🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۸🌷
و خدایی که در این نزدیکی است:
یکی از لطف های بزرگ خدا به بندگانش، معرفی خود به آنان است. براستی اگر ما نمی دانستیم که آفریدگار جهانِ هستی چه ویژگی هایی دارد، چقدر در حیرت و سرگردانی به سر می بردیم. شاید تا پایان عمر از خود می پرسیدیم که چنین قدرت بی نهایتی که کهکشان های پهناور را با میلیاردها ستاره و سیاره پدید آورده است، چگونه پروردگاری است. آیا مانند پادشاهان قدرتمند، دست نیافتنی و دور است؟ آیا می توان به محضر او رسید؟ آیا سخن ما را می شنود و به ما اهمّیّتی می دهد؟ او که به ما نیازی ندارد، آیا به ما توجّهی می کند؟ امّا آن آفریدگار بزرگ و نیرومند که فرمانروایی تمام جهان به دستِ اوست، با عشق و مهربانی وصف ناپذیری به ما فرموده است که من نزدیک ام و سخنان شما را می شنوم و به درخواستهایتان پاسخ می دهم. این آیه، از دو ویژگی خدا که پر از لطف و زیبایی است، سخن می گوید که وجود انسان را سرشار از وَجد و شادمانی می کند. نخستین صفت، «قریب» به معنای نزدیک است، و خداوند در قرآن بارها به انسان ها یادآوری کرده که به آنان بسیار نزدیک است و لحظه ای از آنان جدا نمی شود. او فرموده است که هر جا باشیم، با ما همراه است و جسم و جان و فکر ما در معرض نگاه و آگاهی اوست.
در روایتی می خوانیم که در زمان پیامبر اسلام، در حالی که مسلمانان برای نبرد با کافران حرکت می کردند، نام خدا را با صدای بلند می بردند و از او یاد می کردند. در این هنگام، پیامبر به آنان فرمود:
«ای مردم، با خودتان مدارا کنید. [و آرام نیایش کنید؛ زیرا] شما خدای ناشنوا و غایب را نمی خوانید؛ بلکه خدای شنوا و نزدیک را می خوانید که همراه شماست.» آری، به فرموده ی خدا، او از رگ گردن به ما نزدیک تر است، راز دلمان را می داند، از نیازمان باخبر است و خواسته هایمان را با مهربانی و عطوفت، برمی آورد. به همین سبب، پس از آنکه خود را «خدای نزدیک» معرفی کرده، یادآوری می کند که «مُجیب» هم هست. این دومین صفت الهی در این آیه است. مجیب یعنی به خواسته های بندگانش پاسخ می دهد و دعاهای آنان را اجابت می کند. آری، آن فرمانروای بی شریک و شکست ناپذیر، در نزدیکی تک تک ما حضور دارد و به درخواست ما با لطف و مهربانی پاسخ می دهد.
http://eitaa.com/quranjavadalaeme
11.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠درس هفتم روخوانی قرآن کریم
"کسب مهارت در خواندن حروف دارای واو مدی"
♦️ تعرف واو کشیده: هرگاه بعد از حرف مضموم، حرف «واو» قرار گیرد (ـُـ و) آن واو باعث دو برابر مدّ و کشش صدای ضمّه می شود از این رو به آن، «واو مدّی» میگویند
♦️صدای واو کشیده یا واو مدّی، مانند” او “ در فارسی خوانده می شود
♦️ هر حرفی که با صدای واو مدّی همراه باشد یک بخش از کلمه را تشکیل می دهد
مانند:
نُوحُ که خوانده می شود👈 نوُ/حُ،
بُطُونِ که خوانده می شود 👈 بُ/طُو/نِ
یُبَایِعُونَ که خوانده می شود👈 یُ/بَا/یِ/عُو/نَ
کَاذِبوُنَ که خوانده می شود👈 کَا/ذِ/بُو/نَ .
http://eitaa.com/quranjavadalaeme
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅بر چهره پر ز نور مهدی صلوات
بر جان و دل صبور مهدی صلوات...
🔅تا امر فرج شود مهيا بفرست
بهر فرج و ظهور مهدی صلوات...
#سلاممولایغریبم
#امام_زمان♥
http://eitaa.com/quranjavadalaeme
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ از الان تصمیم بگیریم بگیم #امام_زمان
از این به بعد هرجا کم بیارم میگم تو صاحب من هستی..
حجت الاسلام #معاونیان
#امام_زمان
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
http://eitaa.com/quranjavadalaeme
شنیدی میگن
«هرکی داره سنگ خودشو به سینه میزنه»
روز قیامت احوال همه همینطوریه
قرآن میگه
✴️يَوْمَ تَأْتِي كُلُّ نَفْسٍ تُجَادِلُ عَن نَّفْسِهَا (نحل111)
روزی که می آید هر کسی دنبال دفاع از خودش است
http://eitaa.com/quranjavadalaeme
صفحه ۲۲۹ مصحف شریف
سوره مبارکه هود
http://eitaa.com/quranjavadalaeme
4_6042136691815220700.mp3
1.89M
🔸ترتیل صفحه 229 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
http://eitaa.com/quranjavadalaeme
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۲۹🌷
مهمان و مهمان نوازی:
این آیه و آیات بعد، به داستان ملاقات فرستادگان خدا با حضـرت ابراهیم اشاره می کند. ماجرا از این قرار بود که چند تن از فرشتگان خدا که برای عذاب و نابود کردن قوم لوط مأموریت داشتند، ابتدا نزد حضرت ابراهیم آمدند و او و همسرش را که فرزندی نداشتند و پیر شده بودند به ولادت فرزند شایسته ای مژده دادند. یکی از نکات درس آموز این سرگذشت، مهمان نوازی عجیب حضرت ابراهیم است؛ زیرا آن حضرت بدون اینکه مهمانان خود را بشناسد، به سرعت گوشت گوساله ای را بریان کرد و نزدشان آورد. در روایات نیز آمده است که ابراهیم، فردی بسیار مهمان نواز بود. در حدیثی از امام صادق می خوانیم: «ابراهیم [آن¬قدر مهماندوست بود که گویی] پدر مهمانان است؛ به طوری که وقتی مهمانی نزد او نبود، بیرون می رفت و دنبال مهمان می گشت.»
در روایت دیگری از پیامبر میخوانیم: «خدا، ابراهیم را دوست خود نگرفت مگر به سبب دو ویژگی:
1ـ غذا دادن به دیگران؛
2ـ نماز در نیمه های شب؛ در حالی که مردم خواب بودند.»
مهمانی دادن، یکی از آداب و رسوم رایج در میان انسان هاست که در هر زمان و مکانی بوده و هست. اسلام نیز این رسم پسندیده را تأیید کرده و انجام آن را با رعایت دستورهای خدا، کاری خوب و شایسته برشمرده است. پیشوایان دین برای مهمان نوازی پاداش فراوانی ذکر کرده و احترام مهمان را لازم دانسته اند. در روایتی می خوانیم که شخصی به نام محمّد بن قیس نقل می کند که روزی همراه چند تن از شیعیان دیگر در خدمت امام صادق بودیم. آنان از گروهی از مردم یاد کردند. من گفتم: «به خدا سوگند، صبح و شب نمی شود مگر این که دو سه نفر یا کمتر و بیشتر از آنان، مهمان من هستند.» امام به من فرمود: «لطف آنان بر تو از لطف تو بر ایشان بیشتر است.» من عرض کردم: «قربانتان گردم؛ چطور چنین چیزی ممکن است؛ در حالی که من از غذایم به آنان می دهم و از ثروتم خرجشان می کنم و خدمتکار من به آنان خدمت می کند!» امام فرمود: «هنگامی که آنان نزد تو می آیند، از جانب خدا همراه با روزی فراوان [و خیر و برکت] نزدت می آیند، و در حالی از نزد تو می روند که آمرزش خدا شامل حالت شده است.» در روایت دیگری از امام صادق می خوانیم: « یکی از مواردی که پیامبر به حضرت فاطمه آموخت، این بود که به او فرمود: ای فاطمه، هر کس به خدا و روز قیامت ایمان دارد، باید مهمانش را گرامی بدارد.»
http://eitaa.com/quranjavadalaeme
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه مدل از جنگ نرم اینه که در لباس دین به جنگ با دین برن👇
حالا ببینید ی عده انسان بی سواد و نا آگاه فقط برای پیشبرد کارشون
چطور مسیر آیه رو عوض میکنن
اول میگه در پذیرش دین اجباری نیست
بعد میگه
پس در احکام دین مثل حجاب هم اجباری نیست
مثل این میمونه که بگی رانندگی کردن برای شهروندان اجباری نیست
بعد یکی که داره تو خیابون خلاف میاد وقتی پلیس نگهش داره
بهش بگه
چه اشکال داره رانندگی که اجباری نیست
من هرجور بخوام میرم
اینجا باید سرتو بکوبی به ستون همون ماشین هیچی نگی
اون نمیفهمه که رانندگی اجباری نیست اما وقتی راننده شدی باید طبق مقررات برونی
http://eitaa.com/quranjavadalaeme