فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پل هوایی مورچه ای
8.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شگفتی مورچه در نهج البلاغه
-1037820157_761761303.mp3
42.17M
سلام علیکم
نشست نوزدهم قصه های قرآنی
روز ٢١ فروردین ١۴٠٢
مباحث:
زندگی آسیه و آرایشگر دختر فرعون
ماجرای سلیمان. ع. و مورچه
۵ شگفتی علمی قرآن درباره مورچه ها
اشاراتی به زندگی و انواع مورچگان و زبان آن ها
مدرس:
سیدجواد امامی میبدی
در کانال ماه قصه ها
@qesseha
کتابخانه کودک
کتاب سلیمان و ملکه مورچه ها
https://icnl.nlai.ir/?scn=showpages&mln=NLAI_LibraryHtmlBookReader&Loco_ReferrerMID=1107001600&NLAI_ItemID=68ef4eb6-1938-4dcf-bc9b-3e052657033e&NLAI_Page=0&
خانم «Wadea Omrany» در این آیه مبارکه به علم جدیدی دست یافته اند. ایشان جملاتی را که مورچه در سوره مبارکه نمل به زبان آورد، توضیح داده و سعی کرده آنچه که مورچه گفته است، با علم روز که نحوه ارتباط بین مورچه ها را کشف کرده، مطابقت دهد.
مهم ترین روش ارتباط در زمان خطر و گزارش آن، ارتباط شیمیایی است. در این فرایند، مورچه ها از انواع مختلف مواد شیمیایی استفاده می کنند که هر کدام بیان گر نوع خاصی از صحبت کردن می باشد.
موادی که مورچه در موقعیت هایی مثل این آیه از بدن خود ترشح می کند، به چهار دسته تقسیم می شوند که هر کدام، زبان و علامت مخصوص به خود را دارند.
«Aldeyde Hexanal» اولین ماده شیمیایی است که مورچه در صورت احساس خطر از خود ترشح می کند و آن را می توان به عنوان آژیر خطر دانست. مورچه ها با دریافت این ماده شروع به جمع شدن در یک نقطه می کنند و منتظر رسیدن بقیه علامت ها می شوند. این شبیه اولین مرحله می باشد که توسط مورچه در جمله «ای مورچه ها» گفته شد.
«Hexanol» دومین ماده شیمیایی است که مورچه از خود ترشح می کند. مورچه ها با دریافت این ماده شروع به دویدن در تمام جهت ها می کنند تا منبع این ماده را پیدا کنند. مورچه ای که ماده شیمیایی را ترشح می کند باید مسیر عبور آنها را مشخص کند و این کاری است که مورچه حضرت سلیمان انجام داد: «به لانه هایتان وارد شوید». پس مسیر را مشخص کرده و این شبیه هدایت مورچه ها می باشد.
«Undecanone» سومین ماده ای است که مورچه ترشح می کند و نشان دهنده عامل خطر می باشد؛ چیزی که مورچه در سومین عبارت گفت: «مبادا سلیمان و لشگریانش پایمالتان کنند».
در مرحله چهارم مورچه اخطار دهنده، ماده شیمیایی مخصوصی را ترشح می کند که «Butyloctenal» نام دارد. مورچه توسط این ماده دستور دفاع می دهد و نوع دفاع را تعیین می کند؛ بنابراین، در عبارت آخر می گوید: «و خود آگاه نباشند» با این کار مورچه از وارد شدن بقیه مورچه ها به مرحله حمله جلوگیری می کند؛ زیرا سلیمان و همراهانش از وجود لانه مورچه ها در سر راه خود خبر نداشته و قصد حمله به آنها را نیز نداشتند؛ بنابراین مورچه ها آنها را خطر واقعی نمی دانند.
اینها همه حقایقی است که بیش از هزار سال پیش در قرآن آمده، کتابی که نه تنها گذر زمان از ارزش آن نکاسته، بلکه هر روز با کشفیات علمی جدیدی، بر اعجازهای آن افزوده و باعث تقویت ایمان آورندگان شده است و این خود اثباتی برای الهی بودن قرآن کریم می باشد.این مطلب درباره پیام های شیمیایی مورچه ها.
با دقت بیشتری تفکیک کرده و 4 ماده را نام برده است. (از تفسیر نمونه آیت الله مکارم هست)
ناصر مکارم شیرازى، پیام امیرالمؤمنین على علیه السلام، ج 7، صص 165 و 166.
سلام علیکم
نشست مقدمات تدبر در قرآن کریم
سوره مبارکه نصر
امروز
ساعت چهار و نیم
پخش زنده در کانال ماه قصه ها
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا