❁قـ📖ـرآن کریـم(تفسیر نور)❁
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 64 و 65 ) 🌺🍃 🕋 ثُمَّ تَوَلَّيْتُم مِّن بَعْدِ
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 66و 67 )
🌺🍃
🕋 فَجَعَلنَاهَا نَكَالًا لِّمَا بَينَ يَدَيهَاوَمَا خَلفَهَا وَمَوْعِظَةً لِّلْمُتَّقِينَ ﴿۶۶﴾
🕊 ما این عقوبت را عبرتی برای حاضران معاصر و نسل های بعدشان و پندی برای پرهیزگاران قرار دادیم.(66)
🍀🔸-امام صادق(علیه السّلام) فرمود: مراد از لِمابَینَ یَدَیها مردم زمان نزول بلا هستند و مراد از ما خَلفَها، امت های بعد از نزولند که شامل ما مسلمانان نیز می شوند.
🔸-عبرت گرفتن و پند پذیری، نیازمند داشتن روحیه یتقواست.
🕋 وَإِذْ قَالَ مُوسَى لِقَوْمِهِ إِنَّ اللّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تَذبَحُواْ بَقَرَةً قَالُواْ أَتَتَّخِذُنَا هُزُوًا قَالَ أَعُوذُ بِاللّهِ أَنْ أَكُونَ مِنَ الجَاهِلِينَ ﴿۶۷﴾
🕊 و (بخاطر بیاورید) هنگامیکه موسی به قوم خودگفت: خداوند به شما فرمان می دهد(برای یافتن قاتل) ماده گاوی را ذبح کنید، آیا ما را به تمسخر می گیری؟(موسی) گفت: به خدا پناه می برم از اینکه از جاهلان باشم.(67)
🍀🔸-مقتولی در بین بنی اسرائیل پیدا شد که قاتل آن معلوم نبود.در میان قوم نزاع و درگیری شرع شد و هر قبیله، قتل را به طایفه و قبیله ای دیگر نسبت می داد و خود را تبرئه می کرد.
آنها برای داوری و حل مشکل، نزد حضرت موسی(ع)رفتند. موسی(ع) به آنها فرمود: خداوند دستور داده گاوی را ذبح کنید و قطعه ای از بدن آن را به مقتول بزنید تا زنده شود و قاتل خود را معرفی کند. آنها با شنیدن این جواب به موسی(ع) گفتند: آیا ما را مسخره می کنی؟
🔸-اگر فرمان خداوند، با ذهن و سلیقه ما جور درنیامد و راز آن را نفهمیدیم، نباید آن را انکار کنیم.
🔸-در فرهنگ قرآن و روایات، جهل به معنای بی خردی است، نه نادانی. لذا کلمه جهل در برابر عقل به کار می رود، نه در برابر علم.
🔸-استعاذه و پناه بردن به خدا، یکی از راه های بیمه شدن است. عصمت انبیاء در سایه استعاذه و امثال آن است.
📚 برگرفته از تفسیرنور
#تفسیر
#سوره_بقره
💟 @QURAN_SOUND114
صفحہ ۶۳ استاد پرهیزگار .MP3
1.02M
💠 هدیه نور برای ظهور 💠
🌹 #ترتیل_صفحه63🌹
🎤باصدای استاد #پرهیزگار
❁قـ📖ـرآن کریـم(تفسیر نور)❁
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 66و 67 ) 🌺🍃 🕋 فَجَعَلنَاهَا نَكَالًا لِّمَا ب
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 68 و 69 )
🌺🍃
🕋 قَالُواْ ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّن لّنَا مَاهِيَ قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنَّهَا بَقَرَةٌ لاَّ فَارِضٌ وَلاَ بِكْرٌ عَوَانٌ بَينَ ذَلِكَ فَافعَلُواْ مَا تُؤمَرونَ ﴿۶۸﴾
🕊 (بنی اسرائیل به موسی) گفتند: از پروردگارت برای ما بخواه تا برما روشن کند که آن چگونه (گاوی) است؟(موسی) گفت: همانا خداوند می فرماید: ماده گاوی که نه پیر و از کار افتاده باشد و نه بکر و جوان، (بلکه) میان این دو ( و میان سال) باشد.پس آنچه به شما دستور داده شده(هرچه زودتر) انجام دهید.(68)
🍀🔸وقتی بنی اسرائیل فهمیدند که موضوع جدی است، شروع به بهانه تراشی کردند. و به نظر برخی مفسّران، احتمال می رود که این بهانه ها از طرف قاتل واقعی به مردم القا می شد تا مبادا رسوا شود. در هر حال روش سوال کردن قوم، حکایت از روحیه لجاجت آنان دارد.
🕋 قَالُواْ ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّن لَّنَا مَالَوْنُهَا قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنّهَا بَقَرَةٌ صَفرَاء فَاقِعٌ لَّوْنُهَا تَسُرُّ النَّاظِرِينَ ﴿۶۹﴾
🕊 (آنان به موسی) گفتند: از پروردگارت برای ما بخواه تا بر ما روشن سازد که رنگش چگونه است؟(موسی) گفت: همانا خداوند می گوید: آن ماده گاوی است زرد یک دست که رنگ آن بینندگان را شاد و مسرور می سازد.(69)
🍀🔸-از چیزهایی که اگر به آنها پاسخ داده شود برای شما مشکل به وجود می آید، سؤال نکنید. یکی از عوامل هلاکت اقوام گذشته، سؤالات نابجای آنها بود.
🔹حضرت علی(علیه السّلام) می فرماید: خداوند حکم برخی اشیاء را مسکوت گذشته است، این سکوت از سر فراموشی نیست، بلکه برای آن است که شما در عمل، وسعت داشته باشید. و لذا با سؤالات نابجا، موشکافی نکنید.
📚 برگرفته از تفسیرنور
#تفسیر
#سوره_بقره
💟 @QURAN_SOUND114
#شهدایــے
نگاہ ڪن چہ زیـبا از خستگے
خوابـش برده است...💔
اے شهیـد
دعایـے ڪن ڪہ ما از خستـگےِ گناہ #خوابمـان نبـرد😔
و از قافلہ ی مهدی فاطمہ جا نمانیم!
#شبتون_شهدایی🌙
💟 @QURAN_SOUND114
صفحہ ۶۴ استاد پرهیزگار .MP3
996.2K
💠 هدیه نور برای ظهور 💠
🌹 #ترتیل_صفحه64🌹
🎤باصدای استاد #پرهیزگار
🍃🌸 #آیه_ای_آرامش
فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ أَنْتَ وَلِيِّي فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ تَوَفَّنِي مُسْلِمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ ﴿۱۰۱﴾
☘اى پديدآورنده آسمانها و زمين، تنها تو در دنيا و آخرت مولاى منى، مرا مسلمان بميران و مرا به شايستگان ملحق فرما (۱۰۱)
📖 سوره مبارکه یوسف آیه 101
💟 @QURAN_SOUND114
❁قـ📖ـرآن کریـم(تفسیر نور)❁
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 68 و 69 ) 🌺🍃 🕋 قَالُواْ ادْعُ لَنَا رَبَّكَ ي
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 70 و71 )
🌺🍃
🕋 قَالُواْ ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّن لَّنَا مَاهِيَ إِنَّ البَقَرَ تَشَابَهَ عَلَينَا وَإِنَّا إِن شَاء اللَّهُ لَمُهتَدُونَ ﴿۷۰﴾
🕊 (بار دیگر به موسی) گفتند: از پروردگارت برای مابخواه تا برای ما روشن کند چگونه گاوی باشد؟ زیرا این گاو بر ما مشتبه شده و اگر خداوند بخواهد(با توضیحات تو) حتما هدایت خواهیم شد.(70)
🍀🔸-پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمود: بنی اسراییل مأمور ذبح یک گاو ساده و معمولی بودند، لکن چون سخت گرفتند و بهانه آوردند، خداوند نیز بر آنان سخت گرفت.
🔸-توجه به مسائل فرعی، انسان را از تمرکز نسبت به مسائل اصلی باز می دارد.
🔸-روحیه لجاجت باعث می شود حقّ بر انسان مشتبه شود.
🔸-گاهی سؤال برای تحقیق و علم و آگاهی نیست، بلکه نشانه روح لجاجت و طفره رفتن است.
🕋 قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنَّهَا بَقَرَةٌ لاَّ ذَلُولٌ تُثِيرُ الأَرضَ وَلاَ تَسْقِي الحَرثَ مُسَلَّمَةٌ لاَّ شِيَةَ فِيهَا قَالُواْ الآنَ جِئتَ بِالحَقِّ فَذَبَحُوهَا وَمَا كَادُواْ يَفعَلُونَ ﴿۷۱﴾
🕊 (موسی)گفت: خداوند می فرماید: همانا آن گاوی است که نه چنان رام باید که زمیم را شخم بزند و نه کشتزاری را آب یاری کند. از هر عیبی برکنار است و هیچ لکه ای در(رنگ) آن نیست. گفتند: الان حقّ مطلب را آوردی! پس(چنان گاوی را پیدا کرده و ) آن را سر بریدند، ولی نزدیک بود انجام ندهند.(71)
🍀🔸-یهود نسبت به پیامبر خود بی ادب بودند.با آنکه خود به دنبال بهانه و راه فرار بودند، وقتی مجبور به انجام فرمان شدند, به موسی گفتند حالا حق گفتی. گویا قبل از این باطل می گفته است.
🔸-در اجرای طرح ها، عناصر و منابع فعال و تو لیدی و اقتصادی را منهدم نکنید.
🔸-غرور و هوس، کار را به جایی می رساند که انسان هرچه را طبق میل خودش باشد، حقّ می داند.
📚 برگرفته از تفسیرنور
#تفسیر
#سوره_بقره
💟 @QURAN_SOUND114