🌷مواد تشکیل دهنده انسان 🌷
🔶وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ مِنْ صَلْصالٍ مِنْ حَمَإٍ مَسْنُونٍ (۲۶/ حجر)
🔷و در حقیقت انسان را از گِلی خشک و خام، از لجنی سیاه و بدبو که مانده و متغیر شده، آفریدیم.
✅«صَلْصال»: به معنای گِلی که خودش خشک شده باشد در مقابل «فخار» که گلی است که بر اثر حرارت دادن خشک شده باشد.
✅«حَمَإ»: به معنای گِل سیاه و بدبو است.
✅«مَسْنُون»: از «سنن» به معنای روان شدن و جریان یافتن است و یک سیره معین را هم به همین جهت جریان یافتنش در جامعه «سنت» میگویند.
✍ماده اولیه خلقت انسان چه قدر بی ارزش و غيرقابل گفتن است؛ لجن، بد بو، سیاه، کثیف و... لذا اگر انسان بر بعد مادی فعالیت و زندگی کند و از بعد معنوی غافل شود، همیشه شاکی، بد اخلاق و عصبی که دیگران از اخلاق گندش فراری و در عذاب اند. اما اگر بعد معنوی را اصل قرار داد و بر آن محور اعمال و رفتار خود را تنظیم کرد، همیشه دوست داشتنی، خوش اخلاق، جذاب و لطیف خواهد بود؛ چون نیرو و قدرت دورنی خود را از دستگاه الهی می گیرد، ریشه این نوع فعالیت ها باید در نفخت من روحی جستجو کرد.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷🌷رابطه دعا در رفع نازایی🌷🌷
🔷 ﻓَﺎﺳْﺘَﺠَﺒْﻨَﺎ ﻟَﻪُ ﻭَﻭَﻫَﺒْﻨَﺎ ﻟَﻪُ ﻳَﺤْﻴَﻲ ﻭَﺃَﺻْﻠَﺤْﻨَﺎ ﻟَﻪُ ﺯَﻭْﺟَﻪُ ﺇِﻧَّﻬُﻢْ ﻛَﺎﻧُﻮﺍْ ﻳُﺴَﺎﺭِﻋُﻮﻥَ ﻓِﻲ ﺍﻟْﺨَﻴْﺮَﺍﺕِ ﻭَ ﻳَﺪْﻋُﻮﻧَﻨَﺎ ﺭَﻏَﺒﺎً ﻭَ ﺭَﻫَﺒﺎً ﻭَ ﻛَﺎﻧُﻮﺍْ ﻟَﻨَﺎ ﺧَﺎﺷِﻌِﻴﻦَ «٩٠ انبیاء».
🔶ﭘﺲ (ﺩﻋﺎﻱ) ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺴﺘﺠﺎﺏ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﻳﺤﻴﻲ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺑﺨﺸﻴﺪﻳﻢ، ﻭ ﻫﻤﺴﺮﺵ ﺭﺍ (ﻛﻪ ﻧﺎﺯﺍ ﺑﻮﺩ) ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ (ﻭ ﺍﻳﻦ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﺁﻥ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ) ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﻧﻴﻚ، ﺷﺘﺎﺏ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﻣﺎﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﺍﻣﻴﺪ ﻭ ﺑﻴﻢ ﻣﻲ ﺧﻮﺍﻧﺪﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻣﺎ ﻓﺮﻭﺗﻦ ﺑﻮﺩﻧﺪ.
✅ رغبت : فراخى و گنجايش در چيزى است.
✍ خداوند حکمت استجابت دعای آنها را برای داشتن فرزند این گونه بیان می کند که آنان چند ویژگی برجسته داشتند. هر چند جمله خبریه است ولی به داعی انشاء بیان شده است؛ یعنی اگر شما هم این مشکل را داشتید، همان کارهایی که حضرت زکریا و همسرش آنجا دادند، انجام دهید تا به نتیجه برسید. آنها در کارهای خیر همیشه پیشقدم بودند که فعل به صورت ماضی استمراری ذکر شده است. در بندگی هم خوف داشتند که مبادا خطایی از آنها سر بزند و هم رجا و امید داشتند. و درنهایت خشوع و ملکه تسلیم در برابر قدرت و دستورات الهی داشتند. پیام آیه: اگر کسی می خواهد از راه دعا و مناجات مشکل نازایی خود را حل کند، مقدمات و پیش زمینه هاي نظیر؛ روش و چگونگی دعا، داشتن سابقه نیکو و سرعت در انجام کارهای خیر و تضرع مداوم و...لازم است.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷🌷شیطان بی خیر 🌷🌷
🔶ﻭَﻣِﻦَ ﺍﻟﻨَّﺎﺱِ ﻣَﻦ ﻳُﺠَﺎﺩِﻝُ ﻓِﻲ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺑِﻐَﻴْﺮِ ﻋِﻠْﻢٍ ﻭَﻳَﺘَّﺒِﻊُ ﻛُﻞَّ ﺷَﻴْﻄَﺎﻥٍ ﻣَّﺮِﻳﺪٍ
«٣ حج» .
🔷ﻭ ﺑﻌﻀﻲ ﺍﺯ ﻣﺮﺩم، ﻧﺎﺁﮔﺎﻫﺎﻧﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻱ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﺟﺪﺍﻝ ﻣﻲ ﭘﺮﺩﺍﺯﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺷﻴﻄﺎﻥِ ﺳﺮﻛﺸﻲ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ.
✅«ﻣَﺮﻳﺪ»: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺑﻲ ﺧﻴﺮ و بدون نقطه قوت ﺍﺳﺖ، ﺑﻪ ﺑﻴﺎﺑﺎﻥ ﺑﻲ ﮔﻴﺎﻩ و بی برگ ﻣﺮﻳﺪ ﻣﻲ ﮔﻮﻳﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻧﻮﺟﻮﺍﻥ که مویی در صورت ندارد «ﺍَﻣﺮَﺩ» ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ.
✍ بحث و نظریه پردازی درباره خداوند بدون علم یک کار شیطانی است. یعنی درباره قرآن که نعوذ بالله افسانه است، فرشتگان دختران خداوند و... . این نوع جدلیات و نظریه پردازی بدون دلیل فقط از القائات شیطان سرچشمه می گيرد. در پیروی از وسوسههای شیطان او هیچ خیر و سودی نیست. اگر انسان دنبال سود و خیر است؛ چه سود علمی ، چه معنوی و چه مادی، باید از درگاه خداوند جستجو کند و گرنه از درگاه شیطان جز دست خالی بر گشتن، چیزی عاید انسان نمی شود حتی ممکن است ضرری مهمی روی دست انسان بگذارد.
https://eitaa.com/qurnwords
💠 آرزوهای انسان پس از مرگ در کلام قرآن
1⃣ *يَا لَيْتَنِیٖ كُنْتُ تُرَابًا* ﺍی ﮐﺎﺵ خاک میبودم. (نبأ/۴۰)
2⃣ *يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِیٖ* ﺍی ﮐﺎﺵ برای آخرت خود چیزی پیش میفرستادم.(فجر/۲۴)
3⃣ *يَا لَيْتَنِیٖ لَمْ أُوتَ كِتَابِيَهْ* ﺍی ﮐﺎﺵ نامه اعمالم برایم داده نمیشد. (حاﻗﺔ/۲۵)
4⃣ *يَا وَيْلَتَىٰ لَيْتَنِیٖ لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا* ﺍی وای بر من! ای ﮐﺎﺵ فلان انسان را به دوستی نمیگرفتم.(فرﻗﺎﻥ/۲۸)
5⃣ *يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولَ*
ﺍی ﮐﺎﺵ فرمانبرداری الله و رسولش صلی الله علیه و آله و سلم را میکردیم. (أﺣﺰﺍﺏ/۶۶)
6⃣ *يَا لَيْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا*
ﺍی ﮐﺎﺵ راه و روش رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم را تعقیب میکردم. (فرﻗﺎﻥ/۲۷)
7⃣ *يَا لَيْتَنِیٖ كُنتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمً*
ﺍی ﮐﺎﺵ من هم با آنها میبودم، حال کامیابی بزرگ حاصل میکردم. (نساء/۷۳)
8⃣ *يَا لَيْتَنِیٖ لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّی أَحَدًا*
ﺍی ﮐﺎﺵ با رب خود کسی را شریک نمیآوردم.
(کهف/۴۲)
9⃣ *يَا لَيْتَنَا نُرَدُّ وَلَا نُكَذِّبَ بِآيَاتِ رَبِّنَا وَنَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِين*
ﺍی ﮐﺎﺵ راهی پیدا شود که دوباره به دنیا برگردیم و نشانیهای رب خود را انکار نکنیم و از جمله مؤمنین شویم. (أﻧﻌﺎﻡ/ ۲۷)
اینها آرزوهای بر باد رفته هستند که انسان بعد از مرگ دارد در حالیکه در آن زمان، دیگر فرصتی برای جبران وجود ندارد؛ پس امروز به فکر باشیم.
🌷تبلیغات گسترده عليه پیامبران🌷
🔷وَلَئِنْ أَطَعْتُمْ بَشَرًا مِثْلَكُمْ إِنَّكُمْ إِذًا لَخَاسِرُونَ (مومنون ۳۴).
🔶قطعاً اگر از بشرى که مانند خودتان است پیروى کنید، بىگمان شما در آن صورت زیانکار هستید.
✅أَطَعْتُمْ (طوع): اطاعت کردید.
✍ اشراف اطاعت از انسان دیگر (حضرت صالح) را خسران می دانستند!، در حالی که مردم را به اطاعت از خودشان وادار می کردند! سیاست یک بام دو هوا!. اگر بنا باشد كه بشر اطاعت از بشر ديگرى نكند در خیلی از موارد زندگی به بن بست می خورد. مثلا اگر زن اطاعت از شوهر نكند، اولاد اطاعت از والدين نكند، کارگر اطاعت از کارفرما نکند، دانش آموز گوش به حرف معلم ندهد و...، چه خساراتى وارد زندگی بشر مىشود؟ به عبارت دیگر آیا اگر انسانها مطابق هواهاى نفسانى و سليقهها عمل کنند، خسرانش بيشتر است يا آنكه يك انسان الهی كه مردم را به راه هدايت سوق مىدهد و از مفاسد و مضرات جلوگيرى مىكند اطاعت او خسران دارد ؟! در جهان امروز استکبار همین سیاست را دنبال می کند به بهانه های مختلف مردم را برده خود کرده و از طرفی اطاعت از علما ربانی را تحقير می کنند تا از احکام الهی فاصله بگیرند...
https://eitaa.com/qurnwords
🌷بی فائده بودن ناله مترفین هنگام عذاب
🔶ﺣَﺘَّﻲ ﺇِﺫَﺁ ﺃَﺧَﺬْﻧَﺎ ﻣُﺘْﺮَﻓِﻴﻬِﻢ ﺑِﺎﻟْﻌَﺬَﺍﺏِ ﺇِﺫَﺍ ﻫُﻢْ ﻳَﺠْﺌَﺮُﻭﻥَ«٦٤» ﻟَﺎ ﺗَﺠْﺌَﺮُﻭﺍْ ﺍﻟْﻴَﻮْمَ ﺇِﻧَّﻜُﻢْ ﻣِّﻨَّﺎ ﻟَﺎ ﺗُﻨﺼَﺮُﻭﻥَ «٦٥/ مومنون».
🔷ﺗﺎ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﺮﻓّﻬﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻗﻬﺮ ﺧﻮﺩ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺳﺎﺯﻳﻢ، ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻫﻨﮕﺎم ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺎﻟﻪ ﺳﺮ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ. (ﺍﻣّﺎ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﻄﺎﺏ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ:) ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻧﺎﻟﻪ ﻧﻜﻨﻴﺪ، ﻗﻄﻌﺎً ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺟﺎﻧﺐ ﻣﺎ ﻳﺎﺭﻱ ﻧﺨﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ.
✅ «ﻳَﺠﺌَﺮﻭﻥ»: ﺍﺯ «جؤار ضمه جیم» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺯﻭﺯﻩ ﻱ ﺳﮓ،ﺷﻐﺎﻝ ﻭ ﮔﺮﮒ ﻫﻨﮕﺎم ﺻﺪﻣﻪ ﺩﻳﺪﻥ ﺍﺳﺖ.
✍ ﺗﺸﺒﻴﻪ ﻧﺎﻟﻪ ﻱ مالداران ﻏﺎﻓﻞ هنگام عذاب ﺑﻪ ﺯﻭﺯﻩ ﻱ وحوش، ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻱ ﺗﺤﻘﻴﺮ ﻭ ﺫﻟّﺘﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺑﺪﻣﺴﺘﻲ ﻫﺎﻱ ﺩﻧﻴﻮﻱ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﻧﺪ. خداوند علاوه بر تشبيه از فن بلاغت دیگری استفاده کرده است و آن ﺍﺯ ﺳﻴﺎﻕ ﻏﻴﺒﺖ ﺑﻪ ﺧﻄﺎﺏ ﻋﺪﻭﻝ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺗﺎ شدت ﺗﻮﺑﻴﺦ ﺍﻳﺸﺎﻥ را بیان ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺍﺯ ﻧﺠﺎﺕ ﻧﻮﻣﻴﺪﺷﺎﻥ ﻛﻨﺪ، ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﺧﻄﺎﺏ ﻋﺪﻭﻝ ﻧﻤﻲ ﺩﺍﺩ، ﻣﻌﻨﺎﻳﺶ ﺍﻳﻦ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﺍﺯ ﺑﻴﭽﺎﺭﮔﻲ ﻭ ﻧﻮﻣﻴﺪﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﺒﺮ ﺩﺍﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ. درحال که ﺑﺮﺍﻱ ﻗﻄﻊ ﺍﻣﻴﺪ، ﺧﺒﺮ ﺑﻲ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﻣﺆﺛﺮﺗﺮ ﺍﺯ ﺑﺎ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻋﻠﺎﻭﻩ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺩﺭ ﺳﻴﺎﻕ ﺧﻄﺎﺏ ﺧﻮﺩ ﺁﻥ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺍﻣﻴﺪ ﻳﺎﺭﻳﺶ ﻣﻲ ﺭﻭﺩ ﺧﺒﺮ ﺍﺯ ﺑﻲ ﻳﺎﻭﺭﻱ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻲ ﺩﻫﺪ( مرحوم علامه). در آخر آیه علت نهی ﻟَﺎ ﺗَﺠْﺌَﺮُﻭﺍْ را با جمله ﺇِﻧَّﻜُﻢْ ﻣِّﻨَّﺎ ... بیان می کند؛ چون تنها کسی که نصرت و کمکی ازش بر میاد ما هستیم و ما هم هرگز مترفان را یاری نمی کنیم پس بی خود آه و ناله نکنید.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷اثر ترس از قیامت در غفلت زدایی 🌷
🔶ﺭِﺟَﺎﻝٌ ﻟَّﺎ ﺗُﻠْﻬِﻴﻬِﻢْ ﺗِﺠَﺎﺭَﺓٌ ﻭَﻟَﺎ ﺑَﻴْﻊٌ ﻋَﻦ ﺫِﻛْﺮِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺇِﻗَﺎمِ ﺍﻟﺼَّﻠﺎَﺓِ ﻭَ ﺇِﻳﺘَﺂءِ ﺍﻟﺰَّﻛَﺎﺓِ ﻳَﺨَﺎﻓُﻮﻥَ ﻳَﻮْﻣﺎً ﺗَﺘَﻘَﻠَّﺐُ ﻓِﻴﻪِ ﺍﻟْﻘُﻠُﻮﺏُ ﻭَ ﺍﻟْﺄَﺑْﺼَﺎﺭُ
«٣٧/ نور»
✅«ﺗﺠﺎﺭﺕ»: ﺩﺍﺩ ﻭ ﺳﺘﺪ ﺩﺍﻳﻤﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺳﻮﺩ ﺍﺳﺖ، ﻭﻟﻲ «ﺑﻴﻊ» ﺧﺮﻳﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﻣﻘﻄﻌﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺭﻓﻊ ﻧﻴﺎﺯﻫﺎﻱ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺍﺳﺖ.
✍هرچند اموری که انسان را از آخرت غافل می کند، زیاد هستند؛ ولی معاملات و مسائل اقتصادی بیشتر مردم را از آخرت غافل می کند. لذا علاوه بر تجارت در بیع (لا) تکرار شده تا معاملات خرد و تکی که سود فوری دارند، اشاره کند. هرچند این نوع خرید و فروش های موقتی نقش زیادی در بی خبری مردم از یاد خداوند دارند؛ ولی در اراده و فراموشی آن مردان الهی تاثیری ندارد. افرادی هستند که سالها آرزوی زیارت ائمه را دارند؛ ولی برای خرید یک چیز کم ارزشی هنگام نماز در کنار حرم امام همچنان در غفلت به سر می برند. در آخر آیه علت غافل نشدن مردان الهی از یاد خدا، ترس مداوم (یخافون، فعل مضارع )از حال روز و وضعیت مردم در قیامت ذکر می کند. ﻗﻴﺎمتی ﻛﻪ ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﻭﺣﺸﺘﺶ ﺩﻟﻬﺎ ﻭ ﭼﺸﻤﻬﺎی زیادی ﺩﺭ ﺁﻥ ﺩﮔﺮﮔﻮﻥ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ.
https://eitaa.com/qurnwords
🌹گفتگو مجرمین با فرشتگان هنگام دیدن آنان🌹
🌸ﻳَﻮْمَ ﻳَﺮَﻭْﻥَ ﺍﻟْﻤَﻠﺂﺋِﻜَﺔَ ﻟَﺎ ﺑُﺸْﺮَﻱ ﻳَﻮْﻣَﺌِﺬٍ ﻟِّﻠْﻤُﺠْﺮِﻣِﻴﻦَ ﻭَﻳَﻘُﻮﻟُﻮﻥَ ﺣِﺠْﺮﺍً ﻣَّﺤْﺠُﻮﺭﺍً «٢٢ فرقان».🌸
✅حجر: به معنى منع است محجور: ممنوع
✍در پاسخ به اعتراض کفار که چرا فرشتگان را نمی بینیم؟ خداوند می فرماید: شما روزی فرشتگان عذاب را می بینید که دارای خبر خوب و بشارت دهنده ای برای شما نیستند و می گویند: بهشت و لذتهای آن بر شما حرام و ممنوع است. احتمال دارد فاعل یقولون مجرمین باشند که به محض دیدن عزرائیل و همکارانش این ضرب المثل معروف (حجرا...) را می گویند. عرب وقتي در گذشته به كسي حرفي ميزدند كه آيا تو اين كار را كردي ميگفتند: «حِجراً محجورا»؛ يعني من به خدا پناه ميبرم از اين كار, هرگز من اين كار را نكردم. یعنی مجرمین هنگام دیدن فرشته ها دست به دامن آنها ميشوند و ميگويند: ما را رها كنيد که ... اين حَجْر موضوع فقهی است که آنجا بحث می شود، چه كسي محجور است سفيه، مفلّس، صبيّ و... محجورند که معامله یا...با آنها ممنوع است؛ یعنی با ما در حد یک دیوانه و بچه رفتار کنید و ما را عذاب و کیفر نکنید!!
@qurnwords
🌷بی مسئولیتی بعضی در برابر پیامبر اکرم 🌷
🔷لَا تَجْعَلُوا دُعَاءَ الرَّسُولِ بَيْنَكُمْ كَدُعَاءِ بَعْضِكُمْ بَعْضًا ۚ قَدْ يَعْلَمُ اللَّهُ الَّذِينَ يَتَسَلَّلُونَ مِنْكُمْ لِوَاذًا...(نور 63)
🔶صدا كردن پيامبر را بين خودتان مانند صدا كردن همديگر قرار ندهيد خداوند از شما، آنهايى را كه پنهانى فرار مى كنند مى شناسد..
✅ﻳﺘﺴﻠﻠﻮﻥ : ﻣﻌﻤﻮﻟﺎ ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻣﺨﻔﻴﺎﻧﻪ ﻭ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻗﺎﭼﺎﻗﻰ ﺍﺯ ﺟﺎﻳﻰ ﻣﻰ ﮔﺮﻳﺰﻧﺪ.
✅ﻟﻮﺍﺫﺍ: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺍﺳﺘﺘﺎﺭ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻋﻤﻞ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﭘﺸﺖ ﺳﺮ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.
✍حرمت پیامبر اکرم به عنوان شخص اول امت باید نگه داشته شود. دعوت کردن او از مردم با دعوت کردن شما فرق دارد، وقتی شما را دعوت می کند حتما امور مهم و حیاتی مثل؛ جهاد و ...در میان است و به بهانه های واهی از اطاعت و فرمانبرداری او شانه خالی نکنید و از میدان فرار نکنید یا خود را در پشت دیوار یا سخنان سست مخفی نکنید. الآن هم به شیوه های گوناگون این کار در جامعه رواج دارد مثلا در انجام كار خيري؛ مثل مسجد, مدرسه و... كسي عذر ميآورد من بيمارم، خانهام تنهاست و... كسي ممکن است معذور باشد ولی می بینیم که اين افراد هم پشت سرش بدون عذر ميروند .
@qurnwords
🌷مذاکره حضرت موسی و فرعون🌷
🔷ﻗَﺎﻝَ ﺃَﻟَﻢْ ﻧُﺮَﺑِّﻚَ ﻓِﻴﻨَﺎ ولیدا ﻭَﻟَﺒِﺜْﺖَ ﻓِﻴﻨَﺎ ﻣِﻦْ ﻋُﻤُﺮِﻙَ ﺳِﻨِﻴﻦَ «١٨» ﻭَﻓَﻌَﻠْﺖَ ﻓَﻌْﻠَﺘَﻚَ ﺍﻟَّﺘِﻲ ﻓَﻌَﻠْﺖَ ﻭَﺃَﻧﺖَ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﻜَﺎﻓِﺮِﻳﻦَ«١٩/ شعرا»
🔶(ﻓﺮﻋﻮﻥ) ﮔﻔﺖ: ﺁﻳﺎ ﻣﺎ ﺗﻮﺭﺍ ﺩﺭ ﻛﻮﺩﻛﻲ ﻧﭙﺮﻭﺭﺩﻳﻢ ﻭ ﺳﺎﻟﻴﺎﻧﻲ ﺍﺯ ﻋﻤﺮﺕ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻧﺰﺩ ﻣﺎ ﻧﻤﺎﻧﺪﻱ؟ ﻭ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻝ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻱ ﺁﻥ ﻛﺎﺭﻱ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻱ (ﻭ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﺸﺖ ﻛﺸﺘﻲ)، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺗﻮ ﺍﺯ ﻧﺎﺳﭙﺎﺳﺎﻧﻲ.
✅ﻭَﻟِﻴﺪﺍً : در کودکی
✅ﻟَﺒِﺜْﺖَ: توقف کردی، ماندی
✍این آیات حاکی اولین مذاکرات رسمی حضرت موسی با فرعون است. بعد از نطق حضرت، فرعون با ادبیات تحریک عواطف همراه با سرزنش و شيطنت آمیز ﻧﺒﻮّﺕ ﻣﻮﺳﻲ ﺭﺍ ﺯﻳﺮ ﺳﺆﺍﻝ می برد. تو نمک پرورده ما بودی و بر سر خوان ما پرورش یافتی حالا به جای سپاس گذاری در برابر ما قد علم کردی؟! واقعا عجیب است! تو کجا و نبوت کجا؟! قاتل و پیامبری؟! " ﻛﻠﻤﻪ" ﻓﻌﻠﺔ"ﺻﻴﻐﻪ ﻣﺮﻩ ﺍﺯ ﻓﻌﻞ ﻭ ﻳﻚ ﺑﺎﺭ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺭﺳﺎﻧﺪ ﻣﺜﻞ " ﺿﺮﺑﺘﻪ ﺿﺮﺑﺔ" ﻳﻌﻨﻲ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺯﺩم ﻳﻚ ﺑﺎﺭ ﺯﺩﻥ، ﻭ ﻋﻠﺖ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻓﻌﻠﻪ ﺭﺍ ﺗﻮﺻﻴﻒ ﻛﺮﺩ ﺑﻪ ﺟﻤﻠﻪ " ﺍﻟَّﺘِﻰ ﻓَﻌَﻠْﺖَ - ﺁﻥ ﻳﻚ ﻋﻤﻠﺖ ﻛﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻱ" ﺍﻳﻦ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﻔﻬﻤﺎﻧﺪ ﺁﻥ ﻳﻚ ﻋﻤﻠﺖ ﺟﺮم ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﺰﺭﮒ است (قتل عمد). ﺁﻳﺎﺕ ﺑﻌﺪ ﭘﺎﺳﺦ ﻣﻮﺳﻲ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﻥ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. پیام: اگر خدمتی برای کسی کردیم نباید بهانه شود که حرف حق او را نادیده بگیریم.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷مبارزه واقعی پیامبران با خشونت طلب ها🌷
🔷ﻭَﺇِﺫَﺍ ﺑَﻄَﺸْﺘُﻢ ﺑَﻄَﺸْﺘُﻢْ ﺟَﺒَّﺎﺭِﻳﻦَ «١٣٠/ شعرا»
🔶 ﻭ ﻫﺮﮔﺎﻩ ﻛﺴﻲ ﺭﺍ ﻛﻴﻔﺮ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﺪ، ﻫﻤﭽﻮﻥ ﺯﻭﺭﮔﻮﻳﺎﻥ ﻛﻴﻔﺮ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﺪ؟
✅ﺑَﻄَﺸْﺘُﻢ: حمله ور شدید، مجازات کردید
✍این جمله نصحیت حضرت هود به قومش است. فرمود: اگر بخواهید کسی را مجازات کنید؛ مثل جبارین و زورگویان به او حمله ور می شوید و از حدود انسانی خارج می شوید. برای کمترین جرم سنگین ترین جریمه را اعمال می کنید. این کنایه از نهایت بی رحمی آن قوم است. امروز مصداق بارز آن استکبار جهانی است که با وسایل کشتار جمعی و بمب های اتمی و شیمیایی به کوچک و بزرگ رحم نمی کند. به بهانه جلوگيري از خشونت علیه زنان و کودکان، قتل عام بی سابقه از زنان و کودکان به راه انداخته است.
https://eitaa.com/qurnwords