eitaa logo
کتابخانه مرکزی دانشگاه قم
1.6هزار دنبال‌کننده
1.7هزار عکس
60 ویدیو
907 فایل
تلفن : 02532103324 ایمیل: @gmail.com" rel="nofollow" target="_blank">lib.qom.university@gmail.com ارتباط با ادمین : @amirdadgar آیدی بخش امانت: @libmoradi تلفن بخش امانت: 02532103325 پایان نامه ها: ؛ 02532103327 @Pnuamani مدیر کتابخانه: @aa_ahmadloo
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۲۸ اسفند ۱۳۹۸
‍ 🔴تورق🔴 🔰گیلگمیش داستان حماسی گیلگمش مجموعه ای از ماجراجویی، اخلاق و تراژدی است. گیلگمیش نخستین قهرمان انسانی و نخستین قهرمان تراژیک ثبت شده در ادبیات جهان است. این داستان پس ازپنج هزار سال هنوز قابلیت جذب شنونده خود را دارد. در ابتدا این داستان بر روی الواح گلی کتابخانه آشور بانیپال کشف شد که به سده هفتم پیش از میلاد تعلق دارد. باور اولیه این بود که داستان آشوری است اما با گسترش حفاری های باستان شناسی نسخه های قدیمی تر کشف شدند که قدمت داستان را تا هزاره سوم پیش از میلاد به عقب برد. قدیمی ترین نسخه کشف شده مربوط به 2150 پیش از میلاد به خط سومری هستند. کاملترین نسخه که کل داستان را در خود حفظ کرده است از کتابخانه آشوربانیپال بدست آمده است داستان گیلگمش در هزاره دوم پیش از میلاد باید خیلی معروف بوده باشد زیرا نسخه هایی از آنرا در فلسطین، آناتولی و بغازکوی یافته اند و به زبان هندی نیز ترجمه شده است. در سال 1839 لیارد انگلیسی هزاران لوحه شکسته کتابخانه آشوری قصر نینوا را به انگلیس منتقل کرد. راویلسون به ترجمه و کشف رمز این خط پرداخت. در ابتدا در بغداد و بعد از 1855 در انگلستان این کار را ادامه داد و از سال 1866 جورج اسمیت با او همکاری کرد. در سال 1872 اسمیت اعلام کرد که در میان نسخه های کتابخانه آشوری داستانی مربوط به توفان نوح وجود دارد. متن مورد نظر، لوح یازدهم از دوازده لوح داستان گیلگمش بود اما متنی که اسمیت در اختیار داشت کامل نبود و داستانش نصفه مانده بود. او به جستجوی لوح دیگری که داستان را کامل داشته باشد به بین النهرین آمد و سرانجام در 1876 در اطراف حلب از گرسنگی جان سپرد. در ابتدا داوود منشی زاده آنرا به فارسی ترجمه کرد و پس از او شاملو ترجمه سلیس خود را در کتاب هفته چاپ کرد. با توجه به وجود نسخه های مختلف به زبانهای سومری، اکدی و بابلی و اختلافهایی که در آنها است ترجمه های گوناگونی وجود دارند اما موضوع داستان این نسخه ها همه در کل یکی است.
۲۹ اسفند ۱۳۹۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۲۹ اسفند ۱۳۹۸
نوروز.pdf
2.97M
🔴معرفی منبع دیجیتالی🔴 نام کتاب : از نوروز تا نوروز ( آیین ها و مراسم سنتی زرتشتیان ایران ) ✍نویسنده : کورش نیکنام
۲۹ اسفند ۱۳۹۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
۲۹ اسفند ۱۳۹۸
" آندلس یا تاریخ حکومت مسلمین در اروپا" اثر مرحوم دکتر محمد ابراهیم آیتی چاپ اول دانشگاه تهران ۱۳۴۰
۲۹ اسفند ۱۳۹۸
🔴کتاب گویا🔴 كتاب " آندلس یا تاریخ حکومت مسلمین در اروپا" یکی از برجسته‌ترین آثار مرحوم دکتر محمد ابراهیم آیتی محسوب می‌شود و درباره تاریخ آندلس ( اسپانیای کنونی) در زمان حکومت مسلمانان بر آن دیار است. این اثر گزارش مفصل تاریخی از دوره نخستین فرمانده مسلمانان اسپانیا تا آخرین حاکم مسلمانان آن به دست داده است. آیتی در این اثر به بیان وقایع اکتفا کرده و از تحلیل و تفسیر آن خودداری کرده است. مؤلف همچنین در این کتاب نحوه‌ی برخورد مسیحیان با«مدجنان» و «موریسكوها» را توضیح می‌دهد، و نیز از نقش آنان در پیشرفت اقتصادی، ادبی و هنری اسپانیا سخن می‌گوید. «مدجنان» لقب گروهی خاص از مسلمانان اسپانیا است، كه با تجاوز مسیحیان به قلمرو اسلامی، تحت حاكمیت آنان به زندگی خویش ادامه دادند. در مقابل «موریسكو» لقب مسلمانانی بود كه بر اثر فشار مسیحیان، اسپانیا را ترك كردند. استاد محمد ابراهیم آیتی (۱۲۹۴_ ۱۳۴۳هجری شمسی) نویسنده و مورخ شیعه بود که علاوه بر تحصیلات حوزوی دارای مدرک دکترای فلسفه اسلامی از دانشگاه تهران بود ، شهید مطهری درباره توان علمی و میزان اطلاعات تاریخی ایشان گفته است: آقای آیتی مورخی است که نسبت به تاریخ صدر اسلام، من به جرئت می‌توانم بگویم در همه تهران، و شاید همه کشور کسی را نداریم که به تاریخ صد ساله اول اسلام مثل آقای آیتی احاطه داشته باشد. کسی مثل او نیست که جزئیات این قسمت از تاریخ احاطه و اطلاع داشته باشد. این مرد بر تمام متون تاریخی این قسمت مسلط است و جزییاتش را می‌داند.
۲۹ اسفند ۱۳۹۸