💠 سیره اخلاقی امام سجاد (علیه السلام) قبل و بعد از امامت بخصوص در واقعه کربلا چگونه بوده است؟
✍ پاسخ: پیشواى چهارم، انسانى کامل و برگزیده حق و در همه جهات اخلاقى، عبادى و علمى به اوج کمال رسیده و نمونه مجسم و عینى قرآن و رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بود.
▪️در دوران سیاه حکومت اموى که ارزشهاى انسانى و فضائل اخلاقى به فراموشى سپرده شده بود آن امام همام، چون خورشیدى فروزنده درخشید و وجودش مجمع همه فضائل و ارزشهاى فراموش شده گردید.
▪️در این مجال جلوهها و نمونههایی از فضائل، سیره و مکارم اخلاقى آن حضرت را که الگویی بیبدیل برای جوامع بشری است به تصویر میکشیم:
1️⃣ فزونى عبادت و نیایش امام چهارم (علیه السلام) در پیشگاه خدا به حدى بود که آن حضرت سرور و زینتبخش عبادت کنندگان (سیّد العابدین، زین العابدین) و بسیار سجده کننده (سجّاد) لقب یافت.
2️⃣ عفو و گذشت و پاسخ بدى را به نیکى دادن از دیگر خصلتهاى پیشواى چهارم (علیه السلام) بود.
3️⃣ بخشش به نیازمندان و رسیدگى به مشکلات آنان، خصلت فراگیر همه امامان معصوم (علیهم السّلام) و از جمله فضیلتهای امام سجاد (علیه السلام) بود.
4️⃣ امام چهارم همچون سایر امامان (علیهم السلام)، شجاع، دلیر و ظلمستیز بود. موضع سخت و سخنان کوبنده آن حضرت در برابر ستمگران خودکامهاى همچون (عبیدالله)، (یزید) و (عبدالملک) بهترین گواه قوّت روحى و شجاعت آن بزرگوار در جریانهای بعد از واقعه کربلا و دوران امامت آن امام همام است.
👈نتیجه آنکه سیره اخلاقی و فضایل و کرامات اهل بیت (علیهمالسلام) کاملترین و بیبدیلترین سیره و فضایل اخلاقی است و منحصر به یک دوره یا مرحلهای از زندگی پُر بار ایشان نمیشود و در لحظه لحظه زندگی ایشان ساری و جاری است. اما این روحیات و کمالات بسته به شرایط زمانی و مکانی و در برابر افراد و جریانها متفاوت است.
▪️شهادت یعقوب آل طه حضرت زین العابدین، سیدالساجدین، امام علی بن الحسین علیه السلام محضر مبارک امام زمان عجل الله فرجه و همه دوستان و شیفتگان اهل بیت علیهم السلام تسلیت باد ▪️
┄┅┅❅❁❅┅┅┄
🔴 امام سجاد علیه السلام فرمودند :
در وجود امامی که از ما اهل بیت است و قیام می کند ، سنت هایی از پیامبران الهی قرار داده شده است : .....
🔹 از حضرت نوح (علیه السلام ) ، عمر طولانی
🔹 از حضرت ابراهیم (علیه السلام ) ، ولادت مخفیانه و زندگی به دور از مردم ،
🔹 از حضرت موسی (علیه السلام ) ، ترس و عدم امنیت ( از سوی حاکم ستمگر ) و غیبت از دیدگان مردم ،
🔹 از حضرت عیسی (علیه السلام ) ، اختلاف نظر مردم درباره سرنوشت ایشان ،
🔹 از حضرت ایوب (علیه السلام ) ، حاصل شدن فرج و گشایش امور پس از سپری شدن دوره سختی و ابتلا ،
🔹 از حضرت محمد (صلی الله علیه و آله ) ، ظهور و قیام نمودن با شمشیر ( و سلاح )
در زندگی ایشان ، قرار داده شده است
📚 کمال الدین و تمام النعمه ، ج۱ ، ص۳۲۲ ، ح۳ ، شیخ صدوق ، قرن چهارم هجری
✅دستورالعمل امام سجاد علیهالسلام برای رفع گرفتاری 🔻
💠روایت شده روزی امام زینالعابدین علیهالسلام از کنار مردى گذشتند که بر در خانه یکی از توانگران مدینه نشسته بود.
حضرت به او فرمود: برای چه به درِ خانهی اين مرد عياشِ جبار نشستهای؟ وی گفت: گرفتاری مرا به اينجا كشانده.
امام فرمود: برخير تا ترا بدرب خانهای بهتر از اين خانه و به صاحب خانهای كه بهتر از اين صاحب خانه باشد راهنمائی كنم.
سپس دست اورا گرفته و به مسجد رسول خدا برده و فرمودند: رو بسوی قبله كن و دو ركعت نماز بخوان و دستانتان را به درگاه خدای متعال بلند کن و او را سپاس گوی و بر پيغمبرش صلوات بفرست وسپس آيات آخر سوره حشر("لو انزلنا... تا آخر سوره) و شش آيه از اول سوره حديد و دو آيه* از سوره آلعمران(آیه ۲۷ و ۲۶) را بخوان؛ آنگاه حاجتت را از خدا بخواه كه هرچه بخواهی بتو عنایت خواهد فرمود.
بحارالانوار ج۹۱ ص۳۷۵
👈مرحوم مجلسی در ذیل این حدیث میفرمایند: ممکن است مراد حضرت از دو آیهی سوره آلعمران، آیه ۲۶ و ۱۸ باشد.
#قرآن_وَ_عترت
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
JOIN🔜 💥@quranvaatrat
💠اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ💠
🔻نماز اول وقت با تيمم🔻
🔖اگر انسان عذرى دارد كه اگر بخواهد در اول وقت نماز بخواند، ناچار است با تيمم نماز بخواند و اين مسأله سه صورت دارد:
1⃣⬅️اگر بداند عذر او تا آخر وقت برطرف مىشود، نمىتواند در اول وقت با تيمم نماز بخواند، بلكه بايد صبر كند و پس از فراهم شدن شرايط، با وضو يا غسل نماز بخواند.
2⃣⬅️اگر بداند كه عذر او تا آخر وقت باقى است، مىتواند در اول وقت با تيمم نماز بخواند.
3⃣⬅️اگر احتمال مىدهد كه عذر او از بين مىرود، بنا بر احتياط واجب بايد صبر كند تا عذرش برطرف شود و چنانچه عذر او برطرف نشد، در آخر وقت با تيمم نماز بخواند.
📖رسالة ده مرجع، م 752؛ تحريرالوسيله، ج 1، احكام تيمم.
22.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 صلوات بر حضرت زینالعابدین امام سجاد علیهالسلام:
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ سَيِّدِ الْعابِدِينَ الَّذِي اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَجَعَلْتَ مِنْهُ أَئِمَّةَ الْهُدَى الَّذِينَ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ، اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَاصْطَفَيْتَهُ وَجَعَلْتَهُ هادِياً مَهْدِيّاً .
اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ حَتَّىٰ تَبْلُغَ بِهِ مَا تَقَرُّ بِهِ عَيْنُهُ فِي الدُّنْيا وَالْآخِرَةِ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
▪️سالروز شهادت حضرت زین العابدین امام سجاد علیهالسلام را محضر فرزندشان حضرت بقیة الله الأعظم «عجل الله فرجه الشریف» و همه موالیان و ارادتمندان خاندان رسالت تسلیت می گوییم.
💠 چهار خصلتی که رضایت خدا را در پی دارد.
🌷امام سجاد علیه السلام:
چهار خصلت است که در هرکس باشد، ایمانش کامل، گناهانش بخشوده خواهد بود و در حالتی خداوند را ملاقات می کند که از او راضی و خوشنود است:
1️⃣ كسى كه به خاطر خدا به آنچه كه در برابر مردم تعهد كرده است وفا كند.
2️⃣ و راستگویی و صداقت با مردم،
3️⃣ و از هر كارى كه نزد خدا و مردم قبيح است شرم نمايد،
4️⃣ و اخلاقش با خانوادهاش نيكو باشد.
🌹قالَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ: أَرْبَعٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ كَمَلَ إِسْلاَمُهُ وَ مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ وَ لَقِيَ رَبَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ هُوَ عَنْهُ رَاضٍ مَنْ وَفَى لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِمَا يَجْعَلُ عَلَى نَفْسِهِ لِلنَّاسِ وَ صَدَقَ لِسَانُهُ مَعَ اَلنَّاسِ وَ اِسْتَحْيَا مِنْ كُلِّ قَبِيحٍ عِنْدَ اَللَّهِ وَ عِنْدَ اَلنَّاسِ وَ حَسُنَ خُلُقُهُ مَعَ أَهْلِهِ.
📚خصال، ج 1، ص 222.