هدایت شده از موسسه مصاف
🔆 #پندانه
✍ انسان اصیل و صاحبِ ریشه، مقاومتر است
🔹رانندۂ کامیونی در جنگلی، الوار درختان قطعشده را پشت کامیون خویش بار کرده بود تا به سمت شهر حرکت کند.
🔸بعد از اینکه مسافتی را طی کرد، در مسیر جادۂ جنگل هنگام پیچیدن از پیچ جاده، یکدفعه لبهٔ سپر کامیون به درختی کنار جاده برخورد کرد و کامیون از توقف ایستاد. از این تصادف و تکانی که به کامیون خورد، تمام الوار از درب عقب کامیون به بیرون پرتاب شدند.
🔹 رانندۂ کامیون که همراه پسرش در کامیون بودند، بعد از آن اتفاق به پایین از کامیون آمدند و صحنه را دیدند.
🔸پدر گفت:
پسرم! با دیدن این حادثه بیاموز که یک درخت صاحبِ ریشه، توانست صد درخت بیریشه را جابهجا و واژگون کند.
🔹همیشه سعی کن ریشهٔ خانوادگی و خداباوری خود را حفظ کنی که یک انسان صاحبِ ریشه میارزد به صد انسان بیریشه!
🔸یک انسان صاحبِ ریشه در برابر مشکلات مقاومت میکند.
🔹تکیه بر یک انسان صاحبِ ریشه برای تو بسیار سودمندتر از تکیه بر صدها انسان بیریشه است.
🆔 @Masaf
"وظایف همسران"
استاد علی صفایی حائری:
از كسانى نباش كه رنجهايت و گرفتارىهايت را از نگاه و چهره و حالتهايت به هر كس منتقل كنى. سختىها، مهمان تو هستند. آنها را به دلهاى همسر و خانوادهات سرازير نكن. اگر ناتوان هستى؛ با توانگرى سفرهى دلت را باز كن؛ تا كارى صورت بگيرد، نه فقط درد دلى بر خاطرى آتش بيندازد.
اين خوب است كه همسر تو محرم دارايىها و شادىهاى تو باشد، ولى لازم نيست كه از گرفتارىهاى تو و مشكلاتى كه رزق تو هستند، سنگينى و سختى ببيند. مگر آنكه كارگشا باشد؛ نه فقط سنگ صبور.
📚 روابط متکامل زن و مرد، صفحه 23
قرآن ودعا
عَنْ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ:
لاَ يُنْكِحْ أَحَدُكُمُ اِبْنَتَهُ حَتَّى يَسْتَأْمِرَهَا فِي نَفْسِهَا فَهِيَ أَعْلَمُ بِنَفْسِهَا فَإِنْ سَكَتَتْ أَوْ بَكَتْ أَوْ ضَحِكَتْ فَقَدْ أَذِنَتْ وَ إِنْ أَبَتْ لَمْ يُزَوِّجْهَا .
امام علی(علیه السلام):
کسی از شما نباید دخترش را شوهر بدهد تا اینکه نظر او را درباره خودش جویا شود؛ چرا که او خواسته خودش را بهتر میداند. پس اگر سکوت کرد یا گریست یا خندید، در واقع رضایت داده است؛ و اگر رضایت نداد، نباید او را به ازدواج آن فرد در آورد.
📕 مستدرک الوسائل ج۱۴ ص۳۱۶
"آیت الله بهجت"
درمان غیبت کردن
قبل از هرچیز بر زبان و صحبت هایشان نظارت دقیق داشته باشند و از دوستانی که آنها را به غیبت تشویق میکنند و همچنین از مجالسی که به نظر می رسد برای غیبت آماده شدهاند، پرهیز کنند. راه دیگر ایشان توجه به این نکته است که غیبت کردن یکی از نشانه های ناتوانی، فقدان شخصیت و عقده خود کم بینی است. فرد با غیبت کردن پرده از این صفات خود برمی دارد و قبل از اینکه شخصیت اجتماعی دیگری را بشکند، شخصیت خودش را درهم می شکند و موجبات سلب اعتماد دیگران را فراهم می آورد.
(درمحضر آیت الله بهجت ص۱۹)
#مسائل_اخلاقی
#غیبت
در اختلاف با همسرش سکوت میکرد.
پسر آیتالله بهجت میگوید:
در هر شرایطی، صبر و تحمل ایشان بر هر چیز دیگری غلبه داشت.
حتی گاهی که مادر اظهار ناراحتی میکردند آقا اگر پاسخی هم داشتند نمیگفتند و در هر صورت ناراحتی را با ناراحتی جواب نمیدادند و البته در اکثر مواقع پاسخی جز سکوت نداشتند.
گاهی هم که کار مثلا بالا میگرفت آقا میگفتند:
خب حالا غذایمان را بخوریم دیگر.
27.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠حجت الاسلام تراشیون
🔶 دلایل کاهش توجه همسران به یکدیگر
#خانواده_زوجین
#حجت_الاسلام_تراشیون
#همسرداری
✨﷽✨
🔰جبران کردن اشتباه شیخ مفید توسّط امام زمان علیهالسلام
✍ می گویند از روستایی کسی خدمت شیخ مفید رسید و در مورد زنی حامله که فوت کرده و فرزندش زنده است سؤال کرد که:
«آیا باید شکم این زن را پاره کرده و طفل را بیرون آوریم و یا این که با آن بچّه، او را دفن کنیم؟»شیخ مفید فرمود: «با همان بچّه او را دفن کنید.» پس آن مرد برگشت. در وسط راه دید مرد اسب سواری از پُشت سر، سریع می آید، وقتی به نزدیک مرد رسید، گفت: «ای مرد! شیخ مفید فرموده است که شکم آن زن را پاره کنید و طفل را بیرون بیاورید و زن را دفن کنید.»
آن مرد نیز همین کار را کرد. پس از مدّتی اتّفاق را برای شیخ مفید بیان کردند، شیخ فرمود: «من کسی را نفرستادم و معلوم است که آن شخص صاحب الامر (ع) بوده است. حالا که در احکام دینی اشتباه می کنم همان بهتر که دیگر احکام دینی را بیان نکنم.» پس به خانه رفتند و درب خانه را بستند و بیرون نیامدند.
ناگاه از حضرت ولی عصر (ع) نامه ای برای شیخ مفید آمد که: «بر شما واجب است تا احکام دینی را بیان کنید و ما هم شما را همراهی کنیم و مواظب باشیم که اشتباه نکنید.» پس شیخ مفید دوباره شروع به بیان احکام دین کرد.
📔 نجم الثّاقب
【 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖