🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_آیه_به_آیه_قرآن
🌷 آیه 117 سوره بقره
🌸 بَدِيعُ السَّماَواتِ وَالأَرْضِ وَإِذَا قَضى أَمْراً فإِنّمَا يَقُولُ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ
🍀 ترجمه:نو پدید آورنده آسمان ها وزمین اوست وهنگامى كه فرمان (وجود) چیزى را صادر كند، فقط مى گوید: باش! پس (فوراً) موجود مى شود.
🌷 بدیع:یعنی نو پدید آورنده یعنی بدون نقشه و بدون طرح قبلی،هر شئ را پدید می آورد.
🌷 کن:یعنی اراده کردن
🌺 خداوند نه تنها مالک همه ى موجودات است، بلكه خالق آنهاست،آن هم بطور بدیع و بدون نقشه قبلى.هرگاه وجود چیزى را اراده كند، به او مى گوید: باش! وفوراً خلق مى شود.
🌺 در این چند آیه اخیر با قدرت الهى آشنا شدیم: «للّه المشرق والمغرب» مشرق و مغرب براى اوست. «له مافى السّموات والارض» آسمانها وزمین براى اوست. «كلٌ له قانتون» همه براى او متواضع وفرمان بردار هستند. «بدیع السموات والارض» پدید آورنده آسمانها وزمین اوست. «كن فیكون» به فرمان او هر چیز موجود مى شود.
🔹 پيام های آیه 117 سوره بقره 🔹
✅ آفرینش خداوند، همواره بدیع وابتكارى است. «بدیع»
✅ #خداوند مى تواند در یك لحظه همه هستى را بیافریند؛ «كن فیكون»
@tafsir_ir1
@quran_shekarabi
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
☀️ #پیامبر_مهربانی
☀️ #خصوصیات_پیامبر_اکرم_در_قرآن_کریم۵
معرفی اجمالی پیامبر مکرم اسلام بر اساس آیات قرآنی.
💫شش ویژگی پیامبر صلی الله علیه و آله در یک آیه
💫 «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنتَ فَظّاً غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَی اللّهِ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ؛ به سبب رحمت خداست که تو با آنها این چنین خوشخوی و مهربان هستی. اگر تند خو و سخت دل می بودی از گرد تو پراکنده می شدند. پس بر آنها ببخشای و برایشان آمرزش بخواه و در کارها با ایشان مشورت کن و چون قصد کاری کنی بر خدای توکل کن، که خدا توکل کنندگان را دوست دارد.»(آیه۱۵۹، سوره آل عمران)
الف. مهربانی و نرمش با مردم.
ب. پرهیز از خشونت.
ج. عفو و بخشش خطاکاران.
د. طلب مغفرت برای خطا کاران.
و. مشاوره و هم فکری با مؤمنان.
ی. قاطعیت در انجام تصمیمات و توکل بر خدا.
💫 در روایات وارد شده است که امام حسین علیه السلام به نقل از پدرش، پیامبر را چنین توصیف می کند: او همیشه خندان بود و اخلاق نرمی داشت و تندخو نبود، فحش و ناسزا از او سر نمی زد،از کسی عیب نمی گرفت، کسی را بی مورد مدح نمی کرد و نسبت به چیزی که مورد علاقه اش نبود با اغماض برخورد می کرد.
#السلام_علیک_یا_رسول_الله(ص)
#ادامه_دارد◀️
@quran_shekarabi
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
راههای ترک طمع، پیشگیری و درمان آن در نهج البلاغه.mp3
3.76M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت2 / بخش اول
⭕️ طمع ورزی 3⃣
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
@mahdavi_arfae
@quran_shekarabi
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#ترجمه_سوره_انعام
#صفحه۱۳۵
🌸 ۶۰_ او كسی است كه شبانگاهان روح شما را به وقت خواب میگیرد، و آنچه را در روز [از نیكی و بدی] به دست میآورید میداند؛ سپس شما را در روز [با برگرداندن روح به جسمتان از خواب] بر میانگیزد تا اجل مُعّین سر آید؛ آن گاه بازگشت شما به سوی اوست؛ سپس شما را به آنچه همواره انجام میدادید آگاه میكند.
🌸 ۶۱_ و اوست كه بر بندگانش چیره است، و همواره نگهبانانی [از فرشتگان] برای [حفاظتِ] شما [از حوادث و بلاها] میفرستد تا هنگامی كه یكی از شما را مرگ در رسد [در این وقت] فرستادگان ما جانش را میگیرند؛ و آنان [در مأموریت خود] كوتاهی نمیكنند.
🌸 ۶۲_ سپس [همه را] به سوی خدا، سرپرست و مولای به حقّشان بازمیگردانند. آگاه باشید! [كه در آن روز] فرمانروایی و حكومت مطلق فقط ویژه اوست؛ و او سریعترین حسابگران است.
🌸 ۶۳_ بگو: چه كسی شما را از تاریكیهایِ خشكی و دریا نجات میدهد؟ در حالی كه او را [برای نجات خود] از روی فروتنی و زاری و مخفیانه به كمك میطلبید؛ [و میگویید] كه اگر ما را از این [تنگناها و مهلكهها] نجات دهد، بیتردید از سپاسگزاران خواهیم بود.
🌸 ۶۴_ بگو: خدا شما را از آن [سختیها] و از هر اندوهی نجات میدهد، باز شما به او شرك میورزید [و به ناسپاسی میگرایید.]
🌸 ۶۵_ بگو: او تواناست كه از بالای سرتان یا از زیر پاهایتان عذابی بر شما برانگیزد، یا شما را گروه گروه و حزب حزب به جان هم اندازد، [تا وضعتان به اختلافات سنگین و كینههای سخت بیانجامد،] و مزه تلخ جنگ و خونریزی را به هر گروه شما به وسیله گروه دیگر بچشاند؛ با تأمل بنگر چگونه آیات خود را به صورتهای گوناگون بیان میكنیم تا بفهمند.
🌸 ۶۶_ و قوم تو [قرآن] را در حالی كه حق است تكذیب كردند؛ بگو: من بر [هدایت و پاداش و كیفر] شما كارساز و صاحب اختیار نیستم.
🌸 ۶۷_ برای هر خبری [از مژدهها و بیمها] قرارگاهی است، و به زودی [ظهور و تحقّق آنها را در قرارگاههایشان] خواهید دانست.
🌸 ۶۸_ و هرگاه كسانی را دیدی كه در آیات ما [به قصد شبهه اندازی] به یاوه گویی و سخن بیمنطق میپردازند از آنان روی گردان [و مجلسشان را ترك كن] تا در سخنی دیگر در آیند. و اگر شیطان تو را [نسبت به ترك مجلسشان] به فراموشی اندازد، پس از یاد آوردن [به سرعت بیرون برو و] با گروه ستمكاران منشین.
@quran_shekarabi
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_آیه_به_آیه_قرآن
🌷 آیه 118 سوره بقره
🌸 وَقَالَ الَّذِينَ لاَ يَعْلَمُونَ لَوْلاَ يُكَلِّمُنَا اللَّهُ أَوْ تَأتِينَا آيَةٌ كَذَلِكَ قَالَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ مِّثْلَ قَوْلِهِمْ تَشاَبَهَتْ قُلُوبُهُمْ قَدْ بَيَّنَّا الأَياَتِ لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ
🍀ترجمه:كسانى كه نمى دانند، گفتند: چرا خدا با خود ما سخن نمى گوید؟ یا آیه و نشانه اى بر خود ما نمى آید؟همچنین گروهى كه قبل از آنان بودند مثل گفته آنان را گفتند،دل هایشان مشابه است،ولى ما آیات ونشانه ها را براى اهل یقین روشن ساخته ایم
🌺 باز هم تقاضاى نابجا از سوى گروه دیگرى از كافران! افراد ناآگاه،در برابر دعوت رسول خدا صلى الله علیه وآله چنین مى گویند:چراخداوند مستقیماً با خود ما سخن نمى گوید؟ چرا بر خود ما آیه نازل نمى شود؟!قرآن براى جلوگیرى از اثرات سوء احتمالى اینگونه سخن هاى بى جا بر سایر مسلمانان و دلدارى به رسول خدا صلى الله علیه وآله، سؤال و خواست آنها را خیلى عادّى تلقّى مى كند كه این سؤالات حرف تازه اى نیست و كافرانِ قبل از اینها نیز از انبیاى پیشین چنین توقّعات نابجا را داشته اند.
🌺 سپس مى فرماید: طرز تفكّر هر دو گروه به یكدیگر شباهت دارد، ولى ما براى اینگونه درخواست ها اعتبار و ارزشى قائل نیستیم. زیرا كه آیات خودمان را به قدر كفایت براى طالبان حقیقت بیان كرده ایم. توقّعات نابجا، یا به خاطر روحیّه استكبار و خودبرتربینى است و یا به خاطر جهل و نادانى. آنكه جاهل است، نمى داند نزول فرشته وحى بر هر دلى ممكن نیست و حكیم، شربت زلال و گوارا را در هر ظرفى نمى ریزد. در قرآن مى خوانیم: اگر پاكدل و درست كردار بودید، فرقان به شما مى دادیم.
🔹 پيام های آیه 118 سوره بقره 🔹
✅ اصالت به تلاش و لیاقت است، نه تقاضا و توقّع. گروهى هستند كه به جاى تلاش و بروز لیاقت،همیشه توقّعات نابجاى خود را مطرح مى كنند. «لولا یكلّمنا اللّه»
✅ سنّت خداوند اتمام حجّت و بیان دلیل است، نه پاسخگویى به خواسته ها وتمایلات نفسانى افراد «قد بیّنا الایات»
@tafsir_ir1
@quran_shekarabi
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
☀️ #پیامبر_مهربانی
☀️ #خصوصیات_پیامبر_اکرم_در_قرآن_کریم۶
معرفی اجمالی پیامبر مکرم اسلام بر اساس آیات قرآنی.
💫عبادت و تهجّد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
💫خداوند، رسول اکرم صلی الله علیه و آله را به شب زنده داری امر فرمود تا از این طریق به مقام محمود دست یابد.
قرآن در سوره اسراء می فرماید:«و من اللیل فتهجد به نافلة لک عسی ان یبعثک ربک مقاماً محموداً»
در کیفیت نماز شب آن حضرت آمده است که، پیامبر آب وضو و مسواک خود را از قبل مهیا می فرمود و مانند یک رزمنده سنگرنشین، خواب ممتد و طولانی نداشت، آن حضرت پس از خوابی کوتاه بیدار می شد و چهار رکعت نماز می خواند و سپس قدری می خوابید و دوباره برمی خاست و به همین ترتیب عمل می کرد. ایشان هر بار که بیدار می شد به آسمان نگاه می کرد و این آیات را تلاوت می کرد: «ان فی خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل و النهار لایات لاولی الالباب...»
💫 این گونه آیات هم انسان را به تفکر در نظام آفرینش تشویق کرده و ضمناً با بیان برخی اوصاف فرزانگان، دیگران را هم به فرزانه شدن ترغیب می کند و هم هدف دارای نظام خلقت را گوشزد می کند و هم روش نیایش در پیشگاه خداوند را برای امن از عذاب دوزخ به سالکان می آموزد. شب زنده دار واقعی کسی است که عبادت عملی او با عبادت فکری وی هماهنگ باشد از این رو پیامبر گرامی که بر اساس آیه سوره اسراء شب زنده دار بود، بر اساس آیات سوره آل عمران، تفکر در معارف را با شب زنده داری توأم کرد.
#السلام_علیک_یا_رسول_الله(ص)
#ادامه_دارد◀️
@quran_shekarabi
🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸