد و به بار بنشیند. پس یکی از کارکردهای لباس روحانیت این است که موفقیت یک روحانی در ارتباط با مردم، تبلیغ غیر مستقیم این نهاد و جلب اعتماد آنان به عالمان دین خواهد بود.
✍ادامه دارد...
🔰#ارزش_طلبگی به این است که شما خود را برای کاری آماده میکنید که هیچ کاری جایگزین آن نیست.
🔻 «طلبگی از همه تخصصهای موجود تأثیرش بیشتر است». شما طبیبان روحانی و هدایتگران مردم هستید.
👈 سه کار عمده بر عهده روحانیون است؛
✓«هدایت فکری و معنوی»
✓«هدایت سیاسی»
✓«خدمات اجتماعی و غمخواری و خدمترسانی به مردم».
🖇روحانیت چون مورد اعتماد مردم است، سنگ صبور هم هست.
روحانیون چه فعالیت هایی دارند ؟
اول : تدریس
🔰تدریس در حوزه :
طلاب برای تدریس، طی مراحلی بعد از کسب امتیاز لازم و شرکت در دوره آموزش مهارتی تدریس ، مجوز تدریس سطح یک را به دست آورده و با احراز توانمندی در سطوح بالاتر مشغول تدریس می شوند .
۱_ استاد مقدمات : پایه یک تا سه
۲_ استاد فقه و اصول: پایه چهار تا شش
۳_ استاد کفایه و درس خارج در پایه های بالاتر
🔰تدریس در دانشگاهها و دانشکده ها :
طلاب توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برای تدریس دروس معارف اسلامی با ارائه مدرک علمی حداقل سطح سه از حوزه علمیه مشغول فعالیت می شوند.
🔰 تدریس در خارج از کشور
همچنین طلاب بعد از مسلط شدن به زبانهای خارجی و شرکت در دوره تربیت مربی ، با احراز شرایط مربوطه جهت تدریس معارف اسلام به دانشگاههای خارج از کشور اعزام می شوند.
روحانیون چه فعالیت هایی دارند ؟
دوم : پژوهش
طلاب علاقه مند ، بعد از گذراندن دوره های آموزش مهارت های کامپیوتر و کارگاههای پژوهشی در سه بخش زیر به فعالیت می پردازند :
✍ نویسندگی پایان نامه
✍نویسندگی مقالات علمی پژوهشی و نشریات
✍نویسندگی کتاب
🔰زمینه های فعالیت در این بخش :
🔹️فعالیت در بیش از پانصد کتابخانه حوزوی
🔹️استاد کارگاههای پژوهشی در حوزه و دانشگاه
🔹️عضو هیاتهای علمی دانشگاه و حوزه
🔹️فعالیت در مراکز علمی در خارج از کشور
🔹️حضور در جشنواره های علمی کشوری و بین المللی
🔹️و ..
جالب است بدانیم :
در کل کشور از ۸۰۰ نشریه در حوزه علوم انسانی و اسلامی، تعداد ۲۶۰ مورد مربوط به نشریات حوزوی است.
از نظر شرعی، ورود به حوزهی علمیه با وجود عدم رضایت والدین، چه حکمی دارد؟
پاسخ :
هر چند در اینگونه موارد، جلب رضایت والدین واجب نیست، ولی مخالفت با ایشان و آزرده کردن آنان هم به صلاح نیست؛ پس سعی کنید با توضیح کافی و دلایل متقن، با آرامش و حفظ احترام، اجازهی آنها را برای ورود به حوزه علمیه کسب نمایید.
در همین راستا با توجه به اینکه روحانیون واجد شرایط موجود، پاسخگوی نیازهای داخل و خارج کشور نیستند، تحصیل علوم دینی برای کسانی که استعداد و آمادگی آن را دارند لازم بوده و مشروط به رضایت والدین نیست؛ هر چند شایسته است در صورت امکان رضایت آنها جلب گردد و تحصیلی که همراه با رضایت آنان باشد، توفیقات بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای (مد ظله العالی):
برای رفتن به حوزه علمیه اذن پدر و مادر لازم نیست ولی سعی کنید همراه با رضایت آنها باشد و از هر عملی که موجب ایذای آنها بشود اجتناب نمایید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
مخالفت پدر و مادر اگر امر آنها از روی دلسوزی باشد و موجب اذیت آنها گردد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
هر چند جلب رضایت والدین در این مورد واجب نیست، ولی مخالفت با ایشان معمولاً به صلاح نیست و در بسیاری از موارد شرایط خانوادگی و رضایت ایشان، در نیل به اهداف و زیاد شدن توفیقات اثر بسزایی دارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
سعی کنید با توضیح کافی و دلایل متقن با آرامش و حفظ احترام پدر و مادر اجازهی آنها را برای ورود به حوزه علمیه کسب نمایید و بدون اجازهی آنها اقدام ننمایید و والدین هم نباید از پیشرفت فرزندان در امور دینی جلوگیری نمایند از پیامبر اکرم (ص) نقل شده که روزی فرمودند: وای به حال بچههای آخر الزمان از دست پدرانشان! عرض کردند: از دست پدران کافر؟! فرمودند: خیر، از دست پدران مسلمان! امور شرعی را یاد نمیدهند و وقتی فرزندان هم به دنبال آن میروند منع میکنند (وَیْلٌ لِأَوْلَادِ آخِرِ الزَّمَانِ مِنْ آبَائِهِمْ فَقِیلَ یَا رَسُولَ اللَّهِ مِنْ آبَائِهِمُ الْمُشْرِکِینَ فَقَالَ لَا مِنْ آبَائِهِمُ الْمُؤْمِنِینَ لَا یُعَلِّمُونَهُمْ شَیْئاً مِنَ الْفَرَائِضِ وَ إِذَا تَعَلَّمُوا أَوْلَادُهُمْ مَنَعُوهُمْ) موفق باشید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
با توجه به اینکه روحانیون واجد شرایط موجود پاسخگوی نیازهای داخل و خارج کشور نیستند و تحصیل علوم دینی برای کسانی که آمادگی دارند شکل واجب عینی به خود گرفته، تحصیل رضایت والدین جهت ورود به حوزه علمیه لازم نیست؛ هرچند شایسته است در صورت امکان رضایت آنها جلب گردد.
وظیفه اصلی طلبه چیست؟
تحصیل علم و دانش در همه رشته ها بسیار با ارزش بوده و موجب کمال انسان است. رسیدن به ارزش و کمالات ناشی از علم دارای مقدمات و سختی هایی است که ناگزیر باید آن مقدمات را فراهم و سختی ها را تحمل کرد.
ورود به حوزه علمیه و تحصیل علوم دینی نیز از این قاعده مستثنا نیست بلکه سختی ها و مشقت های آن از تحصیل در سایر رشته ها بیشتر است؛ زیرا تحصیل در حوزه های علمیه همواره با محرو میت هایی از نظر مالی رو بروست و از طرفی طلبه باید وظایف شرعی خود را به خوبی رعایت کند و به عبارت دیگر دارای زی طلبگی باشد. یعنی نه تنها واجبات را انجام دهد و کارهای حرام را ترک کند، بلکه باید در موارد زیادی ایثارگری کرده و از بعضی از لذت های مشروع که مخالف با شأن روحانیت است صرف نظر نماید. کسانی از عهده تحمل این سختی ها بر می آیند که واقعاً عاشق این علم باشند. وظیفه اصلی یک طلبه تحصیل علوم دینی و تحقیق مسائل جدید در جهت پاسخ گویی به سؤالات و مشکلات دینی مردم است مگر این که وظیفه مهم تری که دیگران نمی توانند انجام دهند مانند تبلیغ، قضاوت ، مدیریت و رهبری جامعه اسلامی و....احساس کند. اما در جایی که دیگران چنین وظایفی را به خوبی انجام می دهند طلبه لازم است به همان وظیفه اصلی خود که ادامه تحصیل در علم اسلامی است بپردازد.
اگرطلبه فقط درایام تبلیغ لباس روحانیت بپوشه ودرسایرایام نپوشه،آیااشکال داره؟
در حال حاضر یکى از شرایط پوشیدن عمامه و قبا و عبا داشتن صلاحیت لازم است. اگر کسى داراى آن شرایط نباشد اگر بپوشد، کار نادرست انجام داده است و مانند کسى مى ماند که لباس پزشکى بپوشد در حالى که شرایط پزشکی را ندارد. در قدیم براى پوشیدن این لباس، تنها صلاحیت اخلاقى کافى بود. به همین جهت بسیارى از تاجران و پزشکان هم این لباس را مى پوشیدند ولى امروزه یکى از شرایط این لباس، کسب علوم اسلامى و تبلیغ دین است. در حقیقت باید به عنوان یک لباس کار و اعلام آمادگى براى پاسخ گویى به پرسش هاى دینى، به آن نگاه شود. نه یک امتیاز اجتماعى و از سوء استفاده احتمالى برخى در این لباس باید جلوگیرى کرد.فلسفه دیگر این لباس این است جایگاه صنفى بسیارى از اقشار جامعه اقتضا مى کند که از سایر اقشار مردم باز شناخته شوند و داراى یک نوع لباس مشخص باشند مانند نیروهاى نظامى و انتظامى و... درباره روحانیان نیز چنین است. بر اساس روایات متعدد «العلماء ورثه الانبیاء» «و اما الحوادث الواقعه فارجعوا الى رواه احادیثنا فانهم حجتى علیکم و... »روحانیان، امانت داران ائمه اطهار(ع) و مرجع روحى و معنوى و اجتماعى و... مردم هستند؛ از این رو نیازمند لباسى مشخص هستند تا بدین وسیله در جامعه مشخص شوند و مراجعه به آن ها در مواقع نیاز آسان تر باشد.در موقع نماز جماعت تأکید شده که امام جماعت دارای لباس خاصی روحانیت باشد چنان که امام صادق(ع) فرمود: «شایسته نیست که امام جماعت بدون عبا و عمامه باشد» (وسایل، ج ۳، ص ۳۲۹، باب ۵۳، ح ۱. ) پوشیدن این لباس، هر چند شأن و منزلتى نسبت به سایر اقشار مردم براى روحانیان ایجاد نمى کند، ولى موجب تعظیم شعائر الهى مى گردد که مورد اهتمام قرآن است. وجود شخصیتهاى وارسته جامعه که به عنوان سمبل و مظهر علم و تقوا و وارستگى و ارزش هاى اسلامى و ملبس به لباس رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) باشند، از شعائر الهى است و نیز در حفظ و گسترش ارزش هاى الهى و اسلامى در جامعه و تقویت هویت مذهبى در مقابل تهاجم ارزش هاى بیگانه، بسیار مؤثر است.
خصوصا در جامعه ما که متأسفانه تحت تأثیر تهاجم فرهنگی غرب، حتی لباس سنتی و بومی خویش را حفظ نکرده است.
بنابراین وجود قشر خاصی در جامعه با لباس مذهبی و سنتی، نماد پایداری در مقابل هجوم فرهنگ و ارزشهای غربی است و مایه فخر و مباهات محسوب میگردد. از سوی دیگر این لباس نماد جایگاه و موقعیت علوی و مرجعیت دینی به حساب میآید. اگر به این لباس عنایت شده، از آن روست که علما با پوشیدن این لباس جایگاه خود را مشخص و پاسخگوی مسائل دینی مردم باشند.
بنابراین پوشیدن لباس روحانیت از نظر مقررات تابع قانون مصوب شورای مدیریت حوزه است و از نظر علمی و معنوی به خود شخص بستگی دارد و اینکه در ایام غیر تبلیغی لباس روحانیت نپوشید اشکال شرعی ندارد .
وظیفه یک طلبه به طور کلی چیست وبایدچه کند؟
طلبه یعنی طالب حقیقت. بنابراین وظیفه اصلی طلبه جستجوی حقیقت است هم در ساحت نظری و هم در ساحت عملی. این مرحله خودسازی و سلوک نظری و عملی نام دارد که اگر طلبه ای موفق شد آنگاه وظیفه می یابد که مردم را هم به راه خدا دعوت و راهنمایی و راهبری کند. حدود نیمی از خودسازی و سلوک، نظری است . برای این منظور لازم است که محققانه و پژوهشگرانه به دنبال کسب حقیقت باشید. در کنار سلوک نظری لازم است به دانسته های خود عمل کنید و واجبات و مستحبات را نیز رعایت نمایید و در اخلاق و سبک زندگی هم کار کنید. جستجو در مهمترین حقایق زندگی!توحید و ولایت و معاد سه محور استراتژیک و عمده دین اسلام است، بنابراین در راس تمام حقایقی که باید یک مسلمان بداند و درباره آنها تحقیق کند، توحید و ولایت و معاد است.
دین اسلام در قرائت شیعی آن دو محور اساسی دارد که عبارت است از توحید و ولایت. توحید راهبرد دین و ولایت مفسر و مجری و راهبر آن در زندگی فردی و اجتماعی انسان است.
دین بدون توحید، دین نیست و توحید بدون ولایت، کارآمد نیست و دچار افراط و تفریط می شود.
روحانیون چه فعالیت هایی دارند ؟
سوم : تبلیغ (عمومی )
طلاب بعد از اتمام پایه ششم حوزه ، با توجه به سابقه اخلاقی و شرکت در کارگاههای تخصصی تلبس ، مجوز رسمی برای پوشیدن لباس روحانیت را به دست آورده و بعد از تلبس در زمینه های زیر مشغول فعالیت می شوند :
🔻 تبلیغ در مساجد به عنوان روحانی مستقر
🔻تبلیغ در ادارات و سازمانها
🔻تبلیغ در روستاها در قالب طرح هجرت
🔻تبلیغ در مناطق محروم در قالب گروههای جهادی
🔻تبلیغ در دانشگاهها و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در سطوح بالای حوزوی
🔻تبلیغ در مراکز فرهنگی در زمینه پاسخ گویی به احکام شرعی و شبهات اعتقادی .
🔻 تبلیغ در خارج از کشور در صورت تسلط بر زبانهای خارجی و توانمندی های لازم
🔻 اجرای برنامه های دینی با حضور در صدا و سیما .