هدایت شده از پژوهش دانشکده علوم قرآنی قم
#هفته_کتاب
#معرفی_کتاب
#بلاغت_واژگانی_درقرآن
#هادی_نصیری
💠چاپ کتاب«بلاغت واژگانی در قرآن» توسط انتشارات بوستان کتاب، این اثر ترجمه ای است از کتاب ارزشمند "بلاغة الکلمه" نگاشته ی دکتر فاضل صالح سامرایی که توسط جناب آقای دکتر هادی نصیری عضو محترم هیات علمی دانشکده علوم قرآنی قم و جناب آقای محبت علی حسین زاده ترجمه شده است.
▪️این کتاب به واکاوی کاربست مفردات قرآنی با رویکرد بلاغي درقالب یک مقدمه وچند گفتار پرداخته است. نگارنده تلاش کرده است تا با ارائه فهمی روشمند با تاکید بر سیاق خاص وعام آیه ها از راز ورمز واژه گزینی در آیات کتاب الله العزیز پرده بردارد و نشان دهد که در گزینش وچینش هرواژه ای معنایی در خور نهفته است که همانندی برای آن در دیگر واژه ها یافت نمی شود.
▪️این اثر افقی نو برای تدبری روشمند در جهت کشف معنای واژه ها وظرافت های بلاغي آیات گشوده است که راهیابی بدان جز با آگاهی از آن روش وبه کارگیری آن ممکن نخواهد بود.
▪️مطالعه این اثر به همه علاقمندان معارف قرآنی بویژه دانشجویان ارشد گرایش تفسیر ادبی و گرایش اعجاز قرآن پیشنهاد می شود.
پژوهش دانشکده علوم قرآنی قم
@ulomequrani
هدایت شده از پژوهش دانشکده علوم قرآنی قم
#هفته_کتاب
📚 معرفی کتاب
نام کتاب: شاخصهای انقلابی بودن و انقلابی ماندن از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده: احد داوری، مهدی باکویی
🟢 معرفی:
قرآن کریم برای همه نیازهای مادی و معنوی انسان برنامه جامع ارائه کرده است تا انسان را از تاریکیِ ضلالت و جهالت، به هدایت و روشنی رهنمون سازد، برخی از این برنامهها فراگیر بوده و عموم جامعه را در بر گرفته و باعث دگرگونیهای بنیادی در همه زمینههای اجتماعی، اخلاقی، اقتصادی، حقوقی و سیاسی میشود که از آن تعبیر به انقلاب میگردد. قرآن این تغییر همهجانبه در زندگی مردم را با بعثت پیامبران قرین ساخته است بهگونهای که بعثت انبیا علیهمالسلام را میتوان نمونهای از انقلابهای الهی دانست که الگویی برای انقلابهای دیگر، برخاسته از تعالیم آنها هستند. این نوشتار با در نظر گرفتن بعثت پیامبران به عنوان انقلاب، سعی در ذکر ویژگیهای کلی و برجسته افرادی دارد که با پذیرش دعوت توحیدی انبیا به آنها ایمان آوردند؛ همچنین شاخصهای برجسته افرادی را ذکر میکند که بر این دعوت توحیدی پایدار ماندند.
🔶 این کتاب توسط معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه در 394 صفحه به چاپ رسیده و با قیمت 100 هزار تومان به فروش می رسد.
🔰 آدرس فروشگاه اینترنتی:
🌐 dlib.quran.ac.ir
#معرفی_کتاب
#معاونت_پژوهشی_فناوری
پژوهش دانشکده علوم قرآنی قم
@ulomequrani
هدایت شده از پژوهش دانشکده علوم قرآنی قم
#هفته_کتاب
📚 معرفی کتاب
کتاب «اسباب نکوهش یهود در قرآن وعبرت های آن» در انتشارات دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم چاپ گردید.
🖊نویسندگان کتاب: صادق محمد و دکتر سید عبدالرسول حسینی زاده عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
🧐در این کتاب می خوانیم:
اين نوشتار علل و اسباب نكوهش یهود در قرآن را بررسی و درسها و عبرتهای آن را بيان كرده است. مطالعه آیات قرآن كریم بیانگر این است كه ریشه اصلی نكوهش این قوم، انحراف از مسیر حق و عدالت بوده است. بيشتر آنها با افكار مادی خود به هیچ كدام از اصول دین (توحید، نبوت و معاد) ایمان واقعی نیاورده و انبیــاء الهی علیهم السلام را تکذیب و اذیت و آزار میکردند. فساد، فتنه انگیزی، بازداشتن از راه خدا، حرام خواری، ربا خواری، رشوه خواری، لجبازی و دهها صفت زشت دیگر از ویژگیهای این قوم در قرآن یاد شده است، قطعاً وجود چنین رذائلی در هر کس باشد خواه یهودی یا مسیحی یا مسلمان او را مستحق نکوهشهای قرآن میکند.
📨 ارسال به تمام نقاط کشور 👇
📚📚📚📚📚📚📚آدرس:قم،بلوار۱۵ خرداد، کوچه شهید میثمی، سازمان مرکزی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تلفن:📞02537604070 داخلی:355
🌐فروشگاه کتاب:
www.shop.quran.ac.ir
✳️ آیدی ثبت سفارش: @MGoodarzi25
#معاونت_پژوهشی_فناوری
#اطلاعیه
💠 قابل توجه دانشجویان گرامی
🔶 با استعانت از الطاف الهی و به مدد اهل بیت علیهمالسلام، انتخابات کانونهای فرهنگی، هنری برگزار میگردد.
🔻شنبه، ۱۴۰۳.۰۹.۰۳
ساعت ۱۲ _ ۹
🔻طبقه همکف
🔹 اسامی داوطلبان عضویت در شورای کانونها به زودی اعلام میگردد.
#امور_فرهنگی
دانشکده علوم قرآنی قم
4️⃣نام:
مباهله
📌آدرس:
سوره آل عمران آیه 61
📜متن:
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللهِ عَلَى الْكاذِبِينَ
📝ترجمه:
هرگاه بعد از علم و دانشي كه به تو رسيده [باز] كساني درباره مسيح با تو به ستيز برخيزند، بگو: بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما نيز فرزندان خود را؛ ما زنان خويش را دعوت نماييم، شما نيز زنان خود را؛ ما از نفوس خود [و كسي كه همچون جان ماست] دعوت كنيم، شما نيز از نفوس خود؛ آنگاه مباهله [و نفرين] كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.
👌موضوع:
افضلیت
تنزیل امام در منزلت های پیامبر
📚منابع و ارجاع (از آثار آیت الله میلانی حفظه الله):
کتاب الامامة، جواهر الکلام ج 3 ، نفحات الازهار ج 20 ، تشیید المراجعات ج 1 ، محاضرات فی الاعتقادات ج 1
دانشکده علوم قرآنی قم
4️⃣نام: مباهله 📌آدرس: سوره آل عمران آیه 61 📜متن: فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ
🔹مباهله به معني نفرين کردن دو نفر به يکديگر است، بدین گونه که بعد از استدلال در یک مسأله و قانع نشدن در آن، در يک جا جمع شده و به درگاه خدا تضرع مي کنند و از او مي خواهند که دروغگو را رسوا سازد و مجازات کند.
بعد از نزول آیه، پيامبر به مسيحيان نجران پيشنهاد مباهله داد، بزرگان مسيحي از پيامبر يک روز مهلت خواستند تا دراين باره با يکديگر مشورت کنند. اسقف اعظم به آنها گفت: نگاه کنيد اگر فردا او با فرزند و خانواده اش براي مباهله آمد از مباهله با او بپرهيزيد، و اگر اصحاب و يارانش را همراه آورد، با او مباهله کنيد که ادعاي او بي پايه و اساس است.
🔹فرداي آن روز، پيامبر در حالي آمد که دست امیرمؤمنان عليه السلام را گرفته و حسن و حسين پيش روي او و فاطمه سلام الله علیها پشت سر او حرکت مي کردند. اسقف اعظم وقتی این منظره را مشاهده کرد و فهمید که اینان اهل بیت پیامبر می باشند، گفت: من مردي را مي بينم که مصمم و باجرأت در مباهله است، و مي ترسم او راستگو باشد، و اگر راستگو باشد بلاي عظيمي بر ما وارد خواهد شد، سپس گفت: اي ابوالقاسم ما با تو مباهله نخواهيم کرد، بيا با هم صلح کنيم، و پس از آن، آنان حاضر شدند به شرايط ذمه و مصالحه تن در دهند. (تفسیر قمی 1 : 104 و امالی صدوق : 525)
🔹روزی معاويه از سعد بن ابی وقاص علت دشنام ندادن وی را به امیر مؤمنان علیه السلام جویا شد. او در جواب به سه سخن از پيامبر اکرم که بیانگر فضیلت امیر مؤمنان بود اشاره کرد و گفت: اگر يکي از آنها درباره من بود از هر نعمت گرانبهايي در نزد من محبوب تر بود. آن سه فضیلت یکی حدیث منزلت در واقعه تبوک بود که پیامبر فرمود: «آيا راضي نمي شوي به اين که نسبت به من به منزله هارون نسبت به موسي باشی، با اين تفاوت که بعد از من ديگر نبوتي نخواهد بود.» دوم آن که در روز جنگ خيبر فرمود: «به زودي پرچم جنگ را به دست مردي مي دهم که خدا و رسولش را دوست مي دارد و خدا و رسول او نيز او را دوست مي دارند» و فردای آن روز پرچم را بدست علی علیه السلام داد و قلعه خیبر فتح شد. سوم اين که وقتي آیه مباهله نازل شد، رسول خدا علي و فاطمه و حسن و حسين را احضار نموده، آن گاه فرمود: «بارالها اينان اهل بيت من هستند» (کشف الغمة 1 : 110، صحيح ترمذي، ج 5، ص 638، ح 3724 و مسند احمد ج 1، ص 185)
🔹نخستين چيزي که از واقعه مباهله استفاده می شود حقانيت و صدق پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله در دعوي رسالت و غلبه اسلام بر مسیحیت بوده و نیز این که نزول آیه منحصرا در حق اهل بیت پیامبر علیهم السلام می باشد. بنابراين منظور از فرزندان ما «امام حسن و امام حسين علیهما السلام» و منظور از «زنان ما» فاطمه سلام الله علیها، و منظور از «نفس و جان خود» منحصرا امیرمؤمنان علیه السلام است که طبق صریح آیه از وی به نفس و جان پیامبر تعبیر شده و نشانگر افضلیت، عصمت و حائز بودن سایر مقامات پیامبر، جز نبوت می باشد.
هدایت شده از پژوهش دانشکده علوم قرآنی قم
#هفته_کتاب
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
کلاس درس ماخذ شناسی حدیث توسط جناب آقای دکتر عبداللهی پور در محل کتابخانه دانشکده برگزار گردید.
💠پژوهش دانشکده علوم قرآنی قم
@ulomequrani