قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 219
قَالَ قَدْ أُجِيبَتْ دَعْوَتُكُمَا فَاسْتَقِيمَا وَلَا تَتَّبِعَانِّ سَبِيلَ الَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ (89)
(خدا) گفت: دعاى شما دو تن پذيرفته شد پس استقامت بورزيد و راه کسانى را که نمى دانند پيروى نکنيد. (89)
۞ وَجَاوَزْنَا بِبَنِي إِسْرَائِيلَ الْبَحْرَ فَأَتْبَعَهُمْ فِرْعَوْنُ وَجُنُودُهُ بَغْيًا وَعَدْوًا ۖ حَتَّىٰ إِذَا أَدْرَكَهُ الْغَرَقُ قَالَ آمَنْتُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا الَّذِي آمَنَتْ بِهِ بَنُو إِسْرَائِيلَ وَأَنَا مِنَ الْمُسْلِمِينَ (90)
و بنى اسرائيل را از دريا (ى احمر) عبور داديم و فرعون و سپاهيان او از روى ستم و تجاوز از پى آنان رفتند تا آنگاه که غرق، او را فرا گرفت گفت: باور کردم که معبودى نيست جز آن کس که بنى اسرائيل به او ايمان آورده اند و من از تسليم شدگانم. (90)
آلْآنَ وَقَدْ عَصَيْتَ قَبْلُ وَكُنْتَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ (91)
(به او گفته شد:) آيا اکنون (ايمان مى آورى) در حاليکه از پيش عصيان کردى و از فسادگران بودى؟! (91)
فَالْيَوْمَ نُنَجِّيكَ بِبَدَنِكَ لِتَكُونَ لِمَنْ خَلْفَكَ آيَةً ۚ وَإِنَّ كَثِيرًا مِنَ النَّاسِ عَنْ آيَاتِنَا لَغَافِلُونَ (92)
پس امروز بدن تو را (پس از غرق) بر بلندى (ساحل) مى افکنيم تا براى کسانى که پس از تو مى آيند نشانه (عبرت) باشى و بى ترديد بسيارى از مردم از نشانه هاى ما غافلند. (92)
وَلَقَدْ بَوَّأْنَا بَنِي إِسْرَائِيلَ مُبَوَّأَ صِدْقٍ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ فَمَا اخْتَلَفُوا حَتَّىٰ جَاءَهُمُ الْعِلْمُ ۚ إِنَّ رَبَّكَ يَقْضِي بَيْنَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِيمَا كَانُوا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ (93)
همانا بنى اسرائيل را (پس از غرق شدن فرعون) در جايگاهى نيکو جاى داديم و از چيزهاى مطبوع روزيشان کرديم پس اختلاف نکردند تا آنگاه که آگاهى (= دليل) به آنان رسيد به يقين پروردگار تو روز قيامت درباره آنچه در آن اختلاف مى کردند داورى خواهد کرد. (93)
فَإِنْ كُنْتَ فِي شَكٍّ مِمَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ فَاسْأَلِ الَّذِينَ يَقْرَءُونَ الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكَ ۚ لَقَدْ جَاءَكَ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ (94)
پس اگر در آنچه به سوى تو نازل کرده ايم شک دارى از آنان که کتاب (آسمانى) پيش از تو را مى خوانند سؤال کن، بى گمان حق از پروردگارت سوى تو آمده است پس از شک کنندگان مباش. (94)
وَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ فَتَكُونَ مِنَ الْخَاسِرِينَ (95)
و حتماً از آنان نباش که نشانه هاى خدا را تکذيب کردند که از زيانکاران خواهى بود. (95)
إِنَّ الَّذِينَ حَقَّتْ عَلَيْهِمْ كَلِمَتُ رَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ (96)
بى ترديد آنان که سخن پروردگارت (= وعده عذاب) درباره آنان ثابت شده است ايمان نمى آورند. (96)
وَلَوْ جَاءَتْهُمْ كُلُّ آيَةٍ حَتَّىٰ يَرَوُا الْعَذَابَ الْأَلِيمَ (97)
اگر چه هر نشانه (=معجزه)اى برايشان بيايد تا اينکه عذاب دردآور را ببينند. (97)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۱۹🌷
آیا پیامبر تردید داشت؟
ممكن است پس از خواندن این صفحه، این سؤال برایمان پیش بیاید كه مگر پیامبر خدا در حقّانیت قرآن شك داشت؛ پس چرا خدا به او فرموده است: «اگر در [آسمانی بودن] آنچه بر تو نازل كرده ایم، تردید داری، از كسانی كه پیش از تو كتاب آسمانی را می خواندند، سؤال كن.»؟! آیا امكان دارد كه پیامبر در رسالت خود شك داشته باشد؟ آیا می توان سخن پیامبری را پذیرفت كه برای اثبات حقّانیت خویش، از اهل كتاب سؤال می كند؟ و مگر پیامبر از خطا و اشتباه معصوم نبوده است؛ پس چطور ممكن است در مهم ترین مطلب یعنی ارتباط خود با خدا شك داشته باشد؟ پاسخ این سؤالِ به ظاهر سخت، به آسانی در نوع سخن گفتن افراد با یكدیگر یافت می شود؛ بدینصورت كه خود ما در بسیاری از اوقات، برای رساندن پیام خود به یك نفر و تأثیرگذاری بیشتر، به شخص دیگری غیر از او خطاب می كنیم و البتّه همه به اخوبی می فهمند كه منظور ما چه كسی است. در زبان فارسی، این ضرب المثل برای این گونه سخن گفتن به کار می رود: «به در می گوید كه دیوار بشنود».
برای نمونه، خداوند در آیه ی 23 سورهی اسراء به پیامبر می فرماید:
«هر گاه یكی از پدر و مادر یا هر دوی آن ها كه نزد تو هستند، به سنّ پیری برسند، كمترین اهانتی به آن¬ها مكن و بر آن ها پرخاش نكن و با احترام با آنان سخن بگو.» روشن است كه مخاطب اصلی این آیه، پیامبر نبوده است؛ زیرا همه می دانیم كه آن حضرت پیش از ولادت، پدر خود، و در كودكی، مادرش را از دست داده بود. در آیه ی 1 سورهی طلاق نیز می خوانیم: «ای پیامبر، هر گاه خواستید زنان را طلاق بدهید ...» می دانیم كه این دستور مربوط به همه ی مسلمانان است و پیامبر هیچیک از همسرانشان را طلاق نداد. امام صادق نیز در سخنی این مطلب را چنین بیان فرموده است: «[بسیاری از آیات] قرآن، بر اساس این مثال نازل شده است: به تو می¬گویم؛ ولی ای همسایه، تو بشنو.» بنابراین، هنگام روبرو شدن با آیاتی مانند این آیه باید با دقّت به تفاسیر معتبر مراجعه كنیم و به سرعت قضاوت نكنیم. مفسّران در توضیح این آیه گفته اند كه اگرچه در آیه به پیامبر خطاب شده، مخاطبان حقیقی آیه، كسانی هستند كه در نبوّت آن حضرت تردید داشتند. قرآن به آنان می فرماید كه در این صورت، به مسیحیان و یهودیان مراجعه كنند؛ زیرا نشانه های پیامبر در كتاب-های آسمانی آنها بروشنی بیان شده بود و آنان بخوبی از حقّانیت آن حضرت آگاهی داشتند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۱۳ آبان ۱۴۰۰
میلادی: Thursday - 04 November 2021
قمری: الخميس، 28 ربيع أول 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️6 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
▪️10 روز تا ولادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️12 روز تا وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
▪️36 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
▪️44 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)
✅ با ما همراه شوید...
@quranekarim1398
💠 امام علی علیه السلام به جابر بن عبدالله انصارى چنين فرمود :
اى جابر! قوام و استوارى دين و دنيا به چهار چيز است: عالم و دانشمندى كه علم خود را بهكار گيرد و نادانى كه از فراگيرى سر باز نزند و سخاوتمندى كه در بذل وبخشش بخل نورزد و نيازمندى كه آخرتش را به دنيا نفروشد. ازاينرو هرگاه عالم علمش را ضايع كند (و بهكار نگيرد)، جاهل از فراگيرى علم خوددارى خواهد كرد (زيرا به علم عالم بدبين مىشود) و هرگاه اغنيا در نيكى بخل ورزند، نيازمندان آخرت خود را به دنيا مىفروشند (و به اموال اغنيا حمله مىكنند).
📚 نهج البلاغه حکمت 372
🔸🔸🔸🔸🔹🔹🔹🔹
@quranekarim1398
حکمت 372 نهج البلاغه.mp3
4.68M
💠 شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت 372
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔸🔸🔸🔸🔹🔹🔹🔹
@quranekarim1398
#مدیریت_زمان 39
✅ گفتیم که هر کسی باید هر فیلمی که واقعا نیازش هست رو ببینه.
متاسفانه از بین بردن زمان در جامعه ما تبدیل به یه فرهنگ شده.
چطور؟
⭕️ اگه یه نفر مقدار پول رو جلوی چشم شما ...
#تنها_مسیر_آرامش
@quranekarim1398
┄┅─✵💖✵─┅┄
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
اِلهی
یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد
یا عالی بِحَقِّ علی
یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه
یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن
یا قدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن
عَجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ صاحبَ العصرِ والزَّمان
@quranekarim1398
┄┅─✵💖✵─┅┄
صفحه ۲۲۰ مصحف شریف
سوره مبارکه یونس
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_6017120753583916063.mp3
987.3K
🔸ترتیل صفحه ۲۲۰ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : حجاز
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
قرآن ترجمه المیزان
سوره 10
سوره مبارکه يونس
صفحه 220
فَلَوْلَا كَانَتْ قَرْيَةٌ آمَنَتْ فَنَفَعَهَا إِيمَانُهَا إِلَّا قَوْمَ يُونُسَ لَمَّا آمَنُوا كَشَفْنَا عَنْهُمْ عَذَابَ الْخِزْيِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَتَّعْنَاهُمْ إِلَىٰ حِينٍ (98)
پس چرا هيچ قريه اى (از آنها که هلاک شدند) نبود که ايمان بياورد و ايمانش سودش دهد جز قوم يونس که چون ايمان آوردند عذاب رسوائى (آور) را در زندگى دنيا از آنان برداشتيم و تا زمانى (مدّت زندگى) بهره مندشان کرديم. (98)
وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعًا ۚ أَفَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّىٰ يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ (99)
و اگر پروردگار تو مى خواست، کسانى که در زمينند همه شان يکسره (به اجبار) ايمان مى آوردند پس آيا تو مردم را مجبور مى کنى که مؤمن شوند؟! (99)
وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تُؤْمِنَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ وَيَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ (100)
و هيچ کس را نرسد که ايمان بياورد جز به اذن خدا و پليدى (بى ايمانى) را (خدا) برکسانى قرار مى دهد که عقل را به کار نمى اندازند. (100)
قُلِ انْظُرُوا مَاذَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَمَا تُغْنِي الْآيَاتُ وَالنُّذُرُ عَنْ قَوْمٍ لَا يُؤْمِنُونَ (101)
بگو: بنگريد (از نشانه هاى خداوندى خدا) چه چيزها در آسمانها و زمين وجود دارد؟ ولى اين نشانه ها و هشدارها در مورد گروهى که ايمان نمى آورند سودى ندارد. (101)
فَهَلْ يَنْتَظِرُونَ إِلَّا مِثْلَ أَيَّامِ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِهِمْ ۚ قُلْ فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ (102)
پس آيا جز همانند روزهاى (عذاب) کسانى را که پيش از آنان گذشته اند انتظار دارند؟ بگو: پس منتظر باشيد که بى شک من با شما از منتظرانم. (102)
ثُمَّ نُنَجِّي رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا ۚ كَذَٰلِكَ حَقًّا عَلَيْنَا نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ (103)
آنگاه فرستادگان خود و کسانى را که ايمان آورده اند (هنگام عذاب) نجات مى بخشيم. بدينگونه مؤمنان را نجات مى دهيم که اين حقى است بر عهده ما. (103)
قُلْ يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنْ كُنْتُمْ فِي شَكٍّ مِنْ دِينِي فَلَا أَعْبُدُ الَّذِينَ تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلَٰكِنْ أَعْبُدُ اللَّهَ الَّذِي يَتَوَفَّاكُمْ ۖ وَأُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (104)
بگو: اى مردم اگر از دين من در شک هستيد پس من آنها را که شما غير از خدا مى پرستيد نمى پرستم ولى آنچنان خدائى را مى پرستم که (جان) شما را مى گيرد و فرمان يافته ام که از مؤمنان باشم. (104)
وَأَنْ أَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا وَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُشْرِكِينَ (105)
و (به من امر شده) که روى (دل) خود را با گرايش به حق براى دين، راست بدار و البتّه از مشرکان مباش. (105)
وَلَا تَدْعُ مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَا يَنْفَعُكَ وَلَا يَضُرُّكَ ۖ فَإِنْ فَعَلْتَ فَإِنَّكَ إِذًا مِنَ الظَّالِمِينَ (106)
و جز خدا نخوان چيزى را که نه سودت مى دهد و نه زيانت مى رساند که اگر (چنين) کردى در آن هنگام حتماً تو از ستمکاران خواهى بود. (106)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛