•دبا: دانشنامۀ ادب حماسی ایران از طرحهای بسیار مهم کانون فردوسی (مرکز پژوهش حماسههای ایرانی) مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی است که زیر نظر ریاست مرکز ــ آقای سید کاظم موسوی بجنوردی ــ در جریان است. مدیر علمی و سرویراستار این دانشنامه استاد جلال خالقی مطلق، حماسهشناس برجستۀ جهان، و مدیر اجرایی و ویراستار ارشد آن دکتر آرش اکبری مفاخر است. همچنین استادان برجسته حوزۀ حماسهشناسی ایرانشهری در داخل و خارج از ایران با این دانشنامه همکاری دارند.
ادبیات حماسی به عنوان گستردهترین و فراگیرترین نوع ادبی ایرانزمین نقشی بسیار مهم در روند تاریخی و هویت ملی ایرانیان داشته و دارد و نقش محوری ادبیات حماسی در ایجاد اتحاد، همدلی و یکپارچگی ملی و تأثیرگذاری آن بر انواع ادبی دیگر انکارناپذیر است. رویکرد و سیاست کلی دانشنامۀ ادب حماسی ایران ارج نهادن به همۀ مردمان ایرانزمین است؛ مردمانی که در سدههای گذشته در ایران فرهنگی زندگی کرده و امروز با فرهنگها و زبانهای گوناگون در ساختار سیاسی ایران کنونی یا بیرون از مرزهای آن روزگار میگذرانند. به همین دلیل هر مدخل و مقاله در این اثر با رویکردی ایرانی تعریف میگردد که با یکی از زبانهای ایرانی در سه شاخۀ ملی، تاریخی و دینی در بخشی از ایران فرهنگی به وجود آمدهاست. مهمترین ویژگی ساختاری این دانشنامه توجه به کلیت حماسهسرایی ایرانشهری، شاخهبندی کلی و زیر شاخههای جزئیتر است.
اهمیت وحدت ملی و یکپارچگی اقوام، زبانها و گویشهای ایرانی همراه با حفظ فرهنگ و ادبیات آنان تألیف دانشنامهای را در این زمینه با رویکردی ایرانشهری، تخصصی، جامع و مانع در ساختار پژوهشی حماسههای ایرانی و با حضور و همکاری دانشمندان و متخصصان این حوزه در زیر نام ایران ضرورتی انکارناپذیر میسازد. مهمترین این ضرورتها را میتوان در موارد زیر بر شمرد:
ادامه در لینک زیر:
https://cgie.org.ir/fa/news/217885
نقل از کانال
مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی
🔴خبر
🔰خرید بیش از ۱۵ درصد کتب درخواستی اساتید و دانشجویان و افزودن آنها به مجموعه کتابخانه مرکزی
🔻به گزارش روابط عمومی دانشگاه، زارعی مسوول بخش فهرست نویسی کتابخانه مرکزی با اعلام این خبر گفت: علیرغم تنگناهای مالی با توجه به فراخوان کتابخانه مرکزی در راستای تامین منابع علمی مورد نیاز اساتید و دانشجویان و ارئه لیست از سوی ایشان، تا کنون ۱۵ درصد کتب تهیه و فهرست نویسی شده است.
🔻امیدواریم با خریدهای در حال انجام تا شروع ترم جدید این میزان به ۶۰ درصد افزایش یابد. وی گفت: از ابتدای ترم جاری بیش از ۱۰۰۰جلد کتاب (غالباً اهدایی) فهرست نویسی و به مجموعه کتابخانه اضافه شده است.
🔸روابط عمومی دانشگاه قم
@university_of_qom
📌اطلاعیه
نظر به درخواست اساتید، دانشجویان و پژوهشگران ارجمند مبنی بر برگزاری کارگاههای اموزشی روش تحقیق، سواد دیجیتال، اشنایی با پایگاههای علمی ، پروپوزال نویسی و .... از سوی کتابخانه مرکزی، بزودی لیست کارگاهها از طریق همین کانال اعلام خواهد شد.