✅ عوامل واژگون شدن و بسته شدن ما چيست؟
🔶استاد علی صفایی حائری:
كفر ، وَقر ، اقفال و أغلال ، مانعهاى بزرگى هستند كه ما را محروم مىكنند و نمىگذارند در كاسۀ ما چيزى قرار بگيرد و در مشك و انبان ما چيزى جمع بشود.
كفر، شرك، نفاق و عُجب ، عواملى هستند كه از جمع شدن نعمت جلوگيرى مىكنند و نمىگذارند كه ما حاصلجمعى داشته باشيم، هيچ چيزى را در ظرف ما باقى نخواهند گذاشت.مىبينيم عمرى است كه كوشيدهايم ولى حاصلى نبردهايم!
ماه رمضان، ماهى است كه فضل و عنايت حق فراگير است. بايد ببينيم كه آيا در وجود ما كفر و شرك و نفاق نيست؟
يكى ديگر از عواملى كه باعث محروميت ماست، «غِلّ» و كينههاست. آيا در دل ما كينهاى وجود ندارد؟ بايد تأملى كنيم كه ظرف ما واژگون نباشد. با وجود اين همه بارش، انسان مىبيند هيچ چيز در ظرف او جمع نشده كه بماند، حتى ظرفش هم آلوده مانده است.
كفر، شرك، نفاق، غِلّ و... باعث مىشوند كه دل ما مختوم و ممهور شود؛ يعنى قفل و بسته شود. حالا هر چه هم كه ببارد، اين دل چيزى به دست نمىآورد.
كفر هم علائمى دارد، لزومى ندارد كه ما در همۀ امور كافر باشيم.
انسان همين كه يكى از بيّنات و نشانههاى خدا را ببيند و بفهمد و زير بار نرود كافر است. كفرِ يك ثروتمند به اين است كه ربا را منكر شود، كفر يك زن به اين است كه از يك غيرتش برآشفته شود ١، كفر يك مرد به اين است كه به فسادهاى ديگر رو بياورد.
منشاء هر كدام از اين كفرها هم متفاوت است: منشاء كفرِ شيطان كبر بود كه محرومش كرد، يكى منشاء كفرش حرص و ديگرى بخل است. آن وقت ببينيم كه آيا ما جامعيت نداريم؟ و آيا اين همه را با هم نداريم؟
📚 بهاررويش (مروری بر دعاهای ورود و وداع ماه رمضان)، صفحه 31
23.mp3
4.03M
🔊 #تحدیر قرآن
#جزء_23
#استاد_آقایی
💠 نکته : تحدیر بمعنی خواندن قرآن با سرعت تند است.
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅قابل توجه روزه داران خصوصا کسانی که می خواهند، بدنشان را پاک سازی کنند:
💢 عَنِ الصَّادِقِ علیه السلام قَالَ:
لِكُلِّ شَيْءٍ زَكَاةٌ وَ زَكَاةُ الْأَجْسَادِ الصِّيَامُ.
امام صادق علیه السلام فرمود:
برای هر چیزی پاک کنندهای است
و پاک کننده بدن ها روزه است.
📚 وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۸
در واقع روزه دار با نخوردن و ننوشیدن، حرارت بدن را افزایش داده و موجب خشکاندن رطوبت ها و بلغم غالب بدن می سود و سپس صفرا و سودای تجمع یافته را با افطار با شیرینی سالم یا با آب فاتر شسته و دفع کند و کلا بدن روزه دار پاکسازی و تصفیه می گردد.
💥فواید روزه بسیار زیاد است که بر هیچ یک از دانشمندان دنیا و پزشکان جهان پوشیده نیست...
4_6014567816433239535.mp3
15.83M
#تحدیر_قرآن_کریم (تند خوانی) | جزء بیست و چهارم
#قلب #استقامت
💠 راه درمان بیماری قلب
🔻وقتي به سجده میرویم، گويا اين دلمان ميخواهد فرار کند. ميخواهد زود خلاص کند. این دو رکعت نماز را ميخواهيم زود تمام شود. اين حس بدي است. اين بيادبي است در مقابل حقتعالي، بايد طوری شود که وقتي به نماز ايستاديم، بخواهيم نماز بخوانيم، بخواهيم مقابل حق تعالي بايستيم، وقتي نماز تمام شد ناراحت باشيم. وقتي قرآن تمام شد، خواستيم به کار ديگر بپردازيم، نگران باشيم.
🔸 اين انس بايد براي ما بيايد. اگر دلشوره داريم و ميخواهیم زود تمام کنیم، قلب بيمار است. راهش اين است که در طول سال ذکر سجده و ذکر رکوع را بيشتر کنيم. خوب است که انسان در مقابل حق تعالي تعظيم کند. چه به صورت رکوع، چه به صورت سجده.
🔹 هر چه ذکر رکوع وسجده را زيادتر کنیم ، آن انس زودتر ميآيد. نفس حالش این است که اگر به او گفتي ذکر رکوع يا سجدهات را هفت مرتبه بگو، ميگويد هفت مرتبه سخت است، نميشود سه مرتبه بگويم؟ اگر بيشترش کردي. ميگويد نميشود هفت مرتبه بگويم؟
🔸 نفس را بايد مديريت کرد براي انس و الفت به صلاة. بعد ديگر رخنه ميکند و تبديل ميشود به «حال»، [اگر] باز استقامت کني، تبديل ميشود به «ملکه». ما يکي از مشکلاتمان اين است که «حالات» خوبمان ثابت نيست. چرا؟ چون «اعمال» خوبمان ثابت نيست. اين را بايد مَدَّش داد. استقامت کرد تا تثبيت شود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺حجتالاسلام والمسلمین ناصری