هدایت شده از آنتی سکولار
نقدهای ناعادلانه سید جواد ورعی به نام روحانیت به کام دشمن
♨️ یکی از شگردهای فرار از مسئولیت این است که توپ را در زمینِ طرف مقابل بیندازی! دقیقا کاری که برخی از افراد در نقد روحانیت انجام میدهند.
⭕️ سید جواد ورعی اخیرا در مقالهای با عنوان "آسیبشناسی جمهوری اسلامی و مسئولیت روحانیت" بعد از کلی توضیح به این نتیجه رسیده که تقصیر همهچیز گردنِ روحانیت است!
بهنظر میرسد توجه به چند نکته در این باب لازم است:
۱.نقش داشتن روحانیت در تأسیس و تثبیت انقلاب اسلامی، نباید بهانهای شود برای تاختن به روحانیت. اینکه روحانیت را مقصرِ وضعیت موجود بدانیم بیانصافیست.
2.در کشور ما وظایف در حکومت تقسیمبندی شده و هرسه قوه برای انجام وظایف خویش مرزبندی دقیقی دارند؛ بنابراین متهم کردن قشر روحانیت با عنوان ریشهی مشکل، نادیدهگرفتن نقش سایر افراد است.
3. مشکلات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... در کشور تحت تاثیر عوامل متعدد داخلی و خارجی قرار دارد و انحصار این مشکلات در دایرهی وظایف روحانیت غیرمنطقی و غیرعقلانیست.
4. تزریق روح یأس و ناامیدی به اجتماع و تکرارِ سناریوی دشمن مبنی بر بیاعتمادی مردم به نظام، پا جایِ پای دشمن گذاشتن است که جناب ورعی بدان توجهی ندارند. عین همین حرفها را مراد ویسی در برنامهی سیاست در شبکهی اینترنشنال میگوید. تیترش هم همین است که چرا مردم نسبت به نظام بیاعتمادند. آقای ورعی در این شرایط حساس ناامید کردن مردم چه توجیهی دارد؟!
5. شما که خودتان یک روحانی هستید چرا نقش خود را در ایجاد امید به آینده بهخوبی ایفا نمیکنید؟
6. یادتان باشد فعلا آنکه نظام را سرپا نگه داشته، رهبر عزیزیست که در کسوت یک روحانی انجام وظیفه میکند.
✍زهرا ابراهیمی
🌐 #آنتی_سکولار | ما را به دوستان طلبه خود معرفی کنید 👇
🆔 @antisecular_ir
💢 طلبه و روانشناسی اسلامی
"پس اسلامی کجاست؟" این سوال را بارها شنیدهایم؛
سوالی که بسیاری از طلاب پس از وارد شدن به برخی از رشتهها میپرسند.
رشتههایی مانند «روانشناسی و قرآن»، «مشاورهی اسلامی» و...
در سالهای اخیر این رشتهها با استقبال خوب طلاب مواجه شده، رشتههایی با عناوین اسلامی اما با دادههای غربی، خالی از مباحث دینی و یا حتی متضاد با آنها!
🔹در پاسخ به این سوال باید گفت: برای اسلامی کردن روانشناسی و مشاوره دو مولفه، ضروری است:
۱. آگاهی کامل با منظومهی معارف دین
۲. ایمان به این منظومه!
سوگمندانه باید اعتراف کنیم بسیاری از طلابی که مشغول رشتههای روانشناسی و مشاوره میشوند اولی را ندارند و دومی را هم از دست میدهند! میپرسید چرا ؟
🔹لازمهی آگاهی از منظومهی معارف دینی، اُنس دائم با آیات و روایات و غور و تامل درآنهاست که غالب ما طلبهها به دلیل اشتغالات فراوان (و دلایل دیگر!) این توفیق را از خود سلب کردهایم.
غور در منابع دینی هم وقتی مفید خواهد بود که به همراه تخصص در فقه و اصول و کلام و... باشد.
حال آنکه برخی از طلاب مشغول در روانشناسی و مشاوره، اساساً حوزه را بوسیده و کنار گذاشتهاند و با این وجود انتظار اسلامی شدن این علم را هم دارند!
🔹اما مولفهی ایمان؛
یقینا همهی طلاب، ایمان به آموزههای دینی دارند اما ایمانی که با آن بتوان به جنگ روانشناسی غربی رفت، ایمانی متفاوت است!
فرض کنیم روایتی میفرماید: "ایستاده شلوار پوشیدن باعث غم و حزن میشود" یا "کفش زرد سبب شادی است " و در مقابل، درمان شناختی_رفتاری(CBT) در روانشناسی غربی میخواهد با تکنیک Rumination و Distraction و... افسردگی را درمان کند؛
در این میان مشاور چه میکند؟ مشاوری که به آموزههای دینی ایمان دارد بدون ذرهای تردید، روش اهل بیت علیهم السلام را ترجیح داده و تجویز میکند! و مشاوری که فقط ایمان حداقلی را دارد میگوید: "قرآن و اهل بیت بسیار مقدس و خوباند، اما در روانشناسی نمیشود از آنها استفاده کرد! "
مطرح کردن مثال شلوار و کفش زرد از این حیث است که مومن، به همهی توصیههای دینی ایمان دارد، حتی اگر آن توصیه به ظاهر ساده و سطحی باشد! وگرنه در آموزههای دینی، دستورات بسیار عمیق و دقیقتری برای درمان بیماریهای روانی داریم که مشکل را از ریشه حل میکنند.
🔹ناگفته پیداست استفاده از روایات (از جمله دو روایت فوق) و تجویز آن در درمان و مشاوره، وقتی صحیح است که تمامی مراحل تخصصی حدیثشناسی انجام شده و روایت از حیث سند و دلالت و جهت صدور بررسی حدیثی_فقهی شده باشد.
سخن در این است که مشاور (روانشناس) تا وقتی ایمانی قوی به معارف دین نداشته باشد، دستورات دینی را به تجربیات غربی ترجیح نخواهد داد؛
بمانَد که برخی از نظریات غربی حتی تجربی هم نیست!!! و صرفا ادعاست!
پ.ن: بحمدلله در بین حوزویانِ روانشناس، هستند کسانی که بدون وادادگی به غرب توان وجرأت استنباط مسائل روانشناختی از معارف دین را دارند.
✍️مجیدابطحی
#روانشناسی_اسلامی
#ایمان
#منظومهی_معارف
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از رحا مدیا
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 موافقید فلسطینیها با اسراییلیها صلح کنند؟
🎙 رفتیم تو خیابون و یه سوال چالشی از آدمای مختلف پرسیدیم.
نظر شما چیه؟ جواب خودتون رو به ادمین کانال ارسال کنید: @Adminraha
🌐 رسانه حوزه انقلابی(رحا)
🆔 @rahamedia
میراث شوم در دیدار رییس جمهور!
🔻 در دیدار امروز رئیسجمهور مسعود پزشکیان و اعضای حزب کارگزاران سازندگی، که فائزه هاشمی نیز در آن حضور داشت، بار دیگر شاهد تداوم بازیهای سیاسی و شعارهای توخالی بودیم. این نشست به وضوح بیشتر یک نمایش رسانهای بود تا یک اقدام جدی و مؤثر برای حل بحرانهای اقتصادی و اجتماعی کشور.
▪️حضور چهرههایی مانند فائزه هاشمی که در تمامی بزنگاههای انقلاب اسلامی در طرف مقابل انقلاب ایستاده و جزو فتنه گران محسوب میشود در چنین جلسههایی، بیشتر به نوعی دور شدن از واقعیتهای زندگی مردم و دغدغههای آنها تبدیل شده است. آیا واقعاً انتظار میرود که این دست افراد مرفهه و تندرو به فکر مشکلات معیشتی مردم هستند؟
🌐 رسانه حوزه انقلابی(رحا)
🆔 @rahamedia
♨️ توجیه اشتباهی بزرگ ♨️
⚠️با بالا گرفتن واکنشها علیه بیانیه مجمع مدرسین و محققین، اعضای فعال این مجمع در روزهای اخیر طی مصاحبههایی که متولی آن سایت جماران بود تلاش کردند محتوای بیانیه خود را توجیه کنند.
🔻سایت جماران مدعی است در راستای «تعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی رحمةاللهعلیه و شهیدان انقلاب اسلامی فعالیت میکند» این پایگاه خبری با نادیده گرفتن چنین تعهدی و نادیده گرفتن اندیشه والای امام خمینی در قبال رژیم صهیونیستی، نهتنها بیانیه مجمع محققین را محکوم نکرد بلکه با انتشار آن و همچنین برگزاری سلسله مصاحبههایی تلاش کرد به محتوای این بیانیه ضریب رسانهای بدهد.
💢در شرایطی که جبهه مقاومت نیازمند حمایت و هدایتگری از طرف حوزههای علمیه و رسانههای حوزوی است، پایگاه خبری جماران این امکان را فراهم کرد تا اعضای فعال مجمع محققین طی مصاحبههایی با ادبیاتی دیگر علیه آرمانهای والای نظام اسلامی و دلسوزان انقلابی فرافکنی کنند. آنها در این مصاحبهها، نهتنها اشتباه خود را جبران نکردند بلکه با سرپوش گذاشتن بر اشتباهشان، تلاش کردند معترضین به بیانیه خود را افرادی تندرو معرفی کنند که در حال انتقامگیری از شکست خود در انتخابات اخیر هستند.
📎 متن کامل این مطلب را در سایت رحا مدیا بخوانید.
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
⚠️ حوزه علمیه را در «تولید علم» محدود میکنند
🎙حجتالاسلام والمسلمین دکتر حمید پارسانیا در «نشست تحولات معاصر دانش اجتماعی در حوزه علمیه»:
💢 مسأله مهم این است که مفهوم علم و دانش اجتماعی مسلمین درست دیده شود و اگر نظریهای قرار است امروز جواب دهد، باید در این بستر مطرح شود.
ما با مفاهیم مدرن و پستمدرن، نمیتوانیم کاری کنیم. مفاهیم پست مدرن خطرناکتر است و ما نباید با آنها خودمان را بازیابی کنیم.
📌 متن کامل یادداشت
#دانش_اجتماعی #پارسانیا
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
⚠️ دوگانه جنگ و حجاب ⚠️
‼️ یکی از پرسشهای مطرح شده در زمینه اجرای طرح عفاف و حجاب، دوگانه جنگ و حجاب است. میگویند، امروز کشور در وضعیتی ویژه نظامی قرار گرفته و کشور به تبعیت از وضعیت منطقه در معرض جنگی قریبالوقوع است. از این رو، اجرای طرح حجاب، جز تنشزایی در کشور و شکاف، نتیجهای نخواهد داد.
📌در اینجا به چند نکته باید توجه داشت:
1⃣ در تشخیص جنگ دچار اشتباه نشویم. اینکه تنها به جنگ نظامی، جنگ بگوییم و از ضربههای دیگر دشمن غفلت کنیم، خود خطای محاسباتی خسارتباری است که از فریب دشمن حاصل میشود.
2⃣ ما امروز در یک جنگ ترکیبی قرار داریم و جنگ نظامی یکی از چند جنگی است که امروز با آن مواجهیم. جنگ فرهنگی، جنگ اقتصادی، جنگ رسانهای، جنگ سیاسی و دیپلماسی، جنگ شناختی و غیره، وجوه دیگر این جنگ ترکیبی است.
لذا برای دفاع از کشور نباید تنها یک جبهه را دید و از باقی، غفلت کرد. چرا که دشمن بهمحض ضربه در یکی و تضعیف آن، قدرتش را در همان طرف توسعه میدهد و چهبسا در آن زمان که کشور در لذت پیروزی و غلبه در یک سنگر است از دیگر سنگرها ضربات مرگباری دریافت کند.
☑️ بنابراین راه مناسب در اینگونه جنگها فعال کردن سربازان متعهد، کارآمد و کاربلد در هر جبهه بهطور مجزا است. ما در تجربه ۸ سال دفاع مقدس میبینیم که در این ۸ سال تنها تمامیت ارضی کشور در معرض تعرض دشمن نبود بلکه دشمن در مسائل دیگر همچون اقتصاد، فرهنگ، علم، دیپلماسی و غیره هرچه در توان داشت به کار برد تا غالب شود. آیا ما در آن ۸ سال از این مسائل دیگر غافل بودیم؟ آیا جهاد علمی نداشتیم؟ آیا برای نهادینه کردن آرمانها و باورهای انقلابی، کارهای فرهنگی صورت نمیگرفت؟ اتفاقاً در زمان جنگ، بیش از زمانهای دیگر خلاءهای علمی، فرهنگی و دیپلماسی را درک کردیم و در آن زمان تلاشمان برای جهاد علمی و جهاد در باقی جبههها بیشتر شد.
💢 انسانِ ذو ابعاد، جهاد ذو ابعاد هم دارد و اگر چنین انسانی، بُعدی را برجسته کند و از دیگر ابعاد غفلت کند، حیاتی کاریکاتوری خواهد داشت. از سوی دیگر آیا امروز که به قولی کشور در وضعیت جنگ قرار دارد آیا ما میتوانیم از قوانین راهنمایی و رانندگی عدول کنیم؟ آیا میشود به بهانه جنگ دادگاههای رسیدگی به اختلاسگران و مفسدان اقتصادی را به تأخیر انداخت؟ آیا میشود از جرائم آنها چشمپوشی کرد؟ آیا میشود نیروی انتظامی بهدلیل وضعیت خاص کشور نظارت بر نظم محلات را رها کند؟ جلوی اشرار را نگیرد؟ جلوی قاتلان و دزدان را نگیرد؟ قطعاً هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد که چون در وضعیت خاصی قرار داریم اجازه داریم باقی قوانین را زیر پا بگذاریم ⁉️
✅ امروز، کشف حجاب و پوشش نامتعارف برخی بانوان، نظم جامعه، فرهنگ، ارزشها و باورهای جامعه مسلمین را تهدید میکند. بنابراین چیدمان سربازانی در این سنگرها نهتنها دور از منطق نیست بلکه بلوغ عقلانیت را در جامعه مسلمین نشان میدهد.
✍ زینب نجیب
#حجاب #پرسش_پاسخ
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
برگزاری دوره ژئوپلتیک رسانه(جغرافیای رسانه)
🎥 هم اکنون با حضور استاد محمدلو در رسانه رحامدیا
🔻 برشی از مباحث:
💢 ژئوپلتیک در مفهوم اصطلاحی جغرافیای سیاسی است اما وقتی در رسانه قرار میدهیم به معنای سرزمینی که رسانه در آن قدرت دارد و تنظیم کننده افکار عمومی است، معنا میشود.
💢 در قضیه عملیات طوفان الاقصی، اسرائیل در تلاش است که بیشتر از موفقیت در میدان، در تسلط بر افکار عمومی پیروز شود. درست است که در میدان هم تلاشهایی انجام داد تا توازن قدرت رخ بدهد؛ اما باز هم عرصه رسانه و تسلط بر افکار عمومی را رها نمیکند و در تلاش است که خود را پیروز جلوه دهد.
#رسانه
#دوره_رایگان
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
وفاق پوششی برای ناکارآمدی
🔻شعار «وفاق» بهویژه از سوی برخی حوزویان سکولار چند ماهی است گوش خلائق را کر کرده است، به نمادی تبدیل شده است که تلاش میشود ناکارآمدی گفتمان تساهل و تسامح را زیر سایه خود پنهان کند. این طیف هر روز به هر بهانهای واژه و مفهوم وفاق ملی حقنه میکنند که عملاً مسئولیت عملکرد خود را نمیپذیرند و از بار این مسئولیت شانه خالی کرده و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را نادیده میگیرند.
▪️در زمان انتخابات با مواجهه با سایر افراد این سوال را ما زیاد میپرسیدیم که آیا این گفتمان شکست خورده و این طیف از معممین سکولار واقعا به منافع ملت فکر میکنند یا صرفاً به دنبال رسیدن جایگاه خود به قدرت و ساکت کردن صداهای مخالف هستند؟ بله جواب امروز واضحتر و روشنتر از قبل برای خیلی روشن شده که به چیزی جز منافع شخصی و جریانی خود و تداوم وضعیت نامناسب دهه ۹۰ دولت اعتدال به چیز دیگر نمیاندیشند.
▫️ این طیف فقط با تیترهای روزنامهها، شوی رسانهای و خطابههای انشایی و شعارهای توخالی بدون آنکه به فکر مردم باشند فقط به دنبال تثبیت جایگاه خود هستند.
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia