🍀🍀پذیرایی در حد پیش غذا☘☘
🌺🌺 🌺ﻓَﺸﺎﺭِﺑُﻮﻥَ ﻋَﻠَﻴْﻪِ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﺤَﻤِﻴﻢِ (٥٤) ﻓَﺸﺎﺭِﺑُﻮﻥَ ﺷُﺮْﺏَ ﺍﻟْﻬِﻴﻢِ (٥٥) ﻫﺬﺍ ﻧُﺰُﻟُﻬُﻢْ ﻳَﻮْمَ ﺍﻟﺪِّﻳﻦِ (٥٦)
ﻭ ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﺍﺯ ﺁﺏ ﺟﻮﺷﺎﻥ ﻣﺘﻌﻔﻦ ﺭﻭﻱ ﺁﻥ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﻧﻮﺷﻴﺪ (٥٤). ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﺎﺯ ﻫﻢ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﻧﻮﺷﻴﺪ، ﺁﻥ ﭼﻨﺎﻥ ﻛﻪ ﺷﺘﺮ ﻫﻴﻤﺎء ﻭ ﺩﭼﺎﺭ ﺑﻴﻤﺎﺭﻱ ﺍﺳﺘﺴﻘﺎء ﻣﻲ ﻧﻮﺷﺪ، ﻭ ﺭﻓﻊ ﻋﻄﺶ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ (٥٥) ﺗﺎﺯﻩ ﻫﻤﻪ ﺍﻳﻨﻬﺎ ﭘﺬﻳﺮﺍﻳﻲ ﺍﺑﺘﺪﺍﻳﻲ ﻭﺭﻭﺩﺷﺎﻥ ﺑﻪ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺍﺳﺖ (٥٦). واقعه🌺🌺🌺
1⃣❌" ﺣﻤﻴﻢ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺁﺏ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﻌﺎﺩﻩ ﺩﺍﻍ ﻭ ﺳﻮﺯﺍﻥ ﺍﺳﺖ، ﻟﺬﺍ ﺑﻪ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﮔﺮم ﻭ ﭘﺮ ﻣﺤﺒﺖ" ﻭﻟﻰ ﺣﻤﻴﻢ" ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ،" ﺣﻤﺎم" ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﻫﻤﻴﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﻣﺸﺘﻖ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
2⃣❌" ﻫﻴﻢ" (ﺑﺮ ﻭﺯﻥ ﻣﻴﻢ) ﺟﻤﻊ" ﻫﺎﺅم" ﺩﺭ ﺍﺻﻞ ﺍﺯ" ﻫﻴﺎم" (ﺑﺮ ﻭﺯﻥ ﻓﺮﺍﺕ) ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﻋﻄﺶ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺷﺘﺮ ﻋﺎﺭﺽ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ، ﺍﻳﻦ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻋﺸﻘﻬﺎﻯ ﺳﻮﺯﺍﻥ، ﻭ ﻋﺎﺷﻘﺎﻥ ﺑﻴﻘﺮﺍﺭ ﻧﻴﺰ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﻣﻰ ﺭﻭﺩ. آنها ﭼﻨﺎﻥ ﺣﺮﻳﺼﺎﻧﻪ ﻣﻰ ﻧﻮﺷند ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﻧﻮﺷﻴﺪﻥ ﺷﺘﺮﺍﻧﻰ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺍﺳﺘﺴﻘﺎ ﻣﺒﺘﻠﺎ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ" . ﺷﺘﺮﻯ ﻛﻪ ﻣﺒﺘﻠﺎ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﺁﻥ ﻗﺪﺭ ﺗﺸﻨﻪ ﻣﻰ ﮔﺮﺩﺩ ﻭ ﭘﻰ ﺩﺭ ﭘﻰ ﺁﺏ ﻣﻰ ﻧﻮﺷﺪ ﺗﺎ ﻫﻠﺎﻙ ﺷﻮﺩ، ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ " ﺿﺎﻟﻮﻥ ﻣﻜﺬﺑﻮﻥ" ﺩﺭ ﻗﻴﺎﻣﺖ.
3⃣ ❌ «ﻧُﺰُﻝ» ﺑﻪ ﺁﻥ ﭼﻴﺰﻱ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﭘﺬﻳﺮﺍﻳﻲ ﻣﻘﺪّﻣﺎﺗﻲ ﻣﻬﻤﺎﻥ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ مانند چای ، شربت ، اب میوه و...
در قرآن این همه از نعمت ها خوردنی بهشت توصیف یا از نوشیدنی های جهنم سخن به میان آمده است ،همه به عنوان نزل و پیش غذا نام می برد و غذا و نوشیدنی اصلی چه هستند؟ خدا می داند چرا که عقل ما درک نمی کند!!!!
@qurnwords
🍀🍀🍀شراب بی عوارض🍀🍀🍀
🌺🌺🌺ﻟَﺎ ﻓِﻴﻬَﺎ ﻏَﻮْﻝٌ ﻭَﻟَﺎ ﻫُﻢْ ﻋَﻨْﻬَﺎ ﻳُﻨﺰَﻓُﻮﻥَ
(ﺷﺮﺍﺑﻲ ﻛﻪ) ﻧﻪ ﻣﺎﻳﻪ ﻱ ﻓﺴﺎﺩ ﻋﻘﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﻴﺪﻥ ﺁﻥ ﻣﺴﺖ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ. «٤٧» صافات🌺🌺🌺
✅ ﻛﻠﻤﻪ" ﻏﻮﻝ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺿﺮﺭ ﺭﺳﺎﻧﺪﻥ ﻭ ﻓﺎﺳﺪ ﻛﺮﺩﻥ ﺍﺳﺖ. یعنی ﭼﻴﺰﻱ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻃﻮﺭﻱ ﻓﺎﺳﺪ ﻛﻨﻲ ﻛﻪ ﻣﺤﺴﻮﺱ ﻧﺒﺎﺷﺪ. ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺑﻪ ﻗﺘﻠﻬﺎﻯ ﻣﺨﻔﻰ ﻭ ﺗﺮﻭﺭ ﺩﺭ ﺍﺩﺑﻴﺎﺕ ﻋﺮﺏ" ﻏﻴﻠﺔ" ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﺍﺯ ﻫﻤﻴﻦ ﻧﻈﺮ ﺍﺳﺖ.
✅ﻛﻠﻤﻪ" ﻳﻨﺰﻓﻮﻥ" ﺍﺯ ماده" ﻧﺰﻑ" (بر وزن حذف) ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﺴﺘﻲ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﺷﺪﻩ، ﺁﻥ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺍﺯ ﻣﺴﺘﻲ ﻛﻪ ﻋﻘﻞ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﺑﺒﺮﺩ، ﻭﻟﻲ ﺍﺻﻞ ﺍﻳﻦ ﻛﻠﻤﻪ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﺑﺮﺩﻥ ﺗﺪﺭیجی چیزی است. ﺍﻳﻦ ﻭﺍژﻩ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺁﺏ ﭼﺎﻩ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﺭﻭﺩ ﻣﻔﻬﻮﻣﺶ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﺏ ﺭﺍ ﺗﺪﺭﻳﺠﺎ ﺍﺯ ﭼﺎﻩ ﺑﻜﺸﻨﺪ ﺗﺎ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﻳﺎﺑﺪ.
👌ﺩﺭ ﻫﺮ ﺣﺎﻝ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺁﻳﻪ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﺭﻓﺘﻦ ﺗﺪﺭﻳﺠﻰ ﻋﻘﻞ ﻭ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﺣﺪ ﺳﻜﺮﺍﺕ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺷﺮﺍﺏ ﻃﻬﻮﺭ ﺑﻬﺸﺖ ﻣﻄﻠﻘﺎ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﻧﻪ ﺍﺯ ﻋﻘﻞ ﻣﻰ ﻛﺎﻫﺪ ﻭ ﻧﻪ ﻓﺴﺎﺩ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ. ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺿﻤﻨﻰ ﺑﻴﺎﻥ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻇﺮﻳﻒ ﻭ ﺩﻗﻴﻘﻰ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺷﺮﺍﺑﻬﺎﻯ ﺩﻧﻴﺎ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﻟﻜﻠﻰ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﺪﺭﻳﺠﻰ ﻭ ﻣﺨﻔﻴﺎﻧﻪ ﺩﺭ ﻭﺟﻮﺩ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻧﻔﻮﺫ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻭ ﻓﺴﺎﺩ ﻭ ﺗﺒﺎﻫﻰ ﻣﻰ ﺁﻓﺮﻳﻨﺪ، ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﻋﻘﻞ ﻭ ﺳﻠﺴﻠﻪ ﺍﻋﺼﺎﺏ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﻳﺮﺍﻧﻰ ﻣﻰ ﻛﺸﺪ، ﻛﻪ ﺩﺭ ﺗﻤﺎم ﺩﺳﺘﮕﺎﻫﻬﺎﻯ ﺑﺪﻥ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺯ ﻗﻠﺐ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺗﺎ ﻋﺮﻭﻕ، ﻭ ﺍﺯ ﻣﻌﺪﻩ ﺗﺎ ﻛﻠﻴﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻛﺒﺪ، ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻣﺨﺮﺏ ﻏﻴﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻧﻜﺎﺭﻯ ﺩﺍﺭﺩ، ﮔﻮﻳﻰ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ" ﺗﺮﻭﺭ" ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻭ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﻣﻰ ﺳﺎﺯﺩ. ﻭ ﻧﻴﺰ ﻋﻘﻞ ﻭ ﻫﻮﺵ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺁﺏ ﭼﺎﻩ ﺗﺪﺭﻳﺠﺎ ﻣﻰ ﻛﺸﺪ ﺗﺎ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺧﺸﻚ ﻭ ﺧﺎﻟﻰ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ! ﻭﻟﻰ ﺷﺮﺍﺏ ﻃﻬﻮﺭ ﺍﻟﻬﻰ در قیامت این طور نیست.
@qurnwords
🌸🌸سرمستی عامل بی دینی🌸🌸
🌺🌺 🌺ثُمَّ ذَهَبَ إِلی أَهْلِهِ يَتَمَطَّی 33 قیامت
سپس به سوی کسانش روان شد با غرور.🌺🌺🌺
✅«یَتَمَطَّی»؛ از ماده «مطو» در اصل دلالت بر کشیدن و امتداد یافتن دارد؛ به پشت انسان و حیوان «مطا» گفته میشود چون امتداد دارد؛ و به «مَرکب» «مطیة» گفته میشود از این جهت که پشت آن حالت امتداد دارد- سوار میشوند . با توجه به این تعبیر اشاره است به حالت حرکت همراه با غرور، که گویی بدنش را میکِشد و راه میرود. این شخص کیست و آن واقعه چه بوده است؟ باید به تفاسیر مراجعه کرد.
✅چرا تعبیر «إلی أهله» را آورد؟
شاید به خاطر اینکه افراد مخالف حق ، اهل و همنشینان دارند که با اعتماد به آنهاست که جرات می کنند در برابر حقیقت بایستند. آن کسی که به مخالفت با پیامبر ص اقدام کرد، تک و تنها نبود، بلکه عدهای هم با او، همچون اهل و عیالش، همراه بودند.
👌هر باوری و خصلتی که انسان داشته باشد، ظهور و بروزی در رفتارهایش دارد؛ حتی اگر تمام تلاش خود را برای مخفی کردن آن مطلب در پیش گیرد.
@qurnwords
🌺 هدف نزول تدبر یا تذکر🌺
🍀🍀ﻛِﺘﺎﺏٌ ﺃَﻧْﺰَﻟْﻨﺎﻩُ ﺇِﻟَﻴْﻚَ ﻣُﺒﺎﺭَﻙٌ ﻟِﻴَﺪَّﺑَّﺮُﻭﺍ ﺁﻳﺎﺗِﻪِ ﻭَ ﻟِﻴَﺘَﺬَﻛَّﺮَ ﺃُﻭﻟُﻮﺍ ﺍﻟْﺄَﻟْﺒﺎﺏ ِ (ص29)🍀🍀
✅مبارک: به معنای آن چیزی است که در آن برکت باشد.(خیر کثیر همراه با قداست)
✅تدبر: پی گیری؛ از ریشه «دبر» به معنای «پشت» و «نهایت یک امر» است. تدبیر یعنی عاقبت امر را دیدن و کار را دارای عاقبت و پشتوانه قرار دادن به زبان ساده میتوان گفت پی بردن به پشت پرده و اصل یک مطلب است.
✅اولوالالباب: «لب» به مغز و پاک و خالص هرچیزی گفته میشود و به همین جهت به «عقل ناب»، «لب» گفته میشود و لذا اولوالالباب یعنی کسانی که صاحب اندیشه ناب باشند و اندیشهشان با اوهام و اشتباه و ... آمیخته نباشد.
👌نزول قرآن همراه با برکت بوده است؛ یعنی متبرک شده توسط خود خداست؛ در آن برکت قرار داده شده؛ پس بدان می توان تبرک جست؛ و البته تبرک جستن، فقط اقدامی مادی (بوسیدن و بالای سر گرفتن و ...) نیست؛ بلکه اصل تبرک جستن ، چنانکه در ادامه آیه آمده، «تدبر» و «تذکر» به قرآن است؛ تا با درک معارف و جدی گرفتن تعالیم آن، برکت را به زندگی مان وارد کنیم. بنابراین هدف از نزول قرآن، دو امر بوده: یکی تدبر (برای رسیدن به فهم جدید)، و دوم تذکر (برای خروج از غفلت و نسیان)؛ پس وقتی سراغ قرآن میرویم فقط برای «مطلب جدید» نباشد، خود «تذکر» هم موضوعیت دارد. همه مردم در آیاتش باید تدبر کنند؛ اما فقط از «اولوالالباب» انتظار میرود که متذکر شوند [«لیدبروا» فاعلش همگان است؛ اما «لیتذکر» فاعلش «اولی الالباب» است].
@qurnwords
🌺🌺تفسیر نشانه ها🌺🌺
🌸🌸 🌸 وَ مِنْ آياتِهِ الْجَوارِ فِي الْبَحْرِ كَالْأَعْلام (شوری32)
و از نشانههاى او کشتیهاى جاری در درياست مانند کوهها[ی مرتفع].🌸🌸🌸
✅⛴جوار: جمع «جاریه» به معنی «کشتی»ای است که در دریا حرکت میکند؛ این کلمه از ریشه «جری» (جریان) به معنای حرکت سریع است. ﻋﺮﺏ ﺑﻪ ﺩﺧﺘﺮﺍﻥ ﺟﻮﺍﻥ" ﺟﺎﺭﻳﺔ" ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻧﺸﺎﻁ ﺟﻮﺍﻧﻰ ﺩﺭ ﺗﻤﺎم ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺳﺖ.
✅⛰اعلام، جمع «عَلَم» به معنای «علامت» (نشانه) است که در اصطلاح به معنای «کوه مرتفع» به کار برده میشود از این جهت که به عنوان علامت راه قلمداد میشد.
✅1)«و من آیاته» آیات قرآن به ما یاد میدهند که، نه فقط خود قرآن، بلکه تمام عالم را هم «آیات» ببینیم.
✅2) خدا به عنوان آیه، از یک مصنوع بشری (کشتی) نام برد؛ پس مصنوعات بشری هم آیه و نشانهای برای خدا هستند. چگونه؟ یک جهتش این است که انسان از قوانین عالم طبیعت (که مخلوق خداست) و از اشیای عالم طبیعت (که همگی مخلوق خدا هستند) استفاده کرده تا توانسته کشتی یا هر چیز دیگری بسازد.
پس این گونه نیست که اگر بشر پیشرفت کرد و چیزی را ساخت دیگر خدا کنار رفته باشد؛ همان ساخته بشر هم نشانهای بر خداست.
@qurnwords
🌸حس گرایی محض علت انکار معاد🌸
🌺🌺 وَ ضَرَبَ لَنا مَثَلاً وَ نَسِيَ خَلْقَهُ قالَ مَنْ يُحْيِ الْعِظامَ وَ هِيَ رَميمٌ (یس78)
برای ما مَثَلی زد و آفرینش خود را فراموش کرد! گفت: کیست که استخوانها را زندگی میبخشد در حالی که پوسیدهاند؟🌺🌺
✅«الْعِظام»:جمع ِ«عَظْم» (استخوان) است و اساساً ماده «عظم» است دلالت بر بزرگی (کبر) و قوت میکند، و استخوان را هم به خاطر شدت و قوتش «عَظْم» گویند. خلق عظیم یعنی اخلاق استخوان دار و محکم از این ماده است.
✅«رَميمٌ»: از ماده «رمم» است که این ماده در معانی متضادی به کار میرود: این جا به معنای «پوسیدن» است . همچنین در معنای ترمیم و اصلاح کردن، که تعبیر «مرمّت» معروف است .
👌در این آیه، استدلال یکی از منکران معاد مطرح شده که چگونه ممکن است انسانی که مرده و استخوانهایش پوسیده زنده شود؟ در این آیه با ظرافت تمام، نقل قول را به گونهای انجام داده که هم به لحاظ صورت استدلال و هم به لحاظ ماده استدلال، پاسخ را نشان داده است:
🔰«ضَرَبَ لَنا مَثَلاً»: به لحاظ صورت استدلال، اشاره کرده که این یک «مَثَل» است، یعنی یک استدلال تمثیلی است. (از مشابهت بین دو چیز، حکم اولی را به دومی دادن) و تمثیل کارکردش، برای تفهیم مطلب است .اما اینجا منکر معاد، تمثیل را نه برای تفهیم، بلکه به عنوان دلیل آورده (این استخوانِ پوسیده را من نمیتوانم زنده کنیم؛ پس خدا هم نمیتواند)؛ و به لحاظ صورت استدلال، تمثیل صورت معتبری نیست.
🔰 «نَسِيَ خَلْقَهُ» به لحاظ محتوا، همین که قبلا در آفرینش خود وی، زندگی به او داده شده (در حالی که قبل از آفرینشش حتی در حد این استخوان پوسیده هم نبوده) پس دادن زندگی، برای خدا کار محالی نیست.
نکته مهم آیه این است که وقتی کسی نخواهد زیر بار حقیقت برود، از یک احتمال صرف، نتیجه قطعی میگیرد و در نقطه مقابل هم در مقابل استدلالهای محکم، به صرف یک احتمال کوچک برخلاف مساله، از پذیرش سرباز میزند.
@qurnwords
🌺🌺شب قدر چه می ارزد؟🌺🌺
👌هر عمل ما یک نتیجهای در رشد ما میگذارد که به طور عادی انتظارش را داریم. اما شب قدر هر کاری انجام دهیم، انتظار نتیجهای بیش از سیهزار برابر باید داشته باشیم. اگر این مطلب را جدی بگیریم، می فهمیم که چرا برخی از بزرگان گفتهاند میارزد از یک سال قبل برای بهرهبرداری از شب قدر آماده شد! ما از چه مدت قبلش آماده میشویم؟ «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» چرا؟
🔰الف. بعد از مدتی در غل و زنجیر بودن شیاطین، امشب درهای آسمان باز شده و همه فرشتگان نازل میشوند به جای اینکه ما به آسمان برویم، آسمانیان به زمین آمدهاند. پس زمین ظرفیت آسمانیان را پیدا کرده است. شبی که چنین باشد به بیش از هزار ماه میارزد!
🔰ب. امشب فرشتگان زودتر از همه به محضر امام زمان عج تشرف مییابند. آیا یک شب محضر امام زمان را درک کردن به بیش از هزار ماه زندگی بیامام نمیارزد؟!
🔰ج. حقیقت شب قدر، حقیقت ولایت امیرالمومنین ع و باطن حضرت زهرا س است. وقتی در امشب تنفس میکنیم یعنی همه ما، در کنار فرشتگان اجازه مییابیم در فضای انسان کامل تنفس کنیم. تنفس در فضای انسانی که خلیفهالله است، اثری که در رشد انسان میگذارد، قابل مقایسه با وضعیت عادی ما نیست.
👈اما همه اینها در حد فهم ما است. وگرنه «و ما ادراک ما لیلة القدر»؟
@qurnwords
🌸استعمال ازواج در معنای مختلف🌸
🌺«وَ كُنْتُمْ أَزْواجاً ثَلاثَةً» (واقعه 7)🌺
✅" ﺯﻭﺝ" ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﻪ ﺟﻨﺲ ﻣﺬﻛﺮ ﻭ ﻣﺆﻧﺚ ﮔﻔﺘﻪ ﻧﻤﻰ ﺷﻮﺩ، ﺑﻠﻜﻪ ﺑﻪ ﺍﻣﻮﺭﻯ ﻛﻪ ﻗﺮﻳﻦ ﻫﻢ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻧﻴﺰ ﺯﻭﺝ ﺍﻃﻠﺎﻕ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ، ﻭ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﻛﻪ ﺍﺻﻨﺎﻓﻰ ﺍﺯ ﻣﺮﺩم ﺩﺭ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﻗﺮﻳﻦ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮﻧﺪ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺯﻭﺍﺝ ﺍﻃﻠﺎﻕ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
👌معنای اولیهای که از این آیه به ذهن متبادر میشود و مفسران هم بیان کردند ، تقسیمبندی انسانها در قیامت به این سه دسته است. که یا جز مقریبن یا اصحاب یمین یا اصحاب شمال هستند. اما با توجه به قاعده امکان استعمال یک لفظ در چند معنا، معانی دیگری هم برای این تعبیر متصور است؛ از جمله اینکه ضمیر جمع در «کنتم» عام استغراقی باشد تا عام مجموعی؛ یعنی خطاب به تک تک انسانها باشد، نه به جماعت انسانها؛ آنگاه معنایش این خواهد بود که در دورن هریک از شما این اقسام سهگانه وجود دارد؛ یعنی در وجود هریک از شما، هم اصحاب میمنه هست، هم اصحاب مشئمه و هم سابقون؛ و خود شمایید که باید یکی از این سه را در خود برتری دهید و تکلیف نهاییتان را آن قرار دهید. به عبارت دیگر هر انسانی بالقوه صلاحیت و شانیت هر کدام از این گروه ها را دارد و می تواند با اعمال خود بالفعل کند و در قیامت در صف آن گروه و صنف قرار گیرد.
شاید رفعت مقام «سابقون» نسبت به «اصحاب میمنه» بقدری زیاد است، که اگر تفاوت بهشتیان معمولی (اصحاب یمین و میمنه) و جهنمیان (اصحاب شمال و مشئمه) آنها را دو گروه میکند، تفاوت این اولیاء الله با سایر بهشتیان نیز سزاوار است که آنها را در دو گروه قرار دهد. لذا روایت معروف تقسیمبندی عبادات (عبادت عبید و تجار و احرار) را بر این تقسیم قابل تطبیق است.
@qurnwords
🌸🌸🌸معنی نفرین الهی🌸🌸🌸
🌺🌺ﻭَ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻛَﻔَﺮُﻭﺍ ﻓَﺘَﻌْﺴﺎً ﻟَﻬُﻢْ ﻭَ ﺃَﺿَﻞَّ ﺃَﻋْﻤﺎﻟَﻬُﻢْ (محمد ص8)🌺🌺
✅" ﺗﻌﺲ" (ﺑﺮ ﻭﺯﻥ ﻧﺤﺲ) ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻟﻐﺰﻳﺪﻥ ﻭ ﺑﺮﻭ ﺩﺭ ﺍﻓﺘﺎﺩﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ در اینجا ﺑﻪ معنی" ﻫﻠﺎﻛﺖ ﻭ ﺍﻧﺤﻄﺎﻁ" ﺗﻔﺴﻴﺮ شده که ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﻟﺎﺯﻣﻪ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ.
👌پیام آیه بر اساس وعده قطعی الهي است که کساني که کافرانه زندگي ميکنند، مرگ بر آنها! اين مرگ بر آنها نفرين الهي نيست، بلکه قضا و قدر الهي است. یعنی نقشه راه زندگی شان گمراهی و سرگردانی است که هرگز با این روش به مقصد نميرسند و عمل آنها باطل و بی نتیجه است. چون جهان را حق اراده می کند و کار لغو بی ثمره است. مثال:
يک مينیبوس بيست سال ميدود، تمام کارهايش را هم خاک ميکند و بعد از بيست سال هم يک آهن قراضه است، چون اين هر چه کار می کند بيرون می انداخت و اما يک درخت گلابي هم بيست سال کار ميکند؛ اما تمام اين بيست سال را زير پاي خودش مياندازد، روي ريشه خود مياندازد، بعد از اين بيست سال از اين درخت گلابي سؤال بکني که چه کار کردي، اين ميوه گلابي در دستش است و ميگويد من اين کار را کردم نتیجه کارش یک گلابی نقد است.
این فرق بين يک مينيبوس با يک درخت گلابي است! اين کسي که درخت گلابي است، تمام زحماتش را روي ريشه خودش دارد ميريزد، کار ميکند اما به ديگري که نميدهد، روي پاي خودش است! اگر آب است، هواست و کود است همه را به ريشه خودش ميدهد، بعد هم ميوه در دستش است؛ اما او تمام کارهاي گذشته را خاک کرده و پشت سر انداخته است. در نهايت هم بشر دو قسم است، فرمود اين کفار کاري نکردند تا نتيجه کارشان را بگيرند!
@qurnwords
🌺🌺عبرت از قصه های قرآن 🌺🌺
🌸🌸🌸🌸 ﺃَ ﻫُﻢْ ﺧَﻴْﺮٌ ﺃَمْ ﻗَﻮْمُ ﺗُﺒَّﻊٍ ﻭَ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻣِﻦْ ﻗَﺒْﻠِﻬِﻢْ ﺃَﻫْﻠَﻜْﻨﺎﻫُﻢْ ﺇِﻧَّﻬُﻢْ ﻛﺎﻧُﻮﺍ ﻣُﺠْﺮِﻣِﻴﻦَ(37 دخان)
" ﺁﻳﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻬﺘﺮﻧﺪ، ﻳﺎ ﻗﻮم ﺗﺒﻊ، ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ؟! ﻣﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻫﻠﺎﻙ ﻛﺮﺩﻳﻢ، ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﻣﺠﺮم ﺑﻮﺩﻧﺪ"🌸🌸🌸🌸
✅" ﺗﺒﻊ" ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﭘﺎﺩﺷﺎﻫﺎﻥ ﺣﻤﻴﺮ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻳﻤﻦ ﺣﻜﻮﻣﺖ ﻣﻲ ﻛﺮﺩ، ﻧﺎﻣﺶ" ﺍﺳﻌﺪ ﺍﺑﻮ ﻛﺮﺏ" است. «ﺗُﺒّﻊ» ﻟﻘﺐ ﭘﺎﺩﺷﺎﻫﺎﻥ ﻳﻤﻦ بود؛ مثل لقب کسری و قصیر ..، ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺗُﺒّﻊ ﻣﻲ ﮔﻔﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﻓﺮﺍ ﻣﻲ ﺧﻮﺍﻧﺪﻧﺪ ﻭ ﻳﺎ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺁﻥ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﺸﺖ ﺳﺮﻫﻢ ﺭﻭﻱ ﻛﺎﺭ ﻣﻲ ﺁﻣﺪﻧﺪ.
✅ﺷﺨﺺ ﺗُﺒّﻊ، ﻳﻌﻨﻲ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﻳﻤﻦ، ﻓﺮﺩﻱ ﺣﻖ ﺟﻮ ﺑﻮﺩ، ﻛﻪ ﺑﻪ ﻛﺸﻮﺭﻫﺎﻱ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻟﺸﻜﺮﻛﺸﻲ ﻣﻲ ﻛﺮﺩ ﺗﺎ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﺪﻳﻨﻪ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﺑﺮﺍﺳﺎﺱ ﭘﻴﺶ ﮔﻮﻳﻲ ﻫﺎﻱ ﻳﻬﻮﺩ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﻇﻬﻮﺭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﻱ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺳﺮﺯﻣﻴﻦ ﺷﺪ؛ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺭﻭ ﺩﻭ ﻗﺒﻴﻠﻪ ﻱ ﺍُﻭﺱ ﻭ ﺧﺰﺭﺝ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺟﺎ ﺳﻜﻮﻧﺖ ﺩﺍﺩ، ﺗﺎ ﺩﺭ ﺁﻳﻨﺪﻩ ﻳﺎﻭﺭ ﺁﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ولی ﻗﻮم ﺗُﺒّﻊ ﻣﺮﺩﻣﻲ ﻗﺪﺭﺗﻤﻨﺪ ﻭ ﺛﺮﻭﺗﻤﻨﺪ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻛﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺍﻟﻬﻲ ﺭﺍ ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺭﻭ ﻫﻠﺎﻙ ﺷﺪﻧﺪ.
👌ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﻧﻮﻋﻲ ﻫﺸﺪﺍﺭ ﺑﻪ ﻣﺸﺮﻛﺎﻥ ﻣﻜﻪ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺳﺮﮔﺬﺷﺖ ﻗﻮم ﺗﺒّﻊ ﺍﻃﻠﺎﻉ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ، ﭼﻮﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻳﻤﻦ، ﺩﺭ ﻫﻤﺴﺎﻳﮕﻲ ﻣﺸﺮﻛﺎﻥ ﻣﻜﻪ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﺁﻧﺎﻥ ﻭ ﺍﻗﻮﺍم ﻧﻮﺡ ﻭ ﻋﺎﺩ ﻭﺛﻤﻮﺩ ﻭ ﺧﻠﺎﻓﻜﺎﺭﺍﻥِ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭﺱ ﻋﺒﺮﺗﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺸﺮﻛﺎﻥ ﻣﺨﺎﻟﻒ ﺍﺳﻠﺎم ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﻓﺮﺟﺎم ﻣﺨﺎﻟﻔﺖ ﺑﺎ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﻭ ﺧﻠﺎﻓﻜﺎﺭﻱ ﭼﻴﺰﻱ ﺟﺰ ﻫﻠﺎﻛﺖ ﻧﻴﺴﺖ.
@qurnwords
" ﻗﻨﻮﻁ" ﺩﺭ ﺍﺻﻞ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻣﺎﻳﻮﺱ ﺷﺪﻥ ﺍﺯ ﺧﻴﺮ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﻳﻰ ﺩﻟﻴﻞ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﮔﻨﻬﻜﺎﺭﺍﻥ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺍﺯ" ﻟﻄﻒ ﺍﻟﻬﻰ" ﻧﻮﻣﻴﺪ ﮔﺮﺩﻧﺪ.
#امید
🌺هنر نمایی خداوند 🌺
🌴🌴🌴ﻭَﺍﻟﻨَّﺨْﻞَ ﺑَﺎﺳِﻘَﺎﺕٍ ﻟَّﻬَﺎ ﻃَﻠْﻊٌ ﻧَّﻀِﻴﺪٌ
ﻭ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺑﻠﻨﺪ ﺧﺮﻣﺎ ﺑﺎ ﺧﻮﺷﻪ ﻫﺎﻱ ﭘﺮ ﻭ ﺑﺮ ﻫﻢ ﭼﻴﺪﻩ. «١٠ ق»🌴🌴🌴
✅«باسقات»؛ به معناى بلند و برافراشته
✅«طلع»؛ در اصل دلالت بر ظهور و بروز میکند ، ظهوری است که همراه با بالا آمدن است. چنانکه «طلوع» خورشید زمانی است که خورشید بالا میآید و خود را نمایان می سازد؛ و «طَلع» به شکوفههای درخت خرما ویا اولین میوههای این درخت میگویند از این جهت که در بالای درخت واقع شده و بر کل درخت مشرف است.
✅«نضید»؛ به معناى روى هم افتاده و انبوه است.
👌خداوند روی درخت خرما خیلی مانور می دهد و جریان نخل را جداگانه مطرح کرد؛ چون درختها با درخت خرما فرق ميکنند که اين حتماً بايد تلقيح بشود تا ميوه بدهد، و با توجه به منافع اقتصادی آن برای مردم سرزمین وحى ، ملموس ترین نماد، براى هدایت و درس آموزى ، عرب عصر نزول است. لذا حضرت فرمود: اكرموا عمّتكم النّخلة: اكرام كنيد عمه خودتان درخت خرما را. عمه تعبير نمود.
@qurnwords