هر مراسمی یک شأن، اقتضائات و جايگاه خاصی برای خودش دارد.
راهپیمایی بیست و دوم بهمن که یک مراسم ملی است ، یکجور باید برگزار شود، جشن نیمه ی شعبان و عید غدیر ، یکنوع و نماز عید فطر یکجور دیگر
قاطی کردن اینها با هم، مثل ریختن ماست در قیمه است.
مردم بعد یکماه روزه داری و تحمل بی خوابی سحرهای رمضان، صبح زود روز تعطیل از خواب خودشان نزده اند تا بیایند در کنسرت شرکت کنند. آمده اند حال و هوای معنوی روز عید فطر را درک کنند. تکبیر و تهلیل بگویند. زکات پرداخت کنند و توفیق نماز جماعت با ولی امرشان را درک کنند و از خدا جایزه بگیرند.
اصلا مدل نماز عید فطر ، طوری است که خیلی، بچه های کوچک هم در آن نیستند. کله ی صبح روز تعطیل، بچه ها در خانه خوابند و اگر بچه هایی آمده باشند نماز ،بیشتر آنهایی هستند که به سن تکلیف رسیده اند و روزه اولی اند. عقل رس شده اند و اگر برنامه ای برایشان میخواهد اجرا شود، باید مناسب رده ی سنی آنها باشد.
وقتی به نهادهای مختلف تکلیف میکنند که بیایند یک گوشه ی کار را بگیرند و در حاشیه ی این مراسم ها یک غرفه ای بزنند و یک هنری از خودشان در بکنند، میشود این...
این جور برنامه ها ، یک تخصص و خبرگی در امور فرهنگی میخواهد که هر نهادی، نیروهای کیفی برای انجام آنرا ندارد. حالا همین غرفه ها که هرکدام یک داستان و ماجرایی دارد، در کنار هم، میشود یک آش شله قلمکار شور یا بی نمک
مثلا به عنوان نمونه همین دو برادر چاغ و لاغر که شعر مامان من را میخواندند، آنچنان صدای بلندگویشان زیاد بود که مغز آدم درد میگرفت. در کار غرفه های بغلی هم اختلال ایجاد کرده بودند. هیچ بچه ای هم نبود که بیاید جلویشان بایستد و ذوق کند. صدایشان آنقدر زیاد بود که داخل مصلی هم می آمد و بعضی از بندگان خدا که داخل مصلی و نزدیک به خیابان قنبرزاده نشسته بودند، نمیتوانستند به درستی صدای برنامه ی اصلی داخل را بشنوند و باید یکساعت دِلِنگ دلنگ اینها را تحمل میکردند تا شروع نماز. خدا شاهد است که صدای برخی از این غرفه ها ،حتی بعد از شروع نماز حضرت آقا، تا چهل پنجاه ثانیه، هنوز بگوش میرسید.
جدای از بحث ظرافت های کار فرهنگی و نکات دقیق برگزاری اجتماعات بزرگ ملی و مذهبی که به نظر من حتی جا دارد برای آن یک دانشکده ی تخصصی و رشته ی دانشگاهی تاسیس شود، سوال جدی من این است که ما از کی اینقدر آلوده ی موسیقی شدیم؟
اینقدر آلوده که در جشن بندگی عید فطر هم باید با آن بالا پایین بپریم و قر بدهیم.
اَسْئَلُکَ بِحَقِّ هذَا الْیَومِ
اَنْ تُخْرِجَنی مِنْ کُلِّ سُوَّءٍ اَخْرَجْتَ
مِنْهُ مُحَمَّد و آل محمد
میم.الف.نون
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 چرا دولت های انقلابی هم فرصت هستند و هم می توانند تهدید باشند؟!
🔹بدون شک، دولت هایی که به نام دولت انقلابی معروف می شوند، یک فرصت بزرگ هستند؛ اما تهدید آنجایی است که برخی افراد به جای آنکه حقیقت و شریعت را ملاک قرار دهند و این دولت ها را با این معیار ها مورد سنجش قرار دهند، در عوض، این دولت ها را معیار قرار دهند و حقیقت و شریعت را فدای آنها کنند!
🔹از جهاتی کار سکولارها چه بسا در دولت هایی که معروف به دولت انقلابی نیستند، سخت تر از زمانی است که دولت انقلابی بر روی کار است❗️
زیرا در دولت هایی که نزد مردم، معروف به دولت انقلابی نیستند، انتقادات و مطالبات جدی جبهه انقلاب همیشه وجود دارد و همین می تواند تا اندازه قابل توجهی جلوی دور شدن از مبانی را بگیرد.
👈اما در زمان دولت های معروف به انقلابی، عده ای با این توجیه که نباید دولت را تخریب کرد، نباید در پازل دشمن بازی کرد، باید از دولت حمایت کرد و ... دهان جبهه انقلاب را می بندند. نتیجه این نوع رفتارها ایجاد انحرافات اساسی و دور شدن از مبانی و اصول است.
🔹برای مثال، این نوع نگاه ها موجب شده است که برخی افراد نسبت به انحرافات فرهنگی موجود در دولت رئیسی _ از جمله موضوع حجاب _ مسیر سکوت، مماشات و توجیه گری را برگزینند. حال اینکه، جبهه انقلاب باید مراقب دولت باشد و با انتقادات به حق خود به دولت کمک کند که در دام گفتمان التقاطی و سکولاریسم نیفتد.
⚠️در هر صورت، دولت های معروف به انقلابی، فرصت هستند اما اگر عده ای دهان منتقدان را ببندند، این دولت ها در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... گرفتار انحرافات می شوند.
🔸سلسله یادداشتهای نقدکارشناسی مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی(3)
☄️مسئله اطلاعات از زمانهای بسیاردور برای بشر اهمیت داشته است. سانتزو، فیلسوف و استراتژیست چینی که متعلق به سده ششم پیش از میلاد است درکتاب معروف خود «هنر جنگ»، به این نکته اشاره میکند: «اگر خودت و دشمنت را بشناسی، زمین و سرزمینی که در آن به پیکار خواهی رفت را بشناسی، این آگاهی به تو قدرت پیروزی در هزار جنگ را میدهد».
🦻در این میان، اهمیت مسئله اطلاعات و حفاظت از آن دردوره جنگهای نوین شناختی و ترکیبی بهمراتب بیشتر و حساستر از گذشته است تاحدی که «حفاظت از دادههای ملی» از محورهای اساسی تثبیت حاکمیت امروز محسوب میشود. براین اساس، هر نهاد مسئولی که نسبت به صیانت از «دادههای کلان» کشور خویش بیتفاوت و سهلانگار باشد، جامعه را آبستن حوادث و بحرانهای امنیتی، اقتصادی و فرهنگی کرده است.
📡متأسفانه مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی این آسیب راهبردی را نه تنها رفع نکرده بلکه به آن رسمیت بخشیده است! آغاز بهکار رسمی سکوهای معارض مسدودشده در قالب پوستهها بدون اینکه این سکوها تعهدی به رعایت قوانین ما بدهند آن هم در کنار «عدم ممنوعیتانگاری توزیع پالایششکنها» به طور قاطع اطلاعات کلان و طبقهبندیشده کشور را به دست دشمن میرساند.
🔺🔻در عصری که دادهها به عنوان طلای نوین محسوب میشوند این خطای محاسباتی خبر از انحراف جریان کارشناسی و تصمیمسازی در مرکز ملی فضای مجازی دارد که حتماً نیازمند اصلاح و بازسازی است والا مجددا شاهد شکلگیری چنین مصوبات ضعیف و فتنهآمیزی خواهیم بود.
#نقد_مصوبه
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 با این کانالهای عدد ساز چه کردید!؟!
📽صحبت های دیروز آقای رئیس جمهور:
ممكن است كه كسانی در بازارهای غير رسمی و قاچاق در كانالهای مختلفی عدد سازی كنند، نگران كنند بازار ما را، نگران كنند فعال اقتصادی و توليدی ما را، اين شرايط و وضعيتی كه ما امكان تأمين برایمان وجود دارد، هيچگونه مسئله ای برای توليد و خدمات و تحقق اين شعاری كه نياز كشور ايجاد نخواهد كرد...
https://irna.ir/xjQfxj
✍🏻پ.ن: آقای رئیسجمهور بزرگوار!
خوب میدانید که در بازار اقتصاد و بین سرمایه گذاران «نگرانی» یک سم مهلک است و هیچ عاقلی در چنین حالتی معامله ای نمیکند. آیا نباید عامل این نگرانی رو ریشه کن کرد؟!
🔻برای این کانالهای عدد ساز نگران زا چه کردهاید؟!
🔻برای سکو هایی چون اینیستاگرام و تلگرام که عامل اصلی این نگرانی و نا امیدی ها هستند چه کردهاید؟!
🔻شنیدیم در شورای عالی فضای مجازی دارید فرش قرمز برایشان پهن میکنید!
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🚫فیلترشکن موجود نیست، لطفا تقاضا نفرمایید!
▫️یادش بخیر... حدود ۲ - ۳ ماه پس از فیلتر اینستاگرام و واتسآپ، مردم در پیامرسانهای داخلی [مخصوصا در گروههای چت و گفتگو] از یکدیگر سراغ فیلترشکن میگرفتند و به نتیجهای هم نمیرسیدند!
⁉️اما چه شد که از این تجربهی طلایی که توانسته بودیم فیلترشکنها را مدیریت کنیم عبور کردیم و کارمان رسید به طرح ایجاد پوستههای داخلی برای برنامههایی که ذرهای برای قوانین کشورمان ارزش قائل نیستند و عظیمدادههای کاربران ایرانی را بدون هیچ قید و شرطی به سرقت میبرند؟
👈پاسخ این سوال نزد شورای عالی فضای مجازی و شخص جناب آقامیری است که چنین طرحی را کلید زدند!
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 یک توصیه مهم؛
💠 بر اساس مبنای رهبر انقلاب، به جنجال ها توجه نکنید
🔰رهبر انقلاب در یکی از دیدارهای سال های گذشته با اعضای هیأت دولت و مدیران اجرایی کشور فرمودند :
" ... همین مسئلهی #امنیت_اخلاقی که این روزها نیروی انتظامی و وزارت کشور دنبالش هستند، بسیار مسئلهی مهمی است. بله، #جنجال میکنند - مثل همان قضیهی بنزین و مثل خیلی از قضایای دیگر - ولی به این جنجالها نباید توجه بکنند؛ باید ببینند تکلیف چیست، آن را انجام بدهند "
https://khl.ink/f/3389
✍ حال که نیروی انتظامی به درستی تصمیم گرفته که با کشف حجاب و بی بند و باری به صورت جدی مقابله کند، محکم پای این تصمیم خود بایستد.
🔻این یک جهاد و امتحان بزرگ برای نیروی انتظامی است. در این راه قطعاً باید آبرو گذاشت، قطعاً دشمن و دوست نادان جنجال آفرینی می کند، قطعاً از سوی برخی جریانات خارجی و داخلی فشار رسانه ای وجود دارد، قطعاً حاشیه سازی وجود دارد، قطعاً عده ای داد و فریاد می کنند، قطعاً عده ای با سلیطه گری می خواهند جلب توجه کنند و ...
👈 همه این کارها برای این است که در افکار و تصمیمات مسئولین و دستگاه های کشور، اختلال محاسباتی ایجاد کنند و نیروی انتظامی را هم وادار به عقب نشینی کنند.
🔰بنابراین، همه دستگاه های دولتی، قوه قضائیه، مجلس، سپاه، امامان جمعه، سخنرانان، نویسندگان و فعالان رسانه ای، صدا و سیما و ... باید پای کار بیایند و در این اقدامات، حامی نیروی انتظامی باشند تا این نیرو، وسط میدان، تنها نماند.
زیرا دشمن و فتنه گران داخلی باید بفهمند که جمهوری اسلامی، به اصطلاح اهل باج دادن نیست و بر سر اصول، تعارف ندارد.
🔴 آقایان مسئول! لطفاً به خودتان بگیرید!
🔴 رهبری با شما بودند!
🔰مقام معظم رهبری:
🔻نظام در مقابل هنجارشکنی دینی وظیفه دارد
🔻نباید کوتاهی کنیم
🔻مسئولین در این زمینه وظیفه خودشان را باید انجام بدهند
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔴 مراقب فتنه دوباره التقاطی ها باشید
🔻فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در تازهترین اطلاعیهای که با موضوع عفاف و حجاب منتشر کرده است، خواستار رعایت هنجارهای دینی و اخلاقی از سوی مردم شد و از برخورد جدی و قانونی با افراد هنجارگریز خبر داد.( isna.ir/xdQSXS)
🔻قبل از فتنه کشف حجاب، مذهبی های التقاطی مدام به پلیس امنیت اخلاقی حمله می کردند. در واقع، از یک سو با حمله دشمن و طرفداران بی بند و باری و از سوی دیگر با فشار و تحلیل های سطحی مذهبی های التقاطی روبرو بودیم.
👈 نتیجه این تخریب ها این شد که پس از فتنه کشف حجاب و بی بند و باری و با به حاشیه رفتن پلیس امنیت اخلاقی، روز به روز وضعیت حجاب و عفاف در سطح جامعه بدتر شود.
⚠️ با توجه به اینکه در گذشته، مذهبی های التقاطی نقش مهمی در ایجاد اختلال محاسباتی در تصمیم گیری برخی مسئولین و دستگاه های کشور در زمینه حجاب داشته اند، این انتظار می رود که با شروع اقدامات جدید پلیس، باز هم شاهد فشار ها و تحلیل های سطحی آنها باشیم.
⏪ در هر صورت، مسئولین در دستگاه های مختلف کشور و مخصوصاً فعالین رسانه ای و صدا و سیما باید مراقبت کنند که این افراد، یک بار دیگر به جمهوری اسلامی ضربه نزنند.
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
🔸سلسله یادداشتهای نقد کارشناسی مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی(۴)
💢ناهمگونی میان گفتههای دبیر و مشاور شورای عالی فضای مجازی!
🔹🔸دبیر شورای عالی فضای مجازی با ذوقزدگی از تست آزمایشی فعالیت مجدد سرویسهای مسدودشده از طریق سکوهای داخلی رونمایی میکند و در طرف دیگر داستان، جناب مشاور از بازگشایی مجدد سرویسهای بیگانه در قالب پوسته، طفره رفته و آن را ناممکن جلوه میدهد!
♨️ عبارت «سکوهای داخلی» چنین بهذهن میآورد که دسترسی به سکوهای خارجی از طریق پیامرسانهای داخلی برقرار میشود؛ اما بعد از بررسی بعمل آمده با تیم فنی یک از پیامرسانهای محبوب داخلی، متوجه شدیم چنین امری امکان فنی ندارد!
🔴نهایتا آنچه از کلام جناب دبیر قابل فهم است این است که مراد ایشان از سکوهای داخلی، همان شرکتهای اندرویدی هستند که پوسته ارائه میدهند.
👈 و اینجا متوجه شدیم آنچه دبیر مطرح میکند با اشارات جناب مشاور در تناقض است!!!
⚠️ فعالیت مجدد پوستهها و ایجاد اشراف و دسترسی قانونی به حریم ارتباطی و اطلاعاتی کشور و زمینهسازی مهاجرت معکوس به سرویسهای خارجی و زمین خوردن صنعت ICT کشور در حوزه پیامرسانی آن هم در سال جهش تولید چه معنا و مفهومی دارد ⁉️
#نقد_مصوبه
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136
شهوات ما آدم ها، معمولا حول و حوش ۵ چیز است.
خانه ی خوب و لوازم خانه
ماشین و وسیله ی نقلیه ی خوب
لباس خوب
غذای خوب
زن زیبا و جذاب(برای زنان هم، مرد فلان و فلان)
نود درصد تلاش و بدو بدو و سگ دو زدن نود درصد از آدم های جامعه ی ما، رسیدن به حداکثر لذت در این پنج زمینه است.
ما معمولا در این ۵ زمینه ، شدیداً خودمان را با دیگران مقایسه میکنیم .
میرویم مهمانی، میگوییم چه خانه ی خوبی داشتند! چه مبلی، چه پرده ای، چه فرشی ...
در باره ی قیمت ماشین های آنچنانی دیگران که از ما در خیابان سبقت میگیرند صحبت میکنیم.
در عروسی لباس طرف را برانداز میکنیم و میپرسیم کدام خیاط برایش دوخته یا از کجا خریده.
چهارم اینکه، ما چند وقت است نرفته ایم رستوران ولی فلانی و فلانی هر شب رستوران هستند یا در خانه آشپزی نمیکنند و فقط غذا از بیرون میگیرند.
و مقایسه پنجم که معمولا انجام میدهیم اما خیلی بر زبان نمی آوریم، مقایسه همسرمان با دیگران از نظر زیبایی و ثروت و سواد و وزن و قد و جاذبه های جنسی است.
این مقایسه ها روح ما را فرسوده میکند و لذت بردن از داشته های فعلی مان را به رنج و غصه تبدیل میکند.
ممکن است شما بگویید گاهی در این مقایسه ها ، خیر و برکتی هم هست، چون همه که وضع شان از ما بهتر نیست. خیلی ها هم وضع بدتری دارند و این باعث میشود ما قدر داشته هایمان را بدانیم.
فرمایش شما درست است. اما فرض کنید شما عینکی به چشم بزنید که فقط آنهایی که از شما بالاترند را به شما نشان دهد. حالا چه اتفاقی می افتد؟ شما خیال میکنید بدبخت ترین آدم دنیا و شاگرد آخر کلاس هستید.
حالا در باره ی این عینک در آخر توضیح میدهم.
همان نگاه کردن معمولی به داشته های دیگران هزار جور مصیبت برای شما درست میکرد، چه برسد به نگاه با آن عینک خراب.
بابا طاهر که با چشم سالم و بدون آن عینک فرضی ، دور و برش را نگاه میکرده، میگوید
زدست دیده و دل هر دو فریاد
که هرچه دیده بیند، دل کند یاد
بسازم خنجری ، نیشش زفولاد
زنم بر دیده تا دل گردد آزاد
حالا اگر این باباطاهر بیچاره ی عریان، آن عینک کذایی را زده بود، ناامید تر از این حرفها میشد و شاهرگ خودش را میزد.
این چشم اندوزی به داشته های دیگران، اینقدر خطرناک است که خدا ، حتی به پیامبر خودش در این باره تذکر میدهد. در آیه ۱۳۱ سوره ی طه، خدا به برترین انسانی که خلق کرده ، تذکر میدهد که :
وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ ۚ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ
و هرگز چشمان خود را به نعمتهای مادّی، که به گروههایی از آنان دادهایم، میفکن! اینها شکوفههای زندگی دنیاست؛ تا آنان را در آن بیازماییم؛ و روزی پروردگارت بهتر و پایدارتر است!
این نگاه کردن اینقدر خطرناک و کشنده است که گویی خدا برای آن به پیامبرش دارد کارت زرد نشان میدهد.
این کار برای پیامبر که انسان کامل است، خطرناک است، چه برسد به ما آدم های درب و داغون و ناقص ، آنهم با آن عینک خراب . عینکی مثل اینستاگرام که به طبیعت نوع طراحی طراحانش، فقط زیبایی ها ظاهری و مقطعی زندگی دیگران را به ما نشان میدهد. زنان لخت و پتی که در بهترین خانه ها زندگی میکنند و با بهترین ماشین ها جابجا میشوند و خوشمزه ترین کبابها را میخورند و سکسی ترین و زیبا ترین لباس ها را میپوشند.
با این اوصاف، فکر میکنید برای کسی که روزانه چندین ساعت افسارش را میدهد دست اینستاگرام، آرامش قلبی یا اعتقاد دینی باقی میماند؟ او کم کم به عنتری تبدیل میشود که میخواهد ادای آدم خوشبخت های دروغی را در بیاورد.
میم.الف.نون
🔴کانال مطالعات فرهنگ وفضای مجازی
https://eitaa.com/joinchat/1256587499Ca01c6ba136