🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_آیه_به_آیه_قرآن
🌷 آیه 125 سوره بقره
🌸 وَإِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابةً لِلنَّاسِ وَأَمْناً وَاتَّخِذُواْ مِن مَّقَامِ إِبْرَاهيمَ مُصَلّىً وَعَهِدْنَا إلَى إِبْراَهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَنْ طَهِّرَا بَيْتِىَ لِلطَّآئِفِينَ وَالْعاَكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُود
ِ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه خانه(كعبه) را محل رجوع و اجتماع و مركز امن براى مردم قرار دادیم و از مقام ابراهیم، جایگاهى براى نماز انتخاب كنید و به ابراهیم واسماعیل تكلیف كردیم كه خانه مرا براى طواف كنندگان و معتكفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان، پاک و پاكیزه كنید.
🌷 #البیت:یعنی مسکن(خانه)در این آیه منظور کعبه است مسکن محل آرامش و سکونت و امنیت است کعبه هم همین طور.
🌷 #مثابة:از ريشه ثوب است و به معنای رجوع و بازگشت به حالت اول است.
🌺 در آیه قبلی به امتحان ابراهیم علیه السلام و مقام امامت او اشاره شد در این آیه به یادگار او یعنى كعبه اشاره نموده (و اذ جعلنا البيت مثابة للناس و أمنا:و هنگامی که خانه را محل رجوع و اجتماع و مرکز امن برای مردم قرار دادیم)كعبه محلّ بازگشت و میعادگاه همه مردم است، میعادگاهى امن و مقدّس.
🌷 #مقام:یعنی محل ایستادن در اینجا منظور مقام ابراهیم است.
🌷 #مصلی:جایگاه نماز
🌺 (و اتخذوا من مقام ابراهیم مصلى:و از مقام ابراهيم جایگاهی برای نماز انتخاب کردند)
✅ #مقام_ابراهیم چیست؟
- جایگاهى است با فاصله تقریبى 13 متر از كعبه، كه بر حاجیان لازم است بعد از طواف خانه خدا، پشت آن دو ركعت نماز بگزارند و در آنجا سنگى قرار دارد كه حضرت ابراهیم براى بالا بردن دیوارهاى كعبه، بر روى آن می ایستاد.
🌷 #عهدنا:تکلیف کردیم
🌷 #اسماعیل:فرزند ابراهیم و جد پیامبر اسلام است.
🌷 #بیتی:خانه مرا منظور کعبه است
🌷 #الطائفین:طواف کنندگان از ریشه طوف به معنای دور زدن است.
🌷 #العاکفین:جمع عاکف است عاکف به فردی می گویند که در محلی اقامت کند و در اینجا منظور فردی که به قصد عبادت در کعبه بماند
🌷 #الرکع:رکوع کنندگان
🌷 #السجود:سجده کنندگان
🌺 (و عهدنا إلی إبراهيم و إسماعيل أن طهرا بيتى للطائفين و العاكفين و الركع السجود:و به ابراهيم و اسماعيل تكليف داديم كه خانه مرا براى طواف كنندگان و معتکفان و رکوع کنندگان و سجده کنندگان،پاکیزه کنید.)خداوند جسم نیست تا نیازمند خانه باشد.كلمه ى «بیتى» در این آیه به منظور كرامت بخشیدن به آن خداوند آن را به خود منسوب مى كند.
🔹 پيام های آیه 125 سوره بقره 🔹
✅ شخصیّت #حضرت_ابراهیم، شخصیّتى جهانى است. در آیه قبل، ابراهیم را امام براى همه ى مردم قرار داد و در این آیه كعبه را میعادگاه همه مردم قرار داده است.
✅ جامعه نیازمند #امام و امنیّت است.
✅ #عبادت با طهارت، پیوند دارد.
✅ #عبادت و نماز به قدرى مهم است كه حتّى ابراهیم و اسماعیل براى انجام مراسم آن مأمور پاكسازى مى شوند.
✅ #مسجدِ مسلمانان باید پاكیزه و رغبت انگیز باشد.
@tafsir_ir1
@quran_shekarabi
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
☀️ #پیامبر_مهربانی
☀️ #خصوصیات_پیامبر_اکرم_در_قرآن_کریم۱۵
معرفی اجمالی پیامبر مکرم اسلام بر اساس آیات قرآنی.
💫عَبْد مطلق _ بخش دوم
💫 خداوند وقتی می خواهد تعبیر «عَبْد» را نسبت به سایر انبیا به کار ببرد، همراه با ذکر نام آنها به کار می برد؛ امّا پیامبر خاتم (ص) را بدون نام ذکر می کند و «عَبْد مطلق» به آن فرد کامل اطلاق می فرماید:
💫﴿فَتَبَارَکَ الَّذِی نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَی عَبْدِهِ لِیَکُونَ لِلْعَالَمِینَ نَذِیرًا: زوال ناپذیر و پُر برکت است کسی که قرآن را بر بنده اش نازل کرد تا بیم دهنده جهانیان باشد﴾ (الفرقان/1). نه قبل از کلمه «عَبْد» نام مبارک پیامبر (ص) را می برد و نه بعد از آن تا بگوییم نام آن حضرت محذوف به قرینه است و نیز نمی فرماید «عبدنا» که ناظر به کثرت باشد، بلکه می فرماید «عَبْده» که ناظر به مقام وحدت است و این کلمه از «عبدالله» نیز بالاتر است؛ زیرا این عبودیت، حاکی از هویّت مطلقه است که بالاتر از مقام الوهیّت می باشد.
💫خداوند سبحان، بنده مطلق در همه عصرها را رسول اکرم(ص) می داند. از این رو همه پیامبران و معصومان (ع) تحت لوای عبد مطلق خداوند یعنی رسول اکرم (ص) هستند و به عبارتی، رسول خدا سیّد الأوّلین و الآخرین است.
#السلام_علیک_یا_رسول_الله(ص)
#ادامه_دارد◀️
@quran_shekarabi
🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#ترجمه_سوره_انعام
#صفحه۱۴۵
🌸 ۱۳۱_ و پروردگارت بینیاز و صاحب رحمت است، اگر بخواهد همه شما را هلاك مینماید، و پس از شما هر نسلی كه بخواهد جایگزین شما میكند، همان گونه كه شما را از نسل گروهی دیگر پدید آورد.
🌸 ۱۳۲_ و [در قیامت] برای هر كدام [از دو گروه جن و انس] به سزای آنچه انجام میدادند، درجاتی [از ثواب و عذاب] است؛ و پروردگارت از آنچه انجام میدهند بیخبر نیست.
🌸 ۱۳۳_ و پروردگارت بینیاز و صاحب رحمت است، اگر بخواهد همه شما را هلاك مینماید، و پس از شما هر نسلی كه بخواهد جایگزین شما میكند، همان گونه كه شما را از نسل گروهی دیگر پدید آورد.
🌸 ۱۳۴_ بیتردید آنچه [از ثواب و عقاب] به شما وعده میدهند، آمدنی است؛ و شما عاجز كننده خدا نیستید [تا بتوانید از دسترس قدرتش بیرون روید.]
🌸 ۱۳۵_ بگو: ای قوم من تا جایی كه در قدرت شماست [برای مبارزه با من و آیینم] بكوشید، من هم [در انجام دادن وظایفم] میكوشم، سپس خواهید دانست كه سرانجام خوش سرای آخرت برای كیست؟ قطعاً ستمكاران در هیچ زمینهای پیروز نمیشوند.
🌸 ۱۳۶_ و مشركان از زراعت و چهارپایانی كه خدا آفریده برای او سهمی قرار دادند، و به گمان بیاساس خود گفتند: این سهم خدا، و این سهم بُتان ما؛ [و عقیده داشتند] آنچه برای بتانشان باشد به خدا نمیرسد و آنچه برای خدا باشد [در صورتی كه سهم بتان كمبودی داشته باشد] به آنها میرسد؛ بد است آنچه داوری میكنند.
🌸 ۱۳۷_ مانند [این سهمبندی بیاساس كه هوای نفسشان در نظرشان آراست] بتان، كشتن فرزندانشان را در نظرشان آراستند تا سرگردان و هلاكشان سازند و دینشان را بر آنان مُشتبه [و آمیخته به بدعتها و خرافات] كنند؛ اگر خدا میخواست [اجباراً] آن كار را نمیكردند [ولی اجبار به عمل و ترك آن مشمول خواست خدا نیست؛] پس آنان را با آنچه دروغ میسازند واگذار.
@quran_shekarabi
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_آیه_به_آیه_قرآن
🌷 آیه 126 سوره بقره
🌸 وَإِذْ قَالَ إِبْراَهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَداً ءَامِناً وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الَّثمَرَاتِ مَنْ ءَامَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْأَخِرِ قَالَ وَمَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلاً ثُمَّ أضْطَرُّهُ إِلَى عَذَابِ النَّارِ وَبِئْسَ الْمَصِير
ُ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه ابراهیم گفت: پروردگارا! این را سرزمینی امن قرارده و اهل آن را، هر كه به خدا و روز آخرت ایمان آورد،از ثمرات (گوناگون) روزى ده. (خداوند) فرمود: و هر که كافر شود بهره ى اندكى خواهم داد. سپس او را به قهر به سوى عذاب آتش مى كشانم و چه بد،سرانجامی است.
🌷 #بلد یعنی سرزمین
🌷 #ثمرات هرگونه رزق و روزی
🌷 #مصیر به معنای انتقال و تحول و بازگشت
🌷 #بئس یعنی بد
🌺 #حضرت_ابراهیم علیه السلام بعد از تجدید بنای کعبه از خداوند می خواهد که این سرزمین را امن قرار دهد. در آیه 124 سوره بقره ، حضرت ابراهیم علیه السلام براى نسل خویش درخواست مقام امامت نمود، امّا خداوند در جواب فرمود: این مقام و مرتبت به افراد ظالم نمى رسد.در این آیه حضرت ابراهیم، رزق دنیا را تنها براى مؤمنان درخواست كرد، امّا #خداوند این محدویّت را نمى پذیرد و می گوید من به کافران هم رزق دنیوی می دهم.یعنى رزق مادّى مهمّ نیست، لذا به اهل و نااهل هر دو داده مى شود، امّا مقامات معنوى و اجتماعى و رهبرى، بسیار مهم است وبه هر كسی واگذار نمى شود.
🔹 پيام های آیه 126 سوره بقره 🔹
✅ #انبیا علاوه بر هدایت، به نیازهاى مادّى مردم همانند امنیّت ومعیشت نیز توجّه داشته وبراى آن تلاش ودعا مى كنند. «ربّ اجعل هذا بلداً امناً»
✅ بهره مندى از نعمت ها، زمانى لذیذ و گوارا است كه در فضاى امن، آرام و بى اضطراب باشد.
✅ در #دعا، دیگران را فراموش نكنیم. حضرت ابراهیم علیه السلام به جاى «وارزقنا» فرمود: «وارزق اهله»
✅ #سنّت_الهى آن است كه به همه مردم اعم از مسلمان و كافر، رزق دهد.
@tafsir_ir1
@quran_shekarabi
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
☀️ #پیامبر_مهربانی
☀️ #خصوصیات_پیامبر_اکرم_در_قرآن_کریم۱۶
معرفی اجمالی پیامبر مکرم اسلام بر اساس آیات قرآنی.
💫 منّت بودن بعثت پیامبر اکرم(ص)
گرچه بعثت همه انبیاء منّت است، امّا این ویژگی تنها در خصوص پیامبر خاتم آمده است.
💫قرآن کریم می فرماید: ﴿لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَی الْمُؤمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِّنْ أَنفُسِهِمْ...: خداوند بر مؤمنان منّت نهاد [= نعمت بزرگی بخشید]، هنگامی که در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیخت...﴾ (آل عمران/ 164).
💫 «منّت» عبارت است از نعمت سنگین و بزرگی که تحمّل آن آسان نیست. فقط انسان مؤمن از عهده پذیرش نعمت پیامبری و اطاعت از آن به خوبی برمی آید.
علّت منحصر ساختن منّت بر مؤمنان، با اینکه رسول خدا (ص) پیامبری جهانی است، عدم پذیرش نعمت از ناحیه دیگران است: ﴿...وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ﴾ (سبأ/ 28) و خداوند تنها بر مؤمنان منّت نهاده است و رسول از بین آنها مبعوث کرده است.
#السلام_علیک_یا_رسول_الله(ص)
#ادامه_دارد◀️
@quran_shekarabi
🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸🔶🔸
آثار اجتماعی بخل-شرح حکمت۳.mp3
4.69M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت3 / بخش اول
⭕️ بخل 3⃣
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
@mahdavi_arfae
@quran_shekarabi