#قرآن_کریم_درکلام_رهبری
🍃قرآن علاوهی بر جنبهی معرفتی و معرفتآموزی دستورات کاربردی دارد برای زندگی؛ یعنی محیط زندگی را آباد میکند، زندگی را از امنیّت و سلامت و آسایش برخوردار میکند. یَهدی بِهِ اللهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضوانَه سُبُلَ السَّلام. راههای سلامت را، راههای امنیّت را، راههای آسایشِ در زندگی را به انسانها نشان میدهد.
🍃انسانها در طول تاریخ دستبهگریبانِ ظلم و تبعیض و جنگ و ناامنی و لگدمال شدن ارزشها بودهاند، امروز هم هستند؛ راه علاج اینها قرآن است. اگر به قرآن عمل کنیم همهی این مشکلات برطرف میشود. یعنی جوامع بشری اگر به دستوراتِ کاربردی قرآن عمل بکنند، بدون تردید از همهی این مشکلات نجات پیدا خواهند کرد.
1399/2/6
💠💠💠
https://eitaa.com/quraanalkarim
💠 کعبه دل
🔸 خدای سبحان، خانه طیب و طاهر می طلبد؛ به كعبه با چشم طهارت نگاه كرد به ابراهیم و اسماعیل (سلام الله علیهما) فرمود: ﴿طَهِّرا بَیتِی لِلطّائِفینَ وَ الْعاكِفینَ﴾. درباره #كعبه_دل و حریم دل كه «عرش الرحمن» است هم به ما دستور می دهد كه دل را #تطهیر كنید تا فرشتگان رحمت نازل بشوند كه ﴿الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ الْمَلائِكَةُ﴾.
تنزل فرشته ها هم نظیر تنزل قرآن، از سنخ آویختن است نه انداختن؛ فرشته آویخته می شود یعنی درجاتی دارد كه مرحله نازله اش با بدن ما تماس دارد، مراحل وسطایش با دل ما تماس دارد و مراحل عالیه اش هم كه در عرش رحمان مستقرند.
🔸 انسان می تواند با این #معراج_نماز_و_روزه همواره با این طناب های آویخته شده _ نه انداخته شده _ در تماس باشد؛ هم مفسر خوبی باشد هم محدث و فقیه خوبی باشد هم روایات را خوب بفهمد هم آیات را خوب بفهمد و باور كند و عمل كند تا _ان شاء الله_ خود، فرشته ای باشد صاحبِ نور که ﴿وَ جَعَلْنا لَهُ نُوراً یمْشی بِهِ فِی النّاسِ﴾.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
1384/07/10
https://eitaa.com/quraanalkarim
علامه جوادی آملی:
عصاره حیات پربرکت این #شهید_جاوید در شهادت او ظهور کرده است. او شاگرد قرآن بود.
#حاج_قاسم_سلیمانی
https://eitaa.com/quraanalkarim
📇 خلاصه تفسیر قرآن #مقدمات_تفسیر
📆 شماره جلسه: ۱۰
تاریخ: ۱۳۶۳/۲/۱۶
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️
🔺1⃣ چون قرآن خودش انسان را به #تدبر دعوت کرده پس قرآن قابل فهم است. معصومین نیز گفتهاند روایات ما را با قرآن که اصل است بسنجید اگر مخالف بود روایت را کنار بگذارید چون زخرف است و غلط. اگر گفتند چرا روایت حجت است گوییم چون پیغمبر گفت «انی تارک فیکم الثقلین، کتاب الله و عترتی». چرا حرف پیامیر حجت است؟ چون خدا گفته به حرفهایش عمل کنید«اطیعوا الرسول». حرف که به خدا رسید سوال پایان میابد.
🔺2⃣چون پیامبر، کتاب الله و عترت را در کنار هم آورده پس هر کدام به تنهایی باید #قابل_فهم باشند اما ناسخ و منسوخها و عام و خاصها و مطلق و مقیدها را در این دو مجموعا میتوان یافت.
♻️باید توجه کرد که حدیثی شبیه پیامبر گفتن سخت نیست لذا بسیار روایات جعل کردند اما حدیثی شبیه قرآن آوردن، ممکن نیست پس جعل نشد.
🔺3⃣میرزای قمی در قوانین گوید مساله حجیتِ ظواهر قرآن، امری بدیهی است. بعد گوید اگر مراد اخباریین آنست که مجموعه آیات اعم از ناسخ و منسوخ و ... را جز معصومین کسی نمیداند و ما تنها بخشی از اینها را میدانیم درست است. اما اگر بحث در #تفسیر و استدلال به ظواهر قرآنست نه #تاویل (امری خارجی که در آن حقیقت خارجی فهم میشود، نه متن) دیگر اکتفا به تلاوت ظواهر قرآن و عدم فهم آن درست نیست. نمیشود گفت ما اصلا ظاهر قرآن را هم نمیفهمیم پس فقط باید از رو بخوانیم. این اصلا ظاهر هم نیست چون خبری نداریم که بگوید فهم قرآن صرفا برای معصوم است و هیچکس نمیفهمد. درحالیکه مخالف آن را زیاد در روایات میبینیم.
🔺4⃣خود معصومین گویند اگر مطالبی در قرآن بود که نفهمیدید آن را به ما ارجاع دهید، پس مشخصا ما قابلیت فهم قرآن خصوصا ظاهر آنرا داریم. چطور اخباریین برای فهم روایات، سعی در پیدا کردن نسخ و تخصیص و تقیید در روایات دیگر میکنند اما در آیات چنین کاری نمیکنند. هر چقدر بیشتر به ظواهر قرآن توجه کنیم جلوتر میرویم و راه بازتر میشود. اگر تخصیص و نسخی نبود به #قاعده یا اصل مراجعه میکنیم. پیامبر فرمود شما از قرآن حرف بیرون بکشید او را به زبان بیاورید!
🔺5⃣بیانات حضرت امیر در نهج البلاغه زیاد است. مثلا در خطبه ۱۸ گوید: خدا فرموده در قرآن اختلافی نیست. پس برخی آیات برخی دیگر را تصدیق میکنند. و همچنین علوم خاصی دارد که در دسترس کسی نیست.
♻️در خطبه ۹۱(خطبه اشباع) گوید: هر صفتی که خدا در قرآن برای خودش انتخاب کرد به آن استدلال کنید. از قرآن نور بگیرید. حال اگر قرار بود فقط بخوانیم چگونه میتوانستیم آنرا بفهمیم و #نور بگیریم.
♻️در پایان خطبه ۱۱۰ گوید: قرآن را یاد بگیرید چون بهترین حدیث است. پس در آن تفقه کنید. جهل از بیماری های صدر است و علم شفای او. حسد و ... بیماریست و قرآن چه بحثهای علمی چه معنوی و عملی را با تکرار و عمل درمان میکند.
🔺6⃣امام علی که در #مساله_حکمیت، ابوموسی را انتخاب کردند و او هم عمر و عاص را به این شرط بود که برابر قرآن عمل کنند. اگر قرآن قابل فهم نبود که دیگر جعل حکمیت از سوی حضرت چه معنایی داشت؟! بعد حضرت گوید اینها قرآن را فهمیدند و برعکسش عملکردند. گوید اماته(میراندن) قرآن این است که انسان از آن دور شود. آیا خواندن صرف و عدم توجه علمی به آن باعث مرگ قرآن است یا احیای آن؟!
🔺7⃣در خطبه ۱۳۳ میفرماید: کتاب خدا حرف میزند و در آن گرفتگی نیست و مرتبا هم حرف میزند. جایی هم که ایشان گوید من زبان قرآنم شاهد وجود دارد که منظورش اسرار گذشته و آینده است.
♻️در خطبه ۱۳۸ هم که اهل بیت را می ستاید بعد گوید: حضرت ولیعصر که ظهور کرد « #هدایت را اصل و هوی را فرع میکند». آنها که هدایت را بر اساس هوی و به میل خود تفسیر کردند حضرت امیال را به هدایت برمیگرداند. ایشان همه علوم را به قرآن عرضه میکند نه برعکس!
🔺8⃣حَبل یک طناب بافته است که به سقف بلندی آویزان است که بتوان آن را گرفت و بالا رفت نه اینکه طنابی در گوشه اتاق باشد. حضرت در خطبه ۱۵۶ گوید: این قرآن آدم را حفظ میکند. اگر در قرون متمادی تفاسیر گوناگون بیاید، قرآن کهنه نمیشود.
🔺9⃣انسان دو حیثیت دارد. #حیثیت_تغییرپذیر که مربوط به شئون زندگی است که چطور غذا درست کند و خانه درست کند و ...
یک #حیثیت_ثابت هم دارد که مربوط به «فطرت» است. انسان حتما با علم و معاشرت و خوراک و مسکن و ... کار دارد اگرچه نحوه مسکن و تجارت و ... فرق کند. قرآن برای این حیثیت انسان آمده است که به نسبت زمان و مکان تغییر نمیکند.
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷تفسیر قرآن کریم
🌷از ابتدا تا انتهای قرآن با هم
#آیه2_سوره_حمد
🔹رحمت و مهربانی انسان گاهی از سر #کمال است و گاهی #ضعف:
🔹رحمت در انسان همراه با تاثر قلبی است که این انفعال ناشی از نقص است. گاهی انسان کمک به مستمند را بخاطر برطرف شدن تاثر قلبی انجام می دهد نه بخاطر احترام به او یا انجام #وظیفه_دینی. این نقص است نه کمال. او باید طوری زندگی کند که مستمند به این حالت در نیاید و حالا که درآمد باید بخاطر احترام انجام دهد. یعنی انسان میگوید:«دلم برایش سوخت» در اینجا وی برای برطرف شدن آن نقصان نفسانی و عاطفی خودش، تصمیم میگیرد. اما رحمت خدا بدون انفعال و تاثر قلبی است. انسان کامل هم لوجه الله عمل می کند (إنّما نُطعِمُکم لِوجهِ اللهِ)
🔺کمال در #عقل است نه در عاطفه. عقل گاهی فرمان برخورد سخت می دهد و گاهی فرمان رحمت. مثلا در مورد اجرای حدود، رافت، ناشی از عقل نیست بلکه ناشی از #نقصان_نفسانی و عاطفه است. در ذات رحمت، عاطفه نیست بلکه همانطور که رحمت خداوندی از روی عقل است و انسان کامل هم از روی عقل رحمت میورزد.
#حمد چیست؟
🔺تفاوت کوچکی بین حمد و ثنا هست. (حمد، شکر و ثنایی بر جمیل است در برابر منعِمِ حکیم، خواه نسبت به حمد کننده باشد یا دیگران!)🌿
یعنی حمد، بر کار زیباست،چه این کار، نعمت برای خودِ من باشد یا دیگران، در حال و گذشته باشد یا آینده، همگی حمد و شکر به دنبال دارد. حمد در برابر کار جمیل است نه در برابر هر کاری.
🔺(الله خالق کل شیء - الذی احسن کل شیء خلقه)
پس هر چیزی مخلوق خداست و همه مخلوقات هم احسن و جمیل(زیبا) خلق شده اند. تمام کارهای خدا جمیل است و جمیلی نیست که خلق خدا نباشد. پس حمد تنها برای خداست در همه چیز و همه وقت.
🔸در کارها، علل وسطی را نباید اثرگذار دانست بلکه #علت_تام و تمام ، خداست (و ما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی) [زمانی که تو تیر انداختی، تو نبودی که تیر انداختی بلکه خدا انداخت]
(فلم تقتلوهم و لکن الله قتلهم) این فیض خداست که جنگ را اداره کرده است. (و ما بکم من نعمت فمن الله) تمام نعمت ها از خداست و همین باعث حمد اوست.
👈امام به رزمندگان میگفت: «خرمشهر را خدا آزاد کرد.» و نیز میگفت:« بازوی شما را که دست خدا بالای اوست میبوسم!» یعنی تمام نعمت ها و علل را از خدا می دانست.
#استاد_علامه_جوادی_آملی
🔹پیام های آیه دوم سوره حمد🔹
✅همه حمد و ستایش ها برای #خداست
✅خداوند پروردگار همه مخلوقات است
✅رابطه خداوند با مخلوقات رابطه دائمی و همیشگی است.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
https://eitaa.com/quraanalkarim
📜یک نکته، یک آیه
🥀سخت ترین حسرت
ﺃَﺗَﺄْﻣُﺮُﻭﻥَ ﺍﻟﻨَّﺎﺱَ ﺑِﺎﻟْﺒِﺮِّ ﻭَﺗَﻨْﺴَﻮْﻥَ ﺃَﻧﻔُﺴَﻜُﻢْ ﻭَﺃَﻧﺘُﻢْ ﺗَﺘْﻠُﻮﻥَ ﺍﻟْﻜِﺘَﺎﺏَ ﺃَﻓَﻠﺎَ ﺗَﻌْﻘِﻠُﻮﻥَ"
بقره/45
ﺁﻳﺎ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﻧﻴﻜﻲ ﺩﻋﻮﺕ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻣﻲ ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ؟ ﺑﺎ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻛﺘﺎﺏ (ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ) ﺭﺍ ﻣﻲ ﺧﻮﺍﻧﻴﺪ، ﺁﻳﺎ ﻫﻴﭻ ﻓﻜﺮ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻴﺪ؟
ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﻳﻬﻮﺩ، ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺑﻌﺜﺖ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺍﺳﻠﺎم ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭﺁﻟﻪ، ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ(ص) ﺩﻋﻮﺕ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺑﺸﺎﺭﺕ ﻇﻬﻮﺭ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺩﺍﺩﻧﺪ، ﺍﻣّﺎ ﻫﻨﮕﺎم ﻇﻬﻮﺭ، ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻧﻴﺎﻭﺭﺩﻧﺪ.
ﺩﺭ ﺭﻭﺍﻳﺎﺕ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ: ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﻱ ﻛﻪ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻬﺸﺖ ﺩﻋﻮﺕ ﻛﻨﺪ، ﻭﻟﻲ ﺧﻮﺩﺵ ﺍﻫﻞ ﺟﻬﻨّﻢ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻳﻦ ﻭﺳﺨﺖ ﺗﺮﻳﻦ ﺣﺴﺮﺕ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺍﺷﺖ.
🔹ﺣﻖّ ﺗﻠﺎﻭﺕ، ﻋﻤﻞ ﺍﺳﺖ. ﺍﻣﺎم ﺻﺎﺩﻕ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎم ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﻛﻮﻧﻮﺍ ﺩﻋﺎﺓ ﺍﻟﻨّﺎﺱ ﺑﺎﻋﻤﺎﻟﻜﻢ ﻭ ﻟﺎﺗﻜﻮﻧﻮﺍ ﺩﻋﺎﺓً ﺑﺎﻟﺴﻨﺘﻜﻢ"ﺑﺎ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺩﻋﻮﺕ ﻛﻨﻴﺪ، ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎ ﮔﻔﺘﺎﺭ.
🔹ﺍﺯ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻠﻲ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎم ﻧﻘﻞ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺳﻮﮔﻨﺪ ﻛﻪ ﻣﻦ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻛﺎﺭﻱ ﺩﻋﻮﺕ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻢ، ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﺧﻮﺩم ﭘﻴﺸﮕﺎم ﺑﺎﺷﻢ ﻭ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻱ ﻧﻬﻲ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻢ ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﺧﻮﺩم ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺗﺮﻙ ﻛﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﻢ.
🔹ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﻫﺮ ﻛﺲ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺍﻣﺎم ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ، ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﺗﻌﻠﻴﻢ ﺧﻮﺩ ﺑﭙﺮﺩﺍﺯﺩ.
🔹ﺍﻣﺎم ﻛﺎﻇﻢ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎم ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺍﻧﺪ: «ﻃﻮﺑﻲ ﻟﻠﻌﻠﻤﺎء ﺑﺎﻟﻔﻌﻞ ﻭ ﻭﻳﻞ ﻟﻠﻌﻠﻤﺎء ﺑﺎﻟﻘﻮﻝ» ﺩﺭﻭﺩ ﺑﺮ ﻋﺎﻟﻤﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺧﻮﺩ ﻋﻤﻞ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﻭﺍﻱ ﺑﺮ ﻋﺎﻟﻤﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻓﻘﻂ ﺣﺮﻑ ﻣﻲ ﺯﻧﻨﺪ.
ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻲ ﻋﻤﻞ ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻪ ﺍﻟﺎﻏﻲ ﺗﺸﺒﻴﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎﺭ ﻛﺘﺎﺏ ﺣﻤﻞ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ، ﻭﻟﻲ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻬﺮﻩ ﺍﻱ ﻧﻤﻲ ﺑﺮﺩ.
پیامبر اکرم فرمودند:
ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻲ ﻋﻤﻞ، ﻣﺜﻞ ﭼﺮﺍﻏﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﻮﺩﺵ ﻣﻲ ﺳﻮﺯﺩ، ﻭﻟﻲ ﻧﻮﺭﺵ ﺑﻪ ﻣﺮﺩم ﻣﻲ ﺭﺳﺪ.
ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻲ ﻋﻤﻞ، ﭼﻮﻥ ﺗﻴﺮﺍﻧﺪﺍﺯ ﺑﺪﻭﻥ ﻛﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
🔶 ﻋﻠﻲ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎم فرمود: ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻲ ﻋﻤﻞ، ﭼﻮﻥ ﺩﺭﺧﺖ ﺑﻲ ﺛﻤﺮ ﻭﮔﻨﺠﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻧﺸﻮﺩ.
🔶 ﻣﻮﻋﻈﻪ ﻱ ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻲ ﻋﻤﻞ، ﭼﻮﻥ ﺑﺎﺭﺍﻥ ﺑﺮ ﺭﻭﻱ ﺳﻨﮓ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺩﻟﻬﺎ ﻧﻔﻮﺫ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ.
🔻ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻲ ﻋﻤﻞ، همچون
👈ﮔﺮﺳﻨﻪ ﺍﻱ ﺍﺳﺖ ﺭﻭﻱ ﮔﻨﺞ ﺧﻮﺍﺑﻴﺪﻩ.
👈ﺗﺸﻨﻪ ﺍﻱ ﺍﺳﺖ ﺑﺮ ﻛﻨﺎﺭ ﺁﺏ ﻭ ﺩﺭﻳﺎ.
👈ﻃﺒﻴﺒﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﺩﺭﺩ ﻣﻲ ﻧﺎﻟﺪ.
👈ﺑﻴﻤﺎﺭﻱ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺍﺋﻤﺎً ﻧﺴﺨﻪ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺧﻮﺍﻧﺪ، ﻭﻟﻲ ﻋﻤﻞ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ.
👈ﻣﻨﺎﻓﻘﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺳﺨﻦ ﻭ ﻋﻤﻠﺶ ﻳﻜﻲ ﻧﻴﺴﺖ.
🔻ﭘﻴﻜﺮﻱ ﺍﺳﺖ ﺑﻲ ﺭﻭﺡ.
🔻ﭘﻴﺎم ﻫﺎی این آیه:
◀ﺁﻣﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﻣﻌﺮﻭﻑ، ﺑﺎﻳﺪ ﺧﻮﺩ ﻋﺎﻣﻞ ﺑﻪ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺑﺎﺷﻨﺪ. «ﺗﺄﻣﺮﻭﻥ ﺍﻟﻨﺎﺱ ﺑﺎﻟﺒﺮّ ﻭ ﺗﻨﺴﻮﻥ ﺍﻧﻔﺴﻜﻢ»
◀ ﺍﮔﺮ ﻣﻘﺪّﻣﺎﺕ ﻓﺮﺍﻣﻮﺷﻲ ﺭﺍ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﻓﺮﺍﻫﻢ ﻛﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﻴﻢ، ﻣﻌﺬﻭﺭ ﻧﻴﺴﺘﻴﻢ. ﻋﺬﺭ ﻓﺮﺍﻣﻮﺷﻜﺎﺭﻱ ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻲ ﺗﻘﺼﻴﺮ ﺑﺎﺷﺪ. «ﺗﻨﺴﻮﻥ، ﺗﺘﻠﻮﻥ»
◀ ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻛﺘﺎﺏ ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ﻛﺎﻓﻲ ﻧﻴﺴﺖ، ﺗﻌﻘّﻞ ﻟﺎﺯم ﺍﺳﺖ. «ﺗَﺘﻠﻮﻥَ ﺍﻟﻜﺘﺎﺏَ أَﻓَﻠﺎ ﺗَﻌﻘﻠﻮﻥَ»
◀ ﺧﻮﺩ ﻓﺮﺍﻣﻮﺷﻲ، ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻱ ﺑﻲ ﺧﺮﺩﻱ است."افلا تعقلون"
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌹دوستان جدید الورود به کانال در محضر قرآن کریم خوش آمدید.
♦️انشاءالله بنا داریم با کمک تفاسیر اساتید بزرگی چون علامه جوادی آملی و علامه طباطبایی، آیت الله مکارم شیرازی و استاد قرائتی قرآن را از ابتدای آن بررسی کنیم.
♦️مقدمات و نکات تفسیری و تجوید و درست خوانی و تدبر در آیات نیز انشاءالله از برنامه های کانال می باشد.
و من الله التوفیق
https://eitaa.com/quraanalkarim
دوستانتون رو به کانال خودتون دعوت کنید
📃 یک نکته، یه آیه
💠 آبشار توبه
🔹 در سوره مباركه فرمود: ﴿لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُم مَا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ﴾؛[1] اگر كسی ـ معاذ الله ـ بیراهه رفت گناهی را كسب كرد، به یك اخلاق بد عادت كرد؛ به دروغ, به خیانت, به حرام, به اعتیاد ـ معاذ الله ـ عادت كرد، این را كسب كرد؛ قبلاً كه نداشت این صفت را بعد كسب كرد، این خُلق را كسب كرد، وقتی كه به دنیا آمد كه این خُلق را نداشت، این صفت را كه نداشت؛ الآن كه این صفت را كسب كرد خود این كاسب در اختیار این مكسوب است، به هر سَمتی كه این صفت بخواهد ببرد او می رود، چون عادت كرد.
اگر ـ خدای ناكرده ـ به حرام عادت كرده به گناه عادت كرده، چشم او, گوش او, زبان او در اختیار مكسوب است.
🔹 در سوره «نساء» می فرماید: ﴿لِلرِّجَالِ نَصِیبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا وَلِلنِّسَاءِ نَصِیبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ﴾[2] كاسب اختیار دارد و مال در اختیار كاسب است؛ ولی اگر ـ خدای ناكرده ـ صفت بدی را كسب كرد، این كاسب در اختیار مكسوب است كه فرمود: ﴿لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُم مَا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ﴾.
🔹 مرحوم ابن بابویه قمی در كتاب شریف توحید از وجود مبارك حضرت امیر (سلام الله علیه) نقل می كند که كسی به حضرت عرض كرد چرا من نمی توانم نماز_شب بخوانم؟ گاهی شب های بهار كوتاه است؛ اما شب های زمستان كه خیلی طولانی است، آدم از خواب خسته می شود! عرض كرد چرا؟ فرمود: «قَیدَتْكَ ذُنُوبُك»[3] این گناهِ روز، دست و پایت را بست، «قَیدَتْكَ ذُنُوبُك».
🔹 بنابراین ما دو نحو كسب داریم: كسبی كه كاسب، مسلّط است و كسبی كه آن مكسوب، مسلّط بر این كاسب است و اگر كسی ـ خدای ناكرده ـ یك كسب حرامی داشت؛ یعنی به وصف بدی عادت كرد راه برای توبه باز است.
🔹 آبِ توبه، نه اینکه یعنی نزد یك روحانی بروید یك استكان آب دم بزند و شما بخورید، نه،
توبه خودش, آب است! و پاک کننده
🔹«أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیه» این آبشار است، آبِ توبه یعنی همین! «تُبت الیك» این آبشار است،
خود «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیه» این آبشار است و انسان را پاك می كند،
🔺خدایا آمدم! لازم نیست حرف بزنی, لازم نیست بگوید استغفر_الله، با یك اراده جدّی تخلّل ناپذیر بگوید خدایا آمدم؛
این می شود پاک، می شود آبشار...
و همیشه راه برای توبه باز است.
[1] . سوره نور، آیه11.
[2] . سوره نساء، آیه32.
[3] . التوحید (للصدوق)، ص97.
آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی حفظه الله
📚 درس اخلاق
#قرآن
تاریخ: 1396/04/22
https://eitaa.com/quraanalkarim
🥀وَمَا یُغۡنِی عَنۡهُ مَالُهُۥۤ إِذَا تَرَدَّىٰۤ
و هنگامیکه سرازیر (جهنم) شود، مالش به حال او سودی نخواهد داشت.
[سوره الليل، آیه11]
🌹🌿🌹🌿🌹🌿
@quraanalkarim
https://eitaa.com/quraanalkarim
💠 غُبار بِزُدا
🔷 سیره برخی بزرگان از اهل معرفت و لطافت بر این بوده که قرائت روزانه قرآن خود را هر روز با مصحفی غیر از مصحف روز قبل می داشتند. با این استدلال که اگر مصحف شریفی در خانه ای رها شود و غبار بر آن نشیند ، روز قیامت از مهجوریت خود گلایه می کند.
اگر در خانه یا محل کار ، مصحف های متعدد داریم ، هر روز با مصحفی قرائت کنیم تا آن نازنین ، رنجور و دلشکسته نشود.
خدا را چه دیدیم؟ شاید به برکت غبارزدایی از آن ، غبار دل نیز زدوده شود!
#سیره_بزرگان
https://eitaa.com/quraanalkarim