#زیباییهای_دین 9⃣
✅ توجّه ویژه به #زن و جایگاه او
(قسمت اول)
✍ در طول تاریخ به واسطه نبود عقلانیّت ، و تعصّبات بی جا ، شخصیت و جایگاه زنان به پایین ترین حدّ ، تنزّل یافته بود؛ به عنوان نمونه قرآن کریم می فرماید:
🌹وَ إذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالْأُنْثَىٰ ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدّاً وَ هُوَ كَظِيمٌ🌹
🌷و چون یكی از آنان را به ولادت دختر خبر دهند (از شدت خشم) چهرهاش سیاه گردد، و درونش از غصّه و اندوه آكنده شود!🌷 (سوره نحل، آیه۵۸)
👌 اما اسلام با قوانین حکیمانه و بی نظیر خود و گفتار و رفتار پیامبری که رحمةٌ لِلعالَمین بود، شخصیت از دست رفته زنان را اِحیاء نمود؛ در قرآن کریم سوره ای به نام #نساء (زنان) می باشد که در رابطه با زنان و احکام آنها، سخنان بسیاری دارد. همچنین سوره #مریم دیگر سوره قرآن است که به نام یک زن نامگذاری شده و بهطور کلی در قرآن ۱۹۶ آیه مستقیماً دربارهٔ زنان است. همچنین خداوند اراده فرمود نسل پیامبر اسلام، از طریق دخترش حضرت #فاطمه_زهرا سَلامُ اللَّهِ عَلَیها گسترش یابد و طبق نظر مفسّرین شیعه و سنّی، سوره #کوثر در مورد ولادت حضرت زهرا عَلَیهَا السّلام و در شأن ایشان نازل شد. در این سوره، از دختر رسول خدا به عنوان #خیرکثیر یاد شده است.
👈 از طرفی دیگر خداوند، خلقت زنان را از نشانه ها و موهبت های خود بر می شمارد و می فرماید:
🌹وَ مِنْ آيَاتِهِٓ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوٓا إِلَيْهَا وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ🌹
🌷و از نشانههای او (خدا) این است كه برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا دركنار آنها آرامش یابید و در میان شما دوستی و مهربانی قرار داد؛ یقیناً در این [كار شگفتانگیز] نشانههایی است برای مردمی كه میاندیشند.🌷 (سوره روم، آیه۲۱)
🌸 و در آیاتی دیگر احترام به پدر و مادر را سفارش نموده و مخصوصاً #جایگاه_مادر و دوران بارداری و وضع حمل را یاد آوری می فرماید. همچنین در حدیث معروفی از پیامبر اکرم صَلّىاللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم آمده است:
🌹ألجَنَّةُ تَحتَ أقدامِ الاُمّهات🌹
🌷بهشت زیر پای #مادران است.🌷
(مُستَدرَكُ الوَسائل، ج15، ص181/ جامع أحاديث الشيعه، ج26، ص890 )
✅ هرچند می دانیم که این تعبیر حضرت، بصورت مجاز است؛ ولی مُسَلّماً به جایگاه ویژه مادران اشاره می فرماید.
(در پیام های بعدی، مطالب مهمّی در مورد حق مالکیت، #ارث و فعالیت های اجتماعی زنان، عرض می نمائیم؛ إن شاءاللّه...)
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 9⃣
✅ توجّه ویژه به #زن و جایگاه او
(قسمت دوم)
✍ تا قبل از اسلام، زنان نه تنها #حق_مالکیت نداشتند، بلکه همچون کالاهای دیگر خرید و فروش می شدند و درکنار اموال مَیّت، به عنوان ارث، تقسیم گشته و در بعضی اقوام بصورت قرض، مبادله می شدند! حتی در کشورهای غربی با آن همه هیاهوی تبلیغاتی و شعار برابری حقوق زن و مرد، تا یک قرن پیش، حق مالکیت برای زنان قائل نبودند و بعد از «انقلاب صنعتی» (برای تشویق زنان جهت حضور در کارخانه ها به عنوان نیروی کار ارزان قیمت) برای آنان حق مالکیت را به رسمیّت شناختند.
👌 اما اسلام از 14 قرن پیش #حق_مالکیت را برای زنان، به رسمیّت شناخته و به صراحت می فرماید:
🌹لِلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا وَ لِلنِّسَآءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ🌹
🌷برای مردان از آنچه كسب كردهاند، نصیب و بَهرهمندی است و برای زنان هم از آنچه كسب كردهاند، نصیب و بهرهمندی می باشد.🌷 (سوره نساء، آیه۳۲)
☘ از طرفی دیگر موضوع #مهریّه هرچند در أدیان قبل از اسلام هم وجود داشت، ولی بدلیل تحریف احکام، مورد خدشه و دگرگونی قرارگرفته بود و عملاً به دستِ زنان نمی رسید و پدر یا هر مرد دیگری که جانشین پدر بود ، آن را دریافت می کرد! اما اسلام به مهریّه نظم خاصّی بخشید و در 13 آیه از قرآن، احکام آن را توضیح داد و فرمود: #مهریّه را به خود زنان پرداخت کنید. 👈 (سوره نساء، آیات 24 و 25)
☘ همچنین در قرآن برای زنان به اقتضاء مسئولیت و نیاز آن ها ، #اِرث معیّن شده است؛ و این در حالی بود که تا قبل از اسلام، در بعضی از أدیان، دختر از ماتَرَک میّت فقط حقّ جهیزیه داشت و در بعضی اقوام دیگر، با وجود پسرانِ میّت، دختران و زنان هیچگونه سهمی نداشتند! و در جوامعی دیگر به رئیس قبیله یا پادشاه وقت، تعلّق می گرفت.
❓ در مورد تفاوت سَهمُ الإرث زنان، با وجود اینکه در أدیان و تمتدّن های قبل از اسلام هم این تفاوت رایج بود ، از حضرت امام حسن عسکری علیه السَّلام سؤال شد؛ حضرت فرمودند:
🌷بخاطر اینکه زنان، تکلیف #جهاد ندارند و #نَفَقه (هزینه های زندگی) بر دوش آنان نیست و #دیه هیچ کسی هم به عهده زنان نمی باشد؛ ولی همه این ها به عهده مردان است.🌷 (ألمناقب، ج3، ص437/ بحار الأنوار، ج50، ص255)
ادامه دارد إن شاءالله...
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 9⃣
✅ توجّه ويژه به #زن و جايگاه او
(قسمت سوم)
✍ انسانها همانند یکدیگر آفریده نشده ولی برابر خلق شدهاند. به عبارت ديگر، فرق است بين مُساوات و مُشابهت؛ بنابراين با در نظر گرفتن چنین تفاوتى، هیچ زمینهای برای اینکه تصوّر كنيم «زن دارای اهمیتی کمتر از مرد است» وجود ندارد. اگر #مقام_زن درست مُشابه مقام مرد بود، آنگاه زن نسخه دیگری از مرد میشد! اصلاً يكى از معانى مشهور #عدالت: «قرار دادن هر چيز در جاى خود» است ، نه اينكه همگان را به يك اندازه در نظر گرفتن. با این حال، اسلام جايگاه زن را به درستی در نظر گرفته، او را به رسمیّت شناخته و برای او شخصیت قائل است و حقوقى از جمله : #تحصيل_علم ، اختيار در عقدِ قرارداد ، معاملات و بيع ، کسب درآمد ، مالکیت مستقل... را براى او ثابت مى داند.
🍃 از طرف ديگر آنچه اسلام برای زن در نظر گرفته، با طبیعت او هماهنگی دارد، به او امنیّت میبخشد و از او در برابر شرایط نامساعد و دشواریهای زندگی محافظت میکند. يكى از آن تدابير تفکیک جنسیتی و رعايت عفاف و پاكدامنى و حريم انسانيت مى باشد كه طبق متون دينى، لازِمُ الاجراء است و روابط #مَحرَم و #نامَحرَم در بین زنان و مردان میبایست رعايت شود كه اين موضوع، عامل مهمّ و مؤثّر در حفظ و استحكام بنياد #خانواده است و چه بسيار خانواده هايى كه بدليل عَدم توجّه به اين مسائل از هم گسسته شدند.
💎 در مورد #حجاب نيز، هرچند كه فرمان صريح خداوند است و در آيات قرآن به آن اشاره شده، ولى بيش از هر چيز مسئله اى #عقلى است كه در أديان و اَقوام گذشته، حتى تا سَده هاى أخير مرسوم بوده و در آثار تاريخى باستانى، به وضوح ديده مى شود؛ (كه در جاى خود به آن مى پردازيم إن شآء اللّه.)
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 🔟
✅ قوانین اسلام عمومی و مَقدور همگان است.
✍ احكام شرعى اسلام، خارج از طاقت و توانايى انسان ها نيست؛ آياتى از قرآن كريم در اين زمينه هست كه مى فرمايد:
🌹لَا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا...🌹
🌷خداوند هيچكس را جز به اندازه توانايى اش تكليف نمى كند.🌷 (سوره بقره، آيه۲۸۶)
🌹ما جَعَلَ عَلَیکُم فِی الدّینِ مِن حَرَجٍ🌹
🌷ما در دین برای شما حکم یا فعلی که مُستلزم مَشقّت و سختى باشد، قرار نداده ایم.🌷 (سوره حج، آيه۷۷)
🌹یُریدُ اللّهُ بِکُمُ الیُسرَ وَ لا یُریدُ بِکُمُ العُسرَ🌹
🌷خداوند آسانى و راحتى شما را مى خواهد و سختى و مَشقّت را براى شما اراده نفرموده است.🌷(سوره بقره، آيه۱۸۵)
👈 از طرف ديگر، بعضى از تكاليف شرعى، از عهده افرادى همچون «بيمار» ، «مسافر» و «ناتوان» برداشته شده و براى آنها #تخفيف ، #مهلت يا #كَفّاره در نظر گرفته اند.
✅ بنابراین دستورات اسلام مثل برخی از ادیانِ تحریف شده نیست که احکام فوق طاقت بشرى دارند. مثل ممنوعیت ازدواج، رُهبانیّت، رياضت و…
👌 نكته ديگر كه واقعاً از زيبايى هاى دين اسلام است، گستردگی دایره #عبادات مى باشد. در اسلام خيلى از افعال می تواند عبادت باشد؛ از جمله: خواب، نکاح، مسافرت، خريد و فروش، كسب و كار، درس خواندن، غذا خوردن، ابراز محبّت به اعضاى خانواده و همنوعان… کافی است با نيّت #قُربَةً_إلَی_اللّه و #خالِصاً_لِوَجهِ_اللّه عملی را به جا بیاورید گرچه آن عمل یک عمل روز مَرّه باشد و در انجام عبادات، لزوماً نبايد از زندگى عادى و طبيعى فاصله بگيريد.
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 1⃣1⃣
✅ نگاه جامع اسلام به زندگی.
✍ اسلام هم به #دنیا توجه دارد، هم به #آخرت و اساساً كيفيت زندگى اُخروى را وابسته به زندگى دنیا می داند و هرچند مَتاع دنيا را در برابر آخرت، اندك و ناچيز مى شمارد، ولى كناره گيرى از آن را توصيه نمى كند؛ و معناى #زُهد ترك دنيا نيست، بلكه دل نَبستن به دنياست. خداوند متعال در قرآن كريم مى فرمايد:
🌹قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ الَّتِيٓ أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَ الطَّيِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ🌹
🌷بگو: زینتهای خدا و روزیهای پاكیزهای را كه برای بندگانش پدید آورد، چه كسی حرام كرده است؟🌷 (سوره اَعراف، آيه۳۲)
☘ و در حديثى مشهور از حضرت امام علىّ بن موسى الرّضا عليه السلام نقل شده است كه مى فرمايند:
🌹لَیسَ مِنّا مَن تَرَکَ دُنیاهُ لِدِینِهِ و دِینَهُ لِدُنیاهُ🌹
🌷از ما نیست كسى که دنیاى خود را براى دین اش و دین خود را براى دنیایش ترک كند.🌷 (بحارالأنوار، ج۷۸، ص۳۴۶)
💎 و أمیرالمؤمنین حضرت على بن أبيطالب علیه السلام نيز می فرمایند:
🌷وقت هر انسان مؤمن سه قسمت است؛
✅ ساعتی که برای مناجات و دعا و #عبادت است.
✅ وقت و ساعتی که برای #کسب_معاش و درآمد است.
✅ زمانى که برای تفریح و استفاده از #لذتهای_حلال است. و انسان عاقل جز در این سه مورد، وقت نمی گذراند: اصلاح معاش، يا گام نهادن در امر معاد، يا كام بردن از غير حرام.🌷 (نهج البلاغة، حكمت 390)
🍃 از طرف ديگر، اسلام به سه موضوع «عقیده» ، «اخلاق» و «اعمال» توجه ويژه دارد. در قرآن کریم تقريباً «۵۰۰ آيه» در زمينه مسائل شرعى وجود دارد و بیش از «۵،۰۰۰ آیه» دیگر در مورد «اجتماع، خانواده، اخلاق، سياست، اقتصاد، تاريخ» و... سایر وجوه زندگی مى باشد. بر خلاف أدیان دیگر که بیشتر به اخلاق توجه می کنند و در مسائل ديگر برنامه مشخصی ندارند.
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 2⃣1⃣
✅ يكسان بودن همه در برابر عدالت
✍ در دين مبين اسلام همه افراد و گروه ها در برابر «قانون و عدالت» يكسان هستند؛ خداوند در قرآن مى فرمايد:
🌹وَ إِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَ لَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىٰ🌹
🌷و هنگامی كه سخن گویید، #عدالت وَرزید هر چند درباره خویشاوندان باشد.🌷 (سوره انعام، آيه۱۵۲)
👌 و در مورد اجراى عدالت نسبت به دشمنان هم تأكيد نموده و مى فرمايد:
🌹يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَآءَ بِالْقِسْطِ ۖ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰٓ أَلَّا تَعْدِلُوا ۚ اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ🌹
🌷ای اهل ایمان! همواره قیام كننده برای خدا و گواهان به عدل و داد باشید. 👌 و نباید دشمنی با گروهی، شما را بر آن دارد كه #عدالت نَوَرزید؛ عدالت برقرار كنید كه عدالتورزی به پرهیزكاری نزدیكتر است. و از خدا پروا كنید؛ زیرا خدا به آنچه انجام میدهید آگاه است.🌷 (سوره مائده، آيه۸)
✅ نمونه بارز آن، سفارش #أميرالمؤمنين عليه السلام نسبت به قاتل خويش «اِبن مُلجِم» است كه حضرت فرمودند: «از همان غذايى كه خودتان مى خوريد، به ابن ملجم هم بدهيد و اگر من به لِقاى حقتعالى شتافتم، او را به بيشتر از يک ضربه شمشير، قصاص نكنيد.» (نهج البلاغه، نامه47)
🥀 به جز از #على كه گويد به پسر كه قاتل من / چو اسير توست اكنون به اسير كن مدارا
🍃 همچنين ماجراى تاريخى #زِرِه أميرالمؤمنين عليه السلام كه در جنگ صفّين از دستان مبارک ايشان افتاد و مرد يهودى آن را برداشت. حضرت زِرِه خود را طلب نمودند ولى #مرد_يهودى اِدّعاى مالكيت كرد! حضرت با آنكه در زمان خلافت شان بود، موضِع نگرفتند و همچون يک شهروند عادى با مرد يهودى نزد شُريح قاضى رفتند و چون شاهدى غير از #قنبر بر ادّعاى خود نداشتند و شهادت غلامان ترتيب اثر نداشت، رأى قاضى به نفع يهودى صادر شد و حضرت نيز حكم قاضى را پذيرفتند و با تبعيّت از قانون، ثابت فرمودند حتى #امام_معصوم و «منصوب از طرف خدا» با يک فردِ عادىِ غيرِ مسلمان، در برابر قانون يكسان هستند و پيشواى مسلمانان امتياز ويژه اى براى خود قائل نشدند. 👈 (الکامل فی التاریخ، ج 3، ص 401/ البِدایة و النّهایة، ج8، ص4/ بحارالانوار، ج34، ص316/ الغارات، ج1، ص74)
🍃 همچنين ماجراى #عَقيل_بن_أبيطالب كه از برادرش حضرت على عليه السلام، سهم بيشترى از #بيت_المال درخواست نمود و حضرت ايشان را بر حَذَر داشتند و فرمودند سهم دوست و دشمن از بيت المال، يكسان است و نسبت خويشاوندى تو با من، مجوّز اين كار نمى شود و مَبادا فكر كنى من دين خود را به تو مى فروشم. سپس آهن گداخته اى را به طرف عقيل اشاره نموده و فرمودند آن را بگیر! عقيل از شدّت حرارت، فرياد زد... حضرت فرمودند: «اين آهنى است كه با آتش دنيا داغ شده، پس چه خواهد بود فرداى قيامت براى من و تو اگر در زنجيرهاى جهنّم بسته شويم.» 👈 (نهج البلاغه، خطبه224)
❌ بر خلاف جَوامع باصطلاح مُتمدّن امروزى كه متأسفانه پُر است از انواع #تبعيض ، قانون شكنى ، اختلاف طبقاتى ، نقض حقوق بشر و...
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 3⃣1⃣
✅ نگاه ويژه به حقّ النّاس
✍ انسان ها بصورت كلّى با سه گونه حقّ مواجه هستند و مُلزم به رعايت اين حقوق مى باشند؛ #حقّ_اللّه ، #حقّ_النّاس و #حقّ_النّفس. هر كدام از اين حقوق به نوبه خود داراى اهميت هستند و به اجزاء مختلف تقسيم مى شوند كه حضرت امام سجاد عليه السلام در #رساله_حقوق آن ها را تبيين نموده اند و با جستجو در همين كانال قابل ملاحظه هستند؛ در اين ميان، آنچه در متون دينى بيشتر مورد تأكيد قرار گرفته ، دامنه وسيع ترى دارد و در صورت ضايع شدن، جبران آن مشكل تر است، #حقّ_النّاس مى باشد. تا جايى كه رسول خدا صَلّى اللّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم مى فرمايند:
🌹اَوّلُ قَطْرَةٍ مِنْ دَمِ الشَّهید کَفارةُ لِذُنُوبِه اِلاَّ الدَّیْن فَاِنَّ کَفارَتُهُ قَضائه🌹
🌷اولین قطره از #خون_شهید ، کفّاره گناهان اوست؛ مگر «بدهکارى» که کفّاره آن، اَداى آن است.🌷 (مَن لا یَحضُرُهُ الفَقیه، ج3، ص183)
👌 البته «حق النّاس» واژه اى كلّى است كه موارد متعدّدى را شامل مى شود و فقط در مسائل مالى خلاصه نمى شود. «غيبت، تهمت، تَمسخر، تحقير، مَلامَت (سرزنش)، عيب جويى، تَجسّس، كينه توزى، افشاء راز...» و مهمتر از همه #آبرو از مصاديق «حق الناس» هستند كه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام در اين زمينه مى فرمايند:
🌹اَلمؤمنُ اَعظَمُ حُرمَةً مِنَ الکَعبَة🌹
🌷حرمت مؤمن از کعبه بالاتر است.🌷 (خِصال صدوق، ج1، ص27/ بحارالانوار، ج67، ص71)
✅ آيات بسيارى از قرآن بر اهميت حق النّاس دلالت مى نمايد؛ كه با توجه به آن آيات، يكى از «قواعد مُستحكم فقهى و حقوقى» به نام #قاعده_تسليط يا «سلطنت» را استخراج مى كنند؛ با اين بيان كه: «اَلنّاسُ مُسَلَّطونَ عَلى أموالِهِم و أنفُسِهِم : مردم بر مال و جان خود سلطنت و اختيار دارند.» و احاديث شريف معصومين عليهم السلام نيز بيان كننده اين مطلب است كه «تصرّف در اموال ديگران بدون رضايت خاطر آنها حلال و جايز نيست.» يا «حُرمَت اموال شخص مسلمان، همچون حُرمَت خون اوست.»
📚 وسائل الشيعه، ج3، باب3، ح 1/ كَنزُ العُمّال، ص404/ بحارالانوار، ج13، ص350
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 4⃣1⃣
✅ نَفى هرگونه فخر فروشى و برترى طلبى
✍ مسئله اى كه از قديم الأيّام تا كنون در بين اقوام و طوايف مختلف رايج بوده و هر زمانى در أشكال و عناوين گوناگون ظهور و بروز داشته است ، #برترى_طلبى و #كثرت_انگارى يا به تعبير ساده تر فخر فروشى مى باشد. تا جايى كه نه تنها به اموال و اولاد و موقعيت شغلى و اجتماعى، بلكه به زيادىِ مُردگانِ خود هم مُباهات مى كردند! يا أعراب، خود را برتر از عَجَم ها و مَردان، خود را بالاتر از زنان مى پنداشتند... كه بعضى از اين ديدگاه هاى ناپسند، هنوز هم وجود دارد! فقط عناوين و قالب آن تغيير كرده است...
✅ وليكن دين اسلام بر همه اين نگرش هاى منفى، خطّ بُطلان كشيد و تنها معيارى كه باعث اختلاف مراتب انسان هاست را #تقواى_إلهى دانست. چنانكه خداوند متعال در قرآن كريم مى فرمايد:
🌹يَآ أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثَىٰ وَ جَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَ قَبَآئِلَ لِتَعَارَفُوٓا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ🌹
🌷ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و ملت ها و قبیله ها قرار دادیم تا یكدیگر را بشناسید. بیتردید گرامیترین شما نزد خدا #پرهیزكارترین شماست. یقیناً خداوند دانا و آگاه است.🌷 (سوره حُجُرات، آيه۱۳)
✍ نقل شده است روزى پيامبر اكرم صَلّى اللّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم وارد مسجد شدند، در حالى كه گروهى نشسته بودند و نسبت به يكديگر فخر فروشى مى كردند! حضرت به آنها فرمودند:
🌹یَا مَعْشَرَ قُرَیْشٍ إِنَّ حَسَبَ الرَّجُلِ دِینُهُ وَ مُرُوءَتَهُ خُلُقُهُ وَ أَصْلَهُ عَقْلُهُ🌹
🌷ای قریش! حَسب و نَسب مرد، #دین اوست و جوانمردیاش به #اخلاقش و اصل و ریشه او، #عقل او است.🌷
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۵۵۴/ الکافی، ج۸، ص۱۸۱/ بحارالأنوار، ج۲۲، ص۳۸۱/ الأمالی للطوسی، ص۱۴۷
🍃 همچنين خداوند در چندين آيه قرآن مى فرمايد: ملاک برترى، زن بودن يا مرد بودن نيست، بلكه #أعمال_صالح است و خداوند عمل هيچ مرد يا زنى را ضايع نمى كند و هيچكس مورد ظلم واقع نمى شود.
🌹أَنِّي لَآ أُضِيعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ🌹
🌷یقیناً من عمل هیچ عمل كنندهای از شما را از مرد یا زن تباه نمیكنم.🌷 (سوره آل عمران، آيه195)
☘
🌹وَ مَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰٓئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَ لَا يُظْلَمُونَ نَقِيراً🌹
🌷و كسانی از مردان یا زنان كه بخشی از كارهای شایسته را انجام دهند، در حالی كه مؤمن باشند، نهایتاً وارد بهشت میشوند، و به اندازه گودی پشت هسته خرما مورد ستم قرار نمیگیرند.🌷 (سوره نساء، آيه۱۲۴)
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 5⃣1⃣
✅ قوانين و احكام اقتصادى
✍ دین «اسلام» که به عنوان آخرین و #کامل_ترین دین از طرف خداوند برای سعادت بشریت فرستاده شد، یک دین «زمان شمول» و «جهان شمول» است و بر خلاف نظر عدّه ای که فکر می کنند موضوعات دینی فقط در #عبادات (نماز و روزه و حج ...) منحصر می شود؛ باید گفت: دینی که حتی در مورد جزئی ترین مسائل از جمله نحوه خوردن ، خوابیدن، استحمام ، مسافرت و... دستوراتی مطرح می کند، مگر می شود در مسائل مهمّی از جمله #اقتصاد، ساکت و بى تفاوت باشد!؟
📖 در #قرآن_کریم بیش از 200 آیه مربوط به مسائل اقتصادی است و زیر مجموعه مباحث #فقهی (عبادات، عُقود، ایقاعات و احکام) که طیّ یک دسته بندی مشهور، به 52 باب تقسیم می شود، بیش از 20 باب آن مربوط به دستورات اقتصادی هستند؛ از جمله #خمس، #زکات، کَفّاره، أنفال، #صدقه، قرض، إجاره، رهن، بیع و شِراء، مُضاربه، جُعاله، مُزارعه، مُساقات، أمانات، عاریه، هبه، نذر، صید و ذِباحه، #وقف، ارث، دیه، مِهریه... #حُرمَت_رِبا !
👌 بعضی از این دستورات، فردی و بعضی اجتماعی هستند؛ امّا بدون اینکه بخواهیم انگشت إتّهام به طرف شخص یا گروهی نشانه برویم، ألحقّ و الإنصاف اگر تمام این دستورات که #شارع_مقدّس تعیین کرده است، بطور کامل و صحیح در جوامع اسلامی إجراء می شد، با این همه مشکلات و بدبینی ها مواجه نبودیم. مثلاً :
🤔 اگر همه مردم «خمس و زکات و دیگر #وجوهات_شرعی» که بر ذِمّه شان #واجب است را پرداخت می کردند؛ اگر روش #بانکداری ما کاملاً اسلامی و طبق موازین شرعی بود؛ اگر به همه موقوفات رسیدگی و در مسیر خودش جاری می گشت و اگر ربا از جامعه ريشه كن مى شد . . . آیا این فقر و تنگدستى و #اختلاف_طبقاتی باز هم وجود داشت؟
💎 و چه زيبا فرمودند أمیرَالمُؤمِنین حضرت علیِّ بْنِ أبیطالِب عَليهِ السَّلام:
🌹اِنَّ اللَّهَ سُبْحانَهُ فَرَضَ فى أمْوالِ الاَْغْنياءِ اَقْواتَ الْفُقَراءِ فَما جاعَ فَقيرٌ اِلاّ بِما مُتِّعَ بِهِ غَنىٌّ وَ اللَّهُ تَعالى جَدُّهُ سائِلُهُمْ عَنْ ذلِكَ🌹
🌷خداوند سبحان «روزیِ فُقراء» را در «اموال ثروتمندان» قرار داده است؛ پس هيچ فقيرى در دنيا گرسنگى نمى كشد مگر اين كه ثروتمندى «حقّ او» را نداده باشد و خداوندی که بی نیازی او فراتر است، از أغنياء در اين باره بازخواست خواهد نمود.🌷
📚نَهجُ البَلاغه (ترجمه دشتی) حکمت328
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 6⃣1⃣
✅ اسلام، آخرين و كامل ترين دين
✍ خداوند متعال پس از خلقت انسان، بايد راه و روش صحيح زندگى را به او مى آموخت؛ و لذا أديان إلهى يكى پس از ديگرى براى هدايت و نيل به سعادت دنيوى و اُخروى انسانها، توسط پيامبران به مردم معرفى شدند و هر دين جديد كه مى آمد، شكل تكامل يافته و جامع ترى از دين قبلى ارائه مى داد و پيامبر هر دينى ، بشارت پيامبر بعد از خود را به مردم اعلام مى كرد و رسالت كلّى تمام پيامبران «دعوت به توحيد و پرهيز از شرک» بود؛
🌹وَ لَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ🌹
🌷و همانا در هر امّتی پیامبری فرستادیم تا [اعلام كند كه] خدا را بپرستید و از [پرستش] طاغوت بپرهیزید.🌷 (سوره نحل، آيه۳۶)
👌 در نگاه مؤمنان، فرقى بين پيامبران إلهى از نظر رسالت آنها وجود ندارد؛ «لا نُفَّرِّقُ بَينَ أحَدٍ مِن رُسُلِهِ». ولى بنابر اقتضائات زمانى و مكانى، ناگزير بايد تفاوت ها و تغييراتى در أديان وجود مى داشت و با پيشرفت تمدّن ها و سطح فكرى انسانها، دستورات دينى هم به شكل كامل ترى ظهور و بروز پيدا مى كرد. وگرنه ماهيّت همه أديان «تسليم بودن در برابر خداوند» است.
🤏 پيامبران قبل از اسلام، چه صاحب كتاب و شريعت و چه غير آن، در تبليغ خود، بعثت #پيامبرخاتم صَلّى اللّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم را نَويد مى دادند تا اينكه در 610 سال پس از ميلاد حضرت عيسى عليه السلام، دين اسلام و پيامبر خاتم، نورانيّت خود را گسترانيده و بسيارى از فرهنگ ها و آداب و رسوم غلط #جاهليّت را در جهت شئون #إنسانيّت تغيير داده و اصلاح نمودند و خداوند متعال هم فرمود از اين به بعد:
🌹وَ مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ🌹
🌷و هركه جز #اسلام، دینی انتخاب كند، هرگز از او پذیرفته نمیشود و او در آخرت از زیانكاران است.🌷 (سوره آل عمران، آيه۸۵)
👌 خداوندى كه همه دستورات مورد نياز براى يک زندگى سعادت مندانه را از طريق «آيات قرآن و كلام پيامبر» به انسانها رسانده بود، #غيرممكن به نظر مى رسيد در مورد «رهبرى امّت و اداره جامعه» بعد از پيامبر اكرم، تدبيرى اتخاذ نكرده باشد و جامعه نوپاى اسلامى را به حال خود و رأى گروهى اندک واگذار نمايد...!!!
✅ از اين رو در آخرين سال عمر شريف پيامبر، خداوند متعال دستور #نصب_جانشين را ابلاغ نموده و خطاب به پيامبرش فرمود:
🌹يَآ أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَآ أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ🌹
🌷ای پیامبر! آنچه از سوی پروردگارت [درباره ولایت و رهبری علی بن ابيطالب علیه السلام] بر تو نازل شده ابلاغ كن؛ و اگر انجام ندهی، رسالت خود را ناتمام گذاشته اى.🌷 (سوره مائده، آيه۶۷)
👈 و لذا بعد از انجام اين دستور مهمّ الهى بود كه به اعتراف مفسّرين بزرگ شيعه و سنّى، خداوند #آيه_إكمال_دين را نازل فرمود:
🌹ألْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ ۚ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِيناً🌹
🌷امروز كفّار از شكست دین شما ناامید شدند؛ پس از آنان نترسید و از من بترسید. امروز با نصبِ #علیّ_بن_ابیطالب علیه السّلام به ولایت و امامت و فرمانروایی بر امّت، دینتان را برای شما كامل، و نعمتم را بر شما تمام كردم، و #اسلام را برایتان به عنوان دین پسندیدم.🌷 (سوره مائده، آيه3)
✅ آرى ، دين اسلام با #ولايت اهل بيت رسول اللّه صَلّى اللّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم، كامل شد و اين سؤال براى هميشه متوجّه پيروان أديان و مذاهب ديگر است : اى كسانى كه ادعاى #يكتاپرستى داريد، مگر دين اسلام از طرف خداوند يكتا نبود!؟
👌 و شما اى «فِرَق چهارگانه مُنشَعِب شده از اسلام اصيل» ، مگر دستور نصب علىّ بن أبيطالب به جانشينى پيامبر اكرم، از جانب غير خداوند متعال بود كه آن را زير پا گذاشتيد؟
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3