اگر فرزندتان نشانه های زیر را دارد، داد زدن، دعوا کردن و تنبیه کردن برایش سم است:
ناخن جویدن، شب ادراری، لکنت، کابوس، اضطراب جدایی، بدغذایی، عدم کنترل ادرار یا مدفوع، خود ارضایی.
این رفتارها می تواند نشانه اضطراب در کودک باشد که با رفتار درست والدین حل شود، اما اگر مراقب فرزندتان نباشید می تواند تبدیل به افسردگی، اختلالات شخصیتی، یا وسواس شود.
پس این نشانه ها را به عنوان اخطاری تلقی کنید که فرزندتان نیاز به محیطی آرام و شاد دارد و باید این محیط را برایش فراهم کنید.
🌐http://eitaa.com/psy7191
نوجوانان در سنین نوجوانی علاقه زیادی به دیده و پذیرفته شدن از طرف جامعه دارند؛
بنابراین برای این کار اقدام به عوض کردن ظاهر و نوع پوشش خود میکنند. در مواجهه با این گونه مسائل، نباید با پرخاشگری و توهین فرزندتان را از تغییر ظاهرش منع کنید،
بلکه باید با زبانی خوش و دلیل و منطق مناسب، او را تشویق به پذیرفته شدن از راههای دیگری غیر از تغییر ظاهر غیر متعارف کنید. از او بخواهید که رشته هنری یا ورزش مورد علاقهاش را به صورت حرفهای ادامه دهد و موفقیتها و قهرمانیهای پیاپیاش سبب غرور و افتخار خودش و شما باشد.
🌐http://eitaa.com/psy7191
كودک از طريق مشاهده ياد میگيرد. اگر خودتان لجبازی میكنيد، فرزندتان هم از شما میآموزد و اگر برای عصبانی كردن همسرتان و تلافی كردن رفتار نامناسب او صدای تلويزيون را بلند میكنيد، فرزندتان هم اين روش رفتاری را ياد میگيرد.
پس قبل از هر كاری، سعی كنيد الگوی كاملی برای فرزندتان باشيد؛ البته گاهی هم آموزش نادرست فرزندی لجباز بار میآورد.
اگر هنگامي كه رفتار نادرستی را در جمع مرتكب میشود به او لبخند بزنيد و با شوخی بگوييد «به فلانی رفته» تا سعی كنيد رفتار نامناسبش را پوشش دهيد، اين پيام را به او می دهيد كه رفتارش جالب بوده و به طور ناخودآگاه رفتارش را تقويت میكنيد.
گذشته از اين، هيچ وقت در مقابل کودک به خاله و دايی در مورد اينكه چگونه ظرف شكلاتها را پخش كرده يا ظرفهای خانه را شكسته است چيزی نگوييد و اشتباهاتش را به عنوان شيرينكاری به ديگران معرفی نكنيد.
🌐http://eitaa.com/psy7191
🔸خودشفقت ورزى مانند قلعه ای است كه ما را در برابـر هجوم افكار و هيجانـات منفى محافظت مى كند.
در سالهاى اخير، پژوهش هاى زيادى نشان داده كه خودشفقت ورزى بـا اختلالات روانـى به ويژه افسردگى رابطه منفى دارد.
🔹اما چگونه می توانيم با خودمان مهربان باشيم؟
هنگامى كه با شكست و بدبيارى مواجه می شويم، اغلب با احساسات ناخوشـايند آن همراه می شويم. و با سرزنش و حمله به خودمان، شرايط پيش أمده را براى خودمان وخيم تر می كنيم .
خودشفقت ورزى يعنى در چنيـن مواقعى بتوانيـم مانند يك دوست از خودمـان مراقبت كنيم و بـه خودمان محبت بورزيم.
🌐http://eitaa.com/psy7191
اگر به من بگویند زیباترین واژه ای که یادگرفتی چیست ؟
میگویم پذیرش است
پذیرش یعنی:
پذیرفتن شرایط با تمام سختی هاش....
پذیرش یعنی:
پذیرفتن ادم ها با تمام نقص هاشون....
پذیرش یعنی:
پذیرفتن اینکه مشکلات هست و باید به مسیر ادامه داد....
پذیرش یعنی:
پذیرفتن اینکه گاهی من هم اشتباه میکنم....
پذیرش یعنی:
پذیرفتن اینکه من کامل نیستم...
پذیرش یعنی:
پذیرفتن اینکه هیچ کس مسئول زندگی من نیست....
پذیرش یعنی:
پذیرفتن اینکه انتظار از دیگران نداشتن....
داشتن پذیرش توی زندگی یعنی پایان دادن به تمام دعواها ، اختلاف ها و جدل ها....
🌐http://eitaa.com/psy7191
* 💢از کودک خود نخواهید که خطای بچههای دیگر را به شما گزارش دهد:
👈معمولا در عیددینیها بچههای کوچکتر جایی جمع میشوند و خود را با بازی کرن سرگرم میکنند.
در این بین ممکن است چند نفرشان با هم بحث کنند و یا کار به دعوا بکشد.
❎در این مواقع به کودک خود یاد دهید که خطای بچههای دیگر را به شما گزارش نکند. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از افراد بزرگتر این رفتار را یاد نگرفتهاند.
✅پس بهتر است از همین ابتدا به فرزند خود یاد دهید «عیب پوشی» رفتار بزرگوارانهای است و اگر با کسی مشکلی دارد، خودشان مشکلشان را حل کنند و گزارش کار بقیه را به شما ندهد.
🌐http://eitaa.com/psy7191
مسؤولیت اشتباه خود را بپذیرید تا فرزندتان از شما یاد بگیرد.. مثلا بگویید:
«درست است، تو حق داری. من اشتباه کردم. اجازه بده تا خطای خود را جبران کنم.»
گاهی پیش می آید مثلا در بازی، توپ از دست شما می افتد، این گونه خطاها این فرصت را به شما می دهد تا مسائلی همچون پذیرفتن کارهای خود و درست کردن شرایط را به کودک خود بیاموزید. این کار، اعتماد به نفس کودک را نیز افزایش می دهد.
والدین با این کار احساس خویشتن پذیری را به کودک القا می کنند.
🌐http://eitaa.com/psy7191
هرگز با كودک خود درددل نكنيد.
او سنگ صبور شما نيست.
او پناه شما نيست.
او كودكىاست كه شما به دنيا دعوتش كرديد. اينكه از رنج هاى خود به او بگوييد فقط او را مضطرب ميكند.
-من به خاطر تو اين زندگى رو تحمل ميكنم!
-من به خاطر تو با مادر/پدرت زندگى ميكنم!
-من به خاطر تو فلان كار را ميكنم...
اينكه كودک مدام دلواپس والدينش باشد يک اختلال است، نه نشانهى فرزند صالح بودنش.
كودكى كه با حرف هاى والدينش مجاب می شود كه بايد مراقب آنها باشد، يک آسيب ديده است.
با این صحبتها درون کودک سرزنش به وجود میاد و کودک خودش رو عامل رنج کشیدن پدر و مادر میدونه و احساس بی ارزشی و زیادی بودن می کنه... کودک پیش خودش فکر می کنه که اگه من نبودم پدر و مادرم زندگی قشنگ تری داشتند... و کم کم عزت نفس کودک تخریب میشه...
🌐http://eitaa.com/psy7191
آموزش مسئوليت به كودك:
آموزش مسئوليت به كودك از حدود يك سالگى ميتواند شروع شود. زمانى كه به كودك اجازه ميدهيد با دست غذا را برداشته و راه دهانش را پيدا كند و با ماليدن عذا به دهان و دستش غذا بخورد. يا به او اجازه دهيد جورابش را پايش دربياورد.
مسئوليت دادن به كودك بايد همراه با هيجان، شادي، تشويق كردن و مطابق با توانايى هاي كودك باشد.
بهتر است مادر اجازه دهد فرزندش كنارش در آشپزخانه باشد و كارهاي بسيار كوچك جالب مثل پوست كندن تخم مرغ بعد از دو سالگي، مخلوط كردن مواد كيك، يا چيدن قاشقها در جاي مخصوصش كمك كند. پدر روزهاي تعطيل كنار فرزندش در آشپزخانه، اتاق يا حياط فعاليتهاي ساده و هيجانبخش داشته باشد مانند آب دادن گلها، كاشتن دانه گل، غذا يا كيك درست كردن.
كليد موفقيت در آرامش و تشويق والدين است. اجازه دهيد فرزندتان اشتباهات بي خطر كند مثلا كفشهايش را اشتباه بپوشد. اگر به خاطر اشتباه فرزندتان، كندي او و دير شدن شما جلوي كارهاي او را بگيريد، كارها را شما انجام دهيد، يا مرتبا او را تصحيح كنيد موفق نخواهيد بود.
هورا كشيدن، تشكر كردن، و لبخند زدن در حاليكه با محبت او را نوازش ميكنيد بهترين تشويق براي فرزندتان خواهد بود. با روش درست شما و تشويق فرزندتان از سه سالگى ميتوانيد شاهد استقلال فرزندتان در انجام كارهاي شخصى اش باشيد.
🌐http://eitaa.com/psy7191
الیس و بک با استفاده از "رویکرد شناختی-رفتاری(CBT)، تأثیر افکار تکراری را بر احساسات و رفتارها بررسی کردند. الیس در مدل خود به نام "مدل ABC" توضیح میدهد که رویدادها (A) بهتنهایی باعث ایجاد احساسات یا رفتارها (C) نمیشوند، بلکه باورها و افکار ما (B) درباره آن رویدادهاست که واکنشهای عاطفی و رفتاری را شکل میدهد. در این روش درمانی، هدف تغییر افکار غیرمنطقی و خودانتقادی است که فرد با تکرار آنها به نوعی بر احساسات و رفتارهای منفی خود تأثیر میگذارد.
بک نیز با معرفی مفهوم "افکار خودکار منفی" نشان داد که این افکار خودکار و تکرارشونده که فرد در طول روز با خود تکرار میکند، بهمرور به باورهای منفی و عمیق تبدیل میشوند و میتوانند منجر به اختلالاتی مانند افسردگی شوند. او در تحقیقات خود، افراد مبتلا به افسردگی را مورد مطالعه قرار داد و مشاهده کرد که بیشتر این افراد، افکار منفی خاصی در مورد خود، دیگران و آینده دارند که مرتباً در ذهنشان تکرار میشود.
این تحقیقات به شکل عملی در درمان بسیاری از افراد نشان داد که تغییر در گفتوگوی درونی و تکرار افکار مثبت، میتواند منجر به تغییرات پایدار در باورها و احساسات شود و ما چگونه به آنچه فکر میکنیم و از خود انتقاد میکنیم تبدیل خواهیم شد.
🌐http://eitaa.com/psy7191
فرض کنید شما ظرفی پر از شیر، از مغازه ای گرفته و می خواهید به منزل ببرید. چون این ظرف پر می باشد، بسیار آهسته و با احتیاط کامل حرکت می کنید، تا چیزی از شیر بر زمین نریزد. اما اگر در این حال کسی آمد و به شما تنه زد، و نصف ظرف شیر بر زمین ریخت، در این هنگام، دیگر شما در حرکت، احتیاط نمی کنید و آهسته نمی روید؛ بلکه بدون هیچ هراسی، می توانید به سرعت حرکت کنید؛ چون دیگر خوف ریختن شیر وجود ندارد.
دربارۀ کودکانِ خود نیز سعی کنید کودک شما خیال کند که ظرف حیثیت و حرمت او پر می باشد و باید با احتیاط کامل رفتار کند، و تلاش کند کسی به او تنه نزند؛ امّا اگر شما آمدید و به او تنه زدید، دیگر ظرف حرمت و شخصیت او تقلیل خواهد یافت، و طبعاً دیگر نباید توقع داشته باشید که این کودک رفتارش با شما مثل سابق باشد.
پس، این نکتۀ مهم را فراموش نکنید که گاهی «تغافل» لازم است، به این معنا که شما از عیوب فرزندانتان آگاه باشید، اما کودک شما اطلاع نداشته باشد که شما از عیوب او آگاه هستید.
آگاه بودن شما از عیوب فرزندانتان خوب است، اما آگاه بودن ایشان از این که شما عیوب وی را می دانید، خوب و به صلاح نیست.
🌐http://eitaa.com/psy7191
4_5881914276867741093.pdf
504.6K
تکنیک تخلیه ذهن
🌐http://eitaa.com/psy7191