🔴 دعا و استغفار در ماه مبارک رمضان
🔵 امام علی علیه السلام میفرمایند :
🌕 علَيْكُمْ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ بِكَثْرَةِ الِاسْتِغْفَارِ وَ الدُّعَاءِ فَأَمَّا الدُّعَاءُ فَيُدْفَعُ بِهِ عَنْكُمُ الْبَلَاءُ وَ أَمَّا الِاسْتِغْفَارُ فَيَمْحَى ذُنُوبَكُم
🔹 در ماه رمضان بسیار استغفار و دعا کنید؛
چراکه دعا بلا را از شما دور می کند
و استغفار گناهان شما را پاک می کند.
📚 الکافی، ج۴، ص۸۸
✍شمارش معکوس پایان مهمانی خدا آغاز گردیده، از ساعات باقیمانده استفاده کنیم.
استغفرالله ربی واتوب الیه
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔰الهي! بِقُدْرَتِكَ عَلَيَّ تُبْ عَلَيَّ وَ بِحِلْمِكَ عَنِّي اعْفُ عَنِّي وَ بِعِلْمِكَ بِي ارْفُقْ بِي
🔷خدايا! به جهت قدرتي که بر من داري توبهام را بپذير و به بردباريات از من بگذر و به علمي که نسبت به من داري با من مدارا کن.
🔷 ابتدا، خداي متعال به بنده رجوع توبه ميکند و سپس عبد، توفيق توجه به حق و توبه پيدا ميکند و بعد از توبهي عبد به حق تعالي، تغييري در وجود عبد حاصل ميشود. اين تغيير به قدرت الهي تکيه دارد. يعني خداي متعال با قدرت خود تصرفي در روح عبد ميکند و توابع شوم لغزشها را در مرحلهي اول از بين ميبرد. چنان که در اين فراز از مناجات ميخوانيم:
🔰الهي! بِقُدْرَتِكَ عَلَيَّ تُبْ عَلَيَّ.
🔷خدايا! به جهت اين که تو بر من قدرت داري، بر من رجوع و توبه کن.
🔸نکتهي لطيف ديگر در اين فراز اين است كه عبد بايد با دقت و توجه به حق تعالي عرضه بدارد:
🔷خدايا! ما ذليلانه تحت قدرت تو هستيم و تو هرگونه بخواهي در وجود ما تصرف ميکني. همانگونه که در عالم هستي با آيات گوناگون و غير قابل شمارش، قدرت نمايي کردهاي، اکنون قدرت خود را با توبهات در من ظهور بده.
🔷 هنگامي که عبد خطايي مرتکب ميشود، آثار ناگواري بر اين خطا مترتب ميگردد، بهگونهاي که خودش به تنهايي نميتواند اين آثار ناگوار را بزدايد و از اين جهت است که در اين قسمت، عبد به قدرت الهي متوسل ميشود. اين تصرف خاص که از طرف خداوند صورت ميپذيرد مناسبت با قدرت او دارد. اگر قدرت حق محدود باشد نه از جانب او افاضهي مستمر معنا پيدا ميکند و نه تقاضا از جانب عبد به سوي حق تعالي مفهوم خواهد داشت و نه تغيير و تحول در وجود عبد تصور ميشود.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
ادامه👇👇
ادامه👆👆
#مناجات_تائبین
🔷 صفت حلم يکي از صفات کماليهي حق تعالي است و بر اساس آن در برابر برخورد نامطلوب بندگان سريعاً تصميم نميگيرد و ترتيب اثر نميدهد.
🔹حليم کسي است که با مسايلي که پيش ميآيد با دقت برخورد ميکند و با تعقل و تأمل رفتار ميکند. اگر طرف مقابل او نسبت به مسئلهاي جاهل بود-جهل به انواع مختلف- جهل او را در نظر نميگيرد و نسبت به جهل او ترتيب اثر نميدهد.
🔸 حالت غضب انسان با ديگران، وقتي بروز ميکند که شخص مقابل، برخورد نامناسبي با او دارد. در چنين مواقعي انسان که براي خود شأن و جايگاهي قائل است، چه جايگاه حقيقي باشد و چه جايگاه اعتباري، وقتي اين جايگاه از طرف مقابل رعايت نشود، از روي غضب و خشم واکنش نشان ميدهد.
🔶 در نظام هستي، جايگاه واقعي از آنِ خداي متعال است که هم علم مطلق است و هم قدرت مطلقهي او بر همهي موجودات و اشيا احاطه دارد و هم تمام حقوق اوليه و بالذات در رابطهي موجودات و بالاخص انسان براي او محفوظ است.
🔻در چنين شرايطي اگر انسان در برابر ربوبيت حق تعالي، مقام الهي را حفظ نکند و در زندگي اعتقادي و عملي، حق الهي را که بندگي او است رعايت نکند، استحقاق مذمت و دوري از او را دارد. در عين حال خداي متعال با صفت حلم وسيع خويش رفتار انسان را – که بسيار اتفاق ميافتد – ناديده گرفته و عفو ميفرمايد. در حقيقت با تعبيري که در مناجات آمده است، شخص گناهکار از خدا ميخواهد صفت حلمش را که پيامد آن عفو است بر او ظهور دهد.
💠 خداي متعال بردباري نموده و بلافاصله و به سرعت در برابر جهل عبد ترتيب اثر نميدهد. اما انسان ضعيف جهول، چون چنين جهلي نسبت به مقام قدس ربوبي دارد، دست به نافرماني زده و گناه از او ناشي ميشود. حق تعالي قادر است که بلافاصله پس از برخورد نامطلوب، عبد را مواخذه فرمايد اما اين کار را نميکند و صفت صبر را ظهور ميدهد و حتي ثبت لغزشهاي بندهي گناهکار خويش را به تأخير مياندازد.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
ادامه👇👇
ادامه👆👆
#مناجات_تائبین
🔷 طبق بعضي از روايات به بنده از #صبح_تا_شب و طبق بعضي ديگر از روايات، #هفت_ساعت مهلت داده ميشود و در پروندهي اعمال او گناهي ثبت نميشود، به اين اميد که شايد برگردد. اگر برنگشت، باز هم با او اينگونه معامله ميشود:
(جَزاءُ سَيِّئَةٍ سَيِّئَةٌ مِثْلُها)
كيفر بدى، مجازاتى است همانند آن.
🔹 يعني حق تعالي در برابر هر سيئهاي، تنها يک گناه مينويسد. اين برخورد حليمانهي قادر مطلق با بندهي عاجز و ضعيف و ذليل خويش است.
همهي عمر اگر بنده كند معصيتاش
به يكي توبه ببخشد، كه غفور است و رحيم
🔸اما کسي که حلم ندارد وقتي با برخورد ناشايستي از سوي ديگري مواجه ميشود ميگويد:
«حالا با ما اينگونه برخورد کرد، ما هم با او برخورد ميکنيم؛ او را نابودش ميکنيم و از بين ميبريم!»
🔶 رابطههاي غضب آلودي که بندگان نسبت به يکديگر دارند اينگونه است و چون از شرح صدر اندکي برخوردارند، حس انتقامجويي در وجودشان ظهور ميکند و هر يک تلاش ميکند به ديگري نشان دهد که #عاجز نيست. وقتي حلم نباشد، نفس طغيان ميکند و گاهي شخص برخورد بدتري نسبت به طرف مقابل ابراز ميکند.
🔶 اما انسان عاقل چون به فکر اصلاح خود و ديگران است، مرحله به مرحله پيش ميرود. کمي صبر ميکند شايد طرف آگاه گرديده، متنبه شود و برگردد و اگر بعد از مهلت دادن، باز هم برنگشت تدريجاً او را مواخذه ميکند تا شايد متوجه اشتباه خود شود و بازگردد. اين هدف والا و سعادتبخش انسان عاقل با صفت حلم تحقق پيدا ميکند.
🔸 با چنين روشي، هم براي طرف مقابل و هم براي خود شخصي که صفت حلم را ظهور داده فسادي تحقق پيدا نميکند. اما وقتي شخص غضب ميکند، در وجود او فسادي پيدا ميشود که بساط جسم و روحش را يک مرتبه به هم ميريزد و کنترل خود را از دست داده، دست به کارهاي حساب نشده و در برخي موارد، خطرناک ميزند.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
مداحی_آنلاین_قفس_تنگ_گناهام،_بال_پروازمو_بستهی_مطیعی.mp3
8.9M
🌙 #مناجات
🍃قفس تنگ گناهام
🍃بال پروازمو بسته
🎙حاج #میثم_مطیعی
علمای ما در هنگام گرفتاری و مشکلات مجلس روضه حضرت علی اصغر صلوات الله علیه بر پا می کردند و نسبت به این امر التزام داشتند.
بیایید این شبها به تبعیت از علمای بزرگ مون برای وجود نازنین حضرت علی اصغر صلوات اللّه علیه مجلس روضه برپا کنیم، و ایشون رو واسطه بین خودمون و خداوند قرار بدیم، ان شاء الله که خداوند به خون گلوی حضرت علی اصغر صلوات الله علیه و آبروی حضرت نگاهی به ما کند و مورد مغفرت واقع شویم.
https://eitaa.com/qurantehran
#سلام_امام_زمانم
📖 السَّلاَمُ عَلَى الْمَهْدِيِّ الَّذِي وَعَدَ اللَّهُ بِهِ الْأُمَمَ...
▫️سلام بر آن مولایی که نام و یادش مرهم زخمهای مومنان طول تاریخ بوده است.
▫️سلام بر او و بر روزی که همه ستمدیدگان، آمدنش را جشن خواهند گرفت.
#مولای_غریبم!
حال من بی تو خراب است کجایی آقا؟
نقش من بی تو سراب است کجایی آقا؟
عمر بیهوده من بی تو چه ارزد، تو بگو
زندگی بی تو سراب است کجایی آقا؟
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
10.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟡 #دعای روز بیستوششم ماه مبارک رمضان
🤲 أللَّهُمَّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وَ ذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وَ عَمَلی فیهِ مَقْبولاً وَ عَیبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعَ السّامِعین؛
🔸خدایا! کوشش مرا در این ماه قدردانیشده قرار بده، گناهم را در این ماه آمرزیده، عملم را در آن مورد قبول و عیبم را در آن پوشیده. ای شنواترین شنوایان!
💠 پیامهای دعا
1⃣ درخواست پاداش الهی
2⃣ طلب آمرزش گناهان
3⃣ خواهش قبولی اعمال در ماه رمضان
4⃣ درخواست پوشش عیوب از سوی خداوند
🔰 پیام منتخب
✍️از مهمترين صفات الهی كه اگر نبود، تمام بندگانش اذيت، خجالت و شماتت میشدند، صفت #ستار_بودن خداوند است كه عيبهای بندگانش را میپوشاند.
❓چه كنيم خداوند زشتیهای ما را بپوشاند؟
🔹فردی به رسول خدا(صلیالله علیه وآله وسلم) گفت كه میخواهم خداوند عيبهايم را بپوشاند.
🔸 حضرت فرمود: «عيبهای برادرانت را بپوشان تا خداوند عيبهای تو را بپوشاند.»
📚 كنزالعمال، ح ۴۴۱۵۴
♥️ امام صادق(علیه السلام) فرمود:
⚠️ «همانا خداوند تبارک و تعالی برای بندۀ مؤمنش چهل پناهگاه قرار داده.
⚠️ وقتی به گناهی روی میآورد، يكی از آن پناهگاهها از او برداشته میشود؛ اما وقتی برادر مؤمنش را رسوا كرد، تمام آن پناهگاهها از او برداشته شده و بدون پوشش میماند. پس او را در آسمانها بر زبان ملائكه و در زمين بر زبان مردم رسوا میسازد.»
📚 بحار الأنوار،ج ۷۳، ص ۳۶۱
#شرح_دعای_هر_روز_ماه_رمضان
https://eitaa.com/qurantehran
13.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#یک_آیه_یک_درس
💠موشن گرافیک تفسیر قرآن کریم #۲۸
🔸سوره لقمان آیه ۱۷
🔸حجت الاسلام قرائتی
🔹يا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا أَصَابَكَ إِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ
🔹ای فرزند عزیزم، نماز را به پا دار و امر به معروف و نهی از منکر کن و (بر این کار از مردم نادان) هر آزار بینی صبر پیش گیر، که این نشانهای از عزم ثابت (مردم بلند همّت) در امور عالم است.
https://eitaa.com/qurantehran
🔴 ما چه اندازه از #قرآن استفاده كرديم؟!
🔸 حضرت علامه مصباح یزدی«رحمه الله علیه»:
🔻 خود قرآن غير از اوصافى كه براى خودش معرفى كرده که هُدًى وَشِفَاءٌ، هُدًى وَمَوْعِظَةٌ لِلْمُتَّقِينَ، وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ الیآخر،
⭕️ يك مطالبى هم درباره خودش فرموده و ما را تشويق كرده به اینكه درباره اینها فكر كنيم؛ لَوْ أَنْزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُتَصَدِّعًا مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ؛ مطلب چيست؟!
❓ اینهمه اوصاف قرآن و مدح قرآن که در خود قرآن آمده است، ديگر اين مطلب چيست كه با اين بيان، يك شوكى در فهم انسانها ايجاد مى كند که آدميزادها! عقلتان كجاست؟!
لَوْ أَنْزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خَاشِعًا؛
❗️ شما از كوه و از سنگ هم كمتريد؟! إِذَا تُتْلَى عَلَيْهِمْ آيَاتُ الرَّحْمَنِ خَرُّوا سُجَّدًا وَبُكِيًّا! ما چه اندازه از قرآن استفاده كرديم؟!
⁉️ آيا ما درباره همين موضوع كه قرآن مى فرمايد وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ، فكر كرديم؟!
📚 بیانات حضرت علامه مصباح (ره) ۱۳۸۲/۵/۲۸
https://eitaa.com/qurantehran