eitaa logo
مساله پردازی آیات قرآن 📚
128 دنبال‌کننده
0 عکس
0 ویدیو
0 فایل
در این بستر نمونه سوالات از آیات قرآن به اشتراک گذاشته شده تا نقطه شروعی برای ترجمه بلاغی قرآن باشد، ان شاء الله. «مرکز تحقیقات نورالرضا علیه‌السلام» جهت ارسال پاسخ با @MTnoororreza در ارتباط باشید
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم
سوره مبارکه
1-طرح سوالات بر اساس روش غالب تفاسیر ادبی، به ترتیب کلمات آیات است. 2- منظور از سوال (معنا و خصوصیات معنایی واژه ... چیست؟) شامل تمام مباحث لغوی است؛ چه مباحث موجود در معاجم، کتب فروق‌اللغة و نکات مطرح‌شده بر اساس نظریه جانشینی و همنشینی، و چه مباحث صرفی، که ارتباط مستقیمی با معنا دارند. 3-سعی شده در هر صفحه اگر لغتی در همان صفحه تکراری است فقط یکبار در اولین مورد سوال آن طراحی شده و از طرح مجدد آن پرهیز کنیم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ (1) 1. باء بسم الله به چه معنایی است و متعلق به کجاست؟ 2. چرا متعلق بسم الله حذف شد ؟ 3. معنا و خصوصیات معنایی واژه اسم چیست؟ 4. معنا و خصوصیات معنایی واژه الله چیست؟ 5. اضافه اسم به الله چه نوع اضافه ای است؟ (حرف مقدر بین آن چیست) 6. غرض از اضافه (اسم) به (الله) درعبارت « بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ » چیست ؟(چرا الله به تنهایی نیامد) 7. الف و لام الرحمن و الرحیم چه نوع الف و لامی است؟ 8. معنا و خصوصیات معنایی واژه رحمن چیست؟ 9. معنا و خصوصیات معنایی واژه رحیم چیست؟ 10. چرا الرحمن مقدم به الرحیم شد؟ 11. چرا الرحیم عطف به الرحمان نشد ؟ 12. نقش الرحمن و الرحیم چیست؟
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمينَ (2) 13. الف و لام الحمد در عبارت «الحمد لله رب العالمین» چه نوع الف و لامی است ؟ 14. معنا و خصوصیات معنایی واژه حمد چیست؟ 15. لام در عبارت «الحمد لله رب العالمین» به چه معنایی است و متعلق به کجاست ؟ 16. نقش رب در عبارت «الحمد لله رب العالمین» چیست ؟ 17.غرض از وصف (رب العالمین) در عبارت «الحمد لله رب العالمین» چیست 18. معنا و خصوصیات معنایی واژه رب چیست؟ 19. غرض از اضافه (رب) به (العالمین) در عبارت «الحمد لله رب العالمین» چیست؟ 20. معنا و خصوصیات معنایی واژه عالمین چیست؟
الرَّحْمنِ الرَّحيمِ (3) 21. نقش الرحمن و الرحیم چیست ؟ 22. چرا الرحمن و الرحیم به ماقبل و به هم دیگر عطف نشد ؟
مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4) 23. چرا مالک عطف به ماقبل نشد ؟ 24. معنا و خصوصیات معنایی واژه مالک چیست؟ 25. غرض از اضافه (مالک) به (یوم الدین) در عبارت «مالک یوم الدین» چیست؟ 26. معنا و خصوصیات معنایی واژه یوم چیست؟ 27. الف و لام الدین در عبار ت«مالک یوم الدین»چه نوع الف و لامی است ؟ 28. معنا و خصوصیات معنایی واژه الدین چیست؟
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعينُ (5) 29. چرا عبارت «ایاک نعبد و ایاک نستعین» عطف به ماقبل نشد؟ 30. چرادر عبارت «ایاک نعبد و ایاک نستعین» کلام از حالت غائب به حالت مخاطب تغییر کرد ؟ 31. نقش ایاک چیست و چرا مقدم بر عاملش شد ؟ 32. چرا ایاک تکرار شد ؟ 33. چرا نعبد و نستعین و اهدنا به صورت متکلم مع الغیر امد نه به متکلم وحده؟ 34. معنا و خصوصیات معنایی واژه نعبد چیست؟ 35.معنا و خصوصیات معنایی واژه نستعین چیست؟
اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيمَ (6) 36. چرا عبارت «اهدنا الصراط المستقیم» عطف به ماقبل نشد؟ 37. معنا و خصوصیات معنایی واژه اهدنا چیست؟ 38. الف و لام الصراط در عبارت «اهدنا الصراط المستقیم» چه نوع الف و لامی است ؟ 39. معنا و خصوصیات معنایی واژه صراط چیست؟ 40. الف و لام المستقیم در عبارت «اهدنا الصراط المستقیم» چه نوع الف و لامی است ؟ 41. استعاره موجود در عبارت «اهدنا الصراط المستقیم» چه نوع استعاره ای است و غرض از آن چیست ؟ 42. معنا و خصوصیات معنایی واژه مستقیم چیست؟