🔴تازه های نشر🔴
عنقا مغرب فی ختم الاولیا و شمس المغرب» اثر شیخ اکبر محی الدین ابنعربی و ترجمه و حواشی امیرحسین اللهیاری توسط نشر مولی منتشر شد.
نشر مولی کتاب «عنقا مغرب فی ختم الاولیا و شمس المغرب» اثر شیخ اکبر محی الدین ابنعربی و ترجمه و حواشی امیرحسین اللهیاری را با شمارگان ۵۲۰ نسخه، ۱۹۶ صفحه و بهای ۶۵ هزار تومان منتشر کرد. کتاب بر اساس نسخه احمد سید شریف بهنساوی، بازرس کل دعوت و تبلیغات دینی الازهر مصر، عضو هیات علمی و انجمن ادبا، ترجمه شده است.
این کتاب یکی از دشوارترین متون ابنعربی است که سالها رنگ ترجمه کامل را به خود ندیده بود. برای درک بهتر متن، مترجم در پیشگفتار دوم کتاب یک دوره حکمت اسلامی از منظر ابنعربی را به زبانی ساده برای مخاطبان شرح داده است. انتهای کتاب نیز متن اصلی نسخه بهنساوی درج شده است.
شیخ اکبر «عنقای مغرب» را در اثبات مهدویت نوشته است. برخی شاخههای اهل سنت به مساله مهدویت معتقد هستند، اما مهدویت در نظر آنها به معنای ادامه حضور جسمانی امام عصر نیست. یعنی خداوند پایان ولایت را تضمین کرده است، اما نه به معنای در قید حیات ماندن امام از چند قرن پیش.
ابنعربی اما به عنوان یک سنی مالکی مذهب اعتقاد دارد که مهدویت هم به معنای مورد قبول اهل سنت رخ میدهد و هم به معنای ادامه حضور جسمانی آخرین امام است. بنابراین او هم به اثبات عقاید شیعه در این مقوله میپردازد و هم ایده اهل سنت در این موضوع را طرح میکند. او در شرح مفهوم ولایت آن را به دو گونه ولایت عامه و ولایت خاصه تقسیم میکند. به باور او ولایت خاصه جزئیه در وجود حضرت مهدی (عج) منحصر است و ولایت عامه کلیه در حضرت مسیح (ع) تمام میشود.
اعتقاد و نظر شیخ اما همان نظر اهل تشیع است در باب غیبت و ظهور. وی هم در این کتاب و هم به وضوح در فتوحات، اشاره کرده که معتقد به حضور جسمانی امام است؛ ورای حضور روحانی او… شیخ در این کتاب برای ورود به مبحث اصلی، به توضیح و تبیین اصول اندیشه خویش که شامل وحدت وجود، تشبیه و تنزیه و گرد آمدن اسماً ذیل کلمه الله و خلقت حقیقت محمدیه و بحث انسان کامل میپردازد و بعد وارد مبحث ولایت میشود. به باور شیخ نخستین چیزی که خداوند میآفریند «حقیقت محمدیه» است. حقیقتی که از ازل تا ابد جریان دارد و به اقتضای تاریخ، شصت و سه سال با کالبد محمد بن عبدالله تقارن یافته و درجهای از نبوت و ولایت در او ختم شده است.
در بخشی از فصل «اثبات امامت علی الاطلاق سوای اختلافات» این کتاب میخوانیم: «رفیقا بدان که امامت، مقامی است که صاحب آن متبوع آید و کلامش مسموع و عهدش فرونهاده نگردد و تیغه شمشیرش کند نشود. اگر اراده کند، عمل کند کس را یارای مقابله با دستورش نیست و تیغ تیز و سخنان دندان شکن دارد. اعتراض را به او راه نیست و هرکه کند، مجازات گردد و خداوند در او مقامات کوچک و بزرگ استوار فرموده و پیروی هر مقام او، چه کوچک و چه بزرگ، چه والا چه دون، بر پیروانش فرض است و مخالفت با آن مفسده، زیرا طریقت و اشتراک در حدود حقیقت، برابرند.»
از دیگر ترجمههای منتشر شده اللهیاری میتوان به این موارد اشاره کرد: «عشق را زبانی دگر؛ ترجمه منظوم ترجمان الاشواق» اثر ابنعربی، «کتاب مواقف و مخاطبات» اثر محمد بن عبدالجبار نفری، «الکتاب» ادونیس (در سه جلد که مهمترین مجموعه شعر ۱۰۰ سال اخیر عرب است)، رمان «گاه ناچیزی مرگ» نوشته محمد حسن علوان و «شرح گل سوری» مجموعه مقالاتی مهم درباره ادونیس.
🔴تازه های نشر🔴
نشر ققنوس سومین چاپ کتاب «هنر به منزله تجربه» نوشته جان دیویی و ترجمه مسعود علیا را با شمارگان ۶۶۰ نسخه، ۵۱۶ صفحه و بهای ۷۵ هزار تومان منتشر کرد. چاپ نخست این کتاب سال ۱۳۹۱ با شمارگان هزار و ۶۵۰ نسخه و بهای ۲۲ هزار تومان و چاپ دوم (پیشین) آن سال ۱۳۹۳ با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و بهای ۳۲ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
«هنر به منزله تجربه» ۱۴ فصل دارد که عناوین آنها به ترتیب عبارتند از: «موجود زنده»، «موجود زنده و چیزهای اثیری»، «به دست آوردن تجربهای واحد»، «عمل بیان»، «عین بیانگر»، «ماده و فرم»، «تاریخ طبیعی فرم»، «سازمان یافتگی نیروها»، «ماده مشترک هنرها»، «ماده گوناگون هنرها»، «سهم بشری»، «به چالش خواندن فلسفه»، «نقد و ادراک» و «هنر و تمدن».
🔴تازه های نشر 🔴
چهارمین چاپ کتاب «سوگنامه امام؛ مجموعه شعر شاعران معاصر» توسط انتشارات سروش منتشر شد.
این کتاب روایتگر مرثیه شعری است که در سوگ کسی و تأسف بر مرگ عزیزی با برشمردن محاسن او میسرایند. در تاریخ ادب فارسی قالب متداول برای مرثیهسرایی قصیده و قطعه بوده است، ولی در روزگار معاصر شاعران به غزل بیشتر متمایل و متوجّه بودهاند. مرثیه اصلیترین و طبیعیترین سخن است که از چشمهسار احساس شاعر میتراود و زبان دل و سرودهای است که از ژرفای جان مصیبتزدگان میجوشد و تکلّف و تصنّع در آن راه ندارد. مجموعة حاضر مشتمل بر ۲۹۵ شعر از شاعران معاصر در رثای امام خمینی (ره) است که در گزینش آنها سعی شده است تا حدّی بهترین آثار عرضه شود:
زندهتر از تو کسی نیست، چرا گریه کنیم؟
مرگمان باد و مباد آنکه تو را گریه کنیم
هفت پشت عطش از نام زلالت لرزید
ماکه باشیم که در سوگ شما گریه کنیم...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅*شیراز، پایتخت کتاب ایران*🔅
#کتاب_صوتی
داستان امشب: *آب و انار و نبات*
خلاصه داستان:
بیبی جان همیشه میگفت: نبات هزار تا خاصیت داره و یک عیب!... *داستان را بشنوید*
🖊نویسنده: سید مهدی میرعظیمی
🎙با صدای: منوچهر والیزاده و زهره اسعدسامانی
سازمان « سمت» اولین « نمایشگاه ملی مجازی کتاب » خود را از تاریخ 1399/3/19 لغایت 1399/3/31 برگزار می کند:
میزان تخفیف 20% به بالا.
لینک ورود به نمایشگاه مجازی: http://samta.samt.ac.ir/
#سای_اکسپلور برای پژوهشگران
با ثبت پروفایل خود در سای اکسپلور شما هم به اکوسیستم پژوهشی آنلاین ایران بپیوندید:
با انتشار مقالات، کتابها، ثبت اختراعات و دیگر بروندادهای پژوهشی و تخصصی خود، رویت پذیری دادههای شما افزایش مییابد.
سای اکسپلور با دارا بودن پروفایل ۳۰۰ هزار پژوهشگر ایرانی، یک اکوسیستم پژوهشی جامع برای ارتباط و شبکه شدن است.
http://sciexplore.ir/
مزایای حضور در شبکه ی پژوهشگران سای اکسپلور:
1. افزایش رویت پذیری
2. افزایش استنادات
3. داشتن کد منحصر به فرد(IRCID)
4. شبکهسازی و ارتباط با پژوهشگران و متخصصان در اکوسیستم پژوهشی
سامانة پرسشنامهساز (پُرسا) آغاز به کار کرد.
به گزارش «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» سامانة پرسشنامهساز (پُرسا) در پاسخ به نیاز پژوهشگران کشور در آسانسازیِ فرایند پژوهش، در نشانی PORSA.IRANDOC.AC.IR، راهاندازی و در دسترس همة پژوهشگران کشور گذارده شده است. پُرسا، سامانهای برخط برای یاری پژوهشگران در گردآوری و تحلیل دادههای پژوهشی با فناوریهای نوین است. این سامانة هوشمند، در چارچوب استانداردهای روز و بر پایة نیازهای پژوهشگران ایرانی استوار است. پُرسا به پژوهشگران و سازمانها و کسبوکارها کمک میکند تا پرسشنامههای خود را به آسانی بسازند و آن را در میان پاسخگویان پخش کنند و دادههای دریافت شده را در گزارشهای گوناگون و حرفهای ببینند و اگر خواستند، این دادهها را برای تحلیل بیشتر به نرمافزارهای آماری ببرند.
گفتنی است سامانه پرسشنامهساز، توانمندیهای بسیاری را مانند ساخت پرسشنامه با پرسشهای جورواجور، پخش پرسشنامه و درخواست برای پاسخگویی به آن، ردگیری پرسشنامهها، دریافت پاسخها از پاسخگویان، و دادهپردازی را برای کاربران فراهم میکند. پُرسا توانمندیهایی مانند ساخت گزارشها و تحلیلهای آماری، برآورد پویای ضریب آلفای کرونباخ، نمایش نمودارهای گوناگون، و دریافت
🔴کتاب ۴۵ جلدی فهرستگان نسخههای خطی ایران (فنخا) توسط کتابخانه مرکزی خریداری شد🔴
این کتاب دربردارنده اطلاعات کتابشناختی حدود 320,000 عنوان نسخه خطی یا عکسی از یکصد هزار عنوان کتاب است که طی سالهای 1305 تا نیمه اول سال 1390 در بیش از پانصد عنوان فهرست نسخه خطی ضبط شده است . این اثر چهل و پنج جلدی را کتابخانه ملی ایران طی سالهای 1390 تا 1394 در قطع بزرگ منتشر کرده است. هر جلد آن حدود 1000 صفحه است. جلد اول تا سی و چهار،آثار به ترتیب الفبایی عنوان، و جلد سی و پنج تا چهل و پنج، نمایههای هشتگانه شامل مؤلفان، موضوعها، زبانها، کاتبان، اعلام، محل تألیف، محل کتابت و مکانها آمده است. در انتهای جلد چهل و پنج وضعیت تألیف و کتابت در ایران تا قبل از صنعت چاپ (ص 779- 1034) گزارش شده است . خلاصه فنخا را پیشتر کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ایران در سال 1389 با عنوان فهرستواره دستنوشتهای ایران (دنا) در دوازده جلد منتشر کرده بود .
در فنخا اطلاعات کتابها در دو بخش کتابشناسی و نسخهشناسی ارائه شده است. اطلاعات کتابشناسی شامل شکل مستند نام اثر همراه با صورتهای دیگر آن، فهرستهای نسخههای خطی که اثر در آنها آمده است؛ آوانگاری نام اثر؛ شکل مستند نام مؤلف همراه با تاریخ تولد و وفات؛ آوانگاری نام مؤلف؛ اطلاعات مربوط به آثار مرتبط با اثر؛ نام افراد دارای نقش در شکلگیری اثر؛ تاریخ و محل تألیف اثر؛ گزارمان، تعداد و عنوان فصول و ابواب، ویژگیهای نسخه؛ آغاز و انجام اثر؛ برخی منابع حاوی اطلاعات درباره اثر یا مؤلف آن؛ وضعیت شکلهای چاپ شده اثر؛ و آثار وابسته به آن است. اطلاعات نسخهشناسی شامل شهر و کتابخانه محل نگهداری نسخه همراه با شماره بازیابی؛ آغاز و انجام نسخه؛ مباحث؛ افتادگیهای نسخه؛ نوع خط؛ نام کاتب؛ تاریخ و محل کتابت؛ نام سفارشدهنده؛ شکل ظاهری و تصویرگری؛ یادداشتهای تملک، وقف، اهدا، حواشی و تصحیح؛ مهرها؛ نوع کاغذ؛ نوع، قطع و تزئینات جلد؛ تعداد اوراق یا صفحات؛ قطع صفحه و نسبت متن به قطع و مآخذ است .
🔰علاقمندان به پژوهش در حوزه نسخ خطی می توانند با مراجعه به بخش مرجع کتابخانه مرکزی از مجلدات این اثر شاخص استفاده نمایند🔰