💐⭕️اسلام، #مخالف_فقر و #تنگ_نظري است.
اسلام، دین زندگی #بانشاط است نه زندگی #غم و اندوه.
📌اين حرف هاي غلط و تنگ نظري ها كه بعضي ميگويند: بايد فقير بود و گرسنگي را تحمل کرد، با #روح_اسلام #مخالف است،
🤲 اسلام دين (رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً)، است،
يعني در همين دنيا هم از خدا حسنه ميخواهيم. اسلام ديني است كه يکي از بزرگان اصحاب آمد خدمت امام صادق(ع) وگفت:
📌🔸من بعد از كشته شدن مروان منتظرم كه شما چه دستوري ميدهيد، كاسبي را رها كردم، اينقدر هم پول دارم كه تا آخر عمر بنشينم و زندگی کنم و نيازي هم به كاسبي ندارم.
🌴حضرت(علیه السلام) فرمود: برو كاسبي كن، بچه هايت را براي بعد از خودت دشمن خودت قرار نده.
اسلام با زهد و بي رغبتي و #عدم_دلبستگی به دنيا موافق است، اما با #فقر مخالف است،
نبايد دايم به جامعه بگوييم آقا كم نظر باش، دايم بگوييم به كم اكتفا كن، گرسنگي را تحمل کن، نه این طوري نيست. #زهد خوب است، اما بايد گفت: زياد به دست بياور، زياد فعاليت كن!
🌴اميرالمؤمنين(صلوات الله و سلامه عليه) هزار بنده را با كدّ يمين و عرق جبين خود، خريده و در راه خدا #آزاد كرد.
در آن دوراني كه به ايشان ظلم روا شده، ميرود و قنوات احداث ميكند، ولي آنها را براي فرزندانش يا ديگران وقف ميكند.
اين كه ما رسم داريم جامعه را به کم داشتن و کم کار کردن ترغيب ميکنيم که نميخواهد در مال خود وسعت بدهيد، از معارف اسلامي نيست.
بعد هم به اميرالمؤمنين(علیه السلام) مثال ميزنيم! اين درست اما خودش ميفرمايد ميتوانم بهترين لباس را تهيه كنم، اما زهد من، حكومت من، اقتضا ميكند كه من بيشتر دسترنجم را به ديگران بدهم و خودم به کم اكتفا كنم.
📌بنابراين #فقر را در جامعه ترويج نكنيد، در #جامعه_زهد را ترويج كنيد، و زمينه كمك و ياري به همديگر را به وجود بياوريد،
براي ديگران شغل ايجاد کنيد. نه اينكه دايم بنشينيم و بگوييم کم کار کنيد، کمتر بخوريد!
⭕️شما در باب زكات نگاه كنيد؛ از پول #زكات ميشود براي انسان محتاج خانه، ماشين، وسايل زندگي و امکانات ديگر فراهم کرد نه اينکه فقط به نان بخور و نميري اکتفا کرد.
به هر حال آگاه باشید، اسلام تنگ نظري ندارد، و با فقر و #فقير_پروري مخالف است،
اسلام دين زهد است، #زهد به معنای استفاده بیشتر رساندن به مردم. #اسلام، دين #مخالف_تجملات و #تشكيلات_بي_مورد است؛
👈👈اسلام، دین زندگی #بانشاط است نه زندگی غم و اندوه.
🖋مرحوم آيت الله صانعي(رحمة الله علیه)
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#دعاهای_روزانه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
يَا مَنْ عَلَيْهِ يَتَوَكَّلُ الْمُتَوَكِّلُونَ
ای آنکه توکلکنندگان بر او توکل کنند.
🌷 دعای جوشن کبیر
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انعام آیه 91 تا 94
📄#صفحـہ_138
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_139
❇️موارد استعمال كلمه" #قدر" و معنای جمله:" وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ"
💠وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قالُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ عَلى بَشَرٍ مِنْ شَيْءٍ قُلْ مَنْ أَنْزَلَ الْكِتابَ الَّذِي جاءَ بِهِ مُوسى نُوراً وَ هُدىً لِلنَّاسِ تَجْعَلُونَهُ قَراطِيسَ تُبْدُونَها وَ تُخْفُونَ كَثِيراً وَ عُلِّمْتُمْ ما لَمْ تَعْلَمُوا أَنْتُمْ وَ لا آباؤُكُمْ قُلِ اللَّهُ ثُمَّ ذَرْهُمْ فِي خَوْضِهِمْ يَلْعَبُونَ
🌱زمانی که (یهودیان از سر لجاجت) گفتند «خداوند هیچ چیزی بر هیچ انسانی نازل نکرده است»، (در حقیقت،) خدا را چنان که سزاوار اوست، توصیف نکردند و بزرگ نداشتند. بگو: چه کسی آن کتاب را که موسی آورد، نازل کرد که برای مردم (سراسر) نور و هدایت بود؟ (البته) شما آن را در کاغذها(ی پراکندهای) قرار دادید؛ (بخشی از) آن را آشکار میکنید و بسیاری (از آن، مانند اوصاف پیامبر اسلام) را مخفی نگه میدارید. (چگونه چنین سخنی میگویید؛) حال آنکه (بهوسیلهی وحی،) چیزهایی به شما آموزش داده شده که شما و اجداد و نیاکانتان نمیدانستید (و بهطور معمول هم نمیتوانستید بدانید).» بگو: خدا (نازل کرده است). آنگاه آنان را مشغول بازی و در (پندار) باطلشان رها کن.
أنعام - ۹۱
🔷" وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قالُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ عَلی بَشَرٍ مِنْ شَيْءٍ"" قدر" و" قدر" از هر چيزی كميت و كوچك و بزرگی و كم و زيادی آن است، مثلا وقتی گفته میشود:" قدرت الشيء قدرا" و يا گفته میشود:" قدرت الشيء تقديرا" مقصود اين است كه من كميت و حدود ظاهری و محسوس فلان چيز را معلوم و بيان كردم، اين معنای اصلی و لغوی اين كلمه است، و ليكن كلمه مزبور را از معنای اصليش تجاوز داده و در امور معنوی و غير محسوس نيز استعمال كردهاند، مثلا میگويند" فلانی در بين مردم و در ميان اجتماع دارای قدر و منزلت است" و مقصودشان اين است كه فلانی در جامعه خود وزنهای است دارای ارزش اجتماعی.
🔷و از جهت اينكه تقدير و تحديد هر چيز غالبا توأم با توصيفی است كه طرف را از حال آن چيز آگاه میكند لذا كلمه" قدر" و" تقدير" بطور استعاره، هم بر آن اوصاف اطلاق میشود و هم بر آن معرفت و آگاهی، مثلا گفته میشود:" قدر الشيء و قدره" يعنی وصف كرد فلان چيز را و نيز گفته میشود:" قدر الشيء و قدره" يعنی معرفت به فلان چيز حاصل كرد و اينگونه استعمالات همه صحيح و لغوی است.
👈از اين رو استعمال لفظ قدر در باره خدای تعالی نيز به همه اين معانی كه گفته شد جايز است، و آيه مورد بحث را به همه آن معانی میتوان تفسير نموده و گفت: معنای جمله" ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ" اين است كه مردم نمیتوانند خدا را آن طور كه لايق ساحت او است تعظيم كنند، چون عقل و وهم ايشان و هيچ حسی از حواسشان نمیتواند به ذات خدای تعالی احاطه پيدا كند. و اگر خدا را توصيف میكنند، به آن مقداری است كه آيات و دلايل بر عظمت او دلالت دارند. و نيز میتوان گفت معنايش اين است كه: مردم نمیتوانند خدا را آن طور كه بايد و شايد وصف كنند، يا آن طوری كه هست بشناسند.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_139
❇️چه #ظلمی از اين بالاتر كه افرادی كه صلاحيت رهبری ندارند ادعای رهبری كنند آن هم #رهبری_الهی و آسمانی
💠وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری عَلَی اللَّهِ كَذِباً أَوْ قالَ أُوحِيَ إِلَيَّ وَ لَمْ يُوحَ إِلَيْهِ شَيْءٌ وَ مَنْ قالَ سَأُنْزِلُ مِثْلَ ما أَنْزَلَ اللَّهُ وَ لَوْ تَری إِذِ الظَّالِمُونَ فِي غَمَراتِ الْمَوْتِ وَ الْمَلائِكَةُ باسِطُوا أَيْدِيهِمْ أَخْرِجُوا أَنْفُسَكُمُ الْيَوْمَ تُجْزَوْنَ عَذابَ الْهُونِ بِما كُنْتُمْ تَقُولُونَ عَلَی اللَّهِ غَيْرَ الْحَقِّ وَ كُنْتُمْ عَنْ آياتِهِ تَسْتَكْبِرُونَ (۹۳/انعام)
🔹و كيست ظالمتر از آنكه بر خدا دروغی بست و يا گفت: به من وحی شده، در حالی كه چيزی به او وحی نشده است. و نيز آن كس كه گفت: به زودی من هم مثل آنچه خدا نازل كرده نازل میكنم. و (ای پيامبر!) اگر ببينی زمانی را كه ستمگران در سكرات مرگ قرار گرفته و فرشتگان (برای قبض روح آنان) دستهای (قدرت) خويش را گشوده و فرمان جان دادن میدهند (و میگويند:) امروز به خاطر نسبتهای ناروا كه به خداوند میداديد و از آيات او سرپيچی میكرديد، به عذاب خواركننده كيفر داده خواهيد شد.
🔹افترا به خداوند ظلم فرهنگی است و ادّعای رهبری از سوی نااهلان، بزرگترين ظلم است. وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری ... أَوْ قالَ أُوحِيَ إِلَيَ
🔹دشمن حقّ، يا حقّ را پايين میآورد، يا خود را بالا میبرد. ابتدا میگويد: قرآن افسانه است، اگر موفّق نشد، میگويد: من هم میتوانم مثل قرآن حرفهای جالب بزنم. «سَأُنْزِلُ مِثْلَ ما أَنْزَلَ اللَّهُ» در جای ديگر میخوانيم: «لَوْ نَشاءُ لَقُلْنا مِثْلَ هذا»
🔹مدّعيان ناأهل ودروغگويان مناصب دينی، سخت جان میدهند. «وَ لَوْ تَری إِذِ الظَّالِمُونَ ...»
🔹كيفرهای اخروی از لحظهی مرگ شروع میشود، به كافران میگويند: جان بده، بمير، «أَخْرِجُوا أَنْفُسَكُمُ» كه همراه با نوعی تحقير است.
🔹روح انسان از جسم او مجرّد و مستقلّ است. «أَخْرِجُوا أَنْفُسَكُمُ»
🔹كيفر توهين بهوحی و دين، عذاب مهين وخواركننده است. «تُجْزَوْنَ عَذابَ الْهُونِ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan