انواع شر
الف؛ شرّ بيروني که درسوره فلق چند نمونه را نام می برد(شب تاریک ، جادو گران و حسود) .
ب؛ شرّ دروني یکی است که به تنهایی یک سوره را به خود اختصاص داده است و آن وسوسه های شیطانی هستند که با فکر و اراده کار دارد. اول با وهم و خیال ميانديشد بعد با انگيزه و اراده تصميم می گیرد . یعنی اول در انديشه اثر منفی ميگذارد، آن را ويران تبدیل به یک انسان خيالي و توهمی ميکند که همیشه با واقعیت های زندگی فاصله ها دارد سپس دست به کار های مجرمانه می زند!!
@qurnwords
🌺🌺عاقبت دنیا طلبی🌺🌺
🌸ﺇِﻧَّﺂ ﺃَﺭْﺳَﻠْﻨَﺎ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﺻَﻴْﺤَﺔً ﻭَ ﺍﺣِﺪَﺓً ﻓَﻜَﺎﻧُﻮﺍْ ﻛَﻬَﺸِﻴﻢِ ﺍﻟْﻤُﺤْﺘَﻈِﺮِ «٣١ قمر»
(ﺑﻪ ﻛﻴﻔﺮ ﺍﻳﻦ ﺟﻨﺎﻳﺖ) ﻣﺎ ﺻﺎﻋﻘﻪ ﺍﻱ ﻣﺮﮔﺒﺎﺭ ﺭﺍ ﻓﺮﻭ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ، ﭘﺲ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﺜﻞ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﺸﻚ ﻭ ﺧﺮﺩﺷﺪﻩ ﺍﻱ ﮔﺸﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺻﺎﺣﺐ ﭼﻬﺎﺭﭘﺎﻳﺎﻥ ﺩﺭ ﺁﻏﻞ ﻣﻲ ﺭﻳﺰﺩ.🌸
✅«ﻫﺸﻴﻢ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﺸﻚ ﻭ ﺧﺮﺩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ مثل کاه. هاشم يعني تکه تکه کننده هشيم و گیاهان خشک.
✅«ﻣُﺤﺘﻈِﺮ» ﻛﺴﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﭼﻬﺎﺭ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺧﺸﻚ ﺭﺍ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﻱ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. رمه دار، «حظيره»؛ يعني انبار علف هاي خشک ،کاهدان
🔰 ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺮﺍﻯ ﻧﺎﺑﻮﺩﻯ ﻗﻮم ﺳﺮﻛﺶ ثمود، ﺍﺯ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ لشکر کشی نکرد، ﺗﻨﻬﺎ با ﻳﻚ ﺻﺎﻋﻘﻪ ﮔﻮﺷﺨﺮﺍﺵ، ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ آنها را ﺩﺭ ﻫﻢ ﻛﻮﺑﻴﺪ ﻭ تکه تکه ﻛﺮﺩ، ﻗﺼﺮﻫﺎ ﻭ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﻯ ﺁﺑﺎﺩ ﺁﻧﻬﺎ ﻫﻤﭽﻮﻥ" ﺣﻈﻴﺮﻩ" ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﺷﺪ، ﻭ ﺍﺟﺴﺎﺩ ﺑﻴﺠﺎﻥ ﻭ ﺩﺭ ﻫﻢ ﺷﻜﺴﺘﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﺸﻚ ﻛﻮﺑﻴﺪﻩ ﺍﻯ ﻛﻪ ﺯﻳﺮ ﺩﺳﺖ ﻭ ﭘﺎﻯ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﻣﻰ ﺭﻳﺰﻧﺪ ﺩﺭﺁﻣﺪ. خداوند با یک انفجار یا یک دیوار صوتی خانه و کاشانه آنها به مثل کاه ریز ریز کرد و با صدای رسا فرمود: پايان كار عدهاي مثل كاهي است كه كشاورزِ محتظِر آنرا قطعه قطعه می کند، پس آخر دنيا و دنياطلب كاه است. لذا ميبينيم که كساني كه دلباخته دنياياند سرانجام زردچهره منزوي خواهند شد.
#کاه
@qurnwords
🌴🌴راه رفتنی 🌴🌴🌴
🌺 چله گیری راه حضرت موسیٰ ع است که به اربعین کلیمی مشهور است؛ چون موسای کلیم اوّل ذیقعده تا ده ذیحجه مهمان خدا در کوه طور بود و چهل شبانهروز فقط ذکر میگفت، ناله میکرد، مذاکره میکرد، مناجات میکرد: وَ وَاعَدْنَا مُوسَی ثَلاَثِینَ لَیْلَةً ...
این راه به روی همه باز است و راه رفتنی است که در مقیاس کوچکتری هر کسی می تواند برود و از برکات ویژه آن برخوردار شود بخصوص مناجات شبانه چون اصل مناجات در شب موضوعیت دارد و فرمود: لیله🌺🌺🌺
🌺بعد عقلی و عاطفی ورود به قیامت🌺
💥💥ﻳَﻮْمَ ﺗَﺮَﻭْﻧَﻬَﺎ ﺗَﺬْﻫَﻞُ ﻛُﻞُّ ﻣُﺮْﺿِﻌَﺔٍ ﻋَﻤَّﺂ ﺃَﺭْﺿَﻌَﺖْ ﻭَﺗَﻀَﻊُ ﻛُﻞُّ ﺫَﺍﺕِ ﺣَﻤْﻞٍ ﺣَﻤْﻠَﻬَﺎ ﻭَﺗَﺮَﻱ ﺍﻟﻨَّﺎﺱَ ﺳُﻜَﺎﺭَﻱ ﻭَﻣَﺎ ﻫُﻢ ﺑِﺴُﻜَﺎﺭَﻱ ﻭَﻟَﻜِﻦَّ ﻋَﺬَﺍﺏَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺷَﺪِﻳﺪٌ «٢ حج»
ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺁﻥ (ﺯﻟﺰﻟﻪ ﻱ ﺑﺰﺭﮒ) ﺭﺍ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﻛﻨﻴﺪ (ﭼﻨﺎﻥ ﺗﺮﺱ ﻭ ﻭﺣﺸﺖ ﻭﺟﻮﺩﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﻓﺮﺍ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮔﺮﻓﺖ ﻛﻪ) ﻫﺮ ﺷﻴﺮ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺍﻱ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺷﻴﺮ ﻣﻲ ﺩﻫﺪ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻛﻨﺪ ﻭ ﻫﺮ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﻱ ﺟﻨﻴﻦ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺳﻘﻂ ﻛﻨﺪ، ﻭ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﻣﺴﺖ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﻲ، ﻭﻟﻲ ﻣﺴﺖ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺷﺪﻳﺪ ﺍﺳﺖ.💥💥
✅ ﺫﻫﻮﻝ" یعنی ﺑﺎ ترس ﺍﺯ ﭼﻴﺰﻱ ﺑﮕﺬﺭﻱ ﻭ ﺑﺮﻭﻱ.
✅" ﺣﻤﻞ"- ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺳﻨﮕﻴﻨﻲ ﻭ ﺛﻘﻠﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﺩﻣﻲ ﺩﺭ ﺑﺎﻃﻦ ﺣﻤﻞ ﻛﻨﺪ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺩﺭ ﺷﻜﻢ.
✅"مرضعه " یعنی زنی که در حالت شیر دادن است.
📓 قیامت چیست ؟ روزی است که چندین حادثه سخت را به همراه دارد؛ يكي از بعد عاطفی و احساسی است که به حساسترین لحظه آن می پردازد. اشاره به خانم ها که منبع احساس و عاطفه اند و آن زمانیکه یا بار دارند یا در حالت شیر دادن اند . آیه به هر دو مورد اشاره می کند، از جمله هر زن بارداری از شدّت اين حادثه بارش را به زمين مياندازد و هر زنِ شيردهي که از شیر دادن بچه شیر خوار خود غافل می شود .
زنان شيرده دو حال دارند؛ یک وقت اين زن شيرده ، بچهاي دارد ولی پستان در كام بچه نگذاشته است یا در خواب است و یا... این وصف را (مرضع )می گویند؛ ولی( مرضعه) که در آیه آمده زن شيرده ای که بچه را در دامن گرفته و پستان را در كامش گذاشته و دارد شير ميدهد. قرآن اين حالت را كه مادر به اين بچه اش خیلی دلبسته است را مطرح می کند و در این حالت از وحشت عذاب از بچه اش غافل می شود.
بعد دوم که آیه مطرح می کند، بعد عقلی است. آفت عقل مستی است که عقل را از کار می اندازد آیه ﻣﻲ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ: اینها ﻣﺴﺖ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ ولی حالت مستی را دارند و حرکات ناموزون مست ها را انجام می دهند . یعنی ﻋﻘﻠﻬﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ که ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩند ناشی ﺍﺯ ﺷﺮﺍﺏ ﻧﻴﺴﺖ، ﺑﻠﻜﻪ ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﻋﺬﺍﺏ ﺧﺪﺍ ﺍﺳﺖ. به هرحال ﺣﻮﺍﺩﺙ ﺳﺨﺖ ﻗﻴﺎﻣﺖ، ﻫﻢ ﻋﺎﻃﻔﻪ ﺭﺍ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﺩ و ﻫﻢ ﻋﻘﻞ ﺭﺍ نابود می کند و انسان را به مرز حیوان می رساند.
#حمل
@qurnwords
شما در برابر آینه اگر خندان باشی چهرهای خندان میبینی و اگر گریان باشی چهرهای گریان را تماشا میکنی؛ این دنیا هم آینهوار است، از اینرو شما همان میبینی که هستی و انجام میدهی.
« هر دست که دادند همان دست گرفتند»
این فرمولی است که قرآن کریم دارد و میگوید:
" إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا " یعنی اگر خوبی کنی خوبی میبینی و اگر بدی کنی بدی میبینی."📚 (اسراء/7)
#تمثیلات
✅ ﻭ ﻣﺎ (ﺳﺮﺍﻧﺠﺎم) ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺭﻭﻱ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ، ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺧﺎﻙ ﻭ ﺯﻣﻴﻨﻲ ﺑﻲ ﮔﻴﺎﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﻢ.
✅«ﺻَﻌﻴﺪ» ﺑﻪ ﺧﺎﻙ ﻭ ﻣﻄﻠﻖ ﺭﻭﻱ ﺯﻣﻴﻦ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
✅ «ﺟُﺮُﺯ»، ﺯﻣﻴﻦ ﺑﻲ ﮔﻴﺎﻩ ﺍﺳﺖ.
👌ما در آستانه معاد ،این کوه ها و هرچه روی زمین است می کوبیم و دره ها را به زمین مسطح تبدیل و این گل ها و درخت ها را خشک می کنیم؛ یعنی هر بهاری یک خزانی دارد ...
✅نتیجه ؛ خزان در کنار بهار عمر ماست!
بعضی از معارف الهی که درک آن برای اکثریت مردم مشکل است، خداوند در قرآن تعبیر" اکثرهم لا یعلمون" آورده است . مثلا اکثر مردم در مورد رزق بیشتر به فکر و زور و بازوی خود می نازند تا قدرت الهی !
به این دلیل می فرماید: بیشتر مردم این حقیقت را نمیدانند که ملاک روزی و سررشتهی روزی دست خداست و خداست که روزی رابرای انسانها باز میکند و میبندند و چقدر تقدیرات الهی در آن تأثیر دارد، این را بیشتر مردم نمیدانند. لذا این نوع ادبیات توهین نیست بلکه بیان واقیعت هاست.
✅ " ﻣﻨﺎﺯﻝ" ﺟﻤﻊ" ﻣﻨﺰﻝ" ﺑه معنی ﻣﻨﺰﻝ ﻛﺮﺩﻥ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﻇﺎﻫﺮﺍ ﻣﺮﺍﺩ ﺍﺯ" ﻣﻨﺎﺯﻝ" ﻧﻘﺎﻁ ﺑﻴﺴﺖ ﻭ ﻫﺸﺖ ﮔﺎﻧﻪ ﺍﻱ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺎﻩ ﺗﻘﺮﻳﺒﺎ ﺩﺭ ﻣﺪﺕ 28 ﺷﺒﺎﻧﻪ ﺭﻭﺯ ﻃﻲ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ.
✅" ﻋﺮﺟﻮﻥ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺳﺎﻗﻪ ﺷﺎﺧﻪ ﺧﺮﻣﺎﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺳﻨﮕﻴﻨﻲ ﺑﺮﮔﻬﺎ ﻣﻌﻤﻮﻟﺎﺧﻤﻴﺪﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ، ﻭﺧﻤﻴﺪﮔﻲﺍﺵ شبیه ﻫﻠﺎﻝ ﻗﻮﺳﻲ می شود.
🌴 تشبیه ماه به عرجون ؛ هر دو نازک ، زردِ کم رنگ و فرسوده به نظر میرسند. طی کردن این منازل در ظرف یک ماه یک تقویم طبیعی برای بشر به ارمغان می آورد. در زمان سابق با یک نگاه انداختن به ماه، میگفتند که چندم ماه است. طبق ماه حساب و کتاب می کردند؛ یعنی نه تنها روزه و حج و سایر عبادات، بلکه به انسان حساب نشان می داد؛مثلا سرسید قسط بانک ، اجاره ، یا وعدهای که به هم داده بودند . چیزی که با سواد و بی سواد به راحتی با آن می فهمیدند. علت اینکه الآن کاری به ماه نداریم، چون ما عادت به ساعت، تلویزیون و تقویم کردهایم.
ﺍﻳﻦ ﻧﻈﺎم دقیق وﻋﺠﻴﺐ ﺑﻪ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﻧﻈﻢ می دهد ﻭ ﻧﻈﻢ ﺑﺪﻭﻥ ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺩﻗﻴﻖ ﺯﻣﺎﻥ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﭘﺬﻳﺮ ﻧﻴﺴﺖ، ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺍﻳﻦ ﺗﻘﻮﻳﻢ ﺩﻗﻴﻖ ﻣﺎﻫﺎﻧﻪ ﻭ ﺳﺎﻟﺎﻧﻪ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﺑﺮﺍﻯ ﻫﻤﻴﻦ ﻫﺪﻑ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
وقتی خدا میفرماید: اوست که باید این مصیبتها و گرفتاریها را از بین ببرد، یعنی شخص یا جامعهای که بهخاطرِ گناه گرفتارِ بلا شده، اگر توبه کند و بازگردد، بلا قطعا رفع میشود.
ﺗﻌﺒﻴﺮ ﺑﻪ" ﻳﻤﺴﺴﻚ" ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ" ﺧﻴﺮ" ﻭ" ﺷﺮ" ﻛﻪ ﺍﺯ ﻣﺎﺩﻩ" ﻣﺲ" ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪﻩ، ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺣﺘﻰ ﻛﻮﭼﻜﺘﺮﻳﻦ ﺧﻴﺮ ﻭ ﺷﺮﻯ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﺭﺍﺩﻩ ﻭ ﻗﺪﺭﺕ ﺍﻭ ﻣﻤﻜﻦ ﻧﻴﺴﺖ. پس برای برطرف کرونا باید به مدد الهی توجه داشت.
🌺نقش انذار در اصلاح جامعه 🌺
🌸🌸🌸ﻳﺎ ﺃَﻳُّﻬَﺎ ﺍﻟْﻤُﺪَّﺛِّﺮُ (١) ﻗُﻢْ ﻓَﺄَﻧْﺬِﺭْ (٢)
ﻫﺎﻥ ﺍﻱ ﺭﻭﭘﻮﺵ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﭘﻴﭽﻴﺪﻩ (١) ﺑﺮﺧﻴﺰ ﻭ ﺍﻧﺬﺍﺭ ﻛﻦ (٢).🌸🌸 🌸
✅«مدثر» از «دثار» به معناى لباس بلندى است كه روى ساير لباسها به تن مىكنند و يا به هنگام خواب روى خود مىكشند. (در مقابل «شِعار» كه لباس زير است.)
👌در قرآن، دو مرتبه كلمه «قُمِ» آمده كه هر دو خطاب به پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله است، يكى براى نماز شب و خودسازى «قُمِ اللَّيْلَ» و ديگرى براى ارشاد و جامعه سازى. «قُمْ فَأَنْذِرْ»
👌برای اصلاح جامعه و موحد کردن مردم باید از ترس آتش جهنم شروع کرد و گرنه همش از بشارت گفتن جامعه اصلاح نخواهد شد. اینجا هم خداوند اولین دستور خود را بر محور ترساندن آغاز کرده است . مردم را از آتش بترسان. لذا شعار رسول اكرم(صلّي الله عليه و آله و سلّم) در آغاز رسالت، يك شعار اقتصادي نبود كه عدهاي از محرومين و پابرهنهها به دور او جمع بشوند يا شعار طرفداري از امنيت نبود كه رنجديدهها و زجركشيدهها و مظلومين، دور او جمع بشوند. همه اين مسائل را دين در برداشت و دارد؛ اما آن شعار اصلياش، مسئله توحيد بود كه همه با او مخالفت كردند؛ هم ظالم با اين شعار مخالفت كرد هم مظلوم، هم غني و هم فقير، هم رنجكشيده و هم رنجدهنده، زيرا اين رسوبات جاهلي و اين عقيدهٴ كُهن، در اينها طبيعت ثانيه شد و دستبرداشتن از اين طبيعت سخت بود. وجود مبارك پيغمبر(صلّي الله عليه و آله و سلّم) كار را از ريشه شروع كردند، فرمودند همه مشكلات شما شرك است، بايد از شرك نجات پيدا كنيد و همه سعادتها در توحيد است بايد موحّد باشيد. امروز هم این همه مشکلات اقتصادی ، فرهنگی ، امنیتی و سیاسی ریشه در ضعف توحید افراد و مسئولین دارد. تا زمانی که زیر میزی و رو میزی ،باند بازی و قبیله گرایی و دست اندازی به بیت المال هست ،زبان خوش و سخنرانی جواب نمی دهد و باید با شمشیر انذار و عدالت دست غارت گران را از چپاول کوتاه کرد. زیرا ریشه همه اینها عدم اعتقاد به حساب و کتاب است.
@qurnwords
🌷کلید محوری تدبر در سوره فیل در آیه اول است. وقتی خداوند می فرماید: «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ» ديدي پروردگار تو با اصحاب فيل چه کرد؟ یعنی سوال از چگونه انجام گرفتن فعل و کار خداوند است. دیدی که خداي متعال فعلش را چگونه با اصحاب فيل و لشکر ابرهه انجام داد؟
🌷موضوع سوال؛ درگیری کار خداوند با کار ابرهه است. کار ابرهه طرح ویرانی یا انتقال کعبه از مکه را در سر می پروراند و با تکبر زیاد به پیروزی اطمینان داشت ولی از نقشه و کید الهی به کلی غافل بود. نتیجه غفلتش ، شکست مفتضحانه بود. «أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِي تَضْلِيلٍ» ديدي خداي متعال کيد آنها را در تذليل قرار داد؟ خلاصه کید و برنامه آنها هر چه بود یا ویرانی کعبه یا انتقال آن ، خداوند با نهایت ذلت نه تنها خنثی کرد بلکه گم کرد (تضلیل و ضلالت) مثل؛ اينکه انسان مطلبي یا کتابي را گم کند . این گوش مالی تلخ ابرهه باعث شد که آن سال مبدا تاریخ عرب شود و عام الفیل نام بگیرد.
🌷با این که در این جریان هم فیل ها نابود شدند و هم فیل سوران از بین رفتند ولی خداوند روی اصحاب فیل قدرت نمایی کرده تا هم سطح فکری آنها را بیان کند که در حد حیوان(فیل مصاحبت) داشتند و هم فیل موضوعیت ندارد بلکه اصحاب فیل ، اصحاب قدرت ، اصحاب تزویر و صاحبان زر باید با خواری گم و گور شوند.