هر #نسخه_اقتصادی که در آن به سختی انداختن اجباری عموم مردم در تامین معیشتشان باشد نه انقلابی است نه اسلامی.
در هر نسخه گران سازی، یک نسخه تضعیف پول ملی مستتر است.
✍ دکتر حمیدرضا مقصودی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت
یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🖤آجرک الله یا بقیة الله 🖤
🌺 توصیه های امام کاظم علیه السلام
به هشام بن حَکَم :
✅ ای هشام! لقمان به پسرش گفت:
در مقابل حق متواضع باش
تا عاقل ترین مردم باشی.
دنیا دریایی عمیق است که
انسانهای بسیاری در آن غرق شده اند.
پس کشتی نجات تو، در دنیا باید
#تقوای خدا باشد و بار آن ایمان
و بادبانش توکّل و ناخدایش عقل
و راهنمایش علم و لنگرش صبر باشد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها. این کشتی نجات انسانها است.
📚 تحف العقول جلد۱
صفحه ۳۸۳ به بعد
#شهادت_امام_کاظم_علیه_السلام
بر شما تسلیت باد🙏🖤
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
مرز ۸۸۹۱ کیلومتری آمریکا و کانادا، طولانیترین مرز دو کشور در جهان است. هر ویال انسولین در کانادا ۱۲ دلار و در آمریکا ۹۸ دلار است. اگر تنها و تنها روش مقابله با قاچاق، گرانسازی است، چرا کاناداییها از این ابزار جادویی برای جلوگیری از قاچاق انسولین به آمریکا استفاده نمیکنند؟
✍سید یاسر جبرائیلی
#تورم
#ناترازی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
رسمی کردن معاملات کدهای موسوم به رمزارز، یعنی ایجاد سوراخ دیگری در اقتصاد که نتیجه قطعی آن تضعیف بیشتر پول ملی و کاهش درآمدهای مالیاتی بدلیل رشد اقتصاد زیرزمینی است. عجیب است که برخی دولتیها از این کار غلط حمایت میکنند.
حساب نمایندگان مجلس بیسواد جداست.
✍دکتر رضا غلامی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📚انتشار کتاب سیاستهای ارزی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی به دولت سیزدهم
♦️ طرح تقویت ارزش پول ملی/احمدرضا صفا
♦️ چگونگی ایجاد ثبات در بازار ارز/ احمدعلی یوسفی
♦️ تعدیل و تثبیت ارزی از منظر اقتصاد اسلامی/ محمدجواد توکلی
♦️ جهشهای ارزی:آثار،علل و راههای کنترل/محمدطاهر رحیمی
♦️طرح تقویت ارزش پول ملی و کنترل بازار ارز/امید ایزانلو
♦️لایه های مختلف تحلیل رفتار نرخ ارز در اقتصاد ایران/محمد واعظ بارزانی
♦️ دوگانگی اقتصادی و چندگانگی در سیاست ارزی/مرتضی مرتضوی
♦️ مثلث رهایی/ رضا غلامی
♦️ ضرورت توجه به زیرساخت سیاست گذاری ارزی/حسن حسنخانی
♦️ریشهیابی بیثباتیهای اخیر در بازار ارز؛عوامل داخلی یا بیرونی/موسی شهبازی
📔صفحات اولیه کتاب👇
https://scih.ir/wp-content/uploads/2024/02/arz021116.pdf
📙تهیه کتاب از بوستان کتاب
✍️ دکتر محمد جواد توکلی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
💢مردم بدانند که تحریم و نقدینگی عامل کوچک شدن سفره شان نیست،
دلاری فروشی و جهانی سازی قیمت ها باعث شده هزینه زندگی دلاری شود در حالیکه درآمدها ریالی باقی مانده است.
✍دکتر محمد شربتی استاد اقتصاد دانشگاه قم
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
امروز سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی #اقتصاد_مقاومتی در سال ۱۳۹۲ است.
ده سال از ابلاغ این سیاستها میگذرد.
دولت قبل هشت سال را هدر داد و با تشکیل ستاد فرمایشی، این سیاستها را به حاشیه برد.
انتظار میرفت دولت مردمی سیزدهم این سیاستها را سر دست بگیرد و برنامه اقتصادی خود را بر این اساس تنظیم کند که متأسفانه تمرکز بر شبکۀ مفاهیم #نقدینگی، #کسری_بودجه و #ارز_ترجیحی عملا فضای کلی دولت را به سمت و سویی دیگر برد که بوی سیاستهای تعدیل ساختاری از آن میآید.
نظریۀ اقتصاد مقاومتی که الهامگرفته از اقتصاد اسلامی است و ناظر به شرایط زمانی و مکانی کشور صورتبندی شده است همچنان تنها راه نجات و نسخۀ شفابخش اقتصاد ایران است.
تنها #درونزایی و #برونگرایی همراه با #مردم_محوری و #عدالت_بنیانی است که با #دانش_بنیانی و #روحیه_جهادی ضریب پیدا میکند و جهش اقتصادی را رقم میزند. هر راهکار دیگری برای حل مشکلات اقتصادی یا ناقص است یا خودش عامل بحران.
حواسمان باشد که مترجمان لیبرالیسم در ایران که باعث و بانی مشکلات اقتصادی هستند خود را به عنوان ناجی کشور جا نزنند و نسخههای صندوق بینالمللی پول (بخوانید صندوق استعمار نوین جهانی) را به کشور تحمیل نکنند.
همۀ دستاوردهای اقتصادی امروز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تنها در حوزههایی به دست آمده که از توصیههای نهادهای اسماً جهانی و رسماً استعماری فاصله گرفته و به فکر و عمل جهادی ایرانی مسلمان اتکا کردهایم.
در #انتخابات_مجلس دقت کنید که موضع اصولی و نه شعاری کاندیداها درباره این نظریه اقتصادی بومی چیست.
✍ دکتر علی سعیدی
#تحلیل_اقتصادی
🌸روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی بر شما مبارک باد🌸
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
۲۹ بهمن، روز ملی #اقتصاد_مقاومتی و سالروز ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری است.
سیاست هایی که قطعا تئوری پیشرفت انقلاب اسلامی هستند.
این روز بر مردم و به ویژه اقتصاددانان انقلابی مبارک باد.
✍ دکتر حمیدرضا مقصودی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
«ما اهل کوفه هستیم!»
امروز دهمین سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی و روز ملی اقتصاد مقاومتی است.
در این دولت مجموعا ولو نمایشی هم از زبان مدیران اقتصادی، واژه اقتصاد مقاومتی استفاده نمیشود..
اما تا دلتان بخواهد به خاطر واردات و گرانسازی قند در دلشان آب شده و مثل نقل و نبات سیاستگذاری و به آن افتخار میکنند!
انقدر از واردات اقلامی که مشابه داخلی دارند و به تعبیر رهبری واردات آن حرام است ذوق میکنند که هر روز برای آن مصاحبه میکنند و میگویند انقدر از ارز بیزبان مملکت و جیب مردم، خودروهای میلیاردی وارد میکنیم که انبارها پاسخگو نخواهد بود..
یادم آمد در مستند اخیر غیررسمی، رهبری خطاب به هنرمندی فرمودند آنکه بخواهد حرف ما را تفسیر به رای کند، حرف صریح ما را هم تفسیر میکند!
در دولت انقلابی از رییس جمهور محترم و وزرای اقتصاد و صمت و رفاه و علوم، بابت اجرا نشدن و حتی زیرپاگذاشتن سیاستهای اقتصاد مقاومتی شدیدا گلایه داریم!
این وضعیت و زمین ماندن نظریه اقتصادی ولی امر مسلمین و مورد اجماع اندیشمندان اقتصادی اصلا پذیرفته نیست و باید چارهای اندیشید..
یا دیگر نباید شعار «ما اهل کوفه نیستیم؛ علی تنها بماند» از دهان ما خارج شود..
✍سیدامیرحسین حسینی
#تحلیل_اقتصادی
#اقتصاد_مقاومتی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
♦️ ایستادگی پای آرمانهای اقتصادی انقلاب اسلامی
♦️هر وقت پای آرمانهای اقتصادی انقلاب اسلامی ایستادیم، موفق شدیم؛ وقتی به سمت #حذف_ربا رفتیم، دنبال #توانمندسازی_مردم بودیم، #مقابله_با_فساد را هدفگذاری کردیم، #حذف_خلق_پول ظالمانه بانکها را نشانه گرفتیم، دنبال #شفافیت بودیم،#ساده زیستی مسئولان را دنبال کردیم، #حفظ_بیتالمال را هدف قرار دادیم، #حفظ_ارزش_پول_ملی را نشانه گرفتیم، با بیعدالتی و #عدم_توازن مقابله کردیم، #جهادی خدمت کردیم و نانی سر #سفره_محرومان آوردیم، پیروز شدیم.
♦️ هروقت دم از شعارهای انحرافی اقتصاد سرمایهداری زدیم، پسرفت کردیم؛ زمانی که از #آزادسازی نرخ بهره، #واقعی سازی قیمت ها، #رهاسازی فنر ارز, رفع #ناترازی ها، #خصوصیسازی افراطی، #بازاری کردن همه چیز، #کنترل_جمعیت و #حذف_یارانه_پنهان سخن گفتیم، سخت شکست خوردیم.
♦️ کاش #نئولیبرال_های_مذهبی هوشیار میشدند که گفتمان انحرافی #بازار_آزاد را به اسم دین و عدالت به خورد مردم و مسئولان ندهند، اقدامی که باعث یاس و ناامیدی از آرمانهای اقتصادی انقلاب اسلامی میشود.
✍️ دکتر محمد جواد توکلی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
بسم الله الرحمن الرحیم
29 بهمن ماه، دهمین سالگرد ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را گرامی می داریم. براساس این مجموعه سیاستی و به موجب اصل 110 قانون اساسی، نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به "نظام اقتصاد مقاومتی" تغییر یافت.
به لحاظ فلسفه اقتصاد، اقتصاد مقاومتی از سنخ نظام است. نظام اقتصادی که به رغم همه موانع و مشکلات به اهداف خود برسد را می توان یک نظام اقتصادی مقاومتی نامید. در مفهوم مخالف، نظام اقتصادی که در مواجهه با مشکلات و ناملایمات از اهداف خود کوتاه بیاید، یک نظام اقتصادی غیرمقاومتی (نامقاومتی) نامیده می شود. با این تعریف، اقتصاد مقاومتی را می توان برای همه کشورهای جهان تعریف کرد، چراکه همه کشورها دارای اهداف اقتصادی هستند و در مسیر تحقق اهداف خود با موانعی مواجه هستند.
اهداف اقتصادی کشورها تابع نظام سیاسی آنهاست، بدین معنا که قدرت سیاسی تعیین کننده اهداف اقتصادی آنهاست. به عنوان مثال اهداف اقتصادی کشورهایی که نظام سیاسی آنها مبتنی بر مردم سالاری واقعی باشد، توسط توده مردم تعیین می شود. اهداف اقتصادی دولت های شبهه مستعمره توسط کشور استعمارگر و اهداف اقتصادی کشورهای تحت نظام حاکمیت اقلیت (سرمایه دار یا ...) توسط آن گروه اقلیت تعیین می شود.
موانع و مشکلات اقتصادی نیز از کشوری به دیگری و از زمانی به زمان دیگر متفاوت خواهد بود. در حالی که مانع و مشکل اقتصادی برخی از کشورها کمبود منابع انرژی و یا کوچک بودن سرزمین است، کشورهایی را میشناسیم که در ادواری از تاریخ خود با چالش هایی مانند بلایای طبیعی، بیماری های فراگیر، جنگ و بحران های سیاسی داخلی و خارجی به عنوان سد اصلی در تحقق اهداف اقتصادی خود مواجه بوده اند. در سالهای گذشته نیز بیماری جهانگیر کرونا به عنوان یک مانع عمومی در مسیر تحقق اهداف اقتصادی اغلب کشورهای جهان مطرح بود.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان مردمی ترین نظام سیاسی جهان نیز اهداف اقتصادی مشخصی را دنبال می کند که برآمده از اراده توده مردم است، اهدافی که در قانون اساسی متجلی شده و می توان آن را در سه کلمه خلاصه نمود: 1) رفاه عمومی، 2) استقلال اقتصادی (به معنای حضور در اقتصاد جهانی از موضع قدرت) و 3) پیشرفت اقتصادی (به معنای سرآمدی در سطح بین الملل). این اهداف در گام اول انقلاب اسلامی به خوبی دنبال شده و موفقیت های فراوانی نیز در زیرشاخه های هریک از آنها حاصل شده است. اما امروز در 29 بهمن ماه سال 1402- یعنی هفتمین روز از ششمین سال از گام دوم انقلاب اسلامی- تحقق کامل اهداف مورد نظر با موانعی مواجه است که مهمترین آنها را می توان جریان نفوذ در اندیشه اقتصادی (در هر دو بعد نظری و اجرایی) دانست. به رغم اتقان اندیشه اقتصاد مقاومتی که بعد اجرایی آن در سیاست های 24 گانه اقتصاد مقاومتی متجلی شده است، پیشرفت شگفت انگیزی در دنبال روی از این سیاست ها دیده نمی شود. بخشی از این رخوت نسبی (ضمن احترام به اقدامات مهم صورت گرفته طی 10 سال گذشته) ناشی از ناآَشنایی سیاستگذاران و برنامه ریزان اقتصادی با ابعاد و جوانب علمی مهم این نظریه و سیاست های کلی آن بوده و بخشی نیز تحت تاثیر سیطره نگاه کلاسیک و نئولیبرال اقتصادی، ناشی از عدم اعتقاد برخی از مجریان به کارآمدی این بسته سیاستی است. از همین رو مهم ترین اقدام برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، تبیین دقیق تر و رفع ابهامات این الگوی اقتصادی برای بخشی از جامعه نظری و اجرایی اقتصادی کشور است.
امیدواریم جامعه اقتصادی کشور در این زمینه اهتمامی بیش از گذشته داشته باشد.
✍ دکتر حجت الله عبدالملکی کارشناس #اقتصادمقاومتی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
۲۵ بهمن ۱۴۰۲، ۱۷:۲۶
در نشست خبری مطرح شد؛
اقتصاد کشور دچار وادادگی ارزی است.
رشت- داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در گیلان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نسخه نجاتبخش اقتصاد کشور است، گفت: اقتصاد ایران دچار وادادگی ارزی شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام احمدعلی یوسفی عصر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران اظهار کرد: گیلان سرزمین دانشمندخیز و فخرآفرین است و باید به توانمندیها و قابلیتهای این استان پرداخت.
وی با اشاره به اینکه رسانهها مهمترین ابزار جهاد تبیین هستند، افزود: این ابزار مهم باید مورد حمایت قرار گیرند.
داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در گیلان با بیان اینکه راه حل مشکلات اقتصادی کشور اقتصاد مقاومتی است، گفت: تمام گرههای اقتصادی و معیشتی مردم از مسیر عملکرد بانکها میگذرد.
یوسفی با اشاره به طرح اصلاح الگو و قانون بانکداری بیان کرد: اصلاح قانون بانکداری منجر به سالمسازی اقتصاد جامعه میشود.
وی با بیان اینکه گفتمان اقتصادی مجلس بر پایه اقتصاد مقاومتی نیست، افزود: اجرای اقتصاد مقاومتی باید در سفرههای مردم قابل لمس باشد.
داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در گیلان با اشاره به شرح وظایف نمایندگان مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: نظارت بر عملکرد تمام نهادهای وابسته به رهبری در بخشهای مختلف مورد تاکید قرار گیرد.
یوسفی با بیان اینکه مجلس خبرگان باید بر جهتگیریهای قوای سهگانه نظارت کند، گفت: حل مشکلات در بخشهای مختلف با کمک سایر قوا باید مدنظر نمایندگان مجلس خبرگان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه لازم است نمایندگان مجلس خبرگان رهبری جریان جهاد تبیین و مطالبهگری را راهاندازی کنند، افزود: استفاده از ظرفیت خطبههای نماز جمعه برای مطالبهگری و جهاد تبیین مورد تاکید است.
داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در گیلان با بیان اینکه اقتصاد ایران دچار وادادگی ارزی است، گفت: ساماندهی بازار ارز میتواند کشور را از چالش اقتصادی نجات دهد.
🌱پیشنهاد میشود..
#اقتصادمقاومتی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir