eitaa logo
قیام
29 دنبال‌کننده
20 عکس
7 ویدیو
0 فایل
قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَ فُرَادَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا سبأ/ ۴۶ یادداشت‌های یک عمله فرهنگ سیدمصطفی خاتمی @sedkhatami qiam.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
جوانمرد مظلوم! 🔹«یادم هست وقتی با ماشین می‌رفتیم اولاً ایشان جای جایش سریع می‌رفتند و حتی بعضی مواقع با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت رانندگی می‌کردند که این سرعت برای پیکان زیاد است. آن هم در جاده‌های قدیم مثل جاده قوچان که به جاده مرگ معروف بود، از بس که در این جاده تصادف می‌شد. ولی با مهارت رانندگی می‌کردند، یعنی جایی که جا داشت با سرعت می‌رفتند و وقتی می‌دیدند که جاده کمی مشکل دارد یا احتمال وقوع حادثه‌ای وجود دارد سرعت را کم می‌کردند و الحمدلله این همه که با ایشان مسافرت رفتیم، تصادفی رخ نداد. شهید هاشمی‌نژاد به من می‌گفتند راننده خوب کسی نیست که تند نرود. راننده خوب آن است که خوب برود یعنی بداند در هر موقعیت چه کار کند». 💡آنچه خواندید بخشی از خاطرات سیدمرتضی سادات‌فاطمی از همراهان شهید سیدعبدالکریم در گفتگو با ماهنامه شاهد یاران است و به‌نظر نگارنده تا حدود زیادی گویای سبک مبارزاتی اوست. شخصیتی کم‌نظیر که همراه با آیت‌الله خامنه‌ای و حجت‌الاسلام‌والمسلمین طبسی مؤثرترین چهره‌های انقلاب در مشهد بوده‌اند. سه چهره‌ای که برخی، از آنان به عنوان «مثلث طلایی انقلاب مشهد» تعبیر می‌کنند. واقعیت آن است که هاشمی‌نژاد با توجه به تیزهوشی و استعداد و تلاشش، اگر مانند بسیاری از طلاب و روحانیون گوشه حجره می‌ماند و خود را درگیر تبلیغ و مسائل اجتماعی و مبارزات سیاسی نمی‌کرد، یا کمی کمتر درگیر می‌شد، شاید الآن زنده و یکی از مراجع صاحب دفتر و رساله بود و احتمالاً اکنون از او با عنوان «حضرت آیت‌الله‌العظمی هاشمی‌نژاد بهشهری» یاد می‌کردیم. این شخصیت مهم و برجسته، پس از انقلاب زیر بار پذیرش مسئولیت‌های رسمی نرفت و ضمن حضور فعال در میان مردم، بر کار تشکیلاتی و فرهنگی و همین‌طور مبارزه با جریان نفاق تمرکز کرد و نهایتاً روز هفتم مهرماه ۱۳۶۰ قربانی همین مبارزه شد. دریغا که با وجود خدمات و تأثیرگذاری بسیار زیاد او و شأن والایش، آنچنان که باید ابعاد وجودی و مبارزاتی‌اش شناخته‌شده نیست. تأسف بالاتر آنکه در سالیان اخیر، در تقویم رسمی کشور یادبود شهادت این شاگرد امام خمینی که ایشان از او با عنوان «جوانمرد فاضل» یاد کرده‌اند، از مناسبت‌های تقویم -که توسط شورای فرهنگ عمومی تعیین می‌شود- حذف شده است! نگارنده بخش زیادی از سال ۱۳۹۸ را به مطالعه و تألیف کتابی با عنوان «پرونده ۳۵۳۵» درباره زندگی سیاسی این شخصیت ارجمند مشغول بوده است که امیدوارم به لطف خداوند زمینه انتشار هرچه سریع‌تر آن فراهم شود. 📷 نقاشی دیواری اثر استاد احمد منصوب، خیابان شهید هاشمی‌نژاد مشهد 🆔 @qiam_khatami 📣 اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.
بدرود همشهری 🔺خیلی‌ها، حتی جمعی از شیفتگان ترجیح می‌دادند که این اسطوره آواز ایرانی خود را درگیر حواشی سیاسی نمی‌کرد. حالا به گمانم بهترین وقت است تا این موضوع که ربطی به شخصیت هنری او نداشت، نادیده گرفته شود. 💡در روزگاری که صداهای نخراشیده و موسیقی‌های سخیف و مبتذل (از حیث هنری و محتوایی) به نام موسیقی و آثار هنری و فرهنگی روی بورس هستند، صدای این استاد بی‌بدیل و کیفیت برجسته و ممتاز آثار درخشان او سهمی بزرگ در غنای هنری ایران و تقویت هنر اصیل داشت که قطعاً تا روزگاری دراز نتایجش پررنگ خواهد بود. برای آن دسته از هم‌نسلان من که کم‌وبیش مصرف‌کننده موسیقی بوده‌اند و علاقه‌ای به آثار بی‌مایه آن‌ور آبی نداشته‌اند، سهم شجریان از خاطرات، بسیار بزرگ است. ماجرای ربنا هم که نیاز به بازگو ندارد. حالا که این همشهری ما پس از مدت‌ها بیماری در این روز عزیز، به دیار ابدی کوچ کرده است، از خدا می‌خواهم او را در جوار رحمت و آرامش خود سکنی دهد و از کاستی‌ها و خطاهای همه ما بگذرد. 📷 عکس از جناب عرفان کوچاری 🆔 @qiam_khatami 📣 اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.
مجرم اما انسان 🔺چند وقت پیش که معترض شدم به ماجرای خیابان‌گردانی اوباش و نحوه برخورد با آنان، برخی گفتند که مردم از دست اینها دل‌خون بوده‌اند و مجرم خطرناک بوده‌اند و .... 🔺اعتراضاتی از این دست به عملکرد نیروی انتظامی (ضمن قدردانی از جایگاه رفیع آنان در حفظ امنیت داخلی) دقیقا به دلیل آن است که اگر صاحبان قوای قهریه، خود را مقیّد به چارچوب‌های مشخص و صریحی در حفظ حقوق و کرامت اشخاص ندانند، نتیجه‌اش می‌شود ماجرای مرگ جوان متهم مشهدی که البته باز هم مردم از دستش دل خوش نداشته‌اند و احتمالاً با طیب خاطر تماشاچی برخورد غیرانسانی با او بوده‌اند. 💡در برخورد با افراد هر چند مجرم و معتاد و بدنام، نباید کرامت آنان را به عنوان انسان نادیده گرفت وگرنه چه تفاوتی با نامسلمانان داریم. دانستن این موضوع برای تک‌تک ما مهم است، اما برای کسانی که به نحوی قدرت در اختیار دارند بسیار بسیار مهم‌تر است. 🆔 @qiam_khatami 📣 اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.
این صفحه اول سایت آیت‌الله وحید خراسانی است که آخرین مطلبش، مربوط به لغو مراسم عزاداری روز شهادت حضرت امام حسن عسکری (علیه‌السلام) است. یادتان هست که حضرتشان در زمان پخش سریال مختارنامه، در مخالفت با نمایش چهره نقش حضرت ابوالفضل العباس، چه غوغایی کرد و مریدانش را دعوت به کفن‌پوشی نمود؟ کم‌کم دارم باور می‌کنم که در میان برخی از ما شیعیان، شأن و جایگاه و ارج حضرت قمربنی‌هاشم (سلام‌الله علیه)، نه تنها از برخی ائمه که حتی از رسول مهربانی و رحمت، حضرت محمد (صلی‌الله علیه و آله) هم بالاتر است. 🆔 @qiam_khatami 📣 اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.
سه استوری درباره اتفاقات امشب آمریکا و منطقه 🆔 @qiam_khatami 📣 اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.
در نکوهش خودمان 🔺سال ۸۸ بود؛ روزگار فتنه. دوره، دوره وبلاگ‌نویسی بود و وبلاگ‌نویس‌ها در فجازی سلبریتی بودند. یکی بود که قلم بسیار زیبا و خوبی داشت. ضد فتنه و فتنه‌گران می‌نوشت. فرزند شهید هم بود و خب این مزیت رسانه‌ایش را بیشتر می‌کرد. اما یک ایراد بزرگ داشت؛ در مواجهه با مخالفان تقریباً خط قرمزی نداشت. مثلاً سبزها که پای پست‌های وبلاگش کامنت می‌گذاشتند به طرز عجیبی بی‌ادبی پیشه می‌کرد. چون وبلاگش بر بستر شخصی فعال بود (و نه سرویس‌های رایگان وبلاگ) این امکان را داشت که اسم نویسندگان کامنت را حذف کند و به جایش تعابیری شامل نام حیوانات و امثال اینها بگذارد! بعضاً توهین‌ها و فحش‌های زشتی را هم نثار آنها می‌کرد. ما مدعیان انقلاب هم که دلمان از فتنه‌گران پر بود و کینه داشتیم (هر چند به حق) خوش‌خوشانمان می‌شد و چشم روی بی‌ادبی‌هایش می‌بستیم. بعدها هم بارها دیدم که نسبت به افرادی که به هر حال از جبهه انقلاب محسوب می‌شدند، به دلیل اختلاف سلیقه و نظر سیاسی، تندی و بی‌ادبی و جسارت می‌کند. و حالا گاله را باز کرده و نسبت به یکی از شخصیت‌های بی‌نظیر فکری و معنوی انقلاب جسارت کرده است. 💡جفنگیات این بابا چیزی از شأن و جایگاه مرحوم علامه مصباح کم نمی‌کند. به خود این پسرک خام هم چیزی اضافه نمی‌شود. اما ما باید یاد بگیریم که اگر کسی در برخورد با مخالفان خلاف عدالت و اصول عمل کرد، بی‌ادبی کرد، هتاکی کرد، حتی اگر ظاهراً خودی بود، بزنیم توی دهانش؛ بادش نکنیم. 🆔 @qiam_khatami 📣 اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.
فرومایگان به پیش! 🔺احتمال بسیار زیاد این قطعه از سخنان آقای ارجایی شهردار مشهد را دیده‌اید. این صحبت‌ها مربوط به همان روزهای انتخاب شهردار مشهد است که در سطحی محدود منتشر شده بود و حالا مجدداً در صفحه اینستاگرام آقای زائری منتشر شده است. درباره سخنان ایشان نیازی به شرح اضافه نیست؛ سطح فهم و عمق اندیشه حضرت والا از همین سخنان گهربار پیداست. وای به مشهد که جماعت اصول‌سوارِ سیاه‌بازِ مدعی انقلاب چنین شخصیت کم‌مایه‌ای را بر مقدّرات شهر حاکم کردند. گرچه عملا حضرت والا پیش از انتخابات فهرست شورا را جوری چید که نام خودش از آن به عنوان شهردار در بیاید. به این بهانه چند نکته‌ای عرض می‌کنم. 💡رسول خدا می‌فرماید: «امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر کنید، وگرنه خدا بَدان شما را بر نیکانتان چیره می‌کند، و چون چنین شود، هر چه نیکان دعا کنند خدا مستجاب نخواهد کرد». وقتی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را ـ‌علی‌رغم نظر رهبری‌ـ محدود به مسائلی همچون پوشش زنان و برخی مسائل شخصی می‌کنیم و حوزه بسیار مهم امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر حاکمان و مسئولان را نه‌تنها نادیده می‌گیریم بلکه گاهی جرم‌انگاری می‌کنیم؛ و زمانی‌که بعضی اشخاص کم‌مایه به‌صِرف ادعا و رزومه‌سازی، بدون آنکه احساس نیازی به پاسخگویی داشته باشند، رشدهای آسانسوری می‌کنند، طبیعی است که افراد خوشنام، متعهد و کاربلد که از وعده‌های بیجا و ادعاهای واهی پرهیز دارند به حاشیه رانده می‌شوند. و از یاد نبریم که مولا علی در حدیث معروف «ادبار الدول»، دو عامل از چهار عامل مهم سقوط دولت‌ها را «تقدیم الأراذل و تأخیر الأفاضل» برمی‌شمرد! پی‌نوشت: طُرفه آنکه جنابشان در گذشته‌ای نه‌چندان دور، دبیر ستاد موسوم به امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر در خراسان رضوی بوده‌اند! 🆔 @qiam_khatami 📣 اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.