🖼 #سخن_نگاشت | مجموعه سخن نگاشت #خط_رهبری درباره بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه کتاب و کتابخوانی
@rahbari_plus
📷 #عکس | تصاویری از برپایی شهر بازی و تهیه اسباب بازی برای کودکان جنگ زده لبنانی با حمایت #ایران_همدل
🔸 برای مشارکت در پویش کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان از اینجا وارد شوید.
@rahbari_plus
خط رهبری
🔰 #یادداشت | انس با کتاب به سبک آیتالله خامنهای - ۲ #ادامه_یادداشت 🔸«هیچ بیانی نمیتواند تاریخ ر
🔰 #یادداشت | انس با کتاب به سبک آیتالله خامنهای - ۳
#ادامه_یادداشت
🔸 طلاب با وجود یادگیری ادبیات عرب، الفاظ و لغاتی که در طول سالهای طلبگی فرامیگیرند، بسیار اندک و عمدتاً در محدودهی اصطلاحات فقه و اصول است. "اما آقای خامنهای که افقهایی به وسعت جهان اسلام داشت، به این اکتفا نکرد و تصمیم گرفت عربی روز و نگارش آن را نیز بیاموزد. اتفاقاً در میان طلاب خوزستانی ادیب فاضلی بود به نام «کرمی» که در ادبیات عرب معاصر دستی داشت. به درخواست آقای خامنهای و دوستانش او صبحهای روزهای پنجشنبه و جمعه جلسهای را برای این منظور برقرار کرد و به شکل کارگاهی بعضی کتابهای پرمخاطب روز جهان عرب را موضوع بحث قرار داد. حاصل این جلسات برای آقای خامنهای ترجمهی کتابی شد از نویسنده و شاعر نامدار لبنانی، جبران خلیل جبران به نام «اشک و لبخند» از کتاب «دمعة و الإبتسامة». این نخستین گام او در حوزهی ترجمه و نویسندگی بود. ترجمههای بعدی ایشان در حوزهی دین و تفکر بود و انتشار نخستین آن برایش حکم زندان را به ارمغان آورد!" (گزارشی کوتاه از زندگی ادبی حضرت آیتالله خامنهای – محسن مومنی شریف)
🔹 دورهی اول تألیفات ایشان مربوط به دوران مبارزات است؛ یعنی از آغاز فعالیتهای مبارزاتی ایشان تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷. ایشان در این دوران کتابهای «آینده در قلمرو اسلام»، «مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان»، «گزارشی از سابقهی تاریخی و اوضاع کنونی حوزهی علمیهی مشهد»، «صلح امام حسن علیهالسلام»، «طرح کلی اندیشههای اسلامی در قرآن»، «گفتاری در باب صبر» و برخی مکتوبات دیگر را به نشر سپردند. هرکدام از این آثار در چهارچوب کلی اندیشهی ایشان، پاسخگوی برخی نیازهای آن روزگار بوده است. (جزئیاتی از ۶ کتاب آیتالله خامنهای در دوران مبارزه) جزوات و کتابهای دیگری نیز بودهاند؛ مانند «ادعانامهای علیه تمدن غرب»، «پیشوای صادق»، «از ژرفای نماز» و نیز مکتوباتی دیگر.
* توصیه به کتابخوانی در سختترین شرایط
🔸علاقهی ایشان به کتاب و مطالعه چنان بود که حتی در زمان تبعید در ایرانشهر، کتابخانهای یافته و رمانها را از آنجا گرفته و مطالعه میکردند. نمونهی دیگرِ پیگیری و توصیه به کتاب باز میگردد به زمانی که ترور شدند. وقتی بعد از ترورشان، تعدادی از نویسندگان و هنرمندان به عیادت ایشان میروند، با دیدن نویسندگان آنها را به مطالعه انواع رمانها تشویق میکنند و از حضار میپرسند: "کدامیک از شما کتاب «دل سگ» را خواندهاید؟ و جالب است که در آن جمع ده پانزده نفری که همه نویسنده بودند، کسی یادش نبود و ابراز نکرد که من خواندهام و بعد خود ایشان ادامه دادند که این کتاب «دل سگ» برای میخائیل بولگاکوف است که درواقع او زمانی که حکومت کمونیستی شوروی مسلط میشود، او این کتاب را مینویسد. و بعد توصیه کردند که بروید و این کتاب را بخوانید." (با محسن چینیفروشان در کتابخانه شخصی رهبرانقلاب)
🔹 توصیه جدی ایشان درباره مطالعه رمان این است که: «خواندن رمان بهصورت کنترل شده چیز بسیار خوبی است. البته رمان مثل آبی که در خاک نرم نفوذ میکند و همه جا را میگیرد، وقت را پر خواهد کرد. بهشدت باید با این حالت مبارزه بشود. خواندن رمان به-صورت کنترل شده. کنترل که میگویم، به دو معنی است؛ یکی اینکه چه رمانی را بخوانیم، دیگر اینکه چقدر بخوانیم. چون همهی رمانها را نباید خواند. بعضی از رمانها صرفاً خیالپردازی است و هیچ چیزی در آن نیست. هیچ پیامی ندارد. اینها را اصلاً نباید خواند... رمانهایی هست که پیامهای تاریخی دارد. یعنی آموزشهای تاریخی فراوان در آن است و تصویرهای دقیق و ریزی در آن از یک بخشی از وقایع تاریخی وجود دارد.» (از خاطرات منتشرنشدهی حضرت آیتالله خامنهای در مرکز اسناد انقلاب)
🔸 امروز هم آیتالله سیدعلی خامنهای در جایگاه رهبری انقلاب، در کنار همهی کارهای بزرگ و حساسشان مطالعه و کتابخوانی را به صورت جدی و اساسی دنبال میکنند. یکی از حوزههای مطالعاتی جدی ایشان رمانها، داستانها و تاریخ شفاهی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | وتو قطعنامه قطع بمباران نوار غزه توسط آمریکا
📝 «امروز در دنیا هیچکس تفاوتی میان #رژیم_صهیونیستی و #آمریکا یا انگلیس نمیگذارد؛ همه میدانند که اینها یکیاند. آمریکا بیشرمانه #قطعنامه شورای امنیّت را برای قطع بمباران و #آتشبس وتو میکند! اینها با هم فرقی ندارند، اینها یکیاند. «#وتو میکند» یعنی چه؟ یعنی همدستی میکند در ریختن بمب بر روی کودک و زن و بیمار و پیر و مردم بیدفاع.» ۱۴۰۲/۱۰/۰۲
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | حضرت زهرا سلام اللهعلیها سرمشقی برای زن ایرانی
📝 «#حضرت_زهرا سلام اللهعلیها سرمشقی است برای زن ایرانی که میخواهد علیرغم تمام بدآموزیها، موجودی دنبالهرو ایشان، یعنی دیندار، طیب و طاهر، شجاع، مبارز و وفادار باشد و در عین حال در میدانهای دشوار زندگی با تمام وجود سرمایهگذاری کند.» ۶۳/۱۱/۱۲
@rahbari_plus