✅تبيين فلسفي - کلامي سنت ابتلاء در کلام امام علي (ع)/ نسرين محمدي.- به راهنمايي اقدس يزدي.- .- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه فلسفه و کلام اسلامي (گرايش فلسفه اسلامي)) ؛ ۱۳۹۳.
✅ نقد و بررسي احاديث مشابه در فضائل امام علي (ع) و شيخين/ علي طالبي.- به راهنمايي غلامحسين اعرابي.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه علوم قرآن و حديث) ؛ ۱۳۹۳.
✅ قلمروهاي عدالت و ربط و نسبت آنها با يکديگر در انديشه امام علي (ع)/ محمد مهدي باقريان.- به راهنمايي محسن جوادي؛ حميدرضا شاکرين.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه فلسفه اخلاق، رشته فلسفه اخلاق) ؛ ۱۳۹۳.
✅ قيام عليه حاکم جور در فقه اماميه و اهل سنت با لحاظ فتاواي اهل سنت در جريان بيداري اسلامي/ فاطمه ابراهيمي.- به راهنمايي محسن ملک افضلي.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه فقه و مباني حقوق اسلامي، رشته فقه و مباني حقوق اسلامي) ؛ ۱۳۹۳.
✅ تحليل محتواي کتاب تفکر و سبک زندگي پايه هفتم بر اساس مولفه هاي تربيت اجتماعي از ديدگاه امام علي (ع)/ زهره نجفي.- به راهنمايي چناري.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده ادبيات و علوم انساني، گروه علوم تربيتي، رشته تاريخ و فلسفه آموزش و پرورش گرايش تعليم و تربيت اسلامي) ؛ ۱۳۹۴.
✅ مباني برخورد حکومت اسلامي با جريانهاي سياسي با الهام از سيره امام علي (ع)/ محمدباقر مهديان کياسري.- به راهنمايي محمدرضا کريمي والا.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه مدرسي معارف اسلامي، رشته مدرسي معارف اسلامي (گرايش مباني نظري اسلام)) ؛ ۱۳۹۴.
✅ روش خداشناسي عقلي از ديدگاه امام علي (ع)/ مريم حسيني.- به راهنمايي اقدس يزدي.- کارشناسي ارشد (دانشگاه فم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه فلسفه و کلام اسلامي) ؛ ۱۳۹۳.
✅ بررسي عناصر بلاغي نامههاي امام علي (ع)/ محمدعلي چهاردولي.- به راهنمايي محمدرضي مصطفوي نيا.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده ادبيات و علوم انساني، گروه زبان و ادبيات عربي، رشته زبان و ادبيات عربي) ؛ ۱۳۹۴.
✅ اصول اخلاقي مديريت با تکيه بر گفتار امام علي (ع) در نهچ البلاغه/ زهرا رحماني پاکدل.- به راهنمايي سيده سعيده غروي.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده پرديس دانشگاهي، گروه علوم قرآن و حديث) ؛ ۱۳۹۴.
✅اهداف و روش هاي تربيت اسلامي از ديدگاه امام علي (ع) در نهج البلاغه و کاربرد آن در کتاب پيام هاي آسمان پايه هفتم متوسطه اول/ اکرم بختياري.- به راهنمايي طيبه توسلي.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده ادبيات و علوم انساني، گروه علوم تربيتي، رشته تاريخ و فلسفه آموزش و پرورش (گرايش تعليم و تربيت اسلامي)) ؛ ۱۳۹۴.
✅ تجلي شخصيت امام علي عليه السلام در ادبيات معاصر مصر/ مريم زاهد قرهزکي.- به راهنمايي مريم حکمت نيا.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده ادبيات و علوم انساني، گروه زبان و ادبيات عربي، رشته زبان و ادبيات عربي) ؛ ۱۳۹۵.
✅ جايگاه عقل در اخلاق کانت و ارزيابي آن در پرتو آموزه هاي امام علي (ع)/ زهره سعيدي.- به راهنمايي محسن جوادي.- با مشاوره زهرا خزاعي.- دکتري phd (دانشگاه قم، دانشکده پرديس دانشگاهي، گروه فلسفه و کلام اسلامي، رشته فلسفه تطبيقي) ؛ ۱۳۹۶.
✅ بررسي شيوه تعاملات امام علي (ع) با خلفا و تاثير آن بر تمدن اسلامي/ مهري اسدي.- به راهنمايي ابراهيم ايزدخواه.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه الهيات و معارف اسلامي، رشته الهيات و معارف اسلامي گرايش تاريخ و تمدن ملل اسلامي) ؛ ۱۳۹۶.
✅ نقش امام علي(ع) در گسترش فرهنگ و تمدن اسلامي/ مسعود قنبري شيخ شباني.- به راهنمايي عباس مهدوي فرد.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه الهيات و معارف اسلامي، رشته مدرسي معارف اسلامي گرايش تاريخ و تمدن اسلامي) ؛ ۱۳۹۷.
✅ روش امام علي (ع) در تدبير منزل با تاکيد روايات/ عباس علينژاد پهمداني.- به راهنمايي محمد علي تجري.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه علوم قرآن و حديث، رشته علوم قرآن و حديث) ؛ ۱۳۹۷.
✅بررسي و تحليل مباني قرآني و روايي مديريت امام علي (ع) در جنگ جمل/ محترم شکريان.- به راهنمايي محمد علي تجري.- با مشاوره سيدرضا مودب.- دکتري PHD (دانشگاه قم، دانشکده پرديس دانشگاهي، گروه علوم قرآن و حديث، رشته علوم قرآن و حديث) ؛ ۱۳۹۸
🔴هفت اورنگ🔴
#ضرب_المثل انگشت بریده را نمک نباید زد
📖هنگامی که کسی لب به سرزنش کسی که دلسوخته و گرفتار است بگشاید و به جای همدردی و کمک به او، رنج و عذابش را بیشتر کند از این مثل استفاده می شود.
📚کتاب #فوت_کوزهگری مصطفی رحمان دوست، ص. ۱۷۷
🔴اطلاعیه🔴
✅با توجه به لزوم انجام تمهیدات برای کاهش حضور دانشجویان جهت امور اداری در دانشگاه و از آنجاییکه یکی از مراحل دانش آموختگی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی تحویل پایان نامه یا رساله به کتابخانه های دانشگاه است، این ایمیل libqom99@gmail.com از طرف کتابخانه مرکزی برای ارسال فایل PDF وWord پایان نامه های دفاع شده در دانشگاه اختصاص داده شده است.
🔻لازم به ذکر است در ایمیل ارسالی علاوه بر فایل پایان نامه به دو فرمت pdf و word بهمراه صورتجلسه و برگه تعهدنامه اصالت پایان نامه ، کد رهگیری ایرانداک، شماره دانشجویی و تلفن تماس دانشجو نیز باید ارسال گردد.
🔻 گفتنی است سه روز کاری پس از ثبت پایان نامه در ایرانداک https://sabt.irandoc.ac.ir/ امکان مشاهده آن توسط کتابخانه مرکزی وجود دارد و قبل از سپری شدن زمان ذکر شده امکان تسویه حساب دانشجویان وجود ندارد.
🔴نسخ خطی🔴
عنوان: فی فضایل امام المتقین. شامل آیاتی که درباره ولایت حضرت علی ( ع) آمده است و در زمان شاه تهماسب گردآوری شده است.
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران به شماره 5970
🔴به مناسبت شب قدر🔴
معرفی پایان نامه ای با موضوع شب قدر که در دانشگاه قم دفاع شده است:
✍️دانشجو: اسلامپناه، خداد
✅عنوان: بررسي سندي و دلالي روايات ليله القدر/ خداد اسلامپناه.- به راهنمايي محمدتقي دياري بيدگلي.- با مشاوره سيدرضا مودب.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، گروه علوم قرآن و حديث) ؛ ۱۳۹۱.
خ، ۱۳۴ ص
✅چکیده: ايمان واعتقاد به شب قدر ، يکي از مهمترين مسائل اعتقادي مسلمانان است . شيعيان و اهل سنت بر اساس آيات قرآن کريم ، روايات رسول اکرم (صلي الله عليه و آله و سلم ) و اهل بيت (عليهم السلام ) ، در ماه مبارک رمضان ، چند شب را به عنوان ليالي قدر به انجام اعمال عبادي خاصي مي پردازند . از آنجا که ميان شيعيان واهل سنت در مواردي اختلاف نظر وجود دارد ضروريست که به بررسي اين روايات بپردازيم. در اين پايان نامه روايات را از دو جهت بررسي مي کنيم يکي از جهت سند و ديگري از جهت دلالت . روش ما چنين است که پس از ذکر روايت و ترجمه آن ، سند روايت را تحليل مي کنيم . رواياتي که داراي سلسله سند مشترکي هستند ، سلسله سند را فقط در روايت اول آورده و در روايتهاي بعد به روايت اول ارجاع داده ايم . از ذکر راوياني که مورد وثوق و اعتماد بوده اند خودداري کرده و چنانچه دليل ضعف روايتي به راوي آن مربوط باشد راويان ضعيف را با دليل ضعف آنها آورده ايم . در بررسي دلالي به توضيح رواياتي که از لحاظ معنا و مفهوم از نوعي ابهام برخوردارند پرداخته و نظرات علماء وبزرگان را ذکر و در پايان از مجموع روايات نتيجه گيري کرده ايم.
فایل کامل این پایان نامه از طریق این لینک قابل دسترس است:
https://ganj.irandoc.ac.ir//#/articles/5b775b497b1c935041fc41282d0e4601
🔴معرفی پایان نامه با موضوع شب قدر🔴
✅عنوان: رابطه شب قدر و انسان کامل از منظر قرآن و عرفان اسلامی
کارشناسی ارشد
1395
✅پدیدآور: فرشته قنبری صفت مقدم استاد راهنما: علی فضلی استاد مشاور: رحمان بوالحسنی
✅دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشکده مذاهب
✅چکیده: شب قدر در فرهنگ قرآن کریم و روایات، از جایگاه عظیمی برخوردار است. اهمیت این شب تا حدی است که نه تنها آیات مختلفی از سور قرآن کریم در مورد خصوصیات این شب نازل شده؛ بلکه سورهای مستقل با تمام آیاتش در خصوص شب قدر در قرآن کریم آمده است. شبی که دوره آن از آغاز آفرینش بوده و تا روز قیامت استمرار دارد. خداوند در این شب دانشهایی را به حجتهای الهی و به طور خاص به اهل بیت(ع) عطا می-کند.دانش اهل بیت(ع) برگرفته از منابع متعدد است، آنان دانشهایی را از راههای نامتعارف همچون وحی، تحدیث، الهام، تفهیم، وراثت معنوی و علم أشائی از راه تعلیم الهی دریافت میکنند. افزون بر آن، 80 روایت دلالت بر فزونی دانش اهل بیت(ع) در هر روز و هر شب، هر هفته، هر ماه و هر سال در شب قدر دارد. آنچه میطلبید مورد بررسی قرار گیرد، دانشهایی است که در شب قدر بر اهل بیت(ع) نازل میشود. براساس روایاتی که کلینی در بابی مستقل در تفسیر سوره قدر آورده و روایات مرتبط با این مقوله دریافتیم این دانشها برای رسول خدا(ص) نزول یکباره قرآن بر قلب ایشان و علم جمعی بدان است. سپس هر سال در شب قدر تفصیل-کتاب که مقصود از آن تفسیر و تبیین قرآن متناسب با وقایع و حوادث آن سال است بر ایشان الهام شد. علاوه برآن، در شب قدر روح و فرشتگان، همه امور را به اذن پروردگار بر حجت خدا نازل میکنند. براساس 37 روایتی که در بصائر الدرجات آمده، روح نازل در شب قدر، با روح اهل بیت(ع) متحد میگردد و علوم و معرفت فراوان برقلوب آنان وارد میشود. از این گذشته، به دلالت پارهای از آیات و روایات، تداوم شب قدر با استمرار رسالت قرآن کریم پیوند دارد. بدینگونه که در شب قدر هر سال با وحیی که به معنای وحی تشریعی و شریعت جدید نیست. تأویل قرآن از جمله تأویل آیات متشابه، تطبیق قرآن بر حوادث و وقایع زمان بر حجت خدا و دیگر ذوات اهل بیت(ع) تفهیم میشود. افزون بر آن در چنین شبی، امکان پیدایش بداء و تغییر در امور است، همچنین ممکن است خداوند تقدیری جدید و رأیی ابتدایی داشته باشد، و علم بدان را با تحدیث و الهام بر آنان ابلاغ کند.
✅فایل کامل این پایان نامه از طریق این لینک قابل دسترس است:
https://ganj.irandoc.ac.ir//#/articles/dc3bc372b166d125ece1f5be9fb07d2e
Sab_gadr.pdf
572.2K
معرفی کتاب: مناسبتی
🔴نام کتاب : شب قدر 🔴
✅نویسنده: شهید آیت الله دکتر سید محمد حسینی بهشتی
✅خلاصه کتاب:
این کتاب از سه بخش مختلف اما مرتبط تشکیل شده است. گفتار نخست با عنوان شب قدر از مجموعه سخنرانی های دکتر بهشتی در مرکز اسلامی هامبورگ استخراج شده است که در سال 1344 یعنی اولین سال اقامت پنج سال و نیمه ایشان در آن دیار ایراد شده است. همانگونه که از شیوه بحث پیداست روی سخن با مخاطبانی است که با معلومات متفاوت کنار یکدیگر قرار گرفته در عین سلیسی و روانی بر استدلال ها و شواهد عینی استوار است. گفتار دوم با عنوان روز های آخر حضرت علی و گفتار سوم با عنوان سیمای پرهیزگاران