📇 تفسیر آیه۱۹ـ سوره #ابراهیم
📚 مفسر: هاشمى رفسنجانى و جمعی از محققان (تفسير راهنما)
🔸آيا ندانسته اى كه خدا آسمانها و زمين را به حق آفريده است؟ اگر بخواهد شما را از ميان مى برد و خلقى جديد پديد مى آورد.
🔹خداوند، آفريدگار آسمانها و زمين
🔸آفرينش جهان، حكيمانه و هدفمند است نه بيهوده و عبث.
🔹هدفمندى عالم آفرينش براى بشر قابل درك است.
🔸أَ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِ: خداوند براى دعوت به مطالعه در آسمانها و زمين از ماده «رؤيت» با هيأت «أَ لَمْ تَرَ» و استفهام انكارى توبيخى استفاده كرده است و مراد از آن، همان گونه كه مفسران گفته اند، علم و آگاهى قطعى پيدا كردن است كه حكايت از قابل درك بودن آن مى كند.
🔹نگرش دقيق به آفرينش، راهى براى شناخت آفريدگار عالم است.
🔸السَّماواتِ: جهان آفرينش داراى آسمانهاى متعدد است.
🔹إِنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَ يَأْتِ بِخَلْقٍ جَدِيدٍ: هشدار خداوند به مشركان مخالف پيامبر (ص) مبنى بر اينكه در صورت لزوم، آنان را به هلاكت خواهد رساند و گروه جديدى را جايگزينشان خواهد كرد.
🔹خداوند، داراى قدرت لازم براى ايجاد پديده ها و از بين بردن برخى و آوردن برخى ديگر به جاى آنان و تغيير اقوام و بافتهاى اجتماعى آنان است.
🔸آيه در صدد طرح مسأله معاد و اثبات قدرت خداوند بر آن باشد. آيات قبل، كه در آن، كيفر اخروى كافران و حبط عمل آنها را مطرح شده، قرينه اى بر اين ادّعا است.
🔹آفرينش آسمانها و زمين، دليل قدرتمندى خداوند بر تحقق وعده عذاب كافران و حبط اعمال نيك آنان می باشد.
@qurantehran
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی:
همه ما کم و بیش، با شد ت و ضعف این را در خود تجربه کردیم و تجربه می کنیم. می رویم، یک کار خیری را انجام دهیم، ولی نمی توانیم، نمی شود! حالا یا نماز شب است، یا پرهیز از هر حرفی است، یا پرهیز از هر خاطره ای است، یا از خیالی است؛ کار، کار بدی است، می دانیم. می خواهیم هم ترک کنیم، امّا نمی توانیم! بعضی از کارها، کار خیلی خوبی است؛ می خواهیم انجام بدهیم، ولی نمی توانیم. این «نمی توانیم» که خود ما می گوئیم، بعضی ها هم می گویند، راست است. گاهی انسان واقعاً نمی تواند انجام بدهد! راز نتوانستن ما این است که ما آزاد نیستیم، در بندیم، اسیریم . اگر همه این راهها هست؛ یعنی مقصد خوب است، مقصود خوب است، راه باز است، ما هم تصمیم داریم، می خواهیم انجام بدهیم ولی موفق نمی شویم معلوم می شود یک جای کار گیر است! و آن، این است که دست و پای ما بسته است. اگر دست و پای ما باز بود، به خوبی انجام می دادیم. دلیلی هم که می خواهیم اقامه بکنیم، می بینیم برهانی نداریم. معلوم می شود ما بندیم! پایمان به یک جا گره خورده است. این را می گویند: « رهین ».
حالا چرا ما در بندیم؟ چرا در گروایم؟ برای اینکه بدهکاریم. خب آدم بدهکار باید گرو بدهد دیگر! اگر کسی به زید و عمر بدهکار بود، مسائل مالی بود، این می تواند خانه و زمین و فرش را رهن بگذارد. امّا اگر به خدا و پیامبر و قرآن و عترت (علیهم الصّلاه و علیهم السّلام) بدهکار بود، یک گناهی کرده است، این را که دیگر زمین و خانه و فرش را رهن نمی گیرند! خود این آدم را رهن می گیرند. خود انسان در گرو است. تا فک رهن نشود، نمی تواند کار انجام بدهد.
این دو تا آیه دارد: آنها که اصحاب میمنت اند، اصحاب یمین اند، کارشان با یمن و برکت است، نقصی در کار اینها نیست، اینها بدهکار نیستند و برای همین آزادند. کلّ امرئ بما کسب رهینأ الا اصحاب الیمین و کلّ نفس بما کسبت رهینأ ، الا اصحاب الیمین .
در دعای نورانی سیدالشهداء (ع) در عرفه، یکی از چیزهائی را که از ذات أقدس اله مسئله کردند، شما هم ان شآء الله مسئلت می کنید، ما هم امروز مسئلت می کنیم این است که عرض می کنیم: خدایا! و فکّ رهانی . چه مسائل مالی و د ین و اینهائی که داریم، فکّ رهن بکن! هم توفیق بده دیون ظاهری ما ادا بشود و هم توفیق بده که دیون باطنی ما ادا بشود. انّ دین الله احقّ أن یقضی.
@qurantehran
ای صبا از من به اسماعیل قربانی بگو زنده برگشتن ز کوی یار شرط عشق نیست
عاشق دلداده آن باشد که در کوی حبیب
تن به خاک وسر به نیزه سوی جانان میرود
✨🌟💫🌈💫🌟✨🌈✨🌟💫
✍حضرت آیتالله خامنهای:
🔹اگر به حکمت مندرج در عید قربان توجه شود، خیلی از راهها برای ما باز میشود. بالاتر از ایثار جان، در مواردی ایثار عزیزان است. حضرت ابراهیم علیهالسلام در راه پروردگار، به دست خود عزیزی را قربان میکرد؛ آن هم فرزند جوانی که خدای متعال بعد از عمری انتظار به او داده بود. ۱۳۸۹/۰۸/۲۶
🌹🍃عید سعید قربان مبارک🍃🌹
@quramtehran
@dars_akhlaq(2).mp3
2.8M
🔊 #کلیپ_صوتی
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری
🔷موضوع:روز عرفه را قدر بدانیم....
🍃➖🍃➖🍃➖🍃➖🍃➖🍃
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمودند:
خداوند در هیچ روزی، به اندازه روز عرفه، بندگان خود را از آتش جهنم آزاد نمی کند.
در صحن و سرای امام رئوف، دعاگوی دوستان و همراهان هستیم.
ما را از #دعای_خیرتان محروم نفرمایید.
@qurantehran
📇 تفسیر آیه ۲۵ ـ سوره #ابراهیم
📚 مفسر: هاشمى رفسنجانى و جمعی از محققان (تفسير راهنما)
🔺در آیه قبل خواندیم كلمه طيبه، چونان درخت پاكى است كه ريشه ثابت و شاخه برافراشته داشته و در وقت ثمردهى، بى كم و كاست ثمر می دهد.
🔹اعتقادات حق، داراى ثمردهى مداوم بوده و محدود به زمانى نيست.
🔸تُؤْتِي أُكُلَها كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّها: ثمربخشى اعتقادات حق، با اذن خدا برخاسته از ربوبيت اوست.
🔺وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ : همه مثالهايى كه خداوند براى مردم به كار مى برد، جهت تنبه و تذكر به آنان است.
🔸به كارگيرى مَثَل، از روشهاى هدايتى- تربيتى قرآن كريم است.
🔹تنبه يافتن مردم داراى اهميتى ويژه در تعاليم دينى است و هدايت پذيرى تنها در گرو ابزار هدايت نيست؛ بلكه وجود زمينه آن در انسانها نقش اساسى دارند.
🔸بى شك هدف از ذكر مَثَل، هدايت انسانها و پند دادن به آنان است؛ اما ذكر «لعل» كه به معناى ترجى است، مى رساند تنها وجود ابزار هدايت، هدايت پذيرى را ايجاب نمى كند بلكه علاوه بر آن زمينه پذيرش در انسانها نيز بايد باشد.
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 باب علم النبی
🔹 وجود مبارك رسول گرامی فرمود: «أنَا مَدینَةُ العِلمِ وعَلِیٌّ بابُها» یك در داریم و یك دربان آن حضرت هم در است هم دربان؛ زیرا ممكن نیست كسی در علم باشد و دربان نباشد و نداند كه چه كسی میآید و چه كسی نمیرود. همه طالبان علوم الهی و دانش پژوهان سعی و كوشششان این باشد كه با خاندان عصمت و طهارت یك ارتباط عمیق و وثیقی داشته باشند كه وجود مبارك امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) اجازه عبور و راه بدهد كه انسان به «مدینة العلم» برسد. اگر كسی به وجود مبارك امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) معتقد نبود یا معتقد بود ولی مرتبط اخلاقی نبود یا مرتبط عملی نبود، این با در و دربان «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» رابطه ندارد، وقتی رابطه نداشت بیراهه می رود، وقتی بیراهه رفت ممكن است چیزی یاد بگیرد، ولی آن علم برای او وبال است! همه ما سعی و تلاش داشته باشیم كه از در وارد بشویم.
🔹 همه ما میخواهیم به «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» وارد بشویم، چون علم كه غیر از قرآن و عترت جای دیگر نیست! اگر كسی بخواهد از علوم استدلال الهی باخبر بشود، اولین منبع قرآن است، بعد هم روایت اهل بیت، چون فرمود: «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَین»، نفرمود من فقط قرآن در بین شما گذاشتم، فرمود من این دو وزنه وزین را به عنوان میراث وحی به شما می سپارم و من «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» هستم؛ یعنی «اَلْمَدِینَهْ اَلْجَامِعُهْ بَینَ اَلْقُرْآنِ وَ اَلْعِتْرَة» و علی (علیه السلام) باب این مدینه است؛ یعنی «بَابُ اَلْمَدِینَهِ اَلْقُرْآنُ وَ اَلْعِتْرَة»، نه اینكه «بَابُ اَلْعِتْرَة» است!
@qurantehran
🔰 جنگ امروز، جنگ ارادههاست
#امام_خامنه_ای:
🔻 به موازات تحریم دشمن، یک جریان تحریف هم وجود دارد: تحریف حقایق، واژگونه نشان دادن واقعیّات کشور ما، واقعیّات مرتبط با کشور ما. این تحریف هم یکی از کارهایی است که آنها انجام میدهند.
هدف این تحریف دو چیز است: یکی ضربه به روحیهی مردم، یکی هم آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم. پول زیادی هم دارند خرج میکنند برای اینکه این حقایق را تحریف کنند. الان هم ملاحظه میکنید همین وزیرشان، رئیسشان و دیگران، خودشان را دارند خفه میکنند از بس علیه ایران، اینجا و آنجا سفر میکنند، حرف میزنند، مصاحبه میکنند، در هر قضیّهای اسم ایران را یک جوری میآورند؛ واقعاً دارند خودشان را خفه میکنند، و این جریانِ تحریف است که وجود دارد.
🔺از اوّل انقلاب، خطّ ثابت دشمن همین بود که در تلویزیونها و رادیوها ــ که حالا وسیعتر هم شده ــ به مردم ایران تفهیم کنند که بیچاره شدید، دیگر کارتان تمام است، هیچ کاری از عهدهی کسی برای شما برنمیآید.
🔻اگر نقطهی قوّتی در کشور باشد، مطلقاً انکار میکنند. نقطهی زرد اگر وجود داشته باشد، این را ده برابر میکنند برای اینکه روحیهی مردم و امید مردم، بخصوص امید جوانها، تضعیف بشود. این هدفِ اینها است و البتّه در بعضیها اثر هم میکند، در داخل هم کسانی همین حرفهای آنها را تکرار میکنند.
🔺اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد، زیرا که عرصه، عرصهی جنگ ارادهها است. وقتی جریان تحریف شکست خورد و ارادهی ملّت ایران همچنان قوی و مستحکم باقی ماند، قطعاً بر ارادهی دشمن فائق میآید و پیروز خواهد شد. ۹۹/۵/۱۰
@qurantehran
⭕️ امان از ما....
🔹 آیت الله بهجت میفرمود: اگر در اتاق در بسته ای باشیم و بدانیم قدرت بزرگی (مثل آمریکا) پشت در ایستاده و سخنان ما علیه خودش را میشنود و به موقع علیه ما به اجرا میگذارد، چقدر مواظب سخنان خود میشدیم؟ پس چرا حال ما نسبت به امام زمان چنین نیست؟
🔸 انگار چون میدانیم امام مهربانمان، در پی تلافی بی محبتی های ما بر نمی آیند، اینگونه غافلانه زندگی میکنیم. چقدر خود خواهیم ما! گیرم که رحمت بی منتهای حضرت مانع غضب ایشان بر ما شود؛ اما مگر نه این است که غرق گناه بودن ما، بی اعتنایی ما نسبت به غیبت، دل مبارک امام را آزرده میکند و میشکند؟
🔺 امان از ما...؛ محبت دنیا چه بر سر ما آورده؟ دلهایمان چقدر زنگار گرفته که امام زمان بخاطر گناهان ما غصه می خوردند و اشک میریزند و ما هنوز از خجالت نمرده ایم....؟
مهـ🌸ـدی جان!
همه گویند به تعجیل ظهورت صلــوات
کاش این جمعه بگویند:
به تبریک حضورت صلــوات
🌸🍃أللَّہُمَ؏َـجِّڸْ لِوَلیِڪَ ألْفَـرَج🍃🌸
@qurantehran
📇 تفسیر آیه ۳۴ ـ سوره #ابراهیم
📚 مفسر: هاشمى رفسنجانى و جمعی از محققان (تفسير راهنما)
🔸وَ آتاكُمْ مِنْ كُلِّ ما سَأَلْتُمُوهُ: در باره سؤال در جمله «ما سَأَلْتُمُوهُ» دو احتمال وجود دارد:
1- سؤال به معناى دعا و درخواست زبانى؛ 2- سؤال و درخواست وجود و طبع انسان.
🔹 مفاد آيه بنابر احتمال دوم اين است كه؛ آنچه بشر در وجود و طبيعت خود به عنوان موجودى مستقل نياز دارد، خداوند به او عطا فرموده است.
♦️خداوند، آگاه به نيازها و خواسته هاى انسان و توانا بر تأمين آنهاست.
🔸 و اگر مقصود از سؤال در جمله «سَأَلْتُمُوهُ» درخواست و تقاضاى زبانى باشد، كلمه «مِنْ» در «مِنْ كُلِّ» بيانگر آن است كه خداوند، تمامى درخواستهاى انسان را به وى عطا نكرده است بلكه به بخشى از درخواستهاى وى پاسخ داده است.
🔹همه نيازمنديها و خواسته هاى مادى بشر در طبيعت وجود دارد.
♦️وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَتَ اللَّهِ لا تُحْصُوها: انسان برخوردار از نعمتها و احسان بيشمار الهى است و انسان از شناخت و شمارش همه نعمتهاى الهى ناتوان است. شاید به اين دليل كه او از شناخت بسيارى از نعمتهاى الهى عاجز است، تا چه رسد به شمارش همه آنها.
🔸تأمين همه نيازها و خواسته هاى وجودى انسان و برخوردار ساختن وى از نعمتهاى بيشمار، از جلوه هاى ربوبيت خداوند است و حكايت از كرامت انسان در پيشگاه خداوند مى كند.
🔹وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَتَ اللَّهِ لا تُحْصُوها إِنَّ الْإِنْسانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ: اما انسان در برابر نعمتهاى بيكران الهى، بسيار ستمكار و ناسپاس است.
♦️«ظلوم» و «كَفَّارٌ» صيغه مبالغه است و بر كثرت دلالت دارد. بنابر اين «ظلوم» يعنى بسيار ستم كننده و «كَفَّارٌ» يعنى بسيار ناسپاس.
🔸ناسپاسى در برابر نعمت و احسان، امرى بس نكوهيده و ناپسند و ظلم به خويشتن است.
🔹سرشت انسان با نوعى از ظلم به خويشتن و ناسپاسى عجين است.
@qurantehran
جنگ امروز، جنگ اراده هاست
رهبر معظم انقلاب:
🔹هدف دشمن، گرفتن نشاط و امید از ملت بویژه جوانان است تا اینگونه القا کنند که کشور به بن بست رسیده و امکان حل مشکلات وجود ندارد.
🔹تحریف واقعیات خط ثابت تبلیغاتی رسانه های غربی در طول چهل و یک سال گذشته بوده است .
🔹هدف این تحریف دو چیز است: یکی ضربه به روحیهی مردم، یکی هم آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم. پول زیادی هم دارند خرج میکنند برای اینکه این حقایق را تحریف کنند.
🔹در این خط تبلیغاتی، نقاط قوت بهطور کلی انکار و یا در مورد آن سکوت می شود اما اگر نقطه ضعفی باشد، دهها و حتی صدها برابر بزرگنمایی می شود.
🔹در این خط تبلیغاتی گفته میشود اگر میخواهید تحریمها برطرف شود، کوتاه بیایید و ایستادگی نکنید و متأسفانه برخی در داخل هم این آدرس غلط را تکرار می کنند اما این خط بر روی اکثریت ملت ایران با شناختی که از دشمن و غرض ورزی او دارند ، مؤثر نیست.
🔹اگر جریان تحریف شکست بخورد، قطعاً جریان تحریم هم شکست خواهد خورد، زیرا عرصه کنونی، میدان جنگ اراده ها است و اگر اراده ملت ایران مستحکم باقی بماند، بر اراده دشمن غلبه خواهد کرد. ۹۹/۵/۱۰
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّة
🔸 یک بیان نورانی از وجود مبارک پیغمبر (عَلَیهِ وَ عَلَی آلِه آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) رسیده است، فرمود هر کسی به هر حال سنّی دارد، قبل از اینکه بالغ شود، شناسنامه ای دارد، اما هر کسی بالغ شد، باید خودش شناسنامه بگیرد، بعد فرمود: «أَنَا وَ عَلِی أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ»، ما حاضر هستیم شما را به عنوان فرزندی قبول کنیم. چه فخری بهتر از این است!
🔸 حالا اگر وجود مبارک امیرالمؤمنین شده پدر ما، مادر ما که خواهد بود؟
🔸 قرآن کریم آن مقام اصلی را که برای انبیا و معصومین قائل شد، آنها قلّه هستند، حرفی در آن نیست، کسی هم نه طمع دارد و نه مقدور او هست که به آن مقام برسد، اما در دامنه آن قلّه زندگی کردن ممکن است.
🔸 ذات أقدس الهی درباره ابراهیم خلیل فرمود: ﴿إِنِّی جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَاماً﴾ و مانند آن. مردان الهی که شاگردان این خاندان هستند، فرزندان ابراهیم خلیل هستند، فرزندان انبیا و ائمه (عَلَیهِمُ السَّلام) هستند، اینها هم به خدا عرض می کنند: ﴿وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَاماً﴾؛ خدایا! آن توفیق را به ما بده، علم فراوان یاد بگیریم، یک؛ به همه علوم عمل کنیم، دو؛ و با عمل خود جامعه را هدایت کنیم، سه؛ بعد با زبان خود هم از دین تبلیغ کنیم، چهار؛ تا «امام المتّقین» شویم؛ بزرگان جامعه، خوبان جامعه، پارسایان جامعه به ما اقتدا کنند. این کم مقامی است؟! اگر این شدنی نبود که در قرآن به ما نگفت شما این دعا را بخوان، این راه شدنی است!
🔸اگر کسی چنین شد، همه برکات قرآن نصیب او می شود.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
📇 تفسیر آیه 43 ـ سوره #ابراهیم
📚 مفسر: هاشمى رفسنجانى و جمعی از محققان (تفسير راهنما)
🔹اين در حالى است كه ترسان [به سوى موقف حساب] مى شتابند؛ و سرهايشان را بالا گرفته اند و پلك هايشان به هم نمى خورد، و دلهايشان خالى [و از وحشت فرو ريخته] است.
🔸وَ لا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ ... مُهْطِعِينَ: حركت شتابان و آميخته به ترس ستمگران، در قيام
🔹«اهطاع» به معناى حركت سريع همراه با ترس است.
🔸مُقْنِعِي رُؤُسِهِمْ لا يَرْتَدُّ إِلَيْهِمْ طَرْفُهُمْ: ستمگران در قيامت، بر اثر وحشت سرهايشان را بالا مى گيرند، چشمهايشان خيره مى ماند و پلكهايشان به هم نمى خورد.
🔸«اقنع رأسهم» يعنى سرش را به طرف بالا گرفت.
🔹 أَفْئِدَتُهُمْ هَواءٌ: دلهاى ستمگران در قيامت، از شدت وحشت، خالى و فروريخته است.
🔸شدت وحشت و اضطراب و بهت زدگى ستمگران در قيامت غير قابل توصيف است.
🔹 ظلم، گناهى بزرگ و نابخشودنى و موجب كيفر سخت الهى در قيامت است
🔸 معاد انسان و حضور وى در قيامت، جسمانى است.
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 پرچمدار اسلام
🔸 یک روزی بهترین زنان عالم که دومی ندارد فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از مهاجر و انصار خواست که بیایید به کمک علی بن ابی طالب ـ در همین مدینه ـ کسی حرکت نکرد و نیامد. فرمود بیایید علی را یاری کنید، غدیر که یادتان نرفته، هنوز آب غدیر خشک نشده است، شما چرا غدیر را فراموش کردید؟! شما او را می شناسید، تمام جنگ ها به نام او فتح شد! هر جا که پرچم به دست علی بود پیروزی بود.
🔸 در یکی از جبهه ها دست راست حضرت آسیب دید پرچم افتاد، یک عده پرچم را جمع کردند بلند کردند حضرت رسول اکرمک (صل الله علیه و آله و سلم) فرمود «فَضَعُوهُ فِی یدِهِ الشِّمَال»؛[1] دست چپ علی از دست راست شما بهتر است، امنیت شما را او حفظ کرد، امانت شما را او حفظ کرد.
🔸 ثواب بعضی از فاتحین بیشتر از شهدا است! حضرت امیر شهید شد، درباره شهادت او که نیامده «شهادة علی افضل»، آن روز کوبیدن عمرو بن عبدود اسلام را حفظ کرد «ضَرْبَةُ عَلِی لِعَمْرٍو یوْمَ الْخَنْدَقِ تَعْدِلُ عِبَادَةَ الثَّقَلَین»،[2] شهادت خود حضرت امیر در کنار سفره فتح اوست.
[1]. مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج3، ص299.
[2]. عوالي اللئالي العزيزية في الأحاديث الدينية، ج4، ص86.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
🌸
🔵👈تنها راه نجات طاعت و بندگی خداست. طاعت بدون کنترل نفس سودی ندارد، اگر صد سال هم بگذرد؛ ولی نفس خودت را كنترل نكني، نگاهت را کنترل نکنی؛ در کلاس اول درجا خواهی زد. وقتی به کلاس دوم خواهی رفت که نفست را کنترل کنی. یا باید نفس را بپرستی یا خدا را. «لا نجاة الا بالطاعة». طاعت چيست؟
🔵👈 طاعت اين است كه آنچه دلت میخواهد را کنار بگذاری. با طاعت بدون علم و استاد به جایی نخواهی رسید « لا نجاة الا بالطاعة و الطاعة بالعلم». طاعت علم ميخواهد.
✅🔴👈 قسم به امام #زمان (ع) اگر استاد #اخلاق نداشته باشي؛ به جایی نخواهی رسید.
⭕️ همینکه حرف بزنی؛ اهانت میکنی، غیبت میکنی. .. از نجات خبري نيست؛ مگر اينكه طاعت و بندگي كني. بندگي هم راه دارد. طاعت و بندگی با علم است. باید بروی و یاد بگیری.
🔸از فرمایشات آیت الله حق شناس
@qurantehran
📇 خلاصه تفسیر سوره #حجر - آیه اول
📚 مفسر: آیت الله جوادی آملی(تفسیر تسنیم)
🔸اين سورهٴ مباركه به نام «حجر» است حجر سرزمين قوم ثمود است در يكي از آيات همين سوره آمده است كه ﴿وَلَقَدْ كَذَّبَ أَصْحَابُ الحِجْرِ المُرْسَلِينَ﴾ انشاءالله آنجا توضيح بيشتري دربارهٴ معناي حجر گفته ميشود.
🔹 نامهاي ديگري هم دارد برخي از اهل تفسير تونس اين سوره را به سوره «ربّما» ناميدهاند براي اينكه كلمه ربّ در كلمات عرب زياد بكار برده ميشود گاهي براي تقليل، گاهي براي تكثير، ولي در قرآن كريم فقط يكجا ذكر شده است و آن همين سوره مباركه «حجر» است در همين آيه چون كلمه ربّ در صدر و ساقي قرآن كريم يكجا ذكر شد آن هم در خصوص اين سوره اين سوره را به عنوان سوره «ربّما» ناميدند براي اينكه ﴿رُّبَمَا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُوا﴾ در همين سوره است.
🔸پايان سوره مباركه «ابراهيم» درباره عظمت قرآن و اينكه قرآن ﴿بَلاَغٌ لِلنَّاسِ وَلِيُنذَرُوا بِهِ وَلِيَعْلَمُوا أَنَّمَا هُوَ إِلهٌ وَاحِدٌ﴾ آغاز سوره مباركه «حجر» هم گفتند مناسب با پايان سوره «ابراهيم» است درباره عظمت قرآن است .
🔹يكي از وجوهي كه درباره حروف مقطعه گفته شد اين است كه قرآن از همين حروف تشكيل شد ولي معجزه است و همين مواد اوليه در اختيار شما فصحا و بلغاي عرب و غير عرب هست و توان درآوردن چنين كتابي را نداريد
به عظمت اين قرآن اشاره ميكند كه قسمت مهم عظمت قرآن همان محتواي معرفتي اوست.
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 درس کرامت
🔸 در سوره مبارکه «انسان» دارد که ﴿وَ یطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسْكیناً وَ یتیماً وَ أَسیراً﴾که قصه آن معروف است.
وجود مبارک حضرت #امیر و #فاطمه زهرا (سلام الله علیهما) و #حسنین (علیهم السلام) روزه گرفتند و گندم یا جو وام گرفتند و حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) دستاس کرد ـ که تبرکات فراوانی دارد ـ حالا موقع افطار است، بخشی از این افطار را شب اول دادند به یتیم، شب دوم به مسکین، اما شب سوم اسیر بود، ما در مدینه اسیر نداشتیم! این شخص در جنگ بدر و غیر بدر آمده پیغمبر را بکشد، نشد! هم ما اسیر می دادیم، هم آنها اسیر می دادند، او اصلاً آمده بساط دین را به هم بزند ولی نتوانست و اسیر مسلمان ها شد و در مدینه به عنوان یک اسیر زندگی می کرد.
🔸 سخن حضرت امیر این است که درست است او مشرک است، درست است که کافر است، درست است که او برای کشتن ما آمده، ولی امروز اسیر است، او نباید گرسنه باشد! این دین بوسیدنی نیست؟! حالا مسکین و یتیم را دیگران هم کمک می کنند، بله کمک می کنند، اما اسیر! آن هم افطاریه، آن هم افطاریه آن طور! درست است بله او مشرک است، کافر است، ولی در کشور ما نباید یک آدم کافرگرسنه باشد، ما چنین دینی داریم.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
🌺امام على عليه السلام
✨ مَنْ تَوكَّلَ عَلَى اللّه ذَلَّتْ لَهُ الصِّعابُ وَ تَسَهَّلَتْ عَلَيْهِ الأَسْبابِ؛
🔸هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
📚تصنیف غررالحکم و دررالکلم
🍃➖🍃➖🍃➖🍃➖🍃➖🍃
💠امید نجات!
مدّتی مواظبت کن از قلب خود و اعمال و حرکات و سکنات خود را تحت مداقّه (حسابرسی دقیق) آورده و خفایای قلب را تفتیش کن و حساب شدید از او بکش مثل اینکه اهل دنیا از یک نفر شریک حساب می کشند هر عملی را که شبهۀ ریا و سالوسی در اوست ترک کن هر چند عمل خیلی شریفی باشد. حتی اگر دیدی واجبات را در عَلَن کردن خالص نمی توانی انجام دهی، در خفا بکن. ... (و) با جدیّت کامل و مجاهدۀ شدید قلب خود را از لوث شرک پاک کن. مبادا خدای نخواسته با این حال از این عالم درگذری که کارت زار است. و امید نجات به هیچ وجه برایت نیست.
✅ امام خمینی(ره)، کتاب چهل حدیث
@qurantehran
مداحی آنلاین - نقشه گنج - حجت الاسلام عالی.mp3
4.77M
✨نقشه گنج✨
✅ سخنرانی بسیار شنیدنی حجت الاسلام #عالی
@qurantehran
🍃🍂🌸🍃🍂
🍂🌸
🌸
🍃
🍂
#احکام مبتلا به
💠 صیغه نذر چیست؟
🔹آیا نذرهای ما صیغه شرعی دارند؟
@qurantahran
@dars_akhlaq.mp3
609.5K
🎙 #مقام_معظم_رهبری
💢موضوع: کسب عزت با رعایت تقوا
#مقام_معظم_رهبری: کسی که اهل تقوا باشد، اهل مراقبت از خود باشد، اهل پرهیز از گناه باشد، پیش مردم، در چشم مردم هم عزیز است حتی نزد آن کسانی که به دین، تقوا و اعتقادات اعتنایی ندارند.
@qurantehran
📇 خلاصه تفسیر سوره #حجر - آیه۱۶
📚 مفسر: آیت الله جوادی آملی(تفسیر تسنیم)
🔸چون سوره مباركه «حجر» در مكه نازل شد و سور مكي غالباً درباره اصول و معارف اعتقادي است دربارهٴ مبدأ و معاد و وحي و نبوت و مانند آن سخن ميگويد بخشي كه مربوط به وحي و قرآن بود تا حدودي به پايان رسيد گرچه مطالب ديگر هم در پيش است.
🔹 آنگاه راجع به آسمان و زمين سخن ميگويد كه اينها نعمت الهياند با نظم خلق شدند منافع شما ملحوظ است ارزاق معنوي و مادي شما در آسمان است ارزاق مادي شما در زمين است و مانند آن.
🔸فرمود: ﴿وَ لَقَدْ جَعَلْنا فِي السَّماءِ بُرُوجًا﴾ گاهي از اين ستارهها به عنوان مصابيح ياد ميشود و گاهي به عنوان بروج از آن جهت كه برجستهاند، چشمگيرند نظير برجاند از اين جهت بروج ياد شده است كه اينها زيور شما هستند زينتاند براي ناظرين و عامل هدايتاند كه فرمود به وسيله ستارهها اينها هدايت ميشوند.
🔹 الان تمام حركتهاي رسمي هوايي و دريايي به وسيله همين قطبشناسي و ستارهشناسي و طلوع و غروب كوكب و امثال ذلك است، كه ﴿وِبِالنَّجْمِ هُمْ يَهْتَدُونَ﴾ تمام مسافرتهاي دريايي، كشتي نوردها كارهاي خودشان را بر اساس همين قطب نماها و شمال و جنوب طي ميكنند، قطب و استوا تنظيم ميكنند، حركتهاي هوايي هم همين طور است.
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تنهایی امیر
🔸 یک نامه نورانی از علی بن ابی طالب (سَلامُ الله عَلَیه) در تمام نهج البلاغه آمده است که حضرت دستور دادند، این نامه را در تمام روزهای جمعه، در نماز جمعه بخوانند. در بخش پایانی آن فرمود اینکه من مجبور شدم به سقیفه رأی مثبت بدهم و با دست بسته امضا کنم، برای اینکه دستم تنها و خالی بود.
🔸 فرمود به اینکه اگر عمویم حمزه سید الشهدا و برادرم جعفر طیار با من بودند، من هرگز این بیعت را امضا نمی کردم،[1] ولی من تنها بودم؛ لذا من نمیتوانستم با دست تنها و خالی قیام کنم، ولی اگر حمزه بود، اگر جعفر بود، من آرام نمی نشستم.
[1]. تمام النهج البلاغه، ص۲۹۲؛ «...لَوْ كَانَ لِی بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ عَمِّی حَمْزَةُ وَ أَخِی جَعْفَرٌ لَمْ أُبَایعْ كَرْها».
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
دلا در خانۀ ابن الرّضا ابن الرّضا را بین
چراغ و چشم زهرا و علیّ مرتضی را بین
ز انوار رخ ابن الرّضا روشن فضا را بین
فروغی دلنشین و دلربا و جانفزا را بین
عروس حضرت زهرا بهار شادی آورده
برای شیعیان امشب امام هادی آورده
#میلاد_امام_هادی(ع) مبارکبارد🌺💫
@qurantehran