اندیشکده قصد
🔸به گزارش خبرنگار مهر حمیدرضا مقصودی در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصا
ادامۀ دیدگاههای دکتر حمیدرضا مقصودی در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی
🔸مقصودی به بستههای حمایتی کشورهای مختلف در دوره کرونا از اقتصادهای خرد و خانوار اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از کشورها ارقام بسیار بیشتری از کمکهای دولت ایران به مردم در دوره کرونا توزیع کردهاند. مثلاً در ایران تنها ۲ میلیارد دلار مجموع کمکهای کرونایی بود حال آنکه ژاپن و آمریکا به چند تریلیون دلار رسید. حتی کشورهای فقیر منطقه ما نیز ارقام بیشتری به مردم کرونا زده خود ارائه کردند.
🔸وی تاکید کرد: این نوع کمکها عملاً پول پاشی بود ولی در هیچ یک از کشورها تورم ایجاد نکرد. بنابراین اینکه گفته میشود توزیع کمکهای کرونایی به مردم سبب تورم شد صحیح نیست. اساساً آنچه در ایران به تورم میانجامد، انتظارات تورمی است. چرا که مرتباً با تکرار این موضوع که تورم در پیش است سیگنالهایی داده میشود و مرتباً با انتظارات تورمی دامن زده میشود.
🔸کارشناس اقتصادی با حمایت از فرایند توزیع کمکهای نقدی افزود: تب اقتصاد ما رکود است که باید به سرعت درمان شود. راه آن نیز یکسان سازی دستمزدها، ایجاد خط فقر مساوی نسبی و اقداماتی از این قبیل است که میتواند آثار رکود را برطرف کند.
🔸وی یکی دیگر از راهکارهای درمان رکود را ایمن سازی محیط کسب و کار با استفاده از اعطای کمکهای نقدی عنوان و اظهار کرد: همچنین نهادهای نظامی و امثال آنها میتوانند با اقدامات جهادی وارد حوزه کشت و کار شوند بخصوص که در بخش کشاورزی به شدت با کمبود مواد غذایی در آینده روبرو هستیم و تا زمانی که کشت و کار رونق نگیرد سایه این کمبود رفع نخواهد شد.
🆔 @QasdWay
🔸دکتر علی سعیدی در نشست «سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی» گفت: منشأ اصلی مشکلات ما که با تحریم شدت گرفتهاند، به محدودیت در حوزه تجارت خارجی برمیگردد. تحریمها با ایجاد محدودیت در تجارت خارجی، اقتصاد ما را تحت فشار قرار داد و راهحل مشکلات کشور را هم باید در تجارت خارجی جستوجو کرد.
🔸فروش نفت ما به میزان زیادی پایین آمده و حجم خیلی از مراودات تجاری ما کاهش پیدا کرده و اینها در حالی است که شوک خاصی در تجارت جهانی اتفاق نیفتاده است. اگر بخواهیم نگاه مجددی بر تجارت خارجی داشته باشیم باید نگاه سنتی را که پیشینه آن به زمان رضاخان برمیگردد، تغییر دهیم. در نگاه سنتی، ما نفت خام میفروختیم و هرآنچه کالای مصرفی نهایی نیاز داشتیم وارد میکردیم. این معادله الآن به هم خورده و ما باید طرح جدیدی را جایگزین آن کنیم.
🔸حدوداً پس از سال ۲۰۰۰، تجارت جهانی در دنیا بهسرعت به سمت منطقهای شدن پیش رفته است. درحالحاضر، سه منطقۀ تجاری عمده در جهان داریم: آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شرقی. پیشنهاد مشخص ما به دولت منتخب آن است که با تشکیل بلوک جدید تجاری در منطقۀ غرب آسیا با محوریت ایران، جای پای مؤثر و پایداری را در عرصۀ تجارت خارجی پیدا کنیم.
🔸ما باید تجارت خارجیمان را با کشورهای منطقه از جمله ترکیه، روسیه و کشورهای نفتی حاشیه خلیجفارس گسترش دهیم. گره کور این مسئله، تجارت با کشورهای نفتی است چون آنها تنها نفت دارند و ما هم مازاد نفت داریم. بنابراین، شکلگیری تجارت ما با آنها نیازمند خرید نفت از آنها و تبدیل آن به فراورده یا صادرات مجدد آن است.
🆔 @QasdWay
اندیشکده قصد
🔸دکتر علی سعیدی در نشست «سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی» گفت: منشأ
🔸 تحقق جهش تولید، علاوهبر تقویت زیرساخت بنیۀ تولیدی، نیازمند ورود هدفمند و برنامهریزی شدۀ محصولات تولیدی به بازارهای جهانی است. ساختار تجارت خارجی کشور باید بهگونهای باشد که از یک سو مواد خام و فناوریهای مورد نیاز تولید داخلی را تأمین کند و از سوی دیگر تقاضای لازم برای تولیدات ایرانی را جلب کند. به بیان دیگر، تجارت خارجی میتواند سرعت جهش تولید و به تبع آن، رشد اقتصادی و اشتغال را بسیار بیفزاید. همچنین نقشآفرینی مؤثر و گرفتن ابتکار عمل در عرصۀ تجارت جهانی باعث مصونسازی اقتصادی کشور در برابر تهدیدها و تحریمها و فشارهای اقتصادی میشود.
🔰 وضعیت موجود
🔹 طبق آخرین آمارهای منتشرشده، در سال ۱۳۹۷ بیش از ۶۰ درصد از صادرات کشور فقط نفت خام بوده است و بعد از آن محصولات پتروشیمی عمدهترین محصول صادراتی کشور بوده است.
🔰 برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌 http://public.qasd.ir/articles/589#start
🆔 @QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 تحقق جهش تولید، علاوهبر تقویت زیرساخت بنیۀ تولیدی، نیازمند ورود هدفمند و برنامهریزی شدۀ محصولات
⭕️ این صادرات کمتنوع به شرکای معدودی انجام میشود که در رأس آنها چین و هند و ترکیه و امارات قرار دارند.
🔰 برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌 http://public.qasd.ir/articles/589#start
🆔 @QasdWay
🔰 سومین نشست از سلسله نشستهای مردمی سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی
✳️ با عنوان مفهوم شناسی دولت مردمی
🔰 با ارائه
✅ دکتر محمد جواد شریف زاده،
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع)
📆 یکشنبه دهم مردادماه
🕰 ساعت 17 تا 19
به صورت مجازي
📌 vroom.um.ac.ir/ishm
🆔 @QasdWay
#اطلاع_رسانی
#واحدهای_پژوهشی
📣 دفتر مدیریت اسلامی دانشکده معارف اسلامی و مدیریت با همکاری اندیشکده مجاهد برگزار میکند:
✅ الگوی حل مسئله اسلامی؛ الگوی خطمشیگذاری اسلامی
🔸 حجتالاسلام و المسلمین محمد نهاوندیفر
🗓زمان: یکشنبه ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۰
🕦 ساعت: ۱۱:۳۰
این جلسه به صورت مجازی میباشد.
لينك ورود به جلسه:
🌐 vc.isu.ac.ir/ch/imgt
✅ [اخبار دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق علیهالسلام]
🆔 @mgtisun
🆔 @QasdWay
⚜️ سلیقهای عمل کردن یعنی تبعیت از آموزههای لیبرالیستی
🔰سلیقهای عمل کردن یعنی رفتن به دنبال تفکر بهاصطلاح علمی به جای تفکر انقلابی! لیبرالها سلیقه خود را در عناوین زیبایی همچون آزادی و علم پنهان میکنند. ما هم آزادی را قبول داریم و امام حسین علیهالسلام را بزرگترین آزاده جهان میدانیم اما آزادی که ما میگوییم یعنی بندگی حضرت حق: «من از آن روز که در بند توام آزادم». اما آزادی لیبرالها یعنی آزادی برای چپاول و غارت پرستش خدا سلیقهای نیست، پرستش سرمایه سلیقهای است زیرا که ریشه در تعلق وجه شیطانی انسان به مادیات دارد و از این رو احساسی و یا سلیقهای است نه علمی.
✅ ✅در این سیستم اگر بخواهیم به اسلام عمل کنیم باید افراد لیبرالیسم تعلیم دیده در غرب بیاوریم؟ حضرت امام فرمودند شیاطین تعلیم دیده. آمریکا شیطان تعلیم دیده اکبر است. با عملکرد علمی و عقلایی خود میخواهند ریشه اسلام را همانند ریشههای مسیحیت بزنند.
🔆 مدیریت میدان لازم است اما ریاست جمهور مدیر مدیران میدانی است و باید مدیران میدانی را در جهت راهبردهای نظام که توسط رهبری معظم بیان شده، حرکت دهد.
⚜️ رویکرد اسلامی به مسایل اقتصادی، رویکرد کلنگری است و همه عرصههای درگیری را میبیند چون اسلام کلنگر است و حتی دربارۀ تاریخ برنامه دارد. سیاستهای اقتصادی در دولت سیزدهم باید رویکرد کلنگری داشته باشد.
✳️ مدیران باید بدانند میدان، میدان جنگ است نه میدان جشن و سرور! باید آنچه در سیاست انجام میدهیم، مقوم نظام فرهنگی باشد، نه آنگونه که در دولت یازدهم و دوازدهم تضعیف شد. سیاستگذاریهای ما در حوزۀ اقتصاد باید مقوم نظام سیاسی و فرهنگی باشد و بهعکس.
✅ آقای رییسی باید از رییس بانک مرکزی بپرسید که آیا این نظام بانکی مقوم نظام سیاسی ما که نظام ولایت است، میباشد یا تضعیف کننده است؟ آیا تصمیمات وزیر اقتصاد است در جهت تقویت کل نظام است یا تضعیف کننده؟
💠 پای درس استاد درخشان
🔗 http://public.qasd.ir/articles/586#start
🆔 @QasdWay
‼️ رهاورد بانکها و بیمههای خصوصی و خصولتی‼️
⭕️ ۲۹ میلیارد پاداش برای هیات مدیره ۳۰ بانک و بیمه
🔻رقم پاداش اعضای هیئت مدیره برخی بانکها و شرکتهای بیمه کشور در سال ۹۹ نشان میدهد هیئت مدیره ۳۰ بانک و شرکت بیمه مجموعا ۲۹ میلیارد تومان پاداش گرفتهاند.
🔻قانونی بودن یا نبودن این پاداشها در اینجا مساله نیست، آنچه اینجا مساله است، اینکه این ارقام هیچ سنخیتی با زندگی مردم ایران ندارد که سالها زیر فشار تورم و تحریم، صورتشان را با سیلی سرخ نگه داشتند.
@Farseconomy
🆔 @QasdWay
⚜️ توصیه ۴۰ ساله استاد درخشان
✳️ نقش و خصوصیت بانک در یک سیستم اقتصادي از طریق مذاکره، توافق و قرارداد بین افراد و جعل اصطلاحات جدید تعیین نمیشود، بلکه خصلت سیستم نقش و عملی را که بانک باید متکفّل آن باشد مشخّص و اجراي آن را به شبکه اعتباري تحمیل میکند.
✅ لذا خصلت بانک نه از تعریف آن بر اساس خواستهاي من و شما، که از مطالعه رابطه آن با سایر شبکههای اقتصادی روشن میشود.
✅🔸 تا وقتی که اساس سیستم سرمایهداری دست نخورده بماند، وظیفه بانک باید همان چیزي باشد که کیفیت سیستم اقتصادي آن را تعیین میکند.
✅ با حفظ مبنای سیستم سرمایهداري هرگونه تغییري در رفتار بانک ضرورتاً بحرانزا خواهد بود.
🔰 نظامهای اقتصادی، درسگفتارهای ارائه شده در قم- سالها ۱۳۶۲ و ۱۳۶۳ . انتشارات مؤسسه فرهنگی فجر ولایت، تکثیر دوم، شهریور ۱۳۸۷، صفحه ۲۶۶ .
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بانک های خصوصی چگونه با یک قدرت حاکمیتی خاص به راحتی با خلق پول، ثروت نجومی سرمایهداران را چند برابر می کنند؟!⁉️
⭕️ ۵۰ درصد از پایه پولی را شبکه بانکی ایجاد میکند و حدود ۵۶ درصد از آن را بانکهای خصوصی خلق پول میکنند. و نقش خاصی هم در پروژههای ملی و عمرانی اصلا ندارند‼️
⭕️ برای افراد متمول و مترف هستند و منافع شخصی یکسری افراد خاص را دنبال میکنند.
⁉️در حالی که اغلب مردم در وضعیت موجود با تورم افسار گسیخته دستوپنجه نرم میکنند‼️
🆔 @QasdWay
🎬 فیلم "خون به پا خواهد شد"
There Will Be Blood
کارگردان: پل توماس آندرسون
نویسنده: پل توماس آندرسون
سال انتشار: 2007
#فیلم
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
💠 @QasdWay
فیلم "خون به پا خواهد شد" فیلمی آمریکایی در ژانر درام و اقتباسی از رمان نفت به قلم آپتون سینکلر( Upton Sinclair) است که در سال 1927 به چاپ رسید. این فیلم در اکثر لیستهای بهترین فیلم های قرن بیست و یکم قرار داشته است و از آن به عنوان یک شاهکار نام می برند. در آن سال فیلم «خون به پا خواهد شد» بسیاری از جوایز اسکار و گولدن گلوب را نصیب خود کرد.
داستان این فیلم مربوط به فردی به نام دنیل پلین ویو (Daniel Plainview) است که با موفقیت یک چاه نفت را به بهره برداری میرساند. خصیصههای کاپیتالیستی در نقش اول فیلم نمایان است است و ماهیت کاپیتالیسم را به زیبایی به تصویر می کشد. آنجا که پلین ویو بیان می کند: درون من رقابت نهفته است! درواقع این فیلم نیروی محرک اقتصاد کاپیتالیستی را بر پرده سینما ترسیم کرده است. داستان این فیلم نشان می دهد که پیامبر کاپیتالیسم سرمایه است. تصاحب آنچه مال دیگران است محور اصلی سناریوی فیلم است و پلین ویو در این راه همه چیز را در خدمت می گیرد از خانواده گرفته تا دین... همه چیز دایر مدار سرمایه است... و البته نشان می دهد که در این راه خون به پا خواهد شد.
دیدن این فیلم را به همه اهل علم در رشته های اقتصاد و علوم اجتماعی توصیه می کنم. شاید کمتر کتابی ماهیت کاپیتالیسم را به این زیبایی ترسیم کند.
🆔 @SSL_Qasd
📊 بیتدبیری دولت در صادرات به کشور سوریه
⭕️ صادرات ۱۳ برابری ترکیه نسبت به صادرات ایران به سوریه!
⭕️ افت چهار برابری در صادارت به سوریه!
🔺در سال ۱۳۸۹ صادرات ایران به سوریه ۵۱۶ میلیون دلار بود که این میزان طی ۱۰ سال اخیر به طور قابل توجهی در دولت روحانی کاهش یافته و تا سال ۱۳۹۹ به ۱۲۳ میلیون دلار رسیده است. یعنی در ۱۰ سال قبل صادرات ایران به سوریه چهار برابر بیشتر از امروز بوده است.
⭕️ کاهش صادرات ایران به سوریه در حالیست که صادرات ترکیه به سوریه در سال گذشته نزدیک به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و ۱۳ برابر صادرات کشورمان بوده است.
⭕️ در سال گذشته سوریه ۴ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار واردات رسمی داشته که ترکیه با تامین بیش از ۳۸ درصد آن، در رتبه اول قرار دارد‼️
‼️کشورهای مقاومت و این تراز تجاری ناچیز‼️
⁉️مقصر چه کسانی هستند⁉️
دولت برجامی، اتاق بازرگانی، وزارت خارجه یا گمرک یا ...⁉️‼️
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜️ دستگاه تولید آب از رطوبت هوا
🔸 ظرفیت دستگاه اصلی تولید ۱۲۰۰ لیتر آب در روز است که میتواند آب شرب یک روستای ۵۰۰ نفری را میتواند تامین کند.
🔸 نمونه خانگی این دستگاه با توجه به میزان رطوبت هوا ۳ تا ۳۰ لیتر در روز آب شرب تحویل میدهد.
✅ قیمت یک لیتر آب تولید شده از این دستگاه نیز کمتر از قیمت موجود چیزی در حدود هزار تومان خواهد شد.
#اقتصادـدانشبنیان
#اقتصادـکوچکـمقیاس
#کوچکـزیباست
💠 @QasdWay
📊 #اینفو_گرافیک / بی توجهی دولت یازدهم و دوزادهم به حفاظت از منابع آبی کشور در کنار تشدید خشک سالی موجب شد تا امسال بسیاری از مناطق ایران درگیر تنش آبی باشند.
🔸روحانی با عدم اجرای تکالیف برنامه ششم توسعه و غفلت از مدیریت منابع آبی،بحران مدیریت آب را به رئیسی منتقل خواهد کرد.
💠 @QasdWay
⭕️ انحصار عجیب در اقتصاد ایران
🔸در ۱۳ صنعت یک بنگاه ۵۰ درصد بازار را در اختیار دارد!‼️
🔹 در سال ۱۳۹۷ در ۱۳ بخش صنعتی کشور یک بنگاه به تنهایی ۵۰ درصد از کل بازار را در دست داشته است.
🔹 در همان سال، در ۲۰ بخش صنعتی، یک بنگاه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد بازار را در دست داشته است. در ۶۶ صنعت نیز یک بنگاه مسلط حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد از بازار را در دست داشته است. همچنین در ۳۳ صنعت نیز یک بنگاه حدود ۱۰ درصد از بازار را در اختیار خود داشته است./ منبع: نوداقتصادی
💠@QasdWay
📸 #اینفوگرافیک|سوء مدیریت و ترک فعلهای چند سال اخیر در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی موجب شده است تا امنیت غذایی کشور به خطر افتاده و قیمت محصولات کشاورزی و نهادهها به صورت چشم گیری افزایش یابد.
💠 @QasdWay
⚜️ پلئونکسیا: سرمایهداری مالی، مناقشهای دیرپا (۲)؛ نظریه مالیسازی و جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد
🔸منظور از مالیسازی این است که اولا سایز و اهمیت مبادلات مالی بهصورت مداوم افزایش پیدا کرده و ثانیا بازارهای مالی و عوامل مرتبط به آن، جایگاه مسلطی در اقتصاد پیدا کنند و ثالثا درآمدهای کسبشده از بخش مالی بیش از درآمدهای بخش غیر مالی است.
🔸 تعاریف مختلفی از مالیسازی ارائه شده است که عبارتند از:
١ . تسلط صنعت مالی در بین فعالیتهای اقتصادی، تسلط داراییهای مالی میان همه داراییها، تسلط بازار سهام در تعیین راهبرد شرکتها و تعیین چرخههای تجاری بر اساس نوسانات بورس
٢. تسلط فزاینده اقتصاد مالی بر اقتصاد واقعی، بازتوزیع سریع ثروت به نفع صاحبان سرمایه و به زیان کارگران، بازتوزیع سریع ثروت به نفع دهک یا صدک بالا
٣. الگویی از انباشت که در آن سود از طریق کانالهای مالی و نه تجارت و تولید کالا انباشت میشود.
۴. اشتغال کسبوکارهای غیر مالی به بازارها و فعالیتهای مالی.
⭕️ اقتصادهای مدرن در حال برگشت از مسیر مالیشدن، ایران همچنان در مسیر رفت!‼️
✳️ جریانی در ادبیات امروز رو به اقبال است تحت عنوان «De-Financialization» که مسیر برگشت از مالیسازی را تشریح میکند اما متأسفانه در اقتصاد ایران ما همچنان در مسیر رفت مالیسازی به سرعت در حال حرکت هستیم و این امر ما را دچار چالشهای زیادی کرده است. حتی در واقعیت اقتصادهای مدرن امروز همچون آمریکا و انگلستان، کاهش مالیسازی را مشاهده میکنیم.
🔰 ادامه مطلب را در لینک زیر ملاحظه نمایید:
📌 http://public.qasd.ir/articles/590#start
💠 @QasdWay
🎤 دکتر محمدجواد توکلی:
⭕️ طی گزارش اخیر مجلس شورای اسلامی از بعد از سال ۱۳۸۰ تاکنون، نقدینگی ۱۰۱ درصد رشد داشته است و تولید ۱.۵ درصد!‼️
⭕️ سهم دولت و بانک مرکزی از این نقدینگی ۱۳ درصد و سهم بانکهای خصوصی ۸۷ درصد است!‼️
⭕️ آیا وضعیت امروز کشور، حاصل از این سیاستها و تاسیس بانکهای خصوصی و اجازه دادن به خلق پول توسط بانکهای خصوصی نبوده است؟⁉️
#غارتـمدرن
#سمـخلقـپولـخصوصی
#نهـبهـبانکهایـخصوصی
#خصوصیخواری
💠 @QasdWay
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست سیزدهم:
♦️آسیبشناسی مشارکت مردمی در جامعه ایرانی
ارائه دهنده:
✅ حجتالاسلام سید مهدی موسوی
زمان:
🗓 پنجشنبه ١۴ مرداد ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۵ الی ١٧
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
💠 @QasdWay
اندیشکده قصد
📌 سلسله نشست های حرکت قرن نشست سیزدهم: ♦️آسیبشناسی مشارکت مردمی در جامعه ایرانی ارائه دهنده: ✅
هم اکنون در حال برگزاری است.....