🔸 نکته اخلاقی - روز یازدهم
💡 مشکلات را پیشاپیش حل کنیم!
❇️ کمک و ادخال سرور در قلب دیگران، انسان را از بلیّات محفوظ میکند. "همهش خودم!" نمیشود؛ زندگی آدم باید به زندگی دیگران گره بخورد.
🔹 امیرالمؤمنین (ع) به کمیل میفرمایند (حکمت۲۵۷): قسم به کسی که همه آوازها و اصوات را میشنود «مَا مِنْ أَحَدٍ أَوْدَعَ قَلْباً سُرُوراً» احدی نیست که در قلبی سرور و شادی وارد بکند، «إِلَّا وَ خَلَقَ اللَّهُ لَهُ مِنْ ذَلِكَ السُّرُورِ لُطْفاً» مگر اینکه به خاطر آن کار، خداوند یک «لُطف» ایجاد میکند.
💎 بنده خدا را خوشحال کردی، حاجت نیازمندی را برطرف کردی؛ در عوض آن یک «لطف» ایجاد میشود؛ این «لطف» چه میکند؟
💧 وقتی یک گرفتاری برای خود این فرد پیش میآید، آن «لطف» از آسمانها به سوی او جاری میشود؛ «كَالْمَاءِ فِى انْحِدَارِه» مثل باران میریزد پایین «حَتَّى يَطْرُدَهَا عَنْهُ» تا اینکه آن گرفتاری را از او میزداید.
💠 راه انداختن کار دیگران را دست کم نگیرید؛ چون به خودتان هم برمیگردد و گرفتاریها را از شما دور میکند.
🔆 لذا قبل از گرفتاریها، باید انسان به فکر باشد که به دیگران کمک کنم و مشکلات را برطرف کنم. مشکلات مادی، معنوی، درسی و ... قلبی را شاد کنم. یک نفر عشق بکند، لبخند بزند. ممکن است انسان دست گشادهای نداشته باشد ولی گفتار و زبانی داشته باشد که آدمها را خوشحال کند «ابروگشاده باش چو دستت گشاده نیست».
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء دوازدهم قرآن.mp3
6.05M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۲ قرآن کریم، ۲۵ دقیقه
✨از آیه ۶ سوره هود تا ۵۲ سوره یوسف
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز دوازدهم
❓ چطور قرآن بخوانیم؟!
✳️ خیلیها از من میپرسند که ما چطور قرآن بخوانیم؟ در خطبه همام نهجالبلاغه، امیرالمؤمنین (ع) در هنگام توصیف متقین، این دستورالعمل را میفرمایند:
متقین هنگام قرآن خواندن، جان خود را به تحزین و غمناکی میگیرند و جوری قرآن میخوانند که گویی دردهایی را عرضه میکنند و دوا میطلبند. روخوانی صرف قرآن اثر کمتری دارد؛ حضرت میفرمایند متقین منقلب میشوند و دوای درد را مییابند.
🔥 در ادامه حضرت میگویند متقین وقتی به آیات خوف و جهنم میرسند، جوری میخوانند که صورتشان سرخ میشود؛ انگار جیغ اهل جهنم را بیخ گوش خود میشنوند.
🔆 از آنطرف، وقتی آیات اهل بهشت را میشنوند، جانهایشان شکوفا میشود مانند اینکه دارند بهشت را میبینند و اینطور شوق بهشت در خود ایجاد میکنند.
⚠️ البته داریم که امام (ره) هم به فرزندشان حاج احمد میگویند این که "اگر میخواهی همینجور بیتدبر قرآن بخوانی، نخوان"، این از وسوسههای شیطان است. یعنی همینجوری قرآن خواندن برخورد با نور است و مطلوب؛ ولی بالاخره قرآن خواندن داریم تا قرآن خواندن.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء سیزدهم قرآن.mp3
5.86M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۳ قرآن کریم، ۲۴ دقیقه
✨از آیه ۵۳ سوره یوسف تا انتهای سوره ابراهیم
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز سیزدهم
📌 علامت رضایت خدا
❇️ در روایت داریم موسی (ع) از خداوند خواست نشانه رضایتش از بنده را به او نشان دهد؛ یعنی بنده چگونه بداند خدا از او راضی است و شاخص آن چیست؟
🔹 خداوند وحی می کند "إِذَا رَأَيْتَ نَفْسَكَ تُحِبُّ اَلْمَسَاكِينَ وَ تُبْغِضُ اَلْجَبَّارِينَ فَذَلِكَ آيَةُ رِضَايَ" نگاهی به خودت بیانداز، ببین اولاً دلت برای مساکین میتپد یا نه؟ صرفاً دوست داشتن نه، بلکه دل برای آنها میتپد یا نه؟ حُب، زمانی حب و علاقه است که تبدیل به کاری شود. اگر دلت برای حل مشکلات آنها میتپد، این یک شاخص است.
⚔ دوم؛ ته دل را نگاه کن؛ ببین آیا نسبت به ظالمان عالم بغض و خشم داری یا نه؟ در این ناحیه هم یعنی دلت برای تخریب و نابودی آنها میتپد یا نه؟ در قرآن، در موضوع بیعت «تحت الشجرة» که بعد از جنگ احزاب و در شرایط خاص مسلمین بود، خداوند این تعبیر رضایت الهی را دارد که در همین راستای بغض نسبت به ستمگران است؛ «لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ»
🔆 این بغض نسبت به ستمگران باید در دل فرد موج بزند و هر کاری که میتواند انجام بدهد تا ولایت ائمه جور را در عالم پایان دهد. رضایت خدا هم صفر و یک نیست و یک طیف است.
💡 اگر حب مساکین و بغض جبارین وجود داشت و به یک اقدام رسید، علامت بر این است که خدا در بخشی از این طیف از ما راضی است. ان شاءالله بتوانیم در این ماه رمضان رضایت خدا را جلب کنیم.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء چهاردهم قرآن.mp3
5.66M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۴ قرآن کریم، ۲۳ دقیقه
✨از ابتدای سوره حجر تا انتهای سوره نحل
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز چهاردهم
❇️ فرصت مغتنم برکت
💡 یکی از فلسفههایی که در مورد روزه در روایات آمده این است که غنی، طعم فقر را بچشد و این منجر به رحم نسبت به فقرا شود.
⭕️ من گاهی مثالی برای دوستان ذکر میکنم؛ که اگر شما فرزند من را جایی ببینید و به او احترام قائل شوید و احترام بگذارید، آیا من این را احترام به خودم تلقی نمیکنم؟ این احترام، احترام به من است.
اگر کسی به خلق خدا برسد، در واقع به خدا و رسول خدا احترام میکند و امام زمان(عج) را خوشحال میکند. اگر امام زمان در این شبها خوشحال شوند ما بار خودمان را بستهایم. اگر میخواهیم امام(عج) ما را تحویل بگیرد، باید خلق خدا را تحویل بگیریم.
🍞 از همین وعده غذایی که در ماه مبارک از غذای ما کم شده شروع کنیم، همین وعده بالاخره مبلغی دارد. همین سی وعده باید لااقل از ما به دیگران برسد.
💠 به خودم و به همه رفقا توصیه میکنم. این رسیدگیها به زندگی ما برکت میدهد. هر وقت نعمت خیلی ویژه میشود بدانید از آن طرف عذاب هم شدید میشود. یک منادی در این ماه هر شب برای ما دعا میکند به بیان رسول الله که اگرفردی در این ماه کمک کرد به نیازمندان مالش را از او کم نکن و به او برگردان و اگر کمک نمیکند مالش را تلف کن. یک منادی سی شب چنین دعایی میکند.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
جزء پانزدهم قرآن.mp3
6.03M
.🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۵ قرآن کریم، ۲۵ دقیقه
✨از ابتدای سوره اسزا تا آیه ۷۴ سوره کیف
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز پانزدهم
🔆 لطافت روح و حیا
🐕 در روایات داریم که امام حسن (ع) غذا میخوردند و سگی ایستاده بود. حضرت یک لقمه دهان خودشان میگذاشتند و یک لقمه دهان سگ. به حضرت گفتند میخواهید این سگ را بزنیم برود؟ فرمودند "من حیا میکنم از خدا؛ که یک صاحب روح گرسنه جلوی من نشسته باشد، من چیزی بخورم و به او نخورانم." هرچه تلطیف سِرّ و باطن بیشتر میشود، فضای حیا در شخص به شدّت بیشتر میشود.
✔️ آدمی که تلطیف سِرّ و باطن پیداکرده، قرض را هم به راحتی از دیگری مطالبه نمیکند. قرآن هم میگوید اگر ندارد «فَنَظِرَةٌ إِلَى مَيْسَرَةٍ» بگذار یک موقعی که میتواند؛ «وَأَن تَصَدَّقُواْ خَيْرٌ لَّكُمْ» اصلاً ببخش برود، اگر ندارد.
⭕️ البته نه در مورد آدمهای کلاهبردار؛ بالاخره عقل خودش دقت دارد. ولی یک نفر محتاج آمده قرض گرفته و گفته دو ماه دیگر میدهم. آدم باحیا از روزها قبل زنگ نمیزند که یادآوری کند! خودش خجالت میکشد که بگوید این پولم را بده! خدا هم این حسها را تحویل میگیرد و به بیان آیه، اصلاً این بخشش برای خودت بهتر است.
✔️ این یک فضای شرم و حیا است که اگر عمومی بشود، درست عمل میکند. آن وقت، قرضگیرنده هم در همین فضای شرم است از این که نمیتواند پس بدهد و موظف میداند خودش را که هرجور شده قرض را بدهد.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
🎥 آرشیو کامل برنامه تلویزیونی «پاکان روزهدار»
🔸 ویژه برنامه تلویزیونی شبکه سه
🌙 ماه مبارک رمضان
🎙 گفتارهای کوتاه اخلاقی به بیان حجتالاسلام قاسمیان
📥 aparat.com/playlist/371995
📱 Instagram.com/qasemian_ir
📺 «پاکان روزهدار»، تا پایان ماه مبارک رمضان، هرشب بعد از سریال شبکه سه پخش میشود.
✅ @qasemian_ir
جزء شانزدهم قرآن.mp3
6.49M
🔸 جزءخوانی قرآن کریم
📖 روخوانی بر اساس سیاق و لحن آیات
🎙 با صدای #حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ جزء ۱۶ قرآن کریم، ۲۷ دقیقه
✨از آیه ۷۵ سوره کهف تا انتهای سوره طه
#تلاوت_قرآن
✅ @qasemian_ir
🔸 نکته اخلاقی - روز شانزدهم
❌ یک «نه» به حالت قبلی
🛣 «طریقت»، یک مقدمه دارد که آن بیداری است؛ حالت «یَقَظه». مقدمهی راه رفتن، بیداری است؛ باید بلند شود و بیدار باشد تا حرکت کند. اگر کسی یقظه و بیداری در او شکل نگیرد، راه نمیرود.
💡 این حالت به صورتهای مختلف در انسان اتفاق میافتد. یک موقع وسط یک گناه، ناگهان حال انسان بد میشود، حس بدی پیدا میکند، به خودش میآید که: «چقدر آلوده شدیم ما!».
❇️ یک لحظه بیدار میشود از وضعیت قبلی خود. یا گاهی خاطرات علما یا کتابهای دفاع مقدس را میخواند، از خودش بدش میآید. این همان حالت «یقظه» است.
🚫 این فرد تا وقتی خوابآلود است، نه حرف میفهمد، نه میتواند درست ببیند. گوشِ قلبش باز نیست. کسی اگر موعظه هم کند، او نمیشنود. راه را نمیبیند. آدمی که بیدار نمیشود و حالت انتباه ندارد، طبیعتاً سالک هم نیست. باید بیدار شود و بایستد. آدم باید یک «نه» به آن حالت قبلیاش گفته باشد تا حرکت کند.
🤲 انشاءالله که خدا به عظمت این روزها و شبها ما را بیدار کند که بفهمیم مسیر دیگری را باید طی بکنیم.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir