👌 از دیدگاه #قرآن_کریم، اگر کسی «باطل» را بپذیرد و راه نادرست را انتخاب کند، نمی تواند به حساب #عقل خود بگذارد؛
🌹 وَ مَنْ يَرْغَبُ عَنْ مِلَّةِ إِبْرَاهِيمَ إِلَّا مَنْ سَفِهَ نَفْسَهُ 🌹
🌷و كیست كه از #آئین_ابراهیم روی گردان شود، جز كسی كه خود را به «نادانی» و «سَبُک مَغزی» بزند؟🌷 (سوره بقره، آیه ۱۳۰)
☘
✍ در اینجا منظور از «آئین ابراهیم» «دین خالص» با محوریت #توحید است که در قرآن کریم 10 مرتبه از آن به #دین_حنیف «یکتاپرستی و حق گرایی» یاد شده است.
🍃 عَلی أیُّ حالٍ ، خداوند می فرماید: رویگردانی از #آئین_حق را به حساب عقل و «روشنفکری» نگذارید، بلکه این عین «سِفاهت و سَبُک مَغزی» است. این معنا از «عقل» در برخی احادیث نیز ذکر شده است:
🌸 قَالَ الإمامُ الصّادِقُ عَلیهِ السَّلام:
🌹اَلعَقلُ مَا عُبِدَ بِهِ الرَّحمنُ وَ اکْتُسِبَ بِهِ الجَنانُ🌹
☘ «عقل» آن است که بوسیله آن، خداوند #پرستش شود و بهشت به دست آید.☘
📚 بحارالانوار، ج 1، باب 4، روایت 8
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
سخنان استاد طیب نیا از علمای شیراز درمورد حوادث و اعتصابات اخیرکشور☝️☝️☝️☝️☝️☝️
🔴 چادر، حجاب زنان ایران باستان
پلوتارک، مورّخ مشهور یونانی که کتابش را از معتبرترین متون تاریخ باستان به شمار آوردهاند مینویسد:
🌿 «برای روانه ساختن او، نیکوگینیس تدبیری بدینسان اندیشید که چون مردم آسیا به ویژه ایرانیان، #غیرت زنان را سخت نگه میدارند و نه تنها همسران خود، بلکه کنیزکان زرخرید را نیز میپایند و چنان نگاهشان میدارند که همیشه باید درون خانه باشند و از در بیرون نیایند و هرگاه سفر بکنند آنان را در چادرهای در بسته که از هر سوی آنان را فرا میگیرد جا داده بر روی گردونهها مینشانند.» [۱]
جلیل ضیاءپور، پژوهشگر معاصر مینویسد:
🍃 «زنان در آن دوران (هخامنشیان) چادری مستطیل بر روی همه لباسهای خود افکنده و در زیر آن، یک پیراهن با دامن بلند و در زیر آن نیز پیراهن بلند دیگری که تا به مچ پا نمایان است.» [۲]
در کتاب تحقیقی پوشاک در ایران زمین چنین آمده است:
✔️ «زنان هخامنشی بالاپوشی چون #چادر امروزی که سر و گردن را میپوشانید به سر میکردند.» [۳]
📚 منابع:
[۱] ایرانیان و یونانیان (پلوتارک، ترجمه احمد کسروی)، ص۶۱
[۲] پوشاک باستانی ایرانیان (ضیاپور)، ص۵۶
[۳] پوشاک در ایران زمین، ص۶۲
🍃🌸🍀🌺☘🌹🌱💐🌿🌼🌾🌻
🌺🌿🌺🍃🌺☘🌺🍀🌺🌾🌺
امام حسن مجتبی صلوات الله علیه فرمودند:
🔥اهل دوزخ نشانههایی دارند که به آن شناخته میشوند؛ آنها با اولياء خدا عداوت و دشمنی میکنند و با دشمنان خدا محبّت و دوستی دارند.
💠«قال الحسن علیهالسلام: إنَّ لِأهَلِ النّارِ علاماتٌ يُعرَفونَ بِها وَ هِيَ الَاِلحادُ لِأَولياءِ اللهِ و الموُالاةُ لِأَعداءِ الله.»
📜بحارالانوار (علامه مجلسی)، ج۴۴، ص۱۰۲
💠صله ارحام باعث طول عمر و آبادانی می شود.
✍ علت این که اسلام نسبت به نگهدارى و حفظ پیوند خویشاوندى این همه پافشارى کرده، این است که پیشرفت، تکامل و عظمت یک جامعه در همه ابعاد از واحدهاى کوچک شروع می شود، با پیشرفت و تقویت تمام واحدهاى کوچک، جامعه خود به خود اصلاح و آباد خواهد شد.
🔹اهمیت صله رحم تا آنجا است که پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) مى فرماید: «صِلَةُ الرَّحِمِ تَعْمُرُ الدِّیارَ وَ تَزِیدُ فِی الأَعْمارِ وَ إِنْ کانَ أَهْلُها غَیْرَ أَخْیار»؛
پیوند با خویشاوندان شهرها را آباد مى سازد، و بر عمرها مى افزاید هر چند انجام دهندگان آن از نیکان هم نباشند. (۱)
🌷امام صادق(علیه السلام) در یک توصیه و سفارش روحبخش می فرماید:
«صِلْ رَحِمَکَ وَ لَوْ بِشَرْبَة مِنْ ماء وَ أَفْضَلُ ما یُوصَلُ بِهِ الرَّحِمُ کَفُّ الأَذى عَنْه»؛
پیوند خویشاوندى خویش را حتى با جرعه اى از آب محکم کن و بهترین کار براى صله رحم، دست کشیدن از آزار و مزاحمت آنان است!. (۲)
(۱) الأمالي للطوسي، ص۴۸۱، ح ۱۰۴۹.
(۲) الکافي ج۲، ص۱۵۱.
حضرت #امام_على عليه السلام:
تَوَقَّوُا الْبَرْدَ فِي أَوَّلِهِ وَ تَلَقَّوْهُ فِي آخِرِهِ، فَإِنَّهُ يَفْعَلُ فِي الْأَبْدَانِ كَفِعْلِهِ فِي الْأَشْجَارِ، أَوَّلُهُ يُحْرِقُ وَ آخِرُهُ يُورِقُ
در آغاز سردی هوا خود را از #سرما حفظ کنید و در پایان آن از آن استقبال کنید؛ زیرا سرما با بدن ها همان می کند که با درختان می کند؛ در آغاز[برگ درختان را] می سوزاند و در پایان می رویاند
حکمت ۱۲۸ نهج البلاغه
💠 گستره غفران
▫️ اینكه خدای سبحان فرمود: ﴿إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعا﴾؛ یعنی «مع التّوبه» نه بی توبه، به دلیل آیات فراوانی كه هم در این بخش هست هم در سوره «نساء» هست و هم در سایر سور. در همین بخش پشت سر هم فرمود که #توبه_كنید، برگردید، مبادا یك وقت بگویید: ﴿یا حَسْرَتی عَلی مَا فَرَّطتُ فىِ جَنبِ اللَّهِ﴾، مبادا یک وقت راه جهنم را بروید! برگردید، راه باز است! معلوم می شود که ﴿یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعا﴾ «مع التوبه».
▫️ هیچ گناهی در عالَم نیست مگر اینكه با توبه بخشیده می شود، منتها «توبةُ كلّ شیء بحسبه»؛ توبه #حق_الناس، علاوه بر «استغفر الله» گفتن و ندامت و رجوع به درگاه الهی، پرداخت حقوق مردم است؛ توبه #حق_الله هم حساب خاصی دارد. «توبةُ کلّ ذنبٍ بحسبه»؛ بعضی قضا دارد بعضی کفاره دارد؛ بعضی حق الناس است بعضی حق الله است؛ اینها اقسام خاص خودِ توبه است. هیچ گناهی نیست که با توبه قابل بخشش الهی نباشد؛ لذا فرمود: ﴿إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعا﴾.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه زمر جلسه
🚛تعریف دائم السفر
#دائم_السفر کسی است که در اثر زیادی #سفر،🚍 ده روز در یک جا نمیماند و از نظر برخی از مراجع، سفرش بیشتر از حضور در #وطن است.
🔮 دائم السفرها سه گونهاند:
1⃣ دائم السفری که سفر🚐 شغل اوست، مانند خلبان✈️، ناخدا،🛥 راننده🚎، مامورین راهداری، امداد خودرو، پلیسهای👨✈️ مسیرهای برون شهری.
2⃣ دائمالسفری که سفر 🚒مقدمهی #شغل اوست، مانند افرادی که در شهر دیگر اشتغال به کار دارند، بازرسان ادارات🏢، معلمانی که در شهر یا روستاهای دیگر مشغول به کار هستند.
3⃣ دائم السفری که سفر شغل او محسوب نمیشود همچون افرادی که برای زیارت🕋 ، تفریح، تحصیل یا درمان به سفرهای متعدد میروند.
🚨 نکته: گروه اول از نظر همه مراجع تقلید👳♂ و گروه دوم از نظر اکثر مراجع تقلید، نمازشان تمام و روزه شان صحیح است ولی گروه سوم از نظر برخی از مراجع همچون: آیت الله زنجانی، بهجت، مکارم، سیستانی، با تفاوت در شرایط سفر، نمازشان تمام و روزه شان صحیح است.
#نماز_مسافر / #مسافر
📚 منبع: کتاب" احکام سفر/ص ۷۱"