eitaa logo
آیت الله پورمحمدی
459 دنبال‌کننده
914 عکس
251 ویدیو
0 فایل
⬅️ مجلس خبرگان رهبری ⬅️ امام جمعه شهرستان مراغه ⬅️ تولیت حوزه علمیه مراغه ⬅️ مدرس حوزه و دانشگاه ارتباط با دفتر روابط عمومی و ارتباطات https://eitaa.com/Morovati پایگاه اطلاع رسانی Mtpm.ir اینستاگرام https://www.instagram.com/pourmohammadi_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
📸با حضور نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه آیت‌الله پورمحمدی و مدیر کل تبلیغات اسلامی آیین افتتاح حسینیه انصارالحسین مراغه ، عزاداری امام جعفر صادق و تجلیل از خادمین هیئت انصارالحسین مراغه برگزار گردید.
📸با حضور نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه آیت‌الله پورمحمدی و مدیر کل تبلیغات اسلامی آیین افتتاح حسینیه انصارالحسین مراغه ، عزاداری امام جعفر صادق و تجلیل از خادمین هیئت انصارالحسین مراغه برگزار گردید. ⬅️نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه جمعه‌شب در یکی از همین آیین‌های عزاداری که در حسینیه تازه‌احداث انصارالحسین (ع) مراغه برگزار شد، بیان کرد: امام صادق (ع) از صفات کمالیه برخوردار، و در زهد، علم، سخاوت و صبر سرآمد بود. ⬅️آیت‌الله پورمحمدی افزود: روایت‌هایی از انفاق‌ پنهانی امام صادق(ع) در دست است که از صفات کمالیه این امام حکایت دارد و مرور این روایت‌ها بسیار پندآموز است. ⬅️وی گفت: «ابوجعفر خثعمی» نقل کرده است که امام صادق(ع) کیسه پولی را به او داد و خواست آن را به فردی از بنی‌هاشم بدهد و نگوید که چه کسی آن را فرستاده است؛ به گفته «خثعمی» هنگامی که آن فرد پول را گرفت، برای فرستنده آن دعا کرد و از امام صادق(ع) گله کرد که با وجود ثروتش چیزی به او نمی‌دهد. ⬅️وی ادامه داد: هرآنچه در زمینه‌های مختلف به ویژه فقه در اختیار داریم را مرهون امام صادق(ع) و پدر بزرگوارشان امام محمدباقر(ع) هستیم و فتواها بر مبنای روایت‌های این امامین صادر می‌شود. ⬅️امام جمعه مراغه با بیان اینکه چهار هزار شاگرد طی دوره‌های مختلف در مکتب امام صادق (ع) تربیت شده بودند، افزود: در دوران امامت امام محمدباقر (ع) و امام صادق(ع) به علت ضعف حکومت اموی، آزادی بیشتری برای ابراز عقیده به وجود آمد و زمینه برای پیشرفت‌های علمی فراهم شد. ⬅️نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: برخی از شاگردان امام جعفر صادق (ع) به مانند «ابوبصیر اسدی»، «جابر ابن حیان»، «هشام ابن حکم»، «محمد ابن مسلم» و «ابان ابن تغلب» بسیار برجسته بودند. ⬅️آیت‌الله پورمحمدی ادامه داد: «ابان ابن تغلب» ۳۰ هزار حدیت از امام صادق (ع) و «محمد ابن مسلم» ۳۰ هزار حدیث از امام باقر(ع) و ۱۶ هزار حدیث از امام صادق(ع) روایت کردند. ⬅️وی با تاکید بر اینکه امام صادق (ع) علاوه بر شیعیان بر گردن اهل سنت هم حق دارد، افزود: مذاهب اربعه اهل سنت شامل مالکی، حنفی، شافعی و حنبلی هم بلاواسطه یا مع‌الواسطه از شاگران امام صادق (ع) بودند و امام صادق(ع) در میان پیشوایان فقهی اهل‌سنت نیز جایگاه بالایی دارد. ⬅️وی با تاکید بر جایگاه والای امام جعفر صادق (ع) نزد خداوند، به عزاداران توصیه کرد که حتی اگر برای حضور در مدینه و قبرستان بقیع توفیق نیافتند، از دور برای این امامان سلام بفرستند و شک نکنند که آنان از ارادت شیعیان مطلع می‌شوند. ⬅️آیت‌الله پورمحمدی با بیان اینکه اعمال نامربوط شیعیان امامان را ناراحت می‌کند، افزود: شیعه به فرموده امام صادق (ع) کسی است که عفت داشته باشد، در راه خداوند جهاد کند و اعمالش به خاطر خداوند باشد؛ همچنین شیعه باید به بخشش خداوند امیدوار باشد و از مجازاتش بترسد.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙️سخنرانی نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه آیت‌الله پورمحمدی در شب شهادت حضرت امام صادق علیه السلام. حسینیه انصار الحسین مراغه @pourmohammadimt
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖درس خارج فقه 📑موضوع : بحث الخمس 🔢جلسه بیست و نهم 📅یکشنبه ۱۶/اردیبهشت ماه/۱۴۰۳ ۲۶/شوال/۱۴۴۵ ⬅️استاد : آیت‌ ا... پورمحمدی 🌐حوزه علمیه مراغه دسترسی به دروس آیت الله پورمحمدی آدرس های زیر: پایگاه اطلاع رسانی Mtpm.ir ایتا: https://eitaa.com/mtpm_ir تلگرام : https://t.me/mtpm_ir سروش: https://splus.ir/mtpm_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙️سخنرانی نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه آیت‌الله پورمحمدی در مراسم روز مراغه @pourmohammadimt
📸سخنرانی نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه آیت‌الله پورمحمدی در مراسم روز مراغه. @pourmohammadimt
⬅️جشن «روز مراغه»، محفل مرور گذشته و میثاق برای آینده ⬅️نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری در مراسم روز مراغه به برخی از وقایع تاریخی این کهن‌شهر اشاره و بیان کرد: مغول‌ها در سال ۶۱۸ قمری مراغه را محاصره و همه‌چیز را تخریب کردند تا جایی که «عزالدین ابن اثیر» در این خصوص نوشت: «مغولان تا حدی از مردم به قتل رساندند که قابل شمارش نبود و مراغه به ویرانه تبدیل شد». ⬅️آیت‌الله پورمحمدی افزود: مراغه حدود چهار سال پس از آن توسط «سلطان جلال‌الدین خوارزمی» از دست مغولان گرفته شد و حدود ۳۰ سال پس از تصرف مراغه توسط مغولان و با اشاره خواجه نصیرالدین طوسی، به عنوان پایتخت هلاکوخان انتخاب شد. ⬅️وی به احداث رصدخانه عظیم مراغه توسط خواجه نصیرالدین طوسی اشاره و بیان کرد: مراغه ۶ سال و چند ماه پایتخت بود و جانشین هلاکوخان پس از این مدت، پایتخت را به تبریز منتقل کرد اما رصدخانه به عنوان یک مرکز علمی همچنان فعالیت کرد.
⬅️دانشمندان بسیاری در مراغه حاضر شدند. ⬅️عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه افزود: به برکت وجود خواجه نصیرالدین طوسی و احداث رصدخانه مراغه، دانشمندان زیادی از شهرها و کشورهای مختلف به مراغه آمدند و برخی از شخصیت‌ها همچون علامه حلّی نیز به این شهر رفت و آمد داشتند. ⬅️وی خواجه نصیرالدین طوسی را هم شاگرد و هم استاد علامه حلّی خواند و افزود: در سال ۷۵۹ مراغه مورد یورش «تیمور لنگ» قرار گرفت و بار دیگر ویران شد تا جایی که رصدخانه مراغه و کتابهایش را به تاراج بردند و ابزارهای نجوم را به سمرقند منتقل کردند. ⬅️آیت‌الله پورمحمدی، تاریخ مراغه را پر فراز و نشیب عنوان کرد و ادامه داد: با این وجود این شهرستان در زمینه علم و فرهنگ، تاریخ پرافتخار و مفاخری بزرگ دارد که «ابو حامد احمد مراغی» از یاران امام حسن عسکری(ع) جزو همین مفاخر است.
⬅️مفاخر مراغه را بشناسیم. ⬅️امام جمعه مراغه گفت: این شهرستان در زمانی که بغداد مرکز علمی بود، دانشمندان و مفاخر مقیم عراق داشت که «محمد ابن جعفر وادهی مراغی» معروف به «ابن المراغی» و «معین‌الدین ابی نثر احمد ابن عبدالرزاق طنطرانی» از جمله آنان بودند و شناخت و شناساندن این مفاخر از اهمیت ویژه برخوردار است. ⬅️آیت‌الله پورمحمدی ادامه داد: معین‌الدین با قصیده طنطرانیه که آن را در وصف «خواجه نظام‌الملک طوسی» گفته بود، شهرت یافت و بعدها برای این قصیده بیش از ۱۰ شرح نوشته شد. ⬅️به گفته وی مراغه از سده‌ پنجم تا هشتم از نظر علمی در اوج قرار داشت و از مهمترین مدارس سده ششم یعنی قبل از احداث رصدخانه می‌توان به صدریه، مجاهدیه و قاضی اشاره کرد. ⬅️وی تاکید کرد: مدنیت در مراغه قبل از احداث رصدخانه وجود داشت و احداث رصدخانه توسط خواجه نصیر، این شهر را جهانی کرد؛ رصدخانه‌ای که به تعبیر علامه حسن‌زاده آملی در بهترین نقطه احداث شده بود. ⬅️وی اضافه کرد: شخصیت‌ها و مفاخری دیگری هم به مانند «ابوالفتح نثر ابن محمد ابن ابراهیم مراغی» شاگرد ابوحامد غزالی و «سعد ابن موعظی» در این شهرستان حضور داشتند.
⬅️احداث رصدخانه مراغه نقطه عطفی در پیشرفت‌های علمی است. ⬅️امام جمعه مراغه گفت: احداث رصدخانه مراغه بدون اغراق، نقطه عطفی در زمینه پیشرفت‌های علمی کشور به شمار می‌رود و در سطح جهانی نیز بی‌سابقه بود. ⬅️ آیت‌الله پورمحمدی به برخی از شخصیت‌ها که از مراکش، چین و دیگر نقاط جهان برای کسب علم به مراغه آمده بودند هم اشاره و بیان کرد: این دانشمندان به برکت خواجه نصیرالدین طوسی در مراغه گردهم آمدند. ⬅️وی افزود: پس از دوره صفویه نیز عارفای بزرگی در این شهر تربیت شدند که «میرفتاح حسینی مراغه» صاحب ساقی‌نامه، «عباسعلی بنابی مراغی»، «آقامحمدتقی مراغی» و میرزا احمد مراغی از جمله آنان هستند. ⬅️وی ادامه داد: مرحوم دخیل مراغی نیز تنها شاعر نبود بلکه یک مجتهد بود و به خاطر ارادتی که به اهل بیت داشت، در مصیبت اهل بیت اشعاری سرود و دیوان دخیل را آفرید؛ در این اواخر هم استاد محمدحسین کریمی مراغه‌ای و استاد حیدر عباسی نیز از ادبای مراغه هستند. ⬅️عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: حاج میرفتاح حسینی مراغی صاحب کتاب العناوین که در بغداد دفن است، از دیگر عرفای این شهرستان به شمار می‌رود و چنان جایگاهی داشت که «شیخ انصاری» در «مکاسب» از این عالم مطلب نقل کرد. ⬅️وی همچنین از تصویب ۱۶ اردیبهشت به عنوان روز مراغه در شورای فرهنگ عمومی ابراز خرسندی کرد و به مسئولان اجرایی تذکر داد که ویژه‌برنامه‌های این روز را به صورت وزین برگزار کنند و آثاری به یادگار بگذارند تا ظرفیت‌های این کهن‌شهر به نسل جدید و آینده معرفی شود. ⬅️وی این را هم بیان کرد که ما به ادبا و علما و شخصیت‌های مراغه از جمله هزار و ۴۰۰ شهید این شهرستان افتخار می‌کنیم چراکه مردانگی را به نمایش گذاشتند، همچنین به مردم مراغه که علوی، فاطمی، حسینی و ولایتمدار هستند و ظهور را انتظار می‌کشند نیز افتخار می‌کنیم.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖درس خارج فقه 📑موضوع : بحث القضاء 🔢جلسه پنجاه و پنجم 📅دوشنبه ۱۷/اردیبهشت ماه/۱۴۰۳ ۲۷/شوال/۱۴۴۵ ⬅️استاد : آیت‌ ا... پورمحمدی 🌐حوزه علمیه تبریز دسترسی به دروس آیت الله پورمحمدی آدرس های زیر: پایگاه اطلاع رسانی Mtpm.ir ایتا: https://eitaa.com/mtpm_ir تلگرام : https://t.me/mtpm_ir سروش: https://splus.ir/mtpm_ir