هدایت شده از کانال رسمی دانشگاه قم
🔹فراخوان شناسایی و حمایت از دانشجویان سرآمد
🔻مهلت ثبتنام تا ۱۰ مهرماه
🔻کتابخانه مرکزی طبقه اول اداره رفاه دانشجویی
◀️کسب اطلاعات بیشتر👉
🤝روابطعمومی دانشگاه قم🤝
@university_of_qom
روبیکا | آپارات
#سرآمدی_علمی_تربیت_ولایی_نشاط_معنوی
هرسال در آستانه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مقامات بسیاری از دولتها در سطح سران، در این اجلاس حاضر میشوند. هفتاد و نهمین اجلاس مجمع عمومی امسال با عنوان «وحدت و تنوع برای پیشبرد صلح، توسعه پایدار و کرامت انسانی در همه جا و برای همه» از دهه سوم سپتامبر امسال (برابر با روزهای پایانی شهریور 1403) در نیویورک مقر سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد.
به نظر میرسد که با توجه به عنوان اجلاس امسال، رئیسجمهور محبوب کشورمان جناب آقای دکتر پزشکیان میتواند از یکسو با استفاده از ابزار دیپلماسی حقوقی برای دفاع از منافع حقوقی کشور در عرصه بینالمللی بهره گیرد و از سوی دیگر، در مدتزمان باقیمانده از ظرفیتهای مناسب در میان اقوام و مذاهب برای تکمیل سطوح عالی و میانی کابینه استفاده نماید تا عبارت «وحدت و تنوع» که شعار امسال مجمع عمومی است، در توصیف کابینه وفاق ملی آقای دکتر پزشکیان در عرصه داخلی نیز تحقق یابد.
این امر میتواند همسو با عنوان اجلاس امسال مجمع عمومی، شکوه وحدت و تنوع ایران عزیز را به جهانیان نشان دهد و دولتی مرکب از رنگینکمان اقوام و مذاهب، فینفسه میتواند به دیپلماسی عمومی و حقوقی کشور در عرصه بینالمللی کمک شایانی کند و بسیاری از تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی ایران را خنثی نماید. دیپلماسی، هنر، فن و علمی است که میتواند در خدمت صلح قرار گرفته و مانع تداوم دستاندازی به مقررات حقوقی و پایمال شدن حقوق اساسی دولتها و ملل قرار گیرد. دیپلماسی حقوقی نیز همان استفاده از ابزار حقوق بینالملل و بهرهگیری از اهرم استدلال و برهان حقوقی در عرصه مذاکرات است.
بدیهی است که صرف بهرهمندی از قواعد و مقررات حقوقی نمیتواند به تنهایی، منافع ملی کشور را تامین و تحصیل نماید بلکه استفاده از ابزارهای سیاسی، نظامی و اقتصادی قدرت است که نقش اساسی را در پیشبرد اهداف مسلم دولتها بازی میکند. در عین حال، دیپلماسی حقوقی به مثابه ابزار تکمیلی و کمکی در این ارتباط، نقش مهمی را ایفا میکند. بایسته است که سیستم حقوقی دولت که در معاونت حقوقی آن جلوهگر شده است، در کنار وزارت امور خارجه، به این وظیفه مهم و اساسی دولت، در چارچوب سفر رئیس محترم جمهور به نیویورک عمل نمایند و از دیپلماسی حقوقی برای تبدیل تهدیدات رژیم صهیونیستی به فرصتهای جدید برای اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالمللی، بهره لازم را ببرند.
جنایتهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطین اشغالی به آن چنان سطح و آستانهای رسیده است که افکار عمومی جهان را علیه آن رژیم شورانده است. برخی دولتها نیز مانند آفریقای جنوبی و نیکاراگوئه نیز علیه این رژیم غاصب و دول معاون (بهصورت خاص آلمان) در دیوان بینالمللی دادگستری، اقامه دعوی کردهاند. همچنین رژیم اسرائیل در چندین مرحله مرتکب نقض حقوق بینالملل علیه دولت جمهوری اسلامی ایران شده است.
به صورت مشخص طی ماههای اخیر در دو عملیات تجاوزکارانه، حاکمیت و تمامیت سرزمینی ایران را نقض کرده است. در عملیات تجاوزکارانه نخست، رژیم صهیونیستی در روز سیزدهم فروردین ۱۴۰۳ به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران با موشک حمله کرد که نقض صریح ماده ۳۱ عهدنامه کنسولی ۱۹۶۳ و نقض قاعده عرفی حاکمیت جمهوری اسلامی ایران نیز محسوب میشود. عملیات تجاوزکارانه دوم نیز در شامگاه روز تحلیف رئیسجمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان روی داد و یکی از مهمانان ارجمند این مراسم به دست عوامل رژیم اسرائیل به شهادت رسید.
ترور اسماعیل هنیه در داخل خاک جمهوری اسلامی ایران، نقض حاکمیت دولت ایران تلقی شده و در این ارتباط، دولت ایران به عنوان دولت زیاندیده در خصوص این اقدام متخلفانه محسوب میگردد. مطابق اصل پذیرفتهشده در نظام حقوق بینالملل، دولتها دارای حاکمیت انحصاری، اقدامات اجرایی در سرزمین خود هستند؛ مگر در مواردی که نظام حقوق بینالملل مشخص کرده باشد. هیچ دولتی حق ندارد در سرزمین دولت دیگر، به اقدامات اجرایی نظیر قتل و با یازداشت افراد دست زند ولو آن افراد از اتباع دولت مرتکب باشند.
یکی از واکنشهای مهم و شایسته جمهوری اسلامی ایران در صحن سازمان ملل متحد، استفاده از دیپلماسی حقوقی و جلب نظر مقامات دیگر دولتها در اعلام محکومیت رژیم اسرائیل در انجام این امور متخلفانه میبایست باشد. استفاده از رسانههای آزاد و نهادهای حقوق بشری از سوی معاونت حقوقی رئیسجمهور، مرکز امور حقوقی بینالمللی رئیسجمهوری و وزارت امور خارجه، در این ارتباط نیز میتواند به عنوان ابزاری تکمیلی در خدمت موفقیت دیپلماسی حقوقی کشورمان قرار گیرد و استفاده از این ظرفیت مناسب نباید مورد غفلت سیاستگذاران ما قرار گیرد.
✍ ستار عزیزی
قدرت ایده در سازمان ملل
چرا “پزشکیان” باید اجماع بر چندجانبهگرایی را در مجمع عمومی مطرح کند؟
مهدی ذاکریان
استاد حقوق و روابط بینالملل دانشگاه
💠مجمع عمومی، رکن دموکراتیک سازمان ملل است و اگر بخواهیم یک پارلمان مردمسالارانه واقعی از ملتهای متعدد کرهخاکی را معرفی کنیم، مجمع عمومی نماد و سمبل چنین موضوعی شمرده میشود. بنابراین فرصت ارائه نظر و دیدگاه برای همه کشورها در این رکن وجود دارد. در مجمع عمومی وزن کشورها برابر است. مثلاً آمریکا بهعنوان بزرگترین قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی دنیا یا چین بهعنوان یکی از قدرتهای اقتصادی جهان همچنین کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند آلمان و فرانسه که قطب اقتصاد و صنعت در دنیا محسوب میشوند و حتی روسیه که قطب نظامی به حساب میآید یک رای دارند و کشور دیگری مانند جمهوری توگو و ایران هم یک رای مساوی و مشترک دارند و به کشورهایی که قدرتمندتر هستند، وزن بیشتری ندادهاند.
🌐 اینجاست که در ادبیات حقوق بینالملل و در ادبیات روابط بینالملل گفته میشود، کشورهایی در مجمع عمومی موفق خواهند بود که «قدرت ایده» داشته باشند تا مفاهیم تازهای را خلق و هنجارهای بینالمللی جدیدی را معرفی کنند که این هنجارها مورد پسند اکثریت اعضای جامعه بینالمللی قرار بگیرد. بهعنوان مثال مالت که یک کشور کوچک به حساب میآید، در سال ۱۹۶۷ در مجمع عمومی سازمان ملل، ایده میراث مشترک بشریت را مطرح و اعلام کرد، بستر فلات قاره و بستر دریاها باید میراث مشترک بشریت محسوب شوند و اتفاقاً همین پیشنهاد به تصویب همه کشورها ازجمله قدرتهای بزرگ رسید و به این «قدرت ایده» گفته میشود.
💠 ایران هم سابقه ارائه قدرت ایده داشته و آن هنر، مهارت و دانشی بوده که آقای دکتر ظریف داشت. یکبار در دوره آقای خاتمی و یکبار دیگر هم در دوره آقای روحانی، دو ایده در مجمع عمومی مطرح شد که هر دو مورد استقبال قرار گرفت و به تصویب اکثریت اعضای مجمع عمومی رسید. نخست ایده گفتوگوی تمدنها و تصویب سال گفتوگوی تمدنها و تعیین نمایندگانی از سوی دبیرکل سازمان ملل برای مجمع گفتوگوی تمدنها بود که این پیشنهاد به تصویب همه اعضا رسید و صرفاً اسرائیل با آن مخالف بود.
🌐 دومین نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد، مسائل و فقدانهای روز بینالمللی است و این سوال مطرح میشود که مدیریت بحرانهای بینالمللی چگونه میتواند انجام شود؟ در این خصوص نگاهها متعدد است. انتظار میرود با توجه به اینکه آقای پزشکیان بحث وفاق را مطرح کرده با تکیه بر پارادایم Consensus یا اجماع، چندجانبهگرایی را مورد تصویب کشورهای عضو قرار دهد و اجماع در چندجانبهگرایی را به عنوان یک ایده مطرح کند. در مورد دیدارهای رئیسجمهور و محور این ملاقات باید توجه داشت، دلیلی ندارد که رئیسجمهور وقت بگذارد و با سران ۱۹۳ کشور دیدار کند؛ چراکه معمولاً کشورها این دیدارها را انتخاب میکنند و ایران هم باید انتخاب کند. انتخاب مطلوب ملت ایران این است که با ۲۰ کشور اصلی دنیا، رابطه خوب و حسنه برقرار شود. یعنی کشورهایی که در مسائل بینالمللی تصمیمگیر و موثر هستند مورد توجه قرار بگیرند.
🔸رییس جمهور ایران: ...ما آمادهایم تمام سلاح هایمان را بگذاریم کنار به شرط اینکه اسرائیل هم بگذارد کنار...
از منظر مدیریت بحران های بین المللی و منطقه:
🔹خلع اسرائیل، آمریکا و متحدانش از هرگونه اعتراض و بحران آفرینی
🔹خاموش کردن آتش جنگ افروزی و فتنه در منطقه
🔹توجه به چند جانبه گرایی، اهمیت سازمان ملل و سازمان های منطقه ای
🔹ارایه تصویر مثبت اعتقاد ایران در مخالفت با ترور
🔹باور ایران به منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی
🔹تاکید بر امنیت، پیشرفت و منافع ملی همراه با احترام متقابل
🔹انتقال نگاه مردم ایران به جهانیان
بسیاری«قرارداد سایکس-پیکو» را سرآغاز یا دستکم از عوامل اصلی پدید آمدن خاورمیانه نوین و اختلافات و مشکلات آن میدانند.
🔻از این روست که در نشستی با حضور «دکتر حمید احمدی» (استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران)، برآنیم تا به بررسی اهمیت تاریخی- سیاسی «قرارداد سایکس-پیکو» و پیامدهای آن بپردازیم.
🗓جمعه ۶ مهرماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۰ به وقت ایران
📎به صورت مجازی، در قالب اسکای روم
لینک ورود
https://www.skyroom.online/ch/nimruz/iranologists
*ابراز نگرانی کمیساریای عالی حقوق بشر در خصوص تشدید درگیری حزب الله و رژیم اسرائیل *
راوینا شمداسانی، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد:«ما به شدت نگران تشدید ناگهانی درگیریها بین اسرائیل و حزبالله هستیم و از تمامی طرفها میخواهیم فوراً به خشونت پایان دهند و از غیرنظامیان حفاظت کنند».
روز گذشته 23 سپتامبر2024 مرگبارترین روز طی سالهای اخیر بود. گزارشها از کشته شدن حداقل ۴۹۲ نفر و زخمی شدن ۱۶۴۵ نفر در پی سلسله حملات هوایی اسرائیل به لبنان حکایت دارند. وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که ۳۵ کودک و ۵۸ زن در میان قربانیان هستند، همچنین تعدادی از کارکنان امدادی نیز جان باختهاند. جادههای جنوب لبنان مملو از افرادی است که در تلاشند با خودروهای خود از درگیری ها بگریزند. این خشونتهای اخیر به دنبال حملات مرگبار هفته گذشته در لبنان و سوریه، که با استفاده از پیجرها و رادیوهای دوطرفه انجام شد، و صدها راکتی که حزبالله از لبنان به سمت اسرائیل شلیک کرده بود، رخ داده است.
وی اشاره کرد:«حقوق بشردوستانه بینالمللی صریح و روشن است. همه طرفهای یک مخاصمه مسلحانه باید در تمامی زمانها بین غیرنظامیان و مبارزان و همچنین بین اموال غیرنظامی و اهداف نظامی تمایز قائل شوند. محافظت از جمعیت غیرنظامی و اموال غیرنظامی ضروری است. مطابق فوانین جنگ تمامی طرفها ملزم به رعایت اصل تناسب هستند.»
لینک مرتبط با خبر:
https://www.ohchr.org/fr/press-briefing-notes/2024/09/lebanon-alarm-sharp-escalation-hostilities-between-israel-and
فصلنامه مطالعات بینالمللی (ISJ) با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، سازمان ملل متحد، مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل متحد در تهران و بنیاد مطالعات بینالمللی و گفتوگوهای جهانی برگزار میکند:
💥 نخستین «شبیهسازی مجمع عمومی ملل متحد»
📜 با حضور:
🔹دکتر محمدجواد ظریف
🔹 هماهنگ کننده مقیم، اشتفان پریزنر
🔹 دکتر مهدی ذاکریان
🔹سفیر باقر اسدی
🔹 دکتر رضا اسلامی
🗓⏰ این برنامه شامل یک وبینار آموزشی و یک نشست حضوری شبیهسازی در تاریخ ۱۰ آبان از ۸ صبح تا ۱۶ است.
📧 علاقهمندان درخواست خود را همراه با ذکر مشخصات فردی و تحصیلی و تصویر فیش واریزی به مبلغ یک میلیون و سیصد هزار تومان به کارت
۶۰۳۷۹۹۷۲۴۶۹۳۱۶۱۳ به نام مدیر مسئول فصلنامه به ایمیل زیر بفرستند:
isjqnet@gmail.com
💥 مهلت ثبت نام: ۱۵ مهر ۱۴۰۳
💥 گواهی پایان دوره توسط فصلنامه، سازمان ملل متحد و خانه اندیشمندان صادر خواهد شد.
انجمن علمی حقوق بینالملل دانشگاه قم
فصلنامه مطالعات بینالمللی (ISJ) با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، سازمان ملل متحد، مرکز اطلاع
دوستان کارشناسی ارشد و دکتری حقوق بینالملل به هیچ وجه تجربه این موت کورت غیر رقابتی رو از دست ندن.
🚨 ICC holds International Seminar on Medical Matters in Detention
گزارشی از سمینار بین المللی دیوان بین المللی کیفری ICC در خصوص مسائل پزشکی در بازداشت.
در روزهای ۱۹ و ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۴ دیوان بین المللی کیفری سمیناری را با عنوان "موضوعات پزشکی در بازداشت" برگزار کرد.
⛑ این سمینار به ابتکار دفتر ثبت ICC؛ با مشارکت کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) و مرجع بازرسی مستقل مرکز بازداشت سازماندهی شد.لینک کسب اطلاعات بیشتر:
https://www.icc-cpi.int/news/icc-holds-international-seminar-medical-matters-detention
Medical Law Review | Oxford
نشریه حقوق پزشکی
Academic
https://academic.oup.com/medlaw
American Journal of Law & Medicine
https://www.bu.edu/ajlm/
29ff953755a94b08a6b2af0ad876336e.pdf
1.8M
فهرست مطالب و مقدمه کتاب
هدایت شده از انجمن علمی حقوق بینالملل دانشگاه قم
شماره جدید
فصلنامه دانش حقوق عمومی - فهرست مقالات
https://mag.shora-rc.ir/issue_60_63.html
🎙️پیام مهم رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان پیام مهمی صادر کردند.
متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
🔹کشتار مردم بیدفاع در لبنان از سوئی بار دیگر خوی درندگی سگ هارِ صهیونیست را برای همه آشکار کرد، و از سوئی کوتهنظری و سیاست ابلهانهی سران رژیم غاصب را به اثبات رساند. باند ترور حاکم بر رژیم صهیونیست از جنگ جنایتکارانهی یک سالهی خود در غزه درس نگرفتند و نتوانستند بفهمند که کشتار دستجمعی زنان و کودکان و مردم غیر نظامی نمیتواند در ساخت مستحکم سازمان مقاومت اثر بگذارد و آن را از پا بیندازد. اکنون همان سیاست حماقتآمیز را در لبنان میآزمایند. جنایتکاران صهیونیست بدانند که بسیار کوچکتر از آنند که به ساخت مستحکم حزبالله لبنان صدمهی مهمی وارد کنند. همهی نیروی مقاومت منطقه در کنار حزبالله و پشتیبان آن است. سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزبالله سرافراز رقم خواهد زد. مردم لبنان فراموش نکردهاند که در روزگاری نظامیان رژیم غاصب تا بیروت را زیر چکمه قرار میدادند. این حزبالله بود که پای آنان را قطع کرد و لبنان را عزیز و سربلند ساخت. امروز هم لبنان به حول و قوهی الهی دشمن متجاوز و خبیث و روسیاه را پشیمان خواهد کرد. بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث
آن را یاری کنند.
والسلام على عباد الله الصالحين
سید علی خامنهای
7 مهر 1403
📌 انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد منتشر کرد:
📝 عنوان مقاله:
اختلاف نظر کشورهای در حال توسعه در خصوص بسط مفهوم «جنایت علیه بشریت»
✏️ نویسندگان:
👤 دکتر محسن قدیر
«عضو هیئت علمی دانشگاه قم»
👤 محسن عبودیت
«پژوهشگر دکتری حقوق بینالملل دانشگاه قم»
🗓 تاریخ انتشار در تالار گفتگوی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد: ۱۴۰۳/٧/٣
✅ جهت مطالعه کامل مقاله، به آدرس زیر مراجعه نمایید:
https://unstudies.ir/iauns-forum/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81-%D9%86%D8%B8%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D8%A7%D9%84-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5-%D8%A8%D8%B3%D8%B7-%D9%85%D9%81%D9%87%D9%88%D9%85-%C2%AB%D8%AC%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D8%AA%C2%BB/
🔷انجمن علمی حقوق دانشگاه تهران برگزار میکند:
نشست چهارم از
«سلسله نشستهای حقوق بدون مرز»
فرصتی برای شنیدن تجربیات دانشجویان دانشگاههای برتر خارجی
میهمان: سرکار خانم مرضیه توفیقی داریان
دکتری حقوق دانشگاه هاروارد
محقق پسادکترا در دانشگاه پرینستون
دبیر جلسه: آقای محمد جواد دلیر
زمان: دوشنبه ۹ مهر
ساعت: ۱۷:۳۰
شیوهٔ برگزاری: گوگل میت
لینک نشست:
https://meet.google.com/psopsky-ucs