هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
✍ آیاتی از قرآن کریم که وجود نورانی حضرت #فاطمه_زهرا سَلامُ اللَّهِ عَلَیها در «شأن نزول» آن، مستقیماً حضور دارند:
✅ آیه تطهیر
🌹إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً🌹
🌷ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺧﺪﺍ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﭘﻠﻴﺪی ﺭﺍ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ #ﺍﻫﻞﺑﻴﺖ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻧﻤﺎﻳﺪ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﭼﻨﺎﻥ ﻛﻪ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﭘﺎک ﻭ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪ.🌷 (سوره احزاب، آیه ٣٣)
✅ آیه مباهله
🌹فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ🌹
🌷ﭘﺲ (ای پیامبر) ﻫﺮ کس ﺑﺎ ﺗﻮ بعد ﺍﺯ ﺁﻧﻜﻪ ﺑﺮ ﺗﻮ ﻋﻠﻢ ﻭ ﺁﮔﺎهی ﺁﻣﺪ، ﻣﺠﺎﺩﻟﻪ ﻭ ﺳﺘﻴﺰ ﻛﻨﺪ، ﺑﮕﻮ : ﺑﻴﺎﻳﻴﺪ ﻣﺎ ﭘﺴﺮﺍﻧﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻭ ﺷﻤﺎ ﭘﺴﺮﺍﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﻭ ﻣﺎ ﺯﻧﺎن ماﻥ ﺭﺍ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺯﻧﺎن تاﻥ ﺭﺍ ﻭ ﻣﺎ ﻧُﻔﻮس ماﻥ ﺭﺍ ﻭ ﺷﻤﺎ ﻧُﻔﻮس تاﻥ ﺭﺍ ﺩﻋﻮﺕ ﻛﻨﻴﻢ؛ ﺳﭙﺲ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﻧﻔﺮﻳﻦ ﻧﻤﺎﻳﻴﻢ، ﭘﺲ ﻟﻌﻨﺖ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺩﺭﻭﻏﮕﻮﻳﺎﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻴﻢ.🌷 (سوره آل عمران، آیه ٦١)
✅ آیه اطعام
🌹وَ يُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً🌹
🌷ﻭ ﻏﺬﺍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻋﻴﻦ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍشتن، ﺑﻪ ﻣﺴﻜﻴﻦ ﻭ ﻳﺘﻴﻢ ﻭ ﺍﺳﻴﺮ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.🌷 (سوره انسان، آیه ٨)
✅ آیه مودت
🌹قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ🌹
🌷(ای پیامبر) ﺑﮕﻮ: من ﺍﺯ ﺷﻤﺎ [ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﺑﻠﺎﻍ ﺭﺳﺎﻟﺘﻢ] ﻫﻴﭻ ﭘﺎﺩﺍشی ﺟﺰ #ﻣَﻮﺩّﺕ ﻧﺰﺩﻳﻜﺎنم ﺭﺍ ﻧﻤﻰ ﺧﻮﺍﻫﻢ.🌷 (سوره شوری، آیه ٢٣)
✅ آیه خیر کثیر
🌹إِنَّآ أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ🌹
🌷بدون تردید ما به تو (ای پیامبر) خیر فراوان [که بركت در نسل است و از فاطمه ریشه میگیرد] عطا كردیم.🌷 (سوره کوثر، آیه ۱)
📚 در کُتب تفسیر شیعه و سنّی، شأن نزول آیات فوق، بصورت مُستند و مستدَل آمده که علاقمندان جهت مطالعه بیشتر می توانند رجوع بفرمایند.
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
🏴 قرآن ناطق 🏴
#زیباییهای_دین 7⃣1⃣ ✅ اهمّيت خانواده در اسلام (قسمت اوّل) ✍ اَساس قوانين اسلامى را «فطرت و
#زیباییهای_دین 7⃣1⃣
✅ اهميت خانواده در اسلام
(قسمت دوم)
✍ جایگاه سرپرستی در نظام خانواده از اهمیت ويژه اى برخوردار است؛ زیرا خانواده یک واحد کوچک اجتماعی است و همانند یک اجتماع بزرگ باید رهبر و سرپرست واحدی داشته باشد. قرآن كريم تصریح نموده است که مقام سرپرستی باید به مرد داده شود، لذا می فرمايد:
🌹الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَآءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ وَ بِمَآ أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ...🌹
🌷مردان، كارگزاران و تدبیركنندگانِ [زندگی] زنان هستند، بخاطر آنكه خدا مردان را [از جهت توان جسمی و تحمل مشكلات و قدرت فكری] بر زنان برتری داده و به خاطر آنكه مردان از اموالشان هزینه زندگی زنان را [به عنوان حقّی واجب] میپردازند...🌷 (سوره نساء، آيه۳۴)
👌 تأکید قرآن کریم بر این مسأله نشان می دهد تعهد مرد در برابر همسر و فرزندان نسبت به تأمين و پرداخت هزینه های زندگی، این حق را به او می دهد که وظیفه سرپرستی به عهده او باشد. البته ممکن است برخى از زنان در جهات فوق بر شوهران خود امتیاز داشته باشند ولی قرآن، به تک تک افراد و موارد اندک نظر ندارد، بلکه نوع کلی را بيان نموده و شکّی نیست که از نظر کلی، مردان نسبت به زنان برای این کار آمادگی بیشتری دارند.
📌 نكته مهم اين است كه سرپرستى و مديريت خانواده به معناى خودرأيى و يک جانبه گرايى و تحكّم ورزى نيست و مرد بايد در تصميمات خود، اعضاء خانواده را دخيل و با آنها #مشورت بنمايد.
✅ يكى ديگر از موضوعاتى كه در بحث خانواده اهمیت دارد و در آموزه های روایی بر آن تأكيد شده است و رضايت خدا و اهل بيت عليهم السلام را به دنبال دارد، #غيرت مى باشد. در اين زمينه احاديث فراوانى نقل شده است كه ما در اينجا به يک مورد از آن ها اكتفا مى نمائيم؛
💎حضرت امام جعفر صادق عليه السلام مي فرمايند:
🌹إنّ اللّهَ تباركَ و تعالى غَيورٌ يُحِبُّ كُلَّ غَيورٍ ، و لِغَيرَتِهِ حَرَّمَ الفواحِشَ ظاهِرَها و باطِنَها🌹
🌷خداى تبارك و تعالى #غيرتمند است و هر غيرتمندى را دوست مى دارد و از غيرتمندى اوست كه كارهاى زشت را ، چه پيدا و چه ناپيدا، حرام فرموده است.🌷 (كافى، ج5، ص535)
🍃همچنين حفظ احترام اعضای خانواده نیز از جمله مسائل مهمّ شمرده شده است؛ تا جايى كه پیغمبر اکرم صَلّى اللّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم در این زمینه فرمودند: «برای تشییع جنازه #سعدبن_مَعاذ مَلائک بیشماری آمده بودند، ولی او از فشار قبر در عذاب است چون با خانواده اش بد رفتارى مى كرد.»
📚 مشكات هدايت، ص172
(ادامه دارد...)
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#زیباییهای_دین 7⃣1⃣
✅ اهميت خانواده در اسلام
(قسمت سوم)
✍ از موضوعاتى كه پيرامون بحث خانواده به آن توجه مى شود، کار کردن برای تأمین #معاش و #آسایش خانواده است كه اَجر فراوانى نزد خداوند متعال دارد و طبق روایات، پاداش آن، هم تراز و بلكه بیشتر از بعضى عبادات است؛ زیرا جامعه سربلند و عزّتمند اسلامى، مایه مُباهات پیامبر اكرم و سبب آبرومندی امّت در بين امّت هاى ديگر است. در اين زمينه رسول خدا صَلّى اللّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم مى فرمايند:
🌹ألعِبادَةُ سَبعونَ جُزءً وَ أفضَلُها جُزءً طَلَبُ الحَلال🌹
🌷عبادت هفتاد جزء است و برترين جزء آن طلب #روزىِ_حلال است.🌷 (مُستَدرَکُ الوَسائل، ج13، ص12)
☘ همچنين ايشان فرموده اند:
🌹ألكادُّ عَلى عِيالِهِ كالمُجاهِدِ في سبيلِ اللّه🌹
🌷كسى كه براى #كسب_روزىِ خانواده اش زحمت بكشد، مانند مجاهدِ در راه خداست.🌷 (بحار الانوار، ج59، ص13)
✍ نقل شده است رسول خدا صَلّى اللّهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم، #کارگر مسلمانی را دیدند که بر اثر کار و تلاش، کف دستهای او خشن شده بود. از وی پرسیدند: چرا دستت چنین است؟ پاسخ داد: بر اثر کارکردن برای تأمین زندگی خانواده ام. پیامبر اكرم دستِ كارگر را بوسه زده و فرمودند: «تِلکَ یَدٌ لا تَمَسُّها النّارُ ؛ این دستی است که آتش جهنم آن را لمس نمی كند». 👈 (اسد الغابة، ج2، ص269 / دائرة المعارف فقه مقارن، ج2، ص484)
🌿 همچنين وسعت بخشیدن به زندگی جهت تأمین نیازهای خود و خانواده از برجستگی های دین مبین اسلام است و مال اندوزى به بهانه آينده نگرى و سخت گرفتن در مخارج زندگى، نكوهش و مذمّت شده است. در حدیثی از حضرت امام علىّ بن موسى الرّضا علیه السلام می خوانیم:
🌹صاحِبُ النّعمةِ یَجِبُ عَلیهِ التّوسِعَةُ عَلی عِيالِهِ🌹
🌷کسی که صاحب نعمت است، بر او واجب است به زندگی خانواده اش وسعت بخشد.🌷 (كافى، ج4، ص11/ تُحَفُ العُقول، ص442)
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
🌸 حضرت امام محمّد باقر عَلیهِ السَّلام می فرمایند:
🌹إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ كَرِهَ إِلْحَاحَ اَلنَّاسِ بَعْضِهِمْ عَلَى بَعْضٍ فِي اَلْمَسْأَلَةِ وَ أَحَبَّ ذَلِكَ لِنَفْسِهِ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُحِبُّ أَنْ يُسْأَلَ وَ يُطْلَبَ مَا عِنْدَهُ🌹
🌷همانا خدای عَزَّوَجَلّ خوش ندارد كه مردم در انجام حاجت به همديگر اصرار كنند ولى براى خودش آن را دوست دارد؛ خداوند عَزَّوَجَلّ دوست دارد كه از او درخواست شود و از آنچه نزد او است، طلب شود.🌷
📚 کافی، ج 2، ص 475
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
ای دومین #محمّد و ای پنجمین امام
از خَلق و از خدای تَعالی تو را سلام
🌸
وصف تو را نگفته خدا جز به افتخار
نام تو را نبرده نبی جز به احترام
🌸
هم ساکنان عَرش به پایت نهاده رخ
هم طائران سِدره به دستت همیشه رام
🌸
حُکم خدا به همّت تو گشته پایدار
دین نبی به دانش تو مانده مُستدام
🌸
داریم حاجتی که ز لطف و عنایتت
بر قبر بی چراغ تو گوئیم یک #سلام
🌸
«میثم» همیشه وصف شما خاندان کند
ای مدحتان بر اهل سخن خوشترین کلام
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
#باقرالعلوم
✍ سه عامل بسیار مهم سبب شده بود أئمّه عَلَیهِم السَّلام تا قبل از امام محمّد باقر عَلیهِ السَّلام آن گونه که شایسته است علوم خود را گسترش ندهند و قوانین #حیات_بخش اسلام به صورت کامل برای مردم بیان نشود؛ این عوامل عبارتند از:
❌ اوضاع سیاسی: در زمان امامت أئمّه عَلَیهِم السَّلام پیش از امام باقر عَلیهِ السَّلام، تبلیغات سوئی بر علیه خاندان عترت صورت می پذیرفت، چنان که به دستور معاویه (لعنة الله علیه) بر منابر ، أمیرَالمُؤمِنین علیه السَّلام را دشنام می دادند! (ألعَياذُ بِاللّه) و چنان بر علیه آن حضرت دروغ پردازی می کردند که بعد از شهادت ایشان در محراب نماز، مردم در خارج از كوفه گفتند: مگر او (على) نماز هم می خوان!؟ علاوه بر این روابط مردم با این خاندان تحت #کنترل_شدید حکّام بنی امیّه بود و شیعیان ، دستگیر، شکنجه و زندانی شده و یا به قتل می رسیدند؛ از این رو شرایط به گونه ای بود که تبیین احکام و مبانی اسلامی توسط ائمه عليهم السلام به آسانی ممکن نبود.
❌ منع کتابت و نقل حدیث: بعد از شهادت پیامبر گرامی اسلام، خُلفا و حاکمان، به بهانه حفظ قرآن و مخلوط نشدن آیات إلهی با احادیث نَبوی و با شعار «کَفانا کتابَ اللّه: کتاب خدا ما را کفایت می کند!» ، از نوشتن و نقل احادیث به شدت مُمانعت می کردند و هر کس حدیثی را نقل می کرد او را توبیخ می کردند، حتی خلیفه دوم احادیثی را که نوشته شده بود جمع آوری کرد و آنها را سوزاند! (الطّبقات الکبری، ج5، ص188)
❌ #جهل و نادانی مردم: این عامل سبب شده بود که مردم از چراغ های فروزنده و روشنی بخش بی بهره بمانند، به حدّی که وقتی حضرت علی علیه السَّلام فرمودند: «فَاسئلونی قَبلَ اَنْ تَفقِدونی: قبل از اینکه مرا از دست بدهید، هر چه می خواهید از من سؤال کنید» ، سَعد بنِ أبی وَقاص گفت: بگو موهای ریش من چقدر است!😔 این جهل و نادانی، حسرت تمام اندیشمندان جهان را برانگیخته است که ای کاش ما مخاطب چنین شخصیت بزرگی بودیم و از محضر او بهره مند می شدیم.
👌 امّا در زمان امام محمّد باقر علیه السَّلام که اوضاع سیاسی کمی آرامتر شده بود و کتابت و نقل حدیث به دستور «عمر بن عبد العزیز» آزاد شده و مردم تا حدودی به ماهیت پلید حکّام بنی امیه پی بردند، آن حضرت بزرگ ترین #نهضت_علمی جهان اسلام و تشیّع را بنا نهادند و عالَم اسلام را از علوم سرشار خود سیراب نمودند. در این عصر بود که تدوین فرهنگ شیعه شامل #فقه، #تفسیر و #اخلاق آغاز شد و شاگردانی در محضر امام پنجم عَلیهِالسَّلام تلمّذ کردند که بعداً شخصیت های علمی برجسته ای شدند ، به مناطق مختلف اسلامی هجرت کردند و علوم #آل_محمّد صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیهِم أجمَعین را منتشر کردند.
📚 سیره پیشوایان، (مهدى پيشوايى) دوران زندگی امام محمّد باقر عَلیهِ السَّلام
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
🍃 قالَ الإمامُ الهاديُّ عَليهِ السَّلام:
🥀 لَو سَلَكَ النّاسُ وادِياً وَ شِعْباً لسَلَكْتُ واديَ رجُلٍ عَبَدَ اللَّهَ وحْدَهُ خالِصاً 🥀
☘ اگر مردم هر يک به راه های گوناگون روند، من به راه آن مردى قدم مى گذارم كه خداى يگانه را #خالصانه عبادت مى كند.☘
📚 بحار الانوار، ج67، ص112
🥀
ای در سِپهرِ مَجد و شرف، رویت آفتاب
در بَزم ما بِتاب و رُخ از دوستان مَتاب
🥀
از پا فِتاده ایم، ز رحمت تو دست گیر
ما را که دل ز آتش داغت بود کباب
🥀
جمعیم ما و لیک پریشان به یاد تو
از ما شکسته تر دل «زهرا و بوتراب»
🥀
یا هادی المضلـّین، کز مردم ضلال
جسمت در إلتهاب و روانت در إلتهاب
🥀
ای آیت توکّل و اى آیت رضا
دیدی جنایت از متوکل تو بی حساب
🥀
گاهی دهد مکان تو در #بِرکةُالسّباع
گاهی درون مَحبَس دشمن به پیچ و تاب
🥀
تو زاده ی بزرگ جوانان جنّتی
ای از ستم شهید شده در گَه شباب
🥀
آن شربتی که داد به اجبار دشمنت
گویا شرنگ مرگ بــُد و آتش مذاب
🥀
ای بر درت نثار، درود ملائـــکه
امروز بر سلام "مؤید" بده جواب
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
✍ زیارت #جامعه_کبیره یادگاری از حضرت امام هادی علیه السلام است که چون اقیانوسی با دربرگیری معارف إلهی و مضامین عالی، به معرفی جایگاه بی بدیل #امامت می پردازد و به تعبیر علّامه مجلسی(ره) از نظر سند و روایت، از «صحیح ترین» و «قَوی ترین» زیارات به شمار می آید.
🤔 چرا به این زیارت، جامعه کبیره گفته می شود؟
✅ اول اینکه می توان وَجه مضامین جامع آن را در نظر گرفت که تقریباً به همه #صفات امامان معصوم علیهم السلام اشاره می نماید.
✅ دلیل دیگر، مبنی بر «جامعیت زمانی و مکانی» آن است که زمان خاصّی را در بر نمی گیرد و در همه زمان ها و همه مكان ها می توان این زیارت را خواند.
👌در واقع زیارت جامعه کبیره یک #امام_شناسی کامل است و از آنجاکه هیچ فردی با تلاش خود قادر به شناخت امام معصوم علیه السّلام نیست و امام شناسی از #ضروریات و #مُسَلّمات دین اسلام است و اگر مسلمانی بدون شناخت امام از دنیا برود به «مرگ جاهلیّت» از دنیا رفته است؛ چنانکه پیامبر اکرم صلّی اللّهُ عَلیهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم می فرمایند:
🥀مَن ماتَ وَ لَمْ یَعرِفْ اِمامَ زَمانِهِ ماتَ میتةً جاهِلیّةِ🥀
☘ هر کس از دنیا برود و امام زمان خویش را نشناسد به مرگ #جاهلیت از دنیا رفته است.☘
📚مناقِب اِبن شَهر آشوب، ج1، ص246
👈 لذا برای امام شناسی باید به کلام نورانی خود معصومین علیهم السلام تمسّک بجوئیم که در این جایگاه و مرتبه هستند و بهتر از هرکس دیگر، مقام #امامت را معرّفی و تبیین می نمایند.
#کَلامُکُم_نورٌ
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
1_769775161.mp3
28.86M
فایل صوتی زیارت #جامعه_کبیره
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
✍ #تفویض در لغت به معنای «واگذارنمودن» است و در اصطلاح متون دینی، مرحله ای از #ایمان است که وقتی انسان، خداوند را به عنوان «منبع خیرات» و آگاه به #مصالح_دنیوی و #اُخروی خود می شناسد، کارهای خود را به او واگذار می کند.
👌 تأمل در فراز ابتدایی دعای ماه رجب: «یا مَنْ ارْجُوهُ لِکلِ #خَیرٍ؛ ای کسی که برای هر خیری به تو امیدوارم.» نشان دهندۀ «تفویض امر به خداوند متعال» است؛ البته باید توجه داشت که این مسئله نه به این معناست که انسان دست از تلاش و کوشش بردارد، چراکه این به طور مسلّم، تحریفی در معنای «تفویض» به شمار می رود. بلکه به این معناست که نهایت کوشش و تلاش را به کار گیرد، و هنگامی که در برابر موانع سخت قرار گرفت، وحشت نکند و دلسرد نگردد؛ بلکه کار خود را به خداوند واگذار کند و با عزمی راسخ به تلاش ادامه دهد که این رویکرد مؤمنانه در واقع تعبیر واقعی آیۀ:
🌹 وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ🌹
🌷من كارهاى خود را به خداوند واگذار مى كنم كه او نسبت به بندگانش بينا است.🌷 (سوره غافر، آیه44)
محسوب می شود.
✍ درباره اهمیت واگذاری کارها به خداوند و #توکّل بر پروردگار متعال، حدیثی از أمیر مؤمنان حضرت علی عَلیهِ السَّلام روایت شده است که می فرمایند:
🌹اَلایمانُ لَهُ أربَعَةُ أرکانٍ اَلتَّوَکُّلُ عَلَی اللَّهِ وَ تَفویضُ الأمرِ إلَی اللَّهِ عَزَّوَجَلّ وَ الرِّضا بِقَضاءِ اللَّهِ وَ التَّسلیمُ لِاَمرِ اللَّهِ🌹
🌷 ایمان چهار رکن دارد:
✅ توکل بر خدا
✅ واگذار نمودن کار به خداوند عَزَّوَجَلّ
✅ راضی بودن به قضاء إلهی
✅ و تسلیم در برابر فرمان خداوند.🌷
📚 بحار الأنوار، ج68، ص341
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
🌹مَنْ جَآءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا🌹
🌷هر كس كار نیک بیاورد، پاداش آن، دَه برابر آن است.🌷 (سوره أنعام، آیه 160)
✍ در این آیه شریفه بحث از یک قانون إلهی است که همان #تَفَضُّل است؛ یعنی خداوند، مثل مردم (ألعَیاذُ بِاللَّهِ) تَنگ دست نیست که سعی می کنند مزد و پاداش، درست به اندازه عمل باشد! خداوند متعال گاهی ده برابر و گاه صدها و هزاران برابر، از #لطف بی کرانش پاداش عمل می دهد که در آیات متعدّد قرآن کریم به این موضوع پرداخته شده است و البته جای تعجّب نیست؛ چرا که:
✅ عظمت خداوند و وسعت #رحمت او، چنین اقتضایی را دارد و همه اینها جزء برنامه های تشویقی برای ایجاد انگیزه های قوی در انجام کارهای خیر است. هم چنان که در فرازی مشهور از دعای #ماه_رجب می خوانیم:
🌹یَا مَنْ یُعطِی الکَثیرَ بِالقَلیلِ🌹
🌷ای کسی که در برابر اطاعت اندک، #پاداشِ_فراوان می دهی.🌷
👌 این گفتار نورانی، به تفاوت «پاداش إلهی» نسبت به «اعمال بندگان» اشاره نموده و این واقعیت را بیان می فرماید که اطاعات بندگان هر اندازه زیاد باشد، در برابر پاداش إلهی، اندک است؛ ولی همین عبادات اندک، اگرچه ناچیز است، ولی طبق آیات صریح قرآن می تواند وسیله رسیدن به پاداش:
🌷بِغَیرِ حِسابٍ🌷 یا
🌷عَطاءً غَیرَ مَجذوذٍ🌷 (پاداش قطع نشدنی)
گردد؛
👌 و لذا چه تجارتی از این پُر سودتر!
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
💎 حضرت امام جواد عَليهِ السَّلام می فرمایند:
🌹كَيفَ یَضيعُ مَنِ اللّهُ كافِلُهُ ؟ وَكَيفَ يَنجُو مَنِ اللّهُ طالِبُهُ ؟ مَنِ انقَطَعَ إلى غَيرِ اللّهِ وَكَلَهُ اللّهُ إلَيهِ🌹
🌷چگونه ضایع می شود کسی که خداوند #عهده_دار اوست؟ و چگونه فرار می کند کسی که خداوند #جوینده اوست؟ هرکس از خداوند قطع رابطه و به دیگری روی کُند، خداوند او را به همان شخص واگذار می نماید.🌷
📚 أعلام الدّین، ص 309
کشفُ الغُمّه، ج 3، ص 158
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 صلوات خاصّه حضرت امام محمّد تقی #جوادالائمّه علیه السَّلام:
🌷 بِسمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم، اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ ، أللَّهُمَّ وَ كَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ🌷
#نماهنگ_کوتاه
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
امشب زمین و آسمان باید چراغانی شود
سر تا سر روی زمین از گُل، گل افشانی شود
🌸
وآنگه مَلَک آماده پُست نگهبانی شود
جبریل مأمور از پی گهواره جنبانی شود
🌸
چون حجّت برحقِّ حق محبوب معبود آمده
یعنی جواد ابنُ الرِّضا سرچشمه جود آمده
💐
در دَهُم ماه رجب، ماهی ز یَثرب سر زدی
کز مقدمش روح الأمین در عرش بال و پر زدی
🌸
وَ ز پردۀ دل واژه اللّه اکبر سر زدی
ساقی کوثر زین خبر فریاد شادی بر زدی
🌸
کز بهر یاری بشر، سرمایه سود آمده
یعنی جواد ابنُ الرِّضا سرچشمه جود آمده
💐
مانند احمد خُلق او تا شُهره آفاق شد
در زهد و تقوا چون علی در مُلک هستی طاق شد
🌸
مانند زهرا عصمتش سرچشمه اشراق شد
در بردباری چون حسن نزد همه مصداق شد
🌸
همچون حسین بن علی فرمانده عُشاق شد
گاه عبادت اُسوه ی صد یوسف و اسحاق شد
🌸
چون عابدین در بندگی سجّاد معبود آمده
یعنی جواد ابنُ الرِّضا سرچشمه جود آمده
💐
مانند باقر علم او زینت دهد اسلام را
با شیوه صادق کند هُشیار خاص و عام را
🌸
با فکرِ بِکر خویشتن او پخته سازد خام را
چون موسی جعفر کند اجرا همه احکام را
🌸
همچون رضا بر هم زند دیباچه اوهام را
شیرین کند از بهر ما، او تلخی أیّام را
🌸
کز بهر ما "ژولیده" گان این عید مسعود آمده
یعنی جواد ابنُ الرِّضا سرچشمه جود آمده
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
💎 قَالَ الإمامُ عَلیّ بْنِ مُوسَی الرِّضا عَليهِ أفضَلُ آلافِ التَّحِیَّةِ الثّناء:
🌹هذَا الْمَوْلُودُ الَّذی لَمْ یُولَدْ مُوْلُودٌ اَعْظَمُ بَرَکَةً عَلی شیعَتِنا مِنْهُ🌹
🌷این مولودی است که با برکتتر از او برای شیعیان ما زاده نشده است.🌷
📚 الكافي، ج1، ص 321
✍ پس از شهادت حضرت امام موسی کاظم عَلیهِ السَّلام، عدّه ای از اصحاب و نمایندگان امام که به «واقِفیّه» مشهور شدند، بر اساس انگیزه های مادّی (خودداری از تحویل وجوهات شرعی به امام بعدی) ، بر امامت امام هفتم، توقف کردند و امامت حضرت علیِّ بْنِ مُوسَی الرِّضا عَليهِ السَّلام را نپذیرفتند! 😳
👈 از طرفی حضرت امام رضا عَليهِ السَّلام تا سنّ 47 سالگی صاحب فرزند نشده بودند و این مسئله، هم «امامت امام هشتم» و هم «تداوم امامت» را زیر سوال برده بود؛
✅ لذا ولادت حضرت #جوادالائمه عَلیهِ السَّلام در شرایطی صورت گرفت که خیر و برکت خاصّی به دنبال داشت و توطئه و دسیسه مخالفان امامت، با شکست مواجه شد و خداوند به این وسیله، اراده فرمود که #نور_امامت خاموش نگردد و این است که حضرت امام جواد عَليهِ السَّلام از طرف پدر بزرگوارشان #مولود_بابرکت لقب گرفتند.
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
✍ به نقل از اُمّ سَلَمه در کتاب فرائِد السِّمطَین آمده است:
☘ قَالَ رَسولُ اللَّهِ صَلّیاللّهُ عَلیهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم:
🌹 عَلِیٌّ مَعَ الحَقِّ وَ القُرآنِ، وَ الحَقُّ وَالقُرآنُ مَعَ عَلِیٍّ، و لَن یَتَفَرَّقا حَتّى یَرِدا عَلَیَّ الحَوضَ🌹
🌷على علیه السلام با #حق و #قرآن است و «حق و قرآن» هم با #على علیه السلام هستند؛ و هرگز از هم جدا نمى شوند، تا در کنار حوض (کوثر) بر من در آیند.🌷
📚 دانش نامه أمیرالمؤمنین، محمد محمدی ری شهری، سازمان چاپ و نشر دار الحدیث، چاپ اوّل، ج2، ص 189
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
خانه ای بود فقط دائره گردان بَشَر
ساکت و ساکن و آرام و بدون دلبر
🌷
همه در عادت هر روز به طاعت مشغول
مشرک و گبر، یهودی و مسیحی و دِگَر
🌷
هر کدامند به آئین نیاکانه ی خویش
نَبُوَد غیر عبادت عملی در مَنظَر
🌷
دین حنیفان همگی غرق دعایند و ثناء
از میان همه خالق به یکی داشت نظر
🌷
فاطمه دُخت أسد رو به سَرا پرده راز
قدم افراشته وارد به حَریم این در
🌷
رعد و برقی زد و خورشید فرو ماند زِ هم
این چه سِرّی است نداند بجز از پیغمبر
🌷
در عُقولِ من و ما نیست مَجال إدراک
شاید این سِرّ نهانی است در أعماق خبر
🌷
به گمانم که به إجلال و شکوه مولود
آسیه، مریم و حَوّا بُوَد و هم هاجر
🌷
خواست تا رُخ بنماید به جمیع انسان
کند آن لحظه بیان سوره نور و کوثر
🌷
عدد یازده از ماه رجب شد سِپری
وارد خانه حقّ، مادر شاه أنوَر
🌷
تا بگویند همه «أشهَدُ أنَّ عَلیّاً...»
مولِد کعبه شده حجّت یزدان #حیدر
🌷
نَبُوَد طاعت ما جز به ولایش محکم
آن ولایی که بُوَد تَکمله اش لعن ...
🌷
بوده أرکان هدی بر قد و بالاش عیان
راه حق را تو بِجو از سخنانش یکسر
🌷
کلّ ایمان بِروی حیدریَش فاش نِگر
زین سبب بوده رَجز خوان نبرد خیبر
🌷
ضربه ای را که به خندق به تن خَصم زده
از عبادات همه جِنّ و بشر بالاتر
🌷
مصطفی کاتب و مدّاح وصاف است خدا
مُصحَفش را بگشا خط به خَطَش را بنگر
🌷
محسن آمد به دو دیده ز وصاف مولا
جان فدایی پیمبر شده روی بَستر
🌷
شرح صدری که طلب کرد ز یزدان موسی
کوهِ طورَش مُتُنَوِّر به رُخ «بو شُبَّر»
🌷
ما بر آنیم مقام همه اولاد علی است
که دهندی به فقیران وِلا #أنگشتر
🌷
خاک کوی تو أم ای شاه کریمان نظری
نَروَد خاک سرای تو به جایی دیگر
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14
هدایت شده از 🏴 قرآن ناطق 🏴
🤔 می پرسند: چرا نام اهل بیت علیهم السّلام مخصوصاً #امام_اوّل شیعیان در قرآن نیامده است تا جلوی إنکار معاندین گرفته شود؟
✅ بطور خلاصه باید گفت: قرآن برای #معرفی شخصیت ها، از 3 راه استفاده کرده است:
1⃣ معرفی با #اسم مانند بعضی از پیامبران:
🌹#مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذینَ مَعَهُ أشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم🌹
🌷محمّد (صلّیاللّهُ علیه وآله وسلّم) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند بر کافران سختگیر و با همدیگر مهربانند.🌷 (سوره فتح، آیه 29)
2⃣ معرفی با #عدد مانند نُقبای بنی إسرائیل:
🌹وَ لَقَدْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ بَنِيٓ إِسْرَآئِيلَ وَبَعَثْنَا مِنْهُمُ #اثْنَيْ_عَشَرَ نَقِيبًا🌹
🌷و خدا از بنی اسرائیل پیمان گرفت و از میان آنان دوازده سرپرست برانیگختیم.🌷 (سوره مائده، آیه 12)
3⃣ معرفی با #صفت و #ویژگی، مانند سرپرستی مؤمنان:
🌹إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ #آمَنُوا الَّذِينَ #يُقِيمُونَ_الصَّلَاةَ وَ #يُؤْتُونَ_الزَّكَاةَ وَهُمْ #رَاكِعُونَ🌹
🌷سرپرست شما فقط خدا و رسول اوست و مؤمنانی كه همواره نماز را برپا می دارند و در حال ركوع [به تهیدستان] زكات می دهند.🌷 (سوره مائده، آیه ۵۵)
👌 معرفی با #صفت، از این جهت که راه سود جویان را می بندد، یکی از بهترین رَوش هاست، چراکه شاید بتوان نام جَعلی برای کسی گذاشت، ولی بهره برداری از صفات کار آسانی نبوده و جعل آن ممکن نیست.
✅ از طرفی دیگر، این روش باعث محفوظ ماندن قرآن از #تحریف نیز می تواند باشد.
✍ مُضافاً بر اینکه مگر پیامبرانی که در قرآن، نام آنها ذکر شده است، مورد إنکار و عدم پذیرش دعوت از سوی قوم خود نشدند؟ 🤔
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14