🔸 نکته اخلاقی - روز هشتم
استقامت، راه پیشرفت
🏔 مرحوم آقای حق شناس، در مجالس، آیات پایانی سوره جنّ را خیلی میخواندند. معلوم بود آیه به ایشان چسبیده بود: «وَأَنْ لَوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ» اگر روی طریقت و سلوک، کسی بایستد و استقامت کند؛ یعنی راه بیفتد و راه برود «لَأَسْقَيْنَاهُمْ مَاءً غَدَقًا» او را از آب فراوانی سیراب خواهند کرد.
💎 "استقامت" بحثی جدی است. خیلیها نماز شبشان را شروع میکنند، اما ادامهدار نیست. یا مثلاً گاهی ما میخواهیم قرآن حفظ کنیم، دو صفحه حفظ میکنیم، بعد گیر میکنیم در مرور، بعد خسته میشویم و کنار میگذاریم. از آن طرف شخصی حافظ کل قرآن بود؛ گفت شانزده سال طول کشید. شانزده سال! آرام آرام روزی یک آیه قرآن حفظ کردم. در طول شانزده سال بدون هیچ فشاری، اما با استقامت، قرآن حفظ کرده.
🔆 آقای بهجت از قول آقای قاضی میگفتند: "کسی اگر استقامت بکند و به صورت دائم نمازش را اول وقت بخواند، به مقامات عالیه میرسد؛ اگر نرسید مرا لعنت کند." خیلی حرف عجیبی بود. استقامت خیلی مهم است. اینطور میشود که آدم کمکم میرود بالا.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء نهم قرآن.mp3
6.16M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۹ قرآن کریم، ۲۵ دقیقه
✨از آیه ۸۸ سوره اعراف تا ۴۰ سوره نساء
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز نهم
🖌 به زندگی، رنگ خدایی بدهیم
❇️ ما میتوانیم کاری را که باید بنا به نیاز فطری یا انسانی خود انجام دهیم، رنگی الهی و معنوی برای آن ایجاد کنیم.
🔆 پیامبر در توصیههایشان به ابوذر میفرمایند: در همه کارهایت نیت الهی داشته باش؛ حتی در خواب و خوردن. «یَا أَبَاذَرٍّ لِیَکُنْ لَکَ فِی کُلِّ شَیْ ءٍ نِیَّةٌ حَتَّى فِی النَّوْمِ وَ الْأَکْلِ»
⚠️ توجه کنید، وقتی این قاعده را در زندگی به کار بگیریم، از راه رفتن تا ازدواج میتواند با نیت الهی باشد. در این صورت خیلی از کارها ترک میشود؛ مثلاً وقتی میگویید من این عروسی را به نیت قربتاً الی الله میروم، دیگر مثل قبل به سراغ میوه و شیرینی نمیروید! دیگر مثل زمانی که بینیت سراغ میز شام میپرفتید نمیروید! یا شما نمیتوانید بگویید خدایا به نیت قرب تو حرف میزنم و غیبت میکنم.
💎 وقتی اسم خدا و ائمه قبل از هر چیزی بیاید، یا آن را تغییر میدهد یا جلوی وقوع آن را میگیرد. البته به این ترتیب هر کاری با نیت قرب الهی تبدیل به عبادت خداوند میشود و بر همه زندگی شخصی و اجتماعی تأثیر میگذارد. مثال این عبادات، خواب در ماه رمضان است.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء دهم قرآن.mp3
5.82M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۰ قرآن کریم، ۲۴ دقیقه
✨از آیه ۴۱ سوره نساء تا ۹۲ سوره توبه
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز دهم
◾️ خانه بهشتی حضرت خدیجه (س)
💎 حضرت خدیجه (سلاماللهعلیها) شخصیتی فوقالعاده هستند. صیغه «اَنکَحتُ و زَوَّجتُ» را حضرت ابوطالب، اولین بار برای پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س) ساخته و ازدواج این زوج آسمانی شکل میگیرد؛ وگرنه قبل از این چنین صیغهای نبوده و به پاس حضرت ابوطالب و این ازدواج این صیغه درست شده است.
🔆 از معرفت مادری چون خدیجه (س) فرزندی مانند حضرت زهرا (س) بوجود میآید. در خصوص این معرفت، در روایات هست که بعد از خواندن صیغه، حضرت رسول بلند میشوند که از محل عقد (خانه حضرت خدیجه) بروند اما ایشان ممانعت میکنند و میگویند: «البَیْتُ بَیْتُک وَأنَا جَارِیَتُک»؛ خانه، خانهی خودت است و من هم کنیز شما هستم.
⚠️ خانهی حضرت در کنار ابوسفیانی بوده با آن مشخصات و خانواده و آزارهای خاصی که میداده. کسانی که همسایههای بد دارند بدانند؛ بدترین همسایهی عالم را پیغمبر و حضرت خدیجه و حضرت زهرا داشتهاند، ولی آن خانه جهنم و این خانه بهشت!
🕋 زمخشری (مفسر اهل سنت) در کتابش میگوید: بعد از کعبه، با فضیلتترین جای دنیا منزل خدیجه (س) است و بعد مسجدالحرام. ۲۸ سال پیغمبر آنجا بوده و ۱۳ سال جبرئیل به آن خانه رفت و آمد داشته. از این خانه است که حضرت فاطمه (س) عصارهی خلقت و تربیت نسل شکل میگیرد. یک زندگی در صفا و صمیمیت و نتیجه آنهم خاندانی که از این دامن پاک به دنیا آمدهاند.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء یازدهم قرآن.mp3
6.03M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۱ قرآن کریم، ۲۵ دقیقه
✨از آیه ۹۳ سوره توبه تا ۵ سوره هود
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز یازدهم
💡 مشکلات را پیشاپیش حل کنیم!
❇️ کمک و ادخال سرور در قلب دیگران، انسان را از بلیّات محفوظ میکند. "همهش خودم!" نمیشود؛ زندگی آدم باید به زندگی دیگران گره بخورد.
🔹 امیرالمؤمنین (ع) به کمیل میفرمایند (حکمت۲۵۷): قسم به کسی که همه آوازها و اصوات را میشنود «مَا مِنْ أَحَدٍ أَوْدَعَ قَلْباً سُرُوراً» احدی نیست که در قلبی سرور و شادی وارد بکند، «إِلَّا وَ خَلَقَ اللَّهُ لَهُ مِنْ ذَلِكَ السُّرُورِ لُطْفاً» مگر اینکه به خاطر آن کار، خداوند یک «لُطف» ایجاد میکند.
💎 بنده خدا را خوشحال کردی، حاجت نیازمندی را برطرف کردی؛ در عوض آن یک «لطف» ایجاد میشود؛ این «لطف» چه میکند؟
💧 وقتی یک گرفتاری برای خود این فرد پیش میآید، آن «لطف» از آسمانها به سوی او جاری میشود؛ «كَالْمَاءِ فِى انْحِدَارِه» مثل باران میریزد پایین «حَتَّى يَطْرُدَهَا عَنْهُ» تا اینکه آن گرفتاری را از او میزداید.
💠 راه انداختن کار دیگران را دست کم نگیرید؛ چون به خودتان هم برمیگردد و گرفتاریها را از شما دور میکند.
🔆 لذا قبل از گرفتاریها، باید انسان به فکر باشد که به دیگران کمک کنم و مشکلات را برطرف کنم. مشکلات مادی، معنوی، درسی و ... قلبی را شاد کنم. یک نفر عشق بکند، لبخند بزند. ممکن است انسان دست گشادهای نداشته باشد ولی گفتار و زبانی داشته باشد که آدمها را خوشحال کند «ابروگشاده باش چو دستت گشاده نیست».
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء دوازدهم قرآن.mp3
6.05M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۲ قرآن کریم، ۲۵ دقیقه
✨از آیه ۶ سوره هود تا ۵۲ سوره یوسف
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز دوازدهم
❓ چطور قرآن بخوانیم؟!
✳️ خیلیها از من میپرسند که ما چطور قرآن بخوانیم؟ در خطبه همام نهجالبلاغه، امیرالمؤمنین (ع) در هنگام توصیف متقین، این دستورالعمل را میفرمایند:
متقین هنگام قرآن خواندن، جان خود را به تحزین و غمناکی میگیرند و جوری قرآن میخوانند که گویی دردهایی را عرضه میکنند و دوا میطلبند. روخوانی صرف قرآن اثر کمتری دارد؛ حضرت میفرمایند متقین منقلب میشوند و دوای درد را مییابند.
🔥 در ادامه حضرت میگویند متقین وقتی به آیات خوف و جهنم میرسند، جوری میخوانند که صورتشان سرخ میشود؛ انگار جیغ اهل جهنم را بیخ گوش خود میشنوند.
🔆 از آنطرف، وقتی آیات اهل بهشت را میشنوند، جانهایشان شکوفا میشود مانند اینکه دارند بهشت را میبینند و اینطور شوق بهشت در خود ایجاد میکنند.
⚠️ البته داریم که امام (ره) هم به فرزندشان حاج احمد میگویند این که "اگر میخواهی همینجور بیتدبر قرآن بخوانی، نخوان"، این از وسوسههای شیطان است. یعنی همینجوری قرآن خواندن برخورد با نور است و مطلوب؛ ولی بالاخره قرآن خواندن داریم تا قرآن خواندن.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء سیزدهم قرآن.mp3
5.86M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۳ قرآن کریم، ۲۴ دقیقه
✨از آیه ۵۳ سوره یوسف تا انتهای سوره ابراهیم
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز سیزدهم
📌 علامت رضایت خدا
❇️ در روایت داریم موسی (ع) از خداوند خواست نشانه رضایتش از بنده را به او نشان دهد؛ یعنی بنده چگونه بداند خدا از او راضی است و شاخص آن چیست؟
🔹 خداوند وحی می کند "إِذَا رَأَيْتَ نَفْسَكَ تُحِبُّ اَلْمَسَاكِينَ وَ تُبْغِضُ اَلْجَبَّارِينَ فَذَلِكَ آيَةُ رِضَايَ" نگاهی به خودت بیانداز، ببین اولاً دلت برای مساکین میتپد یا نه؟ صرفاً دوست داشتن نه، بلکه دل برای آنها میتپد یا نه؟ حُب، زمانی حب و علاقه است که تبدیل به کاری شود. اگر دلت برای حل مشکلات آنها میتپد، این یک شاخص است.
⚔ دوم؛ ته دل را نگاه کن؛ ببین آیا نسبت به ظالمان عالم بغض و خشم داری یا نه؟ در این ناحیه هم یعنی دلت برای تخریب و نابودی آنها میتپد یا نه؟ در قرآن، در موضوع بیعت «تحت الشجرة» که بعد از جنگ احزاب و در شرایط خاص مسلمین بود، خداوند این تعبیر رضایت الهی را دارد که در همین راستای بغض نسبت به ستمگران است؛ «لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ»
🔆 این بغض نسبت به ستمگران باید در دل فرد موج بزند و هر کاری که میتواند انجام بدهد تا ولایت ائمه جور را در عالم پایان دهد. رضایت خدا هم صفر و یک نیست و یک طیف است.
💡 اگر حب مساکین و بغض جبارین وجود داشت و به یک اقدام رسید، علامت بر این است که خدا در بخشی از این طیف از ما راضی است. ان شاءالله بتوانیم در این ماه رمضان رضایت خدا را جلب کنیم.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء چهاردهم قرآن.mp3
5.66M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۴ قرآن کریم، ۲۳ دقیقه
✨از ابتدای سوره حجر تا انتهای سوره نحل
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir