⚜️ آزموده را آزمودن خطاست (۱) (نقدی بر کلیات نقشه راه رشد غیرتورمی وزارت اقتصاد)
✍️ محمدجواد معصومینیا
🔹 مدتی است وزارت اقتصاد اقدام به انتشار کلیات نقشه راه رشد غیرتورمی کرده است. این برنامه همانند همه برنامههایی که تاکنون توسط متولیان امر تدوین شده است از همه مشکلات از جمله کنترل تورم، برگشت ثبات به اقتصاد، کنترل رشد مخارج دولت، ... و حل این مشکلات سخن گفته است. طراحان این نقشه راه با ذکر بخش زیادی از مشکلات سعی کردهاند به مخاطب القا کنند که این برنامه سعی در حل همه مشکلات کشور دارد اما...
🔹 هرچندکه در این کلیات ذکر شده است که «در یکی از بالاترین نقاط تورم در تاریخ ایران و یکی از پایینترین نقاط درآمد سرانه که دولت سیزدهم بر سر کار آمده است کشور نیازمند الگوی کلان با محوریت مهار تورم و تقویت تولید و رشد اقتصادی است»، اما در ادامه با ذکر این نکات که «امروزه رشد اقتصادی نیز محقق نمیشود مگر با کنترل تورم، برگشت ثبات به بازارها و پیشبینی کردن اقتصاد» و «ارائه سه محور برای مهار تورم در سه حوزه سیاست پولی، سیاست ارزی و سیاست بودجهای» مشخص میشود که کنترل تورم مهمترین لنگر سیاستی مدنظر تهیه کنندگان این طرح بوده است.
🔸با وجود اینکه «تمرکز بر ابرپروژه های پیشران تولید با بیشترین پیوند و خلق مزیت» راهکار هوشمندانه و امیدبخشی برای خروج از شرایط کنونی است اما راهکارهای پیشنهادی برای تحقق آن غیرهوشمندانه و ناامیدکننده است. راهکارهای ذکر شده عبارتند از:
🔰برای مشاهده ادامه مطلب در سایت قصد، به لینک زیر مراجعه نمایید:
🔗 http://public.qasd.ir/articles/603#start
💠 @QasdWay
#نشست_علمی
🔶 پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میکند
🔰 همایش مردمیسازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی
🔶️ پنجمین نشست: الگوی مردمی سازی توسعه روستایی
با حضور: دکتر میثم ظهوریان
مدیر توسعه و تحول آستان قدس
📆 دو شنبه ۱۴۰۰/۰۹/۰۸
🕓 ساعت ۱۵ الی ۱۷
مکان: سالن شورای پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی
و اتاق جلسات مجازی به آدرس
vroom.um.ac.ir/ishm
اطلاعات بیشتر در سایت همایش به آدرس:
https://www.peame1400.um.ac.ir
#اقتصاد_مقاومتی
#دولت_مردمی
@fum_ishm
💠@QasdWay
🔘تجارت خارجی ایران در هشت ماهه ۱۴۰۰ از نظر وزنی ۴۳.۵٪ و از نظر ارزشی ۴۰٪ افزایش یافته است. ضمنا FATF از اسفند ۹۸ ایران را در لیست سیاه خود قرار داده است.
✍ سید یاسر جبرائیلی
📢مردم عزیز ایران یادتان هست گفتند وارد لیست سیاه شویم تجارتمان صفر خواهد شد؟! یادتان هست خواستند تحریم را به داخل مرزها بکشانند؟
پ.ن. در سرمقاله ۲۷ آذر ۹۸ روزنامه فرهیختگان پوچ بودن ادعای صفر شدن تجارت خارجی ایران در صورت ورود به لیست سیاه را با استناد به سوابق تجارت خارجی کشور نشان داده بودم.
بخشی از سرمقاله؛
🔸️یکی از تاکتیکهای لیبرالهای ایرانی برای پیشبرد پروژه هضم جمهوری اسلامی در نظم غربی، این بوده که در فضای عمومی کشور به خوف و رجاهای کاذب دامن زده و ببرها و بهشتهای کاغذی بسازند؛ مردم را از ببر بترسانند و وعده بهشت دهند تا زمینه پیشبرد اهدافشان در کشور فراهم شود. طبیعتا این جریان برای اثبات واقعیبودن وعدههای کاغذیاش، هیچ استناد و استدلالی در دست ندارد. لذا همه همّ خود را مصروف این میکنند که مردم فرصت لمس واقعیت این ببرها و بهشتهای کاغذی را پیدا نکنند. به همین جهت، راه از بین بردن خوف و رجاهای کاذب و ساختگی، جز کمک به مردم برای لمس واقعیات نیست.
🔸لیبرالهای ایرانی میگویند درصورت عدم رعایت الزامات FATF، تجارت ایران با خارج دیگر ممکن نخواهد بود. مقامات اجرایی دولت، شخصیتهای سیاسی و رسانههای حامی این رویکرد، تقریبا روزی نیست که فریاد نزنند «تصویب لوایح FATF برای همراهی با اقتصاد جهانی ضروری است»، «اگر میخواهیم با دنیا مبادلات تجاری داشته باشیم، باید الزامات بینالمللی را بپذیریم»، «اگر این لوایح تصویب نشود، درواقع دور تجارت با جهان سیمخاردار میکشیم»، «اگر لوایح مرتبط با FATF را تصویب کنیم ممکن است فشار بیشتر نشود»، «اگر ایران در لیست سیاه FATF قرار گیرد، دستش برای مبادلات تجاری با جهان باز نخواهد بود»، «اگر ایران به لیست سیاه FATF بازگردد، باید فاتحه تجارت و اقتصاد را خواند»، «قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF بهمعنای محدود شدن مبادلات تجاری است» و صدها و بلکه هزاران شعار دیگر که چنانکه اشاره شد، هیچگونه پشتوانه استدلالی و استنادی قابل اعتنایی ندارد.
🔸آمارهای رسمی بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهند طی دوره 1387 تا 1398، حجم تجارت خارجی غیرنفتی ایران، چه در حالت حضور در لیست سیاه FATF و چه در حالت تعلیق از لیست سیاه و فراتر از آن، چه در زمان اعمال تحریمهای سال 1390، چه پس از اجرای برجام و چه پس از خروج آمریکا از برجام، تقریبا بین 80 تا 100 میلیارد دلار در نوسان بوده است و از هیچ یک از این رویدادها متاثر نشده است.
@syjebraily
💠 @QasdWay
🖊 میراث شهید دکتر محسن فخریزاده
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
برای بسیاری از مدیران و تصمیمگیران که نگاهشان به غرب است، آمریکا قلهی پیشرفت علم، تکنولوژی و صنعت بهشمار میآید، ولی کمتر دیده شده است که در اظهارات این افراد بیان شود که آمریکا ساختاری مشابه وزارت علوم ما ندارد و مدیریت علم و تکنولوژی در این کشور بهگونهای متفاوت انجام میشود.
هر چند در این نوشتار قصد نداریم نهادهای مدیریت علم و تکنولوژی در ایالات متحده را بهطور کامل احصا و تشریح کنیم، اما برای مخاطب ایرانی این میتواند بسیار جالب باشد که یک نهاد نظامی، پیشبرد علم، تکنولوژی و صنعت را در ایالات متحدهی آمریکا اداره میکند.
بخش قابل توجهی از دستاوردهای دارپا، بر اساس اعلام نیاز از سوی سازمانهای دفاعی یا فرماندهان نظامی نبوده است، بلکه ناشی از درک و پیشبینی نیازهای آیندهی صحنههای درگیری و نبرد بوده است که از آنها میتوان به هواپیماهای بدون خلبان (مانند Global Hawk)، هواپیماهای پنهان از دید رادار (مانند K-117 و B-2)، سامانهی تعیین موقعیت جهانی (GPS) و چندین محصول بزرگ و مهم دیگر اشاره کرد. بهطور ویژه، میتوان به «اینترنت» بهعنوان شبکهی اطلاعرسانی جهانی امروز اشاره کرد که در ابتدا با نامهای «آرپانت» و «دارپانت» شناخته میشده است و امروز در تمام شئون زندگی بشر نفوذ کرده است [1].
در اسناد استراتژیک این سازمان مانند [1] و [2] تعاریف ویژهای از مأموریت، فلسفهی اجرایی، اختیارات، دیدگاه و رویکرد دارپا مشاهده میکنیم که نشاندهندهی ساختار خاص این نهاد برای دستیابی به اهداف استراتژیک مشخص شده برای آن است. یکی از ارکان مهم دارپا، ساختار ویژهی آن برای انتقال تکنولوژی است: دارپا براي تقویت ارتباط خود با نیروهاي مسلح، افسراني در ستاد دارد که بهعنوان افسران رابط عملیاتي فعالیت مينمایند. این افسرانِ رابط، دارپا را در مورد آنچه نیروهاي مسلح ممكن است نیاز داشته باشند و نیروهاي مسلح را از آنچه دارپا در دست توسعه دارد، آگاه ميکنند.
اقدامات DARPA چیزی فراتر از برنامهریزی برای آینده و سازگاری ساختارها با آینده است. هدف DARPA در نسبت با نظام قدرت در ایالات متحده که یک نظام امنیت-محور بهشمار میآید، این است که پیشرفتهای فنی و تواناییهایی که آینده را تعیین میکند، با توجه به «امنیت ملی» به عنوان اولین و مهمترین هدف مشخص نماید [2]. از این جهت شعار «ایجاد تکنولوژیها و قابلیتهای گرهگشا برای امنیت ملی» در صفحهی اول وبسایت این مجموعه در سال ۲۰۲۰ دیده میشود [3].
دارپا با شیوهی مدیریت ویژهای که از طریق هدایت موضوعات پژوهشی، تعریف پروژه و اختصاص بودجههای تحقیقاتی به دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و شرکتهای تکنولوژی اعمال میکند، عملاً نقش سیاستگذاری و مدیریت علم و تکنولوژی در آمریکا بلکه کل جهان را ایفا میکند. در ایالات متحده، ارتباط اساتید دانشگاه و شرکتها با دارپا نه تنها جنبهی منفی ندارد، بلکه بهعنوان یک برجستگی و امتیاز برای آنها شناخته میشود. بهعلاوه نتایج پروژهها و گزارشهای علمی تهیه شده توسط این نهاد بهعنوان اسناد علمی معتبر در کتابهای دانشگاهی متعدد مورد استفاده و ارجاع قرار میگیرد.
شهید دکتر محسن فخریزاده، دانشمند برجسته و مدیر گمنامی که در روز جمعه ۷ آذر ۱۳۹۹ توسط عوامل صهیونیستی در حومهی تهران ترور شد، پایهگذار و مدیر نهادی مابهازای دارپا در جمهوری اسلامی ایران با عنایت ویژه به شاخصهای پیشرفت علم و تکنولوژی در نگاه اسلامی – ایرانی بود. با توصیفی که از دارپا ارائه دادیم، اکنون راز پیشرفتهای بزرگ علمی و صنعتی کشور در حوزههایی چون انرژی و فناوریهای هستهای، صنایع موشکی، لیرز و بیوتکنولوژی مشخص میشود. دانشگاههای ما حتی قدیمیترین و باسابقهترین آنها بهتنهایی و بدون وجود چنین نهاد مهمی، در رساندن کشور به موقعیتهای برتر علمی و تکنولوژی در حوزههای ذکر شده نمیتوانستند توفیقی بهدست آورند. در واقع، علت تعجب و ناباوری بخشی از جامعهی دانشگاهی نسبت به پیشرفتهای خیرهکنندهی علمی و تکنولوژیکی جمهوری اسلامی در سالهای اخیر، بهدلیل عدم شناخت این ساختار و جایگاه استراتژیک آن است که در حقیقت میراث بیبدیل این شهید بزرگوار بهشمار میآید. اینجاست که خدمات بزرگ این شهید سعید که توسط شقیترین دشمنان جبههی حق به شهادت رسید، بیش از پیش مشخص میشود.
پانویسها:
[1] DARPA 2007 Strategic Plan, https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a468784.pdf
[2] DARPA 2019 Strategic Framework, https://www.darpa.mil/attachments/DARPA-2019-framework.pdf
[3] DARPA Official Website, "About us" page,
https://www.darpa.mil/about-us/about-darpa, accessed: 20-11-2020.
@kfouladi_ir
💠 @QasdWay
⭕️ خلق پول خصوصی؛ عامل اصلی تورم در ایران
نه مسئله نقدینگی
✍️ احسان ولدان
🔸هایمن مینسکی اقتصاددانی روایی است که در تقابل اقتصاد ریاضی و اقتصاد روایی، کمتر از اقتصاد ریاضی استفاده کرده است. او در سال ۱۹۹۶ از دنیا رفت. در آن زمان، آثارش در حاشیه بود تا زمانیکه بحران مالی ۲۰۰۸ اتفاق افتاد. بعد از بحران ۲۰۰۸ کتابهایش دوباره به چاپ رسید و در آمریکا و اروپا بهشدت بر سر زبانها افتاد. چرا که روایتی که از بازارهای مالی کرده بود با بحران مالی سال ۲۰۰۸ تطابق داشت.
✳️ هایمن نظریهای تحت عنوان نظریه تورم قیمت داراییها دارد. او در این نظریه توضیح میدهد چگونه تورم قیمت داراییها با قواعدی بر قیمت دیگر کالاها اثر میگذارد. تورمهای ادواری در ایران نیز کاملاً منطبق با این نظریه است که تورم را ناشی از تورم قیمت داراییها و تاثیر بر انتظارات میداند. به بیان سادهتر وقتی قیمت در بازار داراییها بالا میرود، انتظارات تورمی در میان مردم برای تأثیر گذاشتن بر روی قیمت کالاهای دیگر شکل میگیرد و شروع این جریان از طریق طبقه بانکی و مالی و خلق پول خصوصی شکل میگیرد.
✅ هایمن در مقالهاش فرآیند تاثیر خلق پول خصوصی بر تورم را که از آن با عنوان چرخه مینسکی یاد میشود را اینگونه توضیح میدهد: در مواقعی که اقتصاد در ثبات است، نهادهای مالی شروع به سرمایهگذاری در بازارهای دارایی مختلف میکنند و این سرمایهگذاری بیش از آن چیزی است که باید باشد...
❇️ بهصورت تطبیقی در ایران نیز در دو سال گذشته ما شاهد تورم قیمتهای داراییها بودیم و...
🔰ادامه مطلب:
http://public.qasd.ir/articles/604#start
💠 @QasdWay
حتی یک طنزپرداز هم نمیتونست با ساعتی تفکر به چنین راهکار خنده داری برسد.
برای راهکار اقتصادی بحران آب میگوید آن را در #بورس عرضه کنیم.
جناب الحسینی بزرگوار
اگر راهکارهای شما محدود به فضای مجازی و اقتصاد آنلاین بود حرفی نبود اما لابی سنگین شما در عرضه این منویات عیانه..
نکنید..🙏
آب مایه ی حیاته
مایه ی نوسانگیری و بازارگردانی شما نیست.
آب دیگر فقیر و غنی و کارگر و کارفرما نمی شناسد.
شما را به همان اقتصاد جهانی که می پرستید قسم، روح آن مرحومان را در گور نلرزانید.
خود اسمیت و فریدمن هم فکر نمیکردند نظرات استعماری شان انقدر به لجن کشیده شود.
حرمت نگه دارید.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
🔰هیئت اندیشهورز اقتصاد حوزه علمیه خراسان با مشارکت گروه اقتصاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار میکند:
📚سلسلهجلسات تحلیل مسائل اقتصاد ایران
3️⃣جلسه سوم: بودجهریزی و سیاستگذاری مالی
🎤دکتر سیدعباس پرهیزکاری (سرپرست دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهشهای مجلس)
📆پنج شنبه ١١ آذر ١۴٠٠ ⏰٨ صبح
✅شرکت در نشست برای عموم علاقهمندان آزاد است.
🔶🔶شرکت در جلسه از طریق:
1️⃣سامانه دانشگاه رضوی (ادوبی کانکت): https://elc.razavi.ac.ir:443/iran-economics-1400/
2️⃣سامانه آموزش مجازی هیئت: https://eqtesad.lms2.hozehkh.com/ws/iraneconomy
@eghtesadhozehkh
💠 @QasdWay
⭕️ عمده #خلق_پول_بانکی بهجای اشتغال و سرمایهگذاری صرف پرداخت نرخ بهره شده است!‼️
🎤دکتر سیدعلی روحانی (معاون دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی)
🔰 دومین جلسه از سلسله جلسات تحلیل مسائل اقتصاد ایران، با موضوع ریشهیابی بحران بانکی اقتصاد ایران برگزار شد.
✅ جادوی بانکها: اعطای تسهیلات بدون سپرده!!
🔹زمانی که بانک وام میدهد، فرد با امضاء قرارداد یک سند بدهکاری را امضاء میکند. این سند برای بانک یک دارایی محسوب میشود و در سمت داراییهای ترازنامه بانک قرار میگیرد. حال سؤال پیش میآید که بانک مبلغ وام را از کجا میآورد و آن را به حساب وام گیرنده واریز میکند؟ در پاسخ باید گفت: بانک این مبلغ را به اراده خود خلق میکند و خودش را بدهکار میکند و علت اینکه بانک خودش را بدهکار کرده این است که همزمان با این بدهکاری در سمت داراییهای ترازنامه برای خود یک دارایی ایجاد کرده است. لذا هر وام جدید یک خلق پول جدید است. پس وامهای جدید از طریق سپردههای جدید داده نمیشود. بلکه پول جدیدی است که بوسیله بانک خلق شده است.
🔹برخلاف دیدگاه رایج که معتقد است؛ بانکها پول بانک مرکزی را از طریق ضریب فزاینده چند برابر میکنند، لذا میبینیم که بانکها پول بانک مرکزی را چند برابر نمی کنند. بلکه بانکها اراده میکنند، وام میدهند و پول خلق میکنند. حتی اگر عرضه پول از سمت بانک مرکزی صورت نگیرد باز هم خلق پول بانکی وجود دارد. و تنها تابع ماکزیمم سازی سود بانک است.
🔶تفصیل گزارش این نشست:
🌐https://eco.hozehkh.com/30455/
@eghtesadhozehkh
💠 @QasdWay
🔴 چرا دولت رئیسی سراغ آدمهای تکراری رفته برای نوشتن سند تحول اقتصادی اش ؟
تحول رو از اون هایی مطالبه کرده که عامل وضع اقتصادی امروزند....
💠 @QasdWay
✍️ حجتالاسلام محسن قنبریان
🔸 بیقراری بر گرسنگی مظلومان۱، تعهد دانشمندان علوم انسانی بخصوص اقتصاددانها هم باید باشد. آنها از راه حل و چاره هم دور نیستند. اگر مقلد و مترجم صرف نباشند و ابتکار و خلاقیت هم بیاورند. محمد یونس اقتصاددان مسلمان بنگلادشی با ابتکار بانک تهیدستان و کارآفرینی برای آنان لایق جایزه نوبل صلح در۲۰۰۶شد.
• بانک او هم بدیلی برای بانک های سرمایه داری شد و هم با چهار ابتکار در خدمتِ ریشه کنی فقر قرار گرفت:
۱.قرض دادن به گروه به جای فرد!
تعهدجمعی به جای ضامن بانک سرمایه داری نشست. تجربه او ثابت کرد وجود احساس مسئولیت جمعی در برابر وام ها، نظم پرداخت اقساط وام ها را به شدت(۹۰٪) افزایش می دهد که با بانک های سرمایه داری و وثیقه های سنگین قابل مقایسه بود.
۲.هدف گیری زنان در پرداخت وام
مطالعه نشان داده بود زنان در بازپرداخت این وام های ضروری صادق تر و متعهد ترند و وام را برای بهبود کسب و کار ضروری و رفع فقر مصرف می کنند.
۳.وام هایی که مرحله به مرحله افزایش می یابد
از وام کوچک شروع و بازپرداخت منظمِ اقساط، شایسته گرفتن وام های بزرگتر می شوند. این مشوق هم موجب بازپرداخت بهتر و هم ایجاد اعتبار برای وام گیرندگان می کرد.
۴.نرخ متعارف بهره
این موجب می شد بانک صرفا متکی به خیرین نباشد و در عین حال از بهره بانک های سرمایه داری و رباخواران محلی، بهره کمتر داشته باشد. تجربه نشان داد فقرا آنرا ترجیح دادند.
پاورقی:
۱. خطبه۳نهج البلاغه
#اقتصاد_مردمی
☑️ @m_ghanbarian
#گرامینـبانک
#محمدیونس
💠 @QasdWay
⚜️ آزموده را آزمودن خطاست (۲) (نقدی بر کلیات نقشه راه رشد غیرتورمی وزارت اقتصاد)
🔸 آنچه که از اظهارات آقای سبحانیان، معاون وزیر اقتصاد و یکی از طراحان نقشه راه تورمی در برنامه تیتر امشب برمیآید، این است که دغدغه اصلی و نقطه شروع نقشه راه رشد غیرتورمی، کنترل تورم از طریق کاهش کسری بودجه و کاهش هزینههاست که به این جمله مشهور فریدمن اشاره دارد: «به یک چیز و فقط یک چیز توجه داشته باشید: دولت چقدر هزینه میکند».
🔹 بنابراین تلاش برای حل مشکل از ناحیه انقباض هزینهها که بخش قابل توجهی از آن مانند حقوق کارکنان دولت بهدلیل ماهیت جاری آن قابل کاهش نیست، شروع اشتباهی بزرگ برای سیاستهای دولت است زیرا با افزودن مشکل تقاضا به سایر مشکلات تولیدکنندگان، آسیب های بیشتری بر تولید وارد خواهد کرد...
⭕️ این همان سیاستی است که آقای طیب نیا در شروع دولت یازدهم در پیش گرفت.
🔹 در نتیجه با وقوع جهش ارزی تولیدکنندگانی که با انواع مشکلات مالی و فنی دست به گریبان بودند نتوانستند با هزینههای ناشی از جهش ارزی مقابله کرده و بسیاری از آنها ورشکسته و تعطیل شدند. بخش قابل توجهی از تورم در سالهای پساتحریم ناشی از آسیب دیدن تولیدکنندگان داخلی بود که سیاستهای انقباضی سالهای ابتدایی دولت یازدهم سهم زیادی در آن داشت. بنابراین دمیدن در کنترل تورم با سیاستهای انقباضی ادامه همان اشتباه و دمیدن از سمت گشاد شیپور است.
✅ آنچه درحالحاضر راهگشا است هدایت اعتبارات به بخشهای تولیدی و همچنین افزایش قدرت خرید مردم برای کالاهای تولید داخل است...
🔰ادامه مطلب:
🔗 http://public.qasd.ir/articles/605#start
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜️ اقتصاد غرب و اقتصاددانان امریکایی در این اوضاع چه دستاوردی داشتهاند؟!
🔹 شما که شعار اقتصاد اسلامی میدهید، در این چهلسال چه کردهاید؟
🔸 مبلّغان اقتصاد غرب در دانشکدههای اقتصاد برای اقتصاد کشور چه کردهاند؟ دانشکده اقتصاد شریف به عنوان مهد لیبرالیسم برای اقتصاد کشور چه کرده است؟
✅ #پروفسورـپسران با این درجه از استادی و مقالات متعدد در دانشگاه تهران گفتند که من کاری نکردهام! کار را شما که در ایران هستید انجام میدهید.
🔸نکات دکتر درخشان در پاسخ به پرسش یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه شریف را ببینید.
✳️ اقتصاد غرب چه برای گفتن دارد؟!
#پروفسورـدرخشان
#پروفسورـپسران
#بیماریـنئولیبرالی
💠 @QasdWay
⚜️ علم یا ایدئولوژی؟!⁉️
✍️ دکتر علی سعیدی
#آدام_اسمیت انتشار کتاب #ثروت_ملل را که در سال ۱۷۷۳ نگارش آن تمام شده بود، به تأخیر انداخت و نهایتا در سال ۱۷۷۶ مصادف با اعلام استقلال ایالات متحده آمریکا از استعمار بریتانیا، آن را منتشر کرد.
تأمل در این واقعه، میتواند از شبکۀ پیچیدۀ بنیانگذاران #اقتصاد_سیاسی و استعمارگران آنگلوساکسونی (انگلیسی-آمریکایی) پرده بردارد.
💠 @QasdWay
19.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚜️ دست از اقتصاددانهای لیبرالی شریف بردارید!‼️
چهل سال مملکت دست اینها بوده است!
✳️ موفقیت اقتصادانان وطنی بیریش و ریشدار در اجرای اصول سیاستی نیولیبرالیسم اقتصادی در سه دهه اخیر و به فلاکت کشاندن اقتصاد ایران
❇️اصول سیاستی نئولیبرالیسم اقتصادی
❎1️⃣ خصوصی سازی (مالکیت)،
❎2️⃣آزادسازی (مدیریت)،
❎3️⃣یارانه زدایی(توزیع)
✳️بازگشت این اصول به مبانی محوری
❇️ نگاه حاشیه ای به عدالت اقتصادی
❇️ خوشبینی افراطی به کارکرد دست نامرئی بازار/بدبینی به دولت
❇️غفلت از کارکرد اخلاق در سایه پرستش عقلانیت موهوم اقتصادی
#بیماریـنئولیبرالی
#دروغـبزرگـیارانهـپنهان
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دکتر حسن سبحانی، استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران
⚜️ اقتصاددانانِ لیبرال منش و نئوکلاسیک روش و بخش خصوصی تاجر مسلک
💢 دولت به گونهای اداره شده است که هزینههایش از درآمدهایش بیشتر است. لایحه بودجه ۱۴۰۰، ۳۱۹ هزار میلیارد تومان کسری تراز عملیاتی داشت. بعد از قانون بودجه این رقم به ۴۶۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافت!‼️
⭕️ وضعیت امروز اقتصاد ایران بخاطر حضور #اقتصاددانانِ_لیبرال_منش و #نئوکلاسیک_روش و #بخش_خصوصی_تاجر_مسلک است. آنها هستند که از گرانی دلار حمایت میکنند؛ همینها تا پستوهای تصمیمگیری ما رسوخ کردهاند.
❌ دولت مدیریت اقتصاد ملی ندارد!‼️
⁉️ در چنین اقتصاد سیاسی چه باکی از این است که با بالا رفتن قیمت ارز یا به رسمیت شناخته شدن قیمت بازار سیاه، اقتصاد ایران دلاریزه شود تا مردم ایران یک شبه احساس کنند که هر چه دارایی دارند بالا رفته است و بعد حاکمیت تحت عنوان عدالت وارد شود و بعد بگوید که خانههایتان گران شده است؛ مالیات بدهید! پراید ۱۰۰ میلیونی شده است، چرا بنزین ۲ یا ۳ هزار تومانی میزنید!‼️
#بیماریـنئولیبرالی
#اقتصاددانانـنئوکلاسیکـروش
#بخش_خصوصی_تاجر_مسلک
#دروغـبزرگـیارانهـپنهان
💠 @QasdWay
@hamidrezamaghsoodi
چه عاملی باعث شد دغدغه دولت از مبارزه با مفاسد اقتصادی، حمایت از محرومان و تقویت تولید ملی به رفع کسری بودجه، حذف ارز ترجیحی و حذف یاران پنهان تبدیل شود؟
#بحرانـنیلی
#دروغـبزرگـیارانهـپنهان
#بیماریـنئولیبرالی
💠 @QasdWay
⭕️ رؤسای جمهور آمریکا هم خطر بانکداری خصوصی را گوشزد کرده بودند!
✍️ احسان ولدان
🔸 آبراهام لینکلن، رئیسجمهور پیشین آمریکا، در مخالفت با بانک خصوصی چنین بیان میکند:
✳️ قدرتهای مالی در زمان صلح ملت را طعمه خود میکنند و در زمان سختی علیه آنان به توطئه میپردازند. قدرتهای بانکی از سلطنتهای مطلقه مستبدترند. از حکومتهای خودکامه گستاختر و از دیوانسالاران خودپسندترند.
✅ هر کس که درباره روشهای آنان پرسش کند یا نوری بر جرایم آنها افکند همانند دشمن جامعه محکوم میکنند. من دو دشمن بزرگ دارم ، ارتش جنوبی در پیش روی من و بانکداران در پشت سرم. ازاینرو آنکه پشت سرم است بزرگترین خصم من است.
🔹 ناخوشایندترین پیامد جنگ بر مسند قدرت نشستن شرکتهای بزرگ است و دورانی از فساد در مقامات بالا در پس آن خواهد آمد.
✅ قدرت پولی تلاش میکند تا با کارکردن روی پیشداوریهای مردم حاکمیت خود را طولانی کند تا جاییکه ثروت در دستان افراد معدودی انباشته شود و جمهوری ناپدید شود.
✳️ همچنین جان اف کندی، یکی دیگر از رؤسای جمهور پیشین آمریکا، معتقد بود تا وقتی انتشار پول تحت اختیار جامعهای با ترکیب دموکراتیک در سطوح ملی، منطقهای و محلی قرار نگیرد و تا اعتبارات بدون استثناء کارکردی عمومی پیدا نکند، قرض دادن پول برای حصول سود، همۀ دیگر تمهیدات اصلاحی را به شکست خواهد کشید.
🔰مطالعه کامل مطلب:
http://public.qasd.ir/articles/604#start
#خصوصیـخواری
#تورمـنئولیبرالی
💠 @QasdWay
⚜️ کشور هند با کمک مدل راه اندازی سیستم فروشندگی سیار توانست در یکسال ۵ میلیون شغل ایجاد کند.
✍️مهران محمدی
اغلب نمایندگان مجلس و جامعه کارشناسی ایران تصورمیکنند راه اشتغالزایی، احداث کارخانههای عظیم با بودجه دولت است
درحالیکه اشتغال، از کسبوکارهای خرد شروع میشود
کافیست حکومت، ماموران تلکهبگیر و مقررات دستوپاگیر را حذف کند
✍️امیر سیاح
سالها پیش غرب و شرق ما فهمید که بنگاههای اقتصادی بزرگ مثل شرکتها و کارخانه های عظیم به دلیل عدم انعطاف و چابکی و نیاز به سرمایه اولیه زیاد کارآمد نیست و کسب و کارهای کوچک را توسعه داد که در عمل باعث تقسیم عادلانه تر ثروت هم شد.
اما متاسفانه فرهنگ ما چنین شغلهایی را عار میداند!
✳️ البته مسئله این است که از این عزیزان حمایت نمیشود و دولتها برای ارتقای تواناییهای آنها، هدایت و آموزش لازم و امتیاز مناسب به آنها اعطا نمیکنند.
#کوچکـزیباست
💠 @QasdWay
جریان نیلی در رسانههای اختاپوسی اقتصادی خود مدام از ابرتورم در ایران میگوید، بصورت عیان تشویشاذهانعمومی میکند
از طرفی با جریانسازی و مسئلهسازی دولت را به مسیری هدایت میکند که منجر به تورم شود مانند حذف ارزترجیحی
امیدوارم دولت اسیر بازی دوسر برد جریان نیلی نشود
#بحران_نیلی
@hzamanim
💠@QasdWay
⭕️ اشتباهی به نام حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱!
🔸 براساس لایحه بودجه 1401 در سال آینده ارز 4200 تومانی برای کالاهای اساسی و نهادههای دامی تخصیص نخواهد یافت و برای جبران هزینههای آن 100 هزارمیلیارد تومان پرداخت جبرانی نقدی پیشبینی شده است. سؤال اساسی این است که آیا ردیف بودجه 100 هزارمیلیارد تومانی کفاف افزایش هزینههای ناشی از حذف ارز ترجیحی کفایت میکند؟
🔹 طبق آمار بانک مرکزی در ۷ ماهه ابتدایی امسال ۱۱.۱ میلیارد دلار به ارز ترجیحی برای واردات کالای اساسی تخصیص یافته است. در لایحه بودجه ۹۹ و ۹۸ نیز ارز ترجیحی به ترتیب دارای ردیف ۱۰.۵ میلیارد دلاری و ۱۵ میلیارد دلار بوده است.
✳️ اگر دولت قصد داشته باشد که 100 هزار میلیارد تومان را به 60 میلیون نفر تخصیص دهد سالانه رقمی حدود 1.6 میلیون تومان و ماهانه 138 هزار تومان خواهد شد. افزایش قیمت ناشی از حذف ارز 4200، محدود به کالاهایی که ارز مستقیماً به آنها تخصیص مییابد نخواهد بود بلکه قیمت کالاهای وابسته به آن را نیز افزایش خواهد داد. مثلا افزایش قیمت نهادههای دامی نهتنها باعث افزایش قیمت دام زنده و گوشت بلکه قیمت لبنیات را نیز افزایش میدهد.
✅ مسئله دیگر این است که حذف ارز ترجیحی چه اثراتی بر وضعیت تولیدکنندگانی که وابسته به ارز ترجیحی هستند خواهد گذاشت...
❌ بهنظر میرسد که این تصمیمات ناشی از رویکرد برخی مسئولان دولتی بویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه و مشاوران بازارگرا و شاگردان فکری مکتب نیاوران است که منجر به تصمیمات اشتباه و نتایج فاجعهبار میشود.
🔰 ادامه مطلب:
🔗http://public.qasd.ir/articles/607#start
💠 @QasdWay
فاجعهای به نام حذف ارز ترجیحی
تصمیمی که گویا ناشی از مشورت دولت با شاگردان مکتب نیاوران است👌
#بحران_نیلی
@hzamanim
💠 @QasdWay
🔸 دومین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی برگزار میشود.
🔵 دومین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی با موضوع نوآوری اجتماعی و نقش اندیشکدهها در حل مسائل کشور، با حضور مدیران بیش از ۵۰ اندیشکده در تاریخ سهشنبه ۲۳ آذرماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۴ به صورت برخط برگزار خواهد شد
🔻 حامیان اصلی این برنامه ستاد نوآوریهای اجتماعی، ستاد پیشرفت جامع منطقهای، دبیرخانه رویداد ملی نوآوری اجتماعی نوپیا، پلتفرم اشتراک ویدئو آپارات و مرکز نوآوری و شتابدهی ویکست خواهند بود.
🔷 این نشست با حضور صاحب نظران حوزه نوآوری اجتماعی برگزار خواهد شد.
🔻 شرکت کنندگان در این رویداد در پلتفرم گوگل میت حضور خواهند داشت.
🔸 پخش زنده برنامه در پلتفرم آپارات:
aparat.com/Dorehami.net
🔹 صفحات اینستاگرامی پوشش دهنده پخش زنده برنامه:
1️⃣ ستاد پیشرفت جامع منطقهای
setadepishraft
2️⃣ عصر پیشرفت
asr_e_pishraft
3️⃣ نوپیا | نوآوری و پیشرفت ایران
noupia.event
4️⃣ دورهمی | پلتفرم شبکهسازی اکوسیسمی
dorehamievent
شماره دبیرخانه: ۰۲۱۲۸۴۲۸۷۵۶
سامانه پیامک: ۰۹۳۰۲۲۶۴۰۰۰
💠 @QasdWay
🔸 ایان راس زندگینامه نگار آدام اسمیت در این کتاب که می توان گفت تنها کتابی است که زندگی اسمیت را در مقیاسی کامل بررسی کرده، آثار و نوشته های اسمیت را در زمینه زندگی و زمانه اش قرار داده و به تشریح آن ها پرداخته است.
🔹 این کتاب همچنین می تواند اطلاعات کاملی در رابطه با محیط اجتماعی و فکری اسکاتلند قرن هجدهم به علاقه مندان ارائه دهد.
🔹 همچنین کتاب ایده های دقیقی برای فهم شخصیت و زندگی اسمیت در اختیار خوانندگان قرار می دهد. سیر تحولات ایده های اسمیت و چگونگی ابراز این ایده ها در آثار و کتاب هایش به خوبی در این کتاب توضیح داده شده است.
جالب اینجاست که ایان راس نظراتی در رابطه با اینکه اگر ایده های اسمیت در مسائل و چالش های کنونی نظم اجتماعی و اقتصادی استفاده شود ارائه می دهد.
🔰 به عنوان مثال مسائل مربوط به بخش بانکی، چالش های نظم مالی کنونی و مقررات گذاری در بازارها از جمله مسائلی است که اسمیت قرن ٢۱ از زبان ایان راس به تشریح آن ها می پردازد.
🆔 @SSL_Qasd
💠@qasdWay
⚜️ چالشهای اقتصاد ایران و راهکارهای برون رفت از آن
🔰 با حضور:
✅ دکتر پرویز داوودی (استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی)
✅ دکتر محمدجواد توکلی (عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره))
🔰دبیر نشست:
✅ دکتر حسین صمصامی (عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)
📆 شنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۰
⏰ ساعت ۱۷:۳۰ الی ۱۹:۳۰
🔰 لینک ورود:
🔗 http://194.225.24.96/marasem-eghtesad-siasi
💠 @QasdWay
🔰جمعی از اساتید و فعالان اقتصاد اسلامی مشهد در جلسهای با حضور مشاور وزیر اقتصاد در اقتصاد اسلامی و همکاری با حوزه علمیه، به گفتگو و هماندیشی برای استفاده از ظرفیتهای اقتصاد اسلامی در حل مسائل اقتصادی کشور پرداختند.
✅ دکتر سعید فراهانی فرد، مشاور وزیر اقتصاد:
🔸 در این مقطع از انقلاب ضرورت دارد دوستان و محققان اقتصاد اسلامی به کمک دولت آمده و ثمره تلاشهای علمی و پژوهشی چندینساله خود را به فضای سیاستگذاری و اجرا عرضه کنند. وی تأکید کرد این مهم بدون تجمیع ظرفیتهای پراکنده علاقهمندان و فعالان اقتصاد اسلامی میسر نخواهد شد.
✅دکتر سیداحمد عاملی:
🔹 پیشنهاد ایجاد شورای فقهی وزارت اقتصاد
✅دکتر وحید ارشدی:
🔹 تولید گفتمان اقتصادی برای دولت و استفاده از ظرفیت اقتصاد مردمبنیان
✅دکتر بهزاد بابازاده خراسانی:
🔹 مخالفت با برچسبزنی به نظرات ناهمسو در اقتصاد اسلامی
✅ دکتر علیاکبر کریمی:
🔹 تبدیل جایگاه مشاوره به یک مقام گفتمانسازی و تصمیمسازی اقتصاد اسلامی و اثرگذاری در کشور
✅ دکتر علی نعمتی:
🔹ایجاد دبیرخانه حوزوی و اقتصاد اسلامی در وزارت جهت اجرایی شدن مجموعه پیشنهادها
@eghtesadhozehkh
💠 @QasdWay
⭕️ فاجعه شوکدرمانی اقتصادی
✍️ دکتر محمدجواد توکلی
✳️ اون قدر فشارتون می دیم تا خوب تخلیه شید، بعد خودمون پرتون می کنیم.
جورج اورول، رمان 1954
❎ #نائومی_کلاین بخش اول کتاب #دکترین_شوک، ظهور سرمایهداری فاجعه را با این نقل قول آغاز می کند.
✅ او در ادامه از مشکلات ناشی از اجرای سیاستهای شوک درمانی میلیون فریدمن در کشورهایی همچون شیلی سخن می گوید، سیاست هایی از جنس خصوصی سازی، و آزادسازی قیمتها
✅ کاش دولتمردان ما حداقل #مستند_دکترین_شوک را که بر اساس کتاب کلاین تهیه شده را می دیدند قبل از اینکه بخواهند اونها هم از سیاست های فاجعهبار شوک درمانی در اقتصاد ایران استفاده کنند، سیاست هایی که توسط #بچههای_شیکاگوی_ایران توصیه می شود حتی به دولت سیزدهم
🔰مستند دکترین شوک را اینجا ببینید
https://b2n.ir/t31946
🔰کتاب دکترین شوک
https://b2n.ir/t72382
💠 @QasdWay