در سالیان اخیر اینها به دنبال حذف قطعی این مانع بر آمدند. در لبنان با اسقاط دولت توسط سعد حریری، ایجاد درپیری و جنگ داخلی در سوریه، سقوط دولت عادل عبدالمهدی درعراق همه در راستای تضعیف شاخ و برگ محور مقاومت بود تا اینها از داخل درگیر شوند و توجه آنها از مسئله فلسطین منحرف گردد. در ایران هم در سال 96 بحث فتنه بنزینی دنبال شد تا تبدیل به یک بحران شود. فضا به شکلی بود که اغتشاش در کف خیابان، اصرار دولت بر سر افزایش قیمت بنزین و مخالفت شدید مجلس و طرح سه فوریتی مجلس برای الغای آن همه و همه خبر از بحران می داد! اما با یک سخنرانی 7 دقیقه ای مقام معظم رهبری قضیه جمع شد. بعد هم به بهانه کرونا و بعد هم در داستان فتنه مهسا. همه و همه به دنبال آشوب داخلی و تضعیف یا سقوط ایران به عنوان محور مقاومت بودند. در چنین فضایی در انتخابات 1400 دولت آیت الله رئیس پیروز می شود و کشور را تحویل می گیرد. بسیار مهم است که بدانیم دقیقا در چه وضعیتی دولت تحویل گرفته شد! تورم بالای 50 درصد، نرخ بیکاری دو رقمی، بدهی سرسام آور دولت و پیش خور کردن سرمایه ها و انتشار اوراق قرضه، تنش های فراوران با تمام دولت های همسایه و نارضایتی دولت های همسو مانند چین و روسیه. چندپارگی میان مردم و یاس و ناامیدی شدید و عدم اطمینان بسیار بالا به دولت، ناتوانی در تامین ارزاق عمومی مانند گندم ، روغن، مرغ و گوشت و هجوم های مردم به فروشگاه ها! و مرگ ومیر بالای 700 نفر در روز در اثر سوء مدیریت کرونات و ناتوان از واکسیناسیون عمومی مردم و گره زدن اقتصاد، معیشت، امنیت و سلامت مردم به تحریم ها. آیت اله رئیسی تمام مشکلات داخلی را مدیریت کرد. تورم روند نزولی گرفت. بیکاری تک رقمی شد و بسیاری از کارخانجات دوباره شروع به کار کرد. به صورت منظم بدهی های دولت پرداخت شد و مانع از ورشکستگی دولت شد. به سرعت انبارهای ارزاق پر شد و کشور از خطر قحطی و بحران مواد غذایی نجات یافت. با مدیریت عالی و ارتباطات بین المللی واکسن مورد نیاز کشور تامین شد و در یک اقدام جهادی جامعه واکسیناسیون شد و بحران کرونا فروکش کرد.
در عرصه بین المللی ارتباطات با دول همسایه اصلاح شد، تنش با عربستان کم شد، جنگ یمن مدیریت شد، با روسیه و چین تفاهم هایی امضا شد و در این فضا طوفان الاقصی توسط مبارزان فلسطینی شروع شد و حالا این جریان سلطه جو چشمش به درون ایران است. این انتخابات ایران موتور محرک جلوگیری از جریان جهانی صهیونیسم است و مانع تسلط آنها بر دنیا است و مردم ما باید نقش تاریخی خود را ببینند. در تمام این تاریخ شیعیان در تمام این کشور ها همیشه یک گروه متشتت، پراکنده، و فقیر بوده است و حتی در ایران و در منطقه دائما در حال کشتار و نابودی و حذف شیعیان بوده اند. زیرا تفکر شیعه ظلم ستیز و مانع تسلط آنها بر جهان است.
نکات قابل توجه در این نوع ارائه:
باید بحث طوری پیش رود که جواب سوالات را هم بدهید. مثلا در آخر فرد می گوید که وقتی گوشت شده کیلویی 500 تومان چطور این بحث را می کنید. وقتی یک بحث سطح بالا مطرح می شود افق افراد بالا می آید و دیگر فراوانی سوالات معیشیتی کم می شود اما یک تتمیمی می خواهد و آن هم تبیین ریشه مشکلات و پاسخ به آنها است.
بسم الله الرحمن الرحیم
قرارگاه تواصی حوزه علمیه استان خوزستان
کمیته محتوا(پژوهشسرای حوزه علمیه خوزستان)
نوع ورود: ورود تاریخی، تمدنی برای بیان نقش انتخابات
عنوان اصلی: محور مقاومت ، امتداد تاریخی مبارزه با جریان انحرافی بنی اسرائیل
هدف: با دادل افق تمدنی به فرد، سطح تفکری او بالا برود و توان هضم مشکلات را پیدا کند.
ارائه کننده: حجت الاسلام و المسلمین شیرانی
مخاطب: برای کلیه مخاطبین قابل ارائه است
زمان و مکان ارائه: 19 بهمن 1402 – دفتر نماینده محترم ولی فقیه در استان
تاریخ پیاده سازی: 19 بهمن 1402
مقرّر: محمد میرعلائی راد
*************************************
این نوع برش(برش تاریخی) همه جا جواب می دهد حتی برای دانش آموز و دانش جو به این دلیل که افق گشایی می کند و این انقلاب ما را در امتداد تاریخی می بیند.
در قضیه فلسطین و نبرد با صهیونیست ها، 27000 کلیلومتر مربع سرزمین فلسطین محل بحث نیست. برای فهم صحیح دعوا و اینکه دعوا بر سر زمین و خانه نیست باید به تاریخ مسئله نگاه کرد و اینکه اسرائیل کیست؟ و بنی اسرائیل چه کسانی هستند؟ قوم یهود به چه شکل به وجود آمد و یهودا کیست؟ و...
تاریخ آن ( حضرت یعقوب و فرزندان ) گفته می شود و داستان حضرت موسی و فرعون و اینکه قوم بنی اسرائل به شکلی دچار انحراف می شود که اسم آن تبدیل به یهود می شود بنابراین جریان باطل قوم بنی اسرائیل با همراهی فرزندان یهودا بنی اسرائیل را شکل می دهند که به دنبال سروری بر دنیا بوده اند. در قرون وسطی درگیری هایی داشته اند.
در دوران معاصر اینها برای سروری بر دنیا به دنبال این بودند که اراده دنیا را در دست بگیرند. آقایی بر دنیا نیازمند تسلط بر انرژی در دنیا بود. بخش بزرگی از انرژی دنیا در خاورمیانه تامین می شود و تنگه هرمز و باب المندب دو گلوگاه تعیین کننده در تجارت جهانی انرژی هستند. حکومت عثمانی در خاورمیانه علی رغم ظلم ها و فسادی که داشت، ضد یهودی ها بود و مانع بزرگی بر سر اهداف آنها بود. بنابراین در فرایند جنگ جهانی اول این امپراطوری ساقط شد و با تجزیه و استعمار تبدیب به مجموعه ای دولت های ضعیف و سرسپرده گردید.
خروجی جنگ جهانی دوم شکل گیری سازمان ملل و شورای امنیت و قوانین خود ساخته شد و گفتند هر کس در این چهارچوب نیاید نمی تواند بقا پیدا کند.
در جنگ جهانی دوم هیتلر به دنبال راندن اینها از اروپا و... بود. در خاورمیانه، فلسطین یک منطقه استراتژِک است. برای تسلط بر خاورمیانه نیازمند اشغال و تسلط بر فلسطین بودند! حوادث جنگ جهانی دوم بستر ساز این اشغال گردید. از طرف دیگر برای تسلط بر اینجا به دنبال یک توجیه فکری در عرصه بین المللی هم بودند.
توجیه بین المللی برای ورود به فلسطین تفکر آرماگدونی است که توسط مسیحیت پروتستان دنیال میشد. که خلاصه آن این است که اگر حضرت مسیج بخواهد ظهور کند در تپه هایی که نزدیک حیفا است باید حضرت مسیحی ظهور کند و با ضد مسیح درگیر شود. و پس از شکست آن حکومت جهانی مسیح شروع میشود. بنابراین مسیحیت پرتستان و بنی اسرائیل هم پیمان شدند. بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا گفت اگر اسرائیلی هم وجود نداشت ما آن را باید به وجود می آوردیم! با همین توجیه مسیحیت پروتستان، حتی پول جمع می کند برای شهرک سازی در فلسطین.
فضای جهان قبل از انقلاب اسلامی در جهت سلطه یهود بر جهان و به ویژه خاورمینه پیش می رفت.
تنها جریانی که در برابر اینها ایستاد جبهه مقاومت است. اندیشه مقاومت که با ظهور انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام مطرح شد مبتنی بر اندیشه اسلام بود که اساس آن بر ظلم ستیزی و ظلم ناپذیری قرار داشت.
بسم الله الرحمن الرحیم
قرارگاه تواصی حوزه علمیه استان خوزستان
کمیته محتوا(پژوهشسرای حوزه علمیه خوزستان)
نوع ورود: بیان تفاوت نبی، رسول و امام و تبیین ولایت و نقش مردم در تحقق آن
عنوان اصلی: نقش مردم در عبور از بحران های مختلف
هدف: با تبیین جایگاه مردم در مجموعه اعتقادی ما و اهمیت حضور مردم در صحنه، و ذکر مصادیق تاریخی آن، راه کار عبور از جنگ ترکیبی در زمان حاضر را در حضور مردم و انتخابات می داند.
ارائه کننده: حجت الاسلام و المسلمین ذوالفقاری
مخاطب: منبر عمومی است برای کارمندان مختلف گفته شده، منبر مسجد هم گفته شده.
مکان ارائه: 19 بهمن 1402 – دفتر نماینده محترم ولی فقیه در استان
تاریخ پیاده سازی: 19 بهمن 1402
مقرّر: محمد میرعلائی راد
*************************************
مقدمه:
خالق ما که بر تمام پیچیدگی های ما آگاه است کاتالوگ کاربری ما را هم داده و آن دین است.
خداوند 3 مدل راهبر برای تحقق دین برای بشر فرستاده:
1. انبیا: که وظیفه اینها تبلیغ دین است: مبانی اعتقادی و فکری و مسائل اخلاقی و فردی
2. رسول: علاوه بر تبلیغ، تقنین را هم بر عهده دارد که همان شریعت است.
3. امام : این ها مجری دین هستند .
برخی از فرستاده ها هر سه ماموریت را داشته اند. مثلا حضرت موسی، عیسی و حضرت ابراهیم علیهم السلام.
در این باره روایاتی داریم و مثلا روایت امام صادق ع را داریم که حضرت ابراهیم هر سه را داشته وتدریجا کسب کرده است. وجود نازین حضرت محمد مصطفی ص همه را با هم داشته است. بعد از پیامبر اسلام ص تنها اجرای دین باقی مانده که با امام است.
امام یک وسیله و ابزاری برای اجرای دین دارد که خداوند در اختیار او قرار داده است و آن ولایت است. این ولایت 2 رکن دارد تا محقق شود:
1. ولی جامعه باشد از طرف خدا
2. حضور مردم در صحنه و نصرت توسط مردم.
امام علی ع فرمود لولا حضور الحاضر و قیام الحجۀ بوجود الناصر....
امام صادق ع از این ولایت پرده برداری کردند و فرمودند که مختص به امام نیست و رهبر جامعه اسلامی در عصر غیبت محتاج این یاری است.
ایشان در مقبوله عمر بن حنظله فرموند: انی جعلته علیکم حاکما و من رد علیه کالراد علی و...
این همان حضور مردم و نصرت او است. یعنی دستور داده اند به اینکه مردم باید یاور و مطیع ولی باشند.
(اگر جمع نخبگانی باشد کلام علامه مصباح را می گوییم که ولی فقیه در حکم هیچ تفاوت با معصوم ندارد. )
(این مقدمه حدود 15 دقیقه طول می شکد و منبر بدون این مقدمه نمی شود. البته اگر منبر نباشد و سخنرانی انتخاباتی باشد بحث انبیا را دیگر نمی گوییم و مختصر می کنیم.)
امام صادق تئوری بحث حضور و نصرت توسط مردم رابیان کرده است. امام کاظم علیه السلام این را اجرایی کرد! تشکیلات وکالت! این تشکیلات به دنبال منسجم کردن امت در تبعیت و یاری امام ع بود. ورود امام رضاع به ایران ومواجه با آن جمعیت ها زیاد اتفاقی نیست. ثمره آن تشکیلات امام کاظم ع، جمعیت بسیار گسترده عاشقان و دوستداران امام رضاع بود.
بعد از زمان اهل البیت علیهم السلام خلا حضور مردم در صحنه های مهم وجود دارد تا انتقلاب اسلامی. یعنی مردم حضور محسوسیب ندارند و کارها در دست سلاطین است. البته در این میان رشحاتی وجود داشته است ولی موردی بوده مثل قضیه تحریم تنباکو و میرزای شیرازی. بازگشت دوباره مردم به صحنه و نصرت ولی خدا با قیام حضرت امام و انقلاب اسلامی بود. شهید مطهری فرمود امام 4 ایمان داشت: ایمان به رب، سبیل، هدف و امت. رابطه امام و امت در این انقلاب به شکل واضح تجلی کرد و امام با ظرفیت بزرگ نصرت مردم، مشکلات عظیم را حل کرد:
1. جنگ سخت گرم با 39 کشور و 80 کشور حامی امکاناتی آنها
2. ترورها 17000 نفر و مسئولین ارشد کشور
3. جنگ سخت سرد با نظام سلطه: که محرمانه است وبه لحاظ مسائل امنیتی است: در دهه 70 و 80 و تا کنون ادامه داشته
4. جنگ نرم: 2 میلیون بازی رایانه ای رایگان که در همه جا پولی است اما به صورت رایگان در دسترس ایرانیان است.
در تمام این جنگ ها دشمن با حضور مردم شکست خورده است و خروجی آن این شده که ما در اینجا اعتکاف های میلیونی، راهیان نور میلیونی، اردوهای جهادی ده ها هزار نفری ، شبهای قدر چند میلیونی را داریم. یعنی جنگ نرم دشمن هم شکست خورده است.
دشمن از موارد بالا نتیجه نگرفت و آمد سراغ جنگ ترکیبی:
5. تحریم+ تحریف+اختلال در دستگاه های محاسباتی: در این جنگ دشمن از ترکیب تمام مراحل قبل با هم جهت شکست ما استفاده کرده است.
اگر جمع نخبگانی تر باشد8 مرحله آقای راجی را می گوییم.
ایشان 5 کشور را بررسی کرده که به ابرقدرتی رسیده اند و گفته اینها 8 مرحله را طی کرده اند که ما الان در مرحله 6 هستیم:
1. استقلال
2. قدرت نظامی
3. علم پایه شدن
4. تولید محصولات فن آورانه
5. تولید داخلی
6. مدیریت نقدینگی و اصلاح ساختارها
7. صادرات محوری
8. تبدیل ارز به پشتوانه ها...
در خلال این صحبت ها می گوییم ما درگیر جنگ تحریمی هستیم و 10 سال هم کشور تعطیل بوده است. در دولت آقای روحانی حتی یک چاه نفتی اورهال نشده است اما الان این کارهای ساختاری دارد انجام می شود.
الان دولت می تواند با تزریق ارز التهابات را موقت بخواباند. اما دولت دارد کارهای اساسی انجام می دهد. مثل انتقال آب خلیج فارس که دولت های مختلف فقط حرف آن را زدند و الان در حال اتمام است و...
رفع اشکالات تدریجا حاصل می شود. مسائل اقتصادی زیرساخت می خواهد. احیای کارخانه ها؛ تولید دارد فن آورانه می شود؛
اما تحقق این پروسه انسجام می خواهید اتحاد و حضور و نصرت مردم را می خواهیم و امنیت. امنیت و اقتدار زیر سایه انتخابات و حضور حداکثری مردم است. زمانی تحریم ها شدت پیدا کرد و ما را محور شرارت نامیدند که اقتدار کشور آسیب دید. حضور حداکثری در انتخابات اقتدار آفرین است و اقتدارملی، امنیت ملی می آورد و در سایه امنیت حل مشکلات ممکن می شود.
بسم الله الرحمن الرحیم
قرارگاه تواصی حوزه علمیه استان خوزستان
کمیته محتوا(پژوهشسرای حوزه علمیه خوزستان)
نوع ورود: دسته بندی کسانی که نمی خواهند رای دهند
عنوان اصلی: بررسی اعتراض به وضعیت موجود اقتصادی و معیشتی با رای ندادن
هدف: با بررسی نتایج رای ندادن و عدم شرکت در انتخابات دیدگاه عموم مخاطبین که فکر می کنند با رای ندادن باعث اعتراض به وضع موجود می شوند و وضعیت بهتر می شود، را اصلاح می کند
ارائه کننده: حجت الاسلام و المسلمین یوسف ناصری
مخاطب: طلاب
مکان ارائه: 19 بهمن 1402 – دفتر نماینده محترم ولی فقیه در استان
تاریخ پیاده سازی: 19 بهمن 1402
مقرّر: محمد میرعلائی راد
*************************************
مهمترین کارد کرد دشمن نسبت به خواص جبهه حق ایجاد تردید و زمین گیر کردن آنها است که دیگر در میدان حق گویی نباشند و تلاش نکنند!
کسانی که نمی خواهند رای بدهند 4 دسته هستند:
1. مخالفین نظام
2. معترضین به رد صلاحیت ها
3. اعتراض به وضعیت معیشتی و اجتماعی و فرهنگی
4. متدینین : نمی خواهیم معین در اثم و عدوان باشیم.
عمده افراد دسته سوم و برخی هم به صورت کم دسته چهارم هستند. و دسته اول و دوم در نهایت اقلیت هستند.
بنابراین مهمترین بخش حل گره ذهنی دسته سوم است. البته راه حل 3 دسته دیگر هم آماده است اما در اینجا به آن نمی پردازیم:
از خود طلاب می خواهیم که روش پاسخ به این دسته سوم را بیان کنند. سپس به جمع بندی و ارائه راهکارها اقدام می کنیم:
1. بیان دستاورها: کتاب صعود 40 سال – کتاب صعود شماره 2 را باید مطالعه کنیم و باید دستمان پر باشد.
2. بیان مشکلات موجود در دیگر کشور ها : فرنگ نما:یک صفحه اینستاگرام است: ایرانیان در خارج مشکلات زندگی در خارج را بیان کرده اند. با وجود اینکه در تمام دنیا مشکلات مشابهی وجود دارد اما در هیچ کجای دنیا رای ندادن راه حل مشکلات کشور دانسته نشده است!
بلکه انتخابات را راهکار حل می دانند مثلا فراسنه، ترکیه و... البته در این کشورها جرایمی برای رای ندادن وجود دارد. اما عمده همین تلقی است که با رای دادن به وضع موجود اعتراض می کنند و آن را تغییر می دهند نه با رای ندادن!
3. عدم مشارکت ما باعث سر کار آمدن افراد ناصالح می شود. فرد ناصالح با رای حداقلی هم به نتیجه خود میرسد! مشکلی که ما می خواستیم با رای ندادن حلش کنیم بدتر هم میشود. یعنی افراد ناصالح به راحتی می می توانند با خرید رای به راس کار بیایند!
4. فرد صالح اگر هم انتخاب شود دیگر دارای پشتوانه مردمی نیست! این دیگر نمی تواند با کسان دیگر و با مشکلات مواجه شود. اصولا کسانی قدرت مانوربالاتری دارند که رای بالاتری داشته باشند. روحانی در دور اول خیلی شاخ وشانه نمی کشید اما در 4 سال دومش چون رای بسیار بالاتری داشت حتی جلو رهبری هم موضع می گرفت.
5. برخی مشکلات حاصل تحریم است یعنی منشا بیرونی دارد. مشارکت حداقلی به تحریم کنندگان سیگنال می دهد که تحریم اثر کرده! پس باید فشار رابیشتر کنند تا از طرفداران نظام بیشتر کم کنند! تحریم بیشتر یعنی گرانی ومشکلات معیشتی بیشتر!
6. کشورهایی که با ما منافع مشترک دارند از ما روی گردان می شوند؛ یعنی کسی روی اسب بازنده شرط نمی بندد! مثلا چین نمی آید کریدور اقتصادی به اروپای خود راکه هر ساله حجم بسیار بالای درآمد ترانزینتی دارد دیگر نمی آید در کشور ما آن را ایجاد کند. چون آینده این کشور مبهم است. هدف شما اعتراض به وضعیت بود اما در دنیا به معنی اعراض و رویگردانی تفسیر می شود.
7. دشمنان ما مصالح ما را نمی خواهند. ما در کشور حدود 2000 نفر بیمار پروانه ای داریم. که به یک پانسمان خاصی نیاز دارند که در هیچ چیز دیگری استفاده ندارد. اما دشمن این را هم تحریم کرده و نمی خواهد مشکل اینها حل شود. حال همین دشمن آمده به ما می گوید که راه حل مشکلات کشور رای ندادن است! یعنی دشمنان می خواهند مشکلات کشور حل شود و به نظام خوشبین شویم؟! قطعا این طور نیست! بلکه دشمن می داند با رای ندادن مشکلات کشور بیشتر می شود و به همین دلیل با دروغ و فریب مردم را تشویق به رای ندادن می کند.
نکات این نوع ارائه:
این ارائه بیشتر متمرکز بر تهدید ها است و خوب است که در کنار آن از فرصت های رای دادن هم گفته شود.
بسم الله الرحمن الرحیم
قرارگاه تواصی حوزه علمیه استان خوزستان
کمیته محتوا(پژوهشسرای حوزه علمیه خوزستان)
نوع ورود: آیه قرآن: هدف بعثت انبیا اقامه عدل توسط مردم بود
عنوان اصلی: نقش مردم در اندیشه دینی در بعثت، امامت، انقلاب امام و قیام امام زمان
هدف: با بیان شواهد قرآنی و روایی روشن گردد که موتور پیش برنده اهداف الهی در تمام دوران حساس تاریخ، مردم هستند و این مردمند که تاریخ را می سازند.
ارائه کننده: حجت الاسلام و المسلمین انصاری
مخاطب: منبر
مکان ارائه: 19 بهمن 1402 – دفتر نماینده محترم ولی فقیه در استان
تاریخ پیاده سازی: 19 بهمن 1402
مقرّر: محمد میرعلائی راد
*************************************
ما از نقطه آغاز دین وبعصت انبیا شروع می کنیم: لقد ارسلنا رسلنا بالبینات.... لیقوم الناس بالقسط...
این قیام بالقسط توسط چه کسانی باید باشد؟ قیام و بپا شدن مردم است. این هدف انبیا بوده البته هدف میانی نه هدف نهایی....
مردم باید بپاخیزند نه اینکه پیامبر بپاخیزد و مردم تماشاچی باشند. پس نقطه آغاز حرکت پیامبر ص خیزش مردم است.
در ادامه هم که بحث امامت و اداره جامعه است همین است دین برای مردم و با هدف خیزش مردم بود و در ادامه هم حرکت با محوریت مردم است.
تشکیل حکومت پیامبر به واسطه استقبال مردم در مدینه است . پیامبر تفاوتی نکرده بود اما مردم مدینه با مردم مکه متفاوت بوشدند! در امامت امام علی ع هم همین طور بود. در غدیر دو بعد داشت یکی نصب پیامبر و دیگری نقش مردم است که قریب 3 روز طول کشید! این قرار گرفتن امت در کنار امام بود! این بیعت مردم بسیار مهم است. خود امام علی ع نقش مردم را در جاهای مختلف و به شکل های مختلف بیان کرده است.
یکی همان قضیه لولا حضور الحاضر است. یک عبارت دیگری که آقا به آن اشاره کرد همان عماد الدین است. تعبیر امیرالمومنین به مالک اشتر بود. عماد الدین، جماع المسلیمن و....
شاید برجسته ترین نقطه تمدنی پس از امیرالمومنین ع ، قیام عاشورا است. امام در مکه بود و میتوانست تا آخر هم در مکه بماند آنچه جهت را تغییر داد، حرکت و قیام مردم و دعوت از امام بود. این منشا تغییر حرکت بود. و در عاشورا هم امام این را گفت که حرکت شما منشا حرکت من بود!
بعد از آن بزرگترین قیام انقلاب اسلامی است که در این هم باز مردم نقش اساسی داشتند.
حدیث جلد 60 بحار: رجل من اهل قم یدعوا الناس.... که مردم را مجتمع می کند. حدیث از امام موسی بن جعفر ع است. در حدیث از ویژگی آن مردم می گوید که منطق مقاومت را ذیل آن حدیث می توان تبیین کرد.
و در انقلاب حضرت مهدی هم مسئله همین طور است. در یکی از توقیع های شریف جایگاه مردم بیان شده است که باید کسانی باشند پای کار.... لما تاخر الیوم بلقائنا....
اینجا می توان بین انقلاب حضرت و انقلاب خودمان پیوند زد و در انتها انتظار بنی اسرائیلی که حرکت از مردم نیست را با انتظار مهدوی که حرکت مردم را می خواهد تفاوتش بیان کرد.
🟡 اخبار پرنشر تلگرام در ۱۹ بهمن
🔸نمایندگان عراق خواهان خروج آمریکا شدند
🔹نمایندگان مجلس عراق در واکنش به عملیات تروریستی آمریکا در عراق برای دومین بار خواهان خروج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور شدند.
*تعداد خبر:* 19
*تعداد بازدید اولیه:* 2628
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 08:17:00
*منبع اولیه خبر:* خبرگزاری ایرنا
*منابع بعدی:* کانال خبری جهان امروز, خبر از ما🔖, ◁آخریــن خبـــرها▷, ...
************************************
🔸🟣 تمدید ثبت نام آزمون استخدام طرح شهید زینالدین مرحله دوم
👥 ضمن آرزوی موفقیت تیم «ای استخدام» برای کاربران شرکت کننده در آزمون استخدام به اطلاع می رسانیم، ثبت نام آزمون استخدام طرح زین الدین مرحله دوم تا 10 اسفند 1402 تمدید شد.
*تعداد خبر:* 19
*تعداد بازدید اولیه:* 2476
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 09:12:00
*منبع اولیه خبر:* استخدام تبریز آذربایجان شرقی
*منابع بعدی:* استخدام های استان قزوین, استخدامهای خوزستان - اهواز, استخدامهای ایلام, ...
************************************
🔸سنتکام مسوول ترور «ابو باقر الساعدی»
🔹سازمان تروریستی سنتکام فرماندهی مرکزی آمریکا رسما به حمله آمریکا در به شهادت رساندن یکی از فرماندهان حزبالله عراق اذعان کرد.
*تعداد خبر:* 17
*تعداد بازدید اولیه:* 6198
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 01:07:00
*منبع اولیه خبر:* Farsi VOA
*منابع بعدی:* مگژنه, راه آزادی | خبرهای فوری قیام | انقلاب۱۴۰۲ | اخبار , اقتصادنیوز, ...
************************************
🔸🔻ادامه انفجارها در پاکستان
🔸منابع خبری از وقوع انفجار پس از آغاز رایگیری در پاکستان خبر میدهند.
*تعداد خبر:* 16
*تعداد بازدید اولیه:* 8375
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 09:07:00
*منبع اولیه خبر:* خبر آنلاین هرات🇦🇫
*منابع بعدی:* کانال خبری | آقای خبر, كانال اخبار داغ, خبر فوری, ...
************************************
🔸🌹
🌸ستارهای
بدرخشید و ماه مجلس شد
🍃دلِ رمیده
ما را انیس و مونس شد
🌼نگار من که
به مکتب نرفت و خط ننوشت
🍃به غمزه
مسأله آموزِ صد مدرّس شد
*تعداد خبر:* 13
*تعداد بازدید اولیه:* 231
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 05:27:00
*منبع اولیه خبر:* 💝کانال درهوای تو💝 😍تا هستم و هست دارمش دوست عزیزم
*منابع بعدی:* ❤️منو وعشقم❤️ عزیزم❤️ m , sh. هدیه ازبهترینم❤️, ✨حریم عشق✨, 🍃﷽🍃 سنگ صبور🍃﷽🍃, ...
************************************
🔸ستارهای بدرخشید و ماه مجلس شد
دل رمیده ما را انیس و مونس شد
*تعداد خبر:* 12
*تعداد بازدید اولیه:* 324
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 05:34:00
*منبع اولیه خبر:* شکرگزاری ، خود شناسی و انگیزشی
*منابع بعدی:* روابط عمومي بيمارستان شريعتي, مرندیز, کانال خبری جهان امروز, ...
************************************
🔸➕ نمایندگان مجلس عراق برای دومین بار خواستار خروج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور شدند
تسنیم پلاس
*تعداد خبر:* 11
*تعداد بازدید اولیه:* 2393
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 09:08:00
*منبع اولیه خبر:* افسران جوان جنگ نرم
*منابع بعدی:* BBC فارسی, خبرگزاری مهر, کانالمکتبسلیمانےها🇵🇸🇮🇷, ...
************************************
بازگشت به فهرست اخبار روزانه کانال دیده بان
هدایت شده از دیده بان
🟡 اخبار پرنشر تلگرام در ۲۰ بهمن
🔸طحاننظیف: بیشاز 73 درصد داوطلبان تایید شدند
🔹سخنگوی شورای نگهبان:
🔹براساس بررسیهای صورتگرفته توسط اعضای شورای نگهبان تعداد نامزدهای این انتخابات به حدود 15 هزار نفر افزایش یافت.
🔹بیش از 73 درصد از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند که نصاب بیسابقهای در تایید صلاحیتها در برگزاری انتخابات در کشور محسوب میشود.
*تعداد خبر:* 29
*تعداد بازدید اولیه:* 5312
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 01:09:00
*منبع اولیه خبر:* خبرآنلاين
*منابع بعدی:* اردبیل من, اخبار فوری / مهم 🔖, اصفهان پِرِس, ...
************************************
🔸قانون واردات خودرو به هدف نخورد
«سلیمی» عضو هیات رئیسه مجلس:
🔹قانون واردات خودرو به درستی اجرا نشده و قیمت خودروهای وارداتی به گونهای است که عموم مردم امکان خرید این خودروها را ندارند.
🔹با وجود اینکه مجلس قانون واردات خودرو را تصویب کرد اما دولت آن را اجرایی نکرده و هدف قانونگذار در این زمینه عملی نشده است.
🔹هدف از قانون این بود که اقشار متوسط جامعه بتوانند خودروی خارجی را با قیمت منطقی خریداری کنند اما تعرفه در آئیننامه واردات خودرو به نحوی تنظیم شد که خودروی اقتصادی وارد نمیشود.
*تعداد خبر:* 11
*تعداد بازدید اولیه:* 802
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 10:10:00
*منبع اولیه خبر:* تیتر تجارت
*منابع بعدی:* همشهری, ایران خبر, اقتصادنیوز, ...
************************************
🔸رونمایی از سرود «فرمانده مهدی» در جمکران
🔹این سرود با مشارکت ۳۰۰ نفر از اعضای گروه سرود سلام فرمانده در مسجد جمکران اجرا شد.
*تعداد خبر:* 11
*تعداد بازدید اولیه:* 2576
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 09:16:00
*منبع اولیه خبر:* قم فردا
*منابع بعدی:* خبرگزاری تسنیم, اخبار فوری / مهم🔖, اخبارفوری ایران وجهان 🔖, ...
************************************
🔸تيليغراف البريطانية: مشرعو كرة القدم في مجلس الاتحاد الدولي لكرة القدم وافقوا على تطبيق قرار "البطاقة الزرقاء" والتي تعني طرد اللاعب لمدة 10 دقائق وفي حال تلقى اللاعب نفسه بطاقتين فهذا يعني تلقيه بطاقة حمراء .
*تعداد خبر:* 7
*تعداد بازدید اولیه:* 7
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 00:17:00
*منبع اولیه خبر:* شبكة الوسام الاعلامية
*منابع بعدی:* قناة محافظة واسط, عاجل Newsroom, احمد الداوودي, ...
************************************
🔸نظرسنجی شبکه NBC : اگر امروز انتخابات برگزار شود به کدامیک از این دو نفر رای میدهید؟ /پایش آمریکا
اتصال به پروکسی پرسرعت تمام اپراتورها
*تعداد خبر:* 7
*تعداد بازدید اولیه:* 1627
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 09:06:00
*منبع اولیه خبر:* اخبار فوری و مهم 🔖
*منابع بعدی:* خبر فوری, خبر فوری, خبرفوری 🔺️, ...
************************************
🟡 اخبار پرنشر تلگرام در ۲۰ بهمن
🔸طحاننظیف: بیشاز 73 درصد داوطلبان تایید شدند
🔹سخنگوی شورای نگهبان:
🔹براساس بررسیهای صورتگرفته توسط اعضای شورای نگهبان تعداد نامزدهای این انتخابات به حدود 15 هزار نفر افزایش یافت.
🔹بیش از 73 درصد از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند که نصاب بیسابقهای در تایید صلاحیتها در برگزاری انتخابات در کشور محسوب میشود.
*تعداد خبر:* 29
*تعداد بازدید اولیه:* 5312
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 01:09:00
*منبع اولیه خبر:* خبرآنلاين
*منابع بعدی:* اردبیل من, اخبار فوری / مهم 🔖, اصفهان پِرِس, ...
************************************
🔸قانون واردات خودرو به هدف نخورد
«سلیمی» عضو هیات رئیسه مجلس:
🔹قانون واردات خودرو به درستی اجرا نشده و قیمت خودروهای وارداتی به گونهای است که عموم مردم امکان خرید این خودروها را ندارند.
🔹با وجود اینکه مجلس قانون واردات خودرو را تصویب کرد اما دولت آن را اجرایی نکرده و هدف قانونگذار در این زمینه عملی نشده است.
🔹هدف از قانون این بود که اقشار متوسط جامعه بتوانند خودروی خارجی را با قیمت منطقی خریداری کنند اما تعرفه در آئیننامه واردات خودرو به نحوی تنظیم شد که خودروی اقتصادی وارد نمیشود.
*تعداد خبر:* 11
*تعداد بازدید اولیه:* 802
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 10:10:00
*منبع اولیه خبر:* تیتر تجارت
*منابع بعدی:* همشهری, ایران خبر, اقتصادنیوز, ...
************************************
🔸رونمایی از سرود «فرمانده مهدی» در جمکران
🔹این سرود با مشارکت ۳۰۰ نفر از اعضای گروه سرود سلام فرمانده در مسجد جمکران اجرا شد.
*تعداد خبر:* 11
*تعداد بازدید اولیه:* 2576
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 09:16:00
*منبع اولیه خبر:* قم فردا
*منابع بعدی:* خبرگزاری تسنیم, اخبار فوری / مهم🔖, اخبارفوری ایران وجهان 🔖, ...
************************************
🔸تيليغراف البريطانية: مشرعو كرة القدم في مجلس الاتحاد الدولي لكرة القدم وافقوا على تطبيق قرار "البطاقة الزرقاء" والتي تعني طرد اللاعب لمدة 10 دقائق وفي حال تلقى اللاعب نفسه بطاقتين فهذا يعني تلقيه بطاقة حمراء .
*تعداد خبر:* 7
*تعداد بازدید اولیه:* 7
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 00:17:00
*منبع اولیه خبر:* شبكة الوسام الاعلامية
*منابع بعدی:* قناة محافظة واسط, عاجل Newsroom, احمد الداوودي, ...
************************************
🔸نظرسنجی شبکه NBC : اگر امروز انتخابات برگزار شود به کدامیک از این دو نفر رای میدهید؟ /پایش آمریکا
اتصال به پروکسی پرسرعت تمام اپراتورها
*تعداد خبر:* 7
*تعداد بازدید اولیه:* 1627
*زمان اولیه شکل گیری خبر:* 09:06:00
*منبع اولیه خبر:* اخبار فوری و مهم 🔖
*منابع بعدی:* خبر فوری, خبر فوری, خبرفوری 🔺, ...
************************************
بازگشت به فهرست اخبار روزانه کانال دیده بان
تحلیل_و_بررسی_ارتعاش_احساسات_در_فضای_مجازی_ویژه_انتخابات_شماره_دوم.pdf
2.53M
*✅دماسنج احساسات انتخابات* | بررسی وتحلیل *ارتعاش احساسات در فضای مجازی*
علت عدم مشارکت در انتخابات
أ. مخالفت با نظام
۱. علت مخالفت
۲. جایگزین مد نظر برای نظام اسلامی
۳. مشکلات چند دههای پیش روی دولتهای بعد از انقلاب و تغییر نظام اگر منجر به فروپاشی و تجزیه به کشورهای کوچکتر مشود
۴. نهایتا اگر انتخاباتی باشد باز هم شما انتخابگر و تربیت شدگان همین نظام و تفکر انتخاب شونده خواهند بود
۵. در بسیاری از موارد، استعمارگران بر انقلابها سوار میشوند و انقلابیها در حکومت بعدی بایکوت میشوند
مانند انقلاب فیلیپین و مکزیک و مصر هم نمونه معاصر
ب. اعتراض به رد صلاحیتها
۱. در همه جا رد صلاحیت وجود دارد همانگونه که امکان رد صلاحیت ترامپ هست اما اسم آنجا شورای نگهبان نیست و شرایط اسلامی را لحاظ نمیکند و تبلیغات دشمن هم بر علیه این تنگه وجود ندارد
۲.در نظام اسلامی شرایط اسلامی خاصی برای کاندیدا در نظر گرفته شده است که مقتضای اسلامی بودن حکومت است
۳. در نظام اسلامی یک سری اخلاقیات اسلامی باید رعایت شود که از جمله آنها، عدم امکان اعلام علت رد صلاحیتهاست و همین باعث میشود خیلی از رد صلاحیت شدهها یا عدم احراز صلاحیت شدهها سوءاستفاده کنند و بر ضد نظام تبلیغات کنند
۴. به قول دوستی تعداد تایید صلاحیت شدهها بواسطه همان شرایط حداقلی، آنقدر زیاد است که تا دو هفته هم ناهار و شام در ستادهای کاندیداها بخوریم به ته لیستها نمیرسیم
با هر سلیقهای که باشید، میتوانید گزینه مناسب حال خود را پیدا کنید
ج. اعتراض به مشکلات اقتصادی و اجتماعی
۱. بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی
۲. مشکلات در همه جای دنیا وجود دارد اما در هیچ جای دنیا رای ندادن به عنوان نسخهای برای اصلاح و حل مشکلات مطرح نشده است و همه با انتخابات در حال حاضر مشکلات خود را حل میکنند
ترکیه با ۸۵ درصد تورم ۲۰۲۲، مشارکت بالای ۸۵ درصدی در انتخابات داشت
۳. عدم مشارکت ما منتج به سر کار آمدن افراد ناصالحی میشود که تفکرات و عملکرد آنها سبب این مشکلات اقتصادی شده است
۴. حتی اگر فرد صالحی رای بیاورد با مشارکت پایین و نبود پشتوانه مردمی، قدرت پایینی برای چانه زنی خواهد داشت
۵. برخی از مشکلات حاصل تحریمهاست که مشارکت پایین باعث میشود تحریم کنندگان به نتیجه داشتن این تحریمها امیدوار شوند و فشارها را بیشتر کنند
۶. برخی از کشورهای دوست و همسو برای مراودات تجاری و نظامی، اگر مشارکت پایین را ببینند و احتمال سقوط قریب الوقوع نظام را بدهند دیگر در کشور سرمایهگذاری نخواهند کرد
۷. یک سوال اینجا وجود دارد
اگر عدم مشارکت ما باعث حل مشکلات خواهد شد چرا دشمنان ما این نسخه را جلوی پای ما قرار میدهند(یک پزشکی که یکبار جلوی خلق الله زدم و بخاطرش قسم خورده که من رو بکشه توی گوشش، میرم پیشش ویزیت بشم و دارو از دستش بگیرم؟
راهکار: حضور پرشور و دقت در انتخاب اصلح و پرهیز از قبیله گرایی و نگاه قومیتی و دوری از منافع شخصی و دقت در مصالح عمومی و ملی
د. عدم اعانه در اثم و عدوان مسئولین
۱. گاهی این اعانه با سکوت انجام می شود و همیشه با فعل نیست
مثلا ساکتین در جریان کربلا باعث شهادت امام هستند یا حاضرین غدیر اگر سکوت نمیکردند جریان سقیفه اتفاق نمیافتاد
۲. اگر کسی همت کامل در تحقیق را به خرج دهد یا به افراد آگاه و مطمئن اعتماد کند حجت شرعی خواهد داشت و قطعا مواخذ و معاقب نخواهد شد
🔰 *بررسی اهم اخبار خوب و امیدوارکننده در 24 ساعت گذشته* ۲۱ بهمن
تعداد:27
*🟢 زیر ساخت و خدمات عمومی :*
1. غربالگری ساختارهای زیرزمینی ایران بهمنظور ذخیرهسازی گاز طبیعی
mehrnews.com/x349VD
2. افتتاح ۷۸۸ پروژه به ارزش بیشاز ۷۲ هزار میلیارد تومان در دهه فجر
mehrnews.com/x349Cj
3.بهرهبرداری ۳۶۰۵ پروژه گازرسانی و توسعهای همزمان با دهه فجر
mehrnews.com/x349Hx
4. بهره برداری از طرحهای روستایی در سراسر کشور در دهه فجر
mehrnews.com/x349Gj
5. ۱۷۰۰ پروژه عمرانی در استان بوشهر افتتاح یا اجرا شد
mehrnews.com/x34b42
6. خدمت رسانی ۵۱ هزار گروه جهادی در روستاها و مناطق محروم کشور
https://www.iribnews.ir/00HPFd
7. بهره بهرداری از هفت طرح در ناحیه صنعتی شهرستان گرمه در خراسان شمالی
https://www.iribnews.ir/00HPC8
8. افتتاح پنجمین واحد اقامتی شهرستان زبرخان در شهر درود
https://www.iribnews.ir/00HPUr
9. افتتاح ۲۸ طرح حوزه سلامت با اعتبار ۵۱۸ میلیاردی در خراسان جنوبی
https://www.iribnews.ir/00HPRi
10. افتتاح دهها طرح عمرانی ، آموزشی و خدماتی در آذربایجان شرقی
https://www.iribnews.ir/00HPUF
11. بهره برداری از ۱۲ طرح در نصرت آباد سیستان و بلوچستان
https://www.iribnews.ir/00HPTH
12. افتتاح بیش از ۹ هزار طرح عمرانی در ایام دهه فجر در ساوجبلاغ
https://www.iribnews.ir/00HPTM
13. افتتاح چند طرح صنعت برق و گاز در شهرستان تویسرکان
https://www.iribnews.ir/00HPQl
*🟢 مسکن و اشتغال:*
1. آماده سازی ۳۱ هزار هکتار زمین در نهضت ملی مسکن
mehrnews.com/x349Jf
*🟢 کشاورزی، صنعت و تجارت:*
1. بهرهبرداری از مخازن کروی تازهساز پالایشگاه آبادان
mehrnews.com/x349Cw
2. صدور یک میلیون و ۴۰۰ هزار مجوز اقتصادی از طریق درگاه ملی
mehrnews.com/x
3. داخلی سازیِ ۴۰ درصدی در تولید موتورسیکلت برقی
https://www.iribnews.ir/00HPPD
4. داخلیسازی ۱۰۰ درصدی قطعات و تجهیزات مکانیکی پالایشگاه سرخس
https://www.iribnews.ir/00HPR0
5. اجرای ۵۰ طرح تازه نفت و گاز به ارزش ۴۸ میلیارد دلار
https://borna.news/008d3I
6. صادرات ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ۱.۴ میلیارد دلار رسید
https://borna.news/008d00
*🟢 علم و فناوری:*
1. ساخت سامانه خودکار انتقال آب کشاورزی مبتنی بر اینترنت اشیا
mehrnews.com/x349Ny
2. صعود ۳۵پلهای رتبه تولید علم ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی
mehrnews.com/x349hX
3. تولید دستگاه ایرانی اندازه گیری رطوبت گاز
https://www.iribnews.ir/00HOyJ
4. رشد ۱۷ درصدی تعداد شرکتهای دانشبنیان در سال جاری
https://www.iribnews.ir/00HP02
5. طراحی آزمایشگاه مجازی روان سنجی از سوی فناوران ایرانی
https://www.iribnews.ir/00HOym
6. حمایت از ۱۰۰ طرح دانشبنیان برای رفع نیازهای کمیته امداد
https://www.iribnews.ir/00HOTQ
7. *انجام ۴۰۰ عمل کاشت حلزون در کودکان مبتلا به ناشنوایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد*
https://www.iribnews.ir/00HPUR
🔰 *اهم موارد منتشرشده در رسانههای معاند* ۲۱ بهمن
🔘 *بیبیسی فارسی*
🔹 برجسته سازی *تصمیم نتانیاهو مبنی بر خارج کردن غیرنظامیان از رفح* در جنوب غزه و تلاش برای تصویرسازی مثبت از اسرائیل
🔸 فضاسازی از *هزینه تبلیغات رایگان یا شبه رایگان نامزدهای انتخاباتی مجلس در رسانه ملی*
🔹 بازتاب *تمدید ممنوعیت تلفن و ملاقات نرگس محمدی* به دلیل نامه به دبیرکل سازمان ملل پیرامون تبعیض جنسیتی علیه زنان
🔸 تداوم فضاسازی ها از *باخت تیم ملی فوتبال ایران در برابر قطر*
🔹 برجسته سازی *گروگان گیری در سوئیس توسط یک پناهجوی ظاهراً ایرانی *
🔘 *ایران اینترنشنال*
🔹 فضاسازی از *فرارسیدن 22 بهمن و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی*
🔸 برجسته سازی *به شهادت رسیدن 4 فرمانده سپاه بر اثر مسمومیت عمدی در سوریه*
🔹 بازتاب *مفقود شدن 10 مسافر در کویر اصفهک*
🔸 برجسته سازی *گروگان گیری در سوئیس توسط یک پناهجوی ظاهراً ایرانی *
🔹تشویش اذهان عمومی به منظور *کاهش مشارکت در انتخابات*
🔘 *دویچه وله*
🔹 مانور بر *تلاش نتانیاهو بر «بیرون راندن» غیرنظامیان از رفح* در جنوب غزه
🔸 فضاسازی از *فوت مریم آروین، وکیل معترض در اغتشاشات 1401،* در آستانه سالگرد مرگ وی
🔹 برجسته سازی *گروگان گیری در سوئیس توسط یک پناهجوی ظاهراً ایرانی*
🔸 بازتاب *نتایج اولیه انتخابات در پاکستان*
🔘 *رادیو فردا*
🔸 بازتاب *حمله رژیم صهیونیستی به حومه دمشق*
🔹 تصویرسازی مثبت از نرگس محمدی با مانور بر *تمجید رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از فعالیت های وی* و بازتاب *تمدید ممنوعیت تلفن و ملاقات نرگس محمدی* به دلیل نامه به دبیرکل سازمان ملل پیرامون تبعیض جنسیتی علیه زنان
🔸 مانور بر *انتقاد رئیس انرژی اتمی از رویکرد آژانس بین المللی انرژی اتمی* به دلیل استانداردهای دوگانه در برابر برنامه هسته ای ایران
🔹 فضاسازی از *فوت مریم آروین، وکیل معترض در اغتشاشات 1401،* در آستانه سالگرد مرگ وی
🔸 برجسته سازی *گروگان گیری در سوئیس توسط یک پناهجوی ظاهراً ایرانی*
🔘 *صدای آمریکا*
🔹 بازتاب *ادعای روزنامه دیلی میل مبنی بر ترغیب مسلمانان انگلیس توسط سپاه برای جاسوسی کردن برای ایران*
🔸 مانور بر *انتقاد رئیس انرژی اتمی از رویکرد آژانس بین المللی انرژی اتمی* به دلیل استانداردهای دوگانه در برابر برنامه هسته ای ایران
🔹 تصویرسازی مثبت از نرگس محمدی با مانور بر *تمجید رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از فعالیت های وی*
🔸 برجسته سازی *تصمیم نتانیاهو مبنی بر خارج کردن غیرنظامیان از رفح* در جنوب غزه
🔹 مانور بر *شیرجه نمایشی شناگر ایرانی 100ساله در فینال مسابقات شیرجه زنان*
🛑شبهه: چرا باید 12 نفر بتوانند برای80 میلیون نفر تصمیم بگیرند؟
✅ پاسخ:
زندگی اجتماعی اقتضائاتی دارد و یکی از اقتضائات آن واگذاری تصمیمگیری در حوزههای کلان به کسانی است که بتوانند به نمایندگی از مردم عهدهدار انجام مسئولیتهایی برای پیشبرد اهداف جامعه باشند؛ چراکه با وجود تکثر دیدگاهها، نمیتوان در همه امور اجتماعی نظر یکایک مردم را جویا شد و همه را نیز اعمال کرد. به همین دلیل در همه کشورها مردم ابتدا درباره چگونگی اداره جامعه نظر میدهند و به ساختار کلان و نهادهای اساسی رأی میدهند و پس از آن افرادی به نمایندگی از مردم وظایف و اختیاراتی را به عهده میگیرند و در چارچوب آن ساختار کلان اعمال وظیفه میکنند.
در نظام جمهوری اسلامی ایران هم مردم با رأی به قانون اساسی، شیوه اداره حکومت، ساختار کلان و نهادهای اساسی آن را معین کردند. بر همین اساس مسئولان و مدیران وظایف و اختیارات خود را اعمال میکنند و تصمیماتی برای کلان کشور میگیرند. دیگر اینجا این شبهه مطرح نیست که چرا یک نفر برای سایرین تصمیم میگیرد؛ زیرا این مسئله برای هر کسی که در هر سمتی عهدهدار مسئولیتی باشد، صادق است. این شبهه درباره رئیسجمهور، وزرا، نمایندگان مجلس، استانداران و فرمانداران نیز میتواند مطرح باشد؛ چراکه آنان نیز تصمیماتی میگیرند که بر سایرین اثر میگذارد؛ در نتیجه اینکه یک نفر برای دیگران تصمیم میگیرد اشکالی ندارد، مهم این است که تصمیمی که گرفته است آیا مبتنی بر اختیارات و وظایف قانونی او باشد و مشروعیت اتخاذ آن تصمیم را داشته است یا خیر؟ وآیا توانسته است این وظایف قانونی خود را به خوبی انجام دهد یا خیر؟
در ایران، قانون اساسی با رأی مردم نهادی به نام شورای نگهبان را شکل داده و برای عضویت در آن فرایند و ترکیبی را پیشبینی کرده و اختیارات و وظایفی را برشمرده است. پاسخ به این پرسش که چرا شورای نگهبان مرکب از 12 نفر است و چرا 15 نفر نیست؟ یا اینکه چرا فقط فقها و حقوقدانان عضو این نهاد هستند؟ و چرا شورای نگهبان مرجع نظارت بر انتخابات یا مصوبات است و... را باید در همین قانون اساسی جستوجو کرد.
همانطور که در اصل 71، قانون اساسی اختیار قانونگذاری را به مجلس سپرده و ریاست قوه مجریه را در اصل 113 برعهده رئیسجمهور گذاشته است، وظایف و اختیارات شورای نگهبان را نیز در اصول 94، 96 98 و 99 قانون اساسی ذکر کرده است. پس پاسخ این پرسش را که چرا شورای نگهبان این وظایف را برعهده دارد، باید در قانون جستوجو کرد. اگر زمانی قانون به نحوی اصلاح شد که این وظیفه برعهده دستگاه دیگری گذاشته شد، مسئلهای نیست، از آن به بعد باید همان دستگاه این وظیفه را انجام دهد؛ اما تا زمانی که قانون این مسئله را بر عهده شورای نگهبان قرار داده است، نباید انتظار داشت این وظیفه و تکلیف قانونی رها شود و انجام نشود.
🌐لینک: سایت بصیرت: پاسخ به 10 شبهه درباره شورای نگهبان
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑شبهه: حضور مردم در انتخابات و رای دادن به یک کاندیدا چه تأثیری میتواند در حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور داشته باشد؟
✅پاسخ:
پیشنهاد میشود برای یک لحظه به جواب این سؤالها فکر کنید:
یارانه بنزین به خودروها داده شود یا به مردم؟
تقویت خدمات درمانی با خصوصی شدن صورت گیرد یا با دولتی بودن؟
دولت به بازار مسکن وارد شود یا بازار را رها کند؟
شرکت های دولتی به طلبکارانش واگذار شود یا به کسانی که اهلیت دارند، داده شود؟
دولت به دنبال ورود در بازار کشورهای دیگر است یا بازارش در اختیار کشورهای دیگر قرار
گرفته است؟
دولت به دنبال تامین بودجه از طریق نفت است یا رونق تولید در صادرات؟
دولـت به دنبال اعطای حقوق نجومی به مدیران برای ایجاد انگیزه بیشتر است یا کار
کردن مدیران را وظیفه آن ها میداند؟
دولت به دنبال حمایت از تولید کنننده داخلی است یا با رقابت با کاالی خارجی او را تنها میگذارد؟
پاسخ به هر کدام از این سوالات بر زندگی شخصی شما تاثیر گذاشته و زندگی شما را متحول میکند، قابل توجه است که اختیار تمام این موضوعات بارئیس جمهور است. سیاستهای دولتها کامال متفاوت و گاه متضاد است و تاثیر سیاست دولتها بسیار واضح خود را در زندگی مردم نشان میدهد به عنوان مثال به گزارش بانک جهانی آمار فقر از ابتدای انقالب تا سال 92 از 42 درصد به 8.1 درصد رسید و متاسفانه با روی کار آمدن دولت یازدهم و بعد دوازدهم این عدد به شدت افزایش پیدا کرد که تاثیر رأی را کامال نشان میدهد.
📚منبع: فایل شبهه انتخابات/ص24
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی مجالس خبرگان و شورای اسلامی
🛑شبهه: موارد و دلایل رد صلاحیت کاندیداها را چه کسانی مشخص میکنند و آن موارد چیست؟
✅پاسخ:
برخی از قانون اساسی استخراج میشود و برخی قوانین هم توسط مجلس شورای اسلامی تبیین میشود و مراجع مختلفی مثل وزارت اطلاعات، دادستانی کل کشور، سازمان ثبت احوال و نیروی انتظامی ایران مسئول بررسی و استعلامات مورد نیاز میباشند که شورای نگهبان براساس این استعلامات تصمیمات لازم را گرفته و افراد را احراز صالحیت میکند و در انتخابات شورای شهر تایید صلاحیت بر عهده نمایندگان مجلس هر استان میباشد. ملاکها و موارد تعیین کننده مصادیق رجل سیاسی و ... توسط مجلس تعیین و تصویب میشود – طبق آخرین مصوبات مجلس شورای نگهبان میتواند از مراجع دیگری چون سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، اطلاعات سپاه و ... نیز استعالمات مورد نیاز خود را انجام دهد.
📚منبع: فایل شبهه انتخابات/ص49
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
May 11
May 11
📌موضوعات انتخاباتی
🔹موضوع: برای حضور حداکثری سراغ چه مخاطبی برویم؟
https://eitaa.com/bayanbook/2872
🔹موضوع: تاثیر انتخابات بر اقتصاد و معیشت مردم
https://eitaa.com/bayanbook/2873
🔹موضوع: رابطه انتخابات با خوشحالی و ناراحتی دوست و دشمن
https://eitaa.com/bayanbook/2874
🔹موضوع: رابطه انتخابات با جبهه مقاومت و کودکان مظلوم فلسطین
https://eitaa.com/bayanbook/2875
🔹موضوع: ساده سازی شرکت انتخابات
https://eitaa.com/bayanbook/2876
🔹موضوع: رابطه انتخابات در تاخیر یا تعجیل ظهور امام زمان عجّلاللهفرجهالشریف
https://eitaa.com/bayanbook/2877
🔹موضوع: انتخابات و نقش مردم در پیشرفتِ دنیای خود
https://eitaa.com/bayanbook/2878
🔹موضوع: رابطه انتخابات و تبعات معنوی رأی دادن یا ندادن.
https://eitaa.com/bayanbook/2880
🔹موضوع: انتخابات و سنتِ نصرت الهی
https://eitaa.com/bayanbook/2881
🔹موضوع: ترغیب در انتخابات در شرایط فعلی جهاد است.
https://eitaa.com/bayanbook/2882
🔹موضوع: رابطه انتخابات با کرامت بخشی و غیرت ملی
https://eitaa.com/bayanbook/2883
🔹موضوع: رابطه انتخابات و امنیت
https://eitaa.com/bayanbook/2884
🔹موضوع: نزدیک قلهایم...
https://eitaa.com/bayanbook/2885
🔹موضوع: رابطه انتخابات و شکرگذاری
https://eitaa.com/bayanbook/2886
🔹موضوع: انتخابات و هرچه کنی به خود کنی
https://eitaa.com/bayanbook/2887
🔹موضوع: رابطه انتخابات با فوتبال
https://eitaa.com/bayanbook/2888
🔹موضوع: تذکرات پایانی
https://eitaa.com/bayanbook/2889
🎙حجت الاسلام استاد حجتی
📝کاری از مؤسسه تخصصی خطابه امیربیان
#انتخابات
#حضور_حداکثری
#انتشار_صدقه_جاریه_است
●|بیانبوک|●
📚مرکز عرضهٔ محصولات موسسه امیربیان
@BayanBook
1_9677327060.pdf
1.88M
📚 درسنامه موسمی با موضوع انتخابات
⏰چاپ کتاب «انتخابات به وقت ایران» مشتمل بر ٢۶ سؤال و شبهه مرتبط با انتخابات
#انتخابات
base 1.apk
12.13M
📲 اپلیکیشن کارنامه
اپلیکیشن کارنامه، تقویمی متفاوت است که تاریخ همه دستاوردهای نظام اسلامی است را جمع کرده و تلاش دارد تا خدمات و توفیقات آن را از فردای پیروزی انقلاب اسلامی را روایت کند. (باور نکردنیه! واقعا زحمت کشیده)
از دیگر مزایای این تقویم قابلیت سرچ و جستجوی تمامی خدمات انقلاب میباشد که تاریخ آن را برای شما به نمایش خواهد گذاشت.
✅ بسیار جالب و دیدنیه و حرکتی مهم در راستای جهاد تبیین
#ایران_قوی
#حضور_حداکثری
پهلوی به روایت تاریخ 1.pdf
10.6M
🚨 پهلوی به روایت روزنامه ها، ۷۵ صفحه سند برای نمایش حقایق جهنم دوران پهلوی
📌 آمار وحشتناک گرانی و تورم
📌 آمار باور نکردنی خودکشی و جرم و جنایت
📌 رد دروغ ثبات قیمت خودکار و سایر کالاها
📌 مشکل شدید کمبود آب
📌 از قحطی و کمبود کالاها تا صف دریافت آجر
📌 نبود امکانات تفریحی و رفاهی
📌 ترافیک شدید در تهران، انباشت زباله ها و سوء مدیریت شهری فاحش
🚨 با حقایق عصر طلایی دوران پهلوی آشنا شوید تا متوجه شوید چرا انقلاب کردیم و این تازه بخشی از حقیقت است، ادامه دارد...
بسته عمیاتی مجلس - بخش اول.pdf
1.16M
راهنمای جامع فعالیت های انتخاباتی
ریشه یابی شبهات تا آسیب شناسی به همراه ۸ ایده برای کار در دهه فجر
🛑#شبهه: شخص مطمئن و صالحی را در بین نمایندگان نمی بینم تا به او رای دهم
✅پاسخ:
چنین سوالی نشانگر آن است که فرد مورد نظر در خصوص اصل رای دادن نظر منفیای نداشته بلکه کلامش درخصوص این است که ملاکهایی که جهت نماینده(خواه در مجلس خبرگان یا شورای اسلامی که بهنظر بیشتر چنین سوالی منوط به مورد دوم است) درنظر دارد را در نامزدها نمیبیند.
با وجود تنوع بسیار بالا در نامزد ها می توان گفت که منشا این شبهه یکی از موارد زیر است:
۱. فرد سوال کننده ایده آل گرا است و ملاک های مدنظر او بسیار بالاتر از ملاک کافی برای رای دادن است.
۲. اطلاعات فرد سوال کننده درباره نامزد ها کم است و شناخت کافی از افراد ندارد.
بنابراین در پاسخ به این سوال بهتر است در وهله اول درخصوص ملاکهای مدنظر گفت گویی صورت گیرد تا میزان صحت و واقعی بودن انتظارات آن فرد از نماینده مد نظر درست باشد، در این بخش باید توجه داشت هر یک از شرایط مانند «قدرت مدیریت» دارای شدن و ضعف است و فرد باید برآیند شرایط نامزد را در نظر بگیرد.
۲. در صورتی که ملاکهای مدنظر سوال کننده واقعی بود باید دانست که نحوه شناخت فرد صالح فقط اطمینان و علم خود شخص نیست بلکه مشورت با افراد مومن و خبره راه گشا است. بنابراین اگر شخصی خودش توان تشخیص ندارد باید از افراد متعهد و مطلع سوال نماید.
در پایان نیز باید توجه داشت که انتخاب همیشه بین مثبت و منفی و خوب و بد نیست. بلکه گاهی از بین دو گزینه خوب (صالح و اصلح) است.
حتی در بدترین فرض ممکن اگر بین بد و بدتر باشد، عقل می گوید باید یکی را انتخاب کنیم و در این مواقع قطعاً جهت بدتر نشدن شرایط کشور، باید بین دو گزینه بد و بدتر، اولی را انتخاب کنیم.(دفع افسد به فاسد). بنابراین نمی توان با بیان اینکه فرد واحد شرایطی را نمی شناسند، وظیفه دینی، ملی و قانونی خود را کنار بگزاریم.
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه : در انتخابات مجلس خبرگان رقابت وجود ندارد و برخی حوزه ها هم بی رقیب هستند؟
✅پاسخ شبهه :
در پاسخ به این گونه شبهه ابتدا از چند روز پیش و به دنبال انتشار غیررسمی اسامی نامزدهای تأیید صلاحیت شده انتخابات مجلس خبرگان رهبری و طرح خبری مبنی بر ناکافی بودن تعداد کاندیداها در برخی حوزههای انتخابیه و مشخصا رد صلاحیت داوطلبان در حوزه خراسان جنوبی، رسانههای اصلاحطلب در خط خبری مشترکی موجی از هجمه و هیاهو علیه این موضوع به راه انداختند. اصلاحطلبان با بیسابقه جلوه دادن این وضعیت، آن را حاصل مهندسی شورای نگهبان عنوان کردند که به این ترتیب، شرایطی رقم زده تا آیتالله رئیسی بدون دردسر و در میدانی خالی از رقیب وارد مجلس خبرگان شود.
اوج بیاخلاقی اصلاحطلبان آنجا بود که این ماجرا را دستمایه طنزپردازی و طعنهپراکنی خود ساخته و با یک تیر دو نشان را نواختند؛ هم کینههای دو ساله خود علیه دولت را بی ملاحظهتر بروز دادند، هم ضمن هجمههای بیامان چند ماه اخیر تیر دیگری نثار شورای نگهبان کردند و انتخابات مفروض خود را در حوزه خراسان جنوبی، انتخابات تراز و مطلوب شورای نگهبان جا زدند. شرایطی که اصلاحطلبان ترسیم میکنند نه تنها وجهی از واقعیت ندارد، بلکه راهکار مسأله مذکور به روشنی در قانون پیشبینی شده است. از این روی عدم لحاظ چنین واقعیتی تنها یک بیاخلاقی رسانهای ناشی از غرضورزی سیاستبازانه ارزیابی میشود.
همه این جنجال مغرضانه در حالی است که نه تنها این شرایط بیسابقه نبوده و این اولین بار نیست که در انتخابات خبرگان با چنین شرایطی مواجه میشویم، بلکه علیرغم گمانهزنیهای مطرح در فضای رسانهای اتفاقا راهکار کاملا معقول و دموکراتیکی نیز برای آن اندیشیده شده است. پاسخ به این شبهه در همان ساعات ابتدایی طرح موضوع از جانب سخنگوی شورای نگهبان داده شد و «هادی طحان نظیف» عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با بخش خبری ۲۱ سیما در تاریخ ۵ بهمن تصریح کرد: بر اساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، شرط برگزاری انتخابات در تمام حوزههای انتخابیه برخورداری از فضا و شرایط رقابتی است؛ لذا تا شرایط لازم برای برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد، انتخاباتی برگزار نخواهد شد.»
با وجود این تأکید، اما رسانههای اصلاحطلب در دو روز اخیر همچنان به جوسازی خود ادامه دادند تا اینکه دوباره «محمد بهادری جهرمی» در برنامه «جریان» شبکه یک به نحو مبسوطی به این شبهه پاسخ داد.
🌐منبع : سایت تابناک
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه :با کدام مبنا باید صلاحیتها در انتخابات بررسی شود؟
✅پاسخ:
یکی از ارکان مهم پذیرش قدرت در نظام اسلامی، داشتن صلاحیت است. در این مکتب، اگر کسی به اندازه ذرهای از قدرت برخوردار باشد، به همان اندازه باید صاحب صلاحیت باشد، وگرنه حق اعمال آن قدرت را ندارد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در مناسبتهای مختلفی به اهمیت مسئله ضرورت توجه به صلاحیت برای پذیرش مسئولیت در نظام اسلامی تأکید ورزیدهاند. معظمله در نفی سلطه بدون توجه به صلاحیتها میفرمایند: «اسلام است كه میگوید: «ان الحكم الّا للَّه امر الّا تعبدوا الّا ایاه». این حكم، هر حاكمیت ظالمانهای را نفی میكند. هیچكس حق ندارد بر مردم حاكمیت داشته باشد؛ مگر آنكه دارای معیارهای پذیرفتهشده باشد و مردم او را پذیرفته باشند.»(13/11/1370)
این صلاحیتها در همه سطوح از عالیترین تا دانیترین جایگاه مسئولیتی جاری و ساری است و این حقیقتی است که اینگونه مورد تأکید رهبری قرار میگیرد: «قانون برای رهبری، ریاستجمهوری، مسئولان قوای سهگانه و ردههای مختلف مدیریت، تا ردههای شوراهای شهر و روستا و دیگر جاها ضوابطی را معین كرده است كه برخاسته از همان دید و فكر اسلامی است. این ضوابط باید احراز شود. باید تشخیص داده شود كه این شرایط در این شخص وجود دارد، بعد او در معرض رأی مردم قرار گیرد، اگر ملاك رأی مردم است؛ یا نصب شود، اگر ملاك، انتصاب است.»(13/12/1381)
در این نگاه «آشنایی با اسلام»، «داشتن تقوا و عدالت» و «درایت و تدبیر»، شرایط هر مسئولیتی در نظام اسلامی است که بدون آن، نمیتوان آن جایگاه را کسب کرد. وجود همین صلاحیتهاست که به عنوان رکن اساسی مشروعیتبخشی مسئولان نظام اسلامی مطرح میشود؛ البته سطح این مؤلفهها نسبت به هر جایگاهی متغیر است؛ برای نمونه در باب مؤلفه عدالت، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای میفرمایند: «... [عدالت] در همه ردههای حكومت صدق میكند و فقط مخصوص رهبری در نظام جمهوری اسلامی نیست. البته تكلیف رهبری سنگینتر است و عدالت و تقوایی كه در رهبری لازم است، بهطور مثال، در نماینده مجلس لازم نیست؛ اما این، معنایش این نیست كه نماینده مجلس بدون داشتن تقوا و عدالت میتواند به مجلس برود؛ نهخیر، او هم تقوا و عدالت لازم دارد؛ چرا؟ چون او هم حاكم است و جزوِ دستگاه قدرت است، همانطور كه دولت و قوه قضائیه هم حاكم هستند؛ چون اینها دارند بر جان و مالِ جامعه تحت قدرت خودشان حكومت میكنند.»(26/9/1382)
نکته مهم مورد تأکید معظمله آن است که با زائل شدن این معیارها و شاخصههای دیگر مسئولان نظام اسلامی مشروعیت و جایگاه خود را از دست خواهند داد: «اینکه ما در قانون اساسی برای رهبر، رئیس جمهور، نماینده مجلس و برای وزیر شرایطی قائل شدهایم و با این شرایط گفتهایم این وظیفه را میتواند انجام بدهد، این شرایط، ملاك مشروعیتِ برعهده گرفتن این وظایف و اختیارات و قدرتی است كه قانون و ملت به ما عطا میكند... وقتی این عناوین زائل شدند، چه از شخص رهبری و چه از بقیه مسئولان در بخشهای مختلف، آن مشروعیت هم زائل خواهد شد.»(31/6/1383)
🌐منبع مقاله پاسخ به ده شبهه درباره شورای نگهبان
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه :سلیقه سیاسی اعضاء و تصمیمات و نظرات شورای نگهبان چقدر دخیل است؟
✅پاسخ:
شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها با اسناد و مدارک متقنی سر و کار دارد که مستند نظرات و تصمیمات اعضاست و هر نظر به پشتوانه یک استدلال ابراز میشود؛ از این رو سلایق سیاسی و جناحی دخالتی در تصمیمات اعضای شورای نگهبان ندارد. نتیجه انتخاباتهای مختلف نیز نشان داده است گرایشهای مختلف سیاسی در انتخاباتها حضور داشته و دارای نامزد و کاندیدا بودهاند و توانستهاند با کسب اکثریت آرا پیروز انتخابات شوند. نگاهی به ترکیب فعلی مجلس شورای اسلامی و مجالس گذشته و دولتهای ادوار مختلف نشان میدهد هرگز یک گرایش سیاسی خاص در کشور حاکم نبوده و چرخش مدیریتی میان احزاب و جریانات سیاسی مختلف وجود داشته است. همانطور که بیان شد، در مجالس و مجامع کارشناسی اصلاً نگاه حزبی و جناحی نباید حاکم باشد و یک حقوقدان باید بتواند نسبت به مسئله بیطرفانه قضاوت و داوری کند. تاکنون نیز موردی اتفاق نیفتاده است که یک فرد به دلیل گرایش و سلیقه سیاسی و بدون در نظر گرفتن شرایط دیگر رد یا تأیید صلاحیت شود.
🌐منبع مقاله پاسخ به ده شبهه درباره شورای نگهبان
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه : ناکارآمدی مجلس و دولت به دلیل نظارت استصوابی شورای نگهبان است؟
✅پاسخ:
انتساب ناکارآمدی افراد به نظارت مؤثر شورای نگهبان یک انتساب بیربط است؛ همانطور که کارآمدی مدیران و مسئولان نیز ارتباطی با نظارت مؤثر شورای نگهبان ندارد. در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان بیش از شش هزار نفر را برای 290 کرسی نمایندگان مجلس احراز صلاحیت کرد. آیا همه افراد تأیید صلاحیت شده، ناکارآمد بودند؟ آیا افراد منتخب، شایستهترین افراد در میان آن شش هزار نفر بودند؟ طبیعتاً در میان آنها حتماً افراد کارآمدتر بوده است، ولی به هر دلیلی مردم به آنها رأی ندادهاند؛ بنابراین ناکارآمدی برخی مدیران اصولاً ارتباطی با شورای نگهبان ندارد. انتخابات ریاستجمهوری هم همین طور است. افراد زیادی تأیید میشوند، ولی فقط یک نفر رأی میآورد. آیا فرد منتخب در میان افراد دیگر شایستهترین فرد بوده است و دیگران از او ناکارآمدتر بودهاند؟ از اینرو ارتباطی میان کارآمدی و کسب اکثریت آرا وجود ندارد و باید فرایندی برای شایستهگزینی ایجاد کرد. در حقیقت شورای نگهبان صرفاً صلاحیتهای حداقلی را بررسی میکند و معیاری برای سنجش شایستگی کاندیداها ندارد. ما نیازمند سازوکاری برای احراز شایستگیها هستیم، رأی مردم به تنهایی نمیتواند این را تعیین کند. بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان نیز به تنهایی نمیتواند کافی باشد. لذا باید برای احراز شایستگیها و سنجش شرایط کیفی نامزدها و توانمندیهای آنان ابزاری داشته باشیم که مقدمه آن اصلاح قانون انتخابات است.
🌐منبع مقاله پاسخ به ده شبهه درباره شورای نگهبان
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑شبهه: چگونه صلاحیت فردی که دوره پیش تایید شده این دوره تایید نمی شود؟
✅پاسخ:
پاسخ دکتر عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان: انسان در حال تحول است. ممکن است که فردی را در پستی تعیین کنید و الان اطمینان دارید که او هم نظر و همراه شما است اما بعد از مدتی که در آن پست قرار گرفت، فراموش کند و از مسیری که فکر میکردید خارج شود.
شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها حداقلهایی را به موجب قانون دارد و به موجب آن میتواند صلاحیتها را بررسی و اعلام کند. طبیعتا شورای نگهبان نمیتواند آینده کسی که انتخاب میشود را تضمین کند. ممکن است فردی که با تایید شورای نگهبان انتخاب میشود، طی ۴ سال مرتکب تخلفاتی شود. طبعا شورای نگهبان در دوره بعد صلاحیت او را تایید نمیکند.
محمد دهقان از اعضای شورای نگهبان هم در این باره اینگونه توضیح داد: شاید در زمان کاندیدا شدن یک فرد صلاحیتش احراز شود اما بعد از آن مسئولیتی را برعهده گرفته باشد که برای شورا بیتدبیری و عدم مدیریتش اثبات شود و یا کف مسئله این است که تدبیر وی در مدت تصدیگریاش برای شورا احراز نمیشود. یا این امکان وجود دارد که شرایط عمومی یک کاندیدا در بین دو دوره از بین برود مثلا خود فرد یا اطرافیانش به واسطه وی از مسئولیت او سوءاستفاده کرده باشند.
🌐منبع: مقاله فارس پلاس، 11 سوال و ابهام درباره عملکرد شورای نگهبان
🎥کلیپ پاسخ دکتر محمد دهقان به این سوال
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات