⚫️آداب عزاداری اباعبدالله الحسین⚫️
🔘 1- سیاهپوشی :
از نظر فقهی پوشیدن لباس سیاه مکروه است ولی در عزاداری امام حسین (علیه السلام ) و ائمه معصومین (علیهم السلام ) استثناء شده است زیرا این کار نشانه حزن و اندوه و نمودار شعائر و حماسه ها است .
🔘2- تسلیت گویی :
اصل تسلیت گفتن در شرایط مصیبت و اندوهی که بر کسی وارد شده در اسلام مستحب است.
پیامبر اکرم (ص) : هرکس مصیبت دیده ای را تسلیت گوید ، پاداشی همانند او دارد.
(سفینةالبحار، ج2، ص188 )
- این سنت در بین شیعیان رایج است و با جمله « اَعظَمَ اللهُ اُجُورَکُم » همدیگر را تسلیت می دهند.
- امام باقر (ع ) : وقتی شیعیان به هم می رسند در مصیبت ابا عبدالله (ع )این جمله را تکرار نمایند : « اَعظَمَ اللهُ اُجُورَنا بمُصابنا بالحُسَین (ع ) وَ جَعَلَنا وَ اِیاکُم مِنَ الطالبینَ بثاره مع وَلیهِ الاِمام المَهدی مِن الِ مُحَمَدٍ علیهمُ السَلامُ.» خداوند اجر ما را به سوگواری و عزاداری بر امام حسین (علیه السلام ) بیفزاید و ما و شما را از خونخواهان او همراه با ولی خود امام مهدی از آل محمد (علیهم السلام ) قرار بدهد . (مستدرک الوسایل،ج2،ص216)
🔘3- تعطیلی کار در روز عاشورا :
امام صادق (ع ) : کسی که روز عاشورا را تعطیل کند ، یعنی عقب کسب و کارش نرود و به کوری چشم بنی امیه که روز عاشورا را متبرک می دانستند، اگر کسی برای معیشت روزانه اش هم فعالیتی نکند، خداوند حوائج دنیا و آخرتش را بر آورد و کسی که روز عاشورا روز حزن و اندوه او باشد، در عوض فردای قیامت که برای همه روز هول و ترس است برای او روز شادی خواهد بود.(امالی شیخ صدوق ، ص129)
🔘4- زیارت و زیارت خوانی :
علقمة بن حضرمی از امام باقر (ع ) در خواست نمود که مرا دعایی تعلیم بفرما که از راه نزدیک یا دور و از خانه ام در این روز (روز عاشورا ) بخوانم .
امام فرمودند : ای علقمه ! هرگاه خواستی (دعا بخوانی ) دو رکعت نماز بخوان بعد از آن این زیارت (عاشورا ) را بخوان .پس اگر تو این زیارت را بخوانی ، دعا کرده ای به آنچه که ، ملائکه برای زائر حسین (ع ) دعا می کنند و خداوند صد هزار هزار درجه برای تو بنویسد و مثل کسی هستی که با حسین (ع ) شهید شده باشد تا مشارکت کنی ایشان را در درجات ایشان و شناخته نشوی مگر در جمله شهیدانی که شهید شده اند با آن حضرت و نوشته شود برای تو ثواب زیارت هر پیغمبری و رسولی و ثواب زیارت هر که زیارت کرده حسین (ع) را از روزی که شهید شده است . (مصباح المتهجد ، ص714)
اگر می توانید زیارت عاشورای معروفه را با صد لعن و صد سلام بخوانید و اگر وقت ندارید برای صد لعن و صد سلام ، زیارت عاشورای غیر معروفه را که در اجر و ثواب با زیارت معروفه یکسان است ، هر روز بخوانید. (هر دو زیارت در مفاتیح الجنان هست.)
🔘5 - تباکی و گریستن :
در حدیث قدسی آمده که خداوند به حضرت موسی (ع) فرموند : ای موسی ! هر یک از بندگانم در زمان شهادت فرزند مصطفی (ص) (روز عاشورا) گریه کند یا حالت گریه به خود بگیرد و بر مصیبت سبط پیامبر(ص) تعزیت گوید همواره در بهشت خواهد بود(مستدرک سفینه البحار، ج7، ص235)
🔘6- برگزاری مجالس عزاداری :
امام صادق (ع) می فرماید : مجلس گرفتن شما را من دوست می دارم . در مجالس خود « امر ما را » زنده بدارید . خداوند رحمت کند کسی که امر ما را زنده بدارد (وسایل الشیعه، ج10، ص235)
🔘7 – نماز جماعت ظهر عاشورا :
سید الشهداء و یاران با وفای او همه کشته راه نماز شدند.از این رو در زیار ت مطلقه امام حسین خطاب به امام
می گوییم : اشهد انک قد اقمت الصلاة و اتیت الزکاة و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر .
🔘8 – تحمل اندکی سختی :
بايد مقدارى از لذائذ زندگى را كه از خوردن و نوشيدن و حتّى خوابيدن و گفتن بدست مىآيد ترك نموده ( مگر آن كه لازم باشد ) و ديدار با برادران دينى را ترك كرده و آن روز را روز گريه و اندوه خود قرار دهد.و مانند كسى باشند كه پدر يا فرزند خود را از دست داده است .
- امام صادق (ع) : در روز (عاشورا) از کارهای لذتبخش دوری شود و آداب و سنن سوگواری بر پا گردد و تا زوال خورشید از خوردن و آشامیدن خودداری شود و بعد از آن همان غذایی خورده شود که سوگوارن می خورند. (میزان الحکمه ، ج8 ، ص3783)
🔘9- رعايت اخلاص:
عزاداری را بخاطر رسم و عادت انجام نداده و سعى كنيم اين كارها را با نيتى خالص و براى رضاى خدا انجام داده و در خلوص خود نيز صادق باشيم. زيرا كار كوچكى كه با نيت خالصانه و صادقانه همراه باشد بهتر از كارهاى زيادى است كه خلوص و صداقت در آن نباشد ، حتى اگر چندين هزار برابر باشد.
@qurantehran
#آجرک_الله_یا_بقیة_الله
تا دل ز غم تو گشت بی تاب حسین
این چشم تهی نگشت از آب حسین
عمری است نیازمند این درگاهم
یک لحظه گدای خویش دریاب! حسین
#شهادٺ سالار شهیدان #امامحسین علیه السلام و یاران با وفایش تسلیٺ باد.
🏴امروز قلب نازنین حضرت صاحب الزمان(عج) در غم شهادت مظلومانه جد غریبش در فشار است
هرچه قدر در توان دارید برای آرامش قلب او که مظلومتر از امام حسین (ع) هست، #صدقه دهید.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@qurantehran
29.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◼️ پویش سراسری قرائت #زیارت_عاشورا
🗣️: آیت الله جاودان
•••••••••••✦✧✦•••••••••••••
◾️حضرت آیتالله بهجت قدسسره هر روز زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام میخواند و میفرمود:
🔹 «خدا چه برکتی به امام حسین داده، به این دستگاه داده، به این راه داده که اگر کسی زیارت عاشورا را [هر روز] بخواند و مداومت کند، در روز قیامت محشور میشود درحالیکه مُلَطَّخاً بِدَمِه(آغشته به خون امامحسین علیهالسلام) است.»
🔹 با گفتن این جملهها، حالش تغییر میکرد و اشک در چشمانش حلقه میزد.
📚 رحمت واسعه، ص۲۲
@qurantehran
مداحی آنلاین - بلند بالا سر - استاد عالی.mp3
1.03M
🏴 أَلسَّلامُ عَلَى الْمُغَسَّلِ بِدَمِ الْجِراح
پادکست #عاشورا
♨️بلند بالا سر
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤 #شهید_مطهری
🎤حجت الاسلام #عالی
@qurantehran
#تــقــویــم تاریخ عــاشــورا - ۱
واقعه کربلا در ۲۱ مــهر ســال ۵۹ هجــري شمسی واقع شده.
تــاریخ شــمــســی ثــابــت اســت و مــیــشــود بــا در آوردن اوقــات شــرعــی شــهر ڪــربــلــا در ایــن تــاریــخ،حــرفــهای مــقــتــل نــویــســان را بــه ســاعــت و دقــیــقــه بــرگــردانــد.
روزعــاشــورا چــگــونــه گــذشــت؟
درایــن تــحــقــیــق عــلــمــی،اوقــات شــرعــی روز ۲۱ مــهر بــه افــق ڪــربــلــا (که در طــول قــرون حــداڪــثــر ۳-+ دقــیــقــه اخــتــلــاف مــیــتــوانــد داشــتــه بــاشــد)را اســتــخــراج ڪــردهایــم و روایــات مــقــتــلــنــگــارها را بــا ایــن ســاعــتــها تــنــظــیــم ڪــردهایــم
۵:۴۷اذان صــبــح
امــام (ع)بــعــداز نــمــاز صــبــح،بــرای اصــحــابــش ســخــنــرانــی ڪــرد.آنــها را بــه صــبــر و جــهاد دعــوت ڪــرد و بــعــد دعــا خــوانــد:«الــلــهم انــت ثــقــتــی فــی ڪــل ڪــرب
خــدایاتــو پــشــتــیــبــان مــن هســتــی در هر پــیــشــامــد نــاگــواری»
طــرف مــقــابــل نــيز نــمــاز را بــه امــامــت عــمــر ســعــد خــوانــد و بــعــداز نــمــاز صــبــح،بــه آرایــش ســپــاه و اســتــقــرار نــیــرو مــشــغــول شــدنــد.
حــدودســاعــت ۶:۰۰
امــام حــســیــن (ع)دســتــور دادنــد تــا اطــراف خــیــمــهها خــنــدق بــڪــنــنــد و آن را بــا خــار بــوتــه ها پــر ڪــنــنــد تــا بــعــد آن را آتــش بــزنــنــد و مــانــع از حــمــلــه ســپــاه از پــشــت ســر بــشــونــد.
طــلــوع آفــتــاب
ڪــمــی بــعــد از طــلــوع آفــتــاب،امــام (ع)ســوار بــر شــتــری شــد تــا بــهتــر دیــده شــود. رو بــه روی ســپــاه ڪــوفــه رفــت و بــا صــدای بــلــنــد بــرای آنــها خــطــبــهای خــوانــد.صــفــات و فــضــایــل خــودش، پــدر و بــرادرش را یــادآوری فــرمــودنــد و ایــنــڪــه ڪــوفــیــان بــه امــام (ع)نــامــه نــوشــتــهانــد. حــتــی چــنــد نــفــر از ســران ســپــاه ڪــوفــه را مــخــاطــب قــرار داد و از حــجــّار بــن ابــجــر و شــبــث ربــعــی پــرســیــد ڪــه مــگــر آنــها او را دعــوت نــڪــردهانــد؟
آنــهاانــڪــار ڪــردنــد!
امــام (ع)نــامــههایــشــان را بــه طــرف آنــها پــرتــاب و خــدا را شــڪــر ڪــرد ڪــه حــجــت را بــر آنــها تــمــام ڪــردهاســت.
یــکی از ســران جــبــههی مــقــابــل، از امــام (ع)پــرســیــد:چــرا حــڪــم ابــن زیــاد را نــمــیــپــذیــرد و آنــها را از جــنــگ مــقــابــلــه بــا پــســر پــیــامــبــر(ص)نــمــیرهانــد؟
ایــنــجابــود ڪــه امــامــ(ع)،آن جــمــلــه مــعــروفــشــان را فــرمــودنــد:
«أَلا و إنّ الــدَّعــِيَّ ابــن الــدَّعــِيِّ قــَدْ رَكَزَ بــَيْن اثــْنــَتــَيْن بــَيْن الــســِّلــَّه وَالــذِّلــَّه؛ وَهَيْهَاتــَ مــِنــَّا الــذِّلــَّه...
فــردپــســتــی ڪــه پــســر فــرد پــســت دیــگــری اســت،مــن را بــیــن ڪــشــتــه شــدن و قــبــول شــدن و قــبــول ذلــت مــجــبــور ڪــرده!ذلــت از مــا دور اســت.»
ســخــنــرانی امــام (ع)حــدوداً نــیــم ســاعــت طــول ڪــشــیــدهاســت.
🏴داستان کربلا را هرگونه بگویی روضه مکشوف است.
رباب مانده و شش ماه خاطره، رقیه و سربریده، فرات وشرمندگی، خارهای مغیلان که خوار شدند، دست بریده و مشک خالی...
این روضه تمامی ندارد...
و اما سرّ تولد ما رأیت الّا جمیلا از دل مصائب کربلا چیست؟
آجرک الله یا بقیه الله صاحب العصر والزمان
@qurantehran
#تــقــویــم تاریخ عــاشــورا ـ ۲
حدود ساعت ۸:٠٠
بعد از سخنرانی امام علیهالسلام چند نفر از اصحاب آن حضرت به روایتی بُرَیر که سیدالقراء کوفه بود و به روایتی زهیر خطاب به کوفیان سخنان مشابهی گفتند.
بعد از سخنان زهیر بریر امام فریاد معروف «هل من ناصر ینصرنی» را سر دادند.
چند نفری دچار تردید شدند!
از جمله حر و فرد دیگری به نام ابوالشعثا و دو برادر که در گذشته عضو خوارج بودند.
بعید نیست که کسان دیگری هم با دیدن شدت گرفتن احتمال جنگ از سپاه کوفه فرار کرده باشند.
حدود ساعت ۹:٠٠
روز به وقت چاشت رسیده بود که شمر به عمر سعد پرخاش کرد که چرا اینقدر تعلل میکند؟
عمر سعد عاقبت رضایت به شروع جنگ داد.
اولین تیر را به سمت سپاه امام رها کرد و خطاب به لشکریانش فریاد زد:«نزد عبیدالله، شهادت بدهید که من اولین تیر را رها کردم.
بعد از انداختن تیر توسط عمر سعد، کماندارهای لشکر کوفه همگی با هم شروع به تیراندازی کردند. امام به یارانش فرمودند:
«اینها نماینده این قوم هستند. برای مرگی که چارهای جز پذیرش آن نیست آماده شوید.»
چند نفر از سپاه امام در این تیرباران کشته شدند.(تعداد دقیق را نمیدانیم. تعداد کشتگان تیراندازی با تعداد کشتگان حمله اول ۵۰ نفر ذکر شدهاست.)
حدود ساعت ۱۰:٠٠
بعد از تیراندازی «یسار» غلام زیادبنابیه و «سالم» غلام عبیدالله ابنزیاد از لشکر کوفه برای نبرد تنبهتن در ابتدای جنگ بیرون آمدند. عبداللهبنعمیر اجازه نبرد خواست. امام حسین (ع) نگاهی به او کرد و فرمود:«بهگمانم حریف کشندهای باشی»
عبدالله آن دو نفر را کشت. البته انگشتان دست چپش قطع شد.
بعد از این نبرد تنبهتن حمله سراسری سپاه کوفه شروع شد. ابتدا حجار به جناح راست سپاه امام حسین(ع) حمله کرد اما حبیب و یارانش در برابر او ایستادگی کردند. زانو به زمین زدند و با نیزهها حمله را دفع کردند.
همزمان شمر به جناح چپ سپاه امام (ع) حمله برد. زهیر و یارانش به جنگ مهاجمین رفتند. خود شمر در این حمله زخم برداشت. بعد از عقبنشینی هر دو جناح کوفی، عمر سعد ۵۰۰ تیرانداز فرستاد که دوباره سپاه امام را تیرباران کردند که آن حملات، علاوهبر از پا درآمدن هر ۲۳ اسب لشکریان امام (ع)، تعدادی دیگر از اصحاب شهید شدند. الفتوح، آن نفرات را ۵٠ نفر و ابن شهرآشوب ۳۸ نفر ذکر کردهاست.
@qurantehran
#تــقــویــم تاریخ عــاشــورا ـ ۳
اولین شهید، ابوالشعثا بود و۸ تیر انداخت که پنج نفر از دشمن را کشت. امام(ع) او را دعا کرد.
گروهی از سپاه شمر خواستند از پشت سر به امام (ع) حمله کنند زهیر و ده نفر به آنها حمله کردند.
حدود ساعت ۱۱:٠٠
بعد از این حملات، امام(ع) دستور تکتک به میدان رفتن را به یاران داد.
اصحاب با هم قرار گذاشتند تا زندهاند نگذارند که کسی از بنیهاشم به میدان برود.
انگار برای شهادت با هم مسابقه داشتند.
بعضی «در مقابل نگاه امام(ع) شهید شدند.
یکی از اولین کسانی که کشته شد، پیرمرد زاهد، جناب بریر بود. مسلم بن عوسجه بعد از او کشته شد. حبیب بر سر بالین او رفت و گفت کاش میتوانستم وصیتهای تو را اجرا کنم.
مسلم با دست امام حسین علیهالسلام را نشان داد و گفت:«وصیت من این مرد است.»
یکبار، هفت نفر از اصحاب امام(ع) در محاصره واقع شدند، حضرت عباس(ع) محاصره آنها را شکست و نجاتشان داد.
اذان ظهر
حبیب بن مظاهر موقع اذان ظهر شهید شد.
چونکه نوشتهاند، امام(ع) خطاب به اصحاب فرمودند: یکی برود با عمر سعد مذاکره بکند و بخواهد برای نماز ظهر جنگ را متوقف کنیم.
یکی از لشکر کوفه صدا زد:«نماز شما قبول نمیشود» حبیب به او گفت:«ای حمار! فکر میکنی نماز شما قبول میشود و نماز پسر پیامبر قبول نمیشود؟» به جنگ او رفت اما از سپاه کوفی به کمکش آمدند و حبیب کشته شد.
امام(ع) از شهادت حبیب متأثر شد و برای اولینبار در روز عاشورا گریست.
رو به آسمان کرد و گفت:«خدایا رفتن جان خودم و دوستانم را به حساب تو میگذارم.»
امام علیهالسلام نماز را شکسته و به قاعده «نماز خوف» خواند. گروهی از اصحاب به امام(ع) اقتدا کردند و بقیه به جنگ پرداختند. زهیر و سعید بنعبدالله حنفی خودشان را سپر امام کردند.
نوشتهاند سعید بنعبدالله ۱۳ تیر و نیزه خورد و به شهادت رسید. در آخرین نفس از امام پرسید:«آیا وفا کردم؟»
حدود ساعت ۱۳:٠٠
۳٠ نفر از اصحاب امام تا وقت نماز زنده بودند و بعد از این ساعت شهید شدند.
بعد از کشته شدن اصحاب، نوبت به بنیهاشم رسید. اولین نفر، حضرت علیاکبر بود. البته الفتوح، عبدالله بن مسلمبنعقیل را اولین شهید بنیهاشم خواندهاست. این عبدالله بن مسلم، بهطرز ناجوانمردانهای شهید شد. شهادت او بر جوانان بنیهاشم گران آمد. دستهجمعی سوار شدند و به دشمن حمله بردند. امام آنها را آرام کرد و فرمود: «ای پسرعموهای من، بر مرگ صبر کنید. به خدا پساز این هیچ خواری و ذلتی نخواهید دید.»
@qurantehran