🌷نقش بیان قوی در بیداری فطرت های خفته🌷
🔷 ﻓَﺮَﺍﻍَ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﺿَﺮْﺑﺎً ﺑِﺎﻟْﻴَﻤِﻴﻦِ «۹۳» ﻓَﺄَﻗْﺒَﻠُﻮﺍْ ﺇِﻟَﻴْﻪِ ﻳَﺰِﻓُّﻮﻥَ «۹۴» ﻗَﺎﻝَ ﺃَﺗَﻌْﺒُﺪُﻭﻥَ ﻣَﺎ ﺗَﻨْﺤِﺘُﻮﻥَ«٩٥/صافات ».
🔶ﭘﺲ (ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﭼﺸﻢ ﻣﺮﺩم) ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﺑﺖ ﻫﺎ ﺭﻓﺖ ﻭ ﺑﺎ ﻗﺪﺭﺕ ﺿﺮﺑﻪ ﻣﺤﻜﻤﻲ ﺑﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﻓﺮﻭﺩ ﺁﻭﺭﺩ (ﻭ ﺧﺮﺩﺷﺎﻥ ﻛﺮﺩ). ﭘﺲ ﻣﺮﺩم ﺷﺘﺎﺑﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺍﻭ ﺭﻭﻱ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ (ﻭ ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﻛﺮﺩﻧﺪ).(ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ) ﮔﻔﺖ: ﺁﻳﺎ ﺁﻥ ﭼﻪ ﺭﺍ ﺧﻮﺩ ﻣﻲ ﺗﺮﺍﺷﻴﺪ ﻣﻲ ﭘﺮﺳﺘﻴﺪ؟
✅«ﺭﺍﻍ»: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﭼﻴﺰﻱ ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﭼﺸﻢ ﻣﺮﺩم ﺍﺳﺖ.
✅ «ﻳﺰﻓّﻮﻥ»: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺣﺮﻛﺖ ﺑﺎ ﺳﺮﻋﺖ و هیجان (حرکت شتر مرغی) ﻭ «ﺯﻓﺎﻑ»، ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺑﺮﺩﻥ ﻋﺮﻭﺱ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﻧﺸﺎﻁ ﻭ ﻫﻴﺠﺎﻥ.
✍آنها وقتی منظره دلخراش نابودی بتکده را دیدند و فهمیدند کار ابراهيم ع است، آرام و قرار را از دست داده و با انفجاری از خشم و غضب به سمت حضرت ابراهيم حرکت کردند و خواستار اعدام بدون محاکمه اش بودند؛ اما با تبر منطق ابراهيم ع مواجهه شدند. منطق قوی و بیان حضرت در همان لحظات اوليه عده ای را به فکر فرو برد و خشم آنها را فرو نشاند و عده دیگر را خداوند با سرد کردن آتش از غفلت نجات داد و اندکی از سران که هدايت پذیر نبودند در گمراهی ماندند. دفاع از دین علاوه بر منطق محکم که خود به خود در درون احکام و معارف مستتر هست؛ نیاز به استخراج با بیانی گویا و اراده قوی دارد تا مخالفان را مجذوب کند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌺 پناهگاه حقیقی🌺
🌷ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻛَﺎﻥَ ﺭِﺟَﺎﻝٌ ﻣِّﻦَ ﺍﻟْﺈِﻧﺲِ ﻳَﻌُﻮﺫُﻭﻥَ ﺑِﺮِﺟَﺎﻝٍ ﻣِّﻦَ ﺍﻟْﺠِﻦِّ ﻓَﺰَﺍﺩُﻭﻫُﻢْ ﺭَﻫَﻘﺎً «جن ٦»
🌷 ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻧﻲ ﺍﺯ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﺍﻧﻲ ﺍﺯ ﺟﻦّ ﭘﻨﺎﻩ ﻣﻲ ﺑﺮﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻃﻐﻴﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﻓﺰﻭﺩﻧﺪ.
✅رهقا: طغيان و گمراهى
👌 از مشکلات مردم رجوع به جن گیران و بطور کلی غیب گویان است. اینجا پناه بردن به جن طبق روایات منظور افرادی است که با جن ها ارتباط دارند. لسان آیه بیان محکومیت آن و کاری سفیهانه شمردن است. یعنی این کار نه تنها مشکلی از مشکلات را حل نمی کند؛ بلکه به صراحت می فرماید که بر مشکلات شما اضافه می شود. فقر و ذلت و بدبختی را فراگیر می کند تا جایی که کل زندگی را خواری و ذلت در بر می گیرد. لذا معمولا کسانی که به این افراد رمال و ... مراجعه می کنند با مشکلات عدیده مالی و اخلاقی و...بر می گردند. باید از خطر به منبع قدرت که خداوند است پناه برد. سوره های معوذتین بهترین نسخه و پناهگاه در زمان خطرهای درونی و بیرونی هستند که در جهت رفع این گونه مشکلات نازل شده اند. از آیه بر می آید که جن ها هم مرد و زن دارند.
#جن
@qurnwords
🌸سپیده دم و سحر قیمتی🌸
🔷وَ اللَّيْلِ إِذا يَسْرِ( فجر 4)
🔶و قسم به شب هنگامی که سپری میشود.
✅ واژه شناسی يَسْرِ: فعل مضارع یسری و به خاطر تناسب آخر آیات ی حذف شده و از تلفیق دو معنای «سیر» (حرکت کردن) و «سرّ» (مخفی) است؛ در واقع معنای حرکتی به صورت سرّی و مخفیانه دارد، خواه سیر مادی باشد: «فَأَسْرِ بِأَهْلِكَ بِقِطْعٍ مِنَ اللَّيْلِ»؛ یا معنوی «سُبْحانَ الَّذي أَسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلاً ...
✍خداوند روی آخر شب و سحرخیزی خیلی حساب باز کرده است. وَ اللَّيْلِ إِذا يَسْرِ، وَ اَللَّيْلِ إِذْ أَدْبَرَ...
مقید شدن شب به ظرف زمان که لحظات قیمتی و باارزشی است، انسان را قیمتی می کند. گویا می خواهد بفرماید: هر چه خبر شنیدنی است در پایان شب است و در روز خبری به آن مهمی نیست. (اذا ) متضمن شرط نیست تا نیاز به جواب باشد؛ یعنی هر کسی که مقید به شب زنده داری باشد، قدر و عظمت اش را درک می کند نیازی به گفتن نیست. لذا در سحر برای عموم مردم خواب موضوعیت دارد و برای اندکی از مردم بیداری! این ساعات لحظه پرواز در ملکوت سالکان است، إِنَّ نٰاشِئَةَ اَللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئاً وَ أَقْوَمُ قِيلاً و...
@qurnwords
🌸ایمان محور زندگی خانوادگی در قیامت🌸
🌷ﻭَﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺁﻣَﻨُﻮﺍْ ﻭَﺍﺗَّﺒَﻌَﺘْﻬُﻢْ ﺫُﺭِّﻳَّﺘُﻬُﻢ ﺑِﺈِﻳﻤَﺎﻥٍ ﺃَﻟْﺤَﻘْﻨَﺎ ﺑِﻬِﻢْ ﺫُﺭِّﻳَّﺘَﻬُﻢْ ﻭَ ﻣَﺂ ﺃَﻟَﺘْﻨَﺎﻫُﻢ ﻣِّﻦْ ﻋَﻤَﻠِﻬِﻢ ﻣِّﻦ ﺷَﻲْ ءٍ ﻛُﻞُّ ﺍﻣْﺮِﻱٍ ﺑِﻤَﺎ ﻛَﺴَﺐَ ﺭَﻫِﻴﻦٌ «٢١ طور »
🌷ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﺸﺎﻥ، ﺩﺭ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻣﺎ ﺫﺭﻳّﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻣﻠﺤﻖ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﻭ ﺍﺯ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻋﻤﻠﺸﺎﻥ ﻫﻴﭻ ﻧﻜﺎﻫﻴﻢ. (ﺁﺭﻱ) ﻫﺮ ﻛﺲ ﺩﺭ ﮔﺮﻭ ﻛﺎﺭﻱ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻛﺴﺐ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ.
✅«ﺃﻟَﺘﻨﺎ»: ﺍﺯ ﺭﻳﺸﻪ «ﻟﻮﺕ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻧﻘﺺ ﺍﺳﺖ.
👌آیه یک فرمول و قاعده کلی را بیان می کند که هر کسی در قیامت مهمان عقیده و ایمان خودش است؛ ولی از باب منت و تفضل بر فرزندان مومنین که در مسیر ایمان پدران گام برداشتند؛ ولی درجه پایین تری دارند به آنها ملحق و ترفیع درجه می دهد. این هم یک نوع از انواع شفاعت در بهشت است که به در خواست والدین صورت می گیرد. زیرا بودن فرزند صالح در کنار والدین در قیامت لذتی فوق لذت است.
#شفاعت
@qurnwords
🌷بهترین وصیت والدين در وقت طلایی زندگی🌷
🔷 ﺃَمْ ﻛُﻨﺘُﻢْ ﺷُﻬَﺪَﺁءَ ﺇِﺫْ ﺣَﻀَﺮَ ﻳَﻌْﻘُﻮﺏَ ﺍﻟْﻤَﻮْﺕُ ﺇِﺫْ ﻗَﺎﻝَ ﻟِﺒَﻨِﻴﻪِ ﻣَﺎ ﺗَﻌْﺒُﺪُﻭﻥَ ﻣِﻦ ﺑَﻌْﺪِﻱ ﻗَﺎﻟُﻮﺍْ ﻧَﻌْﺒُﺪُ ﺇِﻟَﻬَﻚَ ﻭَﺇِﻟَﻪَ ﺁﺑَﺂﺋِﻚَ ﺇِﺑْﺮَﺍﻫِﻴﻢَ ﻭَ ﺇِﺳْﻤَﺎﻋِﻴﻞَ ﻭَﺇِﺳْﺤَﺎﻕَ ﺇِﻟَﻬﺎً ﻭَﺍﺣِﺪﺍً ﻭَﻧَﺤْﻦُ ﻟَﻪُ ﻣُﺴْﻠِﻤُﻮﻥَ«١٣٣ بقره».
🔶ﺁﻳﺎ ﺷﻤﺎ (ﻳﻬﻮﺩﻳﺎﻥ) ﻫﻨﮕﺎﻣﻲ ﻛﻪ ﻣﺮﮒ ﻳﻌﻘﻮﺏ ﻓﺮﺍ ﺭﺳﻴﺪ، ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻮﺩﻳﺪ؟! ﺁﻥ ﻫﻨﮕﺎم ﻛﻪ ﺑﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺧﻮﺩ ﮔﻔﺖ: ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﻦ ﭼﻪ ﻣﻲ ﭘﺮﺳﺘﻴﺪ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺧﺪﺍﻱ ﺗﻮ ﻭﺧﺪﺍﻱ ﭘﺪﺭﺍﻧﺖ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﻭﺍﺳﻤﺎﻋﻴﻞ ﻭﺍﺳﺤﺎﻕ، ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻳﻜﺘﺎ، ﻭﻣﺎ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﻭ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﻫﺴﺘﻴﻢ.
✅أَب : هركسى كه سبب پيدايش، اصلاح يا پيرايش و ظهور چيزى شود؛ مثل پدر، استاد، مربی برخلاف والد که فقط به پدر حقیقی اطلاق می شود.
✍هر چند آیه شریفه جمله خبریه است و در مقام توبیخ یهود است؛ ولی به داعی انشاء بیان شده و می توان یک نکته اخلاقی از آن برداشت کرد و و آن اینکه بهترین سفارش و وصیت والدين در آستانه مرگ و آن لحظات بسیار حساس ﺯﻧﺪﮔﻲ، توصیه دینی به فرزندان است. اثر فوق العاده تربیتی بر روحیه فرزندان خواهد گذاشت. و اقرار گرفتن از آنان تأثیر زیادی در دین باوری فرزندان در آینده دارد و اثرات آن تا سالیان سال از ذهن فرزندان پاک نخواهد شد. البته آیه قبل از این شفاف تر به این نکته اشاره می کند : وَ وَصَّىٰ بِهَآ إِبۡرَٰهِـۧمُ بَنِيهِ وَيَعۡقُوبُ يَٰبَنِيَّ إِنَّ ٱللَّهَ ٱصۡطَفَىٰ لَكُمُ ٱلدِّينَ فَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنتُم مُّسۡلِمُونَ.
#وصیت
https://eitaa.com/qurnwords
🌸تاثیر و قدرت شب زنده داری🌸
🔶ﺇِﻥَّ ﻧَﺎﺷِﺌَﺔَ ﺍﻟَّﻴْﻞِ ﻫِﻲَ ﺃَﺷَﺪُّ ﻭَﻃْﺌﺎً ﻭَﺃَﻗْﻮَمُ ﻗِﻴﻠﺎً «۶ مزمل » ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺑﺮﺧﺎﺳﺘﻦ ﺩﺭ ﺷﺐ (ﺑﺮﺍﻱ ﻋﺒﺎﺩﺕ) ﭘﺎﻳﺪﺍﺭﺗﺮ ﭘﺎﺑﺮﺟﺎﺗﺮ ﻭ ﮔﻔﺘﺎﺭ ﺁﻥ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭﺗﺮ ﺍﺳﺖ.
✅ﻧﺎﺷﺌﺔ: ﺍﺯ ﻧﺸﺄ ﺍﻟﻠﻴﻞ ﻳﻌﻨﻰ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺣﺪﺍﺙ ﻛﺮﺩ. «ﻧﺎﺷﺌﺔ ﺍﻟﻠّﻴﻞ»: «ﺑﺮﺧﺎﺳﺘﻦ ﺍﺯ ﺧﻮﺍﺏ» ﺍﺳﺖ.
✅ﻭﻃﺄ: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺯﻳﺮ ﭘﺎ ﮔﺬﺍﺷﺘﻦ ﻭ ﻗﺪم ﻧﻬﺎﺩﻥ ﺑﺮ ﭼﻴﺰﻱ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺁﻳﻪ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻗﺪم ﮔﺬﺍﺷﺘﻦ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺍﺳﺖ.
👌اهمیت شب برای عبادت از روز بیشتر است. اگر تعارض بین آن دو پیش آمد و انسان نتوانست بین آن دو جمع کنند، حق تقدم با شب است. یعنی اگر انسان نتوانست در اثر کار و خستگی روز برای عبادت های شب بیدار شود، باید مقداری از کار و تلاش روز را کم کند تا به راحتی بتواند به مناجات شبانه برسد حتی اگر نیاز به خواب دارد می تواند در روز مقداری استراحت کند تا به بیداری شب لطمه نزند(بخصوص خواب قیلوله ). به هر حال آنچه از آیه استفاده می شود اینکه شب زنده داری آنقدر اهمیت و فضیلت دارد که هیچ بهانه ای را برای انجام ندادنش نمی پذیرد مثل؛ خستگی، تلاش برای کسب درآمد و... باید مثل شناگر ماهری در دریای شب غرق در تسبیح و تقدیس خداوند شد.
#نمازشب
@qurnwords
🌺آزادی انسان در انتخاب دین 🌺
🔷ﻓَﺬَﻛِّﺮْ ﺇِﻧَّﻤﺎ ﺃَﻧْﺖَ ﻣُﺬَﻛِّﺮٌ (٢١) ﻟَﺴْﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ ﺑِﻤُﺼَﻴْﻄِﺮٍ (٢٢/ غاشیه)
🔶ﭘﺲ ﺗﻮ ﺍﻱ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﺬﻛﺮ ﺑﺪﻩ ﻛﻪ ﻭﻇﻴﻔﻪ ﺗﻮ ﺗﻨﻬﺎ ﻫﻤﻴﻦ ﺗﺬﻛﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﮔﺮﻧﻪ ﺗﻮ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺗﺴﻠﻄﻲ ﻧﺪﺍﺭﻱ، ﺗﺬﻛﺮ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺑﺪﻩ ﻛﻪ ﺗﺬﻛﺮ ﭘﺬﻳﺮﻧﺪ .
✅«مُصَیْطِرٍ»: مسلّط. چیره. تبدیل سین به صاد به علّت مناسبت با (ط) است.
✍مصیطر از سیطره و ساطور گرفته شده، مفهومش این است که پیامبر مکرم اسلام ساطور بدست نیست که با ضرب شلاق و ساطور یا اجبار مردم را به اسلام دعوت کند؛ بلکه در حد یک تذکر دهنده است و اختیار و تصمیمم نهایی بر عهده مکلفین است. وظیفه شرعی و قانونی پیامبر ص پند و اندرز دلسوزانه است نه اکراه و اجبار..
وظیفه علما و مبلغین به عنوان جانشینان آن بزرگوار هم تذکر و انذار است آن هم برای اتمام حجت و گرنه هدایت یا ضلالت بدست خداوند است که او رب العالمین است. البته رعایت حدود و قوانین اسلامی در بلاد اسلامی لازم است.
#ﻣُﺬَﻛِّﺮٌ
@qurnwords
🌷ثبت دقیق اعمال توسط فرشتگان🌷
🔷مٰا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاّٰ لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ(ق/۱۸)
🔶[انسان] هیچ سخنى را بر زبان نمىآورد، مگر آنکه نزد او مراقبى آمادة ثبت است.
✅" لفظ ": به معناى پرت كردن، انداختن و رها کردن است، لَافِظَة؛ یعنی انداختن دانه براى مرغ، و اگر سخن گفتن را لفظ ناميدهاند، به نوعى تشبيه به رها شدن تیر از کمان است.
✅ " رقيب ": محافظ، رقيب را رقيب ميگويند؛ براي اينکه گردن و رقبه ميکشد.
✅" عتيد " : آماده
✍انتخاب لغت لفظ برای ضبط گفتار برای این است که انسان قبل از حرف زدن بیندیشد؛ زیرا وقتی سخن از دهان رها شد بر نمی گردد و تاثیرش را می گذارد مانند تیر رها شده از کمان و دو فرشته که هر کدام ﴿رَقیبٌ عَتیدٌ) اند، آنها را ثبت می کنند، نه اینکه نویسنده خوبی ها فرشتهای به نام رقیب و نویسنده بدی ها فرشتهای به نام عتید باشد. بردن لفظ بر گفتار از باب نمونه است و گرنه این ماموران نه تنها هر سخنی را ثبت؛ بلکه هر نگاه و شنیدنی و...را هم ثبت می کنند، چه مثبت و چه منفی باشد. در ادبیات عرفی هم داریم وقتی می گویم این آقا حرفش چیست؟ یعنی کارش چیست؟ اعمال و رفتارش چیست؟ لذا همان طور که قبل از حرف زدن باید فکر کرد برای انجام هر عملی و رفتن در هر مجلسی یا گوش دادن به هر برنامه ای باید اندیشید؛ زیرا فرشتگان الهی آماده و مراقب ثبت و ضبط اند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷ویژگی درختان بهشتی🌷
🔶ﻣُﺪْﻫَﺎﻣَّﺘَﺎﻥِ «۶۴» ﻓَﺒِﺄَﻱِ ﺁﻟَﺎءِ ﺭَﺑِّﻜُﻤَﺎ ﺗُﻜَﺬِّﺑَﺎﻥِ«۶۵» ﻓِﻴﻬِﻤَﺎ ﻋَﻴْﻨَﺎﻥِ ﻧَﻀَّﺎﺧَﺘَﺎﻥِ «۶۶ /الرحمان»
🔷(ﺁﻥ ﺩﻭ ﺑﺎﻍ) ﺍﺯ ﺷﺪّﺕ ﺳﺮﺳﺒﺰﻱ ﺑﻪ ﺳﻴﺎﻫﻲ ﻣﻲ ﻣﺎﻧﺪ. ﭘﺲ ﻛﺪﺍم ﻳﻚ ﺍﺯ ﻧﻌﻤﺖ ﻫﺎﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻣﻲ ﻛﻨﻴﺪ؟ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺩﻭ ﺑﺎﻍ، ﺩﻭ ﭼﺸﻤﻪ ﺟﻮﺷﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
✅«ﻣﺪﻫﺎﻣّﺔ»: ﺍﺯ ﺭﻳﺸﻪ «ﺩَﻫَﻢ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺳﻴﺎﻫﻲِ ﺷﺪﻳﺪ ﺍﺳﺖ ، ﺍﺯ ﺷﺪّﺕ ﺳﺒﺰﻱ ﺑﻪ ﺳﻴﺎﻫﻲ ﻣﻲ ﺯﻧﺪ.
✅ «ﻧﻀّﺎﺥ»: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻓﻮﺭﺍﻥ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻭ ﺟﻮﺷﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
✍آیات فوق اشاره ی کوتاه به سرزمینی دارد که پوشش گیاهی و سرسبزی درختان منحصر بفرد همراه با چشمه های پر آب و جوشان که در نهایت طراوت و زیبایی هستند؛ انسان را به وجد می آورد و عقل هر بیننده ای را مدهوش جمال الهی می کند. لذتهای بهشتی همیشه بر محور خوردن نیست، لذت چشم دیدن صحنه های دیدنی است که در دنیا فقط در عالم خیال دیده است؛ ولی در بهشت در دسترس بهشتیان به وفور قرار می گیرد. رنگ سبزی که برای تقویت بینایی توصیه می شود در آن دیار در اشکال مختلف وجود دارد. تازه این وصف دو بهشت متوسط به پایین است که برای اصحاب یمین در نظر گرفته شده است!!!
https://eitaa.com/qurnwords
🌷سقوط نخل گونه قوم عاد🌷
🔶 ﺗَﻨﺰِﻉُ ﺍﻟﻨَّﺎﺱَ ﻛَﺄَﻧَّﻬُﻢْ ﺃَﻋْﺠَﺎﺯُ ﻧَﺨْﻞٍ ﻣُّﻨﻘَﻌِﺮٍ «۲۰/قمر»
🔷(ﺗﻨﺪﺑﺎﺩﻱ ﻛﻪ) ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﻫﻤﭽﻮﻥ ﺗﻨﻪ ﻫﺎﻱ ﺩﺭﺧﺖ ﺧﺮﻣﺎﻱ ﺭﻳﺸﻪ ﻛﻦ ﺷﺪﻩ ﺍﺯ ﺟﺎ ﺑﺮﻣﻲ ﻛﻨﺪ.
✅«ﻣﻨﻘﻌﺮ»: ﺍﺯ «ﻗﻌﺮ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ته هر چیزی است و به کندن چیزی از ته و ﺭﻳﺸﻪ آن ﺍﺳﺖ.
✅«ﺃﻋﺠﺎﺯ»: ﺟﻤﻊ «ﻋَﺠُﺰ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻗﺴﻤﺖ ﻋﻘﺐ ﻳﺎ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻭ ﺗﻨﻪ ﺍﺳﺖ.
✍ عجب تشبيهی در آیه وجود دارد؛ قوم عاد که افرادی بلند و قوی هیکل؛ مثل نخل بودند، آنچنان توسط باد کنده و به زمین کوبیده شدند که همچون تنه نخل بر زمین افتادند. یعنی مثل درختی که ریشه کن شود و دیگر قابل رشد و نمو نباشد این قوم ریشه کن و عقیم النسل شدند و خداوند آنان را برای همیشه از صحفه روزگار محو کرد و فقط نامی از آنها بر جای گذاشت. سعدی میگوید:
این همان چشمه خورشید جهان افروزست ٭٭٭ که همی تافت بر آرامگه عاد و ثمود
https://eitaa.com/qurnwords