حقمولف و مالکیت فکری در جوامع امروزی در قالب اقتصاد مالکیت فکری و نقش آن در اقتصاد کشورها دارای اهمیتی روزافزون است. اگر تا چند دهه پیش درباره جایگاه این نوع مالکیت در جامعه تردید وجود داشت، امروزه دیگر تردیدی نیست که زندگی اجتماعی تا حد بسیاری به آن وابسته است. از سوی دیگر، توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، و اقتصادی جوامع امروزی مبتنی بر خلاقیت و نوآوری است که به نوبه خود در گرو توجه به فکر و مالکیت فکری است. دنیای دیجیتال اهمیت حقمولف را در دنیای امروز دوچندان میسازد. اثر حاضر ترجمهای است از کتاب «Understanding Copyright: Intellectual Property in the Digital Age» که به قلم سه پژوهشگر انگلیسی: بثانی کلین، گلیس موس، لی ادواردز و به همت انتشارات معتبر «سیج» در سال ۲۰۱۵ به طبع رسیده است. این کتاب در هفت فصل شامل: ۱- آشنایی با حق مولف در عصر دیجیتال، ۲- تاریخچه کوتاهی از حق مولف، ۳- حق مولف و اقتصاد خلاقانه، ۴- فناوریها و شرکتهای میانجی، ۵- پدیدآوران خلاق و حق مولف، ۶- ارتباط مصرفکنندگان، مجرمان، حامیان، و سارقان آثار ادبی با حق مولف و ۷- سیاستگذاریهای حوزه حق مولف تدوین شده است. این اثر میتواند منبع درسی حوزههای حقوق مالکیت فکری، علم اطلاعات و دانششناسی، چاپ و نشر، ارتباطات و رسانه، و دیگر رشتههای مرتبطی باشد که به نوعی با حقوق مالکیت فکری سروکار دارند. بهعلاوه، مطالعه آن برای دانشگاهیان نیز پیشنهاد میشود چراکه با فکر و مالکیت فکری سروکار داشته و روزانه فکر تولید و مصرف میکنند. افزون بر این، عامه مردم نیز میتوانند از مطالب این کتاب بهرهبردای کنند به ویژه برای آنکه بدانند حقمولف چیست، چگونه و چرا پدید آمده، و فعالیتهای روزمره آنها چگونه به قانون حقمولف ارتباط پیدا میکند.
چکیده
این کتاب نشان میدهد که چگونه شماری از سنجههای وبی جدید میتوانند افزوده ارزشمندی بر مجموعه مهارتهای متخصصان کتابداری و اطلاعرسانی داشته باشند. این سنجهها میتوانند امکاناتی را برای بهبود خدمات برخطی که کتابداران برای کارگزاران خود عرضه میکنند، فراهم کرده و تاثیر خدمات آنها را برای مدیران و سیاستگذاران به نمایش بگذارند.
این کتاب در ۹ فصل و با هدف نمایش نقش سنجههای وبی در کار کتابداران، ارائه شده است. تمرکز اولیه کتاب بر ابزارهایی است که بدون محدودیت قابل استفاده بوده و به صورت رایگان دارای کارآمدی مفیدی باشند. در ادامه نگاه منسجمتری به انواع سنجههای مورد استفاده جامعه کتابداری و نیز نحوه ارتباط آنها با سنجههای وبی، نحوه تغییر و گسترش این ابزارها در حوزه سنجههای وبی، انواع سنجههای مورد استفاده در بررسی وبگاههای شبکه اجتماعی، ابزارها و روشهای در دسترس نگاشت و تحلیل ارتباطات موجودیتهای برخط دارد. در فصل پایانی کتاب نیز به آینده سنجههای وبی و متخصصان و کتابداری و اطلاعرسانی و چالشها و مسائل پیش روی آنها، و راه حلهای احتمالی برای این مقابله در آتی میپردازد.
چکیده
شیوهنامه ایران (راهنمای استناد به منابع اطلاعات فارسی و انگلیسی به صورت نویسندهـ تاریخ) بر پایه ویرایش شانزدهم شیوهنامه شیکاگو با دریافت اجازه از انتشارات دانشگاه شیکاگو تنظیم شده و دارای سه بخش است. بخش اول شیوهنامه به معرفی روش نویسندهـ تاریخ و الگوهای پایه آن اختصاص دارد. در بخش دوم، روش استناد به انواع منابع در شکلهای چاپی و الکترونیکی تشریح و برای آنها مثالهایی ارائه میشود. بخش سوم نیز خلاصهای از شیوهنامه را ارائه میکند که میتواند از سوی ناشران و نشریههای علمی برای راهنمایی پدیدآورندگان استفاده شود. در تمام شیوهنامه تلاش بر ارائه مثالهایی واقعی برای استنادات فارسی بوده است.
چکیده
کتاب حاضر تنها اثر به زبان فارسی است که به بحث یکپارچهسازی در کتابخانههای دیجیتال پرداخته است. موضوع مطرح در کتاب حاضر یکی از مهمترین دغدغههای کتابخانههای دیجیتال در کشور است. کتاب حاضر در ۱۰ فصل مجزا به موضوع یکپارچهسازی در کتابخانههای دیجیتال پرداخته است؛
فصل نخست به بیان مهارتها، فرصتها و چالشها در زمینه یکپارچهسازی پرداخته شده است.
فصل ۲ به مباحثی چون خدمتدهندههای پروکسی، سیستمهای مدیریت پایگاههای اطلاعاتی رابطهای، نرمافزار و فناوری تقویتکننده و روندهای فناوری پرداخته است.
فصل ۳ به موضوع مهم استانداردها در یکپارچهسازی کتابخانههای دیجیتال پرداخته است و در ضمن آن، برخی از استانداردهای مهم در این زمینه معرفی شدهاند.
عنوان فصل ۴ اعتباریابی، مدیریت هویت و امنیت است.
فصل ۵ به سیستمهای اطلاعاتی کتابخانهای یکپارچه پرداخته است.
فصل ۶ به مدیریت منابع الکترونیکی پرداخته است.
فصل ۷ عنوان مدیریت داراییهای دیجیتال را دارد.
فصل ۸ نیز با عنوان همسویی با تهیهکنندگان محتوا به مباحثی چون یو.آر.ال.، شناسگرهای شی دیجیتال، جستوجوی همزمان و غیره پرداخته است.
فصل ۹ نیز با عنوان پورتالهای کتابخانهای به انواع پورتالهای موجود در این زمینه و مباحث مرتبط با آن پرداخته است.
فصل ۱۰ نیز با عنوان نتیجهگیری، به توسعه کتابخانههای دیجیتال و آینده یکپارچهسازی کتابخانههای دیجیتال پرداخته است.
موضوع:
کتابخانههای الکترونیکی
استناد:
دال، مارک، کایل بانرجی، و مایکل اسپالتی. ۲۰۰۶. کتابخانههای دیجیتال: یکپارچهسازی محتوا و سیستمها. ترجمه مهدی علیپور حافظی، یعقوب نوروزی، و حمیدرضا رادفر. ۱۳۹۲. تهران: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، چاپار.
لیست کتب خریداری شده گروه معماری
1. پايتختي تهران/ ناصر تکميلهمايون؛ ويراستار ميترا طاهريلطفي..- تهران: دفتر پژوهشهاي فرهنگي، ۱۳۹۸.
2. جامعهشناسي شهري و روستايي/ مولف سولماز کاظميفر، با همکاري غلامحسين وظيفهساران، علي رستميوليلو.- تهران: ساکو، ۱۳۹۸.
3. احياي طهران تاملي در ارتقاي کيفي بافتهاي تاريخي/ سيدمحمد بهشتي؛ ويراستار ميترا طاهريلطفي..- تهران: دفتر پژوهشهاي فرهنگي، ۱۳۹۶.
4. نظريه مدرنيته در معماري/ سعيد حقير، حامد کاملنيا.- تهران: دانشگاه تهران، موسسه انتشارات : فکر نو، ۱۳۹۷
5. محاط در محيط: : کاربرد روانشناسي محيطي در معماري و شهرسازي/ نويسندگان آزاده شاهچراغي، عليرضا بندرآباد.- تهران: سازمان جهاد دانشگاهي تهران، انتشارات، ۱۳۹۵
6. طراحي مسکن بر پايهي سبک زندگي: ساخت مسکن بر پايه طراحي لکههاي بنا/ جيمز و. ونتلينگ؛ برگردان حبيب قاسمي.- مشهد: کتابکده کسري، ۱۳۹۴.
ebnesina.mp3
4.9M
#شنیدنی_های_تاریخ
💫این قسمت : ابن سینا و کتاب قانون در طب
#⃣ کلیدواژه ها : ابو علی سینا، القانون فی الطب ، مشهورترین کتاب تاریخ پزشکی، (۴۰۳ هجری قمری ، قرن ۱۱ میلادی)
هدایت شده از کتابخانه مرکزی دانشگاه قم
shenidaniha_14.mp3
5.07M
#شنیدنی_های_تاریخ
💫این قسمت : میرزا کوچک خان و نهضت جنگل
#⃣ کلیدواژه ها : میرزا یونس استادسرایی ، نهضت جنگل ، ارتش سرخ شوروی ، حزب عدالت ، رضاخان ، رشت ، تاریخ شهادت ۱۳۰۰ هجری
چالش های سی روزه - سخنرانی های تد - مت کاتس
آیا چیزی هست که زیاد خواسته باشین و خیلی دوست داشته باشین که انجام بدین اما ... هیچ وقت موفق نشده باشین؟ خب چرا امتحانش نمی کنین ؟ مگه چند بار زندگی خواهیم کرد پس برای خودمون زندگی کنیم. مت کاتس پیشنهاد می کند: برای مدت 30 روز تلاش کنید. این بحث کوتاه و نشاط آور یک راه جالب درباره تعیین و دستیابی به اهداف را ارائه می کند.
https://www.aparat.com/v/W7Irt/%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4_%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%B3%DB%8C_%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87_-_%D8%B3%D8%AE%D9%86%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%AA%D8%AF_-_%D9%85%D8%AA
شهید آیتالله مدرس در 10 آذر ماه 1316 در تبعید گاه خواف و به دستور رضاخان به شهادت رسید.
شرکت ۷۷ هزار نفر در کنکور دکتری ۹۹/ امشب آخرین فرصت ثبت نام:
مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور گفت: مهلت ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۹۹ در ساعت ۲۴ امشب ۱۲ آذرماه ۱۳۹۸ پایان می یابد.
حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آزمون دکتری تخصصی در ۷ گروه آموزشی و ۲۴۵ کد رشته امتحانی به منظور پذیرش دانشجوی دکترای تخصصی در دوره های روزانه، شبانه، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه های غیر انتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه ها برگزار می شود.
توکلی تصریح کرد: ثبت نام در آزمون نیمه متمرکز دکتری سال ۹۹ از ۶ آذر شروع شده و داوطلبان تا امروز فرصت دارند با مراجعه به سایت سازمان sanjesh.org نسبت به ثبت نام در این آزمون اقدام کنند.
مشاور عالی سازمان سنجش خاطرنشان کرد: تا ۸ صبح امروز ۱۲ آذر تعداد ۷۷ هزار و ۱۲۰ داوطلب در این آزمون ثبت نام کرده اند.
وی یادآور شد: آزمون دکتری تخصصی Ph.D در روز جمعه ۹ اسفند ماه ۹۸ برگزار می شود و داوطلبان می توانند در روزهای ۶ تا ۸ اسفند ۹۸ نسبت به پرینت کارت ورود به جلسه خود اقدام کنند.
توکلی گفت: محل برگزاری آزمون مندرج در بند ۳۳ تقاضانامه است و داوطلبان باید براساس جدول شماره ۲ دفترچه راهنمای ثبت نام نسبت به انتخاب شهر و استان محل اقامت خود اقدام کنند
https://www.mehrnews.com/news/4787163/%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%DB%B7%DB%B7-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D9%81%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%B1-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%DB%B9%DB%B9-%D8%A7%D9%85%D8%B4%D8%A8-%D8%A2%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85
آخرین شماره دوفصلنامه علمی پژوهشی آموزههای قرآنی/ پاییز و زمستان 98/ انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی/ دسترسی به مقالات: http://qd.razavi.ac.ir/?_action=current