eitaa logo
دکتر عطاء الله رفیعی آتانی
354 دنبال‌کننده
99 عکس
34 ویدیو
17 فایل
ارتباط با ما @olfat_1372
مشاهده در ایتا
دانلود
دکتر رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی: ✳️اینجانب سالیانی است که به عنوان یک معلم و پژوهشگر اقتصادی بر آن شده ام که مهمترین – واقعاً مهمترین – مساله اقتصاد ایران فقدان شکل گیری تولید ملی است و بر همین اساس برآنم که تمام دیگر مسائل اقتصادی مثل تورم، بیکاری، فقر، توزیع نامطلوب درآمد، صادرات مکفی و واردات معقول،کسری بودجه، افزایش بی مهار نقدینگی و همه مسائل دیگر محصول این فقر و فقدان است. از سوی دیگر مع الاسف در دولت و «جامعه دولت مدار »چنین پنداشته می شود که این مساله نیز مثل هر مساله دیگری تنها با مداخله های گوناگون دولت حل و فصل می شود. این در حالی است که تجربه کشور ما با واگذاری حدود هشتاد درصد اقتصاد ایران به دولت مهمترین عامل مانایی بی پایان و لاعلاج این مشکل است. و این در حالی است که همه تجربه های جهانی و عمده تئوریهای اقتصادی مخالف چنین طرز تلقی است. مهم تر از آن از منظر مبانی فقهی به ویژه تصریح حضرت امام (ره) این حد از مداخله دولت و عدم واگذاری اقتصاد به مردم ـ در حالیکه مردم میتوانند ـ «خلاف شرع» است. واقعا نمی دانم چرا با این همه «منطق مخالف» همچنان امورات در دست دولت است؟ اما نکته مهمی که نباید از همین منظر دور داشت آن است که همچنانکه اقتصاد نباید به دولت سپرده شود نباید به بخش خصوصی با تعریف متعارف آن سپرده شود.
✳️دکتر رفیعی آتانی با موضوع «مشارکت» به مثابه «جان» جمهوری اسلامی ✅فضای سیاسی منتهی به انتخابات نشان داد که همگان ـ دوست و دشمن ـ با تمام و جود یقین دارند که نظام اسلامی بیش از هر نظام سیاسی در دنیا به رای مردم نیازمند است. به همین دلیل دشمن به خوبی میداند نظام اسلامی از هیچ تهدیدی حتی تهدیدی شبیه اجماع نظامی همه استکبار جهانی به اندازه عدم مشارکت مردم نگران نمی شود. چون هر تهدیدی را می تواند با مشارک مردم حتی به فرصت تبدیل کند. مگر قضیه جنگ تحمیلی اینگونه نشد؟! بر همین اساس بود که التماس ویژه نظام از مردم برای مشارکت در این دوره از انتخابات جلوه جدیدی از تحقق مردم سالاری دینی را نشان داد. نظامی که اقتدار او در مقابل همه قلدرهای جهان زبانزد است در طول چندین ماه منتهی به انتخابات در تواضعی عجیب همه انرژی خود را صرف تقاضا از مردم برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات کرد. به نظر می‌رسد این واقعیت در تاریخ سیاسی ایران ماندگار خواهد شد.
✳️دکتر رفیعی آتانی با موضوع «مشارکت» به مثابه «جان» جمهوری اسلامی ⭕️شیرین ترین تجربه این روزهای کشور برای نشان دادن نقش مردم در قلمرو «امنیت مردم پایه» خود را به نحو باورنکردنی در حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سرزمینهای اشغالی نشان داد. همه می دانند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی است که با همه ظرفیت هایش برآمده از متن مردم ایران به ویژه طبقات کمتر برخوردار جامعه است. سپاه را مردم خلق کردند و همچنان مهمترین ماموریت سپاه سازماندهی و به کارگیری مردم برای پاسداری از انقلاب اسلامی در چارچوب بسیج همراه با پیشرفت های سطوح فناوری های سخت و نرم ممکن است. به همین دلیل شاید در کمتر زمانی مثل زمان شلیک موشکها به اسرائیل همه مردم با همه تفاوتهایشان یکجا و بی تردید و بی گفت و گو خوشحال شدند و به همین دلیل شاید در کمتر موردی مثل شهادت سردار سلیمانی همه مردم یکجا و بی تردید و بی گفت و گو عزادار شدند. گوئی همه مردم با همه دستان خود موشکها را شلیک کردند و گویی در شهادت حاج قاسم قلب همه مردم ایران از جا کنده شده بود. واقعا آیا چنین خوشحالی رقیبی دارد و چنان داغی ترمیم؟!
یادداشت: خوشحالی بی رقیب لینک یادداشت: B2n.ir/m46341
آیت الله باریک‌بین(ره) آنگونه که من شناختم طبیعی است که من نیز ـ مثل همه‌ی مردم قزوین و به طور خاص، طلاب قزوینی ـ از همان اوایل، هم حاج آقای باریک‌بین را به عنوان استوانه و تکیه‌گاه اسلام و انقلاب در قزوین، می‌شناختیم و هم تعلق خاطر داشتیم. اما برای من از همان اوایل طلبگی یک توجه متفاوتی به وجود مبارک ایشان از نوع نگاه‌های حاج آقای لشگری رحمه‌الله علیه به ایشان، بوجود آمد. بعدها که به خدمت حضرت حاج آقای عابدینی حفظه الله حشر و نشر بیشتری پیدا کردم(دهه هفتاد)، دیدم که همان نگاه با ارتباط فکری،اعتقادی و عاطفی عمیق و فوق‌العاده‌ای در ایشان نیز وجود دارد و حتی اوایل این حد از اعتماد و اعتقاد، برای من باورپذیر نبود. تا این‌که توفیق پیدا کردیم که در کنار مجموعه‌ای از دوستان با محوریت حضرت حاج آقای عابدینی و دعوت و هماهنگی صدیق ارجمندم جناب حاج محمدآقای باریک‌بین ـ آقازاده‌ی محترم ایشان که حال خود واقعاً آقایی هستند ـ در حلقه‌ی مشاوران ایشان قرار گرفتم و با تمام وجودم رمز و راز آن باورها و علاقه‌ها را فهمیدم. اولین و مهم‌ترین چیزی که از حضرت ایشان برای من جلب توجه کرد، جاذبه معنوی ایشان بود. در اولین نشست و برخاست‌ها با تمام وجودم خود را در شعاع انجذاب معنوی ایشان یافتم. این موضوع بعدها برای من آشکارتر هم می‌شد. البته پیام استثنائی رهبر انقلاب اسلامی پس از رحلت ایشان همه کمالات حاج آقا را به طور خلاصه بیان کرد. به نظر من این پیام با همه موارد مشابه بسیار متفاوت بود، به خصوص از نظر توجه به افق شخصیت معنوی ایشان با تعابیری در مورد ایشان مثل عالم ربانی و....
من نمی‌دانم حاج‌آقا آیا تحت تعلیم استادی در این زمینه بوده‌اند یا نه، اما یک سلوک معنوی و تدریجی دلپذیری را تا أواخر عمر مبارکشان به نحو تکاملی داشتند. شاید همه‌ی ابعاد وجودی بزرگوارانی مثل ایشان، محصول مدرسه تعلیم و تربیت انقلاب اسلامی با معلمی امام عزیز بوده باشد. البته از زبان حضرت حاج آقای آسید محمد ابوترابی در مورد فضائل پدر حاج آقای باریک بین که ظاهراً از حواریون مرحوم آسید ابوتراب بوده اند نیز چیزهائی دلپذیر شنیده ام.
دومین ویژگی ممتاز ایشان برای من روشنفکری و خوشفکری ایشان بود. برای نمونه، آقایان فضلای قزوین با حضور حاج‌آقا، با محور «مسائل حوزه علمیه قزوین» جلسه‌ای داشتند که میزیان آن جلسات حاج‌آقای عزیزخانی و سازمان تبلیغات بود. من هم گاه شرکت می‌کردم. در یکی از جلسات من با یک تحلیل بنیادی کار را به این‌جا رساندم که این حوزه علمیه با ضعف‌هایی که دارد در تعارض با فلسفه وجودی حوزه قرار دارد و اساساً برای انقلاب اسلامی نقش اساسی ندارد و اگر قرار است حوزه این‌گونه باشد، بهتر است که نباشد! یکی از بزرگواران جلسه از این عرض بنده خیلی برآشفتند! به ناگاه حضرت حاج‌آقای باریک‌بین آشفته‌تر از ایشان فرمودند: بگذارید حرف‌ها زده شود، اگر قرار باشد که این‌جا جمع شویم و همان حرف‌های تکراری را بزنیم که فایده‌ای نخواهد داشت! بعد از این فرمایش ایشان، تقریباً همه یکه خوردند! البته از این موارد ایشان زیاد دیدیم و از قبل از انقلاب هم در این زمینه خاطرات زیادی شنیده‌ایم. دقت نظر و توجه باریک‌بینانه به مسایل یکی دیگر از ویژگی‌های اساسی و نمایانان ایشان بود. واقعا درست گفته‌اند که الاسماء تنزل من السماء. من مطمئن هستم که هرکسی با ایشان ارتباطی داشته است در این زمینه نکاتی دارد و من هم همین‌طور، این ویژگی ضمن اینکه در نکته‌سنجی‌های فقهی و تفسیری خودش را نشان میداد، در أمور عمومی هم همینطور بود. در آن ایام که نشریه طلوع را در قزوین منتشر می‌کردیم، یک‌بار خدمتشان عرض کردم اگر ملاحظه و یا نکته‌ای در مورد طلوع دارید بفرمائید، ایشان بالبداهه فرمودند: خیلی غلط دارد! مثلاً یک‌بار نوشته بودید که قزوین چند میلیون نابینا دارد! (عدد را هم فرمودند، من یادم نمانده است) واقعا ایشان در اکثر موارد این‌گونه بودند.
ویژگی مهم دیگر ایشان نوعی مدارای اخلاقی و سعه‌ی صدر اجتماعی و سیاسی ـ همراه با حفظ همه‌ی أصول اخلاقی و سیاسی ـ بود،این ویژگی ضمن اینکه به ایشان نوعی مقبولیت همگانی میداد اما هم فرصتی برای گله‌گذاری های افراد انقلابی در عدم مواجهه‌ی جدی حاج آقا با برخی از افراد و افکار را در شهر فراهم می‌کرد، آنها یک حاج آقا باریک‌بینِ مؤثرتر و جدی‌تری را آرزو می‌کردند! این موضوع مصادیق فراوانی دارد که من فعلاً میگذرم ولی مطمئناً این جنبه از شخصیت ایشان، ظرفیت تأملات درس آموز فراوانی دارد. اما و در هرصورت فضای مستقیم این نوع از مواجهه‌ها با حاج آقا، تصویری از مظلومیت و نجابت را با توجه به خصوصیات اخلاقی و فردی ایشان در قاب چهره‌‌ی ایشان میافرید.یادم هست که میفرمودند من اساساً فرد گوشه‌گیری بودم و به صورت عادی منبر و خطابه برایم کار راحتی نبود، ظاهراً نقطه جدی تبلیغ متعارف سنتی حوزه‌ها برای ایشان از همین نماز جمعه شروع شده باشد.
ویژگی مهم دیگر ایشان ، تکلیف‌گرائی حداکثری ایشان بود. این شخصیت و شاکله‌ای که نهایتاً ما از ایشان دیدیم محصول عمل به اسلام بود. من شخصاً بیشتر از اینکه ایشان را عالم به اسلام بدانم، عامل به اسلام می‌دانم. حقیقتاً ایشان مصداق کامل یک عالم عامل بود شخصیت ایشان محصول اثر تکوینی عمل به اسلام بود، البته روشن است که در دوران ما بواسطه فرصت عمل اجتماعی بر أساس اسلام در کلاس تعلیم و تربیت امام(ره)، این توفیق بیشتر هم شده است. به نظر می‌آید ایشان از فرصت دائمی عمل مجاهدانه به وظیفه، در قبل و بعد از انقلاب در چارچوب مبانی اسلامی به خوبی استفاده کرد و وجود عزیز خویش را در باطن این عالم رفعت بخشیده بود..... گواه این مدعا را یکبار از خود ایشان شنیدم: قرار شد که در دهه‌ی هفتاد، برای انتخابات مجلس خبرگان با ایشان گفت‌وگویی داشته باشیم و منتشر کنیم. من از ایشان پرسیدم که در طول دوران تحصیل در ایران و نجف آیا نقشه‌‌ای هم برای آینده خودتان داشتید که مثلاً، اول این‌کار را انجام دهم و بعدا آن کار را و... فرمودند: من اصلاً این‌جور نبوده‌ام، هرموقع هر چیزی را وظیفه خودم می‌دانستم، عمل می‌کردم و با این فرمول ادامه می‌دادم تا وظیفه بعدی . به نظر من کمالات ایشان محصول عمل تدریجی به اسلام در دو بعد فردی و اجتماعی در طول دوران زندگی بوده است.
در مورد تعلق و باور به انقلاب اسلامی، حضرت حاج‌آقای باریک‌بین کم‌نظیر یود. اساساً ایشان با انقلاب اسلامی هویت پیدا می‌کرد. بر همین أساس، پیداست که تمام زندگی خود را در ارتباط با حضرت امام (ره) معنا می‌کردند. اما واقعا همان عمق اعتقاد را در ایشان من در مورد جانشین شایسته حضرت امام نیز شاهد بودم. یادم نمی‌رود ما در همان جلسه مشاوران در مورد تدارک سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به قزوین صحبت می کردیم. ایشان با یک احساس فوق‌العاده و از عمق وجود خود فرمودند: شما توجه دارید که دارید در مورد چه موضوعی صحبت می کنید؟ شما دارید در مورد سفر نایب امام زمان(عج) به قزوین صحبت می‌کنید! نباید این موضوع را تا این حد به صورت معمولی نگاه کنید ...... من الان بیشتر بیان آن حالت ایشان برایم درخور توجه است تا بیان آن بیان ایشان! هر چند آن بیان هم مهم بود!.البته به طور متقابل از پیام آقا و برخی مکتوبات دلپذیر دیگر مثل پاسخ آقا به درخواست اولیه ایشان برای استعقاء و نیز طی یک جلسه‌ای که به مناسبتی حقیر، با برخی از اعضای دفتر آقا داشتم، با تمام وجودم دریافتم، که منزلت حاج آقا در نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی،بسیار ممتاز بوده است. یا همان اوایل ـ که ظاهراً بعد از رحلت حضرت آیت‌الله اراکی بود ـ موضوع تعیین مراجع جدید مطرح بود. شاید هم زمان یک حدی از رحلت آقای اراکی گذشته بود. خب، ما هم به عنوان طلبه محل مراجعه‌ی مردم بودیم. من از ایشان پرسیدم.خیلی صریح و سریع فرمودند: آقا. خب تلاش کردم استدلال ایشان را جویا شوم استدلال‌هایی فرمودند، اما خیلی روی اظهارنظر مرحوم آیت الله کریمی ـ که اخیرا مرحوم شدند و ظاهراً از هم دوره‌ای های آیت‌الله سیستانی و به لحاظ علمی هم خیلی مورد تایید ایشان بودند ـ تأکید کردند، برای من از این جهت جالب بود که در میان فقهای بزرگی که در مورد مرجعیت آقا شهادت داده بودند،خیلی به شهادت ایشان توجه داشتند، این هم از دقت نظر ایشان بود. واقعیت این بود که مرحوم آقای کریمی هم برای علمای نجف شناخته شده بودند هم قم و هم خود ایشان در حد مرجعیت بودند و از بهترین مدرسین درس خارج در قم بودند و هم آقای کریمی با آقا مراودات فقهی داشتند و احتمال میدهم که حاج آقا از ایشان شناخت ویژه‌ای هم داشتند، البته بعدها مرحوم آقای کریمی با این سطح و اعتبار علمی، مسئول دفتر استفتاء آقا در قم هم شدند، این را هم اضافه کنم دقت نظرهای حضرت حاج‌آقای باریک‌بین فقط منحصر به امور اجتماعی نبود که عرض کردم. بلکه ایشان در امور فقهی و تفسیری نیز نکته‌سنج و دقیق‌النظر بودند. دوستان می‌دانند حقیر اساساً اهل پرس و جوهای اساسی! هستم، یادم نمی‌رود در برخی از مواقع ـ در همان دوره محدودی که در قزوین بودم ـ درمحضر ایشان اینگونه بحثها را مطرح می‌کردیم و همیشه هم نکته می‌آموختیم.... . حشره الله تعالی مع اولیائه و احبائه.
بسمه تعالی «مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللهَ عَلَیهِ فَمِنهُم مَن قَضیٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِر و مابدلوا تبدیلا» شهادت مهاجر الی الله و مجاهد فی سبیل الله، آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی و همسفران عزیزش را در اوج ناباوری به حضرت ولیعصر ( عج ) و رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران تسلیت عرض می‌نماییم. بی‌گمان رئیسی بزرگ با صفای باطن ویژه خود، اخلاص در عمل، خدمتگزاری خستگی ناپذیر و مردمداری کم نظیرش در قلب مردم ایران و مستضعفان و همه دلبستگان به اندیشه و عمل اسلامی جاودانه شد. او از میان ما رفت اما همه فضیلت‌های اخلاقی علمی، مدیریتی و انسانی او در میانه ما خواهد ماند... او یا عزت زندگی کرد و با عزت از دنیا به سوی ابدیت کوچ کرد.. واقعا نمی‌توان همراهی امام جمعه محبوب تبریز و وزیر خارجه مجاهد و با تدبیر جمهوری اسلامی را در این مسافرت به ملکوت با رئیسی محبوب ملت ایران به تصادف انگاشت. تدبیر الهی بار دیگر قاب کاملی از زیبایی‌های اسلام و ملت بزرگ ایران را در دیدگاه جهانیان به تصویر کشید... طوبی له و حسن مآب عطاءالله رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
📣 رفیعی آتانی: مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران مغز متفکر و جریان ساز شهرداری تهران است 🔺به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، در راستای هم افزایی بیشتر مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با متخصصان شاغل در شهرداری تهران، اولین نشست هم‌افزایی نخبگانی شهرداری تهران به همت مدیریت امور نخبگان مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و با حضور عطاالله رفیعی آتانی، رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و جمعی از مدیران و کارشناسان شهرداری تهران برگزار شد. 🔺در ابتدای این نشست عطاءالله رفیعی آتانی با اشاره به استفاده از نخبگان و خبرگان در حل چالش‌های مدیریت شهری این امر را سرمایه‌ اصلی شهر تهران دانست. وی ضمن تبیین جایگاه مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در امور مدیریت شهری، با اشاره به ظرفیت‌های پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات از جمله، پروژه های تحقیقاتی، تالیف و ترجمه کتاب، سیاست‎نامه، حمایت از پایان‌نامه‌ها، فرصت مطالعاتی اساتید و ... این مرکز را به عنوان مغز متفکر و جریان‌ساز شهرداری و ظرفیت مناسبی برای همکاری دانشگاهیان و نخبگان برشمرد. 🔺همچنین وی ضمن آسیب‌شناسی عملکرد مرکز مطالعات در دوره‌های قبلی به معرفی ساختار جدید مرکز مطالعات و ارتقاء جایگاه پژوهش، مطالعات کاربردی، فضاهای بین‌رشته ای و ... در مدیریت شهری جدید پرداخت. وی ضمن دعوت از جامعه نخبگانی برای مشارکت و همکاری در امور پژوهشی به انواع بسترها برای فعالیت نخبگان اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های پژوهشی (پروژه‌های پژوهشی، گزارش های تخصصی و کتاب)، برگزاری جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری تهران، فضای مجازی شامل وب‌سایت مرکز، پرتال شهرداری تهران، سایر وب‌سایت‌های مرتبط و شبکه‌های اجتماعی، انتشار مقالات در فصلنامه‌های مرکز مطالعات و انواع رویدادها همچون نشست ها، گردهمایی‌ها و همایش‌های تخصصی از این دسته از فعالیت ها شمرده می شوند. 📎 برای خواندن گزارش تفصیلی این نشست کلیک کنید 🆔 @rafeieatani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 کنار کشیدن، وقتی می‌دانی دیگری از تو شایسته‌تر است. یک داستان شنیدنی... 🆔 @rafeieatani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اینگونه دختر عالمه تربیت کنیم محصول تربیت شهیدجمهور، رئیسی مظلوم و همسر مکرمه عالمه را ببینید ... 🌹🔹 ویژگی های گفته نشده شهید جمهور، در بیان دختر فاضله ی ایشان در سوگواره شهیدان پرواز اردیبهشت ▪️ مراسم گرامیداشت شهدای خدمت، جامعه بانوان مشهد درحسینیه آیت الله شیرازی مشهد. 🆔 @rafeieatani
همسر رئیس‌جمهور شهید و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، گفت: سخت‌ترین درد بشر، فراق است. بشر برای آمدن به این دنیا دچار فراق می‌شود و برای رفتن از این دنیا، دیگران را دچار فراق می‌کند." | فارس | Fars https://farsnews.ir/hamzeh/1717609537581224755/%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D8%AE%D9%86%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1-%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3%DB%8C-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%D9%87%D8%A7%D8%AF%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B4%D8%A7%D9%86%2B%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85
♦️توصیه آیه الله قاضی به توبه و استغفار برادران عزیزم! خداوند متعال شما را برای طاعتش موفق نماید هشیار باشید که به وارد شده ایم، چه بزرگ است تمام نعمتهای باری تعالی بر ما پس قبل از هر چیز بر ما واجب و لازم است که نمائیم با شرائط لازم و نمازهای ویژه سپس از کبیره و صغیره به قدر توان دوری نماییم. پس ملازم باشید به مراقبه صغری و کبری و محاسبه و معاقبه نفس به آنچه که شایسته و لازم است. پس همانا در آن یادآوری برای کسی است که اراده دارد متذکر شود یا از خدا بترسد. سپس به دلهایتان توجه نمائید و که در اثر است مداوا کنید و به وسیله ، عیبهای بزرگ تان را کوچک و کم نمائید. 🆔 @rafeieatani
هدایت شده از رفیعی
.........به یاد همه شما هستم........
بسمه تعالی انتخاب این یا آن؟ چرا؟ گفتگوهای این روزهای کشور نشان می‌دهد که دو دیدگاه و یا دو رویکرد اصلی برای تصدی مدیریت آینده کشور بسیار روشن‌تر از گذشته در حال زورآزمایی در بستر تعاملات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بیش از همه سیاسی هستند. اما گفتگو ها هر اندازه در قلمرو اهداف و برنامه‌ها بی‌اجمال و بی ابهام مطرح می‌شود در قلمرو راه‌های تحقق آن به وسیله دولت پر از ابهام و اجمال است. البته مسئله اساسی هر دو رویکرد به درستی «پیشرفت کشور» است. بر اساس یک رویکرد، پیشرفت کشور عمدتاً به معنای پیشرفت «اقتصادی» با روش‌های «غربی» و با پذیرفتن همه ملازمات فرهنگی ،سیاسی و ....آن است و این خود را در هضم در جامعه جهانی به رهبری امریکا و اروپا نشان خواهد داد. بنابراین همه تدابیر سیاسی باید متضمن تقویت همه راه‌ها برای حذف همه موانع نظیر تحریم‌ها با تکیه به تدابیر غربیها برای تقویت توسعه اقتصادی باشد. توسعه اقتصادی هم به معنای افزایش ثروت خواهد بود که در نتیجه نحوه توزیع ثروت و یا حتی فقر و نابرخورداری بخشی از جامعه در اولویت قرار ندارد. از سوی دیگر چون جوهره این توسعه اقتصادی نوعی "خوشی مادی" است و خوشی‌های دیگر زندگی مادی نیز باید به عنوان مکمل خوشی‌های اقتصادی آن هم به سبک و سلیقه مغرب زمینیان که عمدتا جلوه فرهنگی پیدا می‌کند باید کاملاً مبنای عمل باشد. بر این اساس مبنای اساسی این رویکرد خوش بودن همه جانبه مادی زندگی است که خود را عمدتاً در خوشی‌های اقتصادی همراه با سایر خوشی‌های زندگی با راه و روش غربیان و عمدتاً با تکیه بر مدل زندگی غرب امریکایی است. بنابراین تفکر غربی، الگوی اخلاقی، فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی غربی زندگی به مثابه توسعه یافتگی قلمداد می‌شود و هر آنچه در غیر این مسیر و مقصود باشد به مثابه عقب افتادگی است. در این چهارچوب فکری خوش‌ترین روزگار آن است که همه زمینه‌های فرهنگی مثل آزادی‌های گوناگون و همه زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و مهم‌تر از همه در شرایط فعلی همه زمینه‌های بین‌المللی نظیر حذف و یا کاهش مداخلات آرمانگرایانه انقلاب اسلامی در عرصه بین الملل و حذف همه موانع رابطه ایران و غرب به ویژه امریکا، آن هم از سوی ایران باید فراهم شود. همین! البته این جریان دارای پیشینه‌ای بیش از صد ساله در کشور است. اما با این هویت و اشخاص فعلی سیاسی و فکری آن بر اساس باور اما عمدتاً عمل گرایانه به مبانی و معارف انقلاب اسلامی شکل گرفت و بعدها و به تدریج اینگونه شده است. بنابراین ماجراهای مومنانه‌تر آن تلاش می‌کند تا حد امکان تلاش امروز و یا تغییر امروز خود را ادامه آن گذشته نشان دهد و بخش عمده این دگردیسی خود را با برجسته سازی برخی از آموزه‌های بنیادین انقلاب اسلامی نظیر آزادی یا منزلت مردم و غیره موجه نماید و البته مهمتر از آن این رویکرد خود را با نقدهای وارده بر تجربه حکمرانی و نیز دیدگاه‌های جناح رقیب که سعی می‌کنند آن را واپسگرایانه تفسیر نمایند توجیه کنند. اما هرچه هست و بود و هر که و هرچه که باشد آنها به تدریج از نظام جامع فکری انقلاب اسلامی به مثابه یک تحول عظیم معنوی، عدالت خواهانه و ضد غربی فاصله گرفتند و تلاش می‌کنند که همه مقدرات کشور را به دست بگیرند تا بتوانند هرچه سریعتر با گسترش آزادی های بی حد و حصر فرهنگی و گسترش بی حد و حصر تعاملات با غرب به ویژه آمریکا همه آنچه که در گذشته خود باور داشتند (که اساساً بیش از اسلامی بودن به ضد امریکایی بودن شهره بودند) را از خاطره‌ها هم حذف کنند و کشوری مرفه به سبک و سیاق کشورهای غربی شده بسازند! کشور را که عمدتا خود در این ۴۰ سال در اداره آن موثر بوده اند ناکام می‌دانند چون بیهوده در تقابل با این مسیر گام برداشته است و همه دیگران را برای عدم تحقق این آرمان بزرگ خو د، غیر از خودشان را (حتی در مواردی که خود یا آمریکا باعث و بانی بوده اند) مقصر می‌دانند. برای نمونه یادشان رفته که بر دیوار سفارت آمریکا در آبان ماه ۱۳۵۸ خود -آن هم به درستی - بالا رفته‌اند و یا یادشان رفته که ۸ سال پس از یک ۸سال قبلی برای دلبری از آمریکا زیادی تلاش کردند و نتیجه‌ای نگرفتند و اساساً و اصلاً یادشان رفته که برجام را صرف نظر از نادرستی آن، امریکا پاره کرده است و بسیاری موارد دیگر! چون مطلوب آنها این است که ما از آن رو که به شدت به این رابطه نیاز داریم باید علیرغم هرچه که و هر که انجام داد همچنان مسیر بگشاییم یعنی تنها کار عاقلانه ما تسلیم است. مسیر ناگشوده نشان می‌دهد که ما در انجام این وظیفه غیر قابل تغییر خود قصور که نه دائماً تقصیر داشته‌ایم و ... حضور آقای مسعود پزشکیان که در این سطح برای کمتر کسی چندان قابل پیش بینی بود، چه بداند و چه نداند، چه بخواهد و چه نخواهد، برای تحقق همه این اهداف است. جالب‌تر آنکه به دلیل حضور و همراهی حداکثری جریان غرب‌گرای کشور به صورت یک حزب تمام در این شرایط با وی
خصوصیات و یا دلبستگی‌های فردی او عملاً و واقعاً بی تاثیر خواهد بود. به ویژه که اساساً وی فردی دارای قوت نظری ویا قدرت مدیریت سیاسی و اجتماعی در خور نیست و این موضوع با توجه به مشارکت پایین مردم، تقویت هم می‌شود. رویکرد دوم بر آن است که مسئله، آرمان و هدف اصلی کشور همان پیشرفت همه جانبه فردی و اجتماعی است. پیشرفت به معنای توسعه وجودی و افزایش ظرفیت‌های فرد و جامعه با محوریت آگاهی و علم و در نتیجه و به تبع آن اخلاق و فضایل انسانی، پیشرفت اقتصادی و سیاسی است. رشد و بکارگیری ظرفیت‌ها و قابلیت‌های انسانی کشور باعث و بانی پیشرفت همه جانبه کشور در ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. به فعلیت رسیدن استعدادهای انسانی باعث شکوفایی در همه ابعاد زندگی می‌شود. رشد و بکارگیری ظرفیت‌های انسانی در کشور بود که در جنگ با دشمنان جهانی انقلاب اسلامی باعث پیروزی شد و همچنان می‌شود. در این چهارچوب فکری اصلاح و پیشرفت مراکز علمی، آموزشی، فرهنگی مبنا و اساس همه پیشرفت‌های کشور است. در این چهارچوب فکری حتماً باید مداخلات دولت در اقتصاد کاهش پیدا کند ولی حتماً باید دولت در فرهنگ، آموزش و پژوهش سرمایه‌گذاری کند و اگر چنین شود «اقتصاد دانش بنیان» شکل خواهد گرفت و قدرت سیاسی افزایش خواهد یافت و فرهنگ به مثابه همه چیز باعث پیشرفت همه چیز خواهد شد. زیرا فرد و جامعه توانمند علمی محصولات فراوانی در اقتصاد خواهند داشت. تئوری‌های اقتصادی بر آنند که اساسأ اقتصاد دانش بنیان است زیرا بیش از هفتاد درصد رشد اقتصادی کشورها محصول دانش است. چنانکه قدرت سیاسی نیز محصول دانش است و همه فصیلتهای فردی و اجتماعی دیگر نیز محصول دانش است .دانشی که در انسان‌ها خلق می‌شود و باعث پیشرفت وجودی آنها و جامعه می‌شود. بر این اساس پیشرفت اقتصادی و سیاسی را باید محصول پیشرفت انسانی و انسان‌های یک کشور دانست. جالب آن است که اختاپوسی مثل تحریم نیز تنها در عرصه‌هایی ناکارآمد بوده که کشور عزیز ما با استفاده از ظرفیت‌های مردم به پیشرفت‌های علمی دست یافته است. باور کنید که تنها موردی که دشمن، ما را تحریم نمی‌کند فروش اورانیوم به کشور ماست. حرف و روش او این است که شما اورانیوم تولید نکنید ما به شما می‌فروشیم! این‌ها همان‌هایی هستند که هم اکنون فروش داروهای ضد سرطان و بیماران پروانه‌ای و ... را به ایران تحریم کرده اند! مسئله یک علت بیشتر ندارد و آن اینکه ما نمی‌توانیم این داروها را خود تولید کنیم. بر این اساس توسعه انسانی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های مردم ایران تنها راه حل همه چیز از جمله بی‌اثرسازی تحریم‌هاست. انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک تحول عظیم الهی همه ماموریت خود را رشد انسان‌ها و در نتیجه دستیابی به همه دستاوردهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و بین‌المللی به عنوان محصول این توانمندسازی قرار داده است و تاکنون همه مسائل خود را با این روش حل کرده است. امریکا و امریکاییان جهان هر کجا که با استعداد فعلیت یافته ایرانی روبرو شده‌اند شکست خورده اند و حاضرند هر امتیازی بدهند که این مسیر متوقف شود. ماجرای صادرات اورانیوم به ایران و ... از این جمله هستند و هرجا که بدانند هر برخورداری ایرانی‌ها محصول توانمندی آنها نیست همه راه‌ها را به سوی ما خواهند بست. تحریم‌ها دقیقاً در همین عرصه‌ها وضع شده‌اند. اما روش ما این بوده است که موشک‌ها را ما ساختیم و ما تصمیم گرفتیم که شلیک کنیم و شلیک کردیم و برخی از موشک‌های ما به هدف خورد و برخی بیشتر به هدف خورد و برخی نخورد. اما ما یاد گرفتیم که در تصمیم بعدی پیشرفته تر عمل کنیم یعنی دقیقاً خود ما! درمورد سلولهای بنیادی، در مورد همه هایتکها و در قلمرو علوم انسانی ما همین گونه شده ایم ...... و خوشا به حال «سعید جلیلی» که اینک علمدار تداوم تحقق روزافزون این آرمان‌های بزرگ است. مسعود پزشکیان فکر می کند اگر ما کوتاه بیاییم آنها از تحریم‌ها کوتاه خواهند آمد و سعید جلیلی فکر می کند که اگر ما روی توانمندی و افزایش توانمندی خودمان حساب کنیم آن‌ها ازتحریمها کوتاه خواهند آمد. به عنوان کسی که سال‌ها در این امور در حال فکر کردن و نوشتن و تدریس کردن و سیاست گذاری هستم به حال این روزهای سعید جلیلی غبطه می‌خورم .... کار به جایی رسیده که وقتی که می خواهند بدی او را برجسته کنند می گویند او طرفدار اسلامی کردن دانشگاه‌هاست! یعنی اسلام و انقلاب اسلامی در ایران تا این حد از منظر اینان بی جایگاست و...... عطاالله رفیعی آتانی مکه مکرمه/تیرماه ۱۴۰۳ 🆔 @rafeieatani
اینجا کوه صفاست مبدا حرکت............
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹آیت الله مصباح یزدی: اشتباه می‌کنید! گویا ما با خدا اختلاف فتوا داریم! باید زمینه انتخاب را برای مردم فراهم کنیم و باید تلاش کنیم مومن آگاه شود 🔸روش‌شناسی اجتهاد (روشنا) 🆔 @ravesh_ejtehad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹شهید : ملت باید حق انتخاب داشته باشد تا بتواند فکر کند و انتخاب کند و نتیجه انتخاب‌ش را ببیند و رشد کند و الا تا قیامت رشد نخواهد کرد 🔸روش‌شناسی اجتهاد (روشنا) 🆔 @ravesh_ejtehad
❌ تا اتهامی در دادگاه ثابت نشده، هر چند درست باشد، حق نداریم آن را بیان کنیم 🔹به اخلاق خودمان هم برسیم، فضای جامعه را فضای برادری، مهربانی، حسن‌ظن قرار بدهیم. من هیچ موافق نیستم با اینکه فضای جامعه را فضای سوءظن و فضای بدگمانی قرار بدهیم 🔹این عادات را از خودمان باید دور کنیم؛ اینکه متأسفانه باب شده که رسانه‌ها روشی را در پیش گرفته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند برای متهم کردن یکدیگر، این چیز خوبی نیست، این چیز خوبی نیست، دل ما را تاریک می‌کند، فضای زندگی ما را ظلمانی می‌کند، تهمت زدن، دیگران را متهم کردن به شایعات، به خیالات ... 🔹فضا را نباید از تهمت و از گمان سوء پر کرد؛ قرآن کریم می‌فرماید: «لو لا اذ سمعتموه ظنّ المؤمنون و المؤمنات بانفسهم خیرا»؛ وقتی می‌شنوید که یکی را متهم می‌کنند، چرا به همدیگر حسن ظن ندارید؟ 🔹هیچ منافات ندارد که گنهکار تاوان گناه خودش را ببیند، مجازات مجرم که از طرق قانونی جرم او ثابت شده است، غیر از این است که به گمان، به خیال، به تهمت، یکی را متهم کنیم، بدنام کنیم، توی جامعه دهن به دهن بگردانیم. اینکه نمی‌شود. این فضا، فضای درستی نیست ... نباید گفت اینها شفافیت است، این شفافیت نیست؛ این کدر کردن فضاست 🔹اینکه ما بیاییم این و آن را بدون اینکه اثبات شده باشد، بگیریم زیر بار فشار تهمت و چیزهایی را به آنها نسبت بدهیم که ممکن است در واقع راست باشد، اما تا مادامی که ثابت نشده است، ما حق نداریم آن را بیان کنیم 🔹پروردگارا! ما را از این گناهان دور کن! ۱۳۸۸/۶/۲۹ https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=8070
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه می کنم، با دقت ببینید و بشنوید و نشر دهید...دنیای امروز ما و یک سری خواص انقلابی، چه زیبا تشریح کردند امام خامنه ای جانم فدایش...👌