eitaa logo
قرآن و علم
25 دنبال‌کننده
6 عکس
6 ویدیو
9 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
• پیش‌بینی قرآن در مورد اختراع وسایل نقلیه در زمان‌های قدیم وسایل نقلیه به‌صورت امروزی وجود نداشت و مردم معمولا با پای پیاده و یا با اسب و شتر و گاری به مسافرت می‌رفتند و این باعث می‌شد که مسافت‌هایی که ما امروز با هواپیما در دو ساعت طی می‌کنیم، شاید برای مردمان دوران قدیم نزدیک به یک سال طول بکشد. در آن دوران می‌توان گفت که کشتی و قایق سریع‌ترین وسایل نقلیه بودند. در سال 1712 ماشین بخار توسط شخصی بنام تامس نیوکامن ساخته شد که انقلابی در زمینه حمل و نقل ایجاد کرد. اولین اتومبیل واقعی با نیروی بخار که برای جابجائی انسان و بار بکار گرفته شد، در سال ۱۷۶۷ توسط نیکلاس جوزف کان فرانسوی طراحی و ساخته شد. خودرو کان می‌توانست ۴ تن بار به همراه ۲ خدمه را با سرعت ۷/۸ کیلومتر بر ساعت به حرکت در آورد. اختراع خودرو به کارل بنزنسبت داده می‌شود. او در سال ۱۸۸۵ موفق به ساخت اولین خودرو با موتور احتراقی گردید. در سال ۱۸۸۸ برتا بنر همسر کارل بنز اولین سفر خودروئی را با خودرو سه چرخ ساخت بنز انجام داد. در این سفر او فاصله ۱۰۶ کیلومتری مانهایم تا فورتزهایم را برای بر گرداندن فرزندانش ریچارد و یوگن بصورت رفت و برتا بنز در حال راندن اولین خودرو ۱۸۸۶برگشت. در ۱۷ دسامبر ۱۹۰۳ برادران رایت اولین پرواز خود را انجام دادند. از سال 1700 به بعد روز به روز وسایل حمل و نقل پیشرفته‌تر شد و گسترش یافت تا جایی که ممکن است بزودی بشر به تکنولوژی سفرهای بین سیاره‌ای دست یابد. اما در آن زمان حتی ممکن نبود به مغز اعراب این فکر برسد که شاید روزی بشر به ابزارهای حمل و نقل بهتر از اسب و شتر دست یابد. درحالی‌که قرآن کریم در سوره نحل آیه 8 به این موضوع اشاره می‌کند: وَالْخَیْلَ وَالْبِغَالَ وَالْحَمِیرَ لِتَرْکَبُوهَا وَزِینَةً وَیَخْلُقُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ؛ و اسبان و استران و خران را [آفرید] تا بر آنها سوار شوید و [براى شما] تجملى [باشد] و آنچه را نمى‏دانید مى‏آفریند. در سوره یس آیه 41 و 42 نیز به این موضوع اشاره شده است: وَآیَةٌ لَّهُمْ أَنَّا حَمَلْنَا ذُرِّیَّتَهُمْ فِی الْفُلْکِ الْمَشْحُونِ ﴿۴۱﴾ وَخَلَقْنَا لَهُم مِّن مِّثْلِهِ مَا یَرْکَبُونَ ﴿۴۲﴾؛ و نشانه‏اى [دیگر] براى آنان اینکه ما نیاکانشان را در کشتى انباشته سوار کردیم (۴۱) و مانند آن براى ایشان مرکوب‌ها[ى دیگرى]خلق کردیم (۴۲)
• وعده قرآن در مورد رفتن انسان به فضا یوری گاگارین فضانورد روسی نخستین انسانی بود که از کره زمین پا به بیرون گذاشت. وی 4 اکتبر 1957 توسط فضا پیمای اسپوتیک روسی اولین انسانی بود که از جو کره زمین خارج شد. در 20 ژولیه 1969 نیل آرمسترانگ فضانورد آمریکایی نخستین انسانی بود که پا بروی ماه گذاشت. نکته جالب این است که بدون در نظر گرفتن مبحث Ancient Aliens که در عربستان آن روز نیز هیچ اثری از آن وجود ندارد، انسان‌های گذشته امکان نداشت پیش‌بینی کنند که شاید روزی انسان بتواند از کره زمین خارج شود. اما قرآن کریم در سوره الرحمن آیه 33 این موضوع را 1300 سال قبل از به وقوع پیوستن آن پیش‌بینی کرده است: یَا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَن تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ فَانفُذُوا لَا تَنفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطَانٍ ﴿۳۳﴾ ؛ اى گروه جنیان و انسیان اگر مى‏توانید از کرانه‏هاى آسمانها و زمین به بیرون رخنه کنید، پس رخنه کنید [ولى] جز با [به دست آوردن] تسلطى (قدرتی) رخنه نمى‏کنید (۳۳) ترجمه دقیق واژه بِسُلْطَانٍ عربی در پایان آیه با قدرت و نیرویی بزرگ و عظیم است. در برخی جاها نیز بعنوان نیروی روشن نیز از آن یاد می‌شود که قرآن دقیقا این موضوع را با جزئیات آن پیش‌بینی کرده است، زیرا برای فرستادن موشک به فضا نیز انرژی بسیار زیادی صرف می‌شود، مثلا در مورد شاتل فضایی حدود نیم میلیون گالون سوخت مایع مصرف شد تا شاتل بروی مدار گرد نصب شود. در مورد تمامی موشک‌ها و فضاپیماهایی که به بیرون از جو زمین و فضا نیز فرستاده می‌شوند، این مطلب کاملا صدق می‌کند و میلیون‌ها تن انرژی و هزینه صرف انجام گردش انسان در فضا می‌شود و احتمالا منظور قرآن نیز از نیروی عظیم، این قدرت عظیم و تکنولوژی بشر در قرن 21 بوده است.
دانشمندان یک سیاره فراخورشیدی تقریباً مشابه زمین پیدا کرده‌اند که پتانسیل نگهداری حیات را دارد. سیاره‌ای که اکنون دیده شده، تقریباً به اندازه زمین است و فقط ۱.۳۶ برابر بزرگتر از زمین است. این سیاره تنها ۳۱ سال نوری از ما فاصله دارد. این سیاره فرا خورشیدی توسط تیمی به رهبری دیانا کوساکوفسکی از مؤسسه نجوم ماکس پلانک در آلمان کشف شده است.
https://islamarchive.cc//bookStore_cat/203 اعجاز علمی در قرآن
شماره 31 مجله قرآن و علم منتشر شد.
55.pdf
51.09M
مجله الاعجاز العلمی شمارگان: 55 سال انتشار: 1438ق مکان نشر: مکه مکرمه الرابطة العالم الاسلامی
59.pdf
49.41M
مجله الاعجاز العلمی شمارگان: 59 سال انتشار: 1440ق مکان نشر: مکه مکرمه الرابطة العالم الاسلامی
مجله الاعجاز العلمی ناشر: الرابطة العالم الاسلامی 61 شماره https://themwl.org/ar/eajaz-journal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معجزه تکان دهنده از قرآن فاش کردن اسرار ساخت اهرام مصر که صدها سال دانشمندان از فهم آن عاجز بودند - در سوره قصص آیه 38
💥معجزه علمی دیگری از قرآن💥 👌بخوانید تا نوری بر ایمانتان افزوده شود 🌸سوره مبارکه نحل آیه ۶۶🌸 ☘️وإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً ۖ نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهِ مِنْ بَيْنِ فَرْثٍ وَدَمٍ لَبَنًا خَالِصًا سَائِغًا لِلشَّارِبِينَ☘️ 🌱و در وجود چهارپایان، برای شما (درسهای) عبرتی است: از درون شکم آنها، از میان غذاهای هضم‌شده و خون، شیر خالص و گوارا به شما می‌نوشانیم!🌱 💥بطور طبیعی در چهارپایان ، بلافاصله بعد از زایش، شیردهی شروع می شود. درواقع مواد لازم برای ترشح و تولید شیر، از غذاهای هضم شده در معده که خون آنها را حمل میکند، تامین میشود. همچنین گره های لنفی موجود در پستان هم، با نابودی باکتری های وارد شده به درون آن، مانع از عفونی شدن شیر می گردند. 👌در حالی که سیستم دستگاه گردش خون و نقش آن در حمل مواد گوارش شده، سالها بعد از نزول قرآن، توسط ویلیام هاروی کشف شد؛ 👈چه کسی جز خداوندمتعال می توانسته پیامبرش را نسبت به این مساله آگاهی داده باشد. ☄️آیا کسی هست که از این همه معجزه آشکار قرآن پند گیرد. ‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستیابی ناسا به صدای ستاره تپنده وَالسَّمَاءِ وَالطَّارِقِ وَمَا أَدْرَاكَ مَا الطَّارِقُ یکی از معجزات قرآن ۱۴۰۰ سال پیش کلام خدا از ستاره ای که صدای تپنده دارد خبر داده است.
رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره بین‌المللی علامه طباطبایی: پایگاه فکری مستحکم با آرایش تهاجمی، نیاز امروز یکی از کارهای مهم آیت‌الله سید محمد حسین طباطبایی در بحبوحه تهاجم اندیشه‌های وارداتی و بیگانه، جهاد فکری و تشکیل یک پایگاه فکری مستحکم و با آرایش تهاجمی بود، کاری که امروز به آن نیاز داریم. مرحوم علامه طباطبایی دارای ویژگی‌های برجسته و ممتازی همچون «علم»، «پارسایی و پرهیزگاری»، «مَلَکات اخلاقی»، «ذوق هنری و شعر و ادبیات» و «صفا و رفاقت و وفاداری» بودند. در بُعد علمی ایشان جنبه‌های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها تنوع علمی کم نظیر آن مرحوم است. علامه طباطبایی در علومی همچون «فقه»، «صول»، «هیئت و ریاضیات»، «تفسیر»، «علوم قرآنی»، «شعر و ادبیات» و «اَنساب» تسلط داشت. در کنار این تنوع علمی عجیب، عمق علمی و فکری ایشان در علوم مختلف نیز بسیار قابل توجه است، به‌گونه‌ای که یک اصولی صاحب مبنا و یک فیلسوف نوآور و یک مفسر شگفتی‌ساز بود. انتشار اکثر آثار علمی علامه طباطبایی در دوران حیات و شاگردپروری ایشان از دیگر جنبه‌های علمی مرحوم علامه طباطبایی بود. تربیت شاگردان عالِم و اندیشمند و تاثیرگذار همچون شهید مطهری و شهید بهشتی و مرحوم مصباح یزدی در هیچ عالِم دیگری تا به این حد دیده نشده است و اکثر شاگردان مرحوم علامه نیز جزو نقش آفرینان انقلاب اسلامی بودند. علامه طباطبایی دو ویژگی برجسته داشتند: یکی از این ویژگی‌ها، جهاد علمی کم نظیر و تشکیل یک پایگاه فکری مستحکم با رویکرد تهاجمی، در بحبوحه تهاجم اندیشه‌های وارداتی و بیگانه و شبهه افکنی‌ها بود که دو اثر «اصول فلسفه و روش رئالیسم» و «تفسیر المیزان» نمونه‌هایی از این جهاد علمی هستند. تفسیر المیزان دریایی از معارف اجتماعی و سیاسیِ روز در کنار مبانی فکری و حِکَمی و جنبه‌های خاص تفسیری است. امروز نیز ما نیازمند پایگاه فکری تهاجمی هستیم که پاسخگوی نیازهای روز و شبهات باشد و این کار را باید از مرحوم علامه طباطبایی یاد بگیریم. مرحوم علامه طباطبایی با آن همه وجوه علمی، هیچ هویتی برای خود قائل نبود و در برخوردهای رفاقتی و عمومی یک انسان نرم‌خو، صاحب حِلم و متواضع و گرم و گیرا و دلچسب و خوش بیان بود. علامه طباطبایی آنقدر که اکنون شناخته شده است در زمان حیات، شناخته شده نبود و به برکت اخلاص ایشان، روز به روز شخصیت و آثار علامه در سطح کشور و دنیا، بیشتر شناخته خواهد شد.