🔶🔷 عرضه محصولات در زمینه فهم قرآن با #تخفیف همراه با #مسابقه روزانه
(اخبار رسمی): بازدیدکنندگان از #غرفه قرآن پویان علاوه بر آشنایی با قابلیتهای منحصر به فرد اپلیکیشن تنزیل،
دورههای آموزشی و کتاب روش فهم ساده قرآن،
امکان استفاده از تخفیف 10 تا 30 درصدی در خرید را دارند
و میتوانند با شرکت در مسابقه روزانه جزو برندگان جایزه نقدی باشند.
https://news.akhbarrasmi.com/news/13980224368008167/
نمایشگاه قرآن از ساعت 17 تا 24 در مصلای تهران در حال برگزاری است
علاقه مندان جهت تهیه محصولات و خدمات فوق و نیز شرکت در مسابقه میتوانند به غرفه قرآنپویان واقع در انتهای شبستان اصلی مقابل درب شماره 86 مراجعه کنند.
✅" روشهای بسیاری برای #فهم و نقد متون دینی وجود دارد که میتوانیم از طریق آنها به مطالعه و بررسی معارف دینی بپردازیم؛ ولیکن از میان روشهای تحقیق، روش «تحلیل محتوا» از امتیازها و ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است که باعث شده بسیاری از پژوهشگران برای پژوهشهای عمیق خود در حوزه معارف اسلامی و فهم متون دینی از این روش استفاده کنند.
وی تاکید کرد: این روش به محقق کمک میکند با گویاسازی متن و کشف لایههای عمیق و کدهای مرموز آن، به دریافت صحیح محتوایی برسد که متکلم یا مؤلف به دنبال ترسیم آن بوده و از پیشداوریهای اولیه نجات پیدا کند.
👈👈به همین دلیل از این روش برای ترسیم ساختار هندسی سورههای قرآن کریم، کشف #غرض اصلی سوره و نیز کشف #روابط میان آیات و #سیاقهای مختلف یک سوره استفاده میشود."
◀️بخشي از سخنان دكتر حسن بشير عضو هيات علمي گروه معارف دانشگاه امام صادق،در کارگاره آموزشی «تحلیل محتوای مفاهیم قرآنی»23 ارديبهشت ،نمايشگاه قران
💢💢شايان ذكر است روش آموزشي مد نظر قرآنپويان نيز مبتني بر تحليل متن سوره،كشف روابط ميان آيات و #فرازها و سپس كشف غرض يا #درس يا محور اصلي سوره ميباشد.
گزارش جلسه دهم
⭕️ حجت الاسلام والمسلمین محمد محلاتی:
✅ علما نباید رابطه ربوبیت و عبودیت با مردم داشته باشند
🔴 تبعیت از علمای فاسد مذمت و عذاب الهی را به دنبال دارد
☀️ @Barankavir
💠 حجت الاسلام والمسلمین محمد سروش محلاتی که در دهمین روز ماه رمضان در مسجد حظیره یزد سخن می گفت با تجلیل از مقام و جایگاه حضرت خدیجه(س) ضمن بیان روایتی از ابوسعید خدری به نقل از عیاشی اظهار داشت: پیامبر در سفر معراج ، مکث و توقفی داشتند با جبرائیل و خدا به پیامبر فرمود در بازگشت سلام مرا به خدیجه برسان. تعبیراتی که در این روایت هست بیانگر عظمت حضرت خدیجه کبری است.
🔸وی در بخش دیگری از سخنانش با یادکرد شهادت شهید صدوقی در دهمین روز ماه رمضان، در باره ادب عالم و طرح این پرسش که عالم با مردم چه رابطه ای باید داشته باشد و کدام رابطه نباید باشد خاطرنشان کرد: اسلام به هیچکس و از جمله علما اجازه نمی دهد رابطه ربوبیت و عبودیت با مردم داشته باشند. خدا در قرآن این نوع رابطه را مدمت می کند.
🔸این استاد حوزه علمیه قم ربوبیت و عبودیت را دو نوع دانست که ما خدا را عبادت می کنیم و به او سجده می کنیم و نوع دیگر عبودیت را متابعت مطلق معرفی کرد و اظهار داشت: گاهی شرک در عبادت است و گاهی در اطاعت و خدا به مسیحیان عتاب می کند که چرا از علمای فاسد خود تبعیت کردید. و خدا هشدار می دهد ما به هیچ انسانی نه کتاب و علم و قدرت و نبوت دادیم که از او اطاعت کند بلکه رابطه پیامبر و مردم رابطه معلم و متعلم است.
🔸سروش محلاتی با اشاره به این که عالم دین فقط واسطه اتصال و ارتباط است تاکید کرد: عالم معلم است و حق ندارد در احکام الهی دخل و تصرف کند و اطاعت فقط از خدا جایز است و اگر ما از پیامبر و امام اطاعت می کنیم به خاطر اطاعات از خداست.
🔸وی به نقل از مرحوم نایینی گفت : جباران تاریخ دو گروه هستند گروهی با زور و سرنیزه و قدرت و گروهی با ابزار فریب و نیرنگ مردم را وادار به عبودیت می کردند. عالم دین کسی است که به جای مطرح کردن خود و پیگیری منافع و جایگاه و قدرت خودش، مردم را به دین دعوت می کند.
🔸این محقق علوم دینی با طرح این پرسش که عالم چگونه منحرف می شود و مردم را وادار به تسلیم مطلق می کند، توضیح داد: روش گناه هر کسی فرق می کند، هر کسی در فضای خودش گناه می کند، عالم دین اما به گونه ای گناه می کند که مریدان خود را از دست ندهد. شهید ثانی در کتابی در زمینه غیبت از هم صنفان خود گلایه می کند، می گوید علمای زمانه ما عده ای منحرف شدند، و برخی از گناهان را بر می شمرد، یکی از آنان غیبت است.
🔸وی با بیان روایتی از امام جعفر صادق (ع) گفت: حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند بین عوام ما و عوام یهود تفاوتی نیست و اگر عوام ما هم مانند عوام یهود دنبال علما بیفتند و حتی در صورت فساد تبعیت کنند این مذمت و عذاب الهی برای آن ها هم هست.
🔸سروش محلاتی افزود: امام صادق علیه السلام می گوید علمای یهود کسانی بودند که احکام را جابجا می کردند ، و برای حرامخوری به مریدانشان راه نشان می دادند و ساخت و پاخت می کردند و علمای فاسد متعصب بودند و هر کسی را که کینه اش را به دل می گرفتند، و تابع نبود همه حقوق را از او سلب می کردند و خدمات و خوبیهایش را نادیده میگرفتند . و اگر کسی که تابع و تسلیم بود راه را برای بالا ر فتن آنها باز می کردند. اگر کسی مریدشان بود و دستشان را بوسید حمایت می کنند و زشتیهایشان را پنهان میکنند و همه ابزار و امکانات را برای او فراهم می کنند تا مبادا در میان مردم بدنام نشوند.
🔸وی گفت: امام صادق به مردم هشدار دادند اگر دیدید علما اینگونه بودند و در این مسیر هستند، از همان علمای یهودند ، دورش را نگیرید، او را کنار بزنید و از او تبعیت نکنید ولی اگر دیدید مردم را دعوت به خدا می کند، بدانید که از علمای ربانی است. مرحوم شهید صدوقی از علمای ربانی بودند که چیزی برای خودشان نمی خواستند و مردم را دعوت به خدا می کردند.
🔸گفتنی است سخنرانی سروش محلاتی از اول ماه رمضان تا پانزدهم ماه رمضان ساعت ۱۸:۴۵ دقیقه در محل مسجد روضه محمدیه (حظیره) یزد برگزار می شود.
هدایت شده از قران پویان
🌹🌹💐💐💐 شما هم میتوانید در ماه رمضان، بهار قرآن،
در #ترویج_مفاهیم_قرآنی سهیم شوید
دوستان #خیری که مایلند درهزينه هاي اداره غرفه قران پویان در نمایشگاه قران
و تبلیغات
وتامين جوايز مسابقه روزانه کمک مالی کنند
میتوانند از لینک زیر مبالغ #اهدایی یا #نذورات خود را واریز نمایند.🙏
http://idpay.ir/quranpuyan1
اجرکم عندالله
#مناحات_شبانگاهی
فرازهای #دعای_سحر
🔶اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ بَهَائِكَ بِأَبْهَاهُ وَ كُلُّ بَهَائِكَ بَهِيٌّ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِبَهَائِكَ كُلِّهِ
🔶 اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ جَمَالِكَ بِأَجْمَلِهِ وَ كُلُّ جَمَالِكَ جَمِيلٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِجَمَالِكَ كُلِّهِ
💫خدایا از تو درخواست میکنم به حق زیباترین مرتبه از زیباییات و همه مراتب زیباییات که زیباست. خدایا از تو درخواست میکنم به حق همه مراتب زیباییات.
💫خدایا از تو درخواست میکنم به حق نیکوترین مرتبه از جمالت و همه مراتب جمال تو نیکوست. خدایا از تو درخواست میکنم به حق همه مراتب جمالت.
🔶🔶
https://eitaa.com/quranpuyan
#دعاهای_روزانه
#دعاى روز #دوازدهم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ
🔹واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ
🔹واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ
🔹وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین.
🔸خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش وپاکدامنى
🔸وبپوشانم در آن به جامه قناعت وخوددارى
🔸و وادارم نما در آن بر عدل وانصاف
🔸وآسوده ام دار در آن از هر چیز که مىترسم به نگاهدارى خودت اى نگه دار ترسناکان .
کانال قرآن پویان
تدبر در قرآن ،تقل در شریعت
https://eitaa.com/quranpuyan
💢 #نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز دوازدهم ماه رمضان: جزء #دوازدهم
قسمت اول
۱) الف- در اولين آيه از سوره مباركه #هود خداوند مي فرمايد:" اين كتابي است كه آياتش استحكام يافته است و سپس تشريح شده است" . مرحوم علامه طباطبايي(ره) مي فرمايد اين سوره در بيان آنست كه آيات متفرق و پراكنده قرآني , همگي بر يك حقيقت استوارند و آن اعتقاد به يگانگي خداست.
👌همه شرايع و معارف قرآني به يك اصل يعني توحيد برمي گردند.
ب- 👈در سوره هود سنت جاويد الهي مطرح مي شود تا براي پيامبر(ص) جنبه تعليم حق و براي مؤمنين جنبه موعظه و تذكر و براي كفار جنبه اتمام حجت داشته باشد.
در اين سوره سنت الهي در داستان زندگي حضرت نوح(ع), حضرت هود(ع), حضرت صالح(ع), حضرت لوط(ع), حضرت شعيب(ع), حضرت موسي(ع) و چگونگي دعوت انبياء به سوي توحيد بيان مي شود.
۲-کسانی که خداوند در همین دنیا با آنها تسویه حساب میکند
مَن کاَنَ یُرِیدُ الْحَیَوةَ الدُّنْیَا وَ زِینَتهََا نُوَفِّ إِلَیهِْمْ أَعْمَالَهُمْ فِیهَا وَ هُمْ فِیهَا لَا یُبْخَسُونَ * أُوْلَئکَ الَّذِینَ لَیْسَ لهَُمْ فیِ الاَْخِرَةِ إِلَّا النَّارُ وَ حَبِطَ مَا صَنَعُواْ فِیهَا وَ بَاطِلٌ مَّا کَانُواْ یَعْمَلُونَ(۱۶-۱۵/ هود علیهالسلام)
👈آیه شریفه در صدد بیان این مطلب است که عمل آدمی، تنها آن نتیجهای را پی خواهد داشت که او قصد کرده است؛ که اگر منظورش نتیجه دنیوی باشد نتیجه دنیوی هم نصیبش میشود؛ مثلاً وضع مالیاش بهتر میشود، مشهور میشود، به نام و نانی میرسد و مانند آن. البته این در صورتی است که سایر عوامل لازم هم کمک بکنند.
👌نکته مهم این است که چنین عملی، فواید اخروی برای صاحبش نخواهد داشت؛ زیرا او که قصد آن نتایج را نداشته تا نصیبش شود و صرف اینکه عملی صلاحیت دارد که در طریق آخرت واقع شود، برای رستگاری و رسیدن به نعمتهای اخروی کافی نیست.(۱)
👈از این آیه پاسخ این سوال مشهور و مانند آن هم روشن میشود که میپرسند: آیا #ادیسون در اثر این خدمت بزرگی کرده است به بهشت میرود؟ جواب این سوال از همین آیه شریفه روشن میشود که اگر این خدمت را با اعتقاد به اخرت انجام داده باشد؛ بله از جزای اخروی بهرهمند خواهد شد اما اگر برای شهرت و نام آوری این کار را کرده باشد با شهرتی که خداوند برای او در دنیا فراهم کرد در حقیقت او را به مقصودش رساند و او دیگر بابت این عملش، بهرهای از بهشت نخواهد داشت.
۳- #بقیة_الله به چه معناست؟
بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیرٌْ لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ (۸۶- هود علیه السلام)
ترجمه آیه این است: آن سودی که پس از رعایت احکام خدا برای شما باقی میماند (دنیوی و اخروی)؛ برای شما بهتر است به شرط آنکه به خدا و دستورش ایمان داشته باشید؛ زیرا این واقعیت را تنها کسانی درک میکنند که به خدا و حکمت او و فلسفه فرمانهایش ایمان داشته باشند.
درست است که آیه مورد بحث درباره قوم شعیب علیهالسلام است و منظور از «بَقِیَّتُ اللَّه»، سود و سرمایه حلال و یا پاداش الهی است، ولی👈 هر موجود نافع که از طرف خداوند برای بشر باقی مانده و مایه خیر و سعادت او گردد، « بقیةالله» محسوب میشود.
از امام باقر علیهالسلام نقل شده است: « نخستین سخنی که مهدی علیهالسلام پس از قیام خود میگوید این آیه است" بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ" سپس میگوید منم بقیةالله و حجت و خلیفه او در میان شما، سپس هیچکس بر او سلام نمیکند مگر اینکه میگوید: السلام علیک یا بقیةالله فی ارضه »
ادامه در پست بعد👇
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
💢 #نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز دوازدهم ماه رمضان: جزء #دوازدهم
قسمت اول
۱) الف- در اولين آيه از سوره مباركه #هود خداوند مي فرمايد:" اين كتابي است كه آياتش استحكام يافته است و سپس تشريح شده است" . مرحوم علامه طباطبايي(ره) مي فرمايد اين سوره در بيان آنست كه آيات متفرق و پراكنده قرآني , همگي بر يك حقيقت استوارند و آن اعتقاد به يگانگي خداست.
👌همه شرايع و معارف قرآني به يك اصل يعني توحيد برمي گردند.
ب- 👈در سوره هود سنت جاويد الهي مطرح مي شود تا براي پيامبر(ص) جنبه تعليم حق و براي مؤمنين جنبه موعظه و تذكر و براي كفار جنبه اتمام حجت داشته باشد.
در اين سوره سنت الهي در داستان زندگي حضرت نوح(ع), حضرت هود(ع), حضرت صالح(ع), حضرت لوط(ع), حضرت شعيب(ع), حضرت موسي(ع) و چگونگي دعوت انبياء به سوي توحيد بيان مي شود.
۲-کسانی که خداوند در همین دنیا با آنها تسویه حساب میکند
مَن کاَنَ یُرِیدُ الْحَیَوةَ الدُّنْیَا وَ زِینَتهََا نُوَفِّ إِلَیهِْمْ أَعْمَالَهُمْ فِیهَا وَ هُمْ فِیهَا لَا یُبْخَسُونَ * أُوْلَئکَ الَّذِینَ لَیْسَ لهَُمْ فیِ الاَْخِرَةِ إِلَّا النَّارُ وَ حَبِطَ مَا صَنَعُواْ فِیهَا وَ بَاطِلٌ مَّا کَانُواْ یَعْمَلُونَ(۱۶-۱۵/ هود علیهالسلام)
👈آیه شریفه در صدد بیان این مطلب است که عمل آدمی، تنها آن نتیجهای را پی خواهد داشت که او قصد کرده است؛ که اگر منظورش نتیجه دنیوی باشد نتیجه دنیوی هم نصیبش میشود؛ مثلاً وضع مالیاش بهتر میشود، مشهور میشود، به نام و نانی میرسد و مانند آن. البته این در صورتی است که سایر عوامل لازم هم کمک بکنند.
👌نکته مهم این است که چنین عملی، فواید اخروی برای صاحبش نخواهد داشت؛ زیرا او که قصد آن نتایج را نداشته تا نصیبش شود و صرف اینکه عملی صلاحیت دارد که در طریق آخرت واقع شود، برای رستگاری و رسیدن به نعمتهای اخروی کافی نیست.(۱)
👈از این آیه پاسخ این سوال مشهور و مانند آن هم روشن میشود که میپرسند: آیا #ادیسون در اثر این خدمت بزرگی کرده است به بهشت میرود؟ جواب این سوال از همین آیه شریفه روشن میشود که اگر این خدمت را با اعتقاد به اخرت انجام داده باشد؛ بله از جزای اخروی بهرهمند خواهد شد اما اگر برای شهرت و نام آوری این کار را کرده باشد با شهرتی که خداوند برای او در دنیا فراهم کرد در حقیقت او را به مقصودش رساند و او دیگر بابت این عملش، بهرهای از بهشت نخواهد داشت.
۳- #بقیة_الله به چه معناست؟
بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیرٌْ لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ (۸۶- هود علیه السلام)
ترجمه آیه این است: آن سودی که پس از رعایت احکام خدا برای شما باقی میماند (دنیوی و اخروی)؛ برای شما بهتر است به شرط آنکه به خدا و دستورش ایمان داشته باشید؛ زیرا این واقعیت را تنها کسانی درک میکنند که به خدا و حکمت او و فلسفه فرمانهایش ایمان داشته باشند.
درست است که آیه مورد بحث درباره قوم شعیب علیهالسلام است و منظور از «بَقِیَّتُ اللَّه»، سود و سرمایه حلال و یا پاداش الهی است، ولی👈 هر موجود نافع که از طرف خداوند برای بشر باقی مانده و مایه خیر و سعادت او گردد، « بقیةالله» محسوب میشود.
از امام باقر علیهالسلام نقل شده است: « نخستین سخنی که مهدی علیهالسلام پس از قیام خود میگوید این آیه است" بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ" سپس میگوید منم بقیةالله و حجت و خلیفه او در میان شما، سپس هیچکس بر او سلام نمیکند مگر اینکه میگوید: السلام علیک یا بقیةالله فی ارضه »
ادامه در پست بعد👇
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
💢 #نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز دوازدهم ماه رمضان: جزء #دوازدهم
قسمت دوم
۴- 👈 #سران_گمراهی پیشاپیش حزب خود وارد جهنم میشوند
فَاتَّبَعُواْ أَمْرَ فِرْعَوْنَ وَ مَا أَمْرُ فِرْعَوْنَ بِرَشِیدٍ(۹۷) یَقْدُمُ قَوْمَهُ یَوْمَ الْقِیَمَةِ فَأَوْرَدَهُمُ (۹۸- هود علیهالسلام)
این آیات از آیاتی هستند که دلالت بر ظهور باطن اعمال در قیامت میکنند البته باطنی که از تناسب خاصی با ظاهرش برخوردار است. آیه اول میگوید عدهای برای حفظ دنیایشان، موسی علیهالسلام را رها کرده و از فرعون و برنامه و سیاست او پیروی کردند.
👈در آیه بعد، وضعیت قیامت آنها را به تصویر کشیده و میفرماید: فرعون، پیشاپیش قومش وارد صحنه قیامت میشود. اما به جای آنکه این پیشوا، پیروان خود را در آن گرمای سوزان به سوی چشمه گوارایی از آب زلال ببرد؛ آنها را به آتش دوزخ وارد میکند.
👌پیام آیه: کسی که سرکرده جمعیتی شود و آنها را به سوی گمراهی و معصیت رهبری کند در قیامت پیشاپیش آن جمعیت و به همراه آنها وارد آتشی میشوند که خود در دنیا افروختند و در آن سوختند.
۵-چیزهایی که آثار گناه و معصیت را از دل میبرند
إِنَّ الحَْسَنَاتِ یُذْهِبنَْ السَّیَِّاتِ (۱۱۴- هود علیهالسلام)
👌عبادتها، حسناتی هستند که آثارشان در دلهای مؤمنین وارد شده و آثار معصیت و تیرگیهایی که دلهایشان از ناحیه سیئات کسب کرده از بین میبرد.(۸) آیه فوق همانند قسمتی دیگر از آیات قرآن، تأثیر اعمال نیک در از میان بردن آثار سوء اعمال بد را بیان میکند.
جهت مطالعه ادامه نکات و خلاصه ای از داستان انبیای ذکر شده در این جزء،لینک زیر را کلیک کنید👇👇
http://yon.ir/Qp233
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
در #غرفه قرآنپويان هر روز مسابقه قرآن فهمی از مفاهیم جزء مربوط به همان روز برگزار میشود که ساعت 23:30 هر شب با #قرعهکشی ،برنده #جایزه_نقدی مسابقه مشخص میشود.
👌 مزیت این مسابقه آن است که لزومی به حضور برندگان در زمان قرعه کشی نبوده و شرکت کنندگان میتوانند اسامی برندگان را از کانال قرآنپویان در تلگرام و ایتا مشاهده نموده و با ارایه شماره حساب،جایزه خود را دریافت نمایند.
#برنده جايزه روز #جمعه 27 ارديبهشت:جناب آقاي جواد هادي نژاد
جهت دريافت جايزه لطفا به نام كاربري fkhamsi@ در تلگرام پيام دهيد.