✅ موضوع: دو نکته درباره حقیقت عبادت
🔹🔹🔹🔹
۱- اصلاً چرا عبادت کنیم؟
🍃قرآن کریم دلیلش را در آیات متعددی بیان کرده است. از جمله این آیه که میفرماید: «یا أَیُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّکُمُ» (بقره/۲۱) مردم خدا را بپرستید، «الَّذی خَلَقَکُمْ» چون شما را آفریده است. مثل اینکه به دانشآموزی میگوییم: این آقا را احترام کن، چون معلم توست. این آقا را احترام کن چون پدرت است.
میگوید: خدا را بپرستید چون شما را آفریده است. بالاخره از عدم به وجود آورده است. نعمت داده است. ندای فطرت به شما این را میگوید. نیاز شما این را میگوید. «أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّه» (فاطر/۱۵) در واقع عبادت یک اهرم است. اهرمی است که در همین دنیا انسان از آن برای رشد و تعالی کمک میگیرد. اینطور نیست که شما فکر کنید عبادت یک صندوقچهای در قیامت است، اینها را ما در آن صندوقچه جمع میکنیم، روز محشر به درد ما میخورد. نه!
قرآن کریم میفرماید: «وَ اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاه» (بقره/۴۵) در همین دنیا از نماز کمک بگیرید. از روزه کمک بگیرید. این نکتهی اول است.
نکتهی دوم که خدمت عزیزان عرض کنم این است که یکوقت یک کسی خدمت امام صادق(علیه السلام) آمد.
گفت: حقیقت عبودیت چیست؟ جوهرهاش و مواد اصلیاش، چه کسی عبد واقعی خداست؟
امام صادق فرمود: اگر کسی سه چیز را معتقد باشد، او بندهی واقعی است. این سه مورد که عرض میکنم تمام عبودیتها در این سه مورد گنجانده شده است وجوهرهی همهی عبودت و بندگی همین است. به عبارت علمیتر این همان دیدگاه نظری میشود. پشتوانهی بحث است. نماز و روزه و اینها نمودهای عبادت است. این باوری که من الآن عرض میکنم، این باور در واقع اصل عبودیت و اصل بندگی است. خوب این سه مورد چیست؟
1⃣اولین مورد را فرمودند: «أَنْ لَا یَرَى الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ فِیمَا خَوَّلَهُ اللَّهُ مِلْکا» (بحارالانوار/ج۱/ص۲۲۴) اولین مورد این است که انسان خودش را مالک چیزی نداند. این خودش عبودیت است. لذا در قرآن هم هیچجا نداریم که از مال خودتان انفاق کنید. داریم از مال خدا انفاق کنید. «وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ یُنْفِقُونَ» (بقره/۳) این اولین نمود است که انسان «مالِکِ یَوْمِ الدِّینِ» بگوید. اگر این اعتقاد پیدا شد، آدم راحت انفاق میکند. اگر مال از دستش رفت، غصه نمیخورد. اگر مال به او روی آورد، بالا وپایین نمیپرد. صندوقدارهای بانک را دیدهاید، همینطور هستند. خودشان را مالک نمیدانند.
2⃣دوم اینکه امام صادق فرمودند: «اللَّهُ بِهِ وَ لَا یُدَبِّرُ الْعَبْدُ لِنَفْسِهِ تَدْبِیرا» انسان خودش را مدبّر و برنامهریز نهایی نبیند. انسان برنامهریزی کند. خوب هم هست. اما نگوید: من این کار را میکنم. بگوید: انشاءالله اگر خدا بخواهد.
🌹حضرت سلیمان خیلی وضع مالی خوبی داشت. چند همسر داشت، خانه و امکانات داشت. پادشاه بود. پیغمبر بود. باد در اختیارش بود. جن در اختیارش بود. مشکل نداشت، آزاد بود و گرفتاری نداشت. همهی دنیا به او روی آورده بود. آنوقت ایشان با این رویکرد یکوقتی به او گفتند: تو که بچه نداری! فرزند نداری. فرمود: کاری ندارد. بندهی خدا گفت: دزد حاضر و بز حاضر! کاری ندارد. من امکانات و ثروت دارم، همسر هم که دارم. چندین فرزند شجاع و جنگجو تحویل خواهم داد تا دیگر کسی این حرف را پشت سر من نزند. سلیمان تا آخر عمر بچهدار نشد! خدا یک بچه به او داد، آن هم جسد بود. فلج بود. روی تخت افتاده بود. داریم این را میگوییم. نمیخواهم بگویم: اعوذ بالله سلیمان مرتکب گناه شد. نه گاهی انبیای ما ترک اولی میکنند ولی گناه نمیکنند. عرض من اینجاست که تا گفت: چنین خواهم کرد، نشد! لذا دومین نشانهی عبودیت این است که انسان بگوید: آنچه خدا بخواهد.
📎یک آقایی چند روز قبل پیش من آمد، گفت: حاج آقا، بچهی اول من دختر بوده است. خانم من دومی را هم باردار است. ما مرتب دعا میکنیم که خدایا پسر شود. این خلاف رضای الهی نباشد. گفتم: نه! بگویید: خدایا پسر دوست داریم، ولی آنچه تو میپسندی. این مهم است. خواست خدا مقدم باشد. دومین عبودیت این است که خواست خدا را مقدم بدانیم.
🎙گزیده سخنرانی استاد رفیعی
🆔@quran_ala_hayyanland
✅خالص باش!
✍هرچیزی خالص آن خوب است، گلاب و عسل اگر خالص باشند ارزش دارند. حتی خود آب هم خالصش خوب است. آبی که بوی خربزه و طالبی و گوشت می دهد گوارا نیست. آبی گوارا است که طعم و رایحه ی آب داشته باشد. عبادت هم همین طور است، عبادتی ارزشمند است و در دستگاه الهی ارزش و بهایی دارد که خالص باشد یعنی فقط برای خدا باشد این است که قرآن کریم می فرماید:
لاَّتَعبُدُوا إلاَّ اللهَ؛
🆔@quran_ala_hayyanland
🌹🌷حضرت صادق علیه السلام:
⬅️مَن أرادَ اللّهُ بِهِ الخَيرَ قَذَفَ فی قَلبِهِ حُبَّ الحُسَينِ عليهالسلام و حُبَّ زيارَتِهِ
💎کسیکه خداوند متعال خیرخواه او باشد،
محبّت و دوستی حسين(ع)،
و شوق زيارتش را در دل🖤 او میاندازد.
📙بحارالأنوار /جلد ۹۸، صفحه ۷۶
🆔@quran_ala_hayyanland
✴️خداوند سر و جان را نيز همچون امانتی به انسان بخشيده است تا هر دو را فدای امام حسين(علیه السلام) كند.
📝"شهید سید مرتضی آوینی"
📔 کتاب گنجینهٔ آسمانی🥀🌱
🆔@quran_ala_hayyanland◼️
🖤هر روز با نکاتی از کتاب جاذبه حسینی🖤
ادامه قسمت سوم🦋🍃
🔹آن وقت زینب کبری (سلام الله علیها) در آن لحظه گفت: حسین عزیز من! امروز مادرم فاطمه و پدرم علی و برادرم حسن را از دست دادم. یعنی الان همه چیز برای من دارد تمام میشود که میفهمم تو را از دست خواهم داد. ببینید این چه محبّتی است. با یک چنین محبّتی و این اندازه سختیِ جدایی از برادر در آن لحظه ی وداع، زینب کبری (سلام الله علیها) با آن شرایط تهدیدآمیز میبیند برادرش آمده از او خداحافظی میکند برای اینکه به میدان برود و دیگر برنگردد.
🔸می بینید چقدر لحظه ی حسّاسی است. در چنین لحظه ای، معلوم است زینب کبری (علیه السّلام) چه حالی و چه خصوصیّاتی خواهد داشت. اگر دقّت کنیم، اگر تأمّل کنیم، این لحظات حسّاس برای ما درسهای بسیار بزرگی خواهد بود...
🔹حسین بن علی (علیه السّلام)، آن روز آن مجاهدت و شهادت بزرگ را برای برپا کردن همین نظام اسلامی انجام داد و ما امروز به برکت خون شهیدان تاریخ،از صدر اسلام تا امروز و شهدای زمان خودمان، توانستیم این نظام قرآنی را سر پا کنیم. باید تلاش کنیم، باید جان هایمان را سرمایه ی این حرکت عظیم قرار بدهیم. امروز بحمدالله به برکت همین مجاهدت ها، نظام اسلامی میتواند افتخار کند و ادّعا کند که دنباله رو حسین بن علی (علیه السّلام) است.
🔸ما همیشه روضه میخواندیم، گریه میکردیم، سینه میزدیم، نوحه میخواندیم و یاد امام حسین (علیه السّلام) را گرامی میداشتیم؛ امّا ملّت ما و امّت ما هیچ وقت مثل امروز نمیتوانسته ادّعا کند شیعه ی امام حسین (علیه السّلام) است. امروز روح عاشورا در سراپای ملّت ما وجود دارد.
🆔@quran_ala_hayyanland
Panahian-34.mp3
3.51M
🎙حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
🥀ماجرای رباب و امام حسین (ع)
💚صل الله علیک یا ابا عبدالله💚
🥀🖤🥀🖤🥀🖤🥀🖤🥀🖤🥀🖤🥀
🆔@quran_ala_hayyanland
🔰گلهمندی قرآن از دلخوشیهای نفسانی ...
🕋 «فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُمْ بَيْنَهُمْ زُبُراً کُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ؛
✨امّا آنها کارهای خود را در میان خویش به پراکندگی کشاندند، و هر گروهی به راهی رفتند؛ ـ و عجب این که ـ هر گروه به آنچه نزد خود دارند خوشحالاند!»
📖 (مؤمنون: 53)
⚡️ این آیه بهشدت گله میکند و افراد را ـ در بُعد فردی یا اجتماعی ـ به آنچه که در اختیار دارند، دلخوش میخواند؛ گاه دلخوش به حسب و نسب، گاه شهرت، گاه دارایی، گاه زبان و ملیت!
🎙استاد مؤیدی
🆔@quran_ala_hayyanland
🎀پیام قرآنی🎀
🎙شیخ رجبعلی خیاط:
💠 بطری وقتی پر است و میخواهی خالیاش کنی، خمش میکنی. هر چه خم شود خالیتر میشود. اگر کاملاً رو به زمین گرفته شود سریعتر خالی میشود.
💠 دل آدم هم همین طور است، گاهی وقتها پر میشود از غم، از غصه، از حرفها و طعنههای دیگران.
💠 قرآن میگوید: "هر گاه دلت پر شد از غم و غصهها، خم شو و به خاک بیفت." این نسخهای است که خداوند برای پیامبرش پیچیده است: "ما قطعاً میدانیم و اطلاع داریم، دلت میگیرد، به خاطر حرفهایی که میزنند. سر به سجده بگذار و خدا را تسبیح کن"
🌟فَسَبِّـحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَكُنْ مِنَ السَّاجِدِينَ ﴿٩٨﴾
🍃پس [برای دفع دلتنگی] پروردگارت را همراه با سپاس و ستایش تسبیح گوی و از سجده کنان باش. (۹۸)
📖سوره حجر، آیه ۹۸
🆔@quran_ala_hayyanland